login |

Pilot: Brickleberry

2012. 12. 11. 20:50 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: animáció, kritika, pilot-mustra,

A Brickleberry beteg egy sorozat, de sajnos az üres módon. Nem most indult, de azért pár bekezdést érdemes szánni rá, hiszen mégis csak Daniel Tosh a producere – ennyi alapján viszont a Tosh.0 műsorvezetője producernek nem túl erős. Na jó, nem lehet mindent rákenni, bár hasonlít a vicces videókhoz fűzött morbid humorára a Brickleberry, de nem ő a készítő, hanem Waco O’Guin és Roger Black.

Igazából olyan a sorozat, mintha az lett volna a cél, hogy minél több brutális és gusztustalan dolgot dobjanak össze 20 percbe. Először azt hittem, hogy az öregúr tört elő belőlem, de valójában erről szó sincs, a Brickleberry egyszerűen gyenge. Csak a megbotránkoztatásért és coolságért csinál mindent, de az előbbi érzések helyett erőlködés szagát árasztja csak, akár a kövér gyerek a konditeremben. A cél a South Park és Family Guy közelébe kerülés lehetett, de ezt mondjuk már ott elbukja, hogy nullák benne a karakterek.

A történet? Egy nemzeti parkról és őreiről van szó. A béna főnökkel, az idióta mindent elrontó, “hónap rangere” karakterrel, az újonc jót akaróval, a nagymamaszexet kedvelő feketével és a legjobb arccal, aki egy beszélő, junkfood zabáló medvebocs. Ez utóbbinak adja a hangját Tosh, ő a legjobb közöttük, de a heti 2 percéért nem lehet elviselni a többieket.

Kicsit az az érzése az embernek, hogy mindegyik karakterben volt egy poén, de ez már a második részre elkopott a fenébe. Például ott az öreg néniket kedvelő, tipikus egypatronos figura. A pilotban még lehet, hogy elmosolyodsz pár megbotránkoztató beszólásán, de a második részben még több időt tölt ugyanazzal.

If you weren’t so dumb, I might be offended.

Részemről a Brickleberry értékelhetetlen lett. Pár idióta vigyor a pilot alatt, aztán meg semmi. Amit viszont nem akarok elvitatni a sorozattól, az a legeslegelső jelenete, amiben láthatjuk a természetet teljes valójában.

8 hozzászólás Ne habozz!

Nicholas - 2012. 12. 11. 19:17

A karakterek tényleg baromira lehúzzák a sorozatot. Az első rész még egész jó volt, aztán a további részekben valahogy nem tudott újat mutatni és ráuntam.

Az egyetlen kivétel és az eddigi legjobb rész a 4. volt a nyulas sztorival. Azt mindenképp ajánlom annak, akit egy kicsit is megmosolyogtatott a pilot, de a többi rész valóban gyenge.

indab - 2012. 12. 11. 19:57

én pont az ellenkezőjét gondolom. szerintem iszonyatosan jók a karakterek benne és a sorozat bár néhol leül pár részre, igen jól teljesít a már megszokott sp és famguy mellett. volt nagyjából az évadban tényleg két rész amikor azt éreztem, hogy ez most nem sikerült igazán jóra. de végülis mindig úgy ültem elé, hogy valami ójat és szórakoztatót kapok. sztereotípiákra építő humor ez is persze.

perfect0 - 2012. 12. 11. 21:54

Szerintem egész vállalható sorozat ez, ha nem is váltja meg az animációs sorozatok világát, az tény. Nagyon hajaz a Family Guy, The Cleveland Show, American Dad! trióra, és ezeknek a közepes részeivel szerintem simán felveszi a versenyt. Amúgy sincs túl sok felnőtteknek szóló, elborult rajzolt sorozat, így a műfaj rajongóinak (mint pl. én) egész kellemes kiegészítő, pótlék sorozat lehet. Én legalábbis élveztem az első évadot, és a következő körre is befizetek. A karakterek is megállják a helyüket összességében, semmi olyat nem hoznak, amit korábban ne láttunk volna, nem nagyon térnek el a jelenlegi trendektől, de éppen ezért nem is nevezném üresnek őket.

Okoska - 2012. 12. 12. 03:22

@perfect0

Például ott van az Ugly Americans, tipikusan felnőtteknek szól!

Én eddig csak 4 részt láttam, de az alapján tényleg hullámzik a minőség. Az első és a negyedik rész igazán remek, tele vannak poénokkal. Így, ha lesz időm nézem a többi részét is.
Bár szerintem tény, hogy American Dad, Family Guy beütése van, mégsem ér a nyomukba!

clark - 2012. 12. 12. 13:02

szerintem egész jó ,lehet nevetni:D
leginkább az ugly americans és a drawn together áll hozzá legközelebb.

P3ter - 2012. 12. 17. 20:55

Ez a sorozat igazi felüdülés volt nekem. Szeretem ezt az elborult humort, ami hangnemében hasonlít a kezdeti south parkhoz, és a the League kábeles beteg szövegeléséhez, de mindkettőt felülmúlja gusztustalanságban.

“Adopted kids are just homeless children people raise to have sex with.”

Valóban nem tör művészi babérokra, és nem igyekszik görbe tükröt mutatni, mint a south park, de aki szereti a betegebb humort annak ez igazi gyöngyszem lesz.

Ostaga - 2014. 12. 29. 23:21

Szerintem is jó sorozat. Társadalomkritika ebben is van (a karakterek eleve arra épülnek), legfeljebb több (?) benne az öncélú gusztustalankodás, mint a Family Guyban vagy a South Park-ban.

AtisR - 2015. 03. 01. 12:50

Az első évad valóban gyengécske, de a Family Guy-nál is szintén ezt éreztem anno. A második évad viszont végig brillirozik, és felnő a feladathoz. A karakterek is egyre jobban kezdenek összeállni. Sajnos mert a 3. évad után elkaszálták, így a gyenge 1. évad mindig meghatározóbb lesz mint a többi felnőtt rajzfilmsorozatnál :(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz