login |

Homeland – 2×11: A szerelem erejével tűzön-vízen át!

2012. 12. 11. 16:11 - Írta: winnie

72 hozzászólás | kategória: kritika,

All that matters to me right now is that you’re safe.

Pedig rész közben hamar eldöntöttem, hogy a kritikának csakis ‘Medve’ lehet a címe, de ők nyerte, inkább használom a tavalyi zseniális, Homeland című egy évados minisorozat idei romantikus spinoffjának hivatalos címét. Jó, ez persze csak vicc, hiszen már 3-4 résszel ezelőtt dekódoltuk a kommentek között a második évad egyik fő csapásirányát, és az ominózus 2×03 kivételével nekem azért bejöttek az eddigi részek, más kérdés, hogy nálam a tavalyi évvel ellentétben idén sajnos már nincs a legjobb 10 őszi sorozat között a Homeland. Majd jövőre?

De ki tudja, a finálé ettől még lehet, hogy az elmúlt hónapok legzsiványabb epizódja lesz, ebben reménykedek, hogy aztán jó ízzel a számban csettinthessek, hogy mekkora király is volt az évad, hogy király minőségű részek jöttek egymás után, hogy jövőre ismét csak király egyesélyes lesz az Emmy (nem feledni, a Breaking Bad 5. évadjával fog mérkőzni többek között a Homeland), hogy milyen váratlan húzás volt a készítőktől az, hogy az egész második szezont csak Chris hallucinálta. Na jó, Carrie, mégiscsak ő a bipoláris. Vagyis már, nem, ugye?

A 2×11 hivatalosan az utolsó előtti rész volt az évadban, de valójában akár finálénak is beillett volna, hiszen úgy tűnik, hogy valamennyire lezárásra került a terroristás mellékszál, s a finálé most már végre tényleg csak a karakterekre, az egyre nagyobb téttel bíró családi drámára, valamint a meglehetősen ellentmondásos romantikus viszonyra fog koncentrálni. Á, inkább visszavonultatom a mezemet, nem tudok komoly kritikát írni és ez a készítők hibája. Volt az évadban pár zseniális epizód, jó pár remek ötlet és zseniális húzás, és mégis ez van…

Na, jó, fussunk neki még egyszer. Az utolsó előtti rész is inkább a thrilleres hajkurászós, rejtőzős részeket emelte ki, amik hozták a műfaj kellékeit, élvezhetőek voltak valamilyen szinte, de engem mégis inkább a CIA-központban zajló jelenetek (Saul, Estes) kötöttek le, azok a “csatározások” nagyobb kifejtést is kaphattak volna, illetve remélem, hogy a jövőben nem fogják elkenni ezt a szálat.

A 2. évaddal kapcsolatban ugyanis ez a legnagyobb problémám: elindult több ígéretes szál (legyen az Mike-ék nyomozása vagy az alelnök és az ő tervei, sőt, akár Dana és Finn “idétlenkedése”, s főképp Abu Nazir), s szinte mindegyik pár jelenettel, néhány epizód alatt elvarrásra került vagy a semmibe futott ki. Nyilván az, hogy én ezektől, sőt, szinte az összes mellékszáltól sokkal többet vártam, az nem a sorozat hibája, hanem az elvárásaimé, de tényleg úgy éreztem, hogy sok mindenben lett volna potenciál.

Persze azt is lehet mondani, hogy nem tököltek az írók, nem húztak el semmit, szélvésztempóban haladt a sorozat, ami pozitívum is lehet. És talán a szememben is pozitívum lenne, ha tudnám, hogy hova halad. Oké, ez megint szubjektív, hiszen az, hogy kiszámíthatatlan, lehet előny is, de az első évad sem volt feltétlenül kiszámítható úgy, hogy közben tudtuk, illetve sejtettük, hogy melyik pontra fogunk eljutni a fináléban.

– Are you sometimes called “The Bear”?
– Fuckin’ hope not.

A 2. évadban azonban először ezt, majd azt, végül amazt gondoltuk főszálnak, de mindről kiderült, hogy csak mellékes történetek és itt állunk a 2×11-nél, s még mindig nem sejtjük, hogy mire megy ki a játék. Többek között ezért is működnek a részek minden kritikám ellenére (igaz nem S1-es szinten), nincs időm megnyugodni, bár legtöbbször hiába számítok valamire, mégsem történik semmi. Nyugtassatok meg, ugye “kimegy” valamire az a bizonyos játék? Mármint azon kívül, amit a készítők mondtak, hogy a két szerelmes útjából végre a 2×10-ben és a 2×11-ben eltűnt az őket szétválasztó két akadály.

ui: Vajon mi lett a Motherfucker with a turban címmel, miért lett végül In Memoriam?

72 hozzászólás Ne habozz!

ZiziZuzu - 2012. 12. 11. 16:22

asszem megvan a hét idézete: The Bear! LOL :-DDD

perfect0 - 2012. 12. 11. 16:28

Remélem nem lesz teljesen szappanopera az évadzáró, mert akkor megy is a kukába. Néha már nagyon fárasztó a dél-amerikai teleregényeket is megszégyenítő love story vonal.

winnie - 2012. 12. 11. 16:40

love story faktor ide vagy oda, maga a love story magja mindenképpen érdekes, szokatlan, sőt provokatív. ha ebből az irányból közelítünk, akkor szerintem mindenképpen friss és érdekes. más kérdés, hogy van, aki nem erre fizetett be, igaz az 1×07 óta sejthető is volt valahol, hogy ebbe az irányba tartunk.

Anna - 2012. 12. 11. 16:41

Elolvastam, mi fog történni a fináléban (igaznak tűnik), mea culpa, de nem bírom a feszültséget, úgyhogy kénytelen leszek kussolni innentől. Volt egy saját ötletem, de inkább azt sem írom le, mert bejött és spoiler lenne.

almatorta - 2012. 12. 11. 16:43

“Fuckin’ hope not”-mondaton nagyon nevettem.
Mindenesetre, nekem is az az érzésem, hogy úgy eltelik minden rész, de különösebb csapásirányunk nincsen.. Főleg most, hogy Nazir már kilőve. Bízzunk a legjobbakban.

winnie - 2012. 12. 11. 16:44

ja, az előzetes posztja rögtön jön, oda majd lehet a promós infókról.

GeoCucc - 2012. 12. 11. 16:47

Tényleg, én is úgy érzem, mintha rengeteg lehetőséget kihagytak volna ebből a Nazir-szálból, és kicsit (nagyon?) esetlenül zárták le, már ha lezárták. És tartok tőle, hogy le.
Valami nagyon váratlan fordulatnak kellene történnie számomra, hogy jövő hétfőn ne keserű szájízzel keljek fel a gép elől. A készítők ilyen kijelentése meg, hogy “csak azért nyírtuk ki az eddigi sztori két fő mozgatóját, Nazirt meg Waldent, hogy minden akadály elháruljon Carrie meg Brody útjából, szipp-szipp” hááát… Most ezek után milyen folytatást várjak?

Venusz - 2012. 12. 11. 17:14

Szerintem az a kérdés, meg merik-e lépni, ami a levegőben lóg. Ha igen, akkor mondhatják az írók, hogy azért erősítették fel a szerelmi szálat, hogy Carrie-re ez még erősebben hasson, és aztán ő vegye át Brody szerepét: szereti a hazáját, harcolt érte, de hátba támadták, szembekerül néhány vezetővel, stb.
Számomra csak ezzel tudnák ütőssé tenni a finálét (bár nem szeretném, ha megtörténne).
Spoilereket kerülöm, még előzetest sem nézek, ezért nem tudom, mi várható, és hiába gyengébb a 2. évad, továbbra is remek hétfői kikapcsolódás 1 órára, amit hétről hétre várok.

Nabu - 2012. 12. 11. 17:19

Nem tudom, nekem ez az egész második évad nagy csalódás. Egy-két rész hozta csak az első évad színvonalát a többi meglehetősen csapkodó és értelmetlen volt. Néha olyan akart lenni a sorozat mint a 24, néha meg olyan mint az első évad volt, de egyik sem sikerült. Szerintem a szálakat el sem varrták igazán, hanem összecsapták. Az utolsó rész meg eleve nagyon ostoba volt (amikor láttam hogy a Tac-Team csak fogja magát és elmegy, egy ürge valamiért meg hátul marad Cerrie-vel már fogtam a fejem, hogy lehetnek ilyen idióták). Abu Nazir miközben az első évadban zseniális volt, most teljesen súlytalan, a terve, meg, hogy robbantsunk fel néhány random katonát teljesen nevetséges volt, aztán jött a még zseniálisabb pacemaker távirányító, aminek már értelme sincs. Brody-n nem tudok kiigazodni, egyszer ezt gondolja egyszer azt és azonosulni se igazán tudok már vele. Én egyébként nem nagyon tettem magam túl azon, hogy terrorista, itt meg jó fiúként kéne elfogadnom vagy nem tudom. Dana mostanra az agyamra megy, ahogy Brody felesége is.

topofthemorning - 2012. 12. 11. 17:37

Én is nagy várakozásokkal állok a finálé előtt. Quinn? Mike? Saul? Látni szeretném a kártyáikat!
Lovestory egyáltalán nem szimpi. Valahogy esetlen, és nekem nem fér a fejembe, hogy ha Carrie ennyire harcol a terroristák ellen, akkor ennek egyáltalán hogyan lehet létjogosultsága. Oké, fikció, biztosan nagyon szép és romantikus, de szerintem meg bullshit.

adi - 2012. 12. 11. 18:03

Quinn-en látszik, hogy vívódik, hogy megtegye a rész végén. Estes erőlteti ezt az egészet. Meghalt mindenki akinek kellett, ő is ott volt a drone csapás elrendelésnél, még neki kell meghalnia.

napocskin - 2012. 12. 11. 18:23

Neeeeeeeem. Ez már nem az a Homeland. Pedig akkorákat tudtak ütni! De valahogy mostanra teljesen komolytalannak érzem az egészet.
Basszus, mikor Carrie-t elengedték haza EGYEDÜL úgy, hogy Nazir szabadon kószál, miután elrabolták (mert ugye eddig is kiderült, milyen jó kislány, aki követi az utasításokat), vagy mikor (azok után, hogy Quinn külön hangsúlyozta, hogy a Tac Team tagjai párban akcióznak) a katona, aki Carrie-vel ment le az alagútba, egyedül elkezdett körülnézni – fogtam a fejem. Nem mondom, hogy nem izgalmas a sztori, de abszolút hihetetlen és mostmár nemcsak helyenként következetlen. Ami azt jelenti, legalábbis nekem, hogy szimpla akciósorozatnak még mindig nem rossz, de a plusz, ami az első évadban megvolt, már hiányzik belőle. Persze nézni fogom, sőt, még lehet, hogy vissza tud kúszni, de ez most egy ideje már csalódás.
És tényleg, mi van azzal, hogy Carrie így hirtelen meggyógyult?

napocskin - 2012. 12. 11. 18:25

Amúgy a Motherfucker with A Turbant valószínűleg kicsit erősnek gondolták – nem azért lett más?

Kissur - 2012. 12. 11. 19:03

Én is úgy érzem, hogy ez a Homeland, nem az a Homeland, amit megszerettem. Meg számomra kicsit saláta volt Nazir elfogása.

Arsenal93 - 2012. 12. 11. 19:11

Nekem ez a rész is tetszett,de mostmár inkább arra vagyok kiváncsi hova fog tartani.Abu Nazírt megtarthatták volna az utolsó részre.Akkor ebből terrorista levadászós sorozat lesz a 3. évadra?

A medvés dolgon viszont én is óriásit kacagtam :D

sziki - 2012. 12. 11. 19:14

Csupa kérdés és még én lettem lecseszve pár hete, hogy minden kiszámítható. :D
Amúgy ugyanazt tudom leírni, amit már máshol is, csak nézem és ennyi, nekem is némileg esett a színvonal, már néha nagyon átmegyünk sci-fibe.

winnie - 2012. 12. 11. 19:18

lecseszve? valaki azt írta, itt meg más mást ír – nyilván sokan másképp gondolják, sokan meg ugyanúgy. egyébként, ha a 2×09-es kommentekre gondolsz, akkor azért a fordulatosság és a nem kiszámíthatóság nem ugyanaz. lehet valamiben nulla fordulat úgy, hogy nem látni előre a végét:)

jikke - 2012. 12. 11. 19:41

Én nem nézem hetente a részeket, mert jobb szeretem egybe, úgyis ugyanakkor tudom meg mi az évad vége. A napokban kezdem is a dexter és homeland darát.

De egy kérdés: Akkor mi a legjobb 10?:) Nem tudom mit nézzek most, főleg ezért kérdem:)

winnie - 2012. 12. 11. 19:44

jikke: van egy blogom, ott érdemes körbenézni:)

minase - 2012. 12. 11. 20:01

Nekem megint kicsit sok volt a fantasy elem onnan kezdve, hogy kábé olyan alapossággal nézték át az épületet, mint amikor anyám elküld valamiért a spájzba. Aztán meg szokásához híven Carrie fegyvertelenül nyomul egy szál kommandóssal, hogy az erősítés épp időben érkezzen. Azért persze Danes megint odatette azt a nézést. A Royás jelenet is jó volt és szerintem nem véletlenül van még ott a láncon. Kíváncsi vagyok, mit csinálnak ezzel a plusz egy epizóddal, mert tényleg plusznak érzem. Ja és az okos volt, hogy a mole témára így rájátszottak. Pedig már úgy voltam vele, hogy basszus a találgatók ezt elspoilerezték nekem.

Kenny - 2012. 12. 11. 20:09

A tac teames csávó egyedül körülnézelődése abban a cubhole-ban tényleg nevetséges volt. Én kicsit perverz módon elfantáziáltam azon, hogy Carrie öli meg a srácot és segít elszökni Nazirnak, bár nem tudom, azt hogy lehetett volna megmagyarázni, de ütősnek ütős lett volna :D.

Bosco - 2012. 12. 11. 20:50

Csak nekem ugrott be az X-Faktor válogatójáról a PJZ indulószáma a cím alapján? (Tűzön vízen át :D ) Azért kérdem, mert ha csak nekem, akkor orvost kell látogatnom, mert ez még súlyos is lehet…

Hagi - 2012. 12. 11. 21:47

@Winnie: Az Emmy jelölések nem egyes epizódokra vonatkoznak?

Én sem vagyok kibékülve ezzel az évaddal (bár remélem, hogy végén tényleg mindent legyőz a szerelem), de szerintem volt benne olyan rész, az 5. az évadban, amiért Damian Lewis ismét megérdemelne egy Emmyt.

winnie - 2012. 12. 11. 22:01

hagi: nem, ott több kell, de a színészire elég egy is. igazából csak arra céloztam, hogy az emmy-nél sokat számít a hype is, így hiába jó valaki egy negatívan fogadott sorozatban, nem fog jelölést kapni, vagy csak ritkán, ellenben, egy sorozat, ha hype-ot kap, akkor abban a vágás, meg az operatőr is sokszor a “legjobb”:) oké, sarkítok, de mondjuk nehéz elképzelni, hogy a homeland ne maradjon tényező.

leila - 2012. 12. 11. 22:10

Engem változatlanul leköt és nézem. Igen, ez nem ugyanaz, de folyton változik és kíváncsi vagyok, merre tovább. Új rosszarc jön? Mert amúgy nem tudom, mi lesz az egész CIA szállal.

meroving - 2012. 12. 11. 22:40

Mindenki gyorsan túltette magukat az alelnök halálán.

haliaki - 2012. 12. 11. 23:31

folyamatosan megy a sorozat, hogy lenne “ugyan az”? nem értem miért kell az első évadhoz hasonlitani, mikor ugyan az lényege mindkét évadnak.

f4sk4l4p - 2012. 12. 11. 23:32

Nazir meghalt:jöhet a B terv.Brody veszi át a sejt vezetését.Rossz hasonlat de a sithek is párban járnak:mester és tanítvány.A mester meghalt a tanítvány lett a mester.Már csak az a kérdés ki lesz az új tanítvány?

chinaski - 2012. 12. 12. 00:25

én is ugyanezt érzem az egész évaddal kapcsolatban.
kismillió dolgot belengettek, amiben lett volna fantázia és potenciál, de semmit nem bontottak ki rendesen, ehelyett hiteltelen fordulatokkal és sok-sok mini-cápaugrással (pacemaker bazmeg? most komolyan?) lényegében összehoztak egy új 24-et (ez most nem pozitívum). a fináléra nyilván maradok, de valami nagyon komolyat kell villantani, hogy utána is maradjak. igazából nekem már a Carrie és Brody közötti kémia sem működik, Carrie onnantól érdektelen, hogy az évad elején a full depresszióból nulla átmenet nélkül visszarángatták egy stabil állapotba, ilyen nincs (meg egyáltalán hogy vették vissza a CIA-hez? nem arról volt szó az első évadban, hogy pont azért titkolja a betegségét, mert különben kirúgnák? ezt a vonalat nagyon összecsapták, sok mással együtt)

karit - 2012. 12. 12. 01:07

“…amit a készítők mondtak, hogy a két szerelmes útjából végre a 2×10-ben és a 2×11-ben eltűnt az őket szétválasztó két akadály.”

Ezt nem valami brazil sorozatra értették? Vagy álnok megvezetés lenne, és csupán a ‘nagyobb realitásérzet’ miatt nullázták le ilyen könnyen a főgenyót, elaltatva a CIA-t egy dublőrrel a nagy meccs előtt? Mert ennek a letérdelős amatőr bujkálásnak sok értelme, hozadéka nem volt egy Bátor Katonától, akinek állítólag szent küldetése van.

Bár már az nagyon nimbuszromboló volt, amikor a Bátor Hazafi kiállt a világ elé, és halált megvető bátorsággal nézett farkasszemet csóró alelnökkel. Igaz, a robbantás sem lett volna olyan igazi, mélyen szemébe nézős elégtétel, de legalább “szólt volna”. Vagy itt már nem számít az üzenetérték?

Jut eszembe, hol lehet a robbanó mellény?

Ropesszor - 2012. 12. 12. 01:14

Mondjuk ha egy CIA (vagy bármilyen titkosszolgálati) elemző vagy tiszt/ügynök közelebbi kapcsolatba kerül egy alannyal (Carrie-Brody) azt úgy basszák ki az állásából mint macskát szarni. Függetlenül attól, hogy bipoláris-e vagy sem.

Orionk - 2012. 12. 12. 07:05

Sziasztok !

A “The Bear” mit akart jelenteni? , miért mondták ezt Saul-nak ?

köszi

jani - 2012. 12. 12. 07:54

winnie, mi az ősz top 10 sorozata?

Orionk: hazugságvizsgálatkor mindig tesznek fel alap kérdéseket, hogy a gépet az aktuális idegállapothoz állítsák be. az első 10 kérdés szokott ilyen lenni, hogy ma kedd van? itt lakik? barna a haja? szokták medvének hívni?

winnie - 2012. 12. 12. 08:18

Saul ‘The Bear’ Berenson:)

rapator - 2012. 12. 12. 11:23

Háát én is úgy vagyok vele, hogy az évad első fele nagyon jó volt a második fele meg folyamatosan romlott. Hirtelen lezárt szálakkal, hajmeresztő húzásokkal volt tele. Mikor a kommandós csapat tovább ment és csak ketten maradtak vagy a nincs vétel a rádión részné a hajamat téptem, a múltheti peacemaker buherálásról már nem is beszélek. A fináléban igazából azt látnám legszívesebben, hogy fejbe durrantják Brodyt. Elvégre hazaáruló terrorista. Bár úgy sem húzzák meg, mert mi lesz akkor a 3. évaddal. Szóval nálam az évad végén kasza, ha csak nem húznak valami hatalmasat.

karit - 2012. 12. 12. 11:46

Igen, eddig szurkoltam Brodynak, de most, hogy ilyen aljasul ölt, más lett az elbírálása (ráadásul el se mondta az alelnöknek, mindez miért: ezt nem értettem).
És Carrie cinkosságot vállalt vele, hogy védje. Durva…

adhie - 2012. 12. 12. 13:56

Fura, mert én úgy vagyok vele, hogy a Homeland mindenképp gyengébb az idén, mint tavaly, de hogy ne lenne benne a top10-ben? Kizárt. Mondjuk amik nálam a top10-ben voltak eddig, azok sokkal nagyobbat romlottak, lehet h ez is az oka. Mindenesetre Top10-20-100 ide vagy oda, a Homeland még így is zseniális. Az a baj, hogy már a jövő évadot várom előre, kíváncsi vagyok hogyan rendezkednek rá be.

yaze - 2012. 12. 12. 14:33

A top10-es Homelandnek akkor vége lett, amikor brody az első szezonban nem nyomta meg a gombot a bunkerben. Utána egy nézhető Homeland jött, egészen addig, amig Brody nem lett ismét amerikai jógyerek a kezébe szúrt késsel. Ami azóta megy, az egy szóban: gagyizás. Vígjátéknak most még jó, de ki fog fulladni az is. :)

clegane - 2012. 12. 12. 15:06

mondjuk én végig abban a hitben éltem eddig, hogy Carrie csak azért játssza el Brodynak a nagy szerelmet, hogy így vegye őt rá az együttműködésre.

aztán amúgy ez még kiderülhet az utolsó epizódban, hogy tényleg így van, az talán úgy korrekt lenne.

danger - 2012. 12. 12. 15:19

Carrie szereti, ez egyertelmu volt eddig is, viszont ha valasztani kell Brody es a hazaja kozott, akkor az utobbi nyer. Legalabbis eddig.

Mark Bolt - 2012. 12. 12. 15:22

Következő részben nyilván Brody levadászása lesz fókuszban. Hogy már nincs Abu Nazir, 3. évadban nem lesz szükség Brodyra, és nagyon tündérmese lenne, hogy feleség-Mike, Brody-Carrie élnek boldogan amíg meg nem halnak utolsó rész. Szóval tuti, hogy Brodynak sanyi lesz, Carrie meg belezakkan.

mse - 2012. 12. 12. 16:07

Nekem az a része a dolognak továbbra is tetszik, hogy teljesen kiszámíthatatlan. Hogy hopp, most megöljük a főgonoszunkat két résszel a vége előtt, hehe. Meg persze Saul jelenetei meg persze továbbra is zseniálisak.

A családi Brody jelenetek… Hát, igazság szerint most ezeket is jobban élveztem, mert valamire csak kiment a játék, és Jessica is bizonyította, hogy nem annyira hülye, mint aminek látszik. Vagy?

A Carrie/Brody viszonyt viszont sokkal nehezebb eladni a szokásos mind game-ek nélkül. Egyszerűen messze nem olyan élvezhető az egész szál. Lehet, ezért is dobták be a készítők merénylő Petert, hogy kicsit beborítsanak. (Azok a kiskutyatekintetek meg a Carrie-nek való állandó falazgatás… Nem igaz, hogy csak nekem tűnt fel.)

f4sk4l4p - 2012. 12. 12. 18:54

Egy elmélet ami lehet igaz.
Kezdettől fogva érdekelt, hogy Carrie miért üldözi ennyire fanatikusan Nazirt.Egy ügynök persze a munkájának él, szereti a hazáját,el akarja kapni a főgonoszt bla,bla,bla…De ellenpéldaként ott vannak a többiek:Estes,Galvez,Saul,Peter, egyik sem érzett akkora fanatikus gyűlöletet Nazir iránt mint Carrie pedig ők is láttak már egy-két dolgot.Jó persze el akarták fogni Nazirt de tízedakkora lendülettel mint Carrie.Aztán ott van Carrie betegsége.Egy ilyen pszihiátriai kór nem akármitől alakul ki.Kell hozzá valami elementáris lelki trauma.Mondhatnánk, hogy a rengeteg terrorcselekmény dehát ezt egy terepen dolgozó ügynöknek fel kell tudnia dolgozni.Kellet valami olyan kapocsnak lenni Nazir és Carrie között amire még eddig nem derült fény.És itt jön a teóriám:
Volt ugye az a bizonyos dróntámadás.Azt már tudjuk,hogy az akciót Estez vezette a startjelet pedig a néhai alelnök adta meg.Ám egy dróntámadás nem ilyen egyszerű.Van egy földi megfigyelő is aki személyesen a központtal áll kapcsolatban és a célszemély helyzetéről ad pontos információt, hogy a drónt legyen mire rávezetni.És itt jön Carrie a képbe.Ki is volt az adott időben Irakban a Cia egyik terepen dolgozó ügynöke?Carrie.Kit kellett kivonni Irakból mert az elhatalmasodó betegsége végzetes hibákba hajszolta az illetőt?Carrie.
Tehát a feltételezésem:a földi megfigyelő aki a célszemély koordinátáit megadta Estezéknek Carrie volt.Ám valami fatális hiba miatt(amit még nem tudunk mi volt) a rossz infok miatt nem Nazirt likvidálták hanem egy csomó ártatlan gyermeket.Ez már előhozhatta azt a traumát ami miatt Carrienél kialakult a betegség és ami miatt ennyire fanatikusan bosszút akart állni Naziron.
Nézzétek vissza azt a jelenetet amikor Carrie a halott terroristát nézi.Az ujjongás és öröm elmaradt amit várnánk normál helyzetben egy ilyenforma megszállottság után.Helyette keserűséget és bánatot látunk Carrie arcán mert tudja, hogy a cél beteljesülése azaz Nazir halála után már semmi sem tudja elnyomni a meggyilkolt gyermekek miatti kínt ami a lelkét gyötri.
Az érdekes kérdés, hogy vajon jó-e a megérzésem és Brodí mit reagál mikor megtudja az igazságot?

Üstökös - 2012. 12. 12. 20:33

f4sk4l4p: tök érdekes ez az elmélet, de… mintha az első évadban mondtak volna olyat, hogy Carrie-nél a betegség már egyetemista korában is jelen volt. És én is úgy tudom, hogy ehhez, hogy bipoláris “legyen” az ember, nem egy hatalmas trauma kell, hanem ez “egyszerűen” kialakulhat ilyen 20 éves kor körül – amikor Carrie egyetemista volt.

isolde - 2012. 12. 12. 21:13

A bipoláris zavar nem trauma hatására alakul ki, hanem genetikailag meghatározott.

f4sk4l4p - 2012. 12. 12. 22:00

Francba!Pedig tök jól összeklappolt minden :)

Regnak - 2012. 12. 12. 23:34

Sokan fanyalognak jelenleg a Homelanden.
Nem állítanám, hogy semmi okuk sincs rá, ha a hibákat vesszük számításba. Azonban szerintem a ló túlsó oldalára se kéne átesni. Jelenleg a “piacon” akkor is egyedi ez a sorozat, ha előfordulnak benne hibák. Persze lehet azt mondani, hogy a Homelanddel szemben hatalmasok az elvárások és ennek tükrében ezek szarvashibák.
De… és most a de jön. Igen kiváncsi lennék, ha winnie – akinek igen nagyra tartom a véleményét úgy egyébként – nem olyan posztot írt volna, amilyet. Hanem mondjuk homlokegyenest az ellenkezőjét. Pl kiemelte volna, hogy a feszültséggel milyen ragyogóan bánnak a készítők. Hogy elég kiszámíthatatlan és fordulatos. Vagy bármi hasonlót. Akkor is vajon a fanyalgók, meg a sorozatot “hirtelen felindulásból kaszálni vágyók” lennének ilyen nagy számban?
f4sk4l4p: Nem biztos, hogy helytálló a véleményed. Most nem a bipoláris zavarra gondolok, mert azzal az apja is előjött, hogy ez idővel el fog hatalmasodni rajta, ha nem szedi a gyógyszerét rendszeresen, mert neki is az a betegsége.
De egy ütős váratlan befejezést azért várok, valami hasonlót, mint amit írtál. Csakhogy mindenkinek leessen az álla és várja a következő évadot.

adite - 2012. 12. 13. 00:33

Nekem még mindig bejön, de nyilván az igényszintemmel vannak problémák, vagyis nem találok magamtól jó sorozatok. Komolyan, őszintén érdekelne a Top 10 felsorolás szerűen. Megköszönném. Vágyom a jó sorozatokat, kérek tippeket. winnie, top10? pls.

adite - 2012. 12. 13. 00:42

Tényleg. Egy pozitív előjelű kritikát is elolvasnék a másik oldalról. Érdekes gondolat. Mert hát mindennek két oldala van. Nem de? :)

mivanmar - 2012. 12. 13. 01:59

chinaski: “Carrie onnantól érdektelen, hogy az évad elején a full depresszióból nulla átmenet nélkül visszarángatták egy stabil állapotba, ilyen nincs”

Senki se tudta korábban Carrie-ről, hogy beteg, mert szedte rendesen a gyógyszereit. Akkor bukott le, amikor egy bomba robbant a közelében, és a kórházban nem tudták, hogy bipoláris, így olyan gyógyszert nem kapott, amit kellett volna (és ki tudja, hogy amiket kapott, azok milyen kölcsönhatásba léptek a szervezetével).

A CIA-hoz tudtommal csak Brody miatt vették vissza, és valami azt súgja, nem tervezik a nyugdíjig marasztalni. Brodyt viszont nélküle nem tudták volna (vagy nem ilyen könnyen, nem ilyen gyorsan tudták volna) megközelíteni. Amióta lebuktatták, azóta is csak Carrie volt rá jó hatással, pl. visszaterelte a kettős ügynöki útra.

yaze - 2012. 12. 13. 08:16

“Igen kiváncsi lennék, ha winnie – akinek igen nagyra tartom a véleményét úgy egyébként – nem olyan posztot írt volna, amilyet.”

winnie szerintem bőven a megérdemeltek felett mondott jókat a sorozatról a korábbi részek után, de ezt már ő sem bírta. Inkább ilyen módon fogalmaznám meg.

winnie - 2012. 12. 13. 09:21

regnak: nem hiszem, hogy a kritika annyira befolyásolja a véleményeket, szerintem sokan nem is olvassák, hanem beírják, hogy ők mit gondolnak. volt már olyan sokkal negatívabb kritika, amire csak pozitív komment érkezett.

“Jelenleg a “piacon” akkor is egyedi ez a sorozat”

ezt így fura olvasni, hogy feldolgozásról van szó, ergó legalább egy ugyanilyen sorozat minimum van:) oké, ez ziccer volt, mert persze látva az 1. évadját a hatufimnak, mások a hangsúlyok. remélem, azért lesznek hasonlók. meg talán bizonyos aspektusaiban vannak is.

Anna - 2012. 12. 13. 11:24

Van olyan sorozat, ami hasonlít a Homelandre a Rubicont leszámítva? Tényleg, van olyan sorozat, ami a Rubiconra hasonlít? Azt tudnám értékelni. :)
A 24 nekem más kategória.

Mióta láttam a Hatufim 1. évadot, azóta máshogy nézek a Homelandre és a karakterekre is, sokkal árnyaltabb lett minden. Tudom, hogy ez hülyeség, mert a Homelandben az történt, ami a Homelandben történt, de nem tudom szétválasztani.

winnie - 2012. 12. 13. 11:53

anna: mi lenne a hasonlóság fő forrása számodra? ha terrorizmus, akkor a 24 mellett a sleeper cell ugrik be azonnal (bár vannak más terroristás sorozatok is) – nyilván más aspektusaiban is vannak valamennyire hasonlók, de szerintem mindenki mást érez hasonlónak, mindenkinek más a fő vonulata a homelandnek.

Anna - 2012. 12. 13. 12:30

Hmm, ez jogos és hirtelen nem is tudnám megmondani.
A tippet meg köszönöm, meglep, hogy ez nekem kimaradt, az meg még jobban, hogy soha nem is hallottam róla.

Junkieka - 2012. 12. 13. 19:34

Picit off, de nem annyira.
dec 12. Colbert Reportban Mandy Patinkin volt a vendég. Homeland és a szakáll, továbbá egy karácsonyi énektrió nemsemmi felállással. :)

szerintem - 2012. 12. 14. 00:08

“Nézzétek vissza azt a jelenetet amikor Carrie a halott terroristát nézi.Az ujjongás és öröm elmaradt amit várnánk normál helyzetben egy ilyenforma megszállottság után.Helyette keserűséget és bánatot látunk Carrie arcán”

szerintem ez siman azert van, mert Carrie beteg. valoban megszallott volt, amit nem elvezett egy kicsit sem. a keseruseg es fajdalom ult ki az arcara, amit abu nazir kozvetlenul vagy kozvetve okozott neki.

ami engem zavar, hogy en teljesen biztos voltam benne, hogy brody semmilyen erzelmeket nem taplal carrie fele, azt gondoltam, csak ugy probalja megakadalyozni, hogy carrie artson neki, hogy hagyja, hogy korulotte legyen. nagyon meglep, hogy nem igy van, valahogy nem illik abba a kepbe, ami bennem osszeallt rola es carrie-rol. azt gondoltam, carrie “szerelme” inkabb ijeszto, mint vonzo. ugy nez ki, eleg nagyot tevedtem. kar.

p.o.p. - 2012. 12. 14. 09:14

Most komolyan senki nem gondol arra a verzióra, hogy Brody mégis terrorista maradt végig, és az egész lovestoryt csak eljátssza…
Szerintem az lesz, hogy Brody célba veszi az elnököt, majd Carrie nagy nehezen rájön, hogy átvágták, és megöli a végén Brodyt.
Nem tudnám elkápzelni, hogy egy gagyi love storyval záruljon egy ilyen szintű sorozat…

winnie - 2012. 12. 14. 09:32

nem zárul, még elég sokáig fog menni. és egy terrorista is lehet szerelmes.

(és iért ne gondolt volna, mindenki gondolt, kérdés, hogy meddig. nem mellesleg, hiába jut bárkinek is eszébe, már az első évad egy része, meg a második évad nagy része is inkább romantikus dráma volt – ez valakinek tetszik, másnak nem annyira. a többségnek bejön. de ha mégsem szerelmes, attól még ezek a részek nem lesznek jobbak. maximum, ha kiderül az Igazság, akkor onnantól jobb lesz minden. igazából minden azon múlik, hogy ki meddig hiszi el, amit gondol. lehet 5 évadnyi dúló szerelem után is azt gondolni, hogy majd a 6. évadra minden kiderül:)

p.o.p. - 2012. 12. 14. 10:16

Jó, lehet, hogy Brody nem hal meg, de az tuti, hogy még ha fel is lobbant a szerelem benne Carrie iránt, biztos, hogy terrorista maradt, és ennek alá fogja rendelni a szerelmet. Nem úgy mint Carrie, aki amatőrként viselkedik, CIA ügynök létére…

Mellesleg, az is lehet, hogy a haramdik évadban teljesen új storyval jönnek…

winnie - 2012. 12. 14. 11:04

lehet, hogy igazad van, de brody elvileg nem terrorista, illetve nem tartja magát annak, de persze lehet, hogy az.

viszont ezen logika alapján inkább az a logikusabb, hogy nem “terrorista marad”, hanem az marad, ami eredetileg volt, amerikai katona. mint ahogy terroristából cia segéd lett, úgy lett amerikai katonából is terrorista, tehát ilyen alapon győzedelmeskedhet benne akár a hazafi és családapa is:)

p.o.p. - 2012. 12. 14. 14:38

Kell még lennie egy fordulatnak a végére, különben nem homeland a homeland:)

mivanmar - 2012. 12. 14. 15:14

Szerintem a Brody-Carrie egymásra találás fontos eleme volt az, mikor a parkolóban beszélgettek (kábé idézem).
B: Why is it impossible to talk about the war with people who weren’t there?
C: I have a better one. Why is it impossible to talk about anything with people who weren’t there?

mivanmar - 2012. 12. 14. 15:17

winnie, nem tudom, mennyire volt nagy hazafi “Wild Nick” vagy hogy hívták Brodyt a katonatársai. Lauder közölte is, hogy nagyon nem gyúrták hősi anyagból, illetve hogy mind csak épségben haza akartak kerülni, nem igazán buzgott bennük a harci vágy.

winnie - 2012. 12. 14. 15:18

egy dolog a hazafiság és más dolog a harcolni akarás, főleg x idő után. ha valaki katonáskodik, annak azért vannak bizonyos elvei papíron, vagy kialakulnak benne.

mivanmar - 2012. 12. 14. 15:24

Amerikában anyagi, oktatási és társadalmi mobilitási szemszögből a katonaság a leggyorsabb módja a felemelkedésnek, oda szinte mindenkit felvesznek, megtanítják mindenre és meg is fizetik. Szóval biztos van, aki hazafias lelkülettel megy el katonának, de szerintem korántsem ez az egyetlen szempont.

(Azt tudjátok, hogy az amerikai fegyveres alakulatokba más országokból is toboroznak? Pl. a csendes-óceáni szigetvilágból.)

Hagi - 2012. 12. 14. 20:44

Szerintem, Brody nem terrorista. Még Carrie sem mondta neki, hogy terrorista, az 1. évad 7. részben, amikor a nagy beszélget és van, akkor is azt mondta: “I never said terrorist.I said turned.”

Meg az is többször kiderült, hogy azóta “visszaállt” és csak azt szeretné, hogy minden normális legyen. A legutóbbi részben a Jess-szes autós jelenetben is azt mondta, hogy akkor rontotta el, amikor egyáltalán elment Irakba.

A lényeg, hogy én elhiszem a szerelmes szálat. A gond az, hogy nem látom hogy lehetne jól kijönni belőle. Attól félek, hogy tényleg az lesz, amit jósoltam és arról fog szólni a 3. évad, hogy Carrie és Brody együtt menekülnek a Nagy Összeesküvés elől.

Ne legyen igazam! És találjanak ki valami szuper csavart a történetbe!

p.o.p. - 2012. 12. 15. 12:21

Bennem két dolog keltett gyanút Brodynál:

– az a rész amikor imádkozik Nazirral (és elhallgatja utóbb)
– majd pedig az arckifejezése, amikor közlik Nazir halálát. sztem nem volt egyértelműen happy és megkönnyebbült, sőt…

Lehet, én vagyok túl szkeptikus, de nekem nem tűnik “tisztának” Brody…

winnie - 2012. 12. 16. 11:33

egy interjú a készítőkkel: http://artsbeat.blogs.nytimes.com/2012/12/14/your-homeland-questions-answered/?smid=tw-nytimesarts&seid=auto

iletve inkább nézői kérdésekre válaszok és nem kevés, itt is felmerült kérdésre is válaszolnak – nem mindig megnyugtatóan:)

Angie - 2012. 12. 21. 17:30

Tehát akkor Saul a terrorista. Annyira éreztem, túl szimpatikus nagyapa töltete volt ahhoz,hogy sima CIA -s legyen.

Angie - 2012. 12. 21. 17:31

Brodynak lehetett köze a bombához?

winnie - 2012. 12. 21. 17:48

brodynak nincs köze a bombához és saul természetesen nem terrorista.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz