login |

Pilot: Ripper Street

2013. 01. 02. 18:30 - Írta: CyClotroniC

56 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, minisorozat, pilot-mustra,

Ladies and Gentlemen, welcome to Whitechapel.

1889-ben, fél évvel a Hasfelmetsző Jack-gyilkosságok után járunk Kelet-London híres, bordélyoktól, kocsmáktól, zsebmetszőktől hemzsegő nyomornegyedében, Whitechapelben. Ez a dickensi, viktoriánus korabeli, elszegényedett, túlzsúfolt kerület szolgál majd a BBC 8 részes nyomozós minisorozatának otthonául, erős atmoszférájával gyakorlatilag főszereplővé emelve a kort és a helyszínt. (Előzetes)

A történet középpontjában a nyugodt, kimért – és sajnos néhol zavaróan rezignáltnak és jámbornak ható – Reid nyomozó (Matthew Macfadyen) áll, akit a ‘verőember’ Drake őrmester (Jerome Flynn) és a tengerentúlról érkező ex-Pinkerton katonaorvos, Jackson kapitány (Adam Rothenberg) segít munkájában.

Érdekes módon a főszereplő trióból eddig csak Jacksont sikerült igazán élettel megtöltetni. Hiába ígér a történet szinte mindenkinek a szálán múltbéli titkokat, amik összeszőhetik majd idővel az epizódokat, egyelőre jóval érdekesebbnek tűnik a bordélyt vezető mádám (MyAnna Buring) és az amerikai kapcsolata, illetve a kötelező akadékoskodó főfelügyelő és egy szenzációhajhász firkász sem hiányozhat.

A fókusz egyelőre érezhetően nagyon a koron és a helyszínen van, ennek megfelelően eléggé szokatlan is a Ripper Street nyelvezete. Hiába szoktunk már hozzá a brit angolhoz és a sajátos szlengjeihez, a korabeli szóhasználatra és a tanultabbak domináns körmönfont nyelvi modorosságaira azért felkapjuk a fejünket.

A környezet és a jelmezek egyébként szépre és kellően lesajnáltra sikerültek tévés mércével. Persze lehetne karcosabb a kép és mindenki nyakig szaros, de összességében inkább természetesnek és autentikusnak hat a körítés, nyers és tökös ökölharcokkal színesítve, ami nélkül talán nem is működne a koncepció.

A bűnesetek bemutatása is passzol a környezethez, egyáltalán nem jellemző a prűdség e téren a készítőkre, de azt mindenképpen szokni kell, hogy egyelőre a főszereplők többsége csak asszisztál a történethez, köszönhetően annak, hogy milyen szokatlan helyen is végzik a munkájukat.

Eleinte érdekes, később azonban talán kissé túl szájbarágós is lett, hogy ekkora hangsúlyt fektettek a technikára és a korabeli módszerekre, amik mai szemmel kezdetelegesnek, de akkor még kisebb csodának is hathattak az átlag ember szemében.

A Ripper Street nyitása 7/10 lett, ami vastagon Whitechapelnek és 1889-nek szól. Egyelőre úgy tűnik, hogy különálló eseteket kapunk majd, aminek azonban ellentmond a minisorozat formátum, azaz hogy kerek egészre tervezték a történetet, az egyes szereplők körül megszellőztetett titkok, és persze maga a tény is, hogy Hasfelmetsző Jack árnyéka még fél év távlatában is igen erősen ott lebeg a pilotban, és mint tudjuk, nem kapták még el a tettest…

További írások a sorozatról:

56 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2013. 01. 02. 19:08

Nekem bejött a pilot, kábé én is 7/10-re értékelném elsőre. Az atmoszféra rögtön megfogott (nem úgy, mint pl. a Coppernél), és igen, tényleg a doki a legérdekesebb szereplő egyelőre, de bízok benne, hogy a többieket is jobban kibontják a továbbiakban. Az opening is kellően ütősre sikerült, és nálam mindig egy jó kis opening a sorozat lelke. :D

Desmond Wallace - 2013. 01. 02. 19:27

Még nem láttam, de csak megerősítettél abban, hogy ez nekem való lesz.

David R. Blake - 2013. 01. 02. 19:30

Tényleg hangulatos az intro (http://www.youtube.com/watch?v=Llx5mjrSVH0), bár anno a Copper-é is az volt, aztán mi lett belőle! :/
Bár ez “igazi” BBC, és a színészek közül legalább egyről tudni, hogy jó (Jerom Flynn ugye, aki a GoT-ban azért jól hozta ezt a verőember-karaktert Bronn-ként, mégha fantasy setting-ben is!)

Hellhound - 2013. 01. 02. 19:55

Alig várom, hogy legyen időm megnézni, jól hangzik! Pár ismerős arc (nevekről ne kérdezz- sosem tanulom meg őket xD)… Bár mondjuk a felállás (doki, nyomozó stb) mintha kissé “ismerős” lenne :D
“A környezet és a jelmezek egyébként szépre és kellően lesajnáltra sikerültek tévés mércével.” Ennek viszont nagyon örülök, az ilyen típusú filmeknél mindig hatalmas mínusz volt nálam az undorító piszok.

Sil - 2013. 01. 02. 20:06

Nekem is bejött, nagyon hangulatos. Ha így folytatják, ez egy újabb méltó képviselője lesz az “Anglia lecsap” kategóriának.

CyClotroniC - 2013. 01. 02. 20:09

Én még egyelőre ott tartok, hogy ez nagyon elmozdulhat felfelé és lefelé is, epicnek vagy kötelezőnek még egyáltalán nem érzem. Kicsivel több karakterizációt és drámát elbírna, mert így még kicsit távolságtartó a sorozat, de simán benne van az esélye, hogy ezeket meg is kapjuk majd.

szerintem - 2013. 01. 02. 20:43

kicsit off

hamar whitechapel, az azonos neven futo sorozatrol lesz valamikor poszt esetleg?

on

en kivancsi vagyok, mindenkeppen kiprobalom.

CyClotroniC - 2013. 01. 02. 20:45

Fel van nálam írva bepróbálásra/darára, de időpontot nem tudok ígérni.

emese - 2013. 01. 02. 20:47

Feltétlen meg fogom nézni a pilotot. Újabban addicted on British series. :) Szorítok, hogy jó legyen!

janoka34 - 2013. 01. 02. 21:20

A Whitechapel nálam kasza lett a 2. évad első részénél? Valami roppantul bosszantott benne. Szeretem az angol sorozatokat,de az nagyon idegesítő volt. Valaki erősítsen meg, hogy ez nem olyan, s akkor bepróbálom.

Coimbra - 2013. 01. 02. 21:42

Köszi a cikket, erről még nem is hallottam, de nálam alap nézős lesz.

Khes - 2013. 01. 02. 21:59

Nagyon kösz az ismertetőt, letöltve, megnézve. Határozottan kellemes, de egyetértek CyClotronic-al, még akármerre is mehet.
Nekem mondjuk a nyomozó nem volt túl rezignált, ahoyg a cikk említi, és a fura társalgása az Emily nevű hölggyel, az egész randa égésnyomok valamint az eltökéltsége kellően megfogták a fantáziám, hoyg érdekeljen az ő története is. Aztán persze majd meglátjuk, de mindenképpen várom a következő részt.

energy - 2013. 01. 02. 22:04

Nekem a Murdoch nyomozó rejtélyei jutott róla az eszembe. Nem éreztem a kor hangulatát, inkább azon gondolkoztam, Vajon tényleg készítettek egy áldozatról ennyi képet? vagy Miért akarnak sokkolni egy meztelenül kiterített halott nő képével, mikor a történelem szerint Jack sokkal jobban is elbánt némelyikkel? és ott volt az a távíró, hát az szánalmas volt. Miért akartak a múlt technikájával flancozni és az erkölcsöket boncolgatni fenemód átlátszóan, mikor nyomozhattak is volna a régi jól bevált módszerrel (nem CSI, a doktor is hogy elkezdte) és közben megismerhettük volna az embereket és a világot.

CyClotroniC - 2013. 01. 02. 22:08

A távírót igazából a körbekérdezéshez használták fel, a fotóval pedig nem ők akartak sokkolni, hanem az újság. Nem a bűntény durvasága lett volna sokkoló, hanem az, hogy Jack visszatér, ami azért felforgatta volna a közhangulatot jobban. A sok kép meg gondolom bűnügyi dokumentációnak kellett, akár bizonyítéknak is. Amúgy az akkori technikai adottságokat érezhetően túlhúzták, de remélem, hogy ez meg is állt a pilotnál.

Sil - 2013. 01. 02. 22:19

A sok kép azért is kellett, mert az eredeti helyszínt kénytelenek voltak megbolygatni, mielőtt befejezhették volna a “helyszínelést”.

Coimbra - 2013. 01. 02. 23:46

Hmm, érdekes volt két általam ismert színészt látni, mindkettő megszívta a végére: Machiavelli (Julian Bleach) a Borgiasból, és az “öreg” Tommy Hatcher (Geoff Bell) a Green Street Hooligansból és asszem a Rocknrollából.
Csak nekem lesz egyre unalmasabb és sablonos ebben a 19. század végi londoni világban az illegális bokszmeccs és a bordélyházak világa?Előbbit a Guy Ritchie-féle Sherlock Holmesból nagyon hozták (a rendőrt pont akkor ütik ki, amikor nem figyel oda, mert valakit néz a közönségből, mint Sherlockot, mikor Irene Adlert nézte), utóbbi inkább a Deadwood-Copper vonalból van nekem nagyon ellenemre, bár az más világ persze.

De azért nézős marad nálam!Ez az angol kiejtés nagyon állat, most se bírtam vele.

CyClotroniC - 2013. 01. 03. 00:04

Nekem még Steven Robertson tűnt fel, aki a férjet játszotta, a Luther 2. szezonjának második feléből nagyon megjegyeztem magamnak, ott is óriási volt.

Bálint - 2013. 01. 03. 22:18

Tetszett a pilot. A bokszmeccs pedig tényleg nem kellett volna.

Claire8310 - 2013. 01. 05. 00:03

…Na meg Bronn (Jerome Flynn) a Trónok harcából.
Jó lesz ez, ilyesmit vártam a Coppertől is…

clark - 2013. 01. 05. 14:10

nekem olyan semmilyen volt.
a főcím nagyon hasonlít a copperre..
van egy olyan érzésem,hogy ez csak lefelé mozdulhat el.ha esetleg időm engedi belenézek a 2 részbe is,bár nem várok javulást. nekem max 4/10

Coimbra - 2013. 01. 05. 14:18

Kétszer megnézve és utólag elgondolva nem értem, mi a probléma a távíróval.Ott volt, nem tudták rendesen használni, valami infógyűjtéshez kellett, rendben, léphetünk tovább, kb. ennyi.Inkább arra leszek kíváncsi, az ujjlenyomatozás benne lesz-e már ebben (mintha abban a korban jöttek volna rá), vagy sem.

A negyedik bekezdésben van egy elgépelés: *szokotunk = szoktunk.

CyClotroniC - 2013. 01. 05. 14:27

Javítottam, köszi.

koka - 2013. 01. 07. 19:44

Lement 60 perc és nem tudtam eldönteni, hogy kell ez nekem vagy sem. A karakterek ismertetését meg mintha direkt kerülték volna. Talán Jackson volt az, akivel próbálkoztak valamit összehozni. 3-4 rész lehet kelleni fog belőle a döntéshez.

CyClotroniC - 2013. 01. 07. 19:46

3-4 rész után meg már a felénél leszel :D

koka - 2013. 01. 07. 21:28

Ja itt a gond :D

winnie - 2013. 01. 07. 21:47

végig epizodikus lesz, ahogy nyilatkozták. érdekes.

Delilah - 2013. 01. 07. 22:21

miután olvastam a cikket bepróbáltam: a box meccs, meg rohan a rendőr, meg hulla, mintha a Sherlock filmet látnám Robert Downey-val… nekem a fő karakter borzasztóan unszimpatikus, a dokiban láttam potenciált, de annyit nem… az elején bevillant Sherlock filmtől pedig nem tudtam elszakadni, ezért sajna végig kopi érzésem volt, nálam 4/10 a pilot

CyClotroniC - 2013. 01. 08. 00:15

winnie: Az tényleg furcsa, nem tudnék most fejből előhúzni olyan sztorit, ami eleve minisorozatnak indul és epizódikusnak tervezik. Nem látom benne a logikát, főleg, hogy a jelmez meg a díszlet költsége több szezonra oszolva kevésbé is fájna.

Lemoni - 2013. 01. 10. 00:06

Teljesen Copper-feeling volt, látványban, karakterekben, történetben és még a Ripper is rímel rá, mintha ez az új sorozat egy amolyan recycling lenne:) Bár a Copperben nem a bűnügyek felderítése volt az egyetlen szál és nekem több a szimpatikus szereplő is ott, de a Rippert is szeretni fogom azt hiszem, nekem nagyon bejönnek az ilyen hangulatú filmek.

yeeeyha - 2013. 01. 10. 09:14

Nekem nagyon tetszett a pilot, egyszerűen nem bírtam elszakadni tőle, pedig csak az első 5 percbe akartam belenézni.
Matthew Mcfadyen miatt nem vagyok pártatlan (Büszkeség és balítélet nálam alapfilm), de még talán az ő karaktere a legfurább: említve volt már, hogy kicsit mintha túl jámbor lenne, és ez igaz is. Valahogy nem illik a környezetbe, úgy érzem egy nagyobb utcakölyök lenyomná.
A bokszos részek jók voltak, kivéve egy észrevételt: Reid-ről annyira lerí, hogy tisztességes polgár, hogy az valami hihetetlen.
A többiek fantasztikusak, tetszett a környezet, a hangulat, és még a Sherlock Holmes beütés se zavart, még azon se akadtam ki, hogy a RIPPER STREET ugyanúgy lett kiírva az introban mint a SHERLOCK HOLMES a mozifilmben.
Én nagyon lelkes vagyok a folytatást illetően. A Coppert már egy csomó ideje meg akarom nézni, de azt kikapcsoltam 2-3 perc után, azóta is itt pihen a gépemen, még nem akarom lomtárba küldeni. De az introja fantasztikus.

Coimbra - 2013. 01. 11. 21:06

yeeeyha: és tessék, most egy utcakölyök le is nyomta (‘Woody’ a This is Englandból…), és nem is volt nagyobb. :D
Ezen a szövegen hatalmasat nevettem:

-Drink this.
-What’s in that, Reid?
-Various. Magnesia for the heartburn. Rum. Sugar syrup. Cocaine.
-Well, thank you.
-I’d have you happy in your workplace.

Valahogy ebből kéne hét idézetét csinálni, csak túl hosszú.De mondjuk a “Magnesia for the heartburn. Rum. Sugar syrup. Cocaine. I’d have you happy in your workplace” megtenné. :D
Bár az érdekes, hogy milyen anyagi forrásból rendezte be ezt a kis “modern labort”.Mert elvileg nem lett a dokiból rendőrségi tag, csak valami külsős alkalmazott, meg ahogy bemutatta a labort, nem úgy lett elmondva, mintha csak bérelnék valami kórháztól vagy ilyesmi, hanem személyesen Reid csinálta.Miközben az előző részben ugyanezt a dokit még ki akarta rúgni a “senior” felügyelő.

Lemoni - 2013. 01. 11. 23:59

Az 1×02 még jobb volt, mozgalmasabb és a téma is inkább tetszett, ja és plusz pont Misfits Rudyért :)

yeeeyha - 2013. 01. 12. 18:14

Coimbra: Joe Gilgun (Woody This is england) nagy kedvencem, imádom :D Naná, hogy lenyomta. :D Ja, és tök szuper, hogy más is nézte a This is englandet, nem vagyok egyedül :D

Nagyon tetszett az 1×02 is, megmaradt a hangulat, kaptunk némi karakter mélyítést, főleg Reid felől. Jó lenne, ha újra összemelegedne a feleségével, a romantikus lelkemmel nagyon örülnék neki. :)
Gondolom az átívelő szál Jackson múltja lenne, de épphogy csak megpiszkálgatták a gyűrűvel. Gondolom Reid se fogja annyiban hagyni a dolgot. Nekem mondjuk kicsit csalódás volt, mikor Reid mondja, kinek a neve volt bele vésve, de igazából nem is várhattam ismerős nevet, szóval alapból peches ügy volt.
Aki nagyon idegesísett, az a polgárőr, nagyon ütnivaló képe volt.

yeeeyha - 2013. 01. 12. 18:18

Ja, és Reid-nek gondolom csak van némi befolyása, a távírót is ő szerezte be, az se lehetett olcsó mulatság. És gondolom Jackson szakértelmének az eredményét látva az előző felügyelő nem akadékoskodott.

Coimbra - 2013. 01. 12. 20:51

yeeeyha: igen, de míg a távírót mindenki használhatja az őrsön, addig a boncterem mintha csak és kizárólag Jacksoné lenne.

Amúgy a végén a gyűrűs dolgot nem értettem, hogy mi van, mikor jött a levél, kinek a neve van benne, nem furcsa-e Reidnek, hogy Jackson is Pinkerton volt, nem látta-e korábban rajta, mielőtt elvesztette a rulettasztalnál… homály az egész.

CyClotroniC - 2013. 01. 12. 21:09

Én a gyűrűt úgy értelmeztem, hogy Jackson eredeti neve van benne, egy kőrözött bűnöző a faszi valszeg és nem Pinkerton, de lehet, hogy téves és majd kiderül.

Amúgy ebből most már végignézés lesz. A második rész is azt adta, amit az első, hogy jó-jó, de örülnék, ha kiemelkedő vagy gyenge lenne, hogy várjam vagy kaszálhassam, viszont már a negyedét így is megnéztem. Azért Joseph Gilgun vendégszereplése sokat dobott a részen, de továbbra is úgy érzem, hogy a 3 “nyomozó” kb csak asszisztál a heti villainhez, egyszerűen a mellék karakterek sokkal érdekesebbek. :P

yeeeyha - 2013. 01. 12. 21:14

@Coimbra:
Jackson a nyakában hordta a gyűrűt, Reid meg 2 éve kapta azt a levelet, hogy keresnek egy Matthew Judge-ot, Pinkertonost. Szerintem Reid nem is azért kérdezett rá, mert tudja, hogy köze van az ügyhöz, egyszerűen csak kíváncsi volt, hátha a közös Pinkertonos múlt szolgálhat némi pletykával. Esetleg van valami sejtése, elvégre meg is mondta, hogy kíváncsi, Jackson honnan tudta, hogy szorult helyzetben vannak az árvaházban.
Egyébként mennyi az esélye, hogy Jackson valójában Judge?
A boncterem szerintem is Jacksoné, és ahogy Reid nyilatkozott a náluk levő doktorokról (részegesek) szerintem egész egyszerűen nem engedi oda őket.

yeeeyha - 2013. 01. 20. 21:06

Tetszett az 1×03 is, érdekes ügyet hoztak ki a dologból.

ati - 2013. 01. 22. 17:29

Én nem vagyok képben, mi vagy kik a Pinkertonok? Milyen közös Pinkertonos múlt? Biztos átsiklottam valamin, de nekem a vége elég zavaros volt emiatt.

ati - 2013. 01. 22. 18:38

Egyre jobban tetszik ez a sorozat, de hihetetlenül fura feje van a Mrs. Reid-nek. Nem tudom, hogy találtak ilyen színésznőt, de olyan, mintha erőlködne, hülye grimaszokat vág, mikor érzelmeket kéne kifejeznie.
De most már jó lenne, ha kiderülne, hogy mi történt a lányukkal és miért nem tudja gyászolni a felügyelő. Egyébként Londonban most is így vannak a rendőrségi körzetek, nem nyomozhat az egyik a másik körzetében?

Coimbra - 2013. 01. 23. 00:05

Ati: a Pinkerton valami magánynyomozóféleség volt az USA-ban, én sem tudom pontosan, de pl. a Deadwood c. sorozatban kifejezetten féltek a Pinkertonoktól.Szerintem valami érdekvédelmi szervezet lehetett, mint mondjuk a Magyar Gárda vagy nem tudom. :D Wikipedián van róluk cikk.

Nicholas - 2013. 01. 25. 14:21

Jó látni, hogy annak idején még nyugodtan szétverhette és megkínozhatta a rendőr a gyilkost, és nem őt nevezték a szemétnek… :)

Eddig mindhárom rész 7/10 körül hozott
Nem világmegváltó, de jó nézni. Teljesen leköt arra az egy órára:)

ati - 2013. 01. 29. 19:27

Coimbra: köszi, keresgettem róluk infót, találtam is dolgokat, de annyira nem jó az angol tudásom.

De ez a Mrs. Reid még mindig irritál.

Coimbra - 2013. 02. 04. 22:53

5. rész megnézve, végre leverték Reid fejéről az idegesítő keménykalapját, hülye tojásfészek haja van. :) Drake (FRIENDZONED) múltja kellően sötét, de kb. erre számítottam, mondjuk arra nem, hogy végül csatlakozik hozzájuk.Az amerikai kezd háttérbe szorulni, de Reid se volt sokszor ebben a részben, egyértelműen Drake vitte el a főszerepet.A 6. részt még nem láttam.

Coimbra - 2013. 02. 11. 19:20

Már az 5. rész után akartam írni, csak kimaradt: létezik olyan sorozat, ahol egyszerűen nincs szép nő.Ezt hogy hozták össze, nem tudom.Aztán megnéztem a részt, és az árvaház igazgatónője elég szépnek tűnt a csókjelenet után, de ő meg ugye idősebb, s még így sem MILF.
A sok orosz név bekavart, már nem is tudtam, ki van kivel, de jó rész volt ismét.A konzervatív Bennett egyre szimpatikusabb, Reid semleges, Jackson kemény.Végre jönnek ki a titkok, az előző részben csak Bennetté, most már Reidé is a lánya eltűnéséről (ugyanúgy eltűnt, mint a Copperben, érdekes), Jackson viszont tartja magát, nála lassan csepegnek az infók, de ez jó.

ati - 2013. 02. 12. 14:18

Egyet kell, hogy értsek, szerencsétlen Reid mellé adhattak volna legalább egy szép, vagy csinos nőt, de sem a felesége, sem az árvaház vezetője nem egy szépség, ráadásul nem is szimpatikusak.

Lemoni - 2013. 02. 25. 17:15

Jó résszel zárt az évad. Nagyon korrekt volt a sorozat, végig egyenletes színvonallal, nekem a MisfitsRudy-s és a Iain Glen-es részek voltak a kedvenceim. Macfadyen hol visszafogott hol impulzív játékát, különösen a zárórészben élvezet volt nézni, de minden állandó és vendégszereplő remek volt, talán csak a női karakterek voltak némiképp elnagyoltak. Szerettem az atmoszféráját, hasonlóra várnom kell még egy picit. Most február elején kezdték el a Copper 2. évadának forgatását, ami nyáron jön ki, aztán utána meg majd a Ripper újabb évada. Érdekes lenne, ha egy karakter feltűnne mindkét sorozatban, bár kb. 25 év különbség van időben, de megoldható :)

laza_kivi - 2013. 02. 27. 21:00

A legnagyobb bajom az utolsó résszel, hogy még messze van a következő évad. :)

Eléggé megszerettem a szereplőket, kedvenceim ebben a sorrendben: Captain Jackson, Drake.

Minden rész hozta a megfelelő színvonalat. Tetszett, hogy nemcsak 40 percesek voltak. Nagyon jól is kezdett a sorozat, megvettek már az első résszel. (+a második is nagyon mozgalmasra sikeredett)
Számomra az egyik kedvenc rész a 7. volt. Megismerhettük végre Jacksont és Susan kis történetét. Eddig is tetszett a kettő kapcsolata, most fény derült a titkukra. :) Mindvégig lekötött a rész, csak szegény Hobbs…:(

Coimbra - 2013. 03. 02. 15:31

Vége az évadnak.Jó volt.A végén, mikor túl sokáig mutatták Reid fejét, már kiszámítható volt, hogy az nem a lánya, ahogy azt is kitaláltam, hogy nem fog Reid Victortól (Borgiasból Juan… :D) semmit sem megtudni, mert a mádámtól kapott pisztollyal lelövi majd Bella.Ennyire nem szokott a BBC kiszámítható lenni!
Azért érdekes a párhuzam, hogy az amerikai BBC-n is szinte ebben a korban a rendőr keresi a lányát/feleségét (Copper), meg itt is.Ennél eredetibbet is kitalálhattak volna, mert sikerült ugyanarról kétszer lehúzni a bőrt.

Coimbra - 2013. 03. 02. 15:32

Legjobb jelenet az volt, mikor a 7. részben Drake zabálja a fish and chipset újságpapírból, sörözik és könyvet olvas.Aztán az idillt megzavarja a menekülő utcalány.

laza_kivi - 2013. 03. 02. 15:52

Ellentétben a Copperrel ez a sorozat leköt engem. Copperből nem is néztem végig az első évadot, valahogy nem nagyon érdekelt, hogy mi lesz az évad további eseményei.

yeeeyha - 2013. 03. 02. 19:13

Zseniális évadhoz zseniális finálé dukál :)
Mindegyik rész erős 9/10 volt nálam, érdekeltek az esetek, jó hangulatot és korszaklátványt építettek köré, a karakterek is egész jó elmélyítést kaptak, mint a főszereplők, mint a mellékszereplők.
Vacillálok, hogy melyiket tartom a kedvencemnek a részek közül, talán az 1×07-et, annyira jó volt Jackson és Susan, nem is gondoltam volna, hogy ez lesz a történetük, de nagyon tetszett. És ez a rész szállította számomra a legnagyobb dühöngő WTF?!-et, én egyszerűen nem akartam elhinni, még az utolsó utáni pillanatban is arra vártam, hogy (SPOILER) hobbs (SPOILER VÉGE) egyszercsak levegő után kapjon… Hihetetlenül kegyetlen halált kapott, főleg, hogy saját füllel hallotta, mi meg hogy lesz :( A rendőrök éneke nagyon megható volt, jól kezelték a készítők ezt a háttérhangulatban.
A finálén amolyan klasszikus finálé volt, itt éreztem először azt, hogy ez egy minisorozatként lett meghirdetve (hál’ istennek nem váratott magára sokáig a 2. évad, imádom, hogy van mire várni) és érződött is majd minden szálon a lezárás féleség: Hasfelmetsző és Reid lánya ügyén.
Először azt hittem Hasfelmetsző után vetik magukat, de örülök, hogy teljesen más ügyet kanyarítottak ki belőle, összességében ez az ügy tetszett a legjobban. A fényképezésen is változtattak kicsit, gyönyörű színeket kaptunk szinte végig. Én bevettem a csalit, hogy a kislány reidé, de bár sajnáltam a végén reidet, azért annyira nem kesergek. Szörnyű ami történt, végre meg tudtunk minden részletet, voltaképpen mindkét szülő hibás volt (az anya azért, mert úrinőként csak a gyerekre kellett volna vigyáznia, mégis szabadulni akart kicsit, Reid meg azért, mert nyomozás közben cipeli magával a gyerekét – amúgy nekem mindkettejüktől karakteridegen volt ez), de szerintem a lány tényleg meghalt, ennyi volt. Reid azért szépen összegabalyodott deboráhval, szerintem a nézők 90%-a szívesen látná, ha nyíltan őt választaná és nem kéne tovább néznünk a szenvedését Mrs “fura-arcomhoz-fura-áll-párosul” Reiddel.
Az egész sorozat legjobbjai Jackson és Drake, nagyon jó pillanatokat szállítottak végig :D Az egyik részben, mikor Jackson jobb híján bevette a csaj gyógyszerét és Arthertonból és Hobbsból akarta kiszedni, hogy hol van reid, hát én akkorát röhögtem az egészen :D
A kedvenc jelenetsorom amúgy nálam is az, mikor Drake eszik és olvas, és hirtelen a legénylakásába, legényéletébe bekopogtat Rose (kíváncsian várom, hogy merre mennek tovább, én szeretném, ha összejönnének.)

yeeeyha - 2013. 03. 02. 20:23

És ki állal be a being human uk 5×03-ba…? Ez nem az én napom, Mrs. Reid. XD

laza_kivi - 2013. 03. 02. 22:27

Kísért téged. :D XD

ati - 2013. 03. 03. 15:24

Én nagyon megkedveltem ezt a sorozatot, mind a 3 férfi főszereplő nagyon jó, de a női karakterek és színésznők nem tetszenek.
Az esetek érdekesek voltak, szeretem a régebbi időben játszódó sorozatokat/filmeket, úgyhogy örülök, hogy lesz 2. évad.
Egyébként most már Mrs. Reid és férje újra boldog együtt, mert nagyon összeborultak, amikor mentek el az árvaházból. Pedig még mindig inkább az árvaházas nő, mint a felesége, de mindkettő színésznő borzasztó fejeket tud vágni.

zborg - 2013. 03. 16. 19:08

Jó kis sori ez. Simán 8/10 az egész évadra.
De azért a nők lehetnének szebbek benne.
Az árvaházas hölgy úgy néz ki mint Cuddy a House-ból 10 évvel öregebben :), és Cuddy sem volt egy eyecandy :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz