login |

JAws 2012: A főkategóriák végeredménye

2013. 01. 06. 16:00 - Írta: winnie

72 hozzászólás | kategória: díjátadó,

2007 a House és a Californication éve
2008 a Lost és a How I Met Your Mother éve
2009 a Dexter és a The Big Bang Theory éve
2010 a Dexter és a The Big Bang Theory éve
2011 a Game of Thrones és a The Big Bang Theory éve

Fogjuk fel az eredményt ismét duplázásnak. Bár mindkét sorozat veszített egy tavalyi győztest, még mindig a Game of Thrones és a The Big Bang Theory a legtöbb Junkie-olvasó kedvenc sorozata, továbbra is ezt a két sorozatot tartjátok a legjobbnak. És nem, nem azért, mert a legnézettebbek itthon, mert műfajában egyik sem a legnépszerűbb. (Mármint a neten, azaz nem a legtöbben töltik le őket.)

Persze nem is kell, hogy a leginkább nézett sorozat legyen a szavazások nyertese, hiszen mindenki több sorozatot néz, az össze GoT- vagy TBBT-néző tud másra szavazni, mint ahogy sokan meg is teszik, korábban olyan sorozatok nyertek főkategóriákat, mint a Homeland (tavaly), a Modern Family, a Chuck, a Veronica Mars vagy a Weeds. Érdekes, hogy ezek közül több is (és a korábban ugyancsak győztes House) még idén is szavazható volt, de már nagyon messze kerültek a díjaktól.

  • 5 jelölés: Sherlock, Dexter, Modern Family
  • 4 jelölés: New Girl, The Big Bang Theory, Game of Thrones, Homeland

Egyébként is tanulságos látni, hogy régen domináló sorozatok, mint a Californication vagy a House, hogy kerülnek háttérbe, míg mások az évek múlásával megerősödnek. Mint ahogy azt is hasznos figyelni, hogy miképpen alakulnak a szavazati arányok az évek során, mely sorozatok vagy színészek lesznek évről-évre egyre erősebbek, s kik gyengülnek fokozatosan. Azért ez valamilyen szinten jelzi az ízlések változását is, nem?

Lássuk a végeredményt, ti döntöttetek, szerintetek ők a legjobbak, 8-an védték meg “címüket”, ami nem rossz. És remélem, hogy a versengésen kívül esetleg olyan is volt, aki kapott ötletet arra nézve, hogy mit próbáljon meg legközelebb nézni. Köszi mindenkinek, aki velünk játszott, aki jelölt, aki szavazott, aki kommentelt, és a szavazatszámlálásban nyújtott hatalmas segítségéért hatalmas hála illeti dzsiaj-t.

And the winners are…

Nemsokára folytatjuk a kategóriákat, jön a posztban szavazós JAws 2.0 kiértékeljük az év legjobb epizódjait és idézeteit, a websorozatokat, jönnek az eyecandy-k is, úgyhogy ne menjetek sehová, még lesz mire szavazni januárban.

72 hozzászólás Ne habozz!

Bazsi - 2013. 01. 06. 16:20

Idei évben azt sajnálom a legjobban, hogy nem kaptunk olyan újonc sorozatot, ami előreláthatólag több évre le tudna kötni. (legalábbis engem)

jim455 - 2013. 01. 06. 16:21

Remélem lesz megint legnagyobb WTF poszt is:)

Pocok - 2013. 01. 06. 16:21

Eleinte nem volt a radaromon a GoT… aztán meg a túl nagy hype miatt kezdtem bele. Mai napig nem tudom mi a sztori és nem is érdekel.

Hajrá ARROW!

AJ - 2013. 01. 06. 16:25

Én azért a Sherlock évének is nevezném, fölénnyel nyerte a legjobb nem amerikai sorozat kategóriát és a legjobb negyven perces lemaradókat. A legjobb epozizód is az övé lesz ha jól láttam.

Nálam a Sherlock a 10/10-es sorozat és a Downton Abbey, amit most ismertem meg, és olyan szinten tökéletes sorozat, hogy a tízes skálán a legnagyobb pontszámot kapta tőlem.

A Homeland az, ami még tetszik, mondjuk nem egy 24, de jó.

AJ - 2013. 01. 06. 16:26

*epizód

Timi - 2013. 01. 06. 16:37

Carpenternek, Arrownak,TBBT-nek és a szereplőinek, valamint a Family Guynek örülök. A többinek annyira nem, de én eléggé elfogultan nézem ezeket a szavazásokat. :/

sam - 2013. 01. 06. 16:38

grat az Arrownak ^^

petecz - 2013. 01. 06. 16:39

Túl sok a TBBT…

Shalafi - 2013. 01. 06. 16:42

Azt hiszem csak az Arrow és Dinklage – el tudok egyetérteni, de sebaj, jó kis sorozatos év volt ez is :) Jöhet az Eyecandy szavazásnekmem ár 2 honapja kész a listám, és nem volt könnyü összerakni! :)

Anthony - 2013. 01. 06. 16:43

És nem, nem azért, mert a legnézettebbek itthon, mert műfajában egyik sem a legnépszerűbb. (Mármint a neten, azaz nem a legtöbben töltik le őket.)

– Nem az a lényeg, hogy itthon, vagy bárhol mennyire nézett, hanem az, hogy a junkie szavazók, vagyis az a kb. 5000 ember között, aki szavazott mennyire nézett. Mivel elég kicsi lehet azoknak a száma, akik olyan sorozatra szavaztak volna, amit nem néznek, ezért bátran kijelenthető, hogy a legnézettebbek, és a legnépszerűbbek egy halmazba tartoznak.
De nincs ezzel semmi probléma.

LuPuS - 2013. 01. 06. 16:45

Mint most is az egyén véleménye volt a fontos, mert a tömeg is csak az egyének egységes véleményéből állt össze.
Lehet szeretni, elfogadni vagy éppen anyázni, hogy ez meg most miért is nyert.

Nálam is csak a már említett probléma van, az újoncok tavaly és idén is a felhozatal számomra siralmas volt egyikbe sem kezdtem bele, mert nem éreztem azt, hogy olyan sorozatot fogok kapni ami nemcsak, hogy leköt, hanem tudom, hogy legalább kettő/három esetleg még több év időrablását tudják megvalósítani az életemből.
Így maradtam a régieknél, amelyek közül voltak szinten maradók, szintet lépők és éppen mély zuhantak is…..

További függőséget mindenkinek!

És születésnap is van???

winnie - 2013. 01. 06. 16:46

anthony: én csak azt írtam, hogy nem a LEGnézettebb. nem azt, hogy a legnézettebbEK. nagy, nagy különbség. mivel ha kifogás van, az mindig egy sorozatot érint, nem a többit. azt senki sem mondta, hogy “azért nyer XY sorozat, mert az egyik legnézettebb”. nyerni általában olyan sorozat nyer, ami benne van mondjuk a 20 legnézettebben. de ez sem mindig igaz. top5-be jut olyan is, ami nincs benne az 50 legnézettebben.

CyClotroniC - 2013. 01. 06. 16:47

Összességében idén is, mint az elmúlt évben az van, hogy a jelöltekkel nagyon elégedett vagyok, a győztesekkel már kevésbé. Persze ez mindig ízlés kérdése marad.

Azt sajnálom talán a legjobban, hogy a GoT-ból Lena nem kapta meg az őt illető figyelmet, és inkább Maisie kapta a szavazatokat, de mondjuk oda se érdemtelenül került.

A legjobban talán Andrew Scott győzelmének örülök, illetve annak, hogy egyre több mindent bepróbálnak a junkiek is a kábeles felhozatalból. Remélem jövőre a Treme-t és a Mad Men-t is kellően meg fogják ismerni, mert ez a két sorozat még megérdemelné a rajongást, illetve még a 20 percesek reformját látnám szívesen, de szerintem az hosszabb idő lesz.

A legjobban az An Idiot Abroad győzelme lepett, és hogy ezt pont a leglaposabb évadjával érte el. Szerintem csak a kommersz realityk elleni tüntetés miatt történt, de örülnék, ha nagy részt nem így lenne, és tényleg néznék az emberek. Akinek tetszett, és rá van kattanva Karlra, az nézze a The Ricky Gervais Show-t is nyugodtan, mert nem hogy animációsból hiányzott, de a legjobb 20 percesekből is.

Ennyit a reklámról. :P

Összességében tényleg nincs akkora baj a JAws körül, és lehet, hogy kicsit uncsi, hogy a GoT-Dexter-Sherlock trió kisajátította a 40-es kategóriát, de összességében azért a 20 percesen végeredménye még mindig aggasztóbb.

secret - 2013. 01. 06. 16:49

a férfi és női negyven perces főszereplőknél csak azért nem a got a nyerő, mert ott gyakorlatilag nincsenek is főszereplők? dúúrva.

asd - 2013. 01. 06. 16:49

TBBT-t nagyon nem értem. Néztem kb 4 évadot, de annyira rossz volt, hogy végül kaszáltam (ami nagyon ritka, ha nem tetszik valami azt is nehezen tudom csak kaszálni, gondolom ezzel nem vagyok egyedül).
Azt még megértem, ha a nézettsége nem rossz, de hogy ennyire közönségkedvenc legyen…

secret - 2013. 01. 06. 16:51

@asd a múltkor ugyanezen hördültem fel. 6.0-ás share? idegesítő sorozat, na.

inferno666 - 2013. 01. 06. 16:53

Ha Peter Dinklage csak mellékszereplő a Game of Thrones-ban, akkor ki vagy kik a sorozat főszereplői.

winnie - 2013. 01. 06. 16:54

van főszereplője? nem hiszen. (de te jelöltél, vagy ti jelöltetek, nem mi döntjük el, hogy ki a főszereplő. nyilván mindenki mást tart főszereplőnek.)

CyClotroniC - 2013. 01. 06. 16:54

inferno666: Nincsenek főszereplői. Főleg a sitcomoknál divat, hogy a sok szereplőből mindenki főben vagy mellékben szokott indulni a hivatalos díjátadókon, lásd Friends vagy Modern Family.

secret - 2013. 01. 06. 17:08

tényleg nincs főszereplője. ráadásul itt ugye nem is szitkom mennyiségű mellékszereplő van. hanem minimum vagy 15 egyenrangú színész játszik benne. a nagy számok törvénye alapján, pedig ezek nem lehetnek főszereplők. ugye.

wondorog - 2013. 01. 06. 17:12

Én Peter Dinklage-t gondoltam főszereplőnek, vagy Kit Harrington-t (bár ő nem egy kiemelkedő színész a GOT gárdából szerintem). Kár hogy vendégszereplőnek nem került be Charles Dance.

superpityu - 2013. 01. 06. 17:14

én is úgy vagyok vele, hogy bejöttek a jelöltek, de már az eredményekkel nem vagyok kibékülve. a tbbt számomra érthetetlen, de ízlések és pofonok.

az eyecandy szavazásnál az első sorban akarok csápolni, hogy figyelmeztessem a népet Kristen Bell visszatérésére. :D

winnie - 2013. 01. 06. 17:16

wondorog: sean bean elég központi figura az 1. évadban, de ha választani kell, akkor inkább lena headey-t vagy akár robot mondtam volna. nem tudom, jó kérdés.

én is csodálkoztam amúgy, hogy a többi got-os nem nagyon villantott. oké, sophie turner nagyon előretört, de a többiek nagyon nem. lehet, hogy itt is eléggé szétszóródtak a jelölések, mindenkinek más volt a kedvence.

Creep - 2013. 01. 06. 17:17

Arrow…… komolyan? az első rész első negyedórája annyira borzalmas volt, hogy nem bírtam ki röhögés nélkül :D

még a New Girl-t érzem túlhypeoltnak, Zooey még mindig nagyon idegesítő. mindig az mondjuk.

a többi szerintem rendben van, GoT, Sherlock meg a TBBT összes győzelme nagyon rendben van!

Serena22 - 2013. 01. 06. 17:18

Nagyjából egyetértek a listával. Már várom az eyecandy szavazást :)

AbyssR - 2013. 01. 06. 17:19

A szavazatok világosan bemutatták, hogy az általános (most a nagy számok törvénye szerinti értelmezésben) Junkie mit néz. Viszont ez korántsem jelenti azt, hogy a legnézettebb, legkedveltebb sorozatok szereplői megérdemelten nyerték a kategóriájukat. Ahogy CyClotroniC is írta, ezzel én sem vagyok máshogy. A jelölteknek én is nagyon örülök, de én sem vagyok elégedett a végeredménnyel. Mindent elfogadok, vagy legalábbis emésztem egy darabig:) De Mayim Bialik első helyezése az, amin nehéz a továbblépés:) A legnézettebb sorozatra voksolás magával ragadhatta ennek az említett kategóriának a voksait is, s szerintem nem megérdemelten.

spamdog - 2013. 01. 06. 17:19

Annyira nem tartok az árral hogy csak Zooey lett győztes azok közül akikre szavaztam. Ugyan ez vonatkozik a jelölési időszakra is. Persze ameddig tart a GoT ennek a szavazósdinak értelmét sem látom. Osszuk ki 2015-ig előre a díjakat és találkozunk 2016-ban.

Tomi - 2013. 01. 06. 17:20

Azért a legjobb reality győztese eléggé meglepett . Életemben nem hallottam erről a műsorról (An idiot abroad) és a blogon se hiszem, hogy sokat írtok róla és mégis olyan műsorokat nyomott le, mint a survivor, TAR, a voice vagy az X-factor. Na ez nekem bizonyítja, hogy nem feltétlenül a legnépszerűbbek nyernek :)

exileee - 2013. 01. 06. 17:22

Azért az 1-2 elégedetlenkedő kommentelő ellenére kijelenthetjük szerintem, hogy sikeres a JAWS és nagyon sokan élvezik.
Nem tudom ennek minek az oka, de jó részt venni ezeken a szavazásokon az elsőtől kezdve mostanáig. Még sok ilyen évet a junkie-nak!

ui: Nyilvános vetítés mellett winnie&human párosítással kíváncsi lennék egy junkie podcastre :)

winnie - 2013. 01. 06. 17:29

tomi: tavaly is lenyomta majdnem mindegyik reality-t és azért irogattunk róla:)

http://www.sorozatjunkie.hu/tag/an-idiot-abroad/

winnie - 2013. 01. 06. 17:29

exilee: hehe – arra már végképp nem lenne időm:)

i1988 - 2013. 01. 06. 17:31

Arrow győzelmén sírok… őszintén bevallom, az 5 választható sorozat közül csak az Arrow-t nézem (de csak a szuperhős téma miatt) és komoly gondok lehetnek, ha ez jobb a másik 4nél, mert szerintem kritikán aluli, komolyan vehetetlen sorozat. (nem nézhetlen, csak gagyi:D) De egye fene, Claire Danes-t sajnálom h. nem nyert.

winnie - 2013. 01. 06. 17:32

“Persze ameddig tart a GoT ennek a szavazósdinak értelmét sem látom. ”

mi olyan különleges abban a sorozatban? az eddigi győztesek közül már a house is veszített, a lost is veszített, a dexter is veszített – bármikor jöhet egy új kedvenc. dettó a himym is elveszítette a koronáját, mert jött valami új. (oké, ennek van irodlami előzménye, beépített rajongótábora, de ez akár a walking deadre is elmondható.) én meglepődnék, ha mindig nyerne. de ha így is történik, akkor is lehet ignorálni és nézni, hogy melyik a második és azt elkönyvelni elsőnek:)

Han Solo - 2013. 01. 06. 17:33

Üdv!

Jó dolog ez JAws, elég sok mindenkinek lehet iránymutató, hogy mi az amit feltétlen látni kell. Abszolút megérdemeltnek találok minden győztes, ( sitcomokra nem szavaztam mivel nem nézek egyáltalán ) kivéve a legjobb vendégszereplő kategóriában. Nálam Bobby Cannavale vitte a prímet, mert amit a BE-ban nyújtott ebben az az évadban az valami zseniális volt. Sokszor egyszerűen csak kirázott a hideg már attól is ha megjelent. Fantasztikusat alakított. Yvonne például szvsz fele olyan jó sem volt, mint azt vártam tőle, inkább csak a kötelezőt hozta, talán nála a forgatókönyvírók alakítottak nagyot, ahogy a szerepét megírták. Persze mondhatjátok rám hogy Bobby is csak a jó karakternek köszönheti ezt a jó szezont.
Szó mi szó csak így tovább Junkie

Risi92 - 2013. 01. 06. 17:34

örülök a GoTnak, Zooeynak, Carpenternek, de legjobban Maisie Williamsnek. (ha már Sarah Paulson nem jutott be:(()

winnie - 2013. 01. 06. 17:34

i1988: az arrow igazi fansorozat a műfaja alapján – a véleményemet leírtam róla, de már a pilotvéleményeknél is látszott, hogy nagy kedvenc lehet. és nagyon sokat számít, hogy sikeres is, mert tippre ez sokkal több nézőt vonz, mert a biztos kasza sorozatokat (mint a 666 park avenue) kevesebben kezdik el.)

mondjuk ilyen alapon a revolution is lehetne tényező, de hiába siker és nézett itthon, fel nem merült, szóval mégis lehet az arrow-ban valami plusz:)

Zsolti - 2013. 01. 06. 17:38

És ezzel a lendülettel lendült is a kasza a Maradj talponnak…

http://www.hir24.hu/szines/2013/01/06/ujabb-kozteves-sikermusor-dobta-be-a-torolkozot/

winnie - 2013. 01. 06. 17:47

ebben még nem látom a kasza tényét. még ők sem tudják mi lesz, az pedig, hgy megpihen, már korábbi hír volt. bár nyilván lehet a sorok között olvasni, de konkrétan nem olvasható ki ebből ilyesmi. szerintem.

A. - 2013. 01. 06. 17:56

@CyClotroniC “Remélem jövőre a Treme-t és a Mad Men-t is kellően meg fogják ismerni, mert ez a két sorozat még megérdemelné a rajongást”

Akkor ezúton szeretném kérni, hogy posztoljatok kicsit többet a Mad Menről, ha lehetséges. Képeket, jeleneteket, epizódértékelőt. Nagy szívfájdalmam ez már régóta.

David R. Blake - 2013. 01. 06. 18:00

“winnie – 2013. 01. 06. 17:29
exilee: hehe – arra már végképp nem lenne időm:)”

Kár, mert egy ilyet én is meghallgatnék, mondjuk havi egyszer! :D

szerintem - 2013. 01. 06. 18:03

en sosem vagyok elegedett.
szitkomot nem nezek, ugyhogy arrol nem tudok nyilatkozni, de dramat eleg sokat nezek, megsem egyezik a velemenyem a fosodorral. de azert renduletlenul reszt veszek a szavazasban mindig:)
most peldaul az eyecandy szavazast varom, hatha ott…

paranoid android - 2013. 01. 06. 18:05

Megint nagyon élveztem a JAws-t, és annak ellenére, hogy a legnagyobb kedvenceim többsége nem jutott jelölésig (sokadszorra is: Alfie Allennek ott lett volna a helye a legjobbak között!), egyre jobbnak találom a végső listákat, főleg a 40+ perces kategóriákban. Itt tényleg érzékelhető a látókör szélesedése.
Ami a győzteseket illeti, a legtöbbel nincs bajom, annak ellenére, hogy azoknak akiket én láttam a legjobbnak, esélyük sem volt a végső győzelemre (általában 4., 5., 6. hely). Bár a Game of Thrones-szal azért egy győztesre is sikerült szavazom. (Meg az An Idiot Abroad, de mivel más reality-t nem ismerek, ott nem szavaztam.)
Plusz az is kétségtelen, hogy évről-évre növekedik a JAws élvezeti faktora nálam azzal, hogy egyre több sorozatot nézek; most a jelöltek legalább 80%-át ismertem. Ennek persze a másik okozata, hogy egyre kevésbé fedi a saját véleményemet a végeredmény, de ez legyen a legnagyobb gond.

Lengabor - 2013. 01. 06. 18:08

Egy kérdés: akik a Maradj talponra szavaztak mint legjobb magyar műsor, ők minden egyes hétköznap ott ültek a képernyő előtt és meg is nézték, vagy csak berögzültségből szavaztak rá, mondván, hogy más azt mondta az minőségi, akkor nyerjen az? Kicsit hiteltelennek érzem az eredményt. Elnézést a durva példáért, de mondjuk az 1 perc és nyerszt, A kódot, A gyanú árnyékábant, A széfet, a Csillag születiket stb. másfél millió körül nézték, még sincsenek sehol. A Maradj talpont olyan félmillió körül. Ezzel nem azt mondom, hogy a legnézettebb legyen a legjobb (főleg, ha az X-Faktor 3 nyert volna, az felérne egy katasztrófával), de egyszerűen egyrészt nem hiszem el, hogy minden szavazó nézte minden nap (vagy akárcsak egy részt is…), másrészt ha már a jelölteket nézzük, a Terápia bőven kevesebb emberhez jutott el, mégis versenyezhetett. Szóval nem értem, hogy ami a nézettségi versenyt tényleg nyerte és emellett jó is, az miért maradhatott ki.

bombi - 2013. 01. 06. 18:15

négy kategóriában sikerült győzni…

Benjy - 2013. 01. 06. 18:24

Én nagyon élveztem az egész Jaws-ot. Sokaknak pedig csak annyit üzenek, hogy ez egy játék, és nem kell vérszemet kapni, mert nem a kedvencünk győz.
A közreműködőknek pedig hatalmas köszönet a szervezésért!

m76 - 2013. 01. 06. 18:45

@asd

Én is 4 évad után kaszáltam TBBT-t, de azért azt meg kell hagyni, hogy az első 2 évad jó volt. Sőt kitűnő. Az egyik legjobb sorozat volt. Ami számomra érthetetlen, hogy hogyan tudott olyan szintre silányulni, hogy kaszáig jussak, onnan, hogy az egyik legjobb volt. És mindezt kb 1.5 évad leforgása alatt.

De ami mégjobban meglep, hogy a sorozat népszerűsége a minőségével fordított arányban változott.

@Benjy
Valóban játék, nem is értem azokat akik felháborodnak rajta. Meg minden évben vannak viták, hogy miértnem 1 nappal később vagy 1 nappal előbb lett lezárva a szavazás. Sőt tavaly valaki(k) még csalni is próbált(ak).

nemo - 2013. 01. 06. 18:52

most olvastam hogy a Maradj talpon! nem maradt talpon mert elkaszálták (elvileg szünetelteik, na ja)

ooo - 2013. 01. 06. 19:03

A 40 perces sorozatoknál igyekszem azért képben maradni (első 10-ből 5-öt nézek+a 11. POI-t), viszont a 20 perceseknél sok esetben még a sorozat címét se vágtam.
Néhányba belekezdtem, de a szitkomoknál érzem, hogy egyik se tud berántani. Van a How I met megszokásból, +Calif meg az Office, ami még mindig tetszik. (Meg néha a kábeles It’s always sunny in Philly).
Hol van már az, amikor az Office 4-5 jelölést gyűjtött be?

Animációsnál sajnos érthetetlen a Family Guy népszerűsége, miközben a South Park az egyik legjobb évadját hozta idén. Vagy az American Dad.

Ja és csalódás volt a POI és két szereplőjének hanyagolása. Bár ahogy olvastam, mindig közel volt a bekerüléshez. Talán majd jövőre!

White - 2013. 01. 06. 19:04

sírok..

m76 - 2013. 01. 06. 19:16

Azért sírni nem kell, egy-két kivételtől eltekintve sehol sem érdemtelenül nyert ami/aki nyert. Még ha én úgy is gondolom, hogy más jobb volt. Ahol meg nem ismerem ami nyert ott nem merem kijelenteni, hogy érdemtelen lett volna.

csicseri - 2013. 01. 06. 19:26

Köszönet a szervezőknek:-)
Külön köszönet a szavazóknak, akik jelöléseikkel és hozzászólásaikkal olyan sorozatokra is felhívták figyelmem amit eddig nem ismertem!(Les Revenants/Wedding Band)

winnie - 2013. 01. 06. 19:29

lengabor: kizártnak tartom, de bármi lehet. de nem kell mindennap nézni. viszont szerintem csak a híre vitte a műsort.

VanillaSky - 2013. 01. 06. 19:35

Ismételten remek móka volt a szavazósdi:)

Egyértelmű pozitívumok számomra:

1, A jelöltek sora visszanézve az elmúlt éveket javuló tendenciát mutat! Chuck, Prison Break,Heroes, The Vampire Diaries után SoA, The Kiling, Boardwalk Empire, AHS, Homeland (legalábbis a 10-ben).

2, Valamint számomra hatalmas pozitívum a TBBT-HIMYM tandem nagyon lassú, de már érezhető lecsúszása (HIMYM pl csak másnapra kúszott fel a dobogó második fokára), remélem jövőre már nem lesznek a dobogó tetején!

A pohár félig üres vagy félig tele?

1, Joel Kinnaman és maga a The Killing relatíve alulreprezentáltsága. Egyszerűen nem értem. Minden(?) megvolt a sikerhez. Remek sztori, remek színészek, feszült hangulat. Sebaj a 10-ben ott volt a sorozat is és a színész is. (Enos top5, az azért szép)

2, Ugyanez csak a SoA-val:) Sőt itt a jövőben számottevő előrelépésre számítok. Sutter egyszerűen nem tud tévedni (egye-fene Clayjel néha igen:))

Egyértelmű negatívumok:

1, Rick Hoffman és a Suits teljes hiánya (többet kéne promózni az oldalon?)

2, Ugyanez elmondható egy még régebbi motorosról. Olyphant és Goggins fanyar humorral élik túl Harlant és környékét. Minőségi sorozat és már közel sem első évadait tapossa. Mégsem kapott rá a nép:(

3, Végül a legjobb újonc kategória gyengére sikeredett. Pedig azért voltak lehetőségek. Broen, Les Reveants, Bunheads sehol. Érdekes.

Mindettől függetlenül jó kis szórakozás volt. Annyi azért megfigyelhető, hogy az oldalnak komoly ízlésformáló hatása van! (ez remek dolog egyrészről)! Sorozat címeket nem említve, azért amikről rendszeres írás van és úgymond megkapják a kellő hypeot (de rühellem ezt a kifejezést) azok elég jól is szerepelnek.

Jövőre ugyanitt:)

Paul - 2013. 01. 06. 20:19

Én amúgy inditanék egy ,Retro’ kategóriát, ami azt fedné h 10 évnél régebb óta inditott sorozatok, akár futó akár nem. Pl.:Twin Peaks, The wire, The shield, Sopranos, 24 ststb(hát több mint 10 éves futó sorozatot nem tudok írni)!

Szerintetek milyen ötlet?

Csigusz - 2013. 01. 06. 20:30

Jó muri volt, örülök is mert győzött 1-2 helyen a jelöltem.
Ami sajnálatos, hogy a Person of Interest-et ennyire nem fedezte még itt fel a közönség, továbbá beleköthetnék a szemellenzős szavazatokra (GoT, TBBT, HIMYM) de nem teszem :P
Eyecandy-t viszont várom, mert eddig kb minden évben elfelejtettem jelölni, most viszont fogok! :D

vdodo - 2013. 01. 06. 20:31

Nagyon élveztem a szavazós részét is a Jaws-nak, minden nap vártam az újabb 5-ös listát. :)
Továbbá két remek sorozattal gazdagodtam, hála nektek: a szavazás ideje alatt megnéztem a New Girl 1. évadát, és a Sherlock mindkét eddigi évadát. Ha ezeket eddig néztem volna, biztosan kaptak volna tőlem voksot, nem is egy kategóriában! Na majd jövőre :)

hegyitaho - 2013. 01. 06. 20:47

miért nem volt 20percesek közt louie? van olyan aki szerint az a szerencsétlen, önmaga paródiája HIMYM akár csak az árnyékába léphet? wow mennyire nincs mezőny 40percesekben hogy az a gagyi 2. évadú GoT tudott nyerni. én azt hittem ide sorozat aficionado-k járnak és nem szavaznak meg az utóbbi időban harmatgyenge family guy-t mikor van RG show, archer, SP. az meg külön szomorú, hogy messze a leggyengébb évadával tudott 1ször nyerni az idiot abroad, fel nem foghatom kik néznek (kb 10. éve) förtemles, gyomorforgatú műdrámát arról hogy mások (szörnyen) karaokéznak, és azokat a zseniális IA 1-2 elé beszavazták a korábbi években. a maradj talpon nevű valami meg csak külön vicc, hogy az egész színvonalas on the spot előtt végzett :D

pepperrabbit - 2013. 01. 06. 21:19

Ahogy tavaly is, úgy idén is a jelöltek jobban tetszettek majd’ minden kategóriában, mint a győztesek.

CyClotroniC - 2013. 01. 06. 21:20

Egyébként az An Idiot Abroad, vagy bármilyen leszálló ágban lévő sorozat megkésett sikere arra is remek példa, hogy nincsenek beoltva az emberek a minőség ellen, csak lassabban talál utat tömegekhez. A könnyű és kommersz mindig hamarabb terjed el futótűzként. :P

A top mezőny meg szerintem sok esetben pont azért kiemelkedő, mert a Game of Thrones, a Homeland vagy a Breaking Bad akkor is remek, ha éppen gyengélkedik, csak saját maguk szintjéhez képest teljesítenek alul. Néha tényleg úgy érzem, hogy a minőségi dolgokkal hajlamosak vagyunk túl szigorúak lenni. Kicsit olyan ez, mint amikor egy úszó simán nyeri az aranyat, de nincs meg a világrekord.

winnie - 2013. 01. 06. 21:41

“1, Rick Hoffman és a Suits teljes hiánya (többet kéne promózni az oldalon?)”

lehet:) de a suits szerintem rohamosan fejlődik fel, 4. évadra simán lehet, hogy beér ide. pont akkor, amikor elkezdődik a fanyalgás, hogy már nem is olyan jó:))

dettó csigusz: a PoI már így is nagyon a határon volt, adni kell még időt. tavaly a GoT és a homeland szerintem csak kivétel volt, hogy ilyen hamar ide került.

winnie - 2013. 01. 06. 21:45

hegyitaho: a louie-t ugye nem kérdezed komolyan? az még az aficionado-k, de még a kritikusok közül sem nyer meg mindenkit. még csak nem is megosztó. örökre totálisan esélytelen lesz, inkább a sznobfaktor miatt jelenhet meg díjátadókon, hiába zseniális. ezerszer több esélye van a wilfrednek.

meg hidd el, bármi lenne a sorrend, akkor is jönne ilyen komment, hogy miképpen nyerhetett valami harmatgyenge. mert minden harmatgyenge valaki szerint – és ezt akkor is rámondja (sőt, általában akkor), ha nem nézi. ha meg annak ellenére nézi, hogy harmatgyenge, akkor nem aficionado.

a kettő együtt nem megy. és az a nagy helyzet, hogy sorozatot nem kell szégyellni, nem minősít senkit sem az, amit néz – csak az, ha maga minősít ez alapján. főleg akkor nem minősít, ha a mad men után betolja a pretty little liars-et. akkor vajon melyik minősítés az erősebb? (ja, megvan, erre találták ki a guilty pleasure-t, amivel lehet takarózni. vajon a másik oldalnak is van kifejezése arra a kifogásra, hogy mondjuk a lenézett tinisorozatok mellett a mad ment is nézi?)

danonino - 2013. 01. 06. 22:06

Kissé csalódott vagyok a 40+-os kategóriák miatt (a 20 perceseknél egyedül a Modern Familyt nézem, de arról tudtam, hogy nincs esélye a másik két naggyal szemben). Simán győzhetett volna a The Walking Dead, véleményem szerint. Nekem jobban tetszett a GOT idei évadánál. Na, de ez csak egy magánvélemény…

Nema - 2013. 01. 06. 22:09

“mert a legnézettebbek itthon, mert műfajában egyik sem a legnépszerűbb. (Mármint a neten, azaz nem a legtöbben töltik le őket.)”

Erről hol találtál infót? Érdekelne, hogy itthon mi a legtöbbet letöltött sorozat.

El Diablo - 2013. 01. 07. 00:05

Többen írták, hogy várják az Eyecandy szavazást. Minek? Úgyis Yvonne Strahovski nyer, tök felesleges szavazgatni.

VanillaSky - 2013. 01. 07. 00:08

Lehet, de rajta kívül van még 19 kiadó hely. Meg amúgy is fun:)

Sil - 2013. 01. 07. 01:10

El Diablo: nem mindenki a női Eyecandy-t várja ám… ;)

LnB - 2013. 01. 07. 10:21

GoT győzelmei.. :) Hype az egész. Nézem, szeretem, de az a sorozat nem érdemel ennyit. Csakhogy Magyarországon szájról-szájra terjed mint a … :)

Sherlock-ot el kéne kezdenem nézni meglepett a győzelme.

jky - 2013. 01. 07. 10:42

GoT :S

Én is nézem, szép, jó, igényes, de én sem értem, mitől olyan kiemelkedő.

Brynden Rivers - 2013. 01. 07. 12:11

Sherlock rulez :)
Három 1. hely valamint egy 2. és két 6. hely

A GoT 2 legjobb mellékszereplő-díja teljesen megérdemelt szerintem, mégha a sorozat tényleg nem jobb mint mondjuk a Breaking Bad.

Brynden Rivers - 2013. 01. 07. 12:13

Justified, Suits, The Killing hiány tényleg fájó :(

Dexter Morgan - 2013. 01. 07. 15:25

Teljesen “helyénvaló” ez a kis lista. Arrow, An Idiot Abroad – na, helyes, helyes, megvan a magunkhoz való eszünk, na. :D

Lilith - 2013. 01. 07. 20:12

Az eredménnyel nagyjából meg vagyok elégedve,azt hittem kevesebb kedvencem nyer.Sherlock <3
Benedict,Andrew Scott nagy gratula nekik.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz