login |

Vagyis már csak 4

2012. 12. 16. 14:36 - Írta: winnie

51 hozzászólás | kategória: kampány,

Olvasom itt- ott a véleményeket, a kibeszélőben is, és ugyanazt látom, mint tavaly, mármint a 4. évadban, még a rajongókat is nagyon megosztja a szezon, pedig nagyon sokan várták a mostani irányt. Sőt, nem elég, hogy megosztja a népet a Fringe 5. évad, de teljesen szélsőséges kommenteket is olvasni mind a negatív, mind a pozitív oldalról.

Nem tudom, ez nem biztató, de mivel így megoszlanak a vélemények, vagyis lutri, hoy nagy kedvenc vagy nagy kasza lesz a sorozat, muszáj lesz belevágnom. Igaz, annak idején 2-3 rész után kaszáltam a Fringe-et, de a 2-3. évados irány felkeltette a figyelmemet, s gondoltam mégiscsak megéri a befektetést, hogy lássak valami jópofa high concept sorozatot. De most már csakazértis kivárom az 5. évados finálét, hogy mi lesz A Konszenzus a sorozat egészére vonatkozóan. Ha ugyan lesz bármiféle konszenzus.

51 hozzászólás Ne habozz!

Benjy - 2012. 12. 16. 14:47

4.évadból utolsó részt képtelen voltam megnézni, annyira nem tetszett, hogy merre tart a sorozat.Pedig 1. és 2. évad jó volt, és 3.-at is élveztem, de a 4. évadra a reboot-tal, és azzal, hogy mindent lenulláztak szinte, hazavágták a sorozatot.

Pedig azt terveztem, hogy az utolsó részekre felhozom magam, de egyelőre én is megvárom inkább, hogy mit vált ki a közönségből a finálé.

marcus - 2012. 12. 16. 14:52

A jövőheti rész azért ott lesz.

http://www.youtube.com/watch?v=5zA6DDEOY84&feature=player_embedded

Arra is gondoltam hogy mivel meg lett mentve Peter ezért ez az Observeres világ jött létre Walter hibája miatt.

Walter Bishop - 2012. 12. 16. 14:53

Szerintem azért is lehet megosztó a sori, mivel sok a kiszámítható fordulat, bizony a sztori igen lapos már és Noble nyomasztóan lejátssza a többi karaktert megformáló színészt.Rajta kívül nem igazán van többdimenziós karakter.Látok jobban megírt szerepeket gyengébb színészi teljesítménnyel ,de jellemzően elnagyolt félig megírt vagy csak eszköznek használt szereplőket adtak nekünk. Mindezek ellenére heti nézős és várós sok éve,de elsősorban Noble miatt. Összességében jobb nekünk,hogy van / volt ez a sori,mintha nem lett volna :)

winnie - 2012. 12. 16. 15:00

igazából nem az lep meg, hogy megosztó (engem például noble a halálba idegesített pár rész alatt is, illetve a karaktere:), ez valahol természetes. inkább az, hogy még mindig az. mármint, hogy kiszálltak a 2., a 3. és a 4. évad után is, de azok, akik maradtak, a legfővonalasabb rajongókat is megosztja az újabb évad.

én már az s4-től azt vártam, hogy aki addig maradt, az már örülni fog és isteníteni a sorozatot, de még mindig nagyon megosztó. ez persze lehet, hogy nem is negatív dolog.

bence1002 - 2012. 12. 16. 15:06

Valóban a 4. évados irány rontotta el a sorozatot. Az első hármat viszont imádtam. A Lost is elromlott az utolsó két évadban szvsz. Ha pontoznom kellene az évadokat, akkor:
1.évad: 8/10
2.évad: 8,5/10
3.évad: 9/10
4.évad: 6/10
5.évad: 5/10(eddig)

fringefan - 2012. 12. 16. 15:09

A Lost is az utolsó két évadjára romlott el szvsz. Ha pontoznom kellene a Fringe évadjait, akkor:
1. évad: 8/10
2. évad: 8,5/10
3. évad: 9/10
4. évad: 6/10
5. évad: 5/10

Bertollnok - 2012. 12. 16. 15:12

Azt mondom, épp itt az ideje, hogy véget érjen a sorozat nyűglődése. Az első két évadot imádtam, faltam. A harmadik is egészen érdekes volt, de a negyedik óta ez már csak vergődés.

Egyedül azért tartottam ki mellette, mert szombaton délelőttönként nincs más/jobb programom. Meg még itt-ott, egy-egy jó húzással fenntartották a figyelmem menet közben. De még ezeket a sorsfordító történéseket is sikerült rendre elbagatellizálniuk azzal, ahova kifuttatták a szálat (pl. Peter observerré válása).

És mintha a negyedik évados reboot óta már nem is ugyanaz a stáb írná a részeket, annyira elfeledkeztek a korábban lefektetett “szabályokról”, addigi eseménysorról.

Mindettől függetlenül már csak négy rész. Érdekel a végkifejlet.

Nicholas - 2012. 12. 16. 15:14

Ahhoz képest, hogy mit ki lehetne hozni egy ilyen Observerek-által megszállt világból, alig van ötlet a rendezőkben, nem beszélve a gagyi akciójelenekről. A lelkizéseket meg már megszoktam…

Mindenesetre a tegnapi résznek ez a jelenete a sorozat fénypontja volt :DD (1:20-ig semmi spoiler)

http://www.youtube.com/watch?v=uS2z8Aeck-M

Napalm - 2012. 12. 16. 15:17

A nejem kedvence, ezért nézem én is Vele, meg ugye kár lenne tagadni, az első 2-3 évad tetszett is, de a 4. és az új évad, számomra már inkább csak nyűg. Kár érte, jópofa karakterek, de az íróknak elgurult a gyógyszere mostanában. Valahogy az az érzésem, hogy kaptunk pénzt még egy évadra, csináljunk valamit, aztán mehetünk nyaralni. Nem látom, hogy korábbi évadok evolúciója lenne a jelenleg futó, inkább csak valami összetákolt laza kötöttséggel a korábbi, ( számomra szimpatikusabb) részekhez. Az asszony is fogja a fejét már, de persze megvárjuk a végét.

stargatelost - 2012. 12. 16. 15:18

Az a legnagyobb baj (kis spoiler), hogy a negyedik évad Peteres szála miatt minden máshogy történt, vagyis a három évadnak, amit láttunk, semmi értelme nem volt, mert erre a negyedik, ötödik évadra már egy másik idősík történései az érvényesek, amiket nem mutattak meg, csak említettek néhányszor pár mondattal.
Ez az ötödik évad meg már tényleg teljesen más, ez már nem Fringe.
Nincs meg a koncepció (ellentétben pl. a Losttal), belekezdenek ilyen olyan átívelő (akár egy évadon keresztül) szálakba, amiket aztán ugyanolyan könnyen el is felejtenek, hogy tök mással foglalkozzanak.

Walter Bishop - 2012. 12. 16. 15:22

fringefan jól vezette le számokban. A harmadik évad volt a tetőpont , a negyedik évad első 6 része borzasztó volt,majd jött egy kis javulás,de 2036 már csak egy szétszteroidozott féllábú kerékpáros küszködésére hajaz.

m76 - 2012. 12. 16. 15:37

Szerintem semmivel se rosszabb most a fringe mint bármikor volt. Én emlékszem, hogy voltak a 2. évadban is olyan szakaszok amikor majdnem kaszáltam az egész sorozatot. A legutobbi néhány rész nem volt annyira rossz, az évad elején viszont pocsék részek voltak.

m76 - 2012. 12. 16. 15:39

Egyébként én is azok közé tartozom akit walter halálra idegesített, és sose bírtam. Most se lett jobb, csak már kevesebb hülyesége van mióta visszakapta az agyát.

Lui - 2012. 12. 16. 15:54

Én még mindig imádom. Sztem kifejezetten ütős ez az évad. Nekem a 3. évad második fele és a 4. első fele volt kínszenvedés. nehéz volt túljutni rajta.

Az biztos h a sorozat fénykora számomra az első 2 évad, de – mivel eddig még nem követtek el olyan ballépést aminek hatására soha ne akarjam újranézni a sorozatot (khm, Lost), így tuti bevállalom majd egyszer az elejétől.

viszont azon aggódom, mi lesz ezután.. high concept téren. Revolution ugye nem játszik :D az inkább valami családi kalandfilmsorozat (amit majd remélem a magyar tv-k is Születő forradalomként indítanak, csakhogy a bevált szónál maradjunk). Last resort sem teljesen az a vonal, de az úgyis kasza.. komolyan. mit tudtok ajánlani pótléknak? :S

atg - 2012. 12. 16. 15:59

Már az év csalódásánál is írtam, hogy mennyire nem tetszik az 5. évad, de akkor jöjjön ide is, kissé bővítve: A történet lassú, vontatott, unalmas, Walter karakterén kívül a többi szereplő gyakorlatilag nem létező fogalom, semmi érdemleges sem történik velük (Peter különcködése is 2 részt tett ki, bár jobb is, mert nem tetszett az irány). Ezeken kívül még öt spoileres dolog:
SPOILER
1. Ott vannak a jó öreg harvardi pincében, miközben az épület maga most valamiféle bázis, a Walter mégis gond nélkül bömbölteti a zenét, a szereplők meg ki/be járkálhatnak.
2. Az utcák tele vannak kamerával, de mikor éppen dolguk van lazán mászkálnak a városban feltűnés nélkül…
3. Lehet én siklottam el felette, de az Observerek miért is nem tudják “kiolvasztani” a borostyánt, amikor a főseinknek tök könnyen megy?
4. Ha minden kazi ugyanott van, akkor mi értelme külön kazikra venni a terv egyes lépéseit, amikor azok kb 3 mondatot tesznek ki?
5. Etta: Ameddig ki nem nyírták, gyakorlatilag főszereplőnek volt beállítva, minden rész róla szólt. Tetszett a karakter meg a színésznő is így ezzel alapból semmi gond, na de azzal, hogy aztán pár rész után kinyírták, ezzel értelmetlenné téve a részeket, amik az ő karakterét/jellemfejlődését helyezték előtérbe, magyarán az évad első harmada ment is a kukába.
SPOILER VÉGE
Mindezek ellenére most már ‘csakazértis’ végignézem.

zsolti - 2012. 12. 16. 16:05

Elég komolytalan lett az egész amikor már alternatív idősíkok alternatív univerzumában játszódik a sorozat:D. Erre előveszik a sorozat legérdekesebb karaktereit, de tudja egyáltalán valaki, hogy a megfigyelők mi a fenének jöttek vissza a múltba vagy hogy mi a céljuk? Az korábbi évadokban még viszonylag pozitív karakterek voltak, aztán 1 perc alatt gonosz az összes. Kidolgozatlan az egész

PapaLaci - 2012. 12. 16. 16:16

en mar tudom hogy lesz vege az egesz sorozatnak!

Anna Torv

FELEBRED!

:D

Lucky!? - 2012. 12. 16. 16:23

vagy Walter tér magához egy erős LSD dózis beadása után :DDD

kla - 2012. 12. 16. 16:23

A 4. évad nekem alapvetően bejött, az eleje lettvolt, de a 4×08-09 egy nagyon ütős duplarész volt, és onnantól fogva semmi gond nem volt az évaddal, sokszor kifejzetten izgalmas volt, mégha nem is érte el a korábbi évadok szintjét.

Viszont ez…áhhh. Az a baj, hogy semmi értelme. :D Talán egy sorozathoz sem kellett soha a Fringe-nél nagyobb suspension of disbelief, és persze, mindig voltak hülyeségek, dehát melyik sorozatban nincsenek. Viszont most tényleg megdöbbentő, hogy mennyire igénytelenül van megírva az évad: nem sorolom fel sokadjára, hogy milyen problémákról van szó, megtették itt is már előttem, és még sok helyen. Nem tetszett az ötlet, hogy az 5. évad az Observerek elleni harcról szóljon (miért kellett őket gonosznak megtenni?), de bíztam benne, hogy jól megcsinálják. Hát, nem.

És ennek következtében a legtöbb esemény súlytalan marad. Régen jelentett az valamit, amikor átléptünk a másik világba, vagy felbukkant September, vagy Sam Weiss: megfelelően fel volt építve a történet ahhoz, hogy a nagy fordulópontok igazán jól kijöjjenek. De most csak csapong az egész ide-oda.

A karakterek terén se az igazi a helyzet. Walterrel legalább pár részben foglalkoztak, igaz, sok újat nem láttunk, de a vívódásait mindig erősen adják elő, és ez alól ez az évad sem volt kivétel, láttunk itt is már jobbat, de tényleg tetszett. (De az azért sokatmondó, hogy a legutóbbi, amúgy szerintem minden szempontból jól sikerült résznek a tetőpontja egy 2. évados rész újranézését jelentette) Peter elobserveresedése is fasza volt, azzal sem volt bajom, az meg, hogy ez a szál így fog véget érni, teljesen várható volt. Viszont szegény Oliviának semmi dolga sincs, mint azon siránkozni, hogy nem akarja elveszíteni Petert. Régen nagyon szerettem a karaktert, de mára teljesen kiüresedett, a saját konfliktusaival egyáltalán nem foglalkoznak az írók.

Amúgy az évad legalább valamennyire javuló tendenciát mutat, most már tényleg érdekel, hogy ki Donald, mi lesz Walter terve, mire kell a kis Observer és mit hoznak ki ebből az egészből, és általánosságan is jobb részek voltak az utóbbi időben, bár nem egyenletesen. Megvan még az esély, hogy a lezárás jó legyen, de ez nem fogja feledtetni az elmúlt részeket. Nagy kár, hogy ezt így elszúrták.

Már leírtam korábban, de azért megismétlem: nem tudok nem arra gondolni, hogy szoros összefüggés van Jeff Pinkner távozása és a minőségromlás között.

kla - 2012. 12. 16. 16:25

*A 4. évad nekem alapvetően bejött, az eleje gyenge volt, de a 4×08-09 egy nagyon ütős duplarész lett. (bocs :D)

inferno88 - 2012. 12. 16. 16:35

Imádtam a Fringe-t.Barátnőmet ezzel vontam be a sorozatjunkieságba. Az 1-2-3-as évad nagyon jó volt,a 4-essel kicsit romlott a színvonal.

Az 5.évadot pár rész után már csak azért nézem,hogy “tisztelettel” végezzek a sorozattal.

nagyonnagyon - 2012. 12. 16. 16:46

nekem simán oké

grafitkulcs - 2012. 12. 16. 16:47

Nekem meg az a bajom, hogy a 40 perces részekből 10 percet sopánkodnak, hogy “jajj, mivé lett a szerelmünk, hogy elvesztettük a lányunk”, meg “visszakaptam az agyam, és most majd biztos rossz leszek”, mintha a párhuzamos Walter annyira rossz lett volna… haggyuk má; vagy mint ha agy nélkül nem lett volna ugyanolyan hideg és kegyetlen, mint korábban. Szóval ez az agyas dolog kezd az agyamra menni. Úgy érzem, elvacakolják az időt. Mint a supnat 5. évadjában, ahol folyton picsogtak a srácok, az ügyeket meg 5 perc alatt letudták.

Pineapple - 2012. 12. 16. 17:42

Itt is mukodik a Star Trek poster.

Dun - 2012. 12. 16. 17:57

Legjobb sorozat a világon :P (számomra biztos xD)Ahhh rossz belegondolni, hogy már csak 4 :( !

Kovasz - 2012. 12. 16. 18:10

Nálam a 3. évad közepéig etalon ez a sori, már nem is tudom hányszor láttam az első ~50 részt. Igazából a 3. évad második fele se rossz, csak ott iszonyat sok volt a picsogás. A 4. évad… hát az vmi borzalom. Az elején jó volt, h minden részben volt egy-két jelenet, amikor ráflesseltek Peterre, de kb. ennyi volt azoknak a részeknek az érdemi része. Az egész évadból jó ha 3-4 olyan rész volt, ami tényleg tetszett, és azt mondom, h hozza a korai évadok színvonalát. Az 5. évaddal meg nekem nincs semmi bajom, epizódikus is (minden héten új “küldi”), meg összefüggő is a főszál miatt. Meg igazából mikor a 4. évadban volt az Ettás rész, azután reméltem, h ez az évad ebben a világban fog játszódni.
Úgyhogy nekem a 4. évad sokkal fájdalmasabb volt, mint ez, de azért vhol örülök neki, h most már vége lesz:(

Lighter - 2012. 12. 16. 18:13

Ez utobbi resz katatrofa volt. Unalmas, pedig nagyon vartam. Az LSD-s Monty Pyton szeru rajzfilbetet pedig mar tenyleg nem kellett volna. :(
Azt remeltem most, hogy csak 13 reszben kell megoldaniuk a lezarast, nem lesznek filler epizodok. De ugy latszik boven van idejuk az iroknak szorakozni velunk. :(
Meg midnig nagy kedvenc. Varjuk a melto es okos befejezest, ami eleg kerdeses szamomra es sokunk szamara az.

sorozat/gyilkos - 2012. 12. 16. 18:22

@vinnie

Kon-szen-zus???? :))))

Ezt a sorozatot most rebootolták kb 3-dszor 5 évad alatt. Hetiszörnytől- a highconcept worldclusterfuckon át a mostani nemspojlerezemel csak hogy pislogj azon mi a fxxz köze van ennek az eredetihez conceptig.

Ez az utolsó évad egy zavaros, disztópiás önmegvalósító tanfolyam szabadkezet kapott hülyeproducereknek.

Egy dolog viszont passzol az évadhoz: nagyon átjön, hogy a színészeknek sincs halvány gőze mit csinálnak itt.

andus - 2012. 12. 16. 18:29

Imádtam, a 3. évad végéig aztán valami megváltozott. A 4. évad már nem rántott be annyira, ez az 5. pedig egyáltalán nem. Még mindig csak az 6. részénél járok, és valahogy nem is igazán akarom tovább nézni. Mivel a kaszának már nagyon nincs értelme, természetesen végig fogom nézni. Remélem az ünnepek alatt rá tudom venni magam.
Egyébként nekem maga ez a jövőkép nem tetszik. Valahogy bármit kinéztem volna az Observerekből, de hogy azt, hogy leigázzák az emberiséget nem. Sokkal jobb sztorit is ki lehetett volna találni szerintem. Ráadásul Peter és Olivia karaktere teljesen kifulladt, egyszerűen nem lehet velük ebben a világban mit kezdeni.

vova666 - 2012. 12. 16. 18:42

Én szeretem a Fringe-t, de ez a Black Blotter című részért simán felpofoznám a rendezőt meg az írót is.

Waldi - 2012. 12. 16. 19:01

Hat nalam az elso (par) evad volt nyuglodes, szerettem volna szeretni, de csak egy hightech X-aktak koppintasnak tunt, csak gyengebb kivitelben, random, osszefuggestelen, sokszor tulspirazott reszekkel. Amiota az ativelo szalak kezdtek lathatova valni, akkor nott fel a szememben a sorozat.
Nekem nincs bajom az 5. evaddal, inkabb azzal, hogy mit fogunk nezni Lost es Fringe nelkul?
Revolution azert a jotol messze van, a Defiance-ben Syfy sorozatkent nem bizok.

mse - 2012. 12. 16. 19:10

Én mindenesetre egy rossz szót nem vagyok hajlandó hallani az előző részről. :)
Minden megosztó lépésénél a Fringe mellett álltam, és teszem ezt továbbra is. Nekem még nem okozott igazi csalódást.

Gedeon74 - 2012. 12. 16. 20:25

Az első három évadot nagyon szerettem, az első két évad érdekes történeteinek néha túlzottan ijesztőre sikeredett bemutatása mellett is. Az első pár részben még zavaró és furcsa karakterű Walter és az őt alakító Noble pedig abszolút kedvenccé vált.

A negyedik évadot már kicsit kínlódva néztem, az ötödiknél pedig már egyedül csak a főcím (!) az, ami visszahoz kicsit a régi hangulatból. Nem azokkal a vélt vagy tényleges logikátlanságokkal van bajom, mint sokaknak (pl. a pince és az áram kérdése), hanem azzal, hogy a történet elvesztette minden lendületét és valahogy megrekedt. Olyan, mintha tényleg egy pár rész alatt lezárhatóra írták a végét, de mivel 13 részes az évad, ezért valamivel kitöltik az időt. Unalmas lett. Ha csak ennyi maradt a készítőkben, akkor lehet, hogy jobb és méltóbb befejezése lett volna a sorozatnak, ha a lezárást egy utolsó évad helyett egy kétórás tv- vagy mozifilmmel oldják meg.

Persze, kíváncsi vagyok a végére, de már nem annyira, mint voltam a harmadik évadban, hogy vajon hova fog kifutni az egész történet. Vannak még kérdések ugyan, de a “misztérium” felfedése már nem okoz igazi izgalmat, azt felváltotta a “csak legyünk túl rajta” érzése. Ennyi évad után nem szoktam kaszálni sorozatot, de ha nem ez lenne a záró szezon, akkor biztos, hogy abbahagynám. De ezt a négy részt már féllábon is.

viirag - 2012. 12. 16. 20:43

Anno a pilotjával belopta magát nálam a top3-ba. Nagyon tetszett. Most meg már nagyon nem. De nézem mert kitartó vagyok. Az első évad volt a legjobb, utána csak romlott szerintem, ez a mostani meg a legrosszabb. Kínlódva nézem és félek, hogy még ennél is szarabb lesz a befejezés. De azért a kíváncsiság mindig leültet elé. :)

Lajoska67 - 2012. 12. 16. 20:48

Borzasztóan rossz a sorozat. Kell a fenének ez a Terminátor 4-szerű jövőben játszódó marhaság. Most annyi, hogy nem rendes robotok, hanem biorobotok az ellenségek. Hogy juthattak ide az 1-2. évad után?

Az remek volt, amikor nyomozgattak, meg néha betömtek egy lyukat a két világ között. De a harmadik évad már a géppel meg a párhuzamos furcsa világgal kicsikét sok volt, örültem, hogy véget ért. Erre jött az elmebeteg 4. évad, most meg ez a szemét, amit minősíteni se lehet. Ha a legelejétől ilyen lett volna, akkor bele se kezdek, és nincs bosszankodás. (Gyanítom, rajongói tábor se, de ez már mindegy.)

kla - 2012. 12. 16. 21:15

Elég sokan írjátok ezt az “essünk már túl rajta”-érzést, és sajnos én is így vagyok vele. :/

Seldon - 2012. 12. 16. 23:25

Én a 3. évad első feléig élveztem, utána félelmetes mélységekbe süllyedt számomra, valahogy mmegszokásból szenvedtem végig ezután.Így álltam neki a mostani évadnak is, ha mostanáig nem kaszáltam el már megvárom a végét. Viszont a mostani évad tetszik, végre van valami meghatározott irány,nem tűnik valami nagy katyvasznak az egész – legalábbis számomra,ahogy látom sokaknak nagyon nem tetszik ez az évad – bár lehet nekem is csak azért jön be, mert az előző másfél évad nagyon szar volt és már minden reményt elvesztettem :D A lényeg az, hogy én kíváncsi vagyok hogy végződik, újból sikerült felkeltenie az érdeklődésemet.

Csigusz - 2012. 12. 17. 01:21

Szerintem 5 résszel a vége előtt már kár sírni, aki eddig maradt már végignézi, oké romlott, persze, lehetett volna más irány is, de ez van, ezt kaptuk.
Más alternatívája nekem nincs, és még mindig sajnálni fogom ha vége, mert a karaktereket mind kedvel(t)em.

Egyébként én is tartom, hogy onnantól lett kevésbé jó, hogy dobták a “fringe event of the week” vonalat, de hát nagyon akartak valami “menő” átívelést.

Aki még nézi maradjon a végére, és tessék a jóra emlékezni mert bőven adott nekünk olyat is ez a sorozat!!

recovering junkie - 2012. 12. 17. 09:06

Az évad első részét záró, mellesleg agyonhypolt, 1blődli jelenet láttán szinte biztos voltam, hogy a Fringenek lőttek.
A sorozat állatorvosi lova a JJ Abrams féle “hogy basszunk el eredetinek induló, ígéretes, cult gyanús sorozatot” jelenségnek.
Anna Torv kvázi “kiírása” a sorozatból vajon milyen kreatív, szakmai, üzleti, rating megfontolások alapján történt.
Ez a legutóbbi rész (WTF, Flying Circus of Fringe?) szürreálisan unalmas volt.

Nnd - 2012. 12. 17. 09:07

Walter felébred az utolsó részben , rájön hogy ez a jövő volt amit látott és csak úgy tudja megakadályozni a Föld megszállását ha Peter nem ‘lesz’. Ezért beleállít egy jégcsákányt Peter fejébe és egy gumicukorkával kikanalazza az agyát. Na ez lenne a csattanó :)

winnie - 2012. 12. 17. 09:13

“A sorozat állatorvosi lova a JJ Abrams féle”

volt szegénynek két sorozata, a felicity és az alias, már majdnem 8 éve nem sorozatozik, és mégis bam. aki belekever őt?:)) vagy ennyire elrontotta a felicity-t? oké, az alias olyan lett amilyen, de az kult lett. és már abból is kiszállt menetközben.

viszont a fringe sima nyomozós sorozatnak indult, köze nem volt a kultgyanúhoz. ha kult közelbe került, akkor azért, amivé vált.

sorozat/gyilkos - 2012. 12. 17. 10:56

A szomorú az, hogy ezt a pszeudo-1984 világot (ez áll a legközelebb), – az mp3lejátszókkal upgragedelt kalapos pártitkárokkal -, egész faszán össze lehetett volna hozni.

Csak hogy a készítők csesztek normálisan összekapcsolni az előző évek történéseivel, a történet egyszerre primitíven elnagyolt és vontatott, hemzseg a zsibbasztó logikátlanságoktól, és semmi, de semmi tétje nincs.

Gyakorlatilag semmit nem tudunk az elnyomott emberekről, a totalitárius rendszer elviselhetetlenségéről. A lárvaarcú párttitkárokról is csak annyit, hogy szeretik a szmogot, és a főszereplők kivételével mindenki sorsát előre kikalkulálják, de ők akár rock koncertet és teljes belsőépítészeti átalakítást is rendezhetnek a szigorúan felügyelt laboratóriumban, ahonnan egyébként is teljes nyugalomban járkálnak ki-be chipsért, kóláért vagy hattonnás mágnesekért.

Néhány kulcsszereplő az előző évadokból fel-fel bukkan pár percre, hogy ugyanolyan logikátlanul eltűnjön azonnal.

Igazából két okból nézem: Anna Torv szépen, de ijesztően gyorsan öregszik, plusz félretettem egy szar monitort az utolsó epizódra, hogy egy féltéglával zárjam le az egészet.

KicsiErvin - 2012. 12. 17. 10:57

Nyílván ugyan az a baja, mint a többi titkozatos, rejtélyes sorozatnak, fogalmuk sincsen az elején, hogy hova is tartanak, hová akarnak a végén eljutni, vagy ha van is sejtelmük a végéről, nem tudják összekötni.
Ugyan ez volt a Lostnál is, az Eventnél még a Flash Forwardnál is, ahol pedig volt egy könyv alapnak.
Egyre kevésbé veszik be az emberek, hogy van bármiféle koncepció ami átível a történeten.

winnie - 2012. 12. 17. 12:06

minden sorozatnál tudják, hogy hova tartanak – egy bizonyos pontig. van, ahol a legvégét tudják, máshol pedig a fő állomásokat. inkább az a baj, hogy még mindig van, aki azt hiszi, hogy nem tudják:)

mi olyan nehéz/meglepő a tudásban? 1 perc és kitalálja hova tart. nem ördöngösség. ahhoz még az sem kell, hogy tudják, hány évad lesz. a megírás az már más. meg az odavezető út is, az ezerszer alakulhat, de a vég kitalálásához még fizetni sem kell az íróknak.

bëiz - 2012. 12. 17. 12:17

Sajnos nekem sem tetszik ez az irány :( Az utóbbi rész már-már borzalmas volt. Értem én, hogy félig poén félig utalás volt a Walter szeme előtt cikázó zöld tündérke, de mindkettőnek gyönge volt és erőltetett. Mikor már harmadjára került elő, arra gondoltam, hogy jajj, ne már!!!! tüntesse el valaki ezt a kis zöldikét.

Ki talál ki ilyet? És ki hagyja jóvá? Mikor mentünk át gagyiba?

Én is azt szerettem, mikor hetente jött az újabb ügy. Mindig vártam, hogy mit hoznak elő a kalapból. :) Sajnos teljesen más irányt vettek, a fő szál meg mindig is furcsa volt és unalmas. Olyan kis béna valami ez.

Végignézem, 4 részt már fél lábbal is kibírok, de basszus! Még akár jó is lehetett volna!!

AlrightSir - 2012. 12. 17. 13:55

Minden esélyük meg lett volna arra, hogy így az utolsó évadban 13 rész alatt egy olyan finálét kerekítsenek, ami az előző 4 évad legtöbb szálát összeköti és méltó lezárást ad a történetnek. De úgy tűnik nem így lett, biztos vagyok benne, hogy valami elcsépelt vége lesz. Ha nem, akkor legalább pozitívan csalódok. :)

grafitkulcs - 2012. 12. 17. 20:01

“félretettem egy szar monitort az utolsó epizódra, hogy egy féltéglával zárjam le az egészet” Ez jó volt! :-)

Amúgy, ha jobban belegondolok, ennek az évadnak két jó jelenete volt, az egyik, amikor Peter átment Neoba, a másik a zseb-univerzum, ami szintén Mátrix koppintás, de mindkét dolog faszább volt, mint az “eredeti” mozifilmben. Ha innen tovább megyünk, akkor ÓRIÁS SPOILER HA IGAZ: az egész 5. évad egy virtuális világban játszódik! Ezér is nincs most párhuzamos univerzum. Vagy van? Csak nekem kerülte el a figyelmemet, hogy mér nem foglalkoznak vele?

sorozat/gyilkos - 2012. 12. 17. 22:07

@winnie

Ez így nem igaz. Illetve az igénytelen íróknál gondolom igen, nade pont erről, azaz a minőségről beszélünk.

Egy történet, és az azt mozgató karakterek lényege, viszonya, logikája valamennyire, valamilyen formában következetes kell hogy legyen. Mondjuk ha Raylan Givens rendőrbíró az egyik rész végén leugrana egy trance partira szeletelni(nemúgy), akármilyen okból, nézők milliói néznének bután maguk elé (joggal), ahogy a TWD-ben is hülyén venné ki magát, ha Rick egyszer csak kocka poénokat kezdene eregetni.

Azt gondolom a jó írót (a sorozat forgatókönyvírókra is vonatkozik), részben pont az különbözteti meg a rossztól, hogy a lezárás, amit megálmodott, a karakterei útjának egy lehetséges és érthető (értelmileg&érzelmileg) lezárása.
Ha ezt a belső konzisztenciát (nagyjából) képes megtartani, abból t

nadi007 - 2012. 12. 18. 01:07

Hááát nem is tudom. Valahogy úgy érzem, hogy hiába zárják le ezt az idősíkot, az eredeti akkor is igazi lezárás nélkül marad. Ezért én abban reménykedem, hogy valahogy találkozik a kettő és kapunk egy méltó zárást. Bár nem nagyon hiszek ebben. Viszont így tényleg teljesen súlytalan az egész évad.
Akkora ordítóan nagy logikátlanságokat nem látok benne, de tény, hogy kissé elnagyolt.
Már csak Anna miatt is végignézem. :)
Viszont jellemző, hogy régen alig bírtam kivárni egy hetet az újabb részig, most elsiklottam felette, hogy visszatértek a szünetről. Ha winnie nem ír róla nem tudom mikor esett volna le, hogy folytatódik…és számomra ez sok mindent elmond. Szerelemből sima együttélés lett…

Lajo - 2012. 12. 19. 20:00

Nekem az a bajom, hogy olyan sorozatok tetszenek, amiknek lassú a története, mint mondjuk a drót. Ellenben a nézettséget nehezen hozzák a gondolkodó, körüljáró, lassabb, de sokkal részletesebb sorozatok.

A fringe tetszik/tetszett, nem tudom mi egyebet várnak az emberek egy sorozattól. Legyen egy érdekes 1 óra, ami alatt nem másra gondolok, kikapcsolódok. Ezt hozta és hozza a fringe. De lehet, hogy az én igényeim alacsonyak, de nem verem magam a földhöz, ha kicsit unalmasabb egy rész.

hha - 2012. 12. 20. 13:25

Rossz előérzetem van, tudnak/tudtak-e olyan “ötletes és megdöbbentő” befejezést írni, mint a Lost esetében? Esetleg “túlszárnyalni” azt?
Az 5. évad íróinak üzenem: http://bit.ly/OdHNKP

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz