login |

Interjú a Merlin szereplőivel – írta darkspell

2012. 12. 07. 14:31 - Írta: vendegblogger

24 hozzászólás | kategória: insider, interjú,

Immáron az ötödik évadját tapossa az angol Merlin sorozat (itt olvashattok a legutolsó premierről eClipse tollából), ami jelenleg többé-kevésbé a napi betevőt biztosítja sorozat fronton a fantasy műfaj (Seeker, Seeker, hol vagy már…?) kedvelőinek.

Azt hiszem, a sorozat indulásakor a készítők sem gondolták volna, hogy ennyire népszerű lesz majd a Merlin ifjabb éveit bemutató széria – ami a kezdeti betegségeit többé-kevésbé levetkőzve egy teljesen korrekt és megfelelően humoros kis valamivé nőtte ki magát. Mint kiderült azonban, az ötödik évad végén itt is lesújt a kaszás – bár az ígéretek szerint már régóta így tervezik, és ezért minden szépen el lesz varrva.

A közelgő vég kapcsán az AXN segítségével (nagy pacsi jár érte – a csatorna most napi 3-szor is ad Merlin-t, de nem ez a lényeg, hanem, hogy nemsokára jön az 5. évad is hozzájuk) sikerült telefon végre kapnunk a négy főszereplőt: Colin Morgant (Merlin), Bradley James-t (Arthur), Angel Coulby-t (Gwen) és Katie McGrath-t (Morgana). Bár az idő rövidsége miatt sajnos nem sikerült az összes betervezett kérdést feltennem, azért néhány dolgot még így is sikerült kiderítenem.

Van-e bármi esély valamilyen folytatásra – láthatunk-e majd egy esetleges spinoffot vagy mozifilmet?

Colin: Bár voltak és vannak is pletykák egy esetleges mozifilmről, ezek egyelőre nem többek ennél. Hogy spinoffra van-e esély? Pletykákat ezzel kapcsolatban is hallani, de ki tudja?

Befejezni valamit sosem egyszerű. Mit gondoltok, eljött az ideje a befejezésnek, vagy inkább folytattátok még volna?

Angel: Mindig is öt évad volt tervbe véve, ennek megfelelően pont a kellő időpontban jön a lezárás. Az sosem jó, ha valamit tovább húzol, mint kellene – tudni kell, mikor hagyd abba.

Viszont ezek alapján egy tökéletesen megtervezett és kivitelezett lezárást várhatunk?

Katie: Igen, pont ez a legszebb abban, amikor előre tudod, mikor lesz vége – elmesélheted a történet végét, elvarrhatod az összes szálat, megválaszolhatod az összes kérdést – ez pedig nagyon sokat jelent a mesélőnek.

A tovább mögött folytatódik az interjú.

Mi volt a legnagyobb kihívás az elmúlt öt évben? Mit volt a legnehezebb elérni, eljátszani?

Katie: Mindenképpen a negyedik évad, ahol az addigiaktól gyökeresen eltérően kellett játszanom – minden, amit addig csináltam, megváltozott. Ezen túl talán az, hogy az egész hihetőnek, hitelesnek tűnjön – ahogy ez valószínűleg az összes fantasy sorozatnál így van.

És ha már Katie, egy kérdést mindenképpen fel kellett tennem neki: >> Jó vagy Gonosz? <<

Katie: (közbevág) Gonosz! 100%-ban! Határozottan a gonosz! Gondolkodás nélkül! (nevet) Az első évadokban Morgana eléggé dermedt – mire a magabiztos, gonosz Morganát kellett játszanom, addigra én is sokkal magabiztosabb színész lettem, és így könnyebb dolgom volt. Emiatt sokkal közelebb érzem magamhoz gonosz-Morganát, mint a jót.

Bradley, mennyire tudtad alakítani Arthur karakterét, mennyire volt lehetőséged a saját képedre formálni őt?

Bradley: Egyik oldalról ott a szkript, ami ugye adott, a másikról pedig a színész, aki ezt valahogyan megvalósítja. Volt egy elképzelésem, hogy milyen is legyen a karakter, ehhez jött a forgatókönyv – és a kettőnek kell valahol találkoznia. Szerencsémre ez pedig nem volt túlságosan messze attól, amit én szerettem volna.

Colinnal mindig vannak vicces, furcsa jeleneteitek. Jönnek ezek magától, vagy inkább forgatókönyvnek köszönhetőek?

Bradley: Colin és én mindig sokat viccelődünk, nevetünk a forgatáson, ez pedig hatással van Merlin és Arthur karakterére is. Ha jó a viszonyod a másik színésszel, az mindenképpen segít a karaktereknek is.

Ha és amikor eljön majd a következő szerepetek milyen sorozat lesz? Ismét fantasyre gondoltok vagy valami másra?

Bradley: Azt hiszem, a többiek nevében is mondhatom, hogy fő a változatosság. Minden műfajnak megvan a maga kihívása, ami – ha a forgatókönyv érdekes – érdekelheti a színészt. A Merlinnel szerencsénk volt, mert nagyon szerettük csinálni – remélhetőleg a következő is legalább ennyire szórakoztató lesz.

Érthetem ezt úgy, hogy eleged van a kardokból meg a lovakból?

Bradley: A láncingből elegem van, az egyszer biztos. Ha újra lovak közelébe megyek, azt biztosan kényelmes ruhában teszem.

24 hozzászólás Ne habozz!

JohnHU - 2012. 12. 07. 15:35

Köszi az interjút :)

Reméljük lesz spinoff

szerintem - 2012. 12. 07. 15:36

jaj, en mar most bucsuzom tole, minden epizodot mas szemmel nezek mar. nagyon megszerettem, hiaba voltak hibai. Colin Morgan nagyszeru volt Merlin szerepeben, biztosan kovetni fogom, hogy miben bukkan fel legkozelebb es megnezem, tenyleg ennyire jo szinesz vagy “csak” a szerep allt neki nagyon jol.

szerintem - 2012. 12. 07. 15:37

ja, es persze en is koszonom az interjut.

HerrTopi - 2012. 12. 07. 16:42

“(Seeker, Seeker, hol vagy már…?)” Ez mit jelent? Van esély a Lefend Of The Seeker folytatására?

winnie - 2012. 12. 07. 17:00

Nem, semmi. Darkspell csak merengett, hogy milyen regen veget ert.

Klaus - 2012. 12. 07. 17:12

remélem lesz kikacsintás… mmint h spin-off formában. még nincs vége, tudom. de marha jó volt! ritka jó sorozat.

Lilith - 2012. 12. 07. 17:23

Mindenféle lehetőségre vevő vagyok.A szí>nészek is helyezkedjenek el egy-egy jó sorozatban/filmben vagy akármiben.Csak láthatóak legyenek minél többször a képernyőn.Az ötödik évadot sajnos nem tudtam még megnézni (az első rész kivétel) időhiány miatt. :/

HerrTopi - 2012. 12. 07. 17:57

Én olyan sorozatot néznék meg végre ahol használják is a képességeiket, szuper erejüket, varázs erejüket etc a karakterek… Pl: Heroes: Peter Vs. Syler csatát csesztek megcsinálni. Smallville: clark szerencsétlenkedett a futkározással, nem engedték repülni… Merlin, ugye itt is, csak néha-néha egyet-egyet varázsolgat…

A Legend Of The Seekernek volt sok baja de olyan vérbeli szerepjáték hangulata volt (Mint a D&D paródiák: Mész az erdőben, egyszercsak nekedjön 30 katona. Megölöd, mész tovább… :D isteni :D)

tbs - 2012. 12. 07. 19:21

Hajjaj véget ér a gazda-szolga kaland:)

eClipse - 2012. 12. 07. 20:02

Jó interjú, bár nekem kissé gyanús, hogy ennyiszer elmondják, hogy mindig is öt évadra tervezték :)

Jut eszembe, ha lehet, akkor a sorozatzáró után is írnék egyet:)

winnie - 2012. 12. 07. 20:07

Naná:)

Merlin - 2012. 12. 07. 21:42

Kedves Eclipse!!

Kedves tőled, hogy bevállalod a kritikát. Kérlek ne vedd rossz néven ha én inkàbb most más szavait olvasnám…mondjuk Oviét…aki egész oldalt szentel a sorozatnak.. És mindent tud és mindent el is juttat nekünk…azt gondolom..az lenne méltó, ha egy olyan ember zárná le a magyar Merlin kritikát aki kellőképpen szereti a sorozatot, de ennek ellenére nagyon kritikus és tájékozott. Remélem más is örülne neki!

eClipse - 2012. 12. 07. 22:26

Merlin: ööö, nem teljesen értelek. A korábbi kritikám alapján úgy gondolod nem szeretem a sorozatot (holott ha nem szeretném eleve nem venném a fáradtságot, hogy írjak róla, ugye), másrészt meg azt mondod, hogy nem vagyok eléggé kritikus? Az meg, hogy ki mennyit ír róla, egyéni preferencia, én is tudnék 4-5 oldalt is írni, de minek? Néha a kevesebb több. Továbbá azt sem értem, mi az, hogy “kellőképpen szereti a sorozatot”? Kellőképpen a számodra?

winnie - 2012. 12. 07. 23:10

hadd ne kommentáljam a kommentet. én olyan szavait olvasnám és fogom olvasni, aki segített nekünk – és olyanét nem igazán, aki más ellen ágál, aki felajánlja önzetlen segítségét. ez nem verseny, hogy kinek mekkora a rajongása. mindenkinek ugyanakkora, csak sokan nem veszik észre.

Kóczy - 2012. 12. 08. 04:26

“Kellőképpen a számodra?”

Gondolom azt jelenti, hogy minden hibája ellenére csak pozitív dolgokat ír róla. De lehet, hogy én gondolom rosszul.

darkspell - 2012. 12. 08. 07:28

Gondolom ez valami olyasmi, amit a TSCC finálé kritika után kaptam – mert fel mertem hozni, hogy azért voltak hibái a sorozatnak… :(

szerintem - 2012. 12. 08. 14:09

szerintem itt az oldalon az irjon kritikat, akinek van kedve (es nemi erzeke) hozza es megtargyalja azt a megfelelo emberekkel (akike a blog). az olvaso pedig majd megirja a kritikajat a kritikarol, ha eppen ugy van kedve. mas neveben ilyesmit kerni meg eleg bizarr. es ha az emlitett illetonek valoban van egy egesz oldala, akkor plane nincs baj, ott biztosan ir rola eleget, azt lehet olvasni.
en peldaul nem szeretnek ilyesmi miatt evad- es sorozatzaro poszt nelkul maradni.

eClipse - 2012. 12. 08. 14:11

Kóczy: lehet, de az meg akkor nem kritika, hanem propaganda :)

darkspell: Igen, valószínű :/

szerintem - 2012. 12. 08. 14:12

csak meg egy dolog:

“az lenne méltó, ha egy olyan ember zárná le a magyar Merlin kritikát aki kellőképpen szereti a sorozatot, de ennek ellenére nagyon kritikus és tájékozott”

ez mind igaz lehet ram is eppen, ezzel az erovel en is eszedbe juthattam volna. lehet, hogy en a naplomat irom tele a Merlinrol. csak hogy egy peldat mondjak.

Rose4Emily - 2012. 12. 09. 14:14

Pöpec az interjú DS, remélem tudod hogy utállak… :D
Attól függetlenül, hogy ebben a sorozatban Morgana inkább MegaMind-ra hasonlít (folyamatos próbálkozás, folyamatos failözön) azért elég jó volt kikapcsolódva nézni egy kis középkori burzsujkodást és életmódot. Hiányozni fog.

Dorinanna - 2012. 12. 09. 14:21

Ráadásul volt már olyan, hogy több kritika is készült egy-egy részről, nem? Tehát simán írhatnak ketten is…

winnie - 2012. 12. 10. 08:21

így van, így van. akár másféle is (összefoglaló, sorozatkritika, más szemszög), akár több nézőpontos (pozitív, negatív) – a hazai premier előtt is akhatunk ki írást, stb.

Brynden Rivers - 2012. 12. 11. 10:23

Egy interjú Bradley James-szel:

So it was the cast’s decision not to continue?
“We were asked if we wanted to do a series six, but I’d always had in my mind that we’d kind of gone as far as we could – off the back of the five series – and I’ve always harped on about wanting to leave it on a high. I think that’s what’s been achieved this year.”

http://www.digitalspy.co.uk/tv/s53/merlin/interviews/a442466/merlin-bradley-james-qa-the-final-episodes-will-surprise-fans.html

Ovi - 2012. 12. 27. 23:16

Ööö… Megszólíttattam. Vagyis inkább emlegettek. Én még sosem írtam kritikát a Junkie-ra, és nem is terveztem. Szívem szerint DarkSpellnek hagynám meg, aki a korábbi évadokról is ügyes érzékkel írt, és akinek köszönet ezért az interjúért! (Valamiért csak most futottam bele.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz