login |

The X Factor UK: vége a 9. évadnak – írta LaCRossE

2012. 12. 10. 18:43 - Írta: vendegblogger

45 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Már akkor tudtam, amikor a kritika írására jelentkeztem, hogy közel sem lesz könnyű dolgom az angol The X Factor 9. szezonjával. Úgyhogy talán jobb lenne, ha az elején tisztáznék valamit: az idei szezon a brit énekes tehetségkutatók legnagyobb szégyenfoltjává vált.

Én a műsor első évadja óta követtem az X Factort, hiszen köszönhetően korábbi lakóhelyemnek kötelező családi program volt minden hétvégén. Épp ezért volt elszomorító látni, hogy mivé lett az egykor legjobb énekes műsor. De elég a kibeszélőt megnézni, az ottani kommentek is hűen tükrözik a valóságot: az utolsó élő adások felé szinte már senki sem vette a fáradtságot, hogy élőben megnézze a műsort. Vagy hogy egyáltalán megnézze a későbbiekben.

De hogy mi vezetett oda, hogy a többség elfordult az X Factortól, már erősen spoileres, kattintsatok a továbbra a folytatáshoz.

Tavalyhoz képest a mentorgárda csak egy személyben változott, de amíg az előző évadban szinte hibátlanul működtek, addig itt Gary Barlow kivételével súlyos kudarcot vallottak. És itt most nem is magára a mentori munkára gondolok, hanem a többi tevékenységükre. A teljesség igénye nélkül felsorolok néhányat: Gary dühös kirohanása, Tulisa undorító taktikázása, Louis eszméletlen mértéket elérő hülyesége vagy éppen Nicole minden ízében idegesítő viselkedése. A legnagyobb csalódás pedig a tavaly mindenki által favorizált Tulisa volt, aki megérdemelten maradt egyedül, mármint mentorált nélkül, a show vége felé.

Elég volt néhány hét ahhoz, hogy a műsor teljesen rideg legyen, már nem lehetett senkiért szívből szorítani. És bár valamilyen furcsa jelenség hatására a legjobbak közül estek ki először, amíg az oda nem valók legálisan kínozhatták a jónépet, addig azért azt el lehet mondani, hogy néhányukra így is szép énekes karrier vár – Ella Henderson lemezét például az elsők között fogom meghallgatni.

Ami persze igazán rányomta a bélyegét az évadra, az Rylan ámokfutása volt. Ahogy az előző évekből Wagner, Jedward vagy éppen Coccoza, úgy most is megvolt az ügyeletes antitehetség, aki azonban messze felülmúlta elviselhetetlenség ügyében őket.

Annak ellenére, hogy világosan ő volt a legrosszabb, a műsor készítői belé ölték a legtöbb pénzt. Sajnos akármilyen csicsás színpadképet is csináltak neki, nem tudták elfedni a tényt, hogy hetente sikerült több számot is tönkretennie. És ha ehhez hozzávesszük azt a tényt, hogy ő volt az, aki kiejtette Kye-t és Carolynne-t, akkor már nem is csoda, ha a kilenc év egyik leggyűlöltebb versenyzőjévé vált.

Hogy ne tűnjön végtelen panaszkodásnak a kritika, azért az évadnak volt egyetlen pozitívuma is, ez pedig a műsorvezető, Dermot O’Leary személye volt. Valahogy sikerült többet és jobbat nyújtania, mint az előző években, így jó pár feledhetetlen pillanatot okozott nekünk ő.

Az élő adások szánalmas színvonalát pedig már csak megkoronázta a döntőben elkövetett kontármunka. Nicole és Jahmene duettje közben az állandó mikrofonadogatás szerintem a nézőknek volt kínos, és akkor még az folyamatos szakadozásokról vagy a kritikán aluli sztárfellépőkről nem is beszéltem. Emlékszem még, hogy tavaly mindenki milyen epic-nek titulálta a Coldplay előadását, én már akkor is csóváltam a fejem, de most egyik vendég sem tudott élvezhetőre sikeredni. Még Rita Ora sem, sikerült is összetörnie a szívem.

Hogy mit ajánlanék a következő évadra, hogy élvezetesebbé tegyék az X Factor-t? Vágják ki a fenébe Nicole-t, Tulisát és Louis-t. Persze Simon bácsi máshogy gondolja, szerinte minden probléma forrása Gary Barlow, aki túl komolyan(!) veszi a show-t, így őt valószínűleg jövőre már nem fogjuk látni, kár érte. Azt hiszem, mindannyian egyet értünk abban, hogy a műsor főatyja nagyon rossz helyen tapogatózik.

Végszóként egy tanáccsal szolgálnék azoknak, akik fontolgatják az évad utólagos bepótlását: orvosi felügyelet mellett sem érdemes, viszont az ausztrál negyedik évadot melegen ajánlom.

Ja. James Arthur nyert. Érdekelt még valakit?

45 hozzászólás Ne habozz!

Marco Materazzi - 2012. 12. 10. 19:08

“Elég volt néhány hét ahhoz, hogy a műsor teljesen rideg legyen, már nem lehetett senkiért szívből szorítani”

Ezzel nem értek egyet, én nagyon tudtam szorítani végig Jamesért, nekem nagyon szimpatikus lett a srác, először még az MK1 volt a favorit de miután kiestek, teljesen megragadtak James előadásai.

A többivel egyetértek teljesen, Gary-ért nagy kár lesz, Nicole engem is nagyon irritált, főleg ez a Rylan imádata.. Louist se ártana már lecserélni, viszont Tulisának én még adnék egy esélyt, előző évadban azért nagyon jól mentorkodott, és sokan szerették.

FZolee - 2012. 12. 10. 19:13

A minden idők legrosszabb X Factor sztárfellépője díjra azért nevezném Tulisát. Amit művelt az elődöntő Results Show-jában, az azért kritikán aluli volt. :D

lostgab - 2012. 12. 10. 19:15

LaCRossE: szinte pontról pontra összefoglaltad azt, amit az évaddal kapcsolatban éreztem.
Az utolsó részt nem láttam, de semmi pénzért nem is vesztegetném rá az időmet. Tavaly ilyenkor vadul kerestem, hogy ki nyert, a 10 évadnál pedig még meg is könnyeztem Matt győzelmét (pedig azóta Rebecca-t tartom jobbnak az albumai alapján…), most még a nyertest sem kerestem meg, gondoltam valahol majd úgyis megtudom, hogy ki lett.
Pedig akartam szeretni, és az XFactor sokkal inkább fenn tudta tartani a figyelmem az élő show-kkal, mint a Voice, de ez az évad annyira mélyrepülés volt, hogy már nekem volt kellemetlen az egész.
Kye kiesése nagyon fájt, őt kellett volna a döntőbe vinni szerintem, eladható hangja, személyisége van. Ennek ellenére kicsit sajnálom, hogy nem Chris nyert, olyan értelemben, hogy 1. Simon bácsinak felforrt volna az agya és 2. így Nicole nem tudta volna rázni a popsiját, hogy ő bizony nyert.
Rylan az egész X szégyene, az is hogy bekerülhetett, hát még az, hogy tök jó énekeseket ütött ki a nyeregből.
Ezt nem is tudtam, hogy Simon Gary-t tartja nem a zsűribe valónak. Tény, hogy nagyon bunkón beszólt akkor Tulisa-nak, de ettől függetlenül ért ahhoz, amit csinál, és nem értem Simon miért kritizálja a komolyságát, mikor ő maga is így zsűrizik.
Nicole a kitalált szavaival együtt mehet a levesbe, Tulisa pedig undorítóan eltaktikázta ezt az évadot (picit kárörvendtem is, mikor Ella kizúgott…)
Louis-hoz nem igazán tudok mit hozzáfűzni, ő ugyanolyan, mint volt…
Sajnálom, hogy ilyen lett a műsor, amilyen, kellene egy rendes reboot, de szerintem, ha jövőre Gary-t tényleg kiteszik, el sem kezdem…

zedtheant - 2012. 12. 10. 19:17

a kritikával nagyrészt nem értek egyet. tényleg hullottak ki jó hangok, korábban, mint ahogy talán kellett volna. viszont nicole nekem nagyon bejött, ahogy rylan is – mindkettőjüket szórakoztatónak találtam.

a végén azért két erős hang maradt benn és sztem megérdemeltem nyert james.

rylan-be ölték a legtöbb pénzt, viszont volt is rá okuk, mivel a ma kijött szavazási statisztikák alapján a nézők sokszor 3-4. helyen szavazták tovább a következő hétre.

hiányolom az objektivitást a kritikából, kicsit troll-szagúra sikerült. nyilván volt már jobb évadja a brit x factornak, de azért ennyire nem kellene lehúzni.

azzal viszont egyetértek, h az ausztrál szuper volt.

f.fredericks - 2012. 12. 10. 19:19

Hát én kb egy hónappal a vége előtt hagytam abba, így lemaradtam arról az Epic pillanatról is, amikor Rylan kiesett. Számomra meglepett, hogy Chris bejutott a döntőbe. Nem gondoltam a show elején, -még beszéltük is-, hogy kb. mikor kellene kiesnie, hogy lelkileg ne sérüljön annyira. Talán ez a 3. hely volt a legoptimálisabb??? Nem tudom.
De hogy kik estek ki az elején is kik maradtak bent sokáig, az valami borzasztó. Union J (mondjuk még ők voltak a jobbik boyband, a másiknak már a nevére sem emlékszem), és Rylan.
Ahogy nézem MK1-nak azért beindult a szekér már van is egy brit túrájuk, viszont ha jól hallottam, ők nem is voltak ott a döntőbe, ezért nem kapnak valami büntetést?
Ja amúgy én James-Ella-Jade döntőt vártam volna, ebből kemény egy ember jött be, de ő legalább megnyerte.
Kíváncsi leszek a következő évadra, mert ezt szerintem csak akkor lehet alulmúlni, ha egy az egyben átviszik a magyar stábot, magyar fellépőkkel (mondom ezt úgy, hogy a magyarból egy fél adást láttam, azt is inkább csak a fal felé fordulva másnaposan:))

makaay - 2012. 12. 10. 19:41

sajnos egyet értek a kritikával.
az amit rylannel műveltek vmi borzasztó és szégyenteljes. e miatt meg mindenki gary-t baszogatja, mert teljes mértékben igaza volt? szerintem nekem ennyi volt az angol x factor is, mert ezért nem éri meg nézni. :(

kisby - 2012. 12. 10. 19:45

MK1 kiesése után kaszáltam, addig se nagyon tetszett már, de ahogy olvasom nem lett jobb utána sem :) Annak azért örülök hogy James győzött, a sok szürke egyéniség közül még talán ő volt a legérdekesebb.

lnorbi - 2012. 12. 10. 19:56

sztem jó kis évad volt.Mi végig izgultunk Jahmene-ért,sanálom,h nem ő nyert,de James-se rossz.Mindkettöjük albumát várom már :)

dzsiaj - 2012. 12. 10. 19:59

Az idei show-t csak az első döntőig kísértem állandó figyelemmel. Akkor sikerült kivágniuk a biztosítékot azzal, hogy személyesen kedvencemet, Carolynne-t kivágták, mert Rylan Clark olyan “entertaining” előadó. Louis-nak ezt elnéztem, ő műsorbeli ténykedése alatt már bizonyította, hogy imádja a “freak”-eket (leginkább mentorálni), de Tulisa tényleg bunkó módon taktikázott.

És ezzel nálam el is ásta magát az X Factor friss évada. A családias hangulat már nagyon rég a múlté, egy végletekig elbulvárosodott, szenny-szezont kaptunk ( néha-néha azért belepillantottam), és ez nem jó. Nagyon nem.

Először is a freakek: nekem eddig nem volt velük bajom. Jedward és Wagner a maguk módján tényleg szórakoztatóak és színes egyéniségek voltak. Rylan Clarknál visszataszítóbb és undorítóbb lényt viszont nem nagyon hordott még a hátán a föld, és gigászi szerepet vállalt abban, hogy a show minősége a legalacsonyabb lécet is leverte.

A mentorok:

Louis hozza a kötelezőt, vagyis azt, amit 9 évad alatt megszokhattunk tőle. Ő ilyen volt, és nyilván nem is fog változni, emellett minden évben vagy a csapatokat, vagy a 28 éven felülieket kapja, azaz gyakorlatilag esélytelen a végső győzelemre. Egy jó ideje pedig pontosan ebben a szellemben versenyez, ezért válogat maga mellé előszeretettel tehetségtelen balfékeket, hiszen velük legalább show-t tud csinálni. Titokban szerintem még röhög is a markába, hogy legalább ilyen módon borsot tud törni Simon és az ITV orra alá. (Idén láttam tőle először, hogy tényleg komolyan veszi a dolgot, hiszen a One Direction globális sikere a csapatokat is esélyesebbé tette).

Tulisát tavaly még nagyon szerettem: foggal-körömmel védte mentoráltjait, és a egy rendkívül szimpatikus csapatot faragott a Little Mixből, akik megérdemelten nyerték a tavalyi évadot. Idén azonban visszataszító módon látott neki a taktikázásnak, és ezzel elveszítette a varázsát- legalábbis az én szememben. Lehet, hogy jót tenne neki egy év pihenő.

Nicole, bár választani azt tud, megmondóembernek teljesen alkalmatlan. Ezt a legmesszebbmenőkig bizonyította a tavalyi amerikai kiadásban, ezért érthetetlenül álltam előtte, hogy “nincs ló…” alapon ide meg bevágták. Kiváló és rendkívül dekoratív énekesnő, rettentően idegesítő megnyilvánulásokkal.

És akkor Gary Barlow, aki “túl komolyan veszi a feladatát”: már tavaly is tetszett a válogatókon, hogy igyekszik átvenni Simon szerepét, és durván beszólogatott a tehetségtelen jelentkezőknek. Az élő adásokban azonban mintha helyenként teljesen mást hallgatott volna, mint a közönség és a mentortársak: gyenge produkciókat emelt piedesztálra, és kiváló előadásokat illetett csapnivaló kritikával. Hogy ezzel taktikázott-e, vagy tényleg ennyire “máshallású” volt, a fene tudja, de számomra ő volt a tavalyi évad mélypontja; ha rajtam múlt volna, az idei szériában biztos, hogy nem kap helyet. Idén ugyan nem sokat láttam belőle, de az hatványozottan nem tetszett, ahogy Chris Maloney-val -minden ellenkezés dacára- visszahozta a ’80-as éveket, és egyszerűen nem volt hajlandó épkézláb, mai slágereket adni neki.

Összefoglalva: vissza a családias hangulatot, amit egyfelől mentorcserékkel kéne elérni, másfelől, hogy az X Factor legyen az, ami: egy énekes tehetségkutató, botrányok és botrányos személyiségek nélkül.

Helix - 2012. 12. 10. 20:10

Rylan-nel az a helyzet, hogy kritikán aluli az énektehetsége, de sikerült ráaggatni ezt a szánalmas “entertainer” jelzőt, amivel mindig védték. Pedig ha jobban megnézzük, a nagy előadó és szórakoztató mutatványai semmi másból nem álltak, csak hogy egy csomó színpadi elemet felvonultattak mögötte, hogy ez elterelje a figyelmet a középszerű hangjáról. És az a baj hogy még működött is!! (a szavazati arányokat megnézve) Ilyen könnyen manipulálhatók az emberek, feltesznek egy tehetségtelen celeb-alapanyagot a színpadra, aki borzalmasan énekelve vonaglik, de a néző látja hogy júúj de csillog, meg sokan táncolnak, meg lángol, meg füst van, meg az ott mozog, meg jajj de egyedi és kihívó a ruhája, és elhiszi hogy szórakoztatva van, miközben csorog a nyála ezekre az egyszerű szemfényvesztő trükkökre. Ilyen alacsony lenne az emberek igénye? Tényleg elég ennyi, hogy valaki azt mondja ez engem szórakoztat, hát itt tartunk? ez számomra nagyon szomorú, butul az emberiség elég rohamosan.

A másik hiba hogy a folyamatos műdrámákkal is nyomják a műsort, ahelyett hogy inkább a barátságos, családi légkörre mennének rá. Pedig mennyivel szerethetőbb lenne úgy. Meg úgy érzem hogy nem is ismerjük meg igazán a versenyzőket, valahogy nem tudunk róluk eleget, és ezért nem tudnak a szívünkhöz nőni. Legalábbis én így vagyok vele. Eddig mindig élőben néztem az adásokat, most meg kb egy hetes csúszásokkal pótoltam be, a finálé előtt meg abbahagytam, és nem is igazán érdekel hogy ki nyert. Hát ezt tették a legjobb énekes tehetségkutatóval.

Zsolt - 2012. 12. 10. 20:11

“hiányolom az objektivitást a kritikából, kicsit troll-szagúra sikerült. nyilván volt már jobb évadja a brit x factornak, de azért ennyire nem kellene lehúzni.”

Teljes mértékben egyet értek zedtheant-el. Olyan érzésem volt mintha egy hosszú komentet olvastam volna nem egy blogbejegyzést. Amugy szerintem sem volt olyan nagyon rossz, és én végig tudtam izgulni James-ért, amikor nyert örömujjongásban törtem ki:D Tulisát sem szabad ilyen hamar leírni, elvégre az egész x-faktor történelem alatt ő tudott csak nyerni csapattal, és hát ő is ember hibázni meg emberi dolog.

LaCRossE - 2012. 12. 10. 20:17

Zsolt, zedtheant: természetesen nem kell velem egyetérteni, biztos vagyok benne, ha küldtök egy pro kritikát (mivel az enyém kontra volt), winnie kiteszi.

caeiro - 2012. 12. 10. 20:22

A kritika egyik felével egyet értek, elképesztő volt Rylan menetelése, nálam többször is kiverte a biztosítékot. (és nem azzal van bajom, hogy meleg). Ella és Kye kiesésekor majdnem kaszáltam kétszer is az évadot, de James-ért végül maradtam, mert ő egy szerethető énekes és karakter. Nem bántam meg, a győztes dala nekem nagyot ütött. A műsor bulvár oldala engem egyáltalán nem érdekelt…Lucy terhessége pl. számomra tegnap derült ki, de simán meglettem volna az infó nélkül. Simon beszólogatása a messzi távolból nagyon erőltetett. A mentorokkal kapcsolatos véleményemet már többször is leírtam, az idei évad egyetlen vállalható mentora Gary volt (még annak ellenére is, hogyan magasztalta Chris-t). Egyébként ő Ella + James párbajt várt már az elejétől (az Xtra-ban kibontott borítékok alapján, a többiek a fasorban se voltak tippelésügyileg) ez is mutatja, hogy reálisan látja a dolgokat. Ha kivágják és nem hoznak a helyére egy hasonló kalibert, le is húzhatják a WC-n a show-t mert teljesen hiteltelenné válik.

dragon1986 - 2012. 12. 10. 20:23

“rylan-be ölték a legtöbb pénzt, viszont volt is rá okuk, mivel a ma kijött szavazási statisztikák alapján a nézők sokszor 3-4. helyen szavazták tovább a következő hétre.”

lehet, de ha nem ő kapja büdzsé nagy részét, akkor talán nem olyan előkelő helyen végez :D akkor érte volna, meg ha olyanba öntik a pénzt aki vissza is hozza ergo, add el milliónyi lemezt :D Gyakorlatilag lehúzták a klotyón, sokat érnek azzal hogy arra az időszakra kajálta sok szavazó, hanem folyik belöle vissza pénz. Így amikor lecsillapodnak a dolgok, sokan nem nagyon fogják tudni hogy letézett :D

Ez az első évad amit végignéztem (ill. tekertem),azért elhiszem a csolódottságotokat, de én jól szórakoztam, igaz a kommenteken jobban :D

LaCRossE - 2012. 12. 10. 20:26

caerio: és a másik felével? :)

Royale Bluff - 2012. 12. 10. 20:45

A taktikázás szitokszóként emlegetésén már a magyar VV-kben is mosolyogtam, most sem értem, mi vele a baj; a műsor szabályai lehetőséget adnak rá, akkor miért ne élnének vele a mentorok? És bár szerintem a kettőnek nem sok köze van egymáshoz, de miért Ella-nak kéne “bűnhödnie” Tulisa állítólagos gonoszságáért? A Rylan-ügyet is felfújtnak érzem; tény, hogy igazságtalan a többi versenyzővel szemben, hogy mindig ő kapta a legtöbb pénzt, viszont egyrészt szerkesztői szempontból érthető, hogy külön akarták választani a fun-factort azoktól, akik a hangjukkal, minden csili-vili nélkül is megálltak a lábukon, másrészt ő csak egy versenyző volt minden héten a sok közül, bármikor át lehetett tekerni/elkapcsolni az előadását, az egész évad esetleges gyengeségét a nyakába varrni nonszensz. Louie csak a szokásos dolgait hozta, rajta már kár meglepődni, Nicole pedig mérföldeket fejlődött a tavalyi US-ben nyújtott alakításához képest, Gary szakmaiságát hibaként felhozni viszont borzasztó nevetséges, szerintem Simon-nak személyes problémái vannak vele és erőt akar fitogtatni, hogy megmutassa, hogy még az úr a háznál. (Vagy szeret trollkodni, vagy elgurult a gyógyszere, vagy csak kell a látványos viselkedés; de az is elég érdekes, amiket művelni szokott odaát a szavazásoknál, rendszeresen helyreteszi a műsorvezetőket, hogy ő utolsóként akar dönteni) A döntő tényleg fantáziátlan volt, és részben igenis a tavalyi fényében, de azt, hogy szégyenfolt lenne az egész évad, erős túlzásnak érzem. Lucy (bár időnként ismétlődőnek tűnt, de talán még az ő szájából is elhangzott, hogy elsősorban songwriter és csak másodsorban előadó-ha nem, akkor csak beképzelem) és James kiléptek a keretek közül és magukévá tették a dalokat, Jahmene és Ella pedig bőven begyógyították a sebeket, amiket Rylan okozott a hallójáratnak/ízlésnek (azzal együtt, hogy én igenis tudtam szórakozni az ő előadásain is, de később ennél is jobb volt látni, hogy a sok netes utálkozás ellenére csak továbbjutott a következőre hétre), valamint a korai kiesőknek is voltak eltalált produkcióik. Ha valaki minősíthetetlen szezont “akar” (ki az a jóérzésű, aki direkt keresné a rosszat?) látni, az vessen egy pillantást az idei amerikai vagy az itthoni verzióra, azokhoz képest a legnagyobb rosszindulattal is csak közepesnek nevezhető a brit. Én kibírtam maradandó egészségkárosodás nélkül, és legtöbbször még jól is szórakoztam. :) A szavazási arányok érdekelnek még valakit? A fanfavoritok helyezése csak engem lepett meg? (Christopher csak azért nem, mert pár hete már felmerült a pletyka, hogy Simon ideges, mert magasan ő vezet)

LaCRossE - 2012. 12. 10. 20:48

“Ha valaki minősíthetetlen szezont “akar” (ki az a jóérzésű, aki direkt keresné a rosszat?) látni, az vessen egy pillantást az idei amerikai vagy az itthoni verzióra, azokhoz képest a legnagyobb rosszindulattal is csak közepesnek nevezhető a brit.”

Az amcsit nézni akartam, de az első élő után megint csak lemorzsolódtam, nem maradt rá időm. De ezek szerint ne is pótoljam be, mert ha még a britnél is rosszabb…

dzsiaj - 2012. 12. 10. 21:02

“A taktikázás szitokszóként emlegetésén már a magyar VV-kben is mosolyogtam, most sem értem, mi vele a baj;”

A taktikázással személy szerint semmi bajom sincs az olyan trash realityk esetében, mint amilyen a VV, vagy a BB voltak. Itt viszont mégiscsak tehetségkutatásról lenne szó (vagy csak én vagyok naiv?), és nonszensznek érzem, hogy tehetséges énekeseknek kell kiesniük azért, hogy a gyenge tovább ronthassa odabent a levegőt. Egy durva párhuzammal élve, szépen néznénk ki, ha annak idején a táncdalfesztiválokon Kovács Kati, Szécsi Pál és a többiek helyett Uhrin Benedek vitte volna a prímet. Ettől függetlenül persze ő is bekerült a köztudatba, de mégsem egy “nívós” verseny keretében. És most nyilván el lehetne vitatkozni, hogy pl. egy magyar X-faktor mennyire lehet nívós Zámbó Krisztiánnal vagy Stone-nal, de szerintem érthető a lényege annak, amit mondani akarok.

Rita - 2012. 12. 10. 21:14

Az első évad volt, amit az elejétől a végéig minden hétvégén néztem vagy visszahallgattam. James nagyszerű előadó, és a viselkedése és a többiek reakciói alapján ritka jófejnek tűnik, szerintem (!) bármelyik évadban kimagasló helyezést ért volna el, és óriási öröm a számomra, hogy ő győzött. Az tölt el csak szomorúsággal, hogy ez csak úgy sikerülhetett neki, hogy Ellával együtt párbajra kényszerültek. Annál a párbajnál biztos lettem abban, hogy aki ott nyer, az lesz a végső nyertes, mert az emberek talán akkor a fejükhöz kapnak, és láss csodát, kivételesen nem is tévedtem.

Nekem összességében nem volt akkora tragédia ez az évad, bár, mint írtam fentebb, ez volt az első, amit teljesen végigkövettem, az előző szériákból mindig csak a kedvenceimet hallgattam meg. Azzal azonban egyet kell értenem, hogy újra kell stylingolni a műsort, mert sokat vesztett a hiteléből. Nálam speciel csak Dermot és Gary maradhatna a jelenlegi gárdából, bár szomorúan olvastam, hogy ők ketten pont távozni fognak :(

Royale Bluff - 2012. 12. 10. 21:22

Értem, miről beszélsz, és jogos is, de mikor (ha) egy mentor taktikázik, nem azért teszi, “hogy a gyenge tovább ronthassa odabent a levegőt”, hanem hogy a saját énekese nagyobb eséllyel nyerhessen, és mivel alapvetően is az a feladata, hogy a rábízott énekest védje, ezért gyakorlatilag ezzel csak a munkáját végzi; illetve a szerintem is tehetséges énekesek nem Rylan miatt estek ki, hanem azért, mert nem szavaztak rájuk elegen. JFK-t vagy Stone-t egyébként majdnem megemlítettem az előző hozzászólásomban abban a vonatkozásban, hogy nekik sincs hangjuk, viszont ők még show-t sem tudtak csinálni, ellenben gyakran magasztalást kaptak, Rylan-ről minden kritikában elhangzott, hogy nincs hangja, de… A tehetségkutatós aspektusra pedig azt tudom mondani, hogy a “nem tud énekelni” kritika a The Voice-ban állná meg a helyét, az X-faktor sosem a hangot állította be a lényegnek; még akkor is, ha Rylan esélytelen volt a győzelemre, a részvétele ebben a műsorban justified volt.

asd - 2012. 12. 10. 21:27

részben egyetlértek a kritkával.
Nicole sztem nagyon jó mentor, nagyon jól eltalálta Jahmene és James stílusát. Viszont az ilyenfajta döntései,h Rylant döntőbe rakja?!? bár ez nem tudom mennyire volt az ő döntése és mennyire a producereké…
TUlisa idén nekem sem volt a szívem csücske. Tavaly aranyos volt,de mintha kicsit elszállt volna a győzelem után.
Louis-t én bírom nagyokat tudok rajta nevetni:D
Gary pedig egyértelműen a kedvencem lett idén a kritikáival, döntéseivel. Bár mint mentor nem tudom, hogy a legjobb-e…nem találom olyan kreatívnak.
Dermot-ot én is imádom, nagyon jó színfoltja a műsornak :D Bár vhol olvastam egy olyan rémhírt,h Simon le akarja cserélni jövőre..remélem ez csak egy óriási kacsa volt!
Az Xtra faktort is meg kell említenem, ami sztem fantasztikus volt :D:D Ollyék rengetegszer meg tudtak nevettetni (bár ez volt az első évad, amikor xtra-t is néztem szóval összehasonlítási alapom nincs, de nagyon bejött)
A versenyzőket sem írnám le annyira: James , Ella, Jahmene fantasztikusak sztem. Jade és Lucy is jók voltak. Carolynnt is nagyon sajnáltam h már az elején kiesett. Sztem a gruopok sem voltak rosszak, jó a Disrtic3-t soha nem értettem miért szeretik ennyire, de a másik fiúbanda tudott énekelni, voltak feelgood pillanataik, az MK1-t pedig Louis nem tudta jól megfogni.
Bár voltak versenyzők, akik miatt nagyon vérzett a szívem h nem lettek döntősök: Times Red, meg az a Led Zeppelines srác, aki még a mentorházba sem került…:O

Sztem akik igazán elrontották ezt az évadot azok az írok/producerek voltak. Legjobb példája ennek a “nagy” finálé, ahol konkrétan semmi nem történt. Meg az egész évad alatt semmi jóval nem tudtak előrukkolni, a hetek témái is elég unalmasak már és kiszámíthatóak. Egy jó kis MIchael Jackson hétről álmodozom én :D tavaly az US-ben sztem nagyon jó volt. És igazatok van, vhogy nem tudják a versenyzőket megszerettetni velünk, annyira idegenek.

Remélem jövőre sokkal kreatívabb emberek ülnek meg a legfelsőbb irodákban…

asd - 2012. 12. 10. 21:30

Rylanről direkt nem írtam részletesen…mert csak felhúznám magam rajta.

winchester - 2012. 12. 10. 21:32

A kritika írójától kérdezném, hogy miért egy fél mondatban kellett megemlékezni a győztesről? James minden héten remekül teljesített és teljes mértékben megérdemelten nyert.Miért kellett így lealacsonyítani?

LaCRossE - 2012. 12. 10. 21:35

Hmm, talán hiba volt tőlem nem emlegetni a versenyzőket jobban, de nem akartam végigmenni mindenkin. Azonban a kibeszélőben lévő kommentjeim alapján látszik, hogy én sem írom le az összes versenyzőt, James lemezét meg fogom venni, az hót ziher, ahogy Elláét és Kye-ét is (ha lesz).
Jahmene nálam olyan volt, mint egy kiherélt, vakbélgyulladásos macska. Nem tudtam élvezni a hangját, sajnos.

LaCRossE - 2012. 12. 10. 21:36

winchester: nem volt célom lealacsonyítani Jamest, én csak úgy vélem, a győztes személye már édes mindegy, nem is foglalkoztatott engem már hetek óta. Szerencsére James Arthur karrierje enélkül is elindult volna, véleményem szerint.

LaCRossE - 2012. 12. 10. 21:42

Ja, és ha ez megnyugtat mindenkit, már készülőben van egy ideje az X Factor utáni időkből, ahol végül is a legeleje óta összegezném, kiket nyertünk ezzel a műsorral, kik lettek sztárok, kik kerültek a süllyesztőbe.

asd - 2012. 12. 10. 21:47

az várós LaCRossE :D

Gabe - 2012. 12. 10. 22:03

Szerintem Nicole volt az eddigi egyik legjobb mentor és eszméletlenül jó munkát végzett.
Mondjuk könnyű ezt kijelentenem, mert én végig James-nek szurkoltam. Megérdemelten nyert. Ja és én Rylan “ámokfutását” szívesen néztem, mert az idei elég közepes színonalú versenyzők között egy üde színfolt volt. Ezt igazolja az is, hogy 2szer is top3 volt a szavazatokban.
Chris az X-Factor istenkáromlása volt nekem, és Lucy visszavonulását nagyon sajnáltam, de ezeken kívül én jobban szórakoztam mint tavaly.

Eda - 2012. 12. 10. 22:05

Ebből is látszik, hogy ízlések és pofonok, általában halálra idegesítenek a “joke act”-ek, de Rylan számomra abszolút szerethető karakter volt, és 2-3 embert leszámítva annyira gyenge volt az idei felhozatal, hogy (Ella kivételével) senkit nem tudtam őszintén sajnálni azért, hogy ők kiestek, Rylan meg még mindig bent van. Szóval nem tudom megérteni az utálatot, nála százszor irritálóbb versenyzők is voltak már az elmúlt pár évben. Emberileg egy rossz szót nem tudnék rá mondani, aki nálam sokkal inkább kicsapta a biztosítékot, az a droid Christopher volt.

Hogy James nyert az pedig nagyon is érdekelt, mert úgy érzem, ő az első X Factor győztes, akinek tényleg tűkön ülve várom, hogy halljam majd a saját albumát is, nem csak majd pár hónap múlva meglepődöm, hogy jé, ez XY a rádióban, tényleg, tavaly ő nyerte az X Factort.:)

Gabe - 2012. 12. 10. 22:40

ja múgy egy kis érdekes adat
a digitalspy oldalán volt egy szavazás a legjobb mentorról és több mint 20,000 szavazat után Nicole 55%-ot szerzett Gary 27, Tulisa 10 és Loui 8%ához képest. Egész Anglia odáig van érte jelenleg. 100X jobb volt mint az XFUS 1.-ben. Nagyon remélem, hogy jövőre visszatér.

polka - 2012. 12. 10. 22:44

Szeretem Gary Barlow-t, ha tényleg megy én vele tartok,soha többé XFactor. Tulisa undorítóan viselkedett az egész műsor alatt, nagyon gáz a Louis-val való “együttműködése”. Rylan Gangnam Style előadásától még ma is félek, soha nem hallottam rosszabbat. Viszont,ne menjünk el a nyertes mellett, mert James Arthur zseniális, és annak is érdemes belehallgatni az előadásaiba aki amúgy nem nézte a műsort. Nekem ő volt a pozitívum idén, simán jobb mint Cardle vagy s Little Mix.

Gabe - 2012. 12. 10. 23:00

James dubstepes Hometown Glory-ja és Poer of Love előadása magasan veri az utóbbi idők összes X-Factoros előadását. Lazán ott van mind a 2 az all-time top10 XF előadások között. Ezeken kívül nem is nagyon tudok felidézni jó éneklést idénről sajnos. Tlán Jahmene és Nicole duettje még elmegy de csakis Nicole Schwarzenegger miatt.

Platschu - 2012. 12. 10. 23:24

Én Ella kiesése után nem néztem tovább. Még mindig libabőrös leszek, ha a “Believe” nótát meghallgatom, mert annyira szépen adta elő. Igazi tehetség. ;)

Robbie Dani - 2012. 12. 11. 06:16

amikor a válogatók során kiesett a Joseph Whelan, már akkor tudtam, hogy ennek az évadnak lőttek. aztán már csak azért néztem, mert akármennyire is utáljátok Rylant, ő emberfeletti munkát ölt ebbe az egészbe. persze nincs hangja, de ettől még ő vitte a hátán a műsort. a többiek halálosan unalmasak voltak, olyanok mint Tóth Vera. tehetségesek, de két szám után kiderül mennyire híján vannak annak ami sztárrá tesz valakit. lásd még Madonnát akinek semmi hangja, de korunk legnagyobb “énekesnője” :-)

winnie - 2012. 12. 11. 09:08
slidy - 2012. 12. 11. 09:57

Nem igazán értem,hogy miért utálja mindenki ennyire Rylant,voltak nála sokkal gázabb versenyzők is az évek során és ha azt nézzük,hogy Wagner is eljutott a 8.hétig…hát azért hozzá képest hangilag Rylan tiszta Gary Barlow:)

orsi - 2012. 12. 11. 21:08

Egyaltalan nem ertek egyet.Szerintem sokkal szinvonalasabb a musor mint peldaul az amerikai a magyarrol inkabb nem is beszelek.Evek ota soron kovetem az esemenyeket a brit x faktorba.A mostanit peldaul sokkal jobban elveztem mint a tavalyit,igaz ,hogy a Coldplay felulmulhatatlan volt de azert James Arthurert igazi rajongokent tudtam szurkolni.Vegyes volt a tarsasag es szines.Jahmene is szuper enekes es Ella is.

f.fredericks - 2012. 12. 11. 21:31
Rita - 2012. 12. 11. 22:26

Egy percig nem csodálkozom a magas eladási számokon…fantasztikus cover, pedig az eredeti sem kispályás.

Máté94 - 2012. 12. 11. 23:07

Azért ha megnézzük 0,25 fontért lehet megvásárolni.Egy átlag kislemezt 0,99 fontért,van amelyiket 1,99-ért lehet megvenni.

Rita - 2012. 12. 12. 01:14

Még talán annyit fűznék hozzá Nicole-hoz, hogy azért volt jóó mentor, mert kiharcolta, hogy James a saját stílusában léphessen fel. Valahol olvastam egy James-interjút, és ő mondta benne, hogy Nicole támogatása nélkül nem énekelhette volna azoknak a számoknak a nagy részét, amit végül igen. Lehet, hogy más mentor is megtette volna érte, ezt már sosem tudjuk meg. Egyetértek azokkal, akik védik Nicole-t, szerintem is rengeteget javult a tavalyi bénázása óta.

Sh1nex - 2012. 12. 12. 03:13

Én Ella kiesése után abba is hagytam,most néztem meg utólag a történteket:)

FZolee - 2012. 12. 16. 22:52

‘X Factor’ winner James Arthur soars to UK No.1 with ‘Impossible’

http://www.digitalspy.co.uk/music/news/a445520/x-factor-winner-james-arthur-soars-to-uk-no1-with-impossible.html

Grat!:)

jim455 - 2012. 12. 17. 18:42

Zseniális feldolgozás, sokkal jobb mint az eredeti, sztem még egy Factoros versenyző dalát sem hallgattam annyit mint ezt.

Toth Tamás - 2013. 01. 01. 19:57

Nicole szerintem mentornak nagyon jó de zsűritagnak nem mert a kettő nem feltétlenül ugyanaz hiszen mentorként dalokat választ koreográfiába szól bele…….stb,de a hozzászólásai és a jahmazingjai irritálóak és borzasztóak voltak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz