login |

Battlestar Galactica: Blood & Chrome

2012. 12. 08. 15:25 - Írta: human

17 hozzászólás | kategória: kritika, ,

Véget ért a websorozat. A Syfy nem kért belőle, mármint folytatást, szóval a tegnap netre került rész volt az utolsó – hacsak nem rendelnek be valamiféle 2. évadot. Milyen lett?

Igazából összeszedetlen volt az egész. Egyrészt a 16 perces blokkokra bontás nem tett jót neki, másrészt kicsit lebegett a semmiben. Őszintén szólva szórakoztatott a Blood and Chrome, de megértem a Syfy döntését; ez egy olyan prequel, amiben nem volt 5 évadnyi puskapor, inkább csak egy Razor-szerű film, amit meg is kaptunk.

Ránézésre a tervük az volt, hogy a megalapult elit pilóta osztaggal minden héten egy küldetés, ez elfért volna, nyilván, de milyen nagy cél felé tarthatott volna az egész? A Caprica legalább más irányból közelített.

Mindezek ellenére simán megkedveltem még a tenyérbemászó képű, fiatal Adamát is, mire lepergett a 10. webrész. Az egész websorozat története annyi volt, hogy láthattuk az első bevetését, ami egy sima emberszállításnak indul egy Raptorral, a végére pedig a háború egyik kiemelten titkos küldetése lesz belőle.

A többi pilóta is önkéntes legyen.

Igazából anyagilag sem voltak itt gondok. Bár a Star Trek-film hatása érződött, minden csillogóbb, élesebb, újabb volt, mint a Galacticában, viszont a néhol kilógó kevés díszlet és gyenge CGI mellé befért pár tényleg látványos jelenet is. Természetesen a bolygó felszínén játszódó jelenetek megint nem mentek olyan jól a készítőknek, ez a BSG sorsa úgy tűnik.

Újoncoknak nem tudom ajánlani, nincs meg benne az a wow-érzés, amit anno hozott a Battlestar Galactica-minisorozat, viszont rajongóknak ez egy szórakoztató kis kitérő volt. Legalábbis nekem annak bizonyult. Nem feszegette a vallást, nem volt olyan kemény sem, mint a sorozat amit imádtam, inkább csak egy pop űrkalandnak volt jó. Vajon a Battlestar név nélkül végignéztük volna?

17 hozzászólás Ne habozz!

G. - 2012. 12. 08. 15:48

Végignéztem én is YouTube-on, de most már bánom, hogy nem egyben szedtem le. Egyrészt számomra zavaró volt a lassú netem miatti minőség (320p) ill. felirat sem volt, de ami a legrosszabb, hogy majd hogy nem 5 percesek voltak a részek. Rövid.
A sorozat tartalmilag egészen korrekt volt, viszont nemegyszer éreztem úgy, mintha egy pár fiatal által forgatott sufnifilmet néznék. Szóval a nagy látványrajongók lehet, hogy kicsit csalódni fognak.
Az eredeti BSG-érzés megvolt, de nem nevezném ezt a legjobb spinoffnak.
Szóval, számtanilag 5/10, a szöveges értékelést meg épp most olvastátok! :)
G.

Dregnarr1 - 2012. 12. 08. 15:52

Ugyanazt érzem, mint human. BSG rajongóként a zene meg az utalások miatt érte csak meg, ha nem ebbe az univerzumban játszódott volna, kerültem volna.

Ghostika - 2012. 12. 08. 15:53

Nekem is az volt a bajom hogy tényleg rövidek voltak a részek, meg mintha kaptak volna egy alap pénzt rá és mivel nem rendelték be nem kaptak többet hogy feljavítsák az animációkat. Oks hogy zöld háttérrel vették fel a nagy részét, de a sima BSG sorozatban ennél sokkal szebb megoldások voltak. Engem érdekelt volna és szívesen néztem volna tovább, a zene isteni volt, látszik ugyan az csinálta :)
Csak azt nem értem ha ugye lett ami lett a csajjal, hogy lett volna ő főszereplő ?!

Synrew - 2012. 12. 08. 18:17

Máshogy meséltem volna a történetet,kellett volna még puskapor ide.

1.Ami nagyon nehéz feladat,de kellett volna keríteni egy az öreg Adama-hoz hasonlóan meghatározó parancsnokot.

2.Valami rejtély:A doki szállítása közben rajtukütnek a Cylonok.Ez rendben,de én nem a Galacticáról indítottam volna őket,hanem valamelyik kolóniáról vagy egy bázisról.A Topgunos brillírozás oké,de az itteni megoldás helyett az utolsó pillanatban beugrasztottam volna a Batttlastar Galacticát gyakorlatilag az üldöző és az üldözött közé,egy kis tüzijáték bemutatása azzal a brutális zárótüzes megoldással amit annyira megkedveltünk,így ismertük volna meg a hajót meg a fentebb már említett parancsnokot.
Persze mindenki azt gondolta volna,hogy a doktornőt kellett megmentetni,de a bolygón,vagy csak simán a pilot végén kiderült volna,hogy az elhárítás/hírszerzés stb által a cylonoktól megszerzett dokumentumok között volt egy ‘ töredékes’, csak annyit tudnak,hogy Adamának meg kell halnia mindenáron.Hogy miért,az majd egyszer kiderül.
A további epizódok meg épülhettek volna a fenti elhúzódó szálon kívül a parancsnok vs Adama mentén ,kicsit a Starbuck/Lee vs az Öreg stílusában,csak most egy valódi háborúval a háttérben(nem csak menekülősdi).
Aztán még bele lehet vinni a szakaszon belüli kapcsolatokat,bajtársiasságot ésatöbbi,ez ha nem is eredeti,de mindenképp életképesebb mint amit láttunk.

ben - 2012. 12. 08. 18:44

Ekkora ziccert kár volt kihagyni. Ebben a felállásban (első cylon háború) legalább akkora lehetőség lett volna, mint a 2003-as bsg-ben.
Ez a websorozat egyszerűen gagyi volt ebben a formában. A színészek még egész kedvelhetőek voltak, de a gyenge cgi miatt sok helyen olyan volt, mintha egy rajzfilmbe vágtak volna élő szereplőket.
Engem ez végig zavart. A 2003-as bsg webizódjai is jobban voltak ennél kivitelezve.
Másik a formátum. Ilyen kis adagokban nézhetetlen bármi számomra, jobban tették volna ha inkább a Razor vagy a The Plan mintájára egy mozifilmet csinálnak. Ennek így se füle, se farka nem volt.
Ha nem bsg lett volna, szerintem 3 perc után kaszálom.

Red "Bloody Face" John - 2012. 12. 08. 20:40
Lezuziusz - 2012. 12. 08. 22:56

Nem mondanám, hogy a Caprica-nál jobb vagy rosszabb volt. Inkább más.

Mindenképpen hátrány, hogy darabolták. Látszott rajta, hogy nem websorozatra szánták, még is ha rágondolok (és mint kő bsg rajongó) azt kell hogy mondjam: nem csodálom hogy kaszálta szájfáj.

Synrewvel teljes mértékbe egyetértek, szerintem is jobb lett volna az a történet elmesélés. Bár ha belegondolok azért az elején volt eléggé rendesen fight :).

Még egyszer azt mondom, egybe kap még egy esélyt, addig ülepszik, de a sztory nem nagyon ragadott meg, főleg a végén a csattanó. Mind a szereplőknek a színészi játéka, hogy is mondjam. Gyenge volt….

De valljuk be EJO és MM kategóriájú színészekhez kellene nekik felnőni, ami igen nehéz.

Leoben - 2012. 12. 09. 12:25

Valaki akinek frissebb emlékei vannak a sorozatról elmondhatná, hogy a felrobbantot battlestar-on volt Parancsnok meg XO ugyan azt a személyt játszotta mint a 2003-as BSG-ben? Mert ha igen akkor az nagy hülyeség volt.

inferno88 - 2012. 12. 09. 12:45

@Leoben: Nem,csak “újrahasznosították” a színészeket,mint ahogy sok sci-fiben is szokás.Amúgy a hajó is más volt.Kisebb osztályú,ha jól emlékszem.

A két színész a Galactica testvérhajóját parancsnokolta amúgy.999900

Leoben - 2012. 12. 09. 13:00

Igen, azt tudom, hogy a Pegasus-on voltak, amit ha jól emlékszem az első háború után készítettek, mert fejletteb volt mint a Galactica.

Csak ugye volt múltjuk Adama-val a sorozat szerint, gondoltam azért hozták őket be ide is, nem csak ‘újrahasznosításra’

asyx - 2012. 12. 09. 13:45

Battlestar név nélkül végignéztük volna?

Megfogtad a lényeget, mint ahogy a SGU-t sem néztem volna, ha nincs benne a Stargate.

Ennyit tesz a brand:)

s - 2012. 12. 10. 00:02

Pedig az SGU a vége felé kezdett magára találni. Ugyanúgy kár érte mint a BSGBC-ért, nézném mindkettőt.

Scoo - 2012. 12. 10. 21:47

Egybe néztem meg, nem darabolva. Hála az égnek, mivel egyesével elég bosszantó lett volna.

Voltak itt jó megoldások.

Az űrbeli jelenetek kifejezetten tetszettek. Ha mutatnak egy űrhajót az űrben akkor engem már meg is vettek egy rövid időre :)

A talajon már döcögött a dolog, a cgi is elég gyenge lett, viszont a továbbfejlesztett centuriók kifejezetten látványosak voltak, plusz a végén az alpha bőrös behozatal is tetszett.

Örülök, hogy kaptunk egy kis BSG filmet. Amiben Battlestarok, Viperek, Raptorok, Cylonok szerepelnek rossz sorozat nem lehet :)

Jöhetett volna még több rész is, de ehhez kellett volna egy rakat pénz +ütős sztori lehetőleg átívelő szálakkal.

Mindenesetre érthető, hogy nem rendelték be. Nem fanatikusként nem igen hozott volna lázba, amolyan egynek elmegy típus volt. A SyFy-nál pedig már réges rég nem ülnek fanatikusok a vezetőségben.

Más: az SG-U épp tegnap fejeztem be. Az utolsó 12 részt másfél évig parkoltattam. Kár volt, mivel pont ekkora talált magára a sorozat.

Jöhetne már valami jó űrsc-fi sorozat…..

Biga - 2012. 12. 11. 18:52

én nagy rajongója voltam az új BSG-nek, ezért nagyon vártam a Blood and Chrome-ot és jó nagyot is csalódtam. a finálé utolsó három perce volt kb. értékelhető. semmi, de semmi nem volt benne, ami naggyá tette a BSG-t. és most itt nem a CGI-re, a zenére, és a jó színészekre gondolok, mert ebben is jó volt a BSG, hanem valami mögöttesre, drámára, misztikára, mondanivalóra, ami innen abszolúte hiányzott. valaki azt mondta, ez inkább egy PC játék intrójára hasonlít, igaza volt.
mielőtt még nem láttam, anyáztam a Syfi-t, de miután láttam, azt mondom, igazuk van. a BSG 40-50 perces részei úgy szálltak el, mintha 5 perc lett volna, itt meg a tizenpárpercbe is beletekertem, mert annyira unalmas volt.
kár érte.

Thrasher - 2012. 12. 24. 22:48

története, karakterei nem voltak, színészek igen, csak rosszak, de legalább a CG meglepően jó volt, sok “rendes” sorozatot is levert.

igazából erős közepes volt addig a két gyönyörűen ésszerű pillanatig, amíg a kanos Adama, és az írók nem úgy érezték, hogy azután a legjobb ötlet megpróbálni megdönteni a nőt, miután az éppen A HALOTT FÉRJÉRŐL MESÉLT, valamint ellenséges bolygón partravetve remek taktika nekiállni zongorázni…
mondjuk a golyókat kiröhögő cylon vascsővel szétverése is remek volt, de ilyen lehet, hogy az anyasorozatban is történt.

és igen, ritka idióta döntés volt egy, a BSG-ben már szereplő színészt használni egy másik karakterre, teljesen feleslegesen zökkentették ki a rajongókat ezzel, gyanítom, hogy találtak volna mást is erre a hatalmas szerepre… ok, sok sorozat szokott színészt újra felhasználni, de azért legtöbbször csak ennél kisebb, max. 2 soros szerepeknél.

NPeete - 2013. 03. 09. 22:01

Egybe nézve nem volt ez rossz, én szívesen elnézegettem volna a folytatást. Én viszont azt vártam, hogy legalább egy picit repkedjen Adama egy viperrel.

wovbagger - 2014. 07. 27. 00:04

Én most néztem meg egyben: a “nem rossz, de nem is jó” kategória stabil tagja. Igazából a sztori arra volt jó, hogy árnyalja az első cylon háborúról és Adamáról a sorozat négy évada alatt megtudtakat. A film “úgysem győzhetünk” hangvétele egyébként a (nem tudom, mennyire ismert, de szerintem kitűnő, és) csak egy évadot megért Űrháború 2063-ra emlékeztetett.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz