login |

Burn Notice: már csak három rész a 6. évadból – írta Benjy

2012. 12. 12. 21:35 - Írta: vendegblogger

6 hozzászólás | kategória: kritika,

Úgy bizony, közeledünk a Burn Notice 6. évadjának vége felé, hogy egy kis időre Miamit és a koktélokat belepje a hó. Addig azonban még hátra van a nagy hajrá, és eddig úgy tűnik, hogy mozgalmas három epizódnak nézünk elébe.

Ha valaki egy évvel ezelőtt elmeséli nekem, hogy ide fogunk kilyukadni, a képébe röhögtem volna, és ha most megkérdeznétek, hogy mi volt az év meglepetése, rávágnám, hogy a Burn Notice. Hiszen ez lett volna az utolsó sorozat, ahol ekkorra minőségbeli ugrásra számítottam volna, és nem kis elismerés jár s készítőknek, amiért végre a tettek mezejére léptek. Tovább után folytatom spoileresen.

Szóval emeltek egy nagyot a téten, és végre egy rendes főszálat építettek fel a sorozatnak, és egy olyan helyzetet, amiből halvány lila gőzöm sincs, hogy fognak kimászni hőseink. Üröm az örömben, hogy sokak bánatára Madeline egyelőre mégsem hagyja el a sorozatot. Pozitív azonban, hogy próbálják a karakterét megmozgatni, bár kevésbé örömteli, hogy ezt többségben kényszerszerűen próbálják végrehajtani.

A főszál mellett azért plusz pont jár azért is, hogy behoztak két további szereplőt visszatérő státusba, akik nagyot dobnak a sorozat élvezeti faktorán, mind alakításukban, mind pedig az általuk megformált karakterrel. Ha élhetek a hasonlattal, akkor Sonja Sohn a jég, a fagyos tekintetű ügynök, akitől kiráz a hideg, és aki mindenkin keresztül átlép, hogy elérje a célját – ő Michael életének a megkeserítője.

Patton Oswalt pedig a tűz, aki egy bumburnyák, gyáva alak, egy kolonc, aki a leghidegvérűbb bűnözőkkel üzletel, a kemény legény álcája mögé bújva, s akiről tudjuk, hogy csak pár rész erejéig van jelen, de ezzel is egy új színt képes csempészni a sorozatba. Ezenfelül kapjuk az úgymond ”heti eseteket”, amikkel inkább csak egy kis lélegzetvételnyi időt hagynak a nézőknek.

Szóval a Burn Notice átlépett a ”rögtön nézős” sorozatok kategóriájába, én pedig halkan szorítok a monitor elől, hogy ne csússzon ki a készítők kezéből az irányítás, és végre kapjunk egy rendes cliffhangert. Valamint hogy képesek legyenek jövőre átugrani az általuk oly magasra helyezett lécet.

6 hozzászólás Ne habozz!

hamham - 2012. 12. 12. 21:53

Az évad eleje annyira nem jött be, de az utolsó négy rész valami eszméletlen. Nálam is visszatért a rögtön nézős kategóriába!

LoGi - 2012. 12. 12. 22:47

evadbol megcsak 6 resz volt meg, de a mostani dara utan ez lesz a kovi a bevezetod alapjan :) ugy is reg volt akcio sorozat teriteken mostanaban nalam.

Neoprimitiv - 2012. 12. 13. 05:10

Egyetértek a cikkeben írtakkal, de ezt már úgy is tudod :)

Valóban nehéz lesz jól kijönni belőle, hiszen hiába főellenség jelenleg Sonja Sohn, morálisan mégsem ellenség. Nehéz lenne tiszta szívvel ellene szurkolni.

Arthuro_Adam - 2012. 12. 13. 09:11

Nekem is tetszik, egy dolog zavar csak: Hogy senkit sem érdekelnek az okok, hogy mi miért történt.

Ezt pedig semmi sem magyarázza. Lehetne azt mondani, hogy Card volt a CIA legjobb embere, tuti nem áruló, de Michael múltja miatt azért felmerülhetne az emberben a kérdés, hogy miért tette ezt.

payskin - 2012. 12. 13. 15:58

Öröm az ürömben, hogy sokak bánatára Madeline egyelőre mégsem hagyja el a sorozatot.

Nem, üröm az örömben! Soha ilyen közel nem lengett még a kasza, mint az “anya, velünk kell jönnöd / de mit fogok én csinálni / bla-bla-bla” momentumnál. Megint hallották a szomszédok, hogy sorozatot nézek, mert üvöltöttem a monitorral. Rettenetes 3 rész elé nézünk. :(

Vera - 2012. 12. 21. 06:50

Madeline úgy kell ebbe a sorozatba, mint egy falat kenyér. Elképesztően jó színésznő, játék terén simán veri a többi szereplőt.
Jó, Májköl 4-5 arckifejezésből álló mimikáját nem nehéz überelni, de őt meg nem ezért szeretjük.:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz