login |

American Horror Story – Mi lesz ősszel?

2013. 01. 05. 16:11 - Írta: CyClotroniC

43 hozzászólás | kategória: ajánló, antológia, video,

Már csak 3 rész van hátra az American Horror Story: Asylum-ból, a 2. évadból, ami talán az őszi sorozatszezon leszórakoztatóbb perceit szállította számomra. Már a spoilermentes ajánlóban ajnároztam a sorozatot és a kibeszélőben is túlsúlyban vannak a pozitív vélemények, így tényleg csak azt tudom mondani sokadszorra is: nézzétek meg Asylumot, főleg hogy az első szezon ismerete nem is szükséges hozzá!

Ugyan még hátra van egy Falchuk-, egy Murphy- és egy Minear -epizód, de a rajongókat már most az foglalkoztatja, hogy milyen sztorit kapunk majd ősszel, főleg mióta Ryan Murphy is nyilatkozott már a szokásos heti EW-interjújában.

Ami biztosra vehető, hogy egy fokkal kevésbé beteg évadra számíthatunk, feltehetőleg vidéki környezetben. Murphy idén hiányolta a Violet-Tate kapcsolathoz hasonló könnyedséget, így ezúttal evil glamour-t ígér, jelentsen az bármit is, illetve azt is elmondta, hogy a 2×10-es epizódból kiokoskodható, hogy mire is gondoltak.

A rajongók már a salemi boszorkányperektől kezdve, a déli vudun át, Carnivale-szerű vándorcirkuszos történetig mindent betippeltek, és az is biztos, hogy jó pár színész bejelentette, hogy maradnának a következő körre is, élen Jessica Lange-gel. Ez mindenképpen jó hír, hiszen a sorozat lelkét a remek színészgárda adja, így nem meglepő, hogy az idei JAws-on minden szóba jöhető kategóriában képviselte valaki Briarcliffet a LangeRabeQuinto-triónak köszönhetően.

A tovább mögött bónuszként megtekinthető az eheti epizód táncjelenete azok számára is, akik esetleg nem követik a sorozatot. Kontextus nélkül is értelmezhető, így spoilertől csak annak kell tartania, aki esetleg nem akarja tudni, hogy a sztori ezen pontján még ki van életben és éppen hol tartózkodik, hiszen az ilyen Glee-s kikacsintások ellenére is szépen hullanak a karakterek.

43 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2013. 01. 05. 16:18

Zseniális rész volt a 2×10, a dalbetét pedig az elmúlt egy év legszórakoztatóbb jelenete volt!
Én a 3. évadra vonatkozóan, ahogy leírtam már, legjobban egy Carnivále szerű történetnek örülnék, de a salemi boszorkánypereket sem vetném meg. Viszont a voodoo dologgal még nem tudok mit kezdeni.

Nicholas - 2013. 01. 05. 16:36

Nagyon jól eltalált képek vannak a posztban. Gratulálok! :)

jky - 2013. 01. 05. 16:43

A táncjelenet tényleg az egyik legjobb dolog volt az AHS történelmében :)

Én a 2. évadban elmegyógyintézetet akartam, meg is kaptam, de bevallom, kicsit másra számítottam. De egyébként jó, tetszik, nézem.

Harmadik évadban nem tudom, minek örülnék a legjobban… talán a vándorcirkuszos témában látnék leginkább fantáziát :)

P009 - 2013. 01. 05. 16:44

Idén lett egy újabb kedvenc színésznőm Lily Rabe személyében.

winnie - 2013. 01. 05. 16:45

nekem már tavaly nagy kedvenc lett az ahs-ben:) de tudtam, hogy ismerem valahonnan, talán a mediumos dupla részből. megnézem már, hogy vajon onnan-e.

wondorog - 2013. 01. 05. 16:52

Gondolkodom rajta egy ideje, de lenne egy kérdésem: inkább a beteg dolgokra hajtanak, vagy nagyon a random ijesztésekre is (mert azokat nem nagyon szeretem)?

Sunflower - 2013. 01. 05. 16:53

Én is imádom az évadot, nagyon sajnálom, hogy közeleg a vége.
Kíváncsian várom a 3. évadot, én biztos ott leszek a kezdésnél, remélem minél többen csatlakoznak majd a cast-hoz az eddigi évadokból. A 3 fő tipp közül hozzám is Carnivalé-os áll a legközelebb, mert épp most arra vagyok rákattanva, de nem tartom valószínűnek, hogy ez lesz a befutó. A Salem-es ötlet is tetszene, de ezt meg túl egyszerűnek és kézenfekvőnek tartom, hogy ez legyen a megoldás. A voodoo-s témát tartom a legvalószínűbbnek, egyrészt az utalások, másrészt pedig téma különlegessége miatt, bár ebben vagyok a legkevésbé otthon.
Igazából ha ilyen lesz a színvonal és a szereplőgárda, gyakorlatilag elém rakhatnak bármit, én megnézem. :)

LaCRossE - 2013. 01. 05. 16:56

wondorog: random ijesztgetések egyáltalán nincsenek benne.

Sunflower - 2013. 01. 05. 16:56

wondorog: a 2. évad inkább beteg, mint ijesztő, inkább pszichothriller, mint horror. Ha csak ez tart vissza szerintem próbáld be (bár talán pont a pilot(2×01) a legijesztőbb, legalábbis számomra), egyébként én sem szeretm a horrort, de ezt imádom. Az 1. évad inkább “ijeszgetős”, bár az sem volt olyan vészes, pedig én parázós vagyok. :)

CyClotroniC - 2013. 01. 05. 16:56

Szerintem idén jóformán nem is volt random ijesztés, max a szezonnyitóban, de ott sem önkényesen, inkább csak meglepő dolgok voltak. Tavaly szerintem több klisé volt, idén inkább elvont és beteg ötleteik vannak, még annyira sem szól a paráztatásról, mint az S1. Ráadásul van az egészben valami jóleső könnyedség is, amitől még néha nevetni is lehet egy-egy húzáson, és nem azért mert gagyi.

Annyit még érdemes megjegyezni, hogy a 2×01 elsőre eléggé kaotikusnak tűnik, aztán 3 részen keresztül ez folyamatosan oldódik is fel. A 2×04-től lett igazán kiemelkedő az évad, de addig se arról van szó, hogy “szenvedni” kéne, nagyon nem.

eLaNoR - 2013. 01. 05. 17:13

Lehetne esetleg kérni, hogy a táncbetét megléte is kerüljön a tovább mögé? Szerintem az élménynek most különösen szerves eleme, hogy váratlan volt.

wondorog - 2013. 01. 05. 17:15

Lehet hogy a 2. évadot bepróbálom, az elmegyógyintézetes téma mindig vonzott.

horathius - 2013. 01. 05. 17:23

nagyon jó az évad. az elején kicsit féltem hogy sokat akartak belepréselni, de nem lett belőle probléma.

azt pedig egyszerűen imádom amikor shachath szárnyai kinyílnak.

superpityu - 2013. 01. 05. 17:32

én talán leginkább a salemi történetnek örülnék, de a vándorcirkuszos sem lenne rossz.
Ez az évad nekem sokkal jobban bejön mint az előző, és tényleg van benne valami könnyedség, ami még élvezhetőbbé teszi a részeket.
Idén nagyon megkedveltem Lily Rabe-et, méltó társa lett Lange néninek. remélem minél többen visszatérnek a következő évadra.

Lemoni - 2013. 01. 05. 17:55

Vándorcirkusz nem rossz ötlet, de én el tudnám képzelni a voodoo-témát is, mondjuk egy fülledt déli helyszínen, pl. New Orleansban. A dalbetétnél felötlött bennem, hogy akár színház is lehet a következő helyszín. Bárhogy alakul a helyzet, annyit kérnék Ryan Murphytől, hogy az AHS3-ba legyen szíves betenni Matt Bomert (lehetőleg valami nagyon szadista szerepben), ha már szinte minden más projektjében ott van :D

Andris - 2013. 01. 05. 17:56

random ijesztgetések mentes, szinte teljesen. Ezért tudom nézni, akár éjszaka is:)
Pedig én még a fűrészt sem bírom meg ilyesmi.
Ez csak szórakoztat és beteg…

szendroib - 2013. 01. 05. 17:58

Nagyon jó az évad szerintem is, nekem tetszett első is:). Az elején nagyon nem jött be nekem az UFO-s szál, de az utóbbi 2 epizód alatt megváltozott a véleményem, már kíváncsi leszek mi a vége:). Igazán tetszik, hogy ennyi kusza szálból miket kihoznak, bár az utolsó 3 részre nem maradt olyan sok lezáratlan szál, viszont így talán jól le lesznek zárva:).

jky - 2013. 01. 05. 18:00

Én nem is tudtam, hogy Lily Rabe volt az első évadban, aztán most látom, hogy ő volt Nora. Rá sem ismertem ebben az évadban :) Vagy csak ennyire rég volt már az első :D Viszont remélem, hogy a 3. évadban is lesz, de igazából az egész gárda mehetne megint tök más szerepbe :)

jim455 - 2013. 01. 05. 18:06

Én egy középkori falunak örülnék mint helyszín, de az már sajnos nem lesz.
Úgy néz ki, hogy a helyszín New Orleans, erre utal, hogy a zenegépen sok szám valahogyan köthető a városhoz.Szerintem tuti vudu lesz, mert New Orleans-ban nagy hagyománya van, és ugye ott volt a babát szorongató nő is.

CyClotroniC - 2013. 01. 05. 18:17

Lemoni: New Orleans nem is lenne hülyeség. Ott aztán van hagyománya a vudunak, illetve a fekete-fehér ellentétre fel lehet húzni azt a Rómeó és Júlia jellegű ötletet is, amire Murphy is utalt. Mondjuk a Treme után nagyon merész New Orleans-ba vinni egy sorozatot.

jky: Lily Rabe idén durván hálás szerepet oldott meg tökéletesen, de én már tavaly is dicsértem. Addig a pontig nem ismertem, sosem láttam semmiben sem (amit meg is jegyeztem volna), de ott elsőre megtetszett, nagyon jól hozta azt a karaktert is.

horizon - 2013. 01. 05. 18:19

Bármi történik, evan peters-t szeretném látni a 3. évadban :D

BSBsubs - 2013. 01. 05. 18:37

Talán hétről-hétre a legvárósabb sorozattá nőtte ki magát nálam így a 2. évad alatt. Veszettül szórakoztató, ami a pazar színészi játéknak is nagyban köszönhető. Én is úgy vagyok vele, hogy kb. bármilyen sztorit köríthetnek a színészek köré, nekem tetszeni fog.

jim455 - 2013. 01. 05. 18:58

Olvastam egy teóriát.A főcímben látható egy beteg, telesen bekötözve, mint aki megégett.Az a beteg láthatóan nem Arden, de ez egy utalás lehet, hogy Arden túléli, mert kihúzzák.Szerintem nem.

Lemoni - 2013. 01. 05. 19:01

Az mindenesetre tény, hogy Murphy szereti a horrorkliséket használni mind a helyszínek mind a szereplők tekintetében. Lássuk, milyen helyszínek számítanak potenciális horror tetthelynek, a kísértetjárta ház és az elmegyogyó tehát már megvolt. Ami lehet: kórház, hótól elzárt település/szálloda, indián temető, voodoos vidék, floridai mocsár, ködös tengerparti városka, hightech felhőkarcoló, nagyvárosi latin/zsidó/kínai negyed, mulató az alkoholtilalom idején….azt hiszem, ezek a leggyakoribb klisék :)

manor - 2013. 01. 05. 19:14

A cirkuszos helyszín már csak azért is passzolhat a képbe, mert az eddigi évadok is zárt közösségben, kevés helyszínen (leginkább egy épületben) játszódtak. (bár ez lehet, hogy nem koncepció, inkább csak kényszer, költséghatékonyságból) Plusz ha századfordulós a kor, akkor jó pár torzszülöttet is bele lehet pakolni.

szerintem - 2013. 01. 05. 19:37

@winnie: igen, a mediumban szerepelt korabban, illetve en emlekszem ra a nip/tuckbol is.

Petivagyok - 2013. 01. 05. 20:29

a 3.évadra láttam egy elég valószínü tippet (utalnak is rá a részbe) :D

SPOILER

Hullaház

winnie - 2013. 01. 05. 21:00

igen, a mediumot imdb-n láttam (esélytelen lettem volna kútfőből:) – de a sztorira és a karakterére nem emlékszem, szóval teszem is be a dvd-t, hátha beugrik.

senki - 2013. 01. 05. 22:15

Imádom…

De nekem speciel a táncjelenet nem tetszett…

Rubber Duck - 2013. 01. 05. 22:57

A mostani 10. rész benne a betétdallal, fantasztikus volt, ahogy az egész évad és tulajdonképpen az egész AHS is az. Én az 1. évadban Taissa Farmigát kedveltem meg, most a 2.-ban Lily Rabe-et, rá is szavaztam, remélem Emmyre jelölik, ha már GG-ra nem. Persze a többiek is nagyon jók.
Viszont van 2. dolog amire még nem kaptam választ.

SPOILER ! ! !

Az egyik, amikor a püspök telefonál Ardennek, hogy vigyázz, a nyomodban vannak. Egy későbbi részből derül ki, hogy akkor még nem tudta, hogy kicsoda valójában. De akkor miért telefonált?
A másik: mire utalt Arden a püspöknek, amikor utalt rá, hogy valami titkot őrizget az otthonban? Ami miatt a püspök kénytelen szemet hunyni Arden kísérletei felett? Eddig ugyanis semmi sem utal rá, hogy a püspök bármi titkot rejtegetett volna az otthonban.

szerintem - 2013. 01. 05. 23:18

@winnie: abban a tortenetben van, amiben allison megigeri anjelica hustonnak, hogy segit neki kideriteni, hogy hova tunt a lanya. egy eszelos elrabolta es fogva tartotta egy masik lannyal egyutt, na azt jatszotta lily rabe.

bocsanat az off-ert

nezzen mindenki mediumot, nagyon jo sorozat!
bocsanat a masodik off-ert is:)

_Peter - 2013. 01. 06. 11:11

Rubber Duck

Első évadból Violet is tényleg jó volt, nem tudtam honnan olyan ismerős a csaj. Aztán persze utánanéztem.

Nekem úgy jött le az atya kezdettől tudta Arden múltját, hiszen nem csak a titkosszolgálatok, az egyház is sok nácinak adott új személyazonosságot a háború végén. De arra is figyelmeztethette, hogy ki ne derüljenek a kísérletek. A titok ennyi, hogy bárkit bezárhatnak az otthonba kezelésre, a kísérletek, szadizmus, az idegenek? stb. Meg az atya is ölt személyesen, amikor a csúnyán elintézett nimfo csajt megfojtotta a kórházban, hogy ne tudjon beszélni mi történt vele.

Lilith - 2013. 01. 06. 13:10

A napookban elkezdtem nézni a második évadot,és hát nem tudom mi a véleményem még.majd ha a felénél tartok akkor talán megmondom,hogy ez vagy az első tetszett jobban. :)

Andris - 2013. 01. 06. 14:33

hightech felhőkarcoló

erre én is gondoltam, csak nincs benne szerintem 10-12 rész:(

Robbie - 2013. 01. 06. 15:13

Iszonyat jó részek voltak! csak úgy érzem, hogy Hans halálával annak a szálnak már vége és így csak bloody face körül forog majd a sorozat érdemi része… de remélem tévedek

zsoltib - 2013. 01. 06. 22:19

Ha a legelső két rész után félretettem, mert nem jött be, akkor hagyjam is ott, vagy van értelme elkezdeni? Javul annyit a dolog h legyen értelme újból nekiállni, hátha bejön?

CyClotroniC - 2013. 01. 06. 23:41

zsoltib: Az attól függ, hogy miért tetted félre, mi tetszett, mi nem, mi zavart benne, mit hiányoltál. Akkor már tudnék súgni. Illetve az is kérdés, hogy melyik szezonról beszélsz, mert az S1 és az S2 mondhatni gyökeresen más jellegű.

Clive - 2013. 01. 07. 11:44

Üdv mindenkinek!!!
Hát látom egyre nagyobb rajongó tábora van ennek a mesterműnek,mert nem tudok ennél gyengébb jelzőt használni rá.Egyszerűen fantasztikus az egész és nem csak a történet,meg ahogy filmre vitték,de az,hogy számomra ismeretlen színészek,mekkorát tudnak alakítani!!!( Jessica Lange, nem teljesen ismeretlen,de nem gondoltam volna,hogy ilyen fantasztikus lesz,ő azért rémlik régi filmből.)Én amúgy is horror rajongó vagyok,de ez!!!Alig bírom kivárni az új részt és gáz,hogy hamarosan vége.Én csak egy két sorozatot szeretek (Spartacus,Walking Dead) de erre örökre emlékezni fogok.

zsoltib - 2013. 01. 07. 17:47

Az első évadnál ragadtam le. Lassúnak és unalmasnak találtam. Az a két rész annyira nem ragadt meg bennem, hogy egyszerűen elfelejtettem, hogy jönnek az új részek. Így inkább hagytam annyiba.

CyClotroniC - 2013. 01. 07. 17:50

Akkor próbáld be a 2. szezont, mert más jellegű, teljesen új sztori, új karakterekkel, de azonos színészekkel. Hátha ez majd tetszik.

zsoltib - 2013. 01. 07. 17:54

Köszi. Akkor a másodiknak adok egy esélyt.

B. - 2013. 01. 09. 16:50

zsoltib: nézzél inkább született feleségeket…Ami nem megy azt nem kell erőltetni. Erre a sorozatra rá kell hangolódni. Egyébként meg várós a 3. évad, nekem személy szerint mindegy a sztori, első számú kedvenc sorozatok terén.

winnie - 2013. 01. 09. 17:12

egyetértek, a szülfel is nagyon jó, de az ahs-nél is érdemes nézni mindegyik évad elejét, hiszen mások. a mostani simán bejöhet.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz