login |

Revenge – 2×08: Flashback

2012. 11. 30. 14:42 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: kritika,

Vicces rész volt. Nem kiemelkedő, de mint a Revolution kritikájában is írtam, mindig érdekes látni az általunk ismert karaktereket egy olyan idősávban, ami kívül esik a sorozatén – legyen ez akár jövő, akár múlt. A Revenge olykor előre is pillant, hogy mi lesz a jövőben, de a 2×08-ban a múltba pillantott, s szállítva egy szinte 100%-ban flashback-epizódot őszinte meglepetésemre. Szerintem csak azért, hogy igazolja azt, amit az előző részes kritikában írtam, hogy ebben az évadban szinte semmi sem történik, a sztori 2-3 mondat volt eddig és mégis mozgalmasnak mondható a sorozat.

Hát, ha eddig nem történt semmi, akkor a 2×08-ban tényleg egy tapodtat nem mozdult előre a sztori, cserébe a 4 múltbéli szál segítségével kiderült a sorozat három karakteréről is, hogy gyilkos, a még a Revenge-hez képest is szép teljesítmény – és az egyikről az is kiderült, hogy költő, amit nem tudom, hogy kibírtak-e a készítők nevetés nélkül. (Azon már meg sem lepődtünk, hogy mennyi minden történt egyszerre a múltban, ld. Aiden és Ashely.)

Szerencsére nem csak lógott a levegőben a sok visszaemlékezés, pár dolgot visszakötöttek a jelenben, de még mindig nem érzem, hogy annyira érdekesek lennének az események, hogy az 1. évadoshoz hasonlóan nagy volumenű legyen a felfedezés a 2×13-2×14 környékén, amikor kiderül, hogy ki fog meghalni. Nem tudom, hogy volt-e egyáltalán értelme így kezdeni a szezont, hogy meglegyen a párhuzam az első évaddal. Ott legalább láttuk, hogy merre haladnak az események, itt viszont nulla infó birtokában nem oszt és nem szoroz az, hogy tudatában vagyunk annak, hogy történni fog valami.

Mindegy. Mivel flashback volt, ezért érdekes volt felfedezni pár dolgot a 2×08-ban. Azért az aranyos volt, amikor a gyengébbek kedvéért kiírták, hogy visszatértünk a jelenbe.

11 hozzászólás Ne habozz!

Andro - 2012. 11. 30. 16:13

Szerintem kifejezetten kellemes, és mozgalmas epizód volt. Jó, hogy végre megtudtunk pár dolgot Aiden múltjából, és hogy hogyan találkozott Emily és Ashley. Bár utóbbi lánynak nem igen volt szerepe a remegésen, meg bőgésen kívül. Emily meg megmentette Aiden életét, micsoda hős ez a lány.

A héten nem félévadzáró, ha jól tudom. Kíváncsi leszek.

winnie - 2012. 11. 30. 16:16

így van, bár ilyenkor mindig megfordul a fejemben, hogy ezek a momentumok egy rövid párbeszédben is visszaadhatók lennének:)

Nikki - 2012. 11. 30. 20:01

Ezúttal csak annyi megjegyezni valóm lenne, hogy az, hogy 3 karakter gyilkos, meglepő lenne, de mégsem az. Szóval: ahogy már korábban is írtam, Aiden-ből bármit kinézek, úgyhogy ez egyáltalán nem volt meglepő. Ami a másik kettőt illeti, meg szerintem annyira nem is fontos a sztori szempontjából. Vagy igen? Elvégre Victoria anyja nem hiszem, hogy fog még szerepelni (s én úgy értettem, hogy a tag már halott volt, amikor Victoria még belelőtt); illetve a néger csóka csak azért érdekes, mert a halott fickó két fia azt hiszi, hogy Jack és Declan apja volt a tettes.

Squazee - 2012. 11. 30. 22:23

Az évad nem kezdődött jól, mert zavaros volt, s bár ez a rész rendbe tett egy-két dolgot, azért nem volt egy nagy valami. Ettől függetlenül én nagyon bírtam, várom a folytatást!

kalem - 2012. 12. 01. 22:11

És azt is megtudtuk, hogy Nolan 6 évvel ezelőtt is a pasikért volt oda, most meg már egy nőért.
Meg Emilynek nagyobb múltja van Aidennel, mint Jackkel, Victoria meg nem csoda, hogy ilyen lett, amilyen.

winnie - 2012. 12. 01. 22:53

nolan már tavaly megmondta, hogy abszolút biszexuális, mikor hogy alakul. régebben is volt gondolom barátnője/barátja és mostanság is:)

mse - 2012. 12. 02. 12:33

Nekem a rész legnagyobb negatívuma az a szájbarágós jelenbeli jelenetek voltak az epizód végén. Mindegyik karakter elmondta, hogy “bezzeg 6 évvel ezelőtt…”, simán lehetett volna egy 1×20 típusú módon csak valami kis aprósággal összekötni a két idővonalat. A dobozos jelenetet még megtarthatták volna, meg persze a telefonhívást, hisz végtére annak van rövid távon most a legnagyobb jelentősége, de a többit igazán kidobhatták volna.

Ettől függetlenül alapvetően nagyon is tetszett a rész, lehet hogy nem megy semerre sem a sztori, de eddig ezt az évadot sokkal jobban élvezem, mint az első évadbeli toporgós periódusokat.

Winry Rockbell - 2012. 12. 03. 18:30

Én egy részről örültem ennek a résznek szeretem mikor apróságokat hintenek el ide-oda ,valakiről kiderül valami, valamit megmagyaráznak.

De másrészről picit jó lenne haladni és hát Nolan indiai exe(komolyan most is pénzügyes indiaival kavar csak csaj ,így talán még idegesítőbb!!)nem szerepelt sokáig,de már irritál mint az első évadban Tyler,bár legalább Tyler nem az első perctől zavart,az ex indiai meg már most.

Félek így nem azért fogok izgulni,mert olyan izgalmas,hanem mert azt várom ,hogy eltűnjön az engem kifejezetten irritáló karakter.

németh györgy - 2012. 12. 26. 15:57

Az elején úgy éreztem a Revenge (TV series) alkotói erőlködve, szuszogva próbálnak összetákolni valamilyen túl kényelmes „bosszú” filmet! Tovább nézve a sorozatot meglepve tapasztaltam, hogy egyre nagyobb tüzet gyújtva – a közepes szintű bölcselkedéseket is beleértve – egész jó sorozat kezd kialakulni belőle. Úgy gondolom, bizonyos feltételek mellett mindenképpen ad valamit, amitől erősebb az ember, megnézésre ajánlom!

stüni - 2013. 01. 15. 10:28

Remélem a két kocsmáros drogos csávó lesz a hajóban.Amikor mutatják az elején a fehér férfi kezet, jegygyűrű van rajta.Az idősebbik testvér kezére hasonlított. :)

winnie - 2013. 01. 15. 10:31

nem hsizem, hogy még egyszer olyan gagyit húznak, hogy egy random, később, pár részre behozott vendégszereplőt nyírnak ki.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz