login |

Survivor: vége a 25. évadnak

2012. 12. 17. 17:30 - Írta: winnie

26 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Aki be akar szállni a jelen még mindig egyik legjobb sorozatába, reality-jébe, az itt talál tippeket, melyik évaddal érdemes kezdeni.)

Ennyi volt. Jó volt. Másmilyen. Mindenképpen jobb, mint a 24. évad. Vagy a 23. Vagy a 22. Vagy a 21. Vagy a… Nem a 20. évados kritika első sora arról árulkodik, hogy bitang jó volt, szóval ennyi. De azért érdekes volt visszaolvasnom a kritikákat pár hónap vagy év távlatából. És persze a fentiek nem jelentik azt, hogy a 25. évad zseniális lett volna, de valahogy az összkép nálam jobban rendben volt, mint pár előzőnél, melyek lehet, hogy remekül indultak, de idővel unalmassá váltak.

Mondhatjuk, hogy a Redemption Island hiánya és a három induló törzzsel véget érő 5 fős szövetségek dominanciája a felelős mindezért? Nem hiszem, mert annyi minden más is pozitívum volt, mint ahogy a történések elég érdekesen alakultak az elején, így megállapíthatjuk, hogy a készítők hiába akartak nagyot kavarni, nem úgy sült el a dolog, ahogy arra számítottak. Persze nem hiszem, hogy ezért bánkódnának.

Fura belegondolni, hogy ez a 25. évad már tavasszal le lett forgatva, s abba még furább, hogy a 26. szezon győztese a játék vége után több, mint egy évvel veheti majd át a jutalmát, de elég a dumából, lássuk, hogy mi volt a fináléban, a tovább mögött folytatom. Annyit elárulok, hogy volt egy újdonság, amiből nem kéne rendszert csinálni.

A győztes: Denise! Mivel már korábban is FTW-ztem őt, meg dicsértem, így amondó vagyok, hogy nagyon helyes, a 6-1-1 arány is elég meggyőző, persze, hogy Carter nem értett megint semmit.

És persze megérdemelt is a siker, már ha a top3-at nézzük, hiszen nyilván, ha Malcolm jut be, akkor ő nyer. Neki nem jött össze az utolsó játék, teljesen papírforma alapján esett ki. Lisa nem tudom, mennyire reménykedett, de Skupin delirálása meglepő volt, hogy őszintén hitte, hogy nyerhet. Hmm. Igazából két rossz között választhattak. De nyilván Malcolm-nak és Denise-nek el kellett érnie erre a pontra. Most majd vissza lehet gondolni, hogy mikor kellett volna kiejteni őket.

Mégsem lett tehát top2, nyolc jury taggal vállalták be a top3-at, és inkább hosszú epizódot csináltak finálénak, egy kieséssel, ráérősséggel és most a búcsúzás sem maradt el a többiektől. (Egy pillanatra azt hittem, hogy Skupin Denise-re fog szavazni, így holtverseny lesz, vagy nem is tudom.) Viszont volt egy “újítás” is ebben a részben, ami nagyon nem jött be. A jutalomjáték megnyerésére adott előnyre gondolok, amit baromira nem odaillőnek éreztem. És hiába nem lett belőle semmi, hiába nem tudott élni Malcolm a lehetőséggel, remélem, hogy máskor a döntő előtt mindenki tiszta lappal indulhat.

Az azért nem volt semmi, igazából le sem esett, hogy Denise minden egyes tribal-en ott volt. És, hogy a többiekről is szóljak valamit: mindenképpen pacsi Skupin-nak és Lisa-nak, hogy eljutottak idáig, hiszen ők már az elején is elég esélytelennek tűntek, de jól lavíroztak. (Azt már pénteken leírtam, hogy mit gondolok az évadról, érdekes volt a top4, hogy ilyen játékosok, kvázi szimpatikusak, nem feltétlenül vezérek vagy a többieket magukra haragítók jutottak be, s ennek megfelelően viszonylag nyugodt volt az utolsó TC is.)

Ti jöttök, találkozunk 02.13-án, a 26. évad egy órás premierjével. A címe Survivor: Caramoan – Fans vs Favorites lesz. Erről lesz egy promó poszt, holnap pedig egy poszt arról, hogy kik fognak visszatérni, de itt a kommentek között ezt ne spoilerezze el senki, majd kibeszéljük. Elég érdekes a banda.

26 hozzászólás Ne habozz!

ooo - 2012. 12. 17. 18:03

Denise nem is nyert challenge-t, talán egyet. Ezzel szemben Malcolm meg Skupin felváltva hozták el az idolt, szerintem kettőjük közül valamelyik érdemelte volna meg a győzelmet.

6-1-1, elég sima. Nem gondoltam volna, hogy Abi is Denisere fog szavazni. :D

zsolesz - 2012. 12. 17. 18:09

Jó évad volt 8,5/10, Denise megérdemelten nyerte. Skupin és Lisa ott vérzett el, hogy nem Abit vitték a döntőbe, bármennyire is idegesítette őket. Malcolm meg Denise ellen egyiknek se volt esélye. Skupinnak a balance karkötője csak nekem szúrt szemet? 2 ilyen típusú versenyt is ő nyert:) Dawson + Probst képet hiányolom!!
és persze város a Fans VS Favorites!

Risi92 - 2012. 12. 17. 18:23

ez az évad magasan verte az összeset az heroes vs villains óta.
örülök Denise győzelmének, a fináléban én is neki szurkoltam és külön örülök hogy olyan ember nyert aki először a survivor történelemben ott volt minden egyes TC-n.
kap egy 8/10-et

a fans vs favs2 meg… :D na majd a holnapi kibeszélőben

wondorog - 2012. 12. 17. 18:24

Jó volt, sokkal jobb, mint az eddigiek. Denise megérdemelten győzött, bár én Skupint is nagyon bírtam, ami viszont meglepett, hogy Lisa nyerte a 100 ezret.
A Reunionban megkérdezték, ha Malcolm final 3 lett volna, csak ketten szavaztak volna rá (persze nem biztos, hogy igazat mondtak).
Penner jury kiosztása kemény volt, az évadból egyértelműen ő a kedvencem.
8/10 az évadra, mert hozta a színvonalat, nem végig papírforma volt.

Niki - 2012. 12. 17. 18:25

Azt miért nem mutatják meg, hogy ki kire szavazott, és az erre való reakciókat? pl. Abi és Malcolm is Denise-re szavazott. Indoklást is meghallgattam volna.
Amúgy jó kis évad volt, a 4-ből bárki nyert volna, nem lettem volna kicsit sem csalódott.

Frank Luck - 2012. 12. 17. 18:26

A sügér, aki kb 8 hete elspoilerezte a győztest, mást mondott… hehe… szóval kár volt a továbbra kattintanom… ennyit rólam. Denise megérdemeltem győzött, minden szinten remek játékos volt.

Fragohol1C - 2012. 12. 17. 19:15

Hát srácok, engem úgy az évad 6-7. részénél szippantott be a Survivor gépezet. Mire felészleltem letöltöttem 13 évadot, amiből ledaráltam már vagy 7-et :-)
Nagyon tetszett ez az évad, Malcolmnak drukkoltam elsősorban, De Skupin is szimpatikus volt nameg persze Penner. Az utolsó tribal-on aki Abi makeup-ját csinálta, nagyon utálhatta őt, mert ritka rusnyán nézett ki :D
Az utolsó játékkal kapcsolatban még azért megjegyezném, hogy egy évad fináléba berakhattak volna valami újat, mert ez az egyensúlyozós cucc már volt egyszer. Nem tudom már melyik évadban, mert még összefolynak dolgok a darálás miatt, de tuti h volt már.

CyClotroniC - 2012. 12. 17. 19:26

A reunion még nem volt meg, de ez nagyon papírforma, amint eldőlt a final 3, már lehetett tudni, hogy Denise nyert. Igazából tényleg nem találok kivetnivalót a játékában, szurkoltam is neki, így azt sem értem, hogy Pennertől mi volt ez a bitchezés. Szerintem pont az tette fel a pontot az i-re a játéka végén, hogy teljesen shameless volt, egyetlen egy dolgot nem bánt meg, felvállalta a döntését, és igazán nagyon hozzá se kellett már tennie. A kérdéseken is lehetett érezni sajnos, hogy ez már eldőlt előre, mert egyáltalán nem voltak kemények, sőt odaolvasásból is csak kevés volt. Ezt mindig sajnálom, mert olyan durván lesajnáló nézéseket tudnak villantani a kiesettek, de ebből csak a sértettség üt át végül sokuknál. Mondjuk a bólogatós megjegyzés nagyon ütött, érezni is lehetett Denise-en, hogy az egy tudatos plusz volt a részéről :D Lisa legnagyobb hibája volt talán, hogy erényként próbálta felhozni azt, hogy a játék utolsó 20-25%-áig egyáltalán nem is játszotta a játékot, csak hűséges volt.

Malcolmnak hatalmas pacsi jár, mert méltósággal viselte a kiesését. Az idei szezonból ő az, akit a fans vs favsben mindenképpen szívesen látnék újra, a másik meg talán Pete, mert benne volt potenciál, csak rossz emberekkel sátorozott össze.

Az S20 óta szerintem is ez volt a legjobb szezon, az meg külön öröm, hogy már zsinórban két éve olyan nyert, aki meg is érdemli. Az idei győzelmet azért erősebbnek érzem a tavalyinál, mert itt volt ellenfél is.

Fans vs Favs-re akik jöhetnének a részemről a 20+ -os időszakból.

S25: Malcolm / Pete
S24: Kim / Colton
S23: Cochran / Poker Jim
S22: Andrea / Stephanie / Special Agent Philip
S21: Brenda

Nagy reményeim vannak amúgy, mert az S16 volt a kedvencem eddig, és ebben a felállásban simán benne van a tribe switch is harmadtávon, az pedig nagyon jót szokott tenni.

CyClotroniC - 2012. 12. 17. 19:28

Fragohol1C: Pont a Fans vs Favs S16 döntőjében volt ez, legalábbis ott 100%, lehet hogy máshol is. És igen, Abi sminkje nagyon nagyon durván félrement.

Risi92 - 2012. 12. 17. 19:33

ííí CyClotroniC nagyon a szerkesztők eszével gondolkodsz :D de nem árulok el semmi konkrétumot haha

CyClotroniC - 2012. 12. 17. 19:34

Wow, 5-en feltették a kezüket arra, hogy Denise verte volna Malcolmot is? Na az viszont nekem nem jött le a szezonból, de ha belegondolunk Denise-nek nehezebb dolga volt, tényleg. Az aranyos mondjuk, hogy Carter is jelentkezett, aki Skupinra szavazott… Szóval nála ennyire sehol nem volt Malcolm játéka? :D

Kardigán - 2012. 12. 17. 22:37

CyClotroniC, Fragohol1C: igenigen, 16, Malcolm említi is (csak a játékot nem Parv nyerte, hanem Amanda)

Nagyon azt gondolom, hogy szándékosan volt olyan a challenge, ami Malcolmnak nem megy, egyrészt nem akarták Kim győzelmét ismételni, másrészt ugye Jeff megkérdezte a reunionon, hogy visszajönne-e, gondolom romantikusabb, ha nem győztesként jön vissza.

Abi sztem a saját sminkjét csinálta, nem? Ponderosán még egyedül öltöznek

CyClotroniC - 2012. 12. 17. 23:00

Lehet, hogy magának alkotta, de akkor visszamenőleg felkente a teljes havi adagot… :|

menyet - 2012. 12. 18. 00:38

Reunionról meg Dawsonról semmilyen megjegyzés itt? Hát mindenki áttekeri a reunion végét? Nagy hiba :D

winnie - 2012. 12. 18. 00:58

a reunionról nem nagyon akartam írni:)

Aragorn83 - 2012. 12. 18. 01:08

Vérzett a szívem Malcolm miatt, de nagyon örültem Denise győzelmének. Már az elejétől kezdve szimpatizáltam velük, de akkor váltak igazi kedvenceimmé, hogy eltűnt a törzsük és csak ketten maradtak.

Azon azért meglepődtem, hogyha Denise és Malcolm is bejutott volna a final three-be, akkor is Denise nyert volna. Azt hittem Malcolmra, akkor inkább szavaztak volna, mint Sole Survivor.

Dawsonon nagyot röhögtem, amikor lesmárolta Jeff Probst-ot. Kíváncsi vagyok a neje mit szólt hozzá. :D

Aragorn83 - 2012. 12. 18. 01:17

Fragohol1C: Akkor még lesz mit darálnod! :D Én az s23 kezdetén kezdtem követni. Épp előtte adták az AXN-en az s20 Heroes vs. Villains évadot, amiből a vége felé elcsíptem egy pár részt, én akkor fedeztem fel magamnak a Survivort, aztán jött nálam is dara. s01-s21-ig. Jó kis hetek voltak! :D 2 évadot hagytam akkor ki (Vanuatu és Palau) mert érdekes, szimpatikus játékos híján, nem tudtak lekötni. Mostanság tervezek egy újradarálást (s01-s23-ig bezárólag) és akkor ezeket az évadokat is pótolni fogom. :)

CyClotroniC - 2012. 12. 18. 22:46

5 nevet azért eltaláltam :P

Dreya - 2012. 12. 19. 07:04

Áhh még miközben ment az USA-ban, belefutottam egy mérgelődő spoilerbe a fb-on, így végig úgy néztem a részt, h tudtam, Malcolm nem fog bejutni a döntőbe o_O Nem hittem, h ennyire zavarni fog, de tévedtem… :/

Úgy voltam vele am, h mindhármukat (/négyüket) szerettem, szóval számomra nem végződhetett rosszul az évad, mégis, a végén azon kaptam magam, h Lisának szurkolok :D Szerintem a kezdetek kezdetekor ő volt közülük a legesélytelenebb, de mégis sikerült eljutnia idáig, ráadásul nagyon szimpatikus is volt, könnyen tudtam azonosulni a belső őrlődésével :) Amit Penner tett vele az utolsó tribalon, az szánalmas és undorító volt!!! És én még szorítottam neki… o_O Hát az tuti, h minden tiszteletemet elvesztette ezzel a “na most beköplek” húzással, valamint az egész szövege is annyira dedós volt, hogy az valami hihetetlen! Értem én, h keserű a szőlő, de annyira nem szeretem, amikor az minden céljuk, h elvegyék a döntősök örömét! Ilyen szempontból abszolút bejött Carter beszéde – tényleg jó srác, kár, h annyira éhes volt! :D

Ja, és Dawson a reunion showban… XDD Nagyon kíváncsi vagyok, h ez vajon benne volt-e a forgatókönyvben… :)

winnie - 2012. 12. 19. 08:14

kiderült utólag, hogy denise mondta meg neki egyébként, hogy lisa ki valójában – és denise nem is árulta el. őt nem értettem én sem.

Dreya - 2012. 12. 19. 15:23

Haha most vettem észre a keserű a szőlő szüleményemet LOL Lassan úgy érzem már, h a sok sorozatnézés hatására magyarul már, angolul meg még nem tudok normálisan :D

Hmm ez érdekes, akkor még jobban örülök, h Denise nyert :)

Frank Luck - 2012. 12. 20. 23:08

No, most értem a végére (a Reunion még holnap jön) – le a kalappal, komolyan. Minden szempontból jó játékot játszott Denise, nagyon tökös volt a beszéde, de tényleg igazat mondott. Bármelyikük megérdemelten nyert volna, mert zombik ellen könnyű, de így azért le kellett tenni valamit az asztalra. Well done, visszatért a Survivor úgy 3-4 kaszált évad után.

winnie - 2012. 12. 21. 23:04

komment a premier előttről, csak promóképek alapján:

“Első benyomásra egyik sem tűnik valami nagy karakternek. Senkitől sem érzek karizmát, de hát ez nyilván változni fog, ha látjuk őket mozogni és gondolkodni is. :)

Mindenesetre, ha csak pofáról kéne nyertest jósolni, mindenképpen a második játékost jelölném meg. Az utolsó pedig hamar lefolyik majd a Dunán.”

a második Malcolm volt, az utolsó Denise:)

http://www.sorozatjunkie.hu/2012/08/23/a-survivor-25-evad-szereplogardaja/#more-96435

Sorted - 2014. 08. 30. 01:58

Az évadra nézve kritika, hogy egy Denise kvázi megérdemelten nyerte meg.

Thomas - 2014. 11. 08. 14:52

Nem tudom, én nagyon nem élveztem ezt az évadot, én a leggyengébbek közé sorolnám:( De már rájöttem, hogy ha a vége felé maradók közül egyik sem szimpatikus nekem, akkor eljuthat bármilyen csavaros úton odáig, nem fog tetszeni az évad. Most is egyedül Skupint kedveltem legalább valamilyen szinten az utolsó négyből, de annyira nem, hogy különösebben szurkoljak neki, így unalmas volt a finálé:( Denise meg szerintem az eddigi legellenszenvesebb győztes talán, bár régebben is voltak azért, amire annyira már nem emlékszem:) Félrement a casting nálam, mint a Big Brother 16-nél, ez van:)
Bár Abit szerettem nézni, ő legalább szórakoztató volt, Skupin és Lisa ott szúrta el, hogy nem őt vitték be harmadiknak. De mi a nyavajáért szavazott végül az őt teljesen megalázó, lenéző Denise-re? Egy kamu bocsánatkérés miatt? Remélem lesz valami válasz erre a reunionban, most kezdem…

Dregnarr1 - 2017. 03. 19. 07:12

Nagyon jó évad volt!

Szerettem Abit nézni (nagyon szórakoztató!), imádtam, hogy Lisa úgy játszott, hogy bármit kérdeztek tőle, nem kamuzott és teljesen nyíltan beszélt mindenről mindenkivel.
Én azt hittem, hogy sokkal szorosabb lesz a végső szavazás (Lisára szavaztam volna), s bár megérdemelte Denise is az egészet, nem volt annyira szimpatikus.

Remélem RC még visszajön valamikor, mert szerintem rejtett Mastermind lenne, csak nem rázódott bele még az elején és megszívta.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz