login |

Homeland: vége a 2. évadnak

2012. 12. 17. 21:29 - Írta: Bruzsy

205 hozzászólás | kategória: kritika,

Na, ennek is vége.

Igazából nagyon hasonló várakozás előzte meg az idei Homeland-finálét is, mint a tavalyit, csak éppen a másik oldalról. Mert míg tavaly az volt a nagy kérdés, hogy képes lehet-e a Homeland 11 nagyon jó, de vékony jégen egyensúlyozó rész után egy hibátlan lezárásra és a sorozatpanteonba kerülésre (részben sikerült), idén az foglalkoztatta a rajongókat, hogy képesek valami olyasmit meghúzni a fináléban, aminek köszönhetően az elmúlt 4-5 rész csetlése-botlása és értelmetlennek tűnő fordulatai átértékelődjenek, esetleg elfelejtődjenek? A válasz megint csak hasonló: részben sikerült.

Gondolom, a bevezetőből egyértelmű, hogy én sem néztem túl boldogan az évad második felét, egyszerűen ad-hoc jellegűnek éreztem a történetvezetést, ami fordulatokat ugyan szolgáltatott, de ezek általában öncélúak voltak, a karakterekhez pedig nem sok kötődésük volt. És míg egy The Walking Dead-ben ezek elegendőek az elégedett csettintéshez, a Homeland-től sokkal többet, sokkal minőségibb történetvezetést várunk – nem beszélve a realizmusról, aminek azt hiszem, végleg búcsút inthetünk.

És bár a finálé valamennyire kárpótolt a tavaly elmaradt nagy bummért és megmagyarázott néhány logikai bukfencet (és így összességében egy pozitív utolsó részt láttunk), az évadot csak épphogy megmenteni tudta a negatív megítéléstől (mondom ezt úgy, hogy a 2×05 az idei ősz legjobb sorozatepizódja volt). Bár még mindig jobb, mintha 11 jó után kaptunk volna egy nagyon rosszat, hiszen a nép szemében mindenre a finálé nyomja rá a bélyeget.

A tovább után folytatom, extra hosszan, nyilván spoilerekkel.

Igazából ha egy mondatban kéne összefoglalnom, mi volt a legnagyobb probléma az egész évaddal, azt mondanám, hogy nem találták az arányokat. Nem tudott a sorozat egyszerre thriller és karakterdráma is lenni, és ez az, ami miatt a Homeland tavaly annyira kiemelkedő volt. Ha ez a két műfaj párban jár, akkor egész jó részek tudnak kisülni belőle (lásd a finálét), de önmagában sajnos mindkettő nagyon kevés egy tisztán akció-thriller vagy tisztán karakterközpontú sorozathoz képest.

Thrillernek azért nem volt elég jó a 2. évad, mert hiába volt meg a feszültség és a fordulatok, ezek nem tudták lekötni a nézőt, mert nem volt eléggé bevonva. A fináléban is elhangzott, minden akcióra reakció a válasz, és a nézők nem kaptak olyan akciókat, amire érdemben reagálni tudtak volna.

Nem voltak például red herringek az évadban. (Egyetlen egy jut csak eszembe, Galvez téglának bélyegzése, de abból is csak egy 3 perces minisztori lett az előző epizódban.) A néző nem látta át Nazir nagy tervét vagy legalább a terv irányát (csak reménykedni lehetett, hogy van valami nagyobb cél), Brody szerethetősége, a bűneinek megbocsátásága sem lett eléggé kihangsúlyozva, hogy legyen min elgondolkozni és vitatkozni a rajongóknak. Ráadásul a CIA is egy olyan amatőr gyülekezetnek lett beállítva, akkora szarvashibákkal, hogy ha amerikai lennék, elkezdenék az emigráción gondolkozni.

A karakterdráma része már érdekesebb. Ezt a sorozatot mindig is két ember, Carrie és Brody kapcsolata mozgatta, ők adták meg minden jelenet és tett értelmezési keretét. Az ő kapcsolatuk a titkokra és átverésekre alapult az első perctől fogva, ez volt az, ami a két sérült embert egymás karjaiba dobta, és amikor a titkokra fény derült és megpróbáltak őszinték lenni egymással, többé nem volt meg az a kémia a két főhős között.

Igen, ez az elátkozott szerelmesek koncepciója volt, mutatva, hogy ez a két ember sosem fog boldogan élni, míg meg nem halnak, de egyszerűen túlságosan belénk volt sulykolva – szerintem nem én voltam az egyetlen, aki várta, hogy Brodynak legyen még valami a tarsolyában. Nem feltétlenül azért, mert a karakternek annyira jót tett volna, hanem mert visszahozta volna azt az eredeti felállást kettejük között, amiért érdemes nézni ezeket a jeleneteket.

És közben szálak jöttek, szálak mentek, elfelejtődtek, majd újra előkerültek egy rész erejéig. És bár mindenképp pozitívum, hogy sosem álltak bele egy szituációba hosszú-hosszú időre (egy másik sorozat egy egész évadot szentelt volna Brody lebuktatásának, még egyet Royáék elfogásának és egy harmadikat Nazir becserkészésének), ez a kapkodás tovább erősítette a koncepciótlanság érzését.

És ekkor jött a finálé, ami elég sok mindent rendbe tett. Brody és Carrie végre belátta azt, hogy ők sosem lehetnek igazán boldogok egymás mellett (gyönyörű karaktermomentum volt, amikor Carrie közölte, hogy fél Brodytól, hogy aztán másnap gondolkodás nélkül fegyvert fogjon rá), Abu Nazir a síron túlról is beteljesítette a bosszúját és leleplezte a nagy tervét, aminek a sok kis apró támadás mind-mind építőeleme volt.

Hiszen ha nem áldozza fel Royáékat, nem kapja el Carrie-t, ha emiatt Brody nem végez Waldennel, nem gyűlik össze Langleyben a fél kormányt, ha pedig nem Rambózik egyet a föld alatt és nem öleti meg magát, nem altatja el a CIA éberségét. És mind emellé a családban is rájöhetett mindenki, milyen ember Brody képviselő úr valójában.

De a fináléban számomra nem ezek voltak a legkiemelkedőbb részek, hiszen a Medve ellopta a show-t. Saulnak már az évadban is nagyon erős jeleneteket írtak, ez a rész pedig a megkoronázása volt ezeknek. A veszekedés Carrie-vel, a telefonhívás, miután halottnak hiszi a nőt, a feleségének mondott “Kérlek, gyere haza!”, valamint az évadot gyönyörű keretbe foglaló mosoly a rész végén mind-mind megerősítettek abban, hogy idén egyedül Mr. Berenson tudott konstans hibátlan lenni. Minden tisztelet (és díj!) Mandy Patinkinnek.

Persze voltak azért olcsó megoldások a fináléban is. Kezdjük mindjárt a robbantással, ami engem valahogy nem lepett meg, ugyanis számítani lehetett valamire. Az előző részt úgy fejeztük be, hogy a finálé nagy kérdése Brody meggyilkolása lesz, ezért amikor Quinn a 20. percben közölte, hogy ez nem fog megtörténni, önkéntelenül az órámra pislantottam és elkezdtem gondolkozni, hogy akkor mivel fogják kitölteni a maradék 40 percet.

Már mindenhol apró jeleket láttam, főleg a tavaly rejtélyes módon eltűnt mellény kezdett el foglalkoztatni. Jessica elkezdett kipakolni a fiókból, azt vártam, hogy előkerüljön. Dana elkezd a mellényről és az öltözködésről beszélni, azt vártam, hogy előkerüljön. Brody szokatlanul vaskosabbnak tűnt az ingében, azt vártam, hogy előkerüljön. Ilyen szempontból engem nem sikerült úgy elaltatni, mint Nazirnak a CIA-t, ez pedig mindenképp a készítők hibája.

Ahogy az is, hogy a robbanás keserű szájízt hagyott bennem, tekintve, hogy mennyi problémát megoldott. Estes és a Walden család halála például nagyon jól jött nekik, hiszen ezzel kényelmesen lezárták a dróntámadásos és a gázolásos történetszálat anélkül, hogy megoldásra került volna – már csak Mike-nak és a részeges katonatársnak kellett volna ott lennie és tényleg nem marad szál függőben. Ráadásul kapóra jött arra is, hogy Sault végre a tűz közelébe helyezhessék, bár be kell valljam alig várom, hogy CIA igazgatóként láthassam.

Jut eszembe, csak engem zavart már évad közben is, hogy nem tudunk semmit sem Saul pontos pozíciójáról a Cégen belül? Néhol úgy kezelik, mintha komoly felettes lenne, máskor pedig mint egy tanácsadóként tetszelgő nyugdíjas öreg medvét, most meg kiderül, hogy ő a rangidős az ügynökségnél?

És Quinn szálának jelentéktelen lezárásáról se feledkezzünk meg. Említettem korábban, hogy nem volt eléggé hangsúlyozva annak a kérdése, hogy Brody megérdemli-e azt a második esélyt, a fináléban pedig Quinn dilemmájából sem láttunk túl sokat – néhányszor látta, mennyire boldognak tűnnek a nyaralóban, Brodyt látta egyszer imádkozni, majd ezután közölte Estesszel, hogy Brodynak élnie kell.

Jó, nyilván nem tud Walden megöléséről vagy arról, hogy ugyanígy imádkozott Nazirral is, de akkor is több játékidőt érdemelt volna, főleg, ha már így is túllógtak az egy órán (prémium kábel, nekik lehet). Arra én sem tudok válaszolni, hogy Brodynak halállal kell-e felelnie a bűneiért, arra a kérdésre viszont igen, hogy Brodynak kreatív okokból meg kellett-e volna halnia. És a válaszom: igen.

Tudom, tavaly még én kardoskodtam amellett, hogy Brodynak élnie kell, de idén úgy érzem, végleg kifulladt a karakter. Nazirról többet nem tud mondani, a családjáról mindent láttunk, Carrie-vel szemben nincs több titka, boldogok pedig úgysem lehetnek. Egyetlen egy szerepe van, motivációt adhat Carrie-nek a harmadik évadra, bár abban sem vagyok biztos, hogy ez fog történni, de erről majd egy kicsit később. Úgyhogy ilyen szempontból sajnáltam, hogy Quinn nem húzta meg azt a ravaszt.

Arra viszont mindenképp kíváncsi leszek, hogy lesz-e bűntudata emiatt, hiszen ha akkor, ott megöli Brodyt, nincs robbantás sem. Oké, katona, akinek tudnia kell együtt élni a döntéseivel, de ez a döntés egyértelműen egy parancs megtagadását jelentette. És mivel nem hiszem, hogy egy F. Murray Abraham-kaliberű színészt két nyúlfarknyi jelenet kedvéért szerződtettek le, biztos vagyok benne, hogy Dar Adalt is látni fogjuk még a sorozatban.

És akkor gondolkozzunk el azon is, hogy mi lesz a harmadik évadban? Igazából az mindenképp egy jó húzás volt, hogy Carrie nem ment el Brodyval, karakterileg is és dramaturgiailag is. Azt viszont nem tudom elképzelni, hogy Brody menekülése és bujkálása főszállá váljon a következő szezonban. Egyrészt nem működne hosszú távon, hogy míg Carrie a kimentésén dolgozik, addig Brody kalandjait nézzük valahol a világ másik felén. Másrészt azt sem tűnik valószínűnek, hogy Brody hosszú távon közellenség státuszban maradjon.

Azt nyilván meg fogják tudni, hogy él (Carrie még azt is elmondhatja Saulnak, hogy ő segített neki megszökni, bár az kérdéses, hogy az öreg ezek után megbízik-e még egyszer benne), de egyszerűen nincs elég bizonyíték ellene. Arról pedig nem is beszéltem, hogy Saul nagyon jól tudja, hogy azt a felvételt Brody nem most készítette, tehát az al-Kaida tudatosan manipulálja a közvéleményt – vajon miért?

Nyilván nem most láttuk az őrmestert utoljára, de nagyon remélem, hogy maximum vendégszereplő státuszban tér majd vissza, aki néha megkavarja majd Carrie és a Cég életét. De akkor hogyan folytassák? Hát, bedobtak nekünk egy új terroristát a videóban, de ezt valahogy nem érzem elegendőnek. Brody megmenekülésén kívül minden szál vagy lezárult vagy jelentéktelenné vált, szóval azt hiszem, itt az idő, hogy a Homeland újradefiniálja magát.

A tavalyi fináléban látszólag ismételten felépített status quo-ból is remekül ki tudtak törni az évadban, ezért bízom benne,  hogy nem jelent majd nekik gondot – csak akarat kérdése az egész. Mindenesetre mindenképpen nagyon várom, hogy egy Saul és Carrie irányította CIA-t láthassak viszont – ezen a szinten pedig a politika is még nagyobb szerepet játszhat.

És akkor még néhány gondolat így a végére:

  • Jó volt visszatérni a nyaralóba, ha csak 10 perc erejéig is. Az volt az egyetlen hely az egész világon, ahol Carrie és Brody (a titkaik ellenére is) boldogok lehettek. És miután rájöttek, hogy egy mennyire nehéz döntés áll előttük, önként adták fel ezt a boldogságot és jöttek el onnan. Szép metafora volt, na.
  • A színészi alakításokat direkt nem dicsértem eddig, hiszen huszadjára is csak ugyanazokat az üres lózungokat tudnám leírni. Igen, az évad minőségétől függetlenül Claire Danes és Damian Lewis továbbra is első osztályú alakításokkal lep (?) meg minket (néha azért volt kilengés, Lewis például nem nagyon tudott mit kezdeni a videótelefonálással), de nem lepne meg, ha mindketten címvédő-esélyesként érkeznének a jövő évi Emmy-re vagy letarolnák a közelgő Golden Globe-ot.
  • Carrie betegségével nem tudnak mit kezdeni az írók? Néha felhozzák a párbeszédekben, de a karakterre egyre kevesebb kihatása van. Oké, izgalmas alapötlet volt a pilotban, de gondolniuk kellett volna rá, hogy mit kezdenek vele a jövőben. És a “sokkterápiával meggyógyult” nem elég jó válasz nekem.
  • Az az átkozott tégla! Valaki még mindig súg a CIA-nél, a lehetséges jelölt pedig egyre kevesebb. Galvez és Estes végleg kiesett (bár ugye Nazir szereti feláldozni az embereit, na de egy ilyen pozícióban lévőt is?), Quinn szintén, nem sokan maradtak. Saulra rá lehetne húzni, hiszen több tettét lehet most már ebből a szempontból is értékelni, de ez nekem nagyon erőltetett lenne. Akkor ki maradt? (#TeamMax!)
  • Lehet nem leszek népszerű ezzel a véleményemmel, de ha Brody megy is, a családot még megtartanám egy-két rész erejéig. Számomra érdekesnek tűnik, hogyan birkóznak meg a kiderült információkkal, végre Chrisnek is lehetne szerepe. De persze nem állandóra várom őket én sem.
  • Továbbra sem értem David Marciano (Virgil) és Navid Negahban (Nazir) állandó szereplővé avanzsálását. Amikor kiderült, hogy idén sem lesz komolyabb szerepük, egyértelművé vált nekem, hogy bizonyára hosszú távú terveik vannak velük, ezért kellett lekötni őket. Na de Nazir halála milyen hosszú távú terveket vetít elő? Flashback-ek? Esetleg egy alteregót öltek volna meg? Az egész szezon koncepciója veszne kárba.

Igazából pontozhatnám az évadot (7/10), de nem sok értelmét látnám, hiszen egy szám nem fejezi ki azt a nagyon vegyes képet, amit idén kaptunk a készítőktől. Bár az is igaz, hogy egy ennyire szerializált drámánál a kiemelkedő epizódok nem feltétlenül számítanak sokat, hiszen nem tudom odaadni valakinek mondjuk a Q&A-t azzal a felkiáltással, hogy “Na, ezért nézd a Homelandet!”. Itt kell ismerni a karaktereket, az egymáshoz való viszonyukat ahhoz, hogy igazán élvezni lehessen.

Az biztos, hogy a Homelandet mindenképpen utolérte a sophomore slump. Ez semmit nem jelent a jövőre nézve, de az biztos, hogy ezek után valószínűleg sok emberben csökkennek majd az elvárások. És ki tudja, lehet ez lesz a siker nyitja – ha megtanuljuk helyén kezelni a sorozatot. Viszont így az a panteon egyre messzebb fog kerülni.

205 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2012. 12. 17. 21:31

sajnos az első 30 perc miatt a zárás közepesnél nem lehetett jobb, így maradok gyenge közepesnél (nyilván akinek, mint az íróknak a romantikus szál a fontos, az már az elején is csápolt) – utána történt valami, viszont annak a következményei nem túl izgalmasak.. mármint nyilván a robbantás és az áldozatok “izgalmasak” (nem úgy), csak az, hogy milyen helyzet állt elő, az nem késztet falkaparásra.

saul főember lesz, brody eltűnik (majd visszahozzák) és előáll az a szituáció, amit pár hete én is írtam, hogy vajon meghúzzák-e, hogy most csak carrie hisz brodynak, a többiek nem:)

a 2. évad közepes volt minden szinten. eszméletlen jó dolgok voltak benne, zseniális részek is, közepesnél csak egy gyengébb volt, de túl sok volt a semmi extra epizód. nem is a gagyi megoldások húzták le az összképet, azok sosem zavartak, hanem az, hogy sok elindított szálról derült ki, hogy csak lóg a levegőben. (azt például az írók is elismerték, hogy a finn-dana balesetet másképp akarták, de végül azt is hagyták a francba.)

kár érte. nyilván a 3. évad lehet veszett jó is, meg még rosszabb, de az biztos, hogy most már semmiképp sem lesznek igazán nagy elvárásaim a homelanddel kapcsolatban, ez a 2. évad egy sima terroistás b-thriller volt remek (a+) színészekkel kár érte, de semmi gond, a 24 is remek sorozat volt.

sorozatpanteon egyelőre nincs. majd az 5. évadra, hiszen mindenki melékszik, hogy a friday night lights 2. évadja milyen volt:)

hapci - 2012. 12. 17. 21:39

Köszi a gigakritikát, nagyon jó volt végigolvasni. :)
Saulból azért remélem nem csinálnak téglát. :D

winnie - 2012. 12. 17. 21:40

saul téglasága szerintem totál karakteridegen lenne. annyi meg annyi mozdulatból az rítt le, hogy ő nem lehet, hogy csak na. de persze ők tudják.

LouiS - 2012. 12. 17. 21:43

Két gondolatsor kimaradt: Claire Danes terhessége, amit talán megúsznak azzal, hogy addigra lebabázik, viszont ha kreatívak, akkor az utolsó éjszaka az erdei házikóban nem múlik el nyom nélkül…

A második: ki a rák engedte szabadjára az elvileg titkos videót Brody vallomásával? Olyan nagyon sokan nem tudtak róla, 99 százalékuk pedig felrobbant a teremmel együtt, vagy már korábban elhalálozott.

Ami pedig Dar Adalt és Quinnt illeti: utóbbi volt annyira jó karakter, hogy a harmadik évadban szépen vadászhat Brody bácsira.

Bruzsy - 2012. 12. 17. 21:45

LouiS: az al-Kaida. a memóriakártyákat könnyű lemásolni.

Ingorion - 2012. 12. 17. 21:47

Kb. leírtam mindent a kibeszélőben, egy ilyen kritika után pláne nincs mit hozzáfűzni. Nekem igazából a Homeland-el az a bajom, ami a 2. évadban csúcsosodott ki: nem tudom eldönteni, hogy egy karakterdráma vagy egy akció-thriller. Mindkettőnek kicsit kevés és nálam már az első évadban sem egyensúlyoztak valami kiemelkedően a két oldal között. Maradok a következő etapra is, mert minőségi cucc, de sosem lesz kedvencem.

“mondom ezt úgy, hogy a 2×05 az idei ősz legjobb sorozatepizódja volt” – ezzel azért tudnék vitatkozni :))

LaCRossE - 2012. 12. 17. 21:49

“Arra én sem tudok válaszolni, hogy Brodynak halállal kell-e felelnie a bűneiért, arra a kérdésre viszont igen, hogy Brodynak kreatív okokból meg kellett-e volna halnia. És a válaszom: igen. ”

Pont ugyanezt írtam le én is a kibeszélőben, és egy kicsit már haragszom is a készítőkre, hogy nem lépték meg. Hogy szimplán gyávaságból, vagy a 3. évadra ki tudnak még sajtolni valamit Brodyból (kétlem), az egyelőre kérdés marad, de ez szerintem az első 20 perc után a legnagyobb negatívuma volt a résznek. Nem is lett volna muszáj Quinn keze által meghalnia, a robbanás is végezhetett volna vele. Vagy egy kóbor zombi.

LouiS - 2012. 12. 17. 21:52

Bruzsy: az túl egyszerű lenne. Plusz a híradó és az Oszama-klón annyit mondott, hogy vállalták a robbantásért a felelősséget.

Mondjuk most több dolgon is gondolkoztam:

1. felrobban a fél CIA, az a Cég, ami mindig olyan jólértesült, mindent tud, stb. És kurvára nincs Defcon kitudjahány?
2. ok, hogy van egy lista a bent lévő vendégekről, akik “vélhetően” felrobbantak, de meddig tart lefuttatni egy programot, ami megmutatja, hogy kinek a telefonja aktív még? (Azonnal kiderült volna, hogy mind Carrie, mind Brody telefonja él)
3. Langleyből még elautóznak a raktárhoz, utána a hamisító szüttyög a papírokkal, majd felautóznak a kanadai határhoz. Ez barátok közt is vagy 8-10 óra (fényes nappal robbantanak, talán 14:00, este van már, mire a hamisítóhoz érnek és bőven éjszaka, amíg a határ közelébe jutnak). Nehezen hihető, hogy ennyi idő alatt ne húzzanak fel a határok közelében útzárakat, járőröket, miegymást. Pláne úgy, hogy órákkal korábban terrortámadás (hiszen a rádióban már azt mondják) érte Amerikát.

És ezek után Carrie csak besétál, Saul meg hülyén mosolyog?!

sziki - 2012. 12. 17. 21:54

LouiS , elvileg már itt is látszott volna, de megoldották technikával, hogy ne látszódjon, ha nem tévedek.
a vége az lesz, hogy Carrie egy skizó és össze-vissza haluzik mindent. Na jó, vicceltem.
Igen, lentebb esett a sorozat színvonala, de a zárás, meg az első 5 rész elég hard volt. Aztán már tényleg túl sok volt a csavar nekem is, ráadásul nem is tudtuk mit szolgálnak igazából.
Most a harmadik évad megint teljesen más lesz, mert rengeteg embert megöltek, plusz Brodyval se tudjuk mi lesz, Saul kerül valószínűleg a középpontba.

Vazul - 2012. 12. 17. 21:54

Nekem jobban tetszett ez az évad, mint az előző, bár tény és való, hogy míg azt daráltam, és rendesen lefáradtam a végére, most hetiben követtem volt időm feldolgozni a részeket.

Az évadzáró jól sikerült, bár a rész elején még azt tippeltem, hogy Peter végez Brody-val, és Brody keresése, illetve a bosszúállás lesz a harmadik évad témája Carrie és Saul részéről. Bár tény, hogy ekkor Nazir “zsenialitását” nem kaptuk volna meg, ami viszont kellett. Engem ugyanis teljesen elaltatott, és bár a halála hiányérzetet generált bennem, betudtam annak, hogy a halállal a való életben is a sírba vihetné a tervét egy hozzá hasonló vezér.

Maga a robbanás azonban nem tetszett. Jobb lett volna, hogyha Brody nem említi a kocsit, hanem egyből azt láthattuk volna, ahogyan David mögött felég minden. Bár az a jelent sem volt az igazi. Nem is a gyenge CGI miatt, bár az sem tett jót neki, hanem azért, mert valahogy nagyon a B kategóriás akciófilmeket idézte a kameraállás. Nem értek a robbanószerekhez, de nekem kicsit túlságosan is nagynak tűnt a pusztítás, amit a bomba végzett. Összességében nézve valahogyan túl gyorsan tudták le az egész eseményt a készítők.

Nem hiszem, hogy Brody lenne a hunyó, valószínűbbnek tartom Galvezt (az biztos, hogy ő is meghalt?). Sault sem hiszem, hogy köze lenne hozzá, teljesen szembe menne ugyanis az eddig megismert Medvével így a karakter. Mondjuk nem hiszem, hogy egy biztonsági kamera sem rögzítette azt, hogy ki vezette oda a kocsit, szóval valószínűleg ez elég hamar kiderül majd a következő évadban.

Chris-re vigyázni kell, szerintem ő Nazir beépített embere. Gyanúsan csöndes, és keveset szerepel, simán dolgozhat a háttérben! Viccet félretéve, magyarázza már el nekem valaki, hogy miért hívja Lewis karakterét minden ismerőse a vezetéknevén, míg a Nicholast egyedül csak egy terrorista használja hébe-hóba?

Bruzsy - 2012. 12. 17. 21:57

LouiS: ki volt alá írva, h az al-Kaida tette nyilvánosságra.

Vazul: mert tegyük fel az ismeretségi körben volt már egy Nick, ő meg nem akarta a Nicky becenevet. Nekem is volt olyan ismerősöm, akit mindenki a vezetéknevén szólított, nem azért, mert nem tudtuk volna, hanem mert így szoktuk meg és őt sem zavarta.

Ruby - 2012. 12. 17. 21:58

Én meg a végén egyértelműen úgy éreztem, hogy Saul a tégla, főleg, hogy első évadban őt is lebegtették. Az ugrott be, hogy azért volt úgy beszarva, hogy Brodyt megölik, mert akkor nem lett volna kire rákenni a robbantást (nyilván ha halott, nem lehetett volna az ő kocsijában a bomba), plusz Saul tudott a videóról.
Plusz az imádkozás. Hmm.

winnie - 2012. 12. 17. 22:01

“Galvezt (az biztos, hogy ő is meghalt?). ”

az írók ezt mondják – de kérdem én, miért kell mondani?:) mutassák.

Bruzsy - 2012. 12. 17. 22:02

Akkor most tisztázzuk, mielőtt elszabadul a tévedés: Saul egy héber imát, a gyászolók kádisát mondta el a végén. Nem arab. Héber.

Nicholas - 2012. 12. 17. 22:05

Hát nekem nagyon nem jött be a kunyhós rész. Rátette a bélyegét a részre, és hiába a remek befejezés, ha az eleje számomra ilyen keserű.

A rész második fele viszont iszonyat jó volt. Nem bántam volna, ha Carrie tényleg lábon lövi Brodyt, vagy ha tényleg Brody tervelte volna ezt az egészet ki.
Meglepett a robbantás és Estes ilyen módon való kiírása, szóva nálam elég nagy WTF volt, mert igazából elképzelésem nem volt mit tartogatnak az utolsó fél órára, szóval gratulálok nekik :)

Annak nem örülök, hogy Carrie elmenekítette, de annak meg méginkább nem örültem volna, ha meghal.
Ha már lebuktatják nézzen szembe az emberekkel. Már alig várom, hogy a 3. évadban Brody találkozzon Dana-val, meg Mike-al :)

clegane - 2012. 12. 17. 22:06

LouiS:
hát ezt mondta a híradós hogy

In addition to Congressman Brody’s taped message, the militant group released the following statement, claiming responsibility for the attack.

ami ugyan kétféleképpen értelmezhető, de én úgy értelmeztem, hogy a taped message-et is a militant group release-elte, és hozzá in addition a másik videót.

LouiS - 2012. 12. 17. 22:10

Bruzsy: asszem annál a félmondatnál csörgött a telefonom :) Így már világos, hogy az AK release-elte a videót. A kis sunyik.

Anna - 2012. 12. 17. 22:19

Nagyon nehéz ezt beismernem, de Brody-nak meg kell halnia.

Nem szokott bejönni, de azért tippelek.
Carrie kikezd Quinnel, aki szerelmes belé. Először tiltakozik, de hát ki tud ellenállni Carrie-nek és szépen lassan Quinn már nem csak Brody-pótlék lesz. Brody hazajön, meglátja őket együtt és öngyilkos lesz azért, hogy Carrie szabad lehessen.

Brody-nak meg kell halnia, mert mégiscsak rajta volt a mellény és az ilyen sorozatokban ezt nem szokták eltűrni, főleg amikor rajta kívül minden vétkes halott, na meg azért is meg kell halnia, mert unom. Akármennyire is imádom Damian Lewist, ez már nem működik. Viszont Carrie két esetben nem fog utána zokogni sokáig, ha B. elárulja őt, amit kétlek, vagy ha talál mást.

Szerintem ebből már nem lehet jól kijönni, de ha meg tudják oldani normálisan a C-B szálat, akkor hajrá. Simán bőgtem a finálé utolsó 20 percén, de a történéseknél jobban fáj, hogy elvették tőlem azt a kapcsolatot, amit szerettem és ami még tudott érdekelni.

Az évad általam kedvelt kilenc részére adok 8 pontot, a maradék három meg vesszen a feledés homályába.

Szatos - 2012. 12. 17. 22:20

Sajnos egyet kell értenem a kritikával, az első évad után nekem sem hozta azt a színvonalat a második felvonás, mint amit elvártam. Bár a színészi játék még mindig bitang erős, e tekintetben az egyik legjobb sorozat napjainkban a Homeland, de a történetvezetésről ugyanez már nem mondható el. Valóban kissé összecsapott volt itt-ott, a sok kis mellékszál miatt, amiknek végül nem sok jelentőségük lett ( gondolok itt az autóbalesetes sztorira). Nálam is gyenge volt ez a Quinn féle dolog lezárása. Amikor Carry elkezdett gyanakodni rá, akkor bevallom izgalomba jöttem, hogy vajon kicsoda, kinek dolgozik, de aztán kaptunk egy olyat, hogy igazából Brody megölésére van ott…Na most komolyan, ez meglepett bárkit is? Nyilvánvaló volt, hogy nem fogják simán annyiban hagyni, azt, hogy Brody mit tett, várható volt, hogy meg akarják majd ölni a honfitársak. Egyébként ez az a pont, ahol mintha kicsit elvesztette volna a realitását a történet. Arra gondolok, hogy oké rendben van, hogy segített megölni Nazír-t és oké, hogy rengeteg filmben és sorozatban látjuk, hogy amcsiban előszeretettel nyomják a vádalku témát, de azért ő elvégre mégiscsak egy terrorista. Az ilyesmi dolgot nem veszik manapság félvállról az USA-ban. Ezért is gondolom azt én is, hogy le kellett volna lőni. Ki is fulladt a karakter és a realitás is elveszni látszik az életben hagyásával részemről. A nagy kérdés nálam is az, hogy vissza tud-e kanyarodni a Homeland az első évadban kitaposott ösvényre és tud-e az elmúlt évek egyik legnagyszerűbb sorozatává válni, avagy marad egy masszív sori alacsonyabb minőséggel, mint amit az első évadban kaptunk. Nagy kérdés, mondhatni le is út, fel is út. Én nagyon remélem, hogy az írok megdolgoztatják az agytekervényeket és húznak valami nagyot, valami jó kis összeesküvőset, nem tudom, valami igazán váratlan csavart (és itt nem gondolom, hogy Saul-on lenne a hangsúly, ő marad jófiú). Mert egyenlőre ez a lezárás azt sejteti, hogy majd Brody menekül, Carry pedig igyekszik megmenteni, de ezzel unalmassá válna a dolog. Szerintem el kell tüntetni, aztán majd előkerül megint, közben pedig valami új főszálat behozni, bár ezzel meg az a baj, hogy egy újbóli hazatérés megint csak fura lenne…Nem tudom. Jó ez nagyon, de bennem is vegyes minden. Remélem az alkotók tudják mit csinálnak és helyrebillentik majd a dolgokat. Mindenesetre amennyire jó volt a finálé, annyi űrt is létrehozott, sok a kérdés és nem feltétlen pozitív értelemben, inkább ilyen jó-jó, na de most hogyan tovább?! környezetben.na befejeztem. :)

Shannen - 2012. 12. 17. 22:50

Szinte teljes mértékben egyetértek a kritikával. Nagyon vegyes érzéseim vannak így az évad vége után. Ami egyértelműen kimagasló az a színészi teljesítmény. És amíg az 1.évadban számomra csak Claire Daines éa Damien Lewis létezett, addig a 2.felére Daines néhol kicsit sok volt, vagy unalamas(ami enm feltétlen az ő hibája,hisz nem írta magának azokat a jeleneteket), ellenben Mandy Patinkin….! Te jó ég! Fantasztikus volt,minden díjat oda neki de azonnal!
És hát maga a történet… Na ez volt ám igazán vegyes! Valóban nem hozta azt a színvonalat,mint az első évad, több volt az üresjárat, folyamatosan rugaszkodtak el a realitástól, és egyre több klisét halmoztak fel az írók. És ezek együttesen a fináléban csúcsosodtak ki. Most komolyan kit lepett meg úgy igazán az a robbantás? Az, hogy valami nagy dolog fog történni a rész második felében nyilván való volt miután Quinn nem lőtte le Brodyt. Amikor pedig kezdtek beszállingózni az emberek a terembe, rögtön sejteni lehetett, hogy itt valami lesz. Egyszerűen adta magát az egész szituáció, a kamermozgás, minden. De ha valaki még itt sem érzett semmit, az már eléggé gyanús lehetett,mikor Carrie-ék ketten kiszöktek,miközben az egész CIA lent volt. Szóval ez a naaagy meglepetés,egyáltalán nem volt az. Bár azért jár a pacsi, hogy még így is,hogy min. sejteni lehetett mi fog történni, izgalmas percek voltak.
Az remek döntés volt, hogy Carrie nem megy világgá Brodyval, viszont az, hogy hagyják őt világgá menni,már sokkal inkább probléma. Imádom Damien Lewist, tényleg, de ebből a karakterből már nem lehet többet kihozni színvonalasan. Ha most a 3.évadban újra előrángatják egy idő után, utána úgyis muszáj lesz megszabadulni tőle újra,mert nem fognak tudni mit kezdeni vele. Ez volt már egy újabb 24es húzás lenne, ahol xxxx karakterével csinálták ugyanezt még 2 évadon keresztül teljesen feleslegesen(mondom ezt úgy, hogy legkedvencebb karakterem volt az egész sorozatban).
Szóval most nem az első évadot követő feszült várakozás,tűkön ülés veszi kezdetét nálam, hanem a mély reménykedés, hogy valami nagyot fordítanak a 3.évadra és visszatalál önmagához a Homeland.

Ja, és lehet kcisit lehúzónak tűnt, amit írtam, de továbbra is a jelen mondhatni legszínvonalasabb sorozatáról beszélünk,csak hát önmagához képest idén alulteljesített sajna.

crashland - 2012. 12. 17. 23:18

nálam is közepes az évad, de a finálé (és a 2×05 is) simán 10/10. Ahogy Bruzsy is írta, 20-30 percnél kiderült, hogy nem ez lesz a lényeg, hogy hal meg Brody, erre jön ez, remek(!) jelenetekkel és rohadt izgalmas és epic utolsó 20 perccel. Szerintem ennél jobban nem is lehetett volna megoldani, vagy nagyobb fordulatot rakni a sorozatra. Tökély volt a finálé. Szerintem.

winnie - 2012. 12. 17. 23:19

tökély és 10/10? mi lett volna ha az első perctől az utolsói körömrágós és/vagy drámai vagy végig 5 csillagos minőségű?:)

nekem éppen a fordulat hiányzott a végéről. (vagy úgy mondom, hogy lehetett volna mindenféle zseniális húzás az utolsó percekre, ez nem fordulat volt, hanem mindössze az események továbbvitele – fordulat az, ha saul közvetlen közelről fejbelövi carrie-t, az nagyobb lett volna:)

illetve a vége az megvolt, hiszen az előző részben meglepő volt, hogy kinyírták abu nazirt, s ez amolyan lecsengetése volt a szezonnak, mint az 1. évadban is, ahol történtek a csúcspont után is dolgok. de ettől még teljesen sutának érzem ezt, hogy brody kap egy saját, mindenkitől különálló, húdeizgalmas szálat (amíg vissza nem hozzák), hogy két fontosabb szereplőt egy csettintéssel eltüntetnek, hogy quinnről sem tudunk semmit. mintha pár jelenet még segített volna az összképen. de abban nem sok izgalmas van sajnos, hogy saul előrelép, carrie meg vissza fog menni dolgozni.

szerintem - 2012. 12. 17. 23:23

ugy latszik, en egy kicsit mas evadzarot lattam, mint a tobbseg. tulajdonkeppen nem vagyok jobban csalodott, mint az evad kozepetol folyamatosan, amikor vilagossa valt, hogy a szerelem mindent legyoz. nem akartam elhinni, hogy tenyleg es vartam a nagy csavart. vagy damien lewis nagyon rossz szinesz, vagy a kemia nem mukodott, de en komolyan azt gondoltam, hogy egyaltalan nem szereti carrie-t. engem kicsit sem gyozott meg a jateka, szerintem egysiku volt es erotlen. a fahazas jelenetek pedig kifejezetten rosszak voltak, nem tudom, az lehet az irok hibaja is. Quinntol szerintem karakteridegen volt nem megolni brody-t, ki nem allhatta vegig es terroristanak tartotta. tovabba latta ot az erdoben imadkozni, annak nem eppen az ellenkezojet kellett volna kivaltania belole?
a menekules is eleg bena volt, carrie-nek minden le van zsirozva, hat orszagon keresztul jo elore, es akkor az erdonal aszondja, en innen nem megyek tovabb. nem mintha aggodnek brody-ert, de egyedul megis hogy jut el barmeddig ugy, hogy raadasul orszagosan korozott terrorista, ki fogja neki elhinni, hogy nem az?
viszont a csaladi jelenetek most jok voltak, kar, hogy dana hajat cegul nem fonta be az anyja, az agyamra ment a fesuletlen lecsungo hajaval, de ez nekem valami maniam, carrie-nek is folyton a hajat vizslattam.
nem szeretnek nyersnek tunni, de oszinten nem ertem, hogy Mandy Patikinnek mitol is olyan fergeteges az alakitasa, semmit nem csinal, csak somolyog. es meg ha ezt olyan eszmeletlenul jol is csinalja, akkor sem lehet mondani, hogy mekkorakat jatszik, teljesen eszkoztelen a jateka. a mimikajat pedig a sok szor kozott es a hunyorog szemeivel megis hogyan latja barki? en azt gondolom, hogy itt foleg azok dicserik az egekbe, akik egy masik sorozatban lattak, ott biztosan oriasi volt es most mindenaron itt is latni velik azt a tehetseget. ami biztosan ott van, en ezt nem ketlem, de ebben a szerepben nem igen derul ki.
a harmadik evad felolem akarmirol is szolhat, csak ne legyen benne ez a mindent elsopro romantika, hanem inkabb valami verprofi cia-nyomozas.

Lajo - 2012. 12. 17. 23:33

Jó kis sorozat ez. Én mondjuk azt vártam, hogy lessz valami bumm és kiderül az egészet Brody és Nazír tervelte ki még a közös imádkozás előtt/után. Illetve Nazír tervelte ki és Brody segített neki.

A bumm bejött, az egyértelmű volt, hogy Brody nem fog meghalni és hogy robbanás is lesz, bár engem is váratlanul ért a mikéntje.

Brody látszólag nem segített Nazírnak de még sok minden kiderülhet, mert ugye több napra rabolták el Brodyt és csak kevés részt láttunk belőle, vannak ott még elhalgatott részek, hogy mit is beszéltek meg pontosan.

Brody nem tud visszamenni az államokba, de a terrroristákhoz sem mehet, tényleg kérdés, hogy mit tudnak vele kezdeni. Egy menekülő ember nem lenne túl realista folytatás. A legjbb lenne, ha hagynák a búsba és elmenne rákra halászni új funlandon az isten háta mögötti kisvárosba ahol nem néznek tv-t. Vagy plasztikai sebészet, a szokásos “trükk”, de arra meg nincsen elég pénze és kapcsolatrendszere.

Talán mégis visszamehetne Brody a terroristákhoz és beépülhetne újra, bár kérdés, hogy mire tudnák őt használni és hogy Nazír elmondott-e mindent róla, volt-e arra ideje.

szerintem - 2012. 12. 17. 23:39

kulonben az milyen mar, hogy brody gondolkodas nelkul elviszi carrie osszes penzet. innentol fogva barmi tortenik carrie-vel, semmi biztositeka nincs.

m76 - 2012. 12. 17. 23:39

Én nem értem miért kéne a sorozatnak eldöntenie, hogy karakterdráma vagy akció, miért ne lehetne mindkettő felváltva? Nekem így is tetszett az évad, és bár nem volt jobb mint az első évad, mégis jobban szórakoztam rajta. Ez paradoxon lenne? Aligha.

Bruzsy - 2012. 12. 17. 23:40

m76: hol olvastál te ilyet?

m76 - 2012. 12. 17. 23:41

@winnie

Nekem pont azért volt izgalmas a vége, mert imádkoztam, hogy csak nehogy elrontsák valami műcliffhangert felvezető olcsó fordulattal.

Nekem is így tetszett ahogy volt bármilyen plusz fordulattal csak elronthatták volna.

zulu - 2012. 12. 17. 23:42

Csak én vártam azt hogy a hajó és Langley egyaránt felrobban?

Fasza volt ez az évad, de az elsőt nyilván nem übereli… Pacsi a készítőknek azért, hogy érdekes harmadik évadnak nézhetünk elébe és közben nem esz meg az ideg, hogy mennyi van még hátra addig..

(vagy nem ez kéne legyen a normális felfogás? :D)

3. évadra amit várok:
1. Brody szál, macska-egér harc ahogy üldözik.
2. Saul-Carrie szál válaszcsapások tömkelegével és sikátoros arab jelenetekkel.

mindentudo - 2012. 12. 17. 23:54

Ha batrak, akkor Saul a tegla, es a Mossadnak dolgozik.

Vagyis Izrael akarta Brody-t a vegeig eljuttatni, hogy a nagy bumm utan kapjanak supportot.

Ezert akarja Saul, hogy Brody eletben maradjon, es ne bukjon le.

Az egyetlen, aki bezavar a tervebe, az a szoszi, akit sajnal bealdozni.

m76 - 2012. 12. 17. 23:58

@bruzsy

Kommentek között, a mondást meg tudod.

Ropesszor - 2012. 12. 18. 00:02

Hát én remélem, h Saul nekiáll rendet csinálni a 3- évadban, körülbelül ő az egyetlen karakter, aki most maradásra tud bírni (az utolsó képeteken mondjuk az a mosoly már enyhén gonosznak tűnik :D)

winnie - 2012. 12. 18. 00:08

m76: nem kell feltétlenül ilyesmi, ld. 1. évad, sőt. csak a kollega által írt “fordulatra” reagáltam. de végül is ez történt és a robbanás volt a cliff, csak nem utolsó másodperces, tehát ha akarom mű:) szóval nem hiányoltam, csak hiányzott, nem volt, mert az előző részben került rá sor.

_Peter - 2012. 12. 18. 00:17

mindentudo

Én is írtam ezt Saulról a másik kibeszélőbe. Valakinek tudni kellett az Estes irodájában lévő kódokról, Walden pacemaker kódjáról hiszen szinte fiókra pontosan mondták Brody-nak mi hol van, a poligráf ügy… Ő ismerte a buszos black ops fickót, akitől Estes Quinnt kölcsönözte. Quinn meggondolta magát, Estes kiengedte Sault, ő nem volt ott a merényletkor, mert Nazir temetésére ment, a párbeszéde Carrie-vel (te vagy a legokosabb és legbutább személy akit ismerek) elég kétértelmű. Most ő tűnik nyertesnek, ő lett a CIA fejese, a felesége is visszatér. És ő mint izraeli kém ezzel elérte az USA újabb háborút indítson az arabok ellen.

Viszont azt is írtam ez így túl izé, a Medve nem lehet áruló. Mivel nem volt ott, nem is parkolhatta át a kocsit. Azt a tégla csinálta. Mégis Galvez? :) Virgil is lehet, róla se tudjuk hol mászkál folyton. :D

Az a baj még túl friss, túl sokat agyal az ember. Ünnepek alatt le kell darálni egyben, hátha valami jobb következtetésre jut az ember. Ha van egyáltalán ilyen. Mert alakíthatják úgy, hogy mégis Brody vagy más a tégla, egy másik összeesküvés, beadják Nazir Walker és Brody mellett egy harmadik katonát is átállított és ő csempészte be a bombát stb. fantázia kérdése.
—————————————————-

Egy kérdés: már töröltem a részt, így nem tudom visszanézni. Szóval, amikor a tv mutatja Brody vallomását és a terrorista fickót hogy vállalják a merényletet. Ennél a jelenetnél az benne volt, hogy Walden pacemaker hackjét is vállalták? Vagy ezt csak most Carrie tudja egyedül, hogy az alelnök kvázi miatta halt meg, mert Brody őt választotta. Ha így van vajon elmondja ezt Saulnak?

bauxit - 2012. 12. 18. 00:17

engem a robbantas meglepett es kilora megvettek a finaleval!

ebben az evadban a szineszek tovabblenditettek a sztori kidolgozatlansagait, es tovabbra is eros szintet hoznak.

ahogy mar human emlitette eddig meg nem jott ossze a jo evad + finale, de talan harmadik evadra osszehozzak az irok:)

mukuru - 2012. 12. 18. 00:46

alig várom a harmadik évadot. annyi fergeteges storylinera látok lehetőséget: szerelmi háromszögek, amnézia, kóma, eltitkolt ikertestvérek, pumahordák támadása… és remélhetőleg a felháborító tiniszál sem fog kimaradni
csak így tovább mint idén, és jövőre is a homeland lehet az év legjobb komédiája

GeoCucc - 2012. 12. 18. 00:59

Az első évadnak se úgy lett vége, hogy tűkön ülve várjuk a másodikat. Akkor arra számíthattunk, hogy Brody majd politikus lesz, Carrie meg kijön a kórházból és meggyógyul. Wao. Lenyűgöző. De szerintem nem is szükséges, hogy kemény cliffhangerrel záruljon egy évad. Az a művészet, ha anélkül is ugyanúgy kíváncsiak az emberek a folytatásra, és én az vagyok. Jobban felcsigáztak a harmadik évadra, mint az első után a másodikra. Most azért a feszültség a levegőben lóg minden (megmaradt) szereplőnél, és nagyon remélem, hogy ezúttal nem telik majd el egy év a történetben, mire újra bekapcsolódunk.

Ha Carrie nem is mondja el senkinek, azt azért innen már az emberek táncsak ki fogják logikázni, hogy Walden sem csak véletlenül halt meg. Ebben is lehetne majd nyomozás. Hogy nem vettek még ujjlenyomatokat arról a pacemakerről?

paranoid android - 2012. 12. 18. 01:03

Én hirtelen nem is tudom, hogy hogyan állok ezzel a fináléval. Az biztos, hogy eléggé megbolygatta a dolgokat, szállított pár meglepő dolgot, csak azt nem tudom, hogy ezeket a pozitív vagy a negatív oszlopba soroljam. Régen volt ilyen furcsa élményben részem. Az évad rapszodikussága is biztos segít ebben, mert azt vártam, hogy majd az évadzáró egyik felé billenti a mérleget, de ehelyett még jobban elbizonytalanított. Még ülepednie kell.
Ami biztos, hogy rohadtul feldühítene, ha azt hoznák ki, hogy Saul a tégla. Most a két temetéses párhuzamos montázs miatt úgy éreztem, hogy arra akarnak utalni, aztán ez az érzés elmúlt, de a félsz még mindig bennem van. Egyáltalán nem illene sem az eddig megismert Medve karakterébe, sem cselekedetei sorába. Csak az átgondolatlan fordulat kategóriájába esne, amit a második évad után már sajnos el tudok képzelni a Homeland íróitól.

kaktusztea - 2012. 12. 18. 01:23

Nekem tetszett – az évad gyengélkedése ellenére, főleg a “csavarok” és cliffhanger-ek hiánya miatt.

Ez lehet, hogy furcsa, de nekem a hiteles karakterek 100x fontosabbak, mint a történet, imádkoztam is, hogy ne lássuk pl. Sault gonoszan mosolyogni a hullák felett.
Miért? Mert 1000 helyen hamisítaná meg a karakterét. Az apró gesztusok, manírok, amiből lejött, hogy mikor, mit érez (amikor egyedül van, akkor is) mind meg lennének csúfolva egy forgatókönyvi húzás miatt.

Miért kell amúgy beépített ember a bombához? Ez valami fétis? :)
Nazír nagy terve az altatásra épült. Vége a hajcihőnek, mindenki gyászol, miből áll kinyitni Brody autóját pár bokorugró terroristának (akiket mondjuk nem is ismerünk) és betenni a “csomagot”?
Már senki nem figyeli/védi. Nem jelölt többé.

Lajoska67 - 2012. 12. 18. 01:25

Nézhető volt, izgalmas, de nekem összeférceltnek tűnt. Az első 40 percben nem volt semmi, szenvedés értelmetlenül. Quinn akcióján beröhögtem, nagyon szar volt. A robbantás szintén elég gáz. A CIA-nál valaki csak úgy ide-oda parkol? A terem ablaka elé, ha úgy tetszik neki? Hát ott nem is volt parkoló! Baromság.

Aztán meg mekkorát robbant az a bomba. Hát ledőlt a fél épület. A teremtől az autó még vagy 50 méterre állt, mégis végigrobbant az a hatalmas terem, sőt az emeleten még Carrie-ék is. (Azt csak mellékesen jegyzem meg, hogy ha a nagy csarnokban mindenki meghalt, akkor 1 emelettel feljebb Carrie-ék az ablaknál nem ússzák meg). De hát ekkora robbanáshoz szerintem az se lett volna elég, ha a plafonig van csurig C4-gyel az autó, nemhogy Brody tudta nélkül rejtették el benne. Tényleg messze van a realitástól.

És valóban, a CIA-s viszonyok tényleg furcsák. Estes nem a CIA igazgatója, hanem csak az antiterrorista központé. A Wikipedia legalábbis ezt írja (ez már majdnem CTU :-D). Saul az valamiféle főmunkatárs lehet, bár kétségtelenül vicces, hogy ha a teremben olyan sokan meg is haltak, akkor ő lett volna rögtön a legmagasabb rangú emberke, aki megmaradt. Hát egész épület vagy épületrész tartozott az egységhez, nyilván rengeteg alkalmazottal, ő meg még osztályvezetőnek se tűnt, legalábbis nem nagyon irányítgatott senkit főnökként. De hát ez legyen a legnagyobb probléma.

Mert abban teljesen egyetértek, hogy Saul volt a legjobb szereplő, de nekem ez már igazából az első évad óta így van. A “legfogyaszthatóbb” karakter a történetben nekem. Mondhatni követelem, hogy ő legyen a főszereplő az újabb évadban.

danialves - 2012. 12. 18. 01:38

Bruzsy: 100% hogy az héber ima volt?
Nekem úgy tűnt, hogy nagyon azt akarják sejtetni, hogy párhuzam van a hajós jelenettel (igazából már ott azt mondtam h tuti Saul a tégla), és egy amerikainak, aki nem beszél sem héberül, sem arabul, tuti ez jön le.
(De én sem beszélek, úgyhogy ezért kérdezem)

winnie - 2012. 12. 18. 01:43

persze, 10ezer százalék, még aki nem is tud héberül vagy arámiul, abban sem lett volna szabad, hogy más felmerüljön:) ha másból nem, akkor a nevéből következtetni lehet a származására (nem mintha eddig nem derült volna ki párszor:), s arra, hogy mit is mormolhatott.

a jeleneteket csak simán párhuzamra vágták, hogy lássuk, hogy abu nazir holtan is megcsinálja azt, amit eltervezett.

Lajoska67 - 2012. 12. 18. 02:17

A terrorista nős részben mondogatta, hogy zsidó, és hogy milyen rossz gyerekkora volt, ha jól emlékszek.

AdamBan - 2012. 12. 18. 02:34

A robbantással be is fejeződhetett volna. Nem az évad. Az egész sorozat.

AdamBan - 2012. 12. 18. 02:49

“kar, hogy dana hajat cegul nem fonta be az anyja, az agyamra ment a fesuletlen lecsungo hajaval, de ez nekem valami maniam, carrie-nek is folyton a hajat vizslattam.”

Haha, én is. Bár Carrie ebben az évadban már mosott hajat. Biztos rászóltak.

Méghogy Brody eltünik??! Akkor miről szól a sorozat 3. évadja? Saul és Carrie szigorú arccal adatot gyűjt a szakállas alkaidás apóról? Carrie meg szerelmi szálat fon Quinnel?? Az nem lesz túl izgalmas…

it's me Brody - 2012. 12. 18. 04:19

nem Saul lesz a tégla? Hiszen a zárójelenetben arabul imádkozott. Én ebből gondolom hogy talán ő lehetett… vagy tévedek?

Először azthittem Brody és Carrie együtt menekülnek el jó messze, mondjuk Bejrútba…

Jobb lett volna szerintem ha ilyen “szökés” story lett volna így együtt a két főszereplő VS CIA.

MIKOR KEZDŐDIK A 3. ÉVAD?

winnie - 2012. 12. 18. 04:20

“nem Saul lesz a tégla? Hiszen a zárójelenetben arabul imádkozott.”

facepalm…, persze azonnal lehetett hinni, hogy lesznek, akik ezt gondolják valamiért. sőt, ha egy ember, akkor nagyon sok ember fogja így gondolni, ami azért valahol döbbenetes szerintem. (egy dolog, hogy valaki ennyire nem nézi a sorozatot, de ha más nem, a kritikát vagy a kommenteket olvashatná:)

Mark Bolt - 2012. 12. 18. 04:23

Hatása alatt vagyok. 10/10 Az első fél óra langyisága arra kellett, hogy megvezesse a nézőt. Kellett a csattanóhoz. Egy olyan részt nem mondanék közepesnek, amitől a végén remegnek a lábaim, és hajtogatom, hogy bassza meg de okos vége lett, bassza meg, aaah. (előzetesen biztosra vettem, hogy Brody-t elintézik, mivel funkciótlanná vált).

winnie - 2012. 12. 18. 04:24

mi volt a csattanó?:)

” Az első fél óra langyisága arra kellett, hogy megvezesse a nézőt. Kellett a csattanóhoz”

azért ez valahol durva, hogy még ezt is meg lehet magyarázni. mert valami csak akkor lehet jó, ha rossz?:)

egyébként nem arról van szó, hogy langyiság volt, vagy, hogy rossz lett volna, csak lecsengették az évadot, a fő szálat, adtak időt és teret a romantikázásra, mert tudták, hogy ezután nem lehet együtt a két szerelmes, vagy sokáig nem találkozhatnak. azért odáig szerintem nem érdemes elmenni, hogy azt higgyük, hogy az írók direkt unalmasat akartak írni. ők nagyon jót akartak, nagyon érdekeset, szokatlant, csak van, aki ezt a szálat unalmasabbnak tartja – úgy tűnik, hogy például te is.

cyberfuker85 - 2012. 12. 18. 04:58

volt aki nemcsak a fekete betűs részeket olvasta végig ? :D

szerintem a fos dexter és fos mifits finálé után hálát adhatunk a homelandnek, hogy megmentette a hétfőt.

cyberfuker85 - 2012. 12. 18. 05:01

win

terdelyi - 2012. 12. 18. 05:03

Nekem baromi nagy csalódás volt a 2. etap, egyszerűen a zseniális kezdés után nem ezt vártam. Szép-lassan eltűnt az a finomság és diszkrét profizmus, ami eddig a sorozatot jellemezte és 24-pótlék helyett Jack Bauer legrosszabb napjait idézte, csupa logikátlan lépéssel.

Egyébként valamiért folyamatosan az kattog bennem: mi van, ha Brody-val eleve nem is számoltak sokáig, csak egyszerűen akkora siker lett mind a karakter, mind az alakítása, hogy szinte kompletten át kellett írni az irányvonalakat? Ép ésszel egyszerűen nem tudom máshogy megindokolni azt a magas szintű írói bénázást, amit egy ilyen remek első évad után műveltek.

(Egyébként 2 órája fejeztem be az utolsó három részt egyben, de még mindig A Cég alkalmatlanságán és az egyedül bóklászó kommandós miatt fogom a fejem. Komolyan, dühítő!)

almatorta - 2012. 12. 18. 07:14

Sok mindent lehet mondani, tény, hogy az 1. évadhoz képest gyengébb, de a robbantás utáni Carrie-Brody jelenet őrült párbeszéde, a színészi játékot ismét csak az égig lehet emelni. Ezért lehet még kitartani a sorozat mellett. A történetvezetés meg.. hát.. igen..

matula - 2012. 12. 18. 07:40

Ezek szerint én azok kevesének táborát alkotom, akinek tetszett? Nem mondom, hogy tökéletes lett volna az évad, de én azért annyira nem bántam, főleg, hogy ez nem egy thriller sorozat, hanem egy dráma. Ahogy tudom, az eredeti sorozat még inkább a dráma felé hajlik, lehet ezt hozták át. Szóval nekem ezel semmi bajom nincs. Ha voltak is szájbarágós mondatok, nyilván azért tudni kell, hogy a sorozatot elsősorban az amerikai piacra gyártják, ha sokakat meg akarnak vele fogni, nem lehet azért nagyon Ludlumi magasságokba menni.

Amennyire winnie hangsúlyozza, hogy Saul téglasága karakteridegen lenne, szerintem pont az ellenkezője igaz. Az igazi vörös posztó: megmutatom mennyire élharcos vagyok, így rám senki nem gyanakszik. Szinte semmit nem tudunk róla azon kívül, hogy milyen jól jött neki a robbantás, övé a poszt és még az asszony is hazajött. A végén az a mosoly: nekem abból totál az jött le, na és még ezt se kellett feláldozni, hepi van, a céget választotta, mert megmutattam neki, hogy Brody a rossz fiú. Hiszen Saul tudta, hogy az a felvétel nem aktuális, csak ennyit kellett volna mondania, és nincs tovább Brody vadászat.

Quinn kell bele, gondolom ő lesz a fővadász, miközben majd Carrie próbálja összerakni a mozaikot, hogy ki maradt még a polip csápjai közül. Na az lenne egy érdekes fordulat, ha majd épp Saulra vadászna.

winnie - 2012. 12. 18. 07:54

matula: azon “kevesek”?:) saullal kapcsolatban nem az a lényeg, hogy most mit csinált (illetve az is), hanem, hogy az eddigi huszonegynéhány részben, miket mondott, milyen rezdülései voltak.

winnie - 2012. 12. 18. 08:05

“Méghogy Brody eltünik??! Akkor miről szól a sorozat 3. évadja? Saul és Carrie szigorú arccal adatot gyűjt a szakállas alkaidás apóról? Carrie meg szerelmi szálat fon Quinnel?? Az nem lesz túl izgalmas…”

a készítők is ez mondták, hogy nem lesz annyit, de persze nem valószínű, viszont az az biztos, hogy nem a carrie-brody dinamika lesz jelen. lehet, hogy sima terroristázás lesz. de főképp quinnel meg sok mással fognak foglalkozni, mert brody tisztázásával, és nem kettejük viszonyával.

winnie - 2012. 12. 18. 08:14
Zora - 2012. 12. 18. 08:46

Nálam nagyot ütött a rész. Mikor Quinn rászegezte a fegyvert, azon vettem észre magam, hogy elfelejtettem levegőt venni. Rendkívűl jól megcsinálták! Igazából, titokban abban bíztam, hogy lelövi… Dehát, nem.
A pacemaker: senki még csak nem is sejti, hogy a központi számítógép lett megbuherálva. Így a dobozkáról sem fognak ujjlenyomatot venni. Amúgy, az a számítógépes terrorista gondolom nem egyedül dolgozott Nazirnak, tehát egyéb társak simán tehettek bombát Brody kocsijába.
Különben, mikor Nazir temetését mutatták, nekem Sandokan ugrott be… Emlékszik rá valaki? Hogy csak mélyen aludt, a vízben meg egy késsel széthasította a leplet. Oké, lehetett látni Nazir mellkasán a lyukakat, de mégis. És pluszban még az is eszembe jutott, hogy ez csak egy alterego volt. Hiszen, ismerhette Carrie őrült ötleteit, hogy miután elengedi, vissza fog jönni, ezért a hasonmása már várakozhatott ott egy kocsiban. Aztán egyszerűen helyet cseréltek míg Carrie a kamionsofőrrel vitatkozott.
Tudom, ez már túlkomplikálás, de nekem tetszik!
És még valami, ami sokaknál ki fogja verni a biztosítékot:
Szerintem a főszereplőkön kívül egyes-egyedül a Danát alakító színésznő játszott a leghitelesebben!!!

Quantumleap - 2012. 12. 18. 08:48

“Arra viszont mindenképp kíváncsi leszek, hogy lesz-e bűntudata emiatt, hiszen ha akkor, ott megöli Brodyt, nincs robbantás sem.” Ezt nem teljesen értem. Ha lelövi, szerintem Nazír emberei attól még robbantottak volna ugyanúgy, max. máshova helyezik a bombát, és mondjuk másra kenik a dolgot.
Amúgy én is amondó vagyok, hogy Brody a következő évadban mellékszereplői státuszban kellene, hogy legyen, maximum 5 (nem feltétlen egymást követő) epizódban.

it's me Brody - 2012. 12. 18. 09:00

Akkor most a 3. évad abból fog állni hogy Quinn + a CIA Saul és Carrie vezetésével üldözik a nagyvilágban Brody-t még meg nem találják?

Közben szerintem Carrie és Quinn összeszűrik a levet.

Viszont egy fontos részletet szerintem megmagyarázhattak volna a készítők éspedig: ugye Brody mondta a merénylet után hogy nem ő követte el, ő nem tudott róla. Viszont a kocsija nem ott áll ahol kellene. A kocsit ki vitte arra a helyre ahol végül felrobbant???

Triumphator - 2012. 12. 18. 09:01

sziasztok!

szerintem jó ez a sorozat, soha rosszabbat ne kelljen végignéznem.

ami a vonalvezetést illeti, számomra estes nyilvánvaló rettegése volt meglepő, amikor quinn megfenyegette. félt, reszketett, holott elméletileg quinn az ő embere. meg persze dar adal-é, akinek szerintem emiatt fog fő szerep jutni a 3. évadban. dar adal szerintem egyfajta belső elhárítást működtet a cégen belül, vagy akár azon kívül és éppenséggel lehet, hogy nagypolitikai utasításokat hajt végre, amikor hagy bizonyos dolgokat megtörténni. az államhatalomnak néha úgy kell a belső veszélyhelyzet érzete, mint egy falat kenyér. ilyenkor mindenre rá lehet fogni a “nemzetbiztonsági vészhelyzet”-szerű sablont. és lehet vígan lubickolni a hatalomban.

brody egyértelműen szopóágra került – a terroristák tudják, hogy elárulta az ügyet, a hazaiak tudják, hogy terrorista, a családi élete katasztrófa, a szerelme elérhetetlen. barátai nincsenek, csak ellenségei. teljesen elszigetelődött a valóságtól. jó alap egy öngyilkosságra. és hova tette a mellényt???

claire mostanra teljesen szétcsúszott. egyik cselekménye üti a másikat, nem tud állást foglalni, ide-oda hánykolódik. és már a gyógyszere sem segít rajta. saul helyében gyorsan bezárnám a b-kihallgatóba.

saul. nos, nekem az elejétől fogva gyanús. túlságosan nagypapás figura, túl megbocsátó és elnéző olyan dolgokkal szemben, amit nem lenne szabad elnéznie. claire-rel zavaros lelki viszonyt ápol, hol apa, hol nagybácsi, hol lelki szerető. és túlságosan félt attól, hogy brody-t kicsináltatja estes. ugyan milyen reális oka lett volna erre, amikor tudja, hogy brody terrorista. miért félti egy terrorista életét? és ráadásul ott feszül az ellentét a muszlimmá vált brody (meg a muszlim terroristák) és a saját zsidósága között, amit – oh, míly véletlen – éppen a 12. rész végén hangsúlyoztak ki egy káddis elmondásával. gyanús, nagyon gyanús.

quinn szerintem szerelmes claire-be és emiatt gyűlöli brody-t. de talán ő az egyetlen vérprofi a színen. csak azt teszi, amit a hivatása megkövetel. csak rossz fiúkat öl. de ki mondja meg neki, kik a rossz fiúk?

dana ahelyett, hogy tovább gyűlölné az apját, megsajnálta. s lánynak szerintem még jelentős szerepe lesz a sorozatban. elég impulzív személyiség, képes a váratlan lépésekre. el tudom képzelni, hogy apja távollétében közel kerül claire-hez. és talán az apjához is.

szóval, a szerelmi szál remélem jóval halványabb lesz és végre elkezdődik a terrorista hálózat valódi felszámolása, mert az eddig nagyon nem sikerült. gyakorlatilag minden úgy történt – leszámítva brody sikertelen merényletét -, ahogy nazír eltervezte. az elnökjelölt walden halott, a védelmi miniszter és a fél cia szintén. elnökválasztási kampány kezdődik, és nincs jelölt. amerikát megint megtámadták otthon. szarban a haza, azaz a homeland.

winnie - 2012. 12. 18. 09:05

“A kocsit ki vitte arra a helyre ahol végül felrobbant???”

akit nazir megbízott a merénylettel?

dave - 2012. 12. 18. 09:16

A legvégén mondta SAul, hogy vessék össze a robbantás C 4-ét a Gettysburgi c4 el. Azt nem foglalták le, amikor elfogták a TV stábot? Vagy ha maradt akkor az nem volt gyanús? Mert ekkor nem kellett volna ennyire nyugiban light biztonsági körülményekben megtartani a temetést. Amúgymeg lehetetlennek tartom, hogy ekkora mennyíségű C4 et be lehessen vinni a CIA ba.

m76 - 2012. 12. 18. 09:22

Érdekes, hogy rengetegen rossz évadról meg a sorozat gyengélkedéséről beszélnek. Pedig nagyon messze van ez a rossztól. Valamivel kevésbé volt jól összerakva mint az első évad, de nem nagy a különbség. Pontszámban kifejezve talán egy fél pontnyi eltérést érzek, de ezt a finálé bőven kompenzálta mert az viszont sokkal jobb volt mint az előző évadé.

makab - 2012. 12. 18. 09:37

Szerintem sem lehetett egy percig sem elhinni a Carrie-Brody szerelmi szálat, egy pillanatra sem volt őszinte, ahogy bontakozott ki köztük a történet az évad folyamán én folyamatosan azt figyeltem, hogyan fogja Brody a maga hasznára fordítani Carrie iránta táplált érzéseit, azaz hogyan használja ki őt. Ha ez így lett volna/van, akkor ezt mesterien tette. Carrie szerintem totál szerelmes (bár egy ideig reménykedtem, hogy csak megjátsza), de B. csak kihasználta őt, a köv. évadban remélem erre is fény derül. A magam részéről nem tudom elhinni, hogy ha egyszer vkit totál a sárba tiprok, megalázok, őrültnek nevezek, semmibe veszem az érzéseit (Brody az előző évadban), akkor hogyan lehetnék belé halálosan szerelmes újra. Na az a viselkedés őszinte volt Brodytól, de ez a mostani szerelmi nyáladzás csak a saját védelmére szolgált. Szerintem. Csak a legrosszabbakat feltételem Brodyról minden téren, a robbantásban is benne volt, nyilván nem ő parkolta át az autóját, de tudott a bombáról. Amikor a búcsúztató előtt kezett fogott a Finn gyerekkel, abban volt vmi plusz, nekem úgy tűnt, mintha sajnálná egy kicsit így utólag, hogy na basszus Dana csávója is ki fog purcanni, na dehát ez van. Ott egy kis pillanat stop volt Brodynál, én úgy láttam.

winnie - 2012. 12. 18. 09:38

makab: a szerelmi szál teljesen valós. mindketten szerelmesek. több olyan helyzet is volt, amikor egyedül voltak és nem kellett volna színlelniük, ha nem valódi, és mégsem tették. arról nem is beszélve, hogy még a családját is elhagyta érte, sőt, ez a legkevesebb, hiszen még jó pár dolgot megtett carrie-ért.

persze ahogy az írók mondják, mindenki értelmezheti úgy, ahogy akarja, ők nem akarják megszabni, én sem ezért írom ezt:) mint ahogy azt is hozzáteszik, hogy aki akarja, az még mindig hiheti brody-t terroristának/rosszfiúnak.

sőt, lehet, hogy kell is ezt hinni, hiszen van egy olyan érzésem, hogy akad olyan, akiben ez a hit tartja a lelket, hogy a homeland az, amilyennek ő szeretné tudni. ha kiderülne, hogy másképp vannak bizonyos dolgok, az csalódást okozna.

“A magam részéről nem tudom elhinni, hogy ha egyszer vkit totál a sárba tiprok, megalázok, őrültnek nevezek, semmibe veszem az érzéseit (Brody az előző évadban), akkor hogyan lehetnék belé halálosan szerelmes újra. ”

épp ezért volt különleges a szerelmi szál. van, ami ellen nem lehet mit tenni. hiába az ambivalens érzések. egy dolog a szerelem, de akkor más érzelmek is jelen voltak nála, a bosszú, a családdal kapcsolatos fés, a félelem a lebukástól, sok minden.

danialves - 2012. 12. 18. 09:53

winnie: nyilván én sem felejtettem el, hogy zsidó, csak éppen Palesztina kapcsán már láttunk annál furcsább dolgokat is, hogy egy zsidó nevű emberről kiderül, hogy valójában muzulmán.
De hogy mást ne mondjak, ott volt Aileen, aki meg amerikai volt, aztán mégis az arabok szekerét tolta.
Szóval ez így önmagában még nem győzött volna meg, de ha azt mondjátok, hogy héber ima, akkor elhiszem.

dave: pont azért tudták összevetni, mert lefoglalták. Nyilván nekik fogalmuk sem volt, hogy Quinn és Galvez haldoklása közben mennyit emeltek ki a falból és aztán mennyit láttak viszont a közvetítőkocsiban. (De jogosan feltételezték, hogy az összeset)
De az lesz a nagy meglepetés, ha kiderül, h mondjuk Brody mellényéből van.

LaCRossE - 2012. 12. 18. 09:54

m76: lehet, hogy te érdekesnek találod, én annyira nem. Vagy más szavakkal, azt találom érdekesnek, hogy te érdeksnek találod, hogy… :D
Az évad igenis gyengélkedett, ezt te magad is elismerted, emiatt pedig hülyeség lenne nem a gyenge jelzőt használni, de lehet a középszerű, átlagos szavakat is használni.
Itt most a legtöbben nem más sorozathoz hasonlították a Homeland 2. évadját, és úgy jelentették ki, hogy gyenge (ergó, mondjuk egy SupNat 7. évad féle szar volt az egész), hanem az eddigiekhez képest gyenge, csalódást okozó.
De sokan leírták, hogy ennek ellenére is a jobb sorozatok között van, én is így írom, bár hogy a mostani top5-be (tízbe?) jelenleg belefér-e, azt nem tudom. Ez az utolsó fél óra sokat lendített rajta.

winnie - 2012. 12. 18. 09:59

m76: én éppen azt találom érdekesnek, hogy ennyire pozitívak a vélemények – és nem azért, mert negatívan gondolkodom róla. mert nem teszem azt (sok idén kaszált sorozatommal ellentétben – ld once upon a time, itt megvolt egy bizonyos szint, nem volt unalmas vagy érdektelen a sztorik zöme, a kasza meg sem fordulna a fejemben, stb.).

hanem egyszerűen totál úgy gondoltam, hogy bizonyos dolgoktól, amik annyira nem zavarnak vagy elfogadtam őket, az emberek hányni fognak – még a fináléban is. és páran ezt is tették, de azért a többségi vélemény látszik.

Marla - 2012. 12. 18. 10:18

Hát ez csalódás volt félig-meddig…az első fél óra alig vánszorgott el, néztem közben az órát, ami nem tipikus Homeland esetén :(

Az új irányból még ki lehet hozni jó dolgokat, a CIA újjáépitése például biztos jó lesz, szomorú, de Brody-t talán tényleg ki kellett volna iktatni :S

Viszont volt pár jelenet ami kiemelkedő volt:

1. Quinn látogatása Estes-nél (I`m a guy who kills bad guys.) Ezúton követelem hogy az ő karaktere állandóra visszajöjjön a 3.évadra!

2. Carrie átfordulása a robbanás után, Brody ellen.

3. A kis család megnézi a híreket…

4. Saul imája a csarnok közepén.

Csak egy dolgot kérnék még a 3. évadra, semmiképpen se hozzuk ki hogy Brody benne volt a robbantásban :S

P009 - 2012. 12. 18. 10:20

Én nagyon elfogult vagyok a Homeland-el, szóval nem is nagyon szeretném elemezgetni, mert tudom, hogy ami másnak szemet szúr (jogosan), én afelett hajlamos vagyok átsiklani vagy elnézni az íróknak. Beismerem, hogy a 2. évad nem ért fel az elsőhöz (hogy miért, azt winnie egyébként tökéletesen megfogalmazta fent), de számomra még mindig a top3-ban benne van (országoson jelenleg siralmas a felhozatal, kábeles sorozatokkal most hozom fel magam). Engem sikerült meglepni az utolsó 30 perccel, pedig tudtam, hogy valami bumm lesz. Az első évad fináléban nem történt meg, most meg kellett történnie. És mégis meglepődtem. Ha muszáj lenne pontszámozom az évadot akkor 8/10. Nazir terve utólag nagyon is jó volt, ahogy összehozta a merényletet.
Míg várni kell a köv évadra, addig jöhet a The Americans :)

vvvvv - 2012. 12. 18. 10:55

a történet érezhetően kevés volt erre a 12 részre. Dana autó balesetes sztorija pl tök felesleges volt és még ezen kívül elég sok olyan esemény volt amit egyszerűen semmi célt nem szolgált az idő kitöltésén kívül.
(Quinn pedig remélem marad; megkedveltem:))

Ettől függetlenül a Boss és Suits mellet még mindig a TOP 3ban van:)

clegane - 2012. 12. 18. 11:14

nekem az a bajom a végével, hogy annyira érződik rajta, hogy azért kell a csavar, hogy lehessen harmadik évad.
addig oké hogy Nazir terve halála után robban nagyot – bár ha az ember belegondol abba hogy “könnyebb lesz mindenkit egy csapásra kinyírni, ha azt hiszik hogy meg van halva ezért lazítanak és egy helyen vannak”: nyilván nem lazítanának ekkor sem, nem hülyék azok, pláne ha teljes joggal várható egy bosszú valami más terrorista sejttől – de hogy miért kellett ebbe Brodyt is belekeverni? na annak semmi oka nem volt, mint hogy legyen 3. évad.
most komolyan, ott van a büszke terrorista vezér, aki “magára vállalja” az akciót, és közben rákeni valaki másra? miért tenne ilyet?
az meg, hogy tudta nélkül belecsempésszék Brody kocsijába a bombát, majd átvigyék az autót innen oda anélkül hogy bárkinek feltűnne – hát ennyi erővel ezt bárkinek a kocsijával eljátszhatták volna. Egyáltalán nem kellett ehhez a tervhez, hogy Brody ott legyen.
szóval erőltetett ez.

winnie - 2012. 12. 18. 11:54

vvvvv: quinn maradni fog, és az idő kitöltése nem jó kifejezés, mert nem szorultak rá ilyesmire – inkább az ellenkezője egyszerűen csak voltak olyan szálak, amikre éppen idő nem volt, vagy ha már bruzsy említette a red herringet, akkor red herringként, félrevezetésként is kezelhetők. szóval vagy össze lett csapva a kifejtésük vagy pedig mint kiderült, nincs semmi jelentőségük az összképre vonatkozóan, viszont közben hihettük azt, hogy lesz, és ez bizonytalanná tette a nézőt, és félrevezette.

új - 2012. 12. 18. 12:43

Nem jutottam még a kommentek végére, úgyhogy lehet, hogy ismétlés lesz.
A robbantás lehet, hogy csak szerintem fér bele simán Brody munkásságába, de nekem dramaturgiailag csak úgy lenne elegáns, ha ez az ő műve (persze Nazir tervén belül).
1. a beszéd közben C-nek jelezve kimenés, PONT a döntő pillanatban az épület teljesen távoli pontjában enyelgés, CSAK emiatt csak ketten életbenmaradás nekem kicsit túl nagy véletlen ahhoz, hogy beleférjen “lehessen köv. évad” lépésnek.
2. az egész évad, de a rész is annyira ki volt hegyezve arra, hogy Brody megváltozott, több szereplő szájából elhangzott “Ő MÁR NEM AZ AZ EMBER, AKI ROBBANTANI AKART” tételmondat, hogy számomra csak az tartaná fent az 1. évadban megszokott intellektuális izgalmat, ha valójában nem változott volna meg legmélyen. Főleg, ha újra macska-egér kergetőzésként kéne néznünk (mármint visszamenőleg is átértékelődne) a rengeteg agyonrágott “végre őszintén szerethetjük egymást” jelenetet. (persze lehet, hogy mivel az első évad alapján arra számítunk, hoyg B továbbra is hazudik, ez a sokkal meglepőbb, ha most tényleg őszinte…)
3. a két szereplő közti kémia (ahogy már elhangzott) nagyjából kizárólag a helyzet bizarr ellentmondásosságára épült, ennek jó példája a mostani kisházbeli jelenet színvonalának összehasonlíthatatlansága az 1. évad megfelelő részével. (el tudom képzelni, hogy tényleg érez C iránt sok mindent, de bőven belefér, hogy a küldetése a fontosabb)
Bár ellentmond a bűnösségének, hogy ha jól emlékszem, nem tudta, hogy hova tűnt a mellény (bár a Danás beszélgetésnél kb végig azt vártam, hogy a csaj előhozza..), de ezt is akár megoldhatták a Nazir-találkozáskor valahogy.
Ugyanígy izgalmas az a szitu is, ha ahogy mondjátok, B csak bűnbaknak van beállítva, és az előző évad inverzeként tényleg most már csak C hisz benne, a világ meg terroristának tartja. (az, ha ebben C tévedne, és hagyná magát TELJESEN megvezetni, az visszamenőleg rontaná el az előzőeket, hiszen az ösztönei vitték egyedül az igazság felé korábban is)

szerintem - 2012. 12. 18. 12:48

@clegane: szerintem annak igenis nagy jelentosege van, hogy Brodyt belekeverte Abu Nazir. Brody elarulta, ezert bosszut allt rajta, ugy allitotta be, hogy o volt a merenylo, amerikai hos, kongresszusi kepviselo, al-elnokjelolt, es kozben terrorista, nesze neked, amerika. ezzel ellehetetlenitette brodyt is, mint lathattuk, menekulnie kellett. sorsdonto volt, amit abu nazir tett.

winnie - 2012. 12. 18. 13:09

“1. a beszéd közben C-nek jelezve kimenés, PONT a döntő pillanatban az épület teljesen távoli pontjában enyelgés, CSAK emiatt csak ketten életbenmaradás nekem kicsit túl nagy véletlen ahhoz, hogy beleférjen “lehessen köv. évad” lépésnek.”

az írók másképp biztosan nem tudták megmenteni őket – de carrie akart kimenni, nem? brody csak követte. ha nincs carrie, ő is ott marad és meghal. ergó ez is azt bizonyítja, amit most már 100%-ra lehet venni, hogy brody jófiú lett és nem volt benne a robbantásban.

új - 2012. 12. 18. 13:24

visszanéztem pont emiatt azt a részt egyből, és Carrie csak bámult hátra aggódva, Brody jelzett neki, aztán indultak el. persze biztos lehet kényszerű megoldás, de akkor kár érte.

winnie - 2012. 12. 18. 13:33

carrie int a fejével, hogy menjenek és brody bólint, hogy oké, nem? de miért jelzett volna brody? hiszen carry-nek volt mondandója, azért akart kimenni. és ő is ment elöl, ő lépett be a liftbe, ő ment az irodába, ő ment el jó messze a robbanás helytől, brody csak követte.

Bruzsy - 2012. 12. 18. 13:45

Mondjuk ott Brodynak is volt oka, hogy lelépjen a teremből. Protokoll miatt el kellett mennie a gyűlölt Walden búcsúztatására, de amikor Estes a hibátlan drónprogramot kezdi dicsérni, nála is elszakadhatott a cérna.

Attól még szerintem is egyértelmű, hogy Brody nem tudott a bombáról.

Hagi - 2012. 12. 18. 14:06

Úgy tűnik, én azon kevesek közé tartozom, akiket meglepett a robbantás.
Mondjuk én az utolsó 3 részt már sima szerelmi drámának néztem, amiben mellékesen terroristákat üldöznek.  Ezt a Brody szálat azonban valahogy tényleg le kellett volna zárni. Nekem az is jó lett volna, ha boldogok lesznek, összeházasodnak, csinálnak sok kis vörös gyereket, Brody meg GYES-re megy és a háttérben neveli őket, nem is szerepel a sorozatban, Carrie meg tovább üldöz más terroristákat.
A jelenlegi felállásban sajnos Brody-nak nincs szerep. Majd nézzük, hogy elmegy Új-Fulandra vagy, hogy a nemzetközi vizeken hajózik? Ezzel a fizimiskával azért nehéz beleolvadni a tömegbe. Bár lehet elköltözik Skóciába, ott meg minden 10. ember vörös.:-))
Van néhány kérdés, amire nekem nem világos a válasz:
1, Estes konkrétan miért akarta kinyíratni Brodyt? Erre semmilyen logikus magyarázatot nem találtam a személyes ellenszenven kívül. Az első évadban kiderült, hogy Estes is lefeküdt Carrie-vel, úgyhogy azt vártam, hogy egy idő után kiderül, hogy féltékeny, vagy valami hasonló.
2, Létezik, hogy valaki olyan a tégla, akit még nem is ismerünk? Abu Nazir sok mindenre képes a sírból, de azt még ő sem láthatta pontosan, hogy mikor lesz a búcsúztató, ráadásul valakinek át is kellett parkolnia az autót.
3, A CIA illetve Carrie tudja, hogy Brody ölte meg Tom Walkert? Mert ez azért kicsit árt a megjavult karakterének.
4, Elfogadjuk-e azt a választ, hogy az első évad öngyilkos terroristája tényleg a cipőjében vitte be a pengét? Ha nem, akkor nekem csak Saul maradt mint hunyó, mert mások nem voltak ott.
Ezekkel a nyitott kérdésekkel együtt is tetszett ez az évad is, bár nem annyira mint az első. Az évad 5. és 8. része szerintem 10/10 volt. Sajnos azt tuti, hogy Damian Lewis nem lesz már főszereplő, és bár azt mondtam, addig maradok, amíg ő van, most inkább azt mondanám, ha jó a sztori maradok, mert a többi karakter is érdekel.
Hát már csak 40 hetet kell várni a folytatásra!

scz - 2012. 12. 18. 14:15

Tuti, hogy Quinn a tégla. Nem véletlenül dobta be Galvezt téglagyanúsnak Nazir keresésénél, és nem akarta, hogy Carrie visszamenjen 86-odjára, NAzirt keresni a komplexumban.
Azért nem lőtte le, mert Brody éppen imádkozott, és Quinn is muszlim (asszem ez akkor derült ki, amikor betörtek hozzá).

Hagi - 2012. 12. 18. 14:20

@makab
Szerintem, ha újranézed az első évadot, akkor az alapján inkább az fog lejönni, hogy Brodynak fontosabb a szerelmi szál és őszinte is.

Ő ugye onnan indul, hogy baromira nem találja otthon a helyét, egy idő után nem tudja megdugni a feleségét, nem hajlandó levenni a pólóját előtte és úgy általában sem tudja, hogy mi van. Mikor az őz lelövés után ezt a nyílt színen rákiabálja az asszony, akkor megy el a segítő-csoporta, és itt jön Carrie.

Vele jut el oda, hogy meg meri mutatni neki a sérüléseit, kellemes a szex és még beszélgetni is tudnak. Hát az egy kicsit belezavart az idillbe, amikor fel akarta robbantani az ország vezetésének egy jó részét, amire a nő rá is jött, de végül ez nem történt meg.

Aztán szépen hozzászoktak a gondolathoz, hogy mindketten mentálisan instabilak, viszont a 2. évad közepére ezt mindketten kontrolálni tudták. A nő szedi a gyógyszereit, ő meg rájött, hogy inkább nem robbant fel senkit, hanem csak boldogan él.

winnie - 2012. 12. 18. 14:35

“Tuti, hogy Quinn a tégla.”

“a” tégla? de arról volt szó, hogy a cia-s a tégla. quinn nem cia-s, nem tudom, de a normál munkakörében lehet, hogy nem is foglalkozik terroristákkal.

“Azért nem lőtte le, mert Brody éppen imádkozott, és Quinn is muszlim”

muszlim? és bár korábban lazán megölte volna, ha erre kérik, most csak egy ima miatt nem öli meg? ráadásul egyrészt, ha így lenne és megöli, akkor jó eséllyel annyi nazir akciójának, másrészt pedig ha tégla, akkor végképp nem hívhatja fel magára a figyelmet azzal, hogy nem öli meg – inkább bevállalna egy áldozatot, hogy ne legyen feltűnő. az nem számítana neki.

így elég valószínűtlennek hat.

makab - 2012. 12. 18. 14:39

Hagi: nagyon meggyőző vagy:).. Tényleg, kezdem elfogadni az érveket a szerelmi témát illetően, hogy mégis lehet őszinte. Ami viszont zavar az Damian alakítása, valahogy sose volt hiteles szerelmes, vagy szar színész vagy tényleg lesz itt még vmi. Nekem mindig ez volt a benyomásom. Carrie meg annyira egy lúzer típus a magánéletét illetően, nehéz elhinni, hogy tényleg szeresse vki. Ekkora odaadással ráadásul. Sokszor már a fejemet fogtam, még a szememet is becsuktam ha C. szerelmi élete volt terítéken, annyira sajnáltam szegényt.

_Peter - 2012. 12. 18. 14:46

“Azért nem lőtte le, mert Brody éppen imádkozott, és Quinn is muszlim (asszem ez akkor derült ki, amikor betörtek hozzá).”

Muszlim? Erre emlékeim szerint sehol nem utaltak, Virgil és Max betörésekor bizonyosan nem. Akkor annyi derült ki, nem egy íróasztalos elemző, megtalálták a mesterlövész puskájának tisztító eszközeit és a felesége, gyereke fényképét. Quinn nem lehetett tégla, mert Nazir tervének része Brody bemártása, ha Quinn lelövi Brody nem megy el a központba és nem robban a bomba. (legalábbis nem az ő kocsijában) Plusz ha nincs szerencséje meghalt volna Gettysburgben.
Quinn az ami: egy katona, aki eltakarítja a rossz fiúkat. De olyan katona, aki gondolkozik is nem vakon követi a parancsokat, ezért is olvasott be Estesnek: “Carrie a legjobb hírszerző akit valaha látott és Brody teljesítette az alku rá eső részét.” Persze kérdés mit gondol most, hisz Carrie-nek vagy ismét Brody után ered.

Hagi - 2012. 12. 18. 14:58

@makab

Igazából én elkezdtem a napokban előröl nézni az első évadot és így, hogy tudom mire fut ki az egész, kicsit más. Ráadásul már nem kell a történetre vagy a szöveg megértésre figyelnem, úgyhogy jobban feltűnnek a részletek.

Pl. a házikós részben (1×7) is végig nagyon hízelgőket mond Carrie-nek, ami az adott pillanatban hihetőnek tűnik. Pl. amikor megáll egy kicsit szeretkezés közben, akkor azt mondja a kérdésre, hogy valami baj van-e, hogy: No, I want to just live here. For a second.

Vagy a második évadban, mikor besokall, Carrie mond neki mindent, hogy csinálja meg a családja miatt, meg hasonlók, de semmire nem reagál, de amikor azt kéri, hogy az ő kedvéért tegye meg, mert közös jövőt képzelt el maguknak, akkor összekapja magát.

Lehet, hogy Damian Lewis-szal van a gond, hogy veled valamiért nem tudja elhitetni, hogy akkor ő most egy hős szerelmes.:-)

most nem - 2012. 12. 18. 15:35

Hát, szerintem mégis csak nyitva maradt a lehetőség, hogy Brody volt a robbantás mögött. Attól még, hogy Carrie-nek sürgős volt beszélnie vele, senki nem mondta, hogy Brody nem jött volna ki magától is… A búcsúnál is mondott valami olyasmit Carrie-nek, hogy többet tett, mint amennyit várt tőle, vagy ilyesmi. Aztán lehet, hogy csak nekem tetszik az ötlet, hogy ezt a terrorista – nem terrorista szálat esetleg nem zárták le.

Amúgy értem, hogy nem mindenkinek tetszik, de tényleg az elvárások voltak túl specifikusak a sorozattal szemben. Azért ez még mindig nem 24 (rajongóknak bocs, de az nekem kissé bugyuta, igaz, nem vagyok egy action-fan), de tény, hogy kevéssé találták az egyensúlyt a thriller – dráma vonalon. Több volt az akció (kapkodós is lett itt-ott), kevesebb a karakter – az első szezon nekem is jobban bejött, kifinomultabb, pontosabb, érzékenyebb volt. Vagy olyasmi.

Mark Bolt - 2012. 12. 18. 19:18

winnie: mi volt a csattanó?:)

Hát elég nagy csattanó volt, mikor Estes beleszállt a közönségbe. :) Egészen odáig “altatva” voltunk, nem tudtuk mi jön. Nem tartottam unalmasnak az elejét, a végéhez képest volt nyugisabb, bár a mesterlövészkedés miatt ez sem igaz azért. Biztosra vettem, hogy a sorozat nem folytatódhat Brody-val, mivel nincs már szerepe a történetben, max Carrie házvezetője lehet (és ezen poénkodtak is :)), szóval én azt vártam, hogy fejbe lövik, és a második fele arról szól, hogy Carrie levadássza a merénylőt, megöli, előtte kiszedi belőle hogy Estes a főkolompos, lebuktatja, ezután Saul kerül Estes helyébe, minden szál elvarrva, következhet egy új sztori a következő évadban. Igaz, a Cliffhanger rész ez esetben 0. De miután Nazírt kinyírták, és minden arab szereplőt lecsuktak, nem lehetett már számolni zsírúj szereplők váratlan akciózásával.

Na most ehhez képest csináltak egy ezerszer jobb forgatókönyvet a végére, ami nekem nagyon bejött. Valóban kiírták Brody-t, valóban Saul került Estes helyére, csak mennyivel izgalmasabb módon. És az is szép, hogy Brody még visszatérhet.

kis kitérő:

Nyilván Saulnak semmi köze a merénylethez, már csak Carrie miatt se lehet, akit figyelmeztetett volna.

paranoid android - 2012. 12. 18. 19:33

“Estes konkrétan miért akarta kinyíratni Brodyt?”

Azért ezt párszor elmondták. Mert Brody tudta, hogy Estes a másik felelős Walden mellett az Issát is megölő dróntámadásért.

Számomra teljesen biztos, hogy Brody-nak nincs köze a robbantáshoz, de persze ezen lehet vitatkozni, de az már meglepett, hogy a Carrie-Brody szerelmet is megkérdőjelezi valaki, ami kanonikusan valós és kölcsönös volt. Persze bármit kihozhatnak később az írók, de hatalmas retcon lenne, ha “kiderülne”, hogy Brody végig színlelt.

Zora - 2012. 12. 18. 19:41

Nem tudom, bennem az van, hogy Aileen a közel keleten nőtt fel, nem amerikai. De lehet, tévedek…
Brody szerintem azért nem lehet a robbantó, mert előtte még ő mondja Carrie-nek, hogy máshol áll az autója.
Ha nem mondta volna, robbanás után C-nek nem rögtön az jut eszébe, hogy B kocsijában volt, hanem esetleg gondol egy vállról indítható rakétára, vagy tudomisén.
Szóval én emiatt hiszek B ártatlanságában.

Anna - 2012. 12. 18. 19:55

Én is újranéztem az első évadtól és ugyanaz a meggyőződésem, mint Haginak, hogy Brody részéről komolyabbak voltak az érzelmek. Amikor az első évad vége felé bántotta Carrie-t, akkor egyrészt magát védte, ami nekem érthető, másrészt fogalma sem volt róla, hogy C is szereti őt. Carrie részéről az egész inkább mindenféle alapot nélkülöző megszállottság volt, ami átcsapott valami szerelemfélébe. A készítők többször említették, hogy szándékosan tették gyanússá Brody-t, de ennek nem dőlök be.

Hagi,
1, Estes konkrétan miért akarta kinyíratni Brodyt?

Passz, ezt én sem értem. Oké, hogy Brody tudta, mit tettek Waldennel, de ő meg tudta, hogy Brody miket követett el. Nem érte volna meg B-nek kitálalni. Plusz ha meg is öleti, akkor ott marad a szerelmes Carrie, aki szintén tud mindent.

2, Létezik, hogy valaki olyan a tégla, akit még nem is ismerünk?

Pár résszel ezelőtt írtam, hogy nekem Max gyanús.

3, A CIA illetve Carrie tudja, hogy Brody ölte meg Tom Walkert?

Miért? Walker terrorista, Brody másokat is megölt.

4, Elfogadjuk-e azt a választ, hogy az első évad öngyilkos terroristája tényleg a cipőjében vitte be a pengét?

Vagy Max a tégla, Brody vitte be a pengét és egy teljesen ártatlan karakter hívta ki az irodájából Estest.

Hagi - 2012. 12. 18. 19:55

@paranoid android
Szerintem, ez nem logikus.

Az a drón támadás nem létezik. Mármint minden rendszerből törölték és Brodynak sincs semmilyen bizonyítéka arra, hogy megtörtént, azon túl, hogy ő ott volt. Ennyi erővel, akkor inkább Sault kellett volna Estesnek kinyírni, mert ő megtalálta a “nem létező” dróntámadás nyomait.

p.o.p. - 2012. 12. 18. 20:03

Hát sajnos még mindig nem kerek a történet, egy csomó apró láncszem hiányzik. Vannak elvarratlan szálak (és remélem nem azért mert benézték a készítők, hanem mert majd a 3.évadban kapunk magyarázatot)

Nekem Brody továbbra sem tiszta, egyszerűen van benne valami sunyi, úgyhogy én továbbra is tartom az álláspontot, hogy van köze a robbantáshoz…

Azért ne felejtsük el, hogy hidegvérrel megölte már a társát, az alelnököt, hagyta, hogy a “szerelmét” Carriet bolondnak nézzék, kirúgják, sokkolják stb.

Az viszont nem esne túl jól, ha Saulról derülne ki, hogy tégla…

winnie - 2012. 12. 18. 20:20

ehh, az egyik interjúban, és most az istenért nem találom, említik, hogy egy olyan 2. évados momentumra nem tértek ki, amit elővesznek a 3. évadban, amikor már mindenki elfelejti. valaki nem látja, hogy melyik ez?

szerintem - 2012. 12. 18. 21:15

@winnie: en probaltam most megkeresni, de nem talaltam.
kulonben mindenkinek erdemes lenne elolvasni az interjukat, akiket a kerdesek gyotornek, mert aranylag sok kerdesre eleg konkret valaszokat lehet kapni bennuk. tobbek kozott arra is, hogy saul miert nem lehet a tegla. hogy az o karaktere az elso perctol kezdve egyfajta moralis bastya, a biztos pont. vagy arrol is szo van bennuk, hogy volt-e koze brody-nak a robbantashoz. illetve azt is megvalaszoljak, ami bennem is felmerult, csak nem irtam ide, hogy vajon az alelnok megemlekezesen miert nincs ott az elnok. kulonben nekem ez amugy si furcsa volt, hogy az alelnok latszolag jobban kotodik a cia-hoz, mint az elnok, neki jelentettek, tole tartottak, ala tartoztak. vajon ez a valosagban is igy van, vagy ez a homeland sajatja. mert azt tudom, hogy a ctu-bol egyenesen az elnokkel targyalt jack mindig…..:)
es persze szo van bennuk a szerelmi szalrol is. en el tudom fogadni, hogy ez igazi szerelem volt, barmennyire bizarr is, csak szerintem nem illett a tortenetbe sem, es velem damian lewis egyetlen pillanatban sem tudta elhitetni, szoval en arra reagaltam, amit tole lattam. igy utolag vegiggondolva nekem ugy tunik, hogy pocsek szinesz. sem a szerelmet, sem a vivodast, sem a haragot nem lattam rajta. es attol meg, hogy akkor is szerelmesnek mutatta magat, amikor nem kellett volna megjatszania magat, en gondolhattam, hogy ez mind egy jol felepitett terv resze. hogy bizony el kell koltoznie a csaladjatol ahhoz, hogy carrie, az eszelos, higgyen neki. miert ne lehetett volna ez a felallas? carrie reszerol biztos voltam a dologban, eppen ezert tunt megbiztosabbnak, hogy brody atveri. kar, hogy nem az lett belole.

Hagi - 2012. 12. 18. 21:21

@winnie: Erre gondoltál?

“Carrie has promised Brody that she’s going to clear his name,” Gansa says. “And there’s this aftermath of what we consider the next 9/11 and how the country responds to that and how the intelligence agency is going to pick itself up off the ground and try to start functioning again. I think those two things are going to be front and center as we begin the next season.”

_Peter - 2012. 12. 18. 21:27

Fene tudja melyik momentum, bármi lehet. Walden gazdag főtámogatója a partiról? Royából kihúznak még valamit? Hezbollah szál, a libanoni fickó aki átkutatta Saul táskáját? Lehet Carrie pártfogoltja tudott még valami információt? Del Adar vagy hogyis hívják kapcsán valami?

Nekem leginkább ez jutott eszembe, ami olyan hogy azt hittem többet foglalkoznak vele, de annyiban maradt, szóval: Walden és támogatója partiján az alelnök mondta az izraeliek bombázása az iráni atomlétesítmények ellen csak részben volt sikeres, mert van olyan ami túl mélyen van, csak egy amerikai bunkerromboló bomba érné el, de az elnök tiltja az exportját Izraelnek. Eléggé fikázta Walden ezért az elnököt. Ebből a dologból még kihozhatnak valamit, ez még a 2. részben volt aztán nagyon annyiban hagyták a dolgot.

winnie - 2012. 12. 18. 21:30

nem, nem, azt hiszem, hogy más. (konkrétan említik, hogy elfelejtős dolog)

na, elkezdtem elolvasni megint mindet, ez eddig elkerülte a figyelmemet:

“There was a plan very early on to kill Brody in episode 7 or 8 this year,” Gansa says. “We felt there was enough story between these two characters to tell through [the end of the season] and that there probably is another chapter in that story, but frankly we don’t know what it is yet …”

(de olyanokat miért kérdeznek az újságírók, hogy fog-e mandy patinkin énekelni…)

jky - 2012. 12. 18. 21:30

Estes azért (is) akarta megölteni Brodyt, mert Brody terrorista, ha tetszik, ha nem, ha megjavult, ha nem. Kiszámíthatatlan, nem megbízható, egyszer már ott állt egy mellényben, mi a garancia, hogy nem tenné meg újra? Terroristákkal különben sem egyezkednek, Brody felmentése (együttműködés esetén) Estes részéről mindig is “kamu” volt.

A készítői interjúkról meg az a véleményem, hogy régen rossz, ha minden ott akarnak megmagyarázni/kimagyarázni, pláne, ha elspoilerezik, mi várható lesz majd később…

winnie - 2012. 12. 18. 21:35

jky: abszolút igaz, de egyrészt ki tudja, hogy mi lesz, másrészt valahol érdekes belelátni abba, hogy miképpen forgott az agyuk.

kaktusztea - 2012. 12. 18. 21:35

Én attól félek, hogy az írok se tudják még, hogy Brody robbantott -e, Saul tégla -e, stb.
Nyitva hagynak mindennek egy kiskaput, aztán hozzáírják később, amit jónak látnak, mi meg itt agyalunk a semmiről. Utálom az ilyet.

Nagyon remélem, hogy nem így van és a váz legalább megvan (nem úgy, mint a 24-nél…)

Anna - 2012. 12. 18. 21:41

_Peter

Ha jól emlékszem pont a bunkerrombolóról tárgyalt Walden mielőtt kinyírták.

Hagi - 2012. 12. 18. 21:46

Winnie, nagyon tanulságosak voltak a linkek, amiket betettél. Nekem fogalmam nem volt, hogy ennyire laza vázzal készülnek a tévésorozatok.

Én is valahol jobban szeretném, ha kész lenne az egész, mielőtt lemegy. Valahol illúzióromboló, hogy nincs is min agyalni, mert ők sem tudják. :-)

winnie - 2012. 12. 18. 22:02

megvan! a kódok vagy lista, amit brody elemelt estes irodájából, az elvileg még vissza kell, hogy jöjjön.

makab - 2012. 12. 18. 22:23

winnie: a szerelmi szál problematikáját tökéletesen megfogalmaztad, ugyanezt gondolom én is, a korábban általam írtakhoz kapcsolódva..

Pesza - 2012. 12. 18. 22:48

Nekem a szerelmi szál egy kicsit sok volt. Ettől függetlenül kitűnően szórakoztam, és izgultam végig.

gedeonbacsi - 2012. 12. 18. 23:06

Már pedig Saul nem kóser (haha), ez eléggé evidens.

winnie - 2012. 12. 18. 23:10

akkor nem figyeltél:) már töbször le lett írva, hogy az.

p.o.p. - 2012. 12. 18. 23:11

Igen ott van még a kód dolog. Meg nekem az is elég fura volt,hogy Brody a robbantás elött lényegében rábízta Mikera a családját…

adi - 2012. 12. 18. 23:13

Nálam is egyértelmű, hogy Saul a hunyó, a tégla, de én ezt kezdetektől mondom. Mindig isteníti mindenki és nem is értem miért? Az a párbeszéd Carrie-vel amikor kiszabadul a 3 napos elzárásból, hogy felajánlja neki, tartson vele Nazir ”temetésére”, – illetve amikor felveszi a zakót és elbúcsúzik Carrie-től -. Hmmm.
Saul kezére – szerintem tudatosan – játszott minden. Ő adta a terrorista csajnak a szemüveglencsét, meg az előtte levő kihallgatottnál is közrejátszott. Sikeresen kiütött mindenkit maga elől, remélte Carrie-t és Brody-t is letudta. Most beadta ez a sok minden neki a vezetői posztot meg a nője is visszajön, alaposan kiterverlte ezt az egészet.

winnie - 2012. 12. 18. 23:15

“Mindig isteníti mindenki és nem is értem miért? ”

a színészt isteníti mindenki, nem? mandy patinkint.

bazs1 - 2012. 12. 18. 23:20

Saul mege’rdemelne egy minosegi CIA thriller/dramat, a ma’sik ketto meg folytassa valami rom-kom-ban mert ez igy nagyon szar. A logika szinte teljes hianya, a bana’lis pa’rbeszedek e’s a kritikaban megfogalmazott hibak miatt en sose tartottam ”annyira” minoseginek ezt a sorozatot mint egy BB-t vagy SoA-t, de azert neztem (foleg Saul es a sorozatban rejlo potencial miatt).

Maximum dara’ra marad a harmadik e’vad.

Ka’r e’rte…

Laja - 2012. 12. 18. 23:20

Ha a Homelanden fanyalognak egyesek, akkor kifejezetten érdekel, hogy milyen sorozatot tartanak azok jónak? Élvezik is-e valamelyiket, vagy csak a logikátlanságokat, a hibákat keresik? Mivel szakmámba is vág, számos remek filmet, sorozatot néztem már meg, és meg tudom talán ítélni, művészileg és/vagy közönségsikert tekintve mi számít jó sorozatnak, véleményem sokszor egybevág a kritikai, vagy box-office sikerrel. Egy évben pl. filmek közül havi 1-2-re mondom, hogy ez tényleg jó volt, ez lekötött, ezt élveztem. A Homeland egy remek sorozat, izgalommal, érzelmekkel, első osztályú alakításokkal. A Homeland mellett 2-3 sorozatot ismerek el a jelenlegi mezőnyben, hogy a szintjén van. De ennek ellenére én tudom élvezni a kevésbé színvonalasakat is, ha valahogy megfogynak. Aki realizmust keres, nézzen Discoveryt, aki jó robbantásos effekteket, az meg valamilyen John Woo filmet, ami történetben, alakításban fasorban sincs a Homelandhez képest.

winnie - 2012. 12. 18. 23:21

“Ha a Homelanden fanyalognak egyesek, akkor kifejezetten érdekel, hogy milyen sorozatot tartanak azok jónak Élvezik is-e valamelyiket, vagy csak a logikátlanságokat, a hibákat keresik?”

nem, nem élvezik. mert akinek nem tetszik a homeland, az más sorozatot sem tud élvezni. jézusom, azért ne süllyedjünk már ide – tartsunk valami színvonalat. számonkérés? (egyrészt: itt van ez a blog, több mint 3000 kritikával. ha jó sorozatot keresel, használd a rendelkezésedre álló anyagot. másrészt, de ez alapvetés: ha valaki kiemel egy hibát, az nem keresi a hibát, hanem vagy megtalálja, vagy megindokolja, hogy mi nem tetszik neki. ha nem tenné, akkor csak “jó volt” és “sz*r volt” kommentek lennének.)

“A Homeland mellett 2-3 sorozatot ismerek el a jelenlegi mezőnyben, hogy a szintjén van.”

gondolom 20-30-at akartál írni, de talán több elsőosztályú sorozat is van a jelenlegi 2-300-as kínálatból. mert ha tényleg csak 2-3-at akartál írni, akkor te aztán tényleg csak a hibát látod a többiben és fanyalogni tudsz..

Benő - 2012. 12. 18. 23:36

Nekem is vegyesek az érzéseim az évaddal és a fináléval kapcsolatban is, de azon TELJESEN MEGLEPŐDTEM most, hogy lesz 3. évad?!
Szerintem ezzel a lezárással vége a történetnek, nem látom mit lehetne fokzoni rajta/kihozni belőle, főleg, hogy Carriet és Brodyt elszakították egymástól.

Azért ez nem az a sorozat, ami annyira pörgös/akciódús, hogy akkor most majd mindig lesz egy főellenség/évad..

danialves - 2012. 12. 18. 23:49

Benő: a Homeland alapból nem sorozat alapanyag, ez be kell látnunk. Az, hogy Brody terrorista-e v sem, csoda hogy izgalmas volt 1 évadig. Máshol ezzel kapcsolatban 5 percig sem tudnák fenntartani a titokzatosságot.
A 2. évadra meg szvsz nagyon nem tudták kitalálni, hogy mi legyen, csak fűzték egymásra a sub-plotokat.

Nekem pl. nagyon hiányzott egy egész szezonos terrorista-akció és az utána való nyomozás. Mert Brodyval együtt én is fel voltam háborodva, hogy akkor már lassan meg kéne tudni h mire készül Nazir, amiről elvileg az egész szezon szól. Aztán bedobták és egy rész alatt ki is nyírták a Roya-s robbantást. És most akármennyire is be tudják fogni a szánkat ezzel a robbantással, azért ettől még nem érzem úgy, hogy szólt is az évad valamiről.

Mark Bolt - 2012. 12. 19. 00:14

Saul nem lehet hunyó. Nézzétek meg azt a jelenetet, ahogy keresi Carrie-t az élők listáján. És tudta, hogy Carrie odamegy. Az utolsó párbeszédük nagyon nem arról szól, hogy vissza akarná fogni, hanem hogy lehülyézi, amiért a Brody-t választja a Cég helyett. Ráadásul nem azért nem ment a temetésre, mert kivonta magát, hanem mert kívülről érkezett az utasítás, hogy menjen temetni. Ha ő lenne a tégla, akkor nem egy fatális véletlen folytán kerülné ki a robbantást, illetve nyilván mindent elkövetne, hogy Carrie ne menjen oda.

szerintem - 2012. 12. 19. 00:28

meg egyszer leirom, tenyleg olvassatok csak el az interjukat, sok kerdesre valodi valaszokat adnak. ebbol az egyik az, hogy SAUL NEM SAROS. ezt tenykent lehet kezelni. sok kerdessel kapcsolatban nem ennyire egyertelmu a valasz, a Brody robantott-e kerdesre peldaul nagyjabol az a valasz, hogy ez mindenkinek a fantaziajara van bizva (magyarul: nem tudtuk eldonteni, hat nyitva hagytuk a kerdest).
kulonben szerintem a harmadik evad tortenetere es szereploire vonatkozo kerdesekre nem csak azert nem kaptunk egyenes valaszokat, mert ennyire kidolgozatlan lenne a sztorivonal (hiszen az, ahogyan a masodik evad zajlott, valamennyire meghatarozza, hogy merre haladnak a jovoben), hanem talan azert sem, mert nem akarnak semmit elore elarulni.

off
ebbol a szempontbol sokkal aggalyosabbak a dexter 8. evadjarol szolo nyilatkozatok, szerintem

Mark Bolt - 2012. 12. 19. 00:37

Brody szintén nem lehet sáros.

Felmerül ugye, hogy Nazír meggyőzte szépen, és ez volt az ördögi tervük, csakhogy:

1. Walden kinyírásakor egyértelműen szembehelyezkedtek, az nem egy színjáték volt. Ha az nem színjáték, akkor nem lehetnek további terveik, kizárt hogy miután Nazír hajszál híján megöli Carriet, úgy veszi rá kínkeservesen Walden elintézésére, még a halála után is az utasíásai szerint járna el.

2. Brody nem tömeggyilkos, csak Waldennel volt elszámolnivalója. Estes-ért nem éri meg neki felrobbantani 200 embert.

3. Semmi nem utalt rá, hogy merényletre készülne. A kislány megérzései utalnak rá, hogy Brody tiszta. Ő aztán tudja, hogy milyen amikor apuka robbantáshoz készülődve öltözködik. :)

mivanmar - 2012. 12. 19. 00:42

Szerintem akár már otthon átöltözéskor, de még inkább a CIA-s megemlékezésre érve felmerült, hogy talán Brody robbantani fog, én eljátszadoztam a gondolattal (hogy esetleg fölmegy elmondani a videóban is elhangzó dolgokat, majd megnyomja a gombot). Még amikor Carrie azt mondta neki az irodában, hogy őt választja, akkor is belefért volna. Úgyhogy engem nagyon meglepett, mikor az ő kocsijával, de mások robbantottak. Biztos nem vagyok benne, de szerintem nem ő volt.

Lajoska67: “ha a nagy csarnokban mindenki meghalt, akkor 1 emelettel feljebb Carrie-ék az ablaknál nem ússzák meg”
Carrie-ék a nagy teremmel szemben levő épületben voltak, az autó a nagy terem ablakánál állt.

“Saul az valamiféle főmunkatárs lehet, bár kétségtelenül vicces, hogy ha a teremben olyan sokan meg is haltak, akkor ő lett volna rögtön a legmagasabb rangú emberke, aki megmaradt. ”
Ő volt a helyszínen levők közül a legmagasabb rangú. Ráadásul ez egy terroristacselekmény volt, nem küldik oda az afrikai diktátorok megfigyeléséért felelős igazgatóhelyettest, hogy vegye át a terrorista-elhárító Saul helyett a nyomozást.

matula
“Hiszen Saul tudta, hogy az a felvétel nem aktuális, csak ennyit kellett volna mondania, és nincs tovább Brody vadászat. ”
1. Nincs Brody-vadászat (egyelőre).
2. Az, hogy valaki egy fél évvel korábbi, végül elmaradt öngyilkos merényletről beszél egy videóban, nem mentesíti a gyanú alól, hogy azóta kitervelt és/vagy végrehajtott egy másikat :D

clegane
“most komolyan, ott van a büszke terrorista vezér, aki “magára vállalja” az akciót, és közben rákeni valaki másra? miért tenne ilyet?”
Ha lenne egy videóüzeneted, amiben Salma Hayek azt mondja, hogy te vagy a világon a legjobb szerető, azt rejtegetnéd? :) Az Al-Kaidáról egy amerikai mondja, hogy igaza van, ez óriási fegyvertény nekik. Egy amerikai mondja azt a tévében, hogy a CIA ártatlan gyerekeket bombázott le. Egy emberük benne volt a kongresszusban, nemrég még úgy nézett ki, alelnök lesz belőle stb. Ezzel azt üzenik, hogy bármit meg tudnak tenni, senki nincs biztonságban és bárki lehet az ő emberük.
Illetve amit “szerintem” írt, hogy ez Nazír bosszúja, az is egy tök jó elképzelés.

új
Egyértelműen Carrie jelzett, Brody meg csak ment utána.

winnie - 2012. 12. 19. 01:10

“Szerintem ezzel a lezárással vége a történetnek, nem látom mit lehetne fokzoni rajta/kihozni belőle, főleg, hogy Carriet és Brodyt elszakították egymástól.”

igen, mondhatni megint új sorozat kezdődik, és tényleg ki lehet találni valami random fenyegetést, ha akarnak és nyomozni utána:) valaholérthető, ha nem akarják megint ugyanazokat a köröket lefutni, még akkor is, ha sokaknak hiányzanak bizonyos dolgok.

Rubber Duck - 2012. 12. 19. 03:08

Elnézést, nem olvastam végig a kommenteket és az első évad kommentjeit sem. Ezért lehet, hogy korábban volt rá erről szó és kiveséztétek, de akkor legalább tudtok reagálni: szóval nekem végig az évadban felmerült az az első évadból származó és tudtommal még lezáratlan szál, hogy ki segített a CIA által elfogott terroristának meghalni az első évadban? Annak, akit Saul megölelt és vagy héberül vagy arabul mondott neki vmit. Én nem emlékszem, hogy ez a momentum megoldódott volna. Ha viszont Saul volt a hunyó, akkor az egész dolog mögött állhat ő is. Miért pont ő ment el Názir temetésére? Ha pedig az egész mögött ő áll, akkor sztem teljesen logikus lenne Carrie feláldozása, hiszen akkor ez esetben egy őrültről van szó, akinek semmi se szent.
Nekem nagyon erőltetettnek tűnne, ha a 3. évadban bukkanna fel egy új, ismeretlen főgonosz.

Hagi - 2012. 12. 19. 07:44

@Rubber Duck
Szerintem, ez nem derült ki. Én most arra tippelek, hogy nem Brody volt, aki odaadta, mert úgy tűnt tényleg utálta. A készítők szerint Saul sem, mert ő a “morális iránytű” a sorozatban és félreértették azok a nézők, akik rosszra gondolnak. A temetésre egyébként nem ment, hanem küldték. Más meg egyszerűen nem lehetett.

Lehet, hogy ez a szál többet vissza sem tér, mert lezárult. Lehet, hogy tényleg az történt, amit mondtak, azaz a faszi maga csempészte be. Mint a náci háborús bűnösök a ciánkapszulát.

Az tuti, hogy valami új gonoszt fognak üldözni. És ahogy kinéz Brodyt akár a teljes szezonból kihagyják. Végülis most azt hiszik, hogy a kocsiban volt és meghalt, így lehet vele nem foglalkozni. Lehet, majd a háttérben Carrie titokban nyomoz Brody nevének tisztára mosása miatt, de a fő szál valami teljesen más lesz.

egy igazi szakember - 2012. 12. 19. 10:31

Én arra gondoltam, hogy mi van akkor, ha Brody mégsem állt át és végig együttműködött Nazírral, és végig a tervet követte és ő robbantott.

Ezután Carry kimenekítette és segített neki megszökni.

Ebből a szemszögből lehetne folytatni.

winnie - 2012. 12. 19. 10:54

nem valószínű, és nem csak azért, ami történt, amiket cselekdett a karakter, hiszen sok minden ellentmondana ennek, de persze semmi nem zárható ki. viszont szerintem a készítőknek sokkal érdekesebb az 1. évad felállásának megfordítása (akkor csak carrie nem hitt neki, most csak ő hisz neki), mintsem megismételni ugyanezt.

jky - 2012. 12. 19. 11:33

“És ahogy kinéz Brodyt akár a teljes szezonból kihagyják”

Ezt erősen kétlem. Mégis csak az egyik főszereplő. Attól, hogy menekül, még szerepelhet végig, mutathatják, hogy merre ment, hol bujkál, mit csinál, netán ő is próbálja kideríteni, mi történt stb…

karit - 2012. 12. 19. 12:23

Mivel később úgyis azonosítható a robbanást okozó autó, ha Brody mégis sáros (én erre, vagyis a totális átvágásra tippelek), “muszáj” volt eljátszania Carrie előtt, hogy wtf, ő nem is oda parkolt. Ha nem teszi, abban az idegállapotban szerintem a lány lelőtte volna, így viszont segített neki eltűnni.

Akármennyire is aludt az éberség (sic!), azért egy visszanézhető kamerakép csak előkerül később a parkolóról, és lehet, hogy akkor fog a Brodyért addig asztalt csapkodó Carrie nagyot koppanni.

Én azt vártam, hogy az utolsó pillanatban kétségek merülnek fel Nazir ‘valódiságát’ illetően: épp akkor kiáltanak oda, hogy megállj!, amikor a test már esik – de a vezér ezek szerint valódi volt, és Amerika nélküle is tele van még ellenséggel.

Amit nem értek, miért szajkózta Saul, hogy merénylet készül? Csak ösztönösen érezte, vagy kettőt lapoztam valahol? (Bár nekem az is kimaradt, honnan tudja a CIA, hogy C4 volt a fal mögötti üregben.)

winnie - 2012. 12. 19. 12:34

saul brody megölésére célzott, nem?

_Peter - 2012. 12. 19. 12:52

Én arra szavazok és már írtam is, hogy fordult a kocka, ezt játszák az írók. Eddig Carrie hitte egyedül Brody “turned”, most ugyanez csak ártatlansággal. Brody-val én nem kombinálok már, Issa halálát akarta megbosszulni, ezt meg is tette Waldennek annyi, de a robbantásról már nem tudott szerintem. Az előző tervet amiről tudott azt is elmondta részletesen, a visszatérő katonák és családjaik felrobbantása. Neki köszönhetően nem sikerült Royáék akciója. Illetve Nazir tudta Brody nem akar civileket, gyerekeket ölni és csak beadta neki azt a tervet, mert tudta elmondja, beáldozta Royáékat, hogy azt gondolja a CIA vége. Brody Carrie és Dana előtt végig őszinte volt, az az igazi Brody, ő csak Waldent akarta, így én valóban elhiszem Nazir csak felültette és a robbantáshoz Brody-nak nincs köze.

_Peter - 2012. 12. 19. 13:01

“Amit nem értek, miért szajkózta Saul, hogy merénylet készül? Csak ösztönösen érezte, vagy kettőt lapoztam valahol? (Bár nekem az is kimaradt, honnan tudja a CIA, hogy C4 volt a fal mögötti üregben.)”

Saul az Estes általi Brody elleni merényletre gondolt. Lehet Saul nem nézi jó szemmel Carrie és Brody kapcsolatát, és hogy rajta volt a mellény az előző évadban, de tudja amit végül Quinn is belátott: Brody teljesítette az alkut, és mégiscsak a kongresszus képviselőről van szó. Ez a Medvénél elvi kérdés, mert ő nem olyan CIA-s mint Estes aki sok mocsokságban benne van, Saul a “morális bástya” a sorozatban.

A C4-et már feltételezték akkor amikor Gettysburgben Quinn látta egy nehéz ládát cipelnek el a támadók, valamint megtalálták amikor Royát lekapcsolták a parkolóban. (mint most kiderült csak egy részét)

Maca - 2012. 12. 19. 14:50

“Néhol úgy kezelik, mintha komoly felettes lenne, máskor pedig mint egy tanácsadóként tetszelgő nyugdíjas öreg medvét, most meg kiderül, hogy ő a rangidős az ügynökségnél?”
Hát, azért abban a robbantásban több elöljáró is életét veszthette, nem? Szóval lehet simán sokadik emberből rangidős…

Én nem osztom azt a véleményt, hogy nem volt jó finálé…
Szerintem remek húzás volt a robbantás– én is vártam, hogy mi lesz a fordulat, s a már majdnem happyendet hogyan fordítják meg úgy, hogy egy 3.évadot is ki lehessen hozni belőle, de egyáltalán nem számítottam arra, hogy a gárda felét kiírják a végére.
S mindenképp jó kezdet, jó alapsztori egy újabb sejt keresése, Brody nevének tisztázásán munkálkodó Carry, mindamellett, hogy még mindig benne van a pakliban, hogy Brody terrorista. Innen még mindig/megint lehet fordulni sokfelé. Nekem az tetszik a sorozatban, hogy tképpen 2 évad óta nem tudom megfejteni, nem tudom eldönteni, hogy kivel is van az ipse :)

Mark Bolt - 2012. 12. 19. 14:54

Brody ártatlanságával kapcsolatban higgyetek a lányának, illetve az öltözködős jelenetnek. Párszor már tapasztaltuk, hogy Brody nem az a hidegvérű gyilkos, akinek nem látszanak az arcán az érzelmek, amikor bajba keveri magát. Az öltözködős jelenetnél egyértelműen felszabadult, illetve a temetésen is nyugis. Ráadásul valaki említette, hogy Carrie int neki, hogy menjenek ki onnan.

Hopp! Összeesküvés-elmélet. Carrie Nazír adoptált lánya, ő áll az egész mögött! :-DD

karit - 2012. 12. 19. 15:10

Elég esélytelen, akkor a megkötözött Carrie a raktárban csak mondta volna neki, hogy apu, ne szórakozz má’!

Más: lécci nyugtassatok meg, hogy az amerikai pészmékerekbe egyelőre nem raknak sim kártyát. Vagy az egy beültetett wifis táv-defibrillátor volt életmentésre?

_Peter: oké köszi, akkor tehát Brodyra gondolt.
(Azért Saul lehetett volna kicsit konkrétabb az őr felé. Így most, hogy Estesnek vége, lehet, hogy nekitámasztják a kérdést, honnan tudott a robbantásról.)

Bruzsy - 2012. 12. 19. 15:28

“Hopp! Összeesküvés-elmélet.”

Szerinted miért emlegették az eltűnt Mathison-anyukát? Csehovi puska az egész, pár év és kiderül, hogy ő az al-Kaida fővezére! ;)

(vagy túl sok Aliast néztem)

Mark Bolt - 2012. 12. 19. 15:49

“Szerinted miért emlegették az eltűnt Mathison-anyukát? Csehovi puska az egész, pár év és kiderül, hogy ő az al-Kaida fővezére! ;)”

Mint a Harcosok klubjában, két tudatállapota van, nappal ügynök, éjjel szervezi az Al-Kaidát. :-D

mivanmar - 2012. 12. 19. 15:52

karit
“(Azért Saul lehetett volna kicsit konkrétabb az őr felé. Így most, hogy Estesnek vége, lehet, hogy nekitámasztják a kérdést, honnan tudott a robbantásról.)”
Saul nagyon konkrét volt, azt mondta, hogy egy kongresszusi képviselőt ki akarnak iktatni. Az assassination nem jelent bombamerényletet, úgyhogy nem érthette félre senki.

Mark Bolt - 2012. 12. 19. 16:05

Egyébként Carrie búvóhelyén pillanatra el lehet mélázni. Minek neki egy olyan? Kik ellen készített menekülőutat? Úgy rakja bele a szívét-lelkét az ügynökségbe, hogy ennyire nem bízik bennük?

jky - 2012. 12. 19. 16:33

@Mark Bolt

Sosem lehet tudni. Főleg, hogy miután Brodyval összemelegedtek, bármikor gyanúba keveredhet. De akármi más dolog is lehet, amiért akár a CIA, akár más állami szerv bármikor úgy dönthet, hogy “túl sokat tud”.

jky - 2012. 12. 19. 16:34

Ja és Carriet ugye kirúgták a CIA-től az évad elején.

isolde - 2012. 12. 19. 19:53

Hát én nem tudom, mi van veletek, szerintem remek volt az évadzáró, meglepő volt és nem számítottam rá, és ez igen kevés sorozatról mondható el. Ugyanígy szerintem semmivel sem volt rosszabb a 2. évad az elsőnél, végig fordulatos volt, nagyon kevés olyan történés volt, amit lehetett volna tudni előre, a szerelmi szál pedig csak erősített rajta, hiszen így még kiszámíthatatlanabbakká váltak a szereplők motivációi. Az egyik legjobb sorozat volt a szezonban.

meroving - 2012. 12. 19. 20:11

isolde: Én sem számítottam arra, hogy az első fél órát át lehet tekerni, annyira unalmas.

GeoCucc - 2012. 12. 19. 21:34

Furcsán fog hangozni, de nekem a Lost jutott eszembe a rész megnézése után. Pontosabban annak az ellentéte. A Lostnál ugye sokan csalódtak a befejezésben, pár hete volt is itt róla cikk, és mindig szép viták alakulnak ki arról, hogy most akkor a vége a fontos, vagy mindaz, ami előtte történt. Én is inkább a csalódottak közé tartoztam, mert a zárás fényében kicsit értelmét vesztette az a sokminden, ami előtte történt. És itt nem csak a megválaszolatlan kérdésekre gondolok.

A Homeland második évadja számomra ennek pont fordítottja volt. Azt láttuk, arról beszéltünk, hogy összevisszaságok történnek, mintha az írók se tudnák, hogy mit akarnak, aztán jött a szezonzáró, ami hirtelen kontextust adott mindennek. Jó, szinte mindennek – és persze itt ez még nem a végjáték volt, fognak még dolgok kiderülni, de ha most visszanéznénk az évadot, értelmet nyerne néhány dolog.

Csak nekem jutott eszembe ez a kontraszt? Tőletek kérdem: van ilyen jelenség, hogy akinek nem tetszett a Lost zárása, annak bejött most a Homelandé?

winnie - 2012. 12. 19. 21:46

geocucc: a múltkor ezt is írtam a hét kérdésében. ha jó a finálé (van, akinek tetszett), attól még a gyenge rész gyenge marad (sokak szerint voltak gyenge részek) – utólag nem lesz a negatív élményből pozitív.

de csak azért, mert történtek dolgok, amikbe bele lehet magyarázni, hogy értelmet nyertek, még mindig ott van a sok dolog, ami csak azért volt, hogy legyen. dana balesetétől kezdve mike-ék nyomozásáig. vagy akár a kód ellopásáig, amiről tudjuk, hogy még lesz szó, vagy dar adal figurájának egy beszélgetésre való behozásáig.

nyilván mindenki magában dolgozza fel, hogy utólag mi kerül helyre, de szerintem eddig is sokan mondták (én biztos, hogy írtam kritikában), hogy biztos lesz ennek vagy annak értelme, hogy bízik a készítőkben, hogy “majd a végén” – de az a baj, hogy ez nagyon káros hozzáállás a néző részéről, mert ki tudja, hogy mikor lesz az a “majd a végén”. ha most nem került volna a helyére mondjuk nazir terve, akkor lehet, hogy a 3. évad végén vagy a 4. évad közepén “áll össze a kép”. vagy majd a hatodik évadban jön egy rész. aki abban bízik, hogy “majd”, az ilyen alapon könnyen rászedhető:)

de persze nem én vagyok az embered, viszont van egy olyan érzésem, hogy aki negatívan állt az évadhoz vagy kaszálta a sorozatot, azt ez a finálé sem győzi meg sok mindenről. azt azért mindenki tudhatta, hogy valami majd csak lesz még, valami történni fog.

jky - 2012. 12. 19. 21:48

GeoCucc

Én nem érzem ezt a Lostos dolgot. Lehet, hogy azért, mert nekem tetszett a Lost zárása? :) Meg ez az évadzáró is jó volt (félig), ugyanakkor a teljes évadra már nem mondhatom ezt, szerintem messze gyengébb volt, mint az első.

gareth - 2012. 12. 19. 23:34

Nálam még mindig ez az etalon, és a Trónok harca. Ez a kettő magasan veri a mezőnyt. Vannak még jók (walkig dead,stb), de ezek zseniálisak.
A Homeland egyik legnagyobb erénye, hogy olyanokat húz meg két rész alatt, ami más sorikban elvinne egy évadot, Brody simán megbukik, kinyírják az alelnököt, stb. Viszont a szerelmi szál nekem továbbra sem jön be (már tavaly sem tetszett), szerintem nem kéne. De hát a tökéletesség felé vezető úton vannak még göröngyök.. :)
A család életének bemutatása engem is érdekel, hogyan kezelhetik vagy csak viselhetik el a mai Amerikában, ha valaki a családból al-Kaida terrorista, akit üldöz egy nemzet összes rendvédelmi szerve. Saul nálam is nyerő, díjat neki :)
Várós a 3. évad na..

winnie - 2012. 12. 19. 23:40

“álam még mindig ez az etalon, és a Trónok harca. Ez a kettő magasan veri a mezőnyt.”

de csak azért, mert kommerszekben, abszolút sikersorozatokban gondolkodsz. pedig vannak még zseniálisabb sorozatok, amiket ha látnál, lehet, hogy azt mondanád, hogy a homeland és a game of thrones a közelükben sincsen.

jky - 2012. 12. 19. 23:43

A család életének bemutatása engem is érdekel, hogyan kezelhetik vagy csak viselhetik el a mai Amerikában, ha valaki a családból al-Kaida terrorista, akit üldöz egy nemzet összes rendvédelmi szerve.

Ha ilyenekbe mélyebben belemennének, akkor lenne újra igazi drámasorozat, de az ilyen dolgokból egyre kevesebb van és nagyobb hangsúlyt helyeztek az akcióra meg többi “24 szerű” dologra. Például ezért is tetszett nekem ez az évad kevésbé.

Hagi - 2012. 12. 20. 00:23

@ Anna
Bocs, de csak most vettem észre, hogy válaszoltál nekem.

Közben eljutottam az első évadnak ahhoz a részéhez az újranézésben, amiben a hétvégét a faházban töltik. Én úgy emlékeztem, hogy annak a résznek az a vége, hogy Brody elküldi Carrie-t a francba. Közben pedig az, hogy Brody hazamegy és sír egyet. Nekem ez is azt erősíti, hogy ő már ott komolyan gondolta és elég szarul esett neki, amikor rájött, hogy a nő kihasználta.

1, Kik a “mások” akiket Brody megölt? Nem csak Walden van? Én a mellényes faszit inkább balesetnek gondolnám, ráadásul arról sem tudja a teljes igazságot a CIA.

2, Szerintem, Max azért nem jó téglának, mert nincs eléggé a dolgok sűrűjében. Pl. a Winnie által előszedett listát nem szerezhette meg, és a pengét sem adhatta oda.

horka - 2012. 12. 20. 00:25

Lehet, hogy az írók másképp tudják :), de szerintem akkor is Saul a beépített széps/áthúzva/ ügynök.
(Amúgy persze, hogy nem arabul imádkozta a Káddist, hanem – szefárd verzióban – arámiul, merthogy az olyan nyelvű.)

Ha én írnám a következő évad gerincét, akkor Brodyt úgy tartanám képben, hogy párhuzamos szálon be kellene épülnie megint valami tenorista ügyködésbe (esetleg a merényletvállalásos őrs környékére?), hogy ezáltal bebizonyíthassa, nem ő merényelt. Carrie meg ott győzködhetné sok unalmas percen át Sault, akinek eleve ez lenne a célja (mert a végén persze visszarúgna a terv), de kéretné magát.

…És készíttetnék egy tiniverziót is, egy Carrie és Brody közt váltott szerelmes videóchatekkel bővített változatot. Mer’ a szerelem mindent legyőz, még a Heckler & Koch MP5A2-őt is.

Anna - 2012. 12. 20. 01:28

Hagi,

A sírós jelenet miatt gondoltam én is, hogy Brody számára ez valóban komoly és egészen a Q&A-ig úgy tudta, hogy Carrie végig szórakozott vele, utána meg nem tudta, mit higgyen. Valahol olvastam, hogy a készítők nyilatkozták, hogy amikor Jessica elküldte otthonról az idei 4. részben és Brody felhívta Carrie-t a bárból, hogy találkozzanak, akkor valóban magányos volt és látni akarta, nem csak azért kereste, mert erre utasították.

1, Kik a “mások” akiket Brody megölt?
Walker, Bassel, oké, hogy baleset volt, de mégis kitörte a nyakát, hogy Jessica ne hallja meg és Walden, ami nézőpont kérdése, mert szerintem Brody pont itt nem gyilkos. Ha igaz a tippem, akkor a pengét is ő adta át. Szerintem a CIA egyikről sem tud semmi biztosat.

2, Hmm, tényleg, Estes páncélszekrényének a kódját nem szerezhette meg Max, vagy csak nagyon körülményesen, a pengét átadhatta Brody, de ha nem Saul, nem Galvez (ez biztos) és nem is valamelyik halott a tégla, akkor kizárásos alapon nekem Max maradt, aki sokszor gyanúsan viselkedik és biztosította Carrie-t arról, hogy ő végig hitt neki. Esetleg azért, mert tudta, hogy kicsoda Brody… Persze lehet olyan a tégla, akit nem ismerünk, de ilyet meg szoktak lépni sorozatokban?

Úgy állok hozzá, hogy semmit nem hiszek el az íróknak a 3. évadról, kivéve amit Saulról és Galvezről mondtak, az logikusnak tűnik, Estes nem passzol, Quinn nem volt a közelben, Carrie csak nem, maradt Max és Virgil. Kettejük közül Max a gyanúsabb és mikor daráltam nemrég az első évadot, akkor úgy éreztem, hogy beleillik a képbe, csak már fogalmam sincs, hogy miért.

Hagi - 2012. 12. 20. 09:00

@Anna

Ha jól tudom, valamikor tavasszal már elkezdik forgatni az új évadot és abból, hogy ki fog szerepelni benne, azért valamennyire meg lehet majd tippelni az irányt. Pl. hogy benne lesz-e Brody családja, meg hasonlók. Amúgy szerintem, az jó szál lenne, hogy Brody Danának akarja valahogy bebizonyítani, hogy nem sáros.
Vagy ha Max sokat szerepel majd, akkor lehet neked van igazad és fontosabb figura, mint hittük.

Karácsonyra az eredeti izraeli sorozatot kapom, úgyhogy én nem maradok “homeland” nélkül a következő napokba. Nagyon kíváncsi leszek, hogy milyen az a sorozat. Meg hogy találok-e benne szerethető karaktereket. Mert azért a Homeland nekem első sorban a karakterek miatt volt érdekes, bár az első évad sztorija sem volt rossz.

Anna - 2012. 12. 20. 09:37

Hagi, igazad van, ez jó ötlet, figyelni fogom a híreket! Írtad, hogy 40 hét a következő évad, te is visszaszámolsz? :)

A Hatufim első évadát ledaráltam, teljesen más, de nem tudom külön értékelni. Pl. Brody személyét magamban kiegészítettem az ott látottakkal, akármennyire is nincs értelme. Kíváncsi vagyok, hogy mit gondolsz róla, nekem nagyon tetszett! Az egyetlen problémám vele, hogy nagyon nehezen rázódtam bele a felirat olvasásába, lemaradtam a színészi játék egy részéről emiatt, mert mindig a képernyő alsó részére koncentráltam.

A Homeland nekem is a karakterekről szól és most fáj a szívem, mert borzalmas szenvedni látni őket. Igazad van, ment volna Brody GYES-re a vörös kisgyerekekkel, az sem zavar, ha többé nem mutatják, csak legyen meg a tudat, hogy boldogok, Damian Lewist meg visszakaphatjuk egy másik sorozatban. Fogalmam sincs, hogy van ez a szerződés, kaphat másik sorozatszerepet, míg nincs jelen a Homelandben? Vagy csak filmek?

Örülnék Danának meg Brody-nak, szeretem őket együtt és nagyon érdekel, hogy hogy küzd meg a családja a történtekkel. Thrillernek nem elég érdekes a sorozat, az első évadban még volt potenciál, de azért nem egy Rubicon. Ha ezért nézném, akkor nem lenne ekkora hatalmas kedvencem.

winnie - 2012. 12. 20. 10:48

(annyi pontosítás, hogy elvileg nyáron fog indulni a forgatás, ráadásul gondolom megpróbálnak minél több időt adni danes-nek, aki hétfőn szült. idén az volt az érdekes, hogy annyira őszbe csúszott a forgatás, hogy nlhány epizód utómunkája nem sokkal az epizódok adásba kerülése előtt lett csak teljes)

Anna - 2012. 12. 20. 10:58

Köszi winnie, rád mindig lehet számítani. Ki kell találnom, hogy nyárig mit kezdjek az életemmel, mert a Homeland volt a gondolkodós sorozatom, daránál eszembe sem jut, inkább megnézem a következő részt.

Honnan az info, hogy mikor mit forgatnak? Mások is tudták, hogy melyik részek Emmy előttiek és utániak, de akármennyit kerestem, nem találtam erről semmit.

winnie - 2012. 12. 20. 11:03

beszámolók vannak itt-ott, twitteres infók, újságírók mondták, hogy nem kaptak screenet az utolsó két részből előre, hogy kritikát írhassanak + itt a készítői videókon, amik pár részenként kikerültek a netre, alex gansa mögött a táblán lehet látni az epizódok forgatási menetrendját, hogy mikor forgatnak, mikor vágnak, mikor utómunkáznak, ilyesmi

Hagi - 2012. 12. 20. 11:15

@Anna
Nem akarom szétoffoni ezt a fórumot, így ha adsz egy e-mail címet, és érdekel, majd megírom, mint gondolok az izraeli sorozatról.

Én lassan befejezem a “Damian Lewis Összest”, a Band of Brothers-en kívül lassan az összes filmet és sorozatot megnéztem, amiben szerepelt. Nagyon érdekes volt és több olyan filmet is láttam, amit nélküle soha nem néztem volna meg, pl. Keane vagy a The Baker.
Szóval szerintem Damian Lewis jó arc (az Obamának elsütött szar poénján nagyon jót nevettem) és jó színész is.

Anna - 2012. 12. 20. 11:17

Respect, valami egyszerűbbre számítottam, a tábláról meg mindig azt hittem, hogy fake. Ha elkezdődik a forgatás, igyekszem követni az eseményeket.

Hagi - 2012. 12. 20. 11:22

@Winnie
Elég egy nyár a forgatásra meg az utómunkákra?

Talán ebben a beszélgetésben mondja Damian Lewis, hogy nem akart több szezononként 22 részes sorozatban szerepelni, mert az évi 40 hét forgatás. Akkor felteszem egy 12 részes kb. 20-24 hét forgatás lehet. Azt meg nem tudom, az utómunka meddig tart, de gondolom az is pár hét. Erre nekem kicsit kevésnek tűnik egy nyár.

http://www.youtube.com/watch?v=vVEparrBK8A

jky - 2012. 12. 20. 11:24

Hagi

Van írás az izraeli sorozatról is, ott bárki leírhatja a véleményét nem muszáj emailezned. És így több ember is el tudja olvasni, hátha más is tervezi megnézni :)

Anna - 2012. 12. 20. 11:39

Kérdés:
Tudja valaki, hogy került ki a finálé előtt 4(?) nappal a rész teljes leírása imdb-re? Senki nem említette, lehet, hogy csak én nem bírtam magammal és mindenki más tartózkodik a spoilerektől, de megdöbbentem, hogy ilyesmi megtörténhet. Ráadásul nemrég törölték csak onnan.

———–

A filmekkel most kezdek felzárkózni, tegnapelőtt néztem meg a Keane-t, de bőven van mit pótolni. Sorozatokból a The/A Forsyte Saga maradt csak ki, a Life óta kedvelem, de igazán most szerettem meg, hogy találkoztam vele különböző műsorokban, a humorát nagyon bírom. Általában nem érdekelnek a színészek és nem vagyok szerelmes belé, az azért morbid lenne, őt mégis élmény megfigyelni a különböző szerepeiben.

Anna - 2012. 12. 20. 11:42

Úgy tudom, hogy részenként 3 hét munka van vele, de winnie majd megmondja pontosan.

winnie - 2012. 12. 20. 13:19

hagi: egy nyár nem, a forgatás ősszel fejeződött be. a 40 hetes meló összességében érvényes országos sorozatnál, vannak közben szünetek, egy országos epizód 8 napig forog, de egy kábeleset sem tudnak sokkal tovább húzni, ha nem kíván meg bonyolult logisztikát, hiszen a több nap több költséget is jelent.

Hagi - 2012. 12. 20. 15:57

@Winnie: köszi a választ. Én valahogy azt hittem, hogy sokkal tovább készül egy-egy rész. Iszonyat ez a 8 napos tempó.

@Anna: Én Damian Lewis korosztálya vagyok, úgyhogy kinőttem már a plátói szerelemből.:-)
Én is a Life-ban láttam először, ami tetszett, de annyira nem foglalkoztam vele, hogy másban is megnézzem. A Homelandban viszont baromira bejött.
Ha jót akarsz nevetni, nézd meg mint Tony Blairt a Confessions of a Diary Secretary-ban. A YouTube-on van egy kis részlet belőle. Persze a politikai szatíra nem tömeg műfaj.
A Forsyte Saga is jó volt szerintem, tetszett hogy végig ugyanazok játszották a szerepeket, és csak finoman öregítették a szereplőket és nem sminkelték őket nevetségesre. Mondjuk én már a fekete-fehér verzióra is emlékszem, de az teljesen más volt.

RoyStampler - 2012. 12. 24. 03:55

Én csak most tudtam megnézni a két utolsó részt, s talán csak a kései (korai?) óra beszél belőlem, de piszkosul bejött a lezárás, kivéve Quinn meghátrálását (jobban is fel lehetett volna vezetni). És most tegyünk úgy, mintha nem tudnék a folytatásról. (Végülis tényleg nem sokat.)

Tetszett, ahogy nyitva maradt a kérdés Brodyt illetően; vajon tényleg “megtért”, és semmi köze nem volt a nagy bummhoz, vagy épp ellenkezőleg? Nem minden Nazírral és Royával folytatott beszélgetését ismerjük pontosan; mégiscsak az ő autójában volt a bomba; túl tökéletes volt az időzítés a megemlékezés helyszínének elhagyására (ő jelezte, mikor induljanak, nem Carrie); Carrie figyelmének kifejezett felhívása az autójára lehetett érzelmi manipuláció (talán végig arra utazott, hogy Carriet használja fel a menekülésre)… Azt, hogy a megoldást végül nem rágták a szánkba, egyáltalán nem bánom, én tökéletesen kibékülnék azzal, ha ez lett volna a legutolsó rész.

Brody ugyan szerintem halált érdemelne a vétkeiért, ám pont ezért bátor egy olyan befejezés, ami futni hagyja (de azért csak mint nemezetközileg körözött terroristát és hazaárulót, szóval nem arról van szó, hogy totál megúszta, és élhet békében).

Estest nem sirattam meg. Ha itt lenne a sorozat vége, akkor kábé mindegy, ha viszont lesz folytatás, akkor meg ideje volt kiírni, ennyi volt a karakterben, nem több. (Ráadásul a saját bőrének megmentéséért betervezett Brody-merénylet sem tette különösen szimpatikussá.)

Á, mindegy, most inkább megyek aludni, de nekem ez így nagyon rendben volt, ha lesz 3. évad, meggondolom, nézzem-e majd, mert olyan szépen lekerekítették a sztorit, hogy inne már csak felesleges nyújtás jöhet. Saul mosolya pedig tökéletes zárókép volt, nemcsak a szezonnak, de a sorozatnak is.

ati - 2012. 12. 27. 12:14

Nekem a végén Saul-os jelenet nem nagyon tetszett.

Olyan volt, mint egy propagandafilm, hogy már megint a gonosz terroristák, akik persze csak arabok lehetnek, mennyi embert megölnek, miközben mi ártatlan zs..ók csak imádkozunk. Mintha ők nem öldökölnének ártatlanokat.

Nekem enélkül a jelenet nélkül jobban tetszett volna a finálé, ez visszatetsző volt, utálom mikor ilyen hatásvadász jelenetekkel akarják bemagyarázni a nézőknek, jelen esetben az amerikaiaknak, hogy miért kell elmenni a Közel-Keletre és irtani az arabokat és segíteni Izraelt.

RoyStampler - 2012. 12. 28. 01:53

Hopsz, visszanézve abban tévedtem, hogy Brody jelzett, ő már csak rábólintott. De persze ez önmagában még nem jelent semmit. Ha nem időzített volt a bomba, hanem mondjuk távirányított (vagy a kettő kombinációja, értsd: távirányítóval kellett elindítani a visszaszámlálást), akkor kábé mindegy.

Igazából én arra leszek kíváncsi, hogy a 3. évadban foglalkoznak-e majd Nazír indítékával (az amerikai támadással). Mert ugye azt Brody videoüzenete tette egyértelművé ország-világ előtt, hogy ez a robbantás “csak” válaszcsapás volt. Ez vethet fel érdekes kérdéseket, és bízom a készítőkben (a 24-ben is volt pozitív arab szereplő, nem is egy).

CyClotroniC - 2012. 12. 30. 02:59

Én csak most fejezetem be az S2-t, de azt el kell hogy mondjam, hogy abszolút nem éreztem gyengébbnek a szezont, talán 1-2 résszel vághatták volna feszesebbre max, de az a baj a valóban néha elnyújtottnak ható romantikázással, hogy kellett ahhoz, hogy mozgassa a szálakat, vagy hogy néha Carrie vagy Brody hülyeséget csináljon. Ezek nélkül maradt volna a hideg és kiszámítható racionalitás, ami szerencsére nem jellemző a Homeland-re.

A két főszereplőn kívül én is Dana-t tudnám kiemelni, nagyon jó karakter lett és a kiscsaj is hatalmasat játszott, én imádtam. Szerintem a család legjobb sorsa az lenne, ha takarékra tekerve még foglalkoznának velük továbbra is. Méltatlan lenne őket csak úgy elvágni, meg ahhoz ugrani is kéne sokat az időben, amit szintén nem tartok szerencsésnek.

A finálé mondjuk nálam is erősen kettős élményt nyújtott, az eleje rém hosszúra lett nyújtva, a vége viszont szerintem olyan faszán megágyazott a harmadik szezonnak, hogy nagyon el kezdtem várni, sőt talán sosem érdekelt ennyire a Homeland, mint most, hogy vége lett az S2-nek. Brody-nak amúgy szerintem nem sok köze lesz a merénylethez, nem illene az eddig felépített sztorihoz, inkább csak gumicica a rajongóknak.

Aminek örültem, hogy érdekes párosok megkapták a maguk párbeszédeit, pl nagyon vártam a Carrie-Nazir vitát, és bár többet vártam volna tőle, kevesebb méltóságot és több indulatot, de legalább nem spórolták le.

Nálam nagyon erős 8-as volt ez a szezon is, mint a tavalyi. Talán csak a 8. részt tartottam kicsit leülősnek, pont azért tetszik, mert kerülik a tipikusságot, és ha ehhez az kell, hogy néha elmérjék az arányokat, hát áldásom rá. Okos, átgondolt, minőségi munka, sokkal több ilyen kéne a TV-be, nagyon hiányoznak az ehhez hasonló drámaközpontú, régi vágású krimik.

Kelta67 - 2012. 12. 31. 19:21

Teljesen egyetértek, szerintem se volt gyengébb a 2. évad, nem is értem sokan mit láttak gyengébbnek??:)

Nálam inkább erősödött, de persze volt pár lassulás, és üresjárat…de remekül épült fel a 10. részig, és párszor megleptek a fordulatok, és a színészek hozták amit kell, magas színvonalon..

nálam erős 9/10 a 2. évad…és szerencsére van hogy folytatni…még remek kis 3. évad lehet belőle :)

csak így tovább..

winnie - 2013. 01. 01. 00:07

elég sok posztban le lett írva, hogy mi gyengébb. van, akinek a gagyi 24 utánzattá válás nem tetszett, másnak a romantikus nyáladzás, megint másnak az, hogy belekezdtek sok mindenbe és vagy összecsapták 1-2 rész alatt, vagy levegőbe lógva hagyták az egészet (nekem speciel ez utóbbi – lehet red herringnek nevezni, de ennyi ígéretes mellékszálat belebegtetni és annyiban hagyni, béna dolog volt). mindig van egy irány, ami valakinek bejön, másnak meg nem. az mondjuk számomra is durva volt, hogy egy évadzárónak a fele mennyire érdektelen volt, innen már közepesre is nehéz volt menteni a részt – akinek viszont tetszik a fő romantikus szál, annak már a finálé első fele is 10/10 volt.

CyClotroniC - 2013. 01. 01. 06:11

Milyen mellékszál volt félbehagyva? Szerintem a Dar Adal-os dolog (fejből írtam, sorry ha szarul) majd a 3. szezonban jöhet elő, a gázolás az egyértelműen azért kellett, hogy külső tényezőként belekavarjok a patikamérlegen kiokoskodott tervbe. A 24-klón dolgot se értem. Szerintem kifejezetten kerülték a kliséket, olcsó dolgok voltak benne, persze, de szerintem nem max annyi a szezonban, amennyit a 24 egy epizód alatt hozott anno, és én még azt is baromira bírtam. Szerintem a Homelandet helyén kell kezelni, egy karakterizációs krimi-drámaként, annak pedig nagyon nagyon erős, gyakorlatilag szerintem nincs jobb sorozat ebben a műfajban, de film is nagyon kevés van. Most akkor tényleg, mit akarunk még kapni? :P

Mondjuk én úgy vagyok vele, hogy nekem 10-15 jó perc egy 50 perces epizódból simán felülírja a gyenge szöszmötölést, ha tényleg ütős, és szerintem a Homeland lezárása nagyon az lett. Bevallom őszintén, hogy azt már kilométerekről láttam, hogy robbantás lesz a megemlékezésen, de az hogy a Brody videót benyomták a TV-be, az kb nálam instant 8/10-re ugrás lett volna kb akárhonnan, onnan kezdtem el ugyanis nagyon várni az S3-at, hogy no ezt hogy fogják megoldani. Mert ha ezt az ügyet tisztázzák is, a videó attól még elkészült.

A lényeg, hogy én hajlamos vagyok egy kiemelkedő jelenetért megbocsátani minden mást egy részben, és a Homeland gyakorlatilag az összes epizódjára tartogatott valami különlegeset. Persze nem volt mindig egyenértékűen feszes a csúcspontok körülötti körítés, de darálva abszolút elvesznek a kontrasztok a részek között, nem érezni azt, hogy ezen a héten semmit se kaptam, bezzeg múlthéten mennyi minden történt, mert összefolyik a sztori. Ezért is nézem az ilyen jellegű sorozatokat csak és kizárólag darálva, ha lement a szezonfinálé is.

jky - 2013. 01. 01. 10:44

Én már jó párszor kifejtettem, miket találtam gagyinak, logikátlannak, de ha ezektől el is tekintünk, a Dana-s gázolásos történet béna volt, akármennyire is morális téma volt vagy külső befolyásoló tényező. Meg amikor Brody az erdőben kergette a csókát, az is elég béna volt, és azt az epizódot is elég sokan kritizálták. De biztos van még, most ez a kettő volt, ami hirtelen beugrott.

A legfőbb gondom, hogy nagyon sokat vesztett a realizmusából (nem csak szerintem!), és a drámát tekintve is rezeg a léc, egyre inkább akció-krimi egy kis drámával beoltva, míg az első évadnál inkább a dráma-krimi volt. Valahogy tolódnak el az arányok szerintem a “24-es” irányba.

Sokaknak ez biztos nem gond, csak én azt hittem, hogy az első évad által kitaposott úton halad tovább (a stílusra, műfajra gondolok), de valahogy fokozatosan változott, ami nekem már nem tetszik annyira. Persze még így is nézős, jó sorozat, csak számomra ez már közel sem volt olyan erős és érdekes, mint az első. Nem volt már “természetes”, túl sok belenyúlás volt, hogy izgalmasabbá tegyék a történet, de nálam ez visszafele sült el (lásd fentebb: realizmus).

winnie - 2013. 01. 01. 10:44

nem félbehagyva, csak nem vezetett sehová, vagy mondvacsinált jelentősége volt. eleve a gázolás sem lett kijátszva, de oké, azt nyilatkozták a készítők, hogy nem így tervezték (meg lehet red herringnek felfogni, hogy mindenki azt hitte, hogy lesz valami komolyabb, politikai következménye).

a dar adalos dolog elfér, hiszen annak volt jelentősége így is (3. évadbn persze csak akkor lesz, ha tudnak szerződni f. murray abrahammel:), de egyébként nem hiszem, hogy akkor jelentősége lenne a továbbiakban (remélem, nincs igazam), de ilyen nálam azok a dolgok, amit brodyval csinátattak (kódlopás, szabó – előbbihez elvileg vissza fognak térni), akár a szabós dolog után jess beszéde, ahol azt hihetttem, hogy lesz valami változás, de főleg mike és társának a nyomozása volt ilyen, ami elindult, érdekes szálnak tűnt volna, ha kijátsszák, aztán elmaszatolták, mintha nem is lett volna.

teljesen az volt az érzésem, mintha lennének ötleteik, és azelőtt kezdenek a kibontásukba, hogy tudnák, lesz-e idejük befejezni őket (quinn magánélete is feltűnt és elfelejtődött – nyilván nem részeken át kellett volna rugózni, csak ami lett belőle, az zsenge) – szóval nagyon sok olyan dolog volt benne, amik, ha nem lettek volna, akkor a minőség mit sem változik.

(persze kommentben ezzel kapcsolatban írtam én is, hogy az sem baj, ha nem csak olyasmi történik a sorozatban, aminek nincs jelentősége, ami csak “élet” és nincs hatással a big picturre.)

a homeland 2. évad nálam okés volt, mert ellentétben például a once upon a time-mal, itt nem untam magam és bíztam a készítőkben, a pocsék 2×03-on (rémisztően mechanikus rész volt, “adjunk neki és neki is egy problémát és menjen végig, no fantázia, no interconnection) kívül végig közepesnél jobb volt, tehát pozitív és egy 1. évadként szolid néznivaló lett volna, egy kvázi 24, de az s1 után nem egy szimpla thrillert vártam volna, amiben kergetőzés megy. (mondom ezt akkor is, ha a követős üzemmódba kapcsolás virgilékkel mindig is kedvenceim volt:) és a 2×05 után úgy éreztem, hogy nagy váltás volt. a megtérésig 3-4 príma rész volt, s1-érzés, utána viszont mintha lebutult volna és részenként 1-2 zseni momentum nem okozott kielégülést számomra. (és nem az volt a baj, hogy brody megtért, hanem, hogy utána változott az összkép)

Kelta67 - 2013. 01. 01. 12:26

Érdekes mennyire másképp látjuk néha a dolgokat.

Nálam pl.: a gázolás a legjobb történések egyike volt, pont ez ami visszahozta a filmet az átlag “világba”
Hogy lehet bármi agyafúrt terved, és zseni vagy, egy hüle véletlen simán bekavarhat (és ilyen baleset kb ezer történik a világban naponta) Az egész történet nyilván a megoldandó politikai balhé mellett, az apa-lánya kapcsolati konfliktus mélyítését szolgálta…meg persze, a lelkiismereti tanítását az amcsi tiniknek :) (felelősség vállalás blabla nagyfőnökök fiainak is)
De a dolog pont arról szólt, hogy ne egy szuperkémes film legyen hanem emberi hétköznapi drámázás..

Quinn családi dolgai egyrészt nyilván a 3. évadban kapnak esetleg szerepet, de ott a motiváció max. annyi volt, hogy valahogy kiugrassák a nyulat a bozótból..ennyire kellettek :)elfogadható megoldással..
Bródy-szabó kergetőzés bénasága pont hogy jó volt, szerintem azt akarta bemutatni, hogy mennyire széthullhat ez a titkos világ kapcsolati része, és mennyire pánik irányítja ilyenkor az embert, és ha valami nem akar sikerülni, akkor hiába erőlködsz, széthullik a dolog körülötted. Brody bármit tett, és beszélt a szabónak, nem sikerült se meggyőznie, se megmentenie….megölése pont az a pont volt, mikor már úgy döntött Bródy neki már tökmindegy….szerintem ha nem így történik, nem állítják át, mert megerősödik benne, a titkos összetartozás ereje, így csak azt látta, kb mennyit ér az Ő élete is.

Nálam magas a pont a 2. évadra is, és a végén a drámázás kettőjük közt, pont hogy kellett, hiszen Carrie fő mozgatórugója a szerelem érzete (maga örült módján)..amivel vívódik hazaszeretete, és a munkája iránti alázat közt……pont hogy remekül ellensúlyozták és ábrázolták ezt, a belső küzdelmét.
ha 24 lenne, simán lepuffantja a végén oszt jónapot..nagyon nem hasonlít a 24-re

ezek persze szigorúan a magánvéleményeim:)

winnie - 2013. 01. 01. 13:00

nekem például semmi bajom a gázolással vagy a szabózással – mindkettőt 10-ből 6-an utálták, gagyizták, nekem ezek belefértek, a gond más volt.

az volt a baj a gázolással, hogy nem volt merszük foglalkozni a következményekkel. (és mondom, ez az egyetlen kritikám, amire elmondták, hogy akarták ők folytatni, volt tervük, ők is sajnálják, hogy nem volt az ég világon semmi hozadéka. hiába indult el valami, minden kábé visszaállt alapszintre azzal, hogy waldenéknek annyi. innentől kezdve mintha meg sem történt volna. ez nyilván méretes fail, de ezt elismerték. a gond azzal volt, ami szándékosan lett kidolgozatlan.)

(a szabóval meg (minek írjam le megint?), a rész felépítése volt ősbéna, a két különálló szál, a “brody kap egy problémát, amit meg kell oldania rész végére, és carrie is kap egyet” – sem előtte, s szerencsére sem utána nem volt ennyire faékegyszerűségű a sorozat. de ott a kritika a 2×03-ról, olvasd.)

mondom, én a pozitív oldal vagyok. sokkal több és sokkal negatívabb kritika érkezett kommentben is, de ami még meglepőbb, a kritikusok részéről. utóbbiak eddig a tenyerükön hordozták a sorozatot, most elkezdték (úgy tűnik) szintjén kezelni. a közönség nagy része persze szereti, a nézettség a topon, a díjakra kíváncsi leszek, lehet, hogy simán fogja kapni az emmyket, de egy cseppet sem lennék meglepve, ha nem kapna jelölést, hiszen látom mások véleményeit és hogy mennyi minden mást tartanak egyenesen rossznak a homeland 2. évadban.

szerintem tökéletesen érthető a sok negatív komment – ezért nem értem, hogy mit nem lehet érteni. talán 2000 véleményt is olvashatsz az oldalon, érdemes pótolni:)

az viszont biztos, hogy míg nálam a homeland az 1. évaddal majdnem dvd-n megvevős lett és ott volt az év legjobbjai között, mostanra nagyon messze került a top10-től (pedig quinn karaktere az év meglepetése volt, remek húzás, de ezt is írtam az első feltűnésekor). nézős, korrekt, de a közelében nincs a topsorozatoknak – pedig a 2×01-2×02 egy mekkora évad lehetőségét villantotta fel… a színészek persze továbbra is nagyon jók benne.

amire nagyon kíváncsi leszek, hogy milyen az eredeti 2. szezonja, azt még nem kezdtem el. érdekel, hogy ők merre mentek el, s hogy melyik út a jobb. más kérdés, hogy az ő 1. szezonjukat nem tartottam olyan jónak, mint a homelandét. vagyis inkább csak más volt.

CyClotroniC - 2013. 01. 01. 13:09

Szerintem alapvetően azért van ez a különbség, mert én pl ~3 nap alatt daráltam le az egészet, úgy pedig nehéz elemezgetni a részeket. Az tény, hogy a vallatás után más lett a sorozat, sőt azt is mondanám talán én is, hogy picit gyengébb, de szerintem így is nagyon magason tudott maradni. Azt meg azért érdemes hozzávenni, hogy egy nagyon szűk alapsztorival játszanak már 20+ epizód óta és még most is érdekessé tudták tenni az alapot az elkövetkezendőkre. Én főleg ezért vagyok megbocsátó a Homelanddel, mert nagyon apró magból hoztak ki nagyon sok mindent, és hiába csúsztak már be klisék, mégis úgy érzem, hogy sokkal többet elkerültek, mint a legtöbben tették volna.

Kelta67 - 2013. 01. 01. 13:13

Tényleg nem kötözködésképp de:

Azt írod nem foglalkoztak a gázolás következményeivel?? dehonnem, hatalmas politikai hatalommal, és pénzzel egyszerűen eltussolták, a lányt megvették kilóra…..és annyi…sokszor megtörténik ilyesmi…
A gyerekek meg lelkileg belerokkantak, és Finn ugye meghalt (bünhődött kvázi)
Te, milyen következményt hiányolsz? mert nem értem

winnie - 2013. 01. 01. 23:43

semmilyen következménye nem volt a történetre nézve. nulla. és mégis erre elment rengeteg idő és röhejessé tette sokak szemében a sorozatot. (nem nekem volt ezzel bajom azokon a heteken, nekem csak most van bajom a finálénál, hogy egy tollvonással elkenték, hogy valaha is legyen valami következménye. (ha akarják, persze erőltetve kitalálhatják idővel, hogy legyen, de most nyilván nem tervezik. eleve az alelnök szál kezelése, hiába volt merész és meglepő, egy nagyon érdekes politikai sztori felépítésének is elmaszatolta, de ez mellékes. ha jobbat csinálnak annál, hogy “brody a szenátor/alelnök”, akkor rajta.

most ugyanez lehetne a helyzet, mintha nem lett volna. jövőre tudják úgy folytatni a sorozatot, mintha meg sem történt volna. dana anélkül is kiakadhatott volna, hogy nincs a szállodában van hol tej. (

ez olyan rész volt, amiről lerítt, hogy nem csak azt akarják, hogy dana elveszítse az ártatlanságát, rádöbbenjen erre-arra, mert azt megcsinálhatták volna egy 2 perces jelenettel is.

de nem értem, miért velem vitatkozol ezzel kapcsolatban. szerinted nagyon sok értelme volt. ennek örülök. viszont, mint írtam, ezen kár vitatkozni, hiszen a készítők elmondták, hogy akartak mit kezdeni a balesettel, de útközben meggondolták magukat.

“That silly car accident subplot was actually going somewhere at some point. “There was a deeper plan for that that morphed halfway through the season,” Gordon says. “It involved something with Brody’s political rise that was going to be leveraged against it” – mentek volna a közhelyes úton, ami nem biztos, hogy jobb lett volna, de ettől még a lényeg az, hogy elhibázott lépés volt beletenni. (korábban volt már szó róla, hogy a homeland készítői eleve nagyon benézték az időfaktort, az utolsó 2 rész éppen hogy elkészült időben.)

Kelta67 - 2013. 01. 02. 00:56

Dehogy vitatkozom, beszélgetek..meghallgatom, elolvasom másik ember véleményét, és megismerek egy másik nézőpontot.
Így lesz egész a dolog, kicsit kívülről láttatod a dolgot, és megértek néhány külső szempontot is.
A készítők az egy dolog :) én a kész anyagról alkotók véleményt..és nekem tetszett a balesetes dolog ahogy alakult.Van úgy az életben, hogy ilyen nagy dolgok is csak úgy elsikkadnak :)
Engem speciel a szakmai hibák jobban zavarnak, mert azok nagyon kilógnak, az emberi dolgok beleférnek :)

winnie - 2013. 01. 02. 01:07

az írók által elkövetett szakmai hibák tényleg zavaróak. minden más csak szőrözés.

wisteria - 2013. 01. 03. 19:39

Én a két ünnep között daráltam le a két évadot és a kedvencek közé is tettem.
Számomra pont az ilyen sorozatot a tutik, már napok óta kattog az agyam rajta, újra és újra belenézek jelenetekbe, nem hagy nyugodni. Sokan említik itt a 24-et, nekem pont az a sorozat volt, amit megnéztem és kb. 10 perc után el is felejtettem. Miközben ott ültem előtte tetszett, de semmi maradandót nem adott, a szereplői nem érintettek meg.
A Homeland-ben a sztori mellett a szereplők voltak ütősek. Brody-val sokáig nem tudtam mit kezdeni és nehezen felfogható számomra, hogy valakit ilyen módon ki lehet forgatni, hogy öngyilkos merényletre adja a fejét. És valahogy mégis megszerettem a karaktert, őszintén remélem, hogy a következő évadban is főszereplő lesz.
Damian Lewis nagyon ismerős volt és kattogtam ezerrel, mire rájöttem, hogy egy bűn rossz angol Forsyte Saga feldolgozásban játszotta Soemes Forsyte-ot.:) Ott nem tett rám ilyen mély benyomást, mint itt.:)
Carrie karaktere: nem jut eszembe, hogy ilyen figurát láttam-e valaha bármilyen filmben, szenzációs, a jellemzés, miszerint a legokosabb és egyben a leghülyébb, annyira találó rá. Saul csúcs volt, és Quinn is nagyon ígéretes, biztos többet fogjuk látni.
Egy karakter volt, aki nagyon idegesített: Dana.
Most hiányérzetem van….mit nézzek?????? :(

kerge - 2013. 01. 03. 22:09

Kissé megkésve, merthogy kb. nagyon rövid idő alatt daráltam le az első és a második évadot, szinte egymás után. Az elsőt imádtam, a másodikkal elvoltam, de az már nekem nem volt ugyanaz. Rengetegen leírták a véleményüket, kb. itt meg ott megtalálom az enyémeket is, úgyhogy nem ismételnék, csak annyit, hogy az elsőben borzasztóan tetszett Carrie normálisból mániásba majd összeomlósba eljutása, és hogy nem tudtam, Brody most akkor hol is áll – és talán emiatt működött kettejük irracionális, őrült kapcsolata is. A második részben ez már nem így volt (mondjuk nem is lehetett volna).
Ha én lennék az egyik író – hatalmas szerencsére nem én vagyok – akkor Carrie igenis terhes lenne, gyereke születne, de mondjuk a harmadik évadban lepasszolja a nővérének, és addig csinál akármit a harmadik évadban, a negyedikben viszont a gyereket elrabolják, túszdráma meg ilyesmi, és az összes többi írónak onnantól az lenne a hatalmas feladat, hogy ebből ne legyen egy 24/1 :D:D:D

Hagi - 2013. 01. 03. 22:23

@Winnie

Tudom, hogy OFF de nem tudsz véletlenül egy oldalt, ahol el lehetne olvasni az eredeti izraeli sorozat 2. évados részeinek a tartalmát?

Nekem baromira nem jött be a sorozat, bevallom az utolsó részt már tekertem a DVD lejátszón. :-) Viszont kíváncsi lennék, hogy merre vitték tovább a sztorit.

Dreya - 2013. 01. 04. 20:59

Hát ezt is letoltam (1-2. évad) :D Mindenki írta, h Jennifer Carpenternek esélye sem lenne Claire Danes-szel szemben, ami a díjkiosztókat illeti, úh kíváncsivá tett a dolog, de engem annyira nem győzött meg… Sem a színésznő, sem a sorozat. Oké, nem játszik rosszul, de pár jól eltalált, ám standard arckifejezésen és mozdulaton kívül nem gyakran csinál mást, és nekem elég sok helyen túljátszotta a szerepét. Damien Lewisnak és Morena Baccarinnak kicsit idegesítő a hangja, a Dana-t játszó színésznő, Morgan Saylor játékától meg egyenesen a falnak tudnék menni :S A sorozat meg olyan so-so, nem ragadott magával, holott a téma, az alapötlet tetszik, érdekes, új és friss az elgondolás, de a megvalósítás nem teljesen fekszik nekem… Lehet, h az olvasottak alapján túl nagyok voltak az elvárásaim :S Persze úgyis nézni fogom a 3. évadot, úgyhogy szurkolok neki :)

wisteria - 2013. 01. 06. 19:22

Két ünnep közt daráltam le a két évadot, feliratkozott a kedvenceim közé.

noname - 2013. 01. 09. 02:06

Nagyon jó ez a sorozat! Az évadzáróval kapcsolatban is még tudtak meglepetést szerezni nekem! Lehet többen várták, de azért én meglepődtem a robbanáson…éreztem, hogy még valami lesz mivel kb 20 perc volt a végéig, na de akkor is .. :P
Brody karaktere a kedvencem, de így belegondolva tényleg már nem sok szerepe lehet…amit rettentően sajnálnék… még bízok benne , hogy kitalálnak valamit! Az se kizárt, hogy tudott a merényletről! nem lepődnék meg rajta….elég szoros kapcsolat fűzte Nazirhoz én azt se tartom kizártnak, hogy amikor találkoztak még nem hangzott el valami amiről ugye nem tudunk……
Az egyetlen idegesítő karakter számomra Dana volt….nem tudtam megszokni ezt a lassú , unott játékát…

Várom a 3.évadot! Vágytam már egy jó sorozatra , és íme…Sok jót olvastam, hallottam róla..és nem bántam meg hogy pár hete elkezdtem!

Redchilli - 2013. 01. 13. 11:13

Hehe, kell várni egy kicsit a harmadikra…

EXCITING NEWS: Homeland will return for a third season on Sunday, September 29th at 9PM ET/PT

jky - 2013. 01. 13. 11:21

Nem meglepetés, az eddig szezonok is szeptember/októberben indultak :)

Hagi - 2013. 01. 16. 15:06

Hát, nem tudom, hogy örüljek-e vagy se, de Brody tuti lesz a 3. évadban:

http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2262814/Homeland-producers-confirm-Damian-Lewiss-character-return-series-award-winning-show.html

Dehát miért is vágnák le az arany toját tojó tyúkot?

@Anna: írtam neked e-mailt.

seven - 2013. 02. 03. 00:19

Én most fejeztem be a 2. évadot. Jól lemaradtam mint mindig..

Én összeségében jobban szórakoztam a 2. évadon mint az elsőn (mindkettőn darálva néztem), de mindenképp több “hülyeség” volt a 2. évadban, olyan 24-re emlékeztető félremenések… az a gond, hogy a sorozat túl lassú folyású és kidolgozott (az 1. évadból kiindulva) ahhoz, hogy egymást lepjék meg az irók mindenféle elővett random fordulattal.

Ennek ellenére volt pár epizód, főleg az évad közepén ami simán kiütött minden sorozatepizódot amit mostanában láttam. A finálé se volt rossz – jó volt az elgondolás, a felépités, de sajnos elkerülhetetlenül unalmas volt helyenként :(

Petra - 2013. 02. 04. 00:27

Lehet rosszul látom a dolgokat,de javitsatok ki.
Valaki a CIA-nal kocka. En arra gondoltam hogy itt
Saul a hunyo. Ha jobban megnezitek aggodott nagyon, hogy Brodyt meg ne öljék ( Lehet azert mert akkor nem lett volna kire fogni a robbantast, elvégre ha Brodyt megölik nem mehet el a kocsija egyedül a temetesre es robbanhat fel magatol ) A masik Nazir temetesen is ott volt, ami rendben is lenne, mert valakinek ott kell lenni a CIA-től hogy bizonyitani tudjak hogy tenyleg megtörtent a temetes, de volt ott meg vele 2 ember onnan, neki nem lett volna kötelező elmenni, mehetett volna a masik temetesre is(raadasul imatkozott is) . A harmadik pedig, a robbanas utan mivel ő a rangidős es mindenki meghalt ő lehet a CIA uj főnöke ( ami lassuk be nem rossz dolog).
És miért imátkozott a végén, mikor a halottak ott voltak letakarva ARAB NYELVEN ?? Elvegre Amerikaiak haltak meg nem arabok ?! Saul körül valami nem stimmel, meg ha rosszul latom a dolgokat akkor sem…

winnie - 2013. 02. 04. 00:36

szerintem először olvasd vissza a kommenteket.

és akkor kiderül számodra, hogy szinte csak ő nem lehet tégla. (az egész sorozat erről szól, hogy saul milyen.)

és persze nem arab nyelven imádkozott. miért imádkozott volna arabul?

ultio - 2013. 02. 05. 20:18

1. Saul a tégla. Az 1. poligráfos vizsgálatnál a gép hazugságot jelzett, mikor azt mondta, hogy nem ő vitte be a zsilettpengét. Még a gépkezelő is csak nézett, de ráfogták arra, hogy Saul ideges és ki is ment, majd később átverte a gépet. Ami nem nagy szám, hisz Brody is átverte simán.

2. Brody robbantotta fel az autóját, az egészet ő csinálta. Mikor meghalt az alelnök, előtte beszélt Nazirral és akkor már tudták, hogy meghal az alelnök és azt is tudták, hogy nagy temetés lesz, amin részt vesz majd mindenki, tehát ideális alkalom. És Nazir azt is tudta, ha kell meghal, így senki nem gyanakszik tovább. Brody sírt, mikor megtudta, hogy meghalt Nazir. Szerintem ő simán belekalkulálta, hogy ő is meghal v. kimegy a teremből. Egyértelmű, hogy távirányítóval csinálta, a mellény elektronikájának egy része már adott volt.

3. A 3. évadban rájönnek erre és majd kergetik Brodyt, zsarolják a családjával, Carrie meg szenved, hogy de mégis szereti, miegymás.

winnie - 2013. 02. 05. 23:09

ultio: nem hiszem, hogy érdemes összerombolni ezt a világképet, hiszen így fog leesni igazán az állad, amikor kiderül, hogy nem tégla – és ez növelni fogja az élvezeti értéket.

1. itt már eleve az egész jelenetet félreértetted akkor. nézd meg újra. (az most mellékes, hogy már korábban elmondták, hogy nem ő az.)

2. megint csak, rengeteg ellentmondó dolog van (az most mellékes, hogy már korábban elmondták, hogy nem ő az.) – ha ő robbantott volna, akkor nem lett volna értelme egy csomó dolgot így megírni. ennyire azért nem bénék a készítők:)

3. nem erről fog szólni a 3. évad.

ultio - 2013. 02. 06. 13:32

Majd meglátjuk.
Ha nem is esik le az állam, majd biztos csodálkozni fogok, ha nem Saul a tégla.

Én bízom Brodyban :-), hogy tökös legény.
Nem hiszem, hogy bénák a készítők, bár ezzel lehet vitatkozni, mert ahogy írta valaki, valóban érdekes, hogy ekkora robbanást előidéző robbanószert tartalmazó autót csak úgy beengednek és bent meg össze-vissza parkol és senkinek nem tűnik fel, hogy jé, ez mégis miért áll az ablak előtt, szóval azért nem biztos, hogy minden részletben ott van a kristálytiszta logika.
Lehet átsiklottam néhány dolog fölött, nekem akkor is úgy kerek az egész, ha Brody valóban átállt. Erről szólt az egész, miért lenne másképp?

Szerintem nem sokan tudják, miről fog szólni a 3. évad, tehát akár az is lehet, amit írtam, nem?

winnie - 2013. 02. 06. 17:03

az interjúkban már adtak egy-két utalást, s lehet tudni, hogy mely szereplőkön lesz a hangsúly és kik kerüölnek ki a sztooriból,

Sick - 2013. 02. 07. 19:45

Szerintem is Saul a tégla. A hajós jelenetnél már gyanús volt. A Carrievel való beszélgetése a folyosón pedig egyértelművé teszi számomra, hogy Brodyt akarja eltávolítani, hogy Carrie ne adja fel a karrierjét miatta. Carrie oltása Saul felé, miszerint az ő élete se ér semmit ismét a munkája miatt, egy újabb indok, hogy a felesége visszatérjen hozzá és ne hagyja el ismét.

Ezzel eléri hogy ő legyen a CIA főnöke, hogy a felesége visszatérjen hozzá. A pacemeaker és a széf kódját is csak ő tudhatta. Az újságíró terrorista nem valószínű hogy ilyen információhoz juthat.

A végén a Brodys videó, a mosoly, az ima is arra utalhat hogy ő volt aki a robbanás mögött áll. A poligráf, illetve a penge átadása is hozzá fűződhet (hogy az őr ne köpje be őt, hogy ő is terrorista). A korábbi részek pozitív jellemvonásai mögött pedig lehet hogy a lelkiismeret áll. Szerintem ő csak egy tégla, informátor volt, de ahogy ránézett Abu Nazirra, átlépett az ő szerepébe, és megtorolta a halálát (Szerintem Carriet is beáldozta volna, mert nem tudhatta hogy pont nem lesz ott a robbanás pillanatában)

Az lenne kemény, ha Brody és Saul titokban összejátszana (lehet ezért nem akarta a halálát). Akkor viszont Carrie gyönyörűen elintézte neki az ideiglenes szabadulást. Bár ezt a verziót nem tartom valószínűnek.

A következő évadban Quinn és Mike szerepétől nagyon sokat várok, sokkal izgalmassabb személyiségek mint Brody és Carrie (számomra). Óriási nyomozást várok, és hatalmas izgalmakat, még sok fordulatot. Na meg pár flashbacket ami Saul téglaságára utalhat (ha tényleg ő az – szerintem 99%)

kölök - 2013. 06. 03. 12:28

Nem volt ez rossz … igazán jó sem …

Számomra kérdőjel: Bejrút-ban, Abu Nazír tutira Brody-tól kapta az sms-t, vagy csupán ezt akarták elhitetni mindenkivel? Nem voltak erre egyértelműen utaló jelek, egyszer köszönte meg Abu Nazír, hogy megmentette az életét Bejrútban, de ez lehetett szimpla félrevezetés is.

Carrie-nél egoistább, önteltebb, következetlenebb, idegesítőbb karaktert nem igazán láttam még … annyiszor nyílt ki a bicska a zsebemben a viselkedése láttán, hogy elmondani nem tudom. Brody helyében is alsó hangon 2-3 alkalommal felpofoztam volna … epizódonként. Carrie szemével nézve addig borzalom, hogy Brody ki akarja nyírni az alelnököt, ameddig nem ő maga jelenti rá a motivációt? Ha Issa és a 82 másik gyerek miatt öli meg Brody az alelnököt, az elfogadhatatlan, de ha Carrie-t kell megmenteni vele, az már Hawaii Dizsi Napfény, vagy mi? Ki a ****nak képzeli magát?
Simán ugyanolyan pszichiátriai eset, mint az első évadban volt, talán még súlyosabb is.

A Medve meg robbantott a CIA-nél, és még az is benne van, hogy az Indiában lévő nőnek sem teljesen tiszta a keze. Túlságosan hasonlítanak egymásra Rojával :-)

Azt sajnálom leginkább, hogy az első évadnak nem bumm-al lett vége, így megspórolták volna a másodikat … tudni kell megállni ott, ahol érdemes megállni.

winnie - 2013. 06. 03. 12:32

túl logikus és egyértelmű volt, biztos, hogy tőle kapta.

“tudni kell megállni ott, ahol érdemes megállni.”

ez leginkább a nézőre vonatkozik. egy sorozat arra való, hogy évekig menjen. lehetőleg szereplőcserék nélkül.

kölök - 2013. 06. 03. 20:20

Akárhogy is, a karakterek nagyon jól ki lettek találva, meg lettek írva, a színészek játékát pedig csak aranykönyvben érdemes említeni, annyira lejönnek a képernyőről.

Egyetértek abban, hogy egy sorozat arra való, hogy … … de ott lóg a levegőben egy “de” … ez egy kerek dolognak indult, ahogyan erről írtatok korábban is, aztán átváltott ad-hoc jelleggel némi csapongó “kínlódásba”, ami nem igazán tett neki jót – azzal együtt, hogy még mindig magasan fölötte áll a nagy átlagnak.

Az oké, hogy a néző jobban teszi, ha nem vár semmit a sorozattól, hanem engedi, hogy vigyék őt magával – elvégre ezért “száll fel egy átala választott hajóra”.

kölök - 2013. 06. 03. 20:38

… de ott egy “de”.

Ott volt az e témában elkészült Sleeper Cellt is, az is az átlagnál jóval minőségibb lett – és szerintem nem is volt benne több, mint amennyi kijött. Erről sem tudom elképzelni, hogy akár 5-6 évadot hozzanak össze belőle, vagy akár még többet.

Mefisto - 2013. 09. 12. 17:58

Csak nekem tűnt fel, hogy mikor Brody megy a megemlékezésre a kocsiból kiszállva a kulcs a jobb kezében van, utána feltűnő módon lepacsizik egy “ismeretlennel” a kulcs pedig hopp hirtelen eltűnik?

Tuti benne van :D

Mefisto - 2013. 09. 12. 18:18

33:40 –> ott a kocsikulcs
33:48 –> viszlát kocsikulcs :D

Még az arcát se mutatják akinek átadja a kulcsot. Egyértelmű a dolog, Brody nem “állt vissza”. Nyakig sáros.

Mefisto - 2013. 09. 12. 18:22

http://video.vulture.com/video/Homeland-Brody-Parks-His-Car;TV-Clips#c=3PYMRQ12P02R16VP&t='Homeland‘: Brody Parks His Car

Erről beszéltem.
Egyénként lehet, hogy csak ezzel is gyanút akartak kelteni pár figyelmes nézőben :)

dr.kiss istván - 2014. 10. 30. 10:04

Az év legjobb sorozata volt–hiába fanyalognak a főokosok a kritikában—-aki kritikus,miért nem ír,miért alázza meg azt aki tud filmet csinálni,í
rni kevesen tudnak,kritikus lehet bárki.Várom a 3. évadot,egy komolyabb adóan le lehetnek adni az egészet,újra.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz