login |

Bunheads: folytatódott az 1. évad

2013. 01. 13. 20:13 - Írta: human

28 hozzászólás | kategória: kritika,

Úgy tűnik, hogy a Bunheads még nem tett szert nagy rajongótáborra, sajnos. Egy nagyon szerethető sorozatról van szó, amit a Gilmore Girls készítői szállítanak nekünk. Ez amúgy le is esik mindenkinek gyorsan, aki belenéz, mármint a Gilmore-hatás, hiszen eléggé kiszúrja a néző szemét. Na, de ennyit az általánosságról, a már linkelt írást nézd meg, ha még nem találkoztál a sorozattal, a következő sorok az állandó nézőknek mennek.

Igazából nem vagyok megelégedve a félévad fináléval, a 10. résszel, annak 20-nál kellett volna lenni. Tipikusan olyan helyzetbe írták magukat a készítők, amit csak nehézkesen lehet hihetően feloldani. Bár meghatóak voltak a záró percek, de a folytatást, a héten leadott 11. részt sajnos kicsit tönkretették. A cliffhanger feloldásával egy kicsit olyan “semmilyen” rész készült. Bár legalább adott pár régebbi Gilmore-szereplőnek lehetőséget a feltűnésre.

Azt viszont nem akarom elvitatni a Michelle kalandozásairól szóló száltól, hogy egész értelmesen hozta közelebb Fanny-vel az időleges szétválásuk. Kicsit rá kellett mint a két nőnek ébredni dolgokra az életükkel kapcsolatban. Az más kérdés, hogy a város miképp fogadja vissza a brutális gázspray használót.

Ami viszont biztos, hogy a Sasha + akárki sosem lesz olyan szerethető páros, mint a Rory + akárki volt anno az első évadokban, igazából ezt nem is kéne erőltetniük. Nagyon erőltetett volt az egész “csak én olvastam az Art of Wart”-villogás, ahogy kerülgették egymást a tinik.

Ez az epizód annyira nem érződött premiernek (míg a 10. rész inkább évadfinálénak illett volna be), de néhol mosolyogtató, kellemes volt. Tuti nem ezzel koptattak le a Bunheads nézéséről.

28 hozzászólás Ne habozz!

Zsu - 2013. 01. 13. 20:26

Nekem bejött ez a rész is :) jópofa volt a videó benne :D :D tény, hogy a gilmore girls-t nem múlja felül, de azért a feel good érzés itt is megvan :)

yeeeyha - 2013. 01. 13. 21:04

Hú, nekem nagyon rosszul indult a rész, valamiért nagyon nem tetszett, aztán szép lassan újra belerázódtam a hangulatba. Michelle maradjon örökké Paradise-ban, a falat kapartam attól a bűvész zenétől, de közben azért lecsekkoltam T.J.-t a GG-ből.
Úgy tűnik még mindig a tinik a legérdekesebbek, a Melaniet alakító színésznő nagyon jól tud csípőből visszavágni, és Ginny-nek végre normális a haja… igen, az nem épp szép, hogy nála ez az egyetlen gondolatom, de még mindig tartom, hogy a leggyengébb szereplő a lányok közül. Boo-nak vicces szál jutott, Sasha meg… hát nem tom. Az biztos, hogy ő meg a srác nem egy Rory+dean/jess, de én nem is akarom. Szerintem aranyosak voltak, ahogy kerülgették egymást, és mindenféle hülyeséget összehadováltak. Kicsit mindkettejükön sok volt a fekete, Sasha a PLL-s A-t is lepipálta volna :D Szerintem meg van bennük a lehetőség. Nem akarok bele kezdeni egy szőrszálhasogatós rory+dean/jess elemzésbe, mert csak belelovalnám magam abba, hogy rory sokszor egy dög volt dean-nel, jessel meg volt pár jó hetük és a többi ott is szenvedés volt… az most tökmindegy, hogy erre a GG 6. megnézésére jöttem rá :D
És amit mindenképp meg kell említeni: az a DAL XD Mikor Fanny a végén bekapcsolta, hát majdnem kiköptem a számban levő levest :DDD Hatalmas!

fajro - 2013. 01. 13. 21:09

Végre újra Bunheads, úgy hiányzott! :))

Nekem tetszett ez a rész is, végre megint megvan a heti negyven perc kába mosolygásom. (bár most rátaláltam a Once Upon a Time-ra, és néha az is megadja.:P)

De nem is értem a Rory-Sasha párhuzamot – Sasha egyáltalán nem Rorys… Eleve Sasha félig a gonosz, félig jó lány volt – bár gondolom az új részekben inkább jó lesz. De nekem eszembe sem jutott Rory…
Most végre a másik két lány is kapott egy kis részt. :)Arra én is kíváncsi vagyok, hogy a falu hogy fogadja Michelle visszatérését, de főleg arra, hogy milyen szálak lesznek, merre viszik a sztorit, hiszen most hatalmas konfliktus nincsen.

Várós minden rész, egyszóval. :)

lostgab - 2013. 01. 13. 21:29

Nem is tudom, ez a sorozat nálam olyan, hogy elkezdtem nézni, és nem is igazán tudom megmondani, hogy miért de itt ragadtam.
Michelle karaktere egyáltalán nem az a típus, akit meg tudok érteni, sokszor a 4 lány is hihetetlenül viselkedik. És mégis, olyan sztorit kanyarítanak, hogy nem tudom abbahagyni.
Most is eltelt kb. 10-15 perc mire belerázódtam, de a végére már a következő részt akartam nézni.
Már az is megfordult a fejemben, hogy meg kellene várnom, míg leadnak pár részt, majd darálni, mert lehet, hogy jobban szórakoznék. Mindenesetre nekem bejött ez a félévadnyitó, vagy micsoda, mert visszahozta azt a feelgood dolgot, ami az évad első felében végig megvolt. :)

cyborgwings - 2013. 01. 13. 21:41

amikor ránéztem az írásra, az ugrott be elsőre, hogy ez nem volt az igazi, de most, hogy kommentben megemlítettétek _a dalt_, eszembe jutott, hogy azért voltak jó pillanatok. például a legelején a videó tök jó volt szerintem, meg a végén is az az aljas húzás fannytől. :)) a köztes idő viszont eléggé átlagos volt és kissé fölöslegesnek érződött sok minden, pl. a nagypapa.
nem kenődtem azért el, de ennél jobbra számítottam. na majd a folytatásban remélhetőleg összeszedik magukat.

Réka - 2013. 01. 13. 21:53

Sasha tényleg nem Rorys, de azért van párhuzam a Lorelai-Rory Michelle-Sasha páros között. Egyértelmű, hogy a 4 lány közül Sasha lehet leginkább Michelle tini mása. És bár nekem személy szerint Boo a kedvencem, azért jó lenne, ha kicsit foglalkoznának Melanie-val és Ginnyvel, mert eddig olyanok, mintha Sasha és Boo vázlatosan megírt doppelgängerei lennének.

Raoul - 2013. 01. 13. 22:04

Nekem is úgy a feléig kb az járt a fejemben, hogy ez valahogy nem az igazi, de a végére megint megjött a kedvem, hogy folytassam. Michelle beszólásait nagyon szeretem, majdnem olyan jók, mint anno Lorelai pörgős párbeszédei. A lányok viszont nekem egy kicsit túl sokan vannak, vagy legalább is nekem kicsit sok Sasha-ból, Ginny meg egyszerűen nem érdekel. Inkább Boo szálát szeretem, meg az lenne a jó, ha a nagypapán kívül Melanie is kapna valami értelmes szálat.
A dal nagyon ott volt. XD

Még azt nehezményezem, hogy nincsenek igazán mellékszereplők, csak epizódszereplők, akiket aztán nagyrészt sosem látunk viszont. Például Boo anyját is nagyon kedvelem, de már láttunk sok jó karaktert, akikről azt hittem, még vissza fognak térni, de egyelőre semmi. Plusz nincs erős férfi karakter. Na mindegy, biztosan maradok, mert a negatív dolgok ellenére is ez a 40 perc szórakozás bőven megéri. :D

len90 - 2013. 01. 13. 22:20

Nekem tetszett a “premier”, bár én is azt jegyeztem meg magamnak, hogy felesleges volt a nagy cliffhanger a téli finálés részben, hiszen világos volt, hogy azt csak egy azonnali feloldással lehet lereagálni, így meg ugye ergó nem volt értelme. Bár a utolsó Fanny-Michelle jelenetekért mégis azt kell írnom, hogy megérte, a dalért és a hozzá készült klippért, táncért pedig különösen megérte. :)

A Sasha-rossz fiú páros nekem sem igazán jön be. Az előző rész végén viszont elvileg Boo “összejött” az alacsony Karllal, amit remélem a készítők nem “felejtenek el” és nem dobnak ki a kukába, mert ők ketten viszont aranyosak együtt…

Vskd - 2013. 01. 13. 23:33

A Gilmore Girls készítői valamit tudnak: egy olyan világban szeretnék élni, ahol az ő karakterei poénkodnak velem reggeltől estig.

Viszont egyik karatkerrel se vesznék össze. Nagyon rosszak a konfliktusok a Bunheadsban, elrontják az egészet; az íróknak le kéne szokniuk a drámáról minden részben, mert egyszerűen rossz őket hallgatni.

Pudli - 2013. 01. 14. 00:05

Vártam már a folytatást és végre eljött. Nem tudok mást írni mint, hogy teljesen egyetértek a kritikával.

Én amúgy várom mindig, hogy történjen valami mert nem tudom merre tart a sorozat.

Nina - 2013. 01. 14. 00:31

Vártam (bár nem evett a fene, miért nincs, de örültem, amikor rájöttem, januárban folytatódik); a kezdeti kis bizonytalanság után újra belerázódtam a hangulatba-szövegileg eszméletlen… – rájöttem,hogy a Vegasos részeket nem szeretem. Minden egyéb jöhet. Nézem tovább :)

Gabe - 2013. 01. 14. 10:36

Na most akkor folytatták az évadot? Mert korábban meg csomó helyen azt olvastam, hogy ez már a második évad lesz, és kb. a felállás is olyan volt ebben a részben, mintha egy évadnyitót néznék.

Paladin - 2013. 01. 14. 12:19

Én jót mosolyogtam az egészen, a Fanny vs pincérgyerek részen fel is röhögtem :)

Dor Ka - 2013. 01. 14. 15:10

nekem tetszett! a GG miatt… amíg megy, valószínűleg mindig is tetszeni fog. bármilyen koppintása is, bármilyen gyér is ahhoz képest. (mert azt teljesen mindegy hányszor láttam már, évről-évre mindig újra nézem). tetszik, h. időről időre felbukkannak a GG-ből ismert szereplők, szintúgy a balett és a zenei betétek. szóval, továbbra is szükségem lesz heti egyszer a BH adagomra… :)

len90 - 2013. 01. 15. 11:56

Lisa Weil (Paris) felbukkanása a 2. részben hatalmas volt!!! Más szempontból viszont nem tetszett ez a rész, a menő új kölykök felbukkanása meg végképp nem…

zedtheant - 2013. 01. 16. 00:42

nekem viszont nagyon ütött az 1×12, 9-et súrolja, de legyen csak 8,5/10.

jó volt az összes storyline és rengeteg emlékezetes pillanatot hozott a rész.

Dor Ka - 2013. 01. 21. 21:12

nem tudtok valami fülest, h. a közeljövőben indítja-e valamelyik magyar csatorna a sorozatot? ha a GG-hez hasonlóan a szinkronhangokat is eltalálják, akkor szuper lenne. nekem egyre jobban tetszik, a mostani részen is jókat derültem.:)

yeeeyha - 2013. 01. 29. 11:06

Az 1×12 egyrészről nagyon jó volt, másrészről meg nagyon nem… az új kölykök WTF?! A srác még jó lehetne, ha nem Ginnyvel akarnák összehozni… Mel sokkal jobb lenne. Az új csajt utálom, az a piknik meg hasonlók, hát fúj. Boo szála jópofa volt, Carl jó srác. Sajnos nálam egyetlen pasi-kritérium van, és ez a magasság, legyen magas, de igyekszem ezt figyelmen kívül hagyni. Truly viszont szörnyű volt, mondjuk nekem mindig az.

montanosz - 2013. 01. 29. 14:22

jepp paris felbukkanása meglepett de örültem neki, ja meg luke sogora volt a bűvész a 11-esben))

pippa lee - 2013. 01. 30. 15:31

Hű az utolsó rész nagyon jó lett: Michelle és a bátyja, Boo és Carl, Boo és Jordan… Élvezet volt nézni, ez a rész nekem simán megvan 10/10!

ati - 2013. 02. 04. 21:06

A 12. részben örültem, mikor Boo-nál megkérdezte Carl anyja, hogy magyar-e. Mostanában elég népszerűek vagyunk, a magyar rovásírást is többször láttam már ősi írásként.
Egyre jobb ez a sorozat, bár Fanny hiányzott, jó beszólásai szoktak lenni.
Sajnos, a többi részt felirat hiányában még nem tudtam megnézni, remélem azokat is lefordítja valaki.

cukraszokj - 2013. 02. 19. 22:55

Azt lehet már tudni, hogy lesz-e folytatás az első évad után? :)

winnie - 2013. 02. 19. 23:05

nem, de kicsi az esélye.

cukraszokj - 2013. 02. 20. 18:16

Ó, ez nagy kár. Ilyen kevesen nézik, vagy van valami más oka is?
Köszönöm a választ!

Rannak - 2013. 02. 25. 18:47

Nézem, nézem, és fogom is, de zavar, hogy nem tart semerre. Felbukkannak szereplők, majd eltűnnek 1 rész után, leszámítva a főszereplőket. Engem ez zavar, a kisvárosnak nem az volna a lényege, hogy ugyanazokkal az emberekkel futnak össze az utcán két naponta?
A lányokat meg messze nem lehet annyira szeretni, mint Roryt, Lanet vagy Parist annó, olyan kis butuskák.:/

Rannak - 2013. 02. 25. 18:50

Hány új részt kaptak egyébként?

and1 - 2013. 02. 25. 20:01

Most néztem meg a 14. részt és sajnos azt kell mondjam, hogy nem tetszik amit látok.
Az első felvonás nagyon bejött (az őszi részek) de valahogy a mostaniak mintha nem találnák a hangulatot (még magamban is kerestem a hibát) de az egészből csak arra emlékszem, hogy mindenki veszekszik valakivel: Michelle a tesójával Bo Carlal, Ginie Melanival… És hol van Fanny???????

yeeeyha - 2013. 02. 26. 17:19

Én speciel szétröhögtem az agyam az 1×14-en, hatalmas volt XD

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz