login |

Pilot: 1600 Penn

2012. 12. 18. 20:19 - Írta: human

16 hozzászólás | kategória: 2012/13, kritika, pilot-mustra,

Még egy sitcom, amire semmi szükség? Vagy akinek bejön a fő-főszereplő, az örülni fog, a többiek pedig menjenek a fenébe? Akkor indulok is.

Miről van szó? Az elnökről és a családjáról. Az egészet úgy képzeljétek el, mintha valaki meg akarta volna csinálni a The West Wing paródiáját. Legalábbis a pilot alapján egy pillanatra úgy is tűnhetett. Rendes rendezésben és egész jól megcsinált díszletekben mászkálnak ezek a nevetséges karakterek.

Mi mással dobták volna fel a Fehér Házas történetet, mint azzal, hogy az elnök családja nem épp a legtökéletesebb – azt most hagyjuk figyelmen kívül, hogy így meg sem választották volna. Ez a túlzott realizmushoz ragaszkodás lenne. Amellett viszont nem tudok elmenni, hogy mennyire papírmasé módon nem működik a család. Mintha a sikeres férfinak csak béna gyerekek jutottak volna. Van is belőlük rögtön vagy 4, akik közül a legnagyobb virít ott fenn. Rá épült a pilot.

Kicsit elegem volt közben, hogy megint azt a sablont vették elő, amikor a főszereplő csak rosszat tesz végig, szabotálja a diplomáciát a nagy gyerek, de kiderül, hogy valójában ezzel tett jót. Úristen, mekkora spoiler! És a végén még érzelgősen össze is néznek az apjával “végre jót tettél fiam, nem vagy egy darab szar”, pedig azt csinálta amit eddig, csak kivételesen sci-fi módon működött. Talán mert az Idiocracy-ban élnek a szereplők.

Pedig lehet itt puskapor, hiszen Bill Pullman nem a legrosszabb színész, ahogy Jenna Elfman sem manapság kezdte a humort. A gyerekek között pedig Josh Gad szintén gyakorlottabb szórakoztató. Pont ezért furcsa, mennyire nulla, felesleges a pilot. Nem úgy gáz, mint mondjuk egy Partners, vagy mi volt az a meleg sitcom, hanem csak sorban áll a csekkért a sok melós egy profin elkészített, nulla forgatókönyvű pilot után.

Tipikusan azt érezni, hogy agyonfókuszcsoportozott, előrágott vígjátékot kaptunk. Addig hangolták, amíg tökéletesen közepes nem lett. 5/10 részemről. Talán lesz jobb, de nem hiszem, hogy eljutok oda.

(A pilot előpremier volt, a folytatásra 01.10-én kerül sor.)

16 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2012. 12. 18. 20:21

Bémeg… ez nagyon durva volt, az 1/10-es pilot tipikus esete. csak néztem ki a fejemből, hogy a poénokkal mi lett. oké, vannak benne olyan dolgok, amit szánalmas módon poénnak szántak, de szinte mindegyik egy 30-on túli ember (oké, a sorozatban is csak 25) infantilizmusára vannak írva. akinek tehát nem jön be josh gad, akit irritál, az nehezen fogja ezt élvezni, mert a több karakter… pullman nagyon kínos, elfman szerepelt egyáltalán?, a sok melót kapó szóvivő mennyire színtelen, egyedül a tinilány volt pozitívum egy cseppet. egy cseppet.

mondanám, hogy ez inkább animációs sorozatként működne, de nyilván nem nekem, mert az animácisakat sem bírom, de olyan, mintha annak készült volna eredetileg.

mondhatnám, hogy meg vagyok döbbenve, hogy mennyi közepes és közepesen jó meg jó újságírói véleményt olvastam, de nem mondom, mert akinek gad bejön, annak nem biztos, hogy gondja lesz. nekem rettenet erőltetett volt, ott kaszáltam el magamban a sorozatot, amikor “leült” az ovális iroda kanapéjára.

P009 - 2012. 12. 18. 20:24

Nekem tetszett, még maradok pár részig. Semmi újdonság nincs a pilotban, esetleg a helyszín. Potenciált látok benne, ezért 6/10

Tibi - 2012. 12. 18. 20:35

Épp most fejeztem be, és csesszék meg maguk, nekem ez tetszett: 13 éves leszbikus lány? Jenna Elfman? Az elnök lányát felcsinálták? Jópofa sajtómenedzserizé? Jófej elnök? AKAROM. Josh Godman? TŰNJ INNEN.

Hihetetlen, hogy egyetlenegy idióta barom színész és a még hülyébb karaktere képes elrontani egy olyan sorozatot, amit szerethetnék. Hülye Godman.

Tibi - 2012. 12. 18. 20:36

Tudom, nem Godman, csak nem akaródzott angolul leírnom azt, hogy “isten”.

LaCRossE - 2012. 12. 18. 20:39

Hát, a Partners pilotjánál mindenképpen jobb, és ez értékelendő, de nekem ennyi elég volt ebből. :D Valahogy nem tudtam nevetni egy poénon sem, pedig valamiért vártam ezt a sorozatot.

Lumbergh - 2012. 12. 18. 20:52

Engem csak az érdekel, hogy akinek bejön ez a szerencsétlen Gad, az vajh mit lát, mit szeret benne, őszintén érdekel.

Ahogy vártam, annyira irritált, hogy kaszáltam rögtön. 4/10 volt amúgy, tényleg totál műanyag, kiherélt sorozat már most, pedig a közhelyes felállásból sokkal többet ki lehetne hozni.

Kelta67 - 2012. 12. 18. 21:28

Ez egyébként sitcom?? hol vannak a poénok?? az hogy alapból baromságokkal van tele, az nem poénos, csak kínos meg gáz.
szegény Pullman, ennyire nincs zsé, meg szerep?????
ez egy nagy rakás melléktermék…

0/10

paranoid android - 2012. 12. 18. 21:56

Túlzások, túlzások everywhere.
Nem volt ez olyan szörnyű, én még nevettem is párszor. Persze nincs benne semmi különleges sem, de az már más tészta. Nekem Josh Gaddal nem volt különösebb problémám, inkább a két fiatalabb gyerek volt idegesítő, még abban a csöpp jelenetükben is, ha többet lesznek képernyőn nagyon zavaróak lehetnek.
Viszont Bill Pullman, mint az USA elnöke… Végig az “Atomot nekik! Atomot a bestiáknak!” ugrott be róla.

jeeves - 2012. 12. 18. 22:46

Hát, nem egy Veep

Tibi, hogy jön ide “isten”?

ldavid - 2012. 12. 18. 23:43

hát ez annyira nem is volt rossz.. csak gad ne lenne
de lehet nézem majd még, úgy is kasza lesz

Junkieka - 2012. 12. 18. 23:43

Hát, nem sikerült rádumálnotok, hogy megnézzem.
:D:D:D

AJ - 2012. 12. 19. 09:50

Olyan a pilot, mint egy mára klisévé vált elnökös vígjáték filmet megvágtak volna, és a másfél óra helyett kaptunk húsz percet, poén nélkül.

Ilyen sorozatokban mit lát a csatorna, hogy berendeli? A forgatókönyvet nem olvasták el? Az NBC berendelte az idei szezon legjobb újonc vígjátékát, a Go On-t és midseason-ra egy ilyen sorozatot?

A másik, igen, Josh Gad és maga a karakter nem vicces, lehet, hogy a kétezres évek alatt vicces lett volna, de hasonló szerep volt a Férjek gyöngyében is a főszereplő, ami sokkal jobb ennél.

Nekem az idei szezon legkisebb értékelését kapó sorozata a Ben & Kate volt, az is húsz perc vicc nélkül. A színei szépek, és a kameramozgás, meg a ruhák jók. Nem lenne egy rossz sorozat ez, ha Josh Gad nem szerepelne benne, a karaktere sem, és az írók poénokat írnának a sorozatba.

4/10

dave - 2012. 12. 19. 09:56

Ez undorítóan rémesen f*s volt. A dagadt le akart játszani mindenkit a “vászonról”. Sokat is szerepeltették pedig kis mennyiségben is iszonyat irritáló karakter. Adja a műfeka jópofát, miközben izzad mint egy vad és kint van a bele az ingből?

Szegény Jenna Elfman cuki csak itt. Bill Pullman meg az ID4 -ben jobb elnök volt.

yeeeyha - 2012. 12. 19. 14:39

Én 21 percet ennyire nem untam – többet szenvedtem rajta, mint egy másfél órás politológia előadáson, ami nagy szó a részemről.
Mi volt ez? Josh Godman-t eddig nem ismertem, a plakátnál le is írtam, hogy ijesztő a csávó, és tényleg az: olyan idegbeteg feje van.
Szörnyű volt, 1/10. Elég csak a Veepre gondolnom, hogy körberöhögjem ezt az izét. Szitkom a fenéket…!

sepuku - 2012. 12. 19. 16:09

EXKREMENTUM

cyborgwings - 2012. 12. 23. 13:20

fontosnak tartom az erre járók tudomására hozni, hogy rekordsebességgel, 48 mp alatt kaszáltam a sorozatot. én ezt a fószert nem bírom elviselni ennél hosszabb ideig.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz