login |

Lost Girl: kezdett a 3. évad – írta m76

2013. 01. 13. 17:00 - Írta: vendegblogger

93 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika,

You have the right to remain my bitch!

A jóval a szavatossági idején túlfuttatott 2. évad után, legfeljebb csak a hardcore fanok várták tárt karokkal a Lost Girl visszatérését. Az első évad után még magamat is közéjük soroltam volna, de a 13-ról 22 részesre bővített előző szezon után nekem is alábbhagyott már a rajongásom. Az évadnyitány ennek megfelelően kissé felemás érzéseket hagyott bennem.De ettől még dolog biztos, ha guilty pleasure-re kell példát mondanom, még mindig ez a sorozat fog elsőként eszembe jutni.

Hogy miért voltak vegyes érzéseim a rész után? Elsősorban azért, mert a cold open-től, vagyis a nyitánytól eltekintve ott folytatták a sorozatot ahol a 2. évadban abbahagyták. És ezt nem a történetre értem, hanem arra, hogy az első negyedóra dögunalmas volt. Később szerencsére javul a helyzet, de azért sehol sem kapartam a falat izgalmamban.

Ellenben azt se lehet mondani a részre, hogy kiszámítható lett volna. De ilyen szempontból nagyon hálás a Fae-k világa, hiszen gyakorlatilag bármi játszik, csak fel kell találni egy új típusú lényt hozzá az íróknak. Ahogy ez most is történt. Ami mégis legjobban zavart, hogy Kenzi sem brilírozott, nem volt egy értékelhető poénja sem. Márpedig aki nézi sorozatot tudja, hogy ez mit jelent. (Aki nem nézi, annak azt jelenti, hogy a 3×01 nem ideális rész a bekapcsolódásra.)

A tovább után már előfordulhatnak spoilerek, és arról is elmélkedek, hogy mit vetít elő az évadra a premier.

Visszatérve a történetre meglehetősen érdekes húzás (de abszolút pozitív értelemben) az írók részéről, hogy azzal nyit a rész, hogy Bo gonosz lett. Majd később persze kiderül, hogy csak egy aktuális ügy érdekében játssza meg a dolgot, viszont a rész utolsó jelenetében újra bedobják a témát, hogy lehet hogy tényleg elcsábítja a sötét oldal.

Engem ez aggodalommal tölt el, mert egy ilyen könnyed sorozatnak bizony nem áll jól a moralizálás. Úgyhogy nagyon remélem, hogy nem Bo vívódása a jó és a rossz (Light & Dark) között lesz az évad fő átívelő szála.

Amit még problémásnak éreztem, az Hale, mint Ash vagyis a jó Fae-k vezetője. Látványosan nem tudtak mit kezdeni a karakterrel ebben a szerepben, arról nem beszélve, hogy így effektíve nem lehet aktív résztvevője a részeknek. Nagyon jó lenne, ha ezt a terhet hamar levennék a válláról, és egy igazi vezetőt hoznának végre, mivel a sorozat kezdete óta az Ash személye egyre jobban eljelentéktelenedik. Az elején még mindenki halálosan félt tőle, és senki sem mert keresztbe tenni neki. Most pedig ott tartunk, hogy súlytalan politikai kérdéseken kívül nincsen semmi hatalma.

De ha már a szereplőkről és aktív részvételről van szó, a jó doktoron kívül az összes állandó mellékszereplő csak díszlet volt ebben a részben. Nem értem, hogy ha nem tudnak mit kezdeni velük, akkor miért szerepeltetnek mindenkit. Például Vex mióta átállt a jó oldalra, csak egy bohóc, pedig negatív karakternek nagyon jó volt, de ehelyett még az is jobb lett volna ha megölik az írók, akkor amikor a csúcson volt.

De nem szaporítom fölöslegesen a karaktereket, a sorozat lényege továbbra is az eyecandy faktor, ezt nem lehet az írói szobában elrontani. Ami a történetet illeti pedig remélem, hogy innentől csak javulni fog. Az évadnyitó egy erős 6/10-et ér nekem. Azért csak ennyi mert a fun faktor nagyon messze van attól, amit az első évadban éreztünk.

93 hozzászólás Ne habozz!

szendroib - 2013. 01. 13. 17:26

Vártam nagyon az évadot, a kezdés kicsit langyi volt, de a szereplőket nagyon szeretem. Remélem én is, hogy csak jobb lesz:).

Paladin - 2013. 01. 13. 17:57

Kb semmivel sem értek egyet a fentiekből :)
Bírtam a második évadot, és a nyitórészt is.

Cápi - 2013. 01. 13. 18:24

Nálam Kenzi viszi a hátán az egész sorozatot, a kezdés valóban kissé állóvíz volt, reméljük azért megpróbálnak többet kihozni az egészból, lévén most nem 22 részre kell írni és nyújtani a történetet.
Arra vagyok nagyon kíváncsi, hogy mi történt Kenzivel, miután ugye valami izé rálöttyent a Morrigannél…
De az egyik legnagyobb guilty pleasure még mindig a Lost Girl, ez cáfolhatatlan!: )

genova03 - 2013. 01. 13. 18:44

Vártam már én is nagyon a 3. évadot (a 2. évad kissé csalódása után is). Mert valahogy mégis hoz nekem valami újdongásot ez a sorozat. A 6/10-zel egyetértek.
Kiváncsian várom az új szereplőket :)
Amúgy hány részes lesz ez az évad? 13?

koka - 2013. 01. 13. 20:20

2. kép…epic

btw ebben a részben annyi szójáték volt, hogy nem győztem kapkodni a fejem.

Géza - 2013. 01. 13. 20:42

“valami izé rálöttyent a Morrigannél…”

Helyesebben a Nornánál – a Morrigan az más, ő a Sötét Fae-k vezetője.

endberg - 2013. 01. 13. 21:23

Szerintem azért egy kicsit most túlerőltették a fanservice-t :) (leszbi szadomazo amazonok által üzemeltetett női börtön, dekoltált piros rabruhával :D )
Ami viszont tényleg halvány volt, az Kenzi. Márpedig az ő poénjai meg pörgése nélkül nem megy ez a sorozat. Az meg, hogy egy-egy szereplőből időnként gonoszt csinálnak, az tipikus fantasy sorozatos ötlet, a színésznek esély hogy egy kicsit lubickolhasson a szerepben, az íróknak meg egy csomó plotdevice amit továbbgöngyölhetnek. (vannak még ilyenek, pl. hasonmás, testcsere, régi rokonok stb.) Ezt lehet jól csinálni, mint Whedon, és akkor nagyon jó átívelő szál lesz belőle, vagy lehet kevésbé jól, mint pl. a Supernaturalban, amikor inkább csak angst meg szenvedés lesz belőle. LG eddig nem az átívelő sztoriért volt jó, hanem az eklektikus világért, meg az eszement poénokért, meg a sokat emlegetett guilty pleasure-ért. Ha ezek megmaradnak akkor már jó, ha emellé sikerülne egy jó sztorit keverni, akkor meg mégjobb. Én egyenlőre maradok.

trisztin - 2013. 01. 14. 00:53

Mivel egy héttel a 3évad előtt ismerkedtem meg a sorozattal és hoztam fel magam,így nekem a 2. évad nem tudta elvenni a kedvem (pedig volt pillanat,mikor állítom,hogy azt akarta elérni)
3. évad első részét én eléggé kiszámíthatónak találtam,de VEX minden megjelenésének örülök, imádom a bábjátékos karakterét :)) )
Mindenesetre örülök,hogy a 3. nem rétestészta-évad lesz,és remélem,hogy vissza tudnak térni az első évad színvonalához,mert nálam az eye-candy faktor nem játszik…

Cápi - 2013. 01. 14. 02:25

@Géza: az-az kössz, rég volt már és keverem =/

Sempere_Targaryen - 2013. 01. 14. 04:15

Való igaz, Kenzi az egyik legjobb karakter, kár, hogy most alig kaptunk belőle. Kedvelem Hale-t is, remélem én is, nem ő lesz a végleges Ash. Lauren meg elmehet a fenébe! Mármint pozitív nekem, hogy nem csak hetero kapcsolatokat mutat be a sorozat, de még mindig szívesebben látnám Bo és Dyson románcát, mint az ember dokival való kavarását.

m76 - 2013. 01. 14. 12:33

Ez nem butaság, hanem általános vélekedés. A butaság az amikor valaki egy véleményt próbál butaságnak titulálni.

RaveAir - 2013. 01. 14. 14:11

Már várom, hogy véget érjen az évad és egyben meg tudjam nézni az egészet.

A második évad is elég jó, szórakoztató volt, csak egy picit elfáradt és erőltetett lett. De ez pont az a sorozat, amitől túl sokat nem várok el, ezért túl sok hiányérzetem se lehet. Ha ez az évad nem lesz rosszabb, mint az előző, akkor nincs baj. A 22 részről 13-ra csökkentés pedig erősen erre utal.

MrSpock - 2013. 01. 15. 12:09

Az első évad nagyon jó volt. Ott megkedveltem akaraktereket. Kenzi nagyszeű tényleg,és még Wex-et bírom! :D Kemény volt most abban a szado-mazos rendőrnek kinéző cuccban. :) egyébként a 2. évad sem volt rossz,csak kicsit túl hosszú,na persze úgy főleg,hogy ledaráltam pár nap alatt. :)
Én speciel nagyon vártam a 3. nyitányát.Jó ez a világ,és sok érdekes sztorit kilehet belőle hozni,amellett,hogy Bo is mivé fog változni ha elragadja a sötétség. Ami a 2.részben már körvonalazódik. Az új csaj,Dyson partnere,mit is mondjak,elég eyecandy. Néztem,és azon tűnődtem Kenzinek,vagy neki van szebb szeme :D
m76 írásával annyiban értek egyet,hogy egyfajta saját vélemény és elvárás a sorozattól. Hisz minden blogíró saját szemszögéből írja le.
“A jóval a szavatossági idején túlfuttatott 2. évad után, legfeljebb csak a hardcore fanok várták tárt karokkal a Lost Girl visszatérését. ”
Ez a te véleményed,és nem általános vélekedés. Mert aki nézte és bejött neki,az várta is,aki meg nem,azt meg abszolúte hidegen hagyta.
Mert tudjuk mindenki olyan sorozatot néz,amelyikben talál valamit.
Mindenesetre engem a Lost Girl szórakoztat.

winnie - 2013. 01. 15. 12:30

“Mert aki nézte és bejött neki,az várta is,aki meg nem,azt meg abszolúte hidegen hagyta.”

Ez a te véleményed, nem általános vélekedés:) erre is lehet írni.

mindenki, így gondolom m76 is olvasta mások véleményét és nálunk is, külföldön is többségben voltak a negatívak. oké, nem ennyire sarkosan, de akkor is, csak pár idézet kommentekből. nem reprezentatív, de szemet hunyni sem érdemes fölöttük.

Az első évadot végignéztem, a másodikat félbehagytam.

az első évadnak még elnézte az ember a gyengeségeit, mert bőven élvezhető felett volt, de a második évad a félévadzáró után igazi bugyuta ötlettelenségbe mélyrepült.

hát ja a 2.évad sajnos unalomba fulladt,

Az S1 mókás volt, de igen az S2 rettenetesen gyenge lett,

én a második évad kb felénél kaszáltam.sokat romlott az első évadhoz képest,

jópofa sorozat, a 2. évad némileg összecsapott lett,

Mert nem jó a 2. évad. Sőt ha valaki gagyinak nevezné a CGI-t, az átívelő szálat, a fordulatokat, nem vitatkoznék vele.

Én nyáron daráltam és a 2×08-ig jutottam azt hiszem, igazából nem rossz sorozat, de nem érzek ellenállhatatlan vágyat a folytatásra,

MrSpock - 2013. 01. 15. 21:45

winnie: Ez a te véleményed :)Bár nem saját,de elfogadom. De,kérek akkor egy pozitív komment csokrot is hogy teljes legyen a kép,és ne kaszáljam azonnal,mert te ezeket beírtad! Egyébként te ezt nézed egyáltalán?

Cápi - 2013. 01. 16. 12:56

@MrSpock:
Ez az egész véleményem a 2. évadról, aminek winnie csak az első felét másolta ki, mint lehúzás…

“a 2. évad némileg összecsapott lett, mert hirtelen kellett egész évadra írniuk az íróknak (az 1. évad szintén rövid volt), de én élveztem és várom nagyon a folytatást.”

Attól, hogy a 2. évad nem lett olyan jó, mint az első, bőven nézhető és élvezhető. Ahogy nem egyszer írtam már, nagy guilty pleasure sorozat, magas eye candy faktorral. Ha nem tetszik, nem kell nézni, senki nem tart fegyvert a másik fejéhez, hogy márpedig nézed, vagy … csúnya dolgok fognak történni, ez minden sorozatra igaz, erre is. Ha valóban annyira rossz lenne, nem rendeltek volna be 3. évadot, mert ilyen elven én is tudnék egy kellemes kis “ez mi a fenéért megy még” sorozatcsokrot összeállítani. Megvannak a maga hibái, ha érdekel, belenézel és eldöntöd mi legyen. Ennyi.

winnie - 2013. 01. 16. 12:59

cápi: sorry, csak kerestem pár kommentet, jogos.

mr. spock: egy percet sem láttam és nyilván vannak pozitív vélemények, de lehet, hogy rájuk utal m76, mint hardcore-ok. de tény, hogy itthon is, kint is, míg az első évadról inkább pozitívat olvastam, addig a másodikról inkább negatívat. nem szélsőségesen, de arányaiban jóval több volt a negatív vélemény.

koka - 2013. 01. 16. 23:05

A 2. évadról annyit, hogy szerintem 2×09-es epizód volt a Lost Girl eddigi legjobb (vagy talán legemlékezetesebb) epizódja. Amikor testcsere volt. Tudom, nagyon elcsépelt, de akkor is nagyokat röhögtem :D
Csak hogy legyen valami pozitívum is.

MrSpock - 2013. 01. 18. 23:35

Nem kell azért hardcore fannak lenni,hogy pozitív kicsengése legyen. Csak szimplán szórakoztassa az embert,adjon valamit amiért érdemes nézni.
Persze ebbe beletartoznak a gyengébb epizódok,de kevés sorozatot alkottak eddig amiben nem volt olyan.
Cápi: Na igen egyetértek veled,és a maga kis hibái ellenére kedvelhető nagyon. Eyecandy fronton is megállja rendesen a helyét. Néha vicces is,vannak jó beszólások. Én legutóbbi részben amikor Bo-Kenzi párnával püfölte Wex-et,és bejött Dyson,azon mosolyogtam. Na meg rendőrségen a megbűvölt zsarun. :D Azon még a szöszi is elmosolyodott mikor másodszorra látta. :)
Koka: Igen az jó rész volt,vicces. Főleg Dyson-Kenzi alakítása :D
Én úgy vagyok a sorozatokkal,ha már nem “szórakoztat” akkor nem nézem tovább.

MrSpock - 2013. 01. 21. 19:39

Ismét egy szórakoztató epizód,sok-sok poénnal.
Kenzi remekelt megint,a bottal főleg! :)
Bírom amikor kicsit megőrülnek :D Elég idétlenek tudnak lenni,főleg hogy elvileg milyen kemény “ragadozók” :)
Sok-sok szövegelés,és persze mellette azért volt látnivaló is,pici akciózás. :) Dyson,kis Duran Duran magánszáma :D Egyedül Lauren volt komolyabb,de érthető hisz dolgozott az ügyön. :) Annyira aranyosak voltak Bo-val mikor “rendelőben” próbálta megvizsgálni.
Wex is hozta a formáját,bár ő okozta a kis galibát :)
Ebben a részben ott volt a nagyon hiányolt “fun”faktor!
Kíváncsi vagyok Tamsin mit tud,mire képes. Még Bo is meglepődött mikor csókot váltott vele. :) Bár Lauren nem nagyon engedte kibontakozni őket.
Mindenesetre én jól szórakoztam ezen a részen.

Cápi - 2013. 01. 25. 00:14

Most jutottam el addig, hogy megnézzem, jó kis rész volt. Visszajött nekem az 1. évad hangulata, baromi szórakoztató volt. Tamsin képességére én is nagyon kíváncsi lettem. Vajon arról mikro tudunk meg többet, hogy Kenzire mi löttyent rá annó?

koka - 2013. 01. 25. 23:45

Nem lesz itt gond a 3. évaddal! Hihetetlen mennyit tudnak hülyülni. Kenzi a bottal ahogy Duran Duran-ra (!) aprítja a malacokat az valami epic volt :D
Arra én is kíváncsi vagyok, hogy mi löttyent Kenzire anno. Mindig olyan ruha van rajta amiben nem láthatjuk a kezét.

Ambriel - 2013. 01. 26. 14:54

Nagyon tetszett a harmadik rész. Utoljára a testcserés részen nevettem ennyit. Nekem a második évad is tetszett, igaz nyáron daráltam le egyben az egészet.
Vexet nagyon remélem, hogy gyorsan viszont látjuk. Kenzi mellett ő a másik nagy kedvencem.

sanika - 2013. 01. 28. 19:08

Sziasztok!
A fentiekkel nem értek egyet,szerintem jó a 2. évad,!igaz Kenzi levesebb szerepet kap,de még így sem rossz!

MrSpock - 2013. 01. 30. 10:15

Ajjaj Kenzi! Szegényt megsajnáltam,mert senki nem foglalkozott vele,nem hallgatta meg. :( Pedig elég nagy problémája adódott. De hát megvan mindenkinek a maga kis baja a fae világban. Tamsint egyre jobban bírom,írtó laza tud lenni. :D Lauren és Bo kapcsolata is kompromisszumra került,de remélem azért jól meglesznek.
Kell mellé egy józan “ember”,bár néha eléggé racionális,de hát orvos a lelkem. Ez a rész nem volt annyira vicces,bár pár pillanat volt,de az előző rész eddig mindent vitt! :D Csak Kenzinek ne legyen baja! :(

Cápi - 2013. 01. 30. 15:25

Wooooow!! Egyszerűen wooow!! Egyre jobbak a részek, azt kell mondjam. KEnzit sajnáltam én is, nem foglalkozott vele senki, de VÉGRE már van valami történés. Úgy érzem baromi jó kis évadnak nézünk elébe, csak így tovább. Aki a 2. évad után elriadt, térjen vissza, megéri!!!

and1 - 2013. 02. 07. 06:29

Leszögezném, hogy semmi bajom a melegekkel, leszbikusokkal stb… De én ezt már nem bííííííííírom…

Laurelnek keressenek egy másik csajt és hagyja békén Bot, úgy sem tudja táplálni
Kenzit meg összehoznám valakivel, valamiért úgy gondolom Vexel jó páros lenne, a mostani részből hiányoltam is nagyon. Ha újra 17 lennék kipróbálnám ezt a fajta goth stílust, mindig bejött, de nekem csak a “Nulladik Óra” ’80-as évekbeli stílusa jutott. Vagy sorozattal élve a The Carrie Diaries: a zene és az érzés miatt

energy - 2013. 02. 11. 06:50

A Laurel szál teljesen hazavág mindent, most már a részek fele Bo románcával telik. Már nekem is elegem lett.

Kriszta - 2013. 02. 11. 12:15

A mai részt látva szerintem mindenki megnyugodhat akinek kezdett sok lenni a Bo és Lauren szál,bár véleményem szerint ha a teljes képet próbáljuk nézni(az első 2 évaddal együtt) most már meg kellett lépniük hogy kibontakozzon ez a szerelmi szál is a sorozatban,és egyébként meg ha max 2 rész volt ami szinte teljesen erre fókuszált,a többiben csak 1-2 perc volt velük.( 1-2 rész )
De a mai rész után egyértelmű hogy felfognak minden szálon és szereplő körül pörögni az események,most fognak bele lendülni igazán! ;)

Cápi - 2013. 02. 12. 19:03

És amit nem kérdezd meg senki, hogy hová tűnt Damon Hill? Mármint Kenzi :D
Ez a szerelmi szál és az állandó szex kezd kicsit unalmassá válni, valami főgonoszt villanthatnának vagy legalább arról némi infó, hogy mi történik Boval, esetleg Kenzivel.

Kriszta - 2013. 02. 13. 23:01

Szerény véleményem szerint amerre mennek a részek…Bo lesz a fő gonosz ebben az évadban :D

Cápi - 2013. 02. 14. 17:24

Én spec arra gondoltam, hogy pl. Kenzit ki/mi rabolta el. De jogos amit írsz Kriszta, de hát arról se esik egy szó sem érdemben, hogy mitől kattan be Bo konkrétan.

koka - 2013. 02. 16. 01:44

Bo-Lauren duó nálam se nyerő, a többi szál sokkalta jobban érdekelne. Hale és Trick pl. a résenkénti 1-2 percével nekem kevés. Bo pedig régebben is átment hardcore módba, ez a szál már évadok óta megy és csak nagyon lassan bontják ki, nincs is ezzel gond.
Ksenia Solonak meg baromi nagy pacsi, mert kb fél másodpercből levágtam, hogy nincs ott rendebe valami Kenzivel. Remek színésznő, mellesleg évről évre egyre nagyobb eyecandy :)

Cápi - 2013. 02. 18. 18:10

Nagyon jó kis rész volt, azt kell mondjam :) Bár nem értettem mindent 100%-ig, úgyhogy lehet lesz belőle egy újranézés még magyar felirattal, de határozottan az egyik legjobb rész volt eddig az évadban.

Kriszta - 2013. 02. 18. 19:55

Ebben egyetértünk Cápi,jó rész volt! :)
Mondtam én hogy felpörögnek most már az események :D

Kriszta - 2013. 02. 19. 08:50

Gyorsan kijött a magyar felirat a részhez,így végre össze állt a rész,bár ez az alkony dolog kicsit homály még nekem! :)
Egyre jobban tetszik Tamsin karaktere,nagyon jó egysoros beszólásai vannak :D és kíváncsi vagyok hogy pontosan mit is jelent hogy ő Valkyűr :))

Libus - 2013. 02. 19. 12:49

Szeretném azok táborát gyarapítani, akiknek tetszik a sorozat. Szerintem zseniális mese. Eddig minden évad tetszett, a hármas most különösen izgi. Ugyan én nem rajongok a dokinőért, inkább valami pasival látnám szívesebben a mi Bónkat. Bár neki mindegy talán. Szóval ízlések és pofonok! Nekem bejön, szórakoztató mese! :):)

Cápi - 2013. 02. 19. 15:01

Tamsin karaktere határozottan fejlődik és jó irányba, azt kell mondjam. Nagy pozitívum. Ezt a Valkűrös témát boncolgathatnák tovább, durva kis jelenet volt az, amit leművelt Dsyonnal, csak lestem :)

Ezt az alkony részt kicsit érdekesen fordították, előszedtem a végére a szótárat és így összeállt a dolog. Annyi lényegében, hogy egy olyan rítus vagy folyamat akar lenni, amin ha elbukik egy fae, akkor -ha jól értettem- visszafejlődik, szóval under-fae (?) lesz belőle. Boval is ez történik,a felerősödött szaglása arra utal, hogy elkezdett “visszafejlődni”. Valahogy biztos sikerül majd megállítani persze :P

Amire viszont különösen kíváncsi vagyok, hogy komolyna mi a fene van már Kenzivel :D Ő is Fae lenne ezek szerint? Egyik legjobb sorozat az idényben számomra, főleg hogy nagy high concept fan vagyok amúgy, de a 3. évad eddig viszi a pálmát.

genova03 - 2013. 02. 19. 18:04

Nagyon tetszett a 3×06. Most már egyre jobban érdekel ez a Valkűr dolog :D
Tamsin érdekes karakter és egyre jobb lesz :)Ő lett az új kedvencem.
Úgy gondolom a 3. évad az eddigi legjobb évad. Idáig is fan voltam, még maradok is egy darabig :D

Kriszta - 2013. 02. 19. 20:52

Nekem is ez az évad a kedvencem. :)
Kössz az infókat Cápi! :) De azért nekem kicsit furi hogy Lauren erről még nem hallott,holott már jó pár éve közöttük él és dolgozik,ráadásul az Ash-nek/nél dolgozott,ott gondolom azért elég sok mindennel találkoznia kellett volna…de ha nem hát nem,így legalább tovább huzák ezt a szálat és érdekesebb lesz reméljük :)

Cápi - 2013. 02. 20. 01:26

Pont ezt is mondták.

Lauren:
I’ve only heard whispers of it…
so little is written about it…

Trick:
It’s not meant for
your kind to understand.

Gondolom valami extra Fae-s téma, végülis egy ősi Fae rítus, így valahol érthető, hogy nem kötik egy emberdoki orrára :)

Kriszta - 2013. 03. 06. 16:10

A mostani rész engem annyira nem fogott meg,de ízlések és pofonok :)
Ellenben a jövő hetit annál jobban várom :)

http://www.youtube.com/watch?v=9oDXZ-WQQ7s

Cápi - 2013. 03. 12. 21:56

Eszméletlen volt az eheti rész, a jövő heti meg még várósabb. De nagy kár, hogy ez a csevegő meg kihalt szinte :(

Kriszta - 2013. 03. 13. 00:14

Nekem most már muszáj feltennem a kérdést! :D
-Miért kell szinte minden főbb szereplőnek egyszer legalább megcsókolnia BO-t? :D Mintha ő lenne Aphrodite vagy az Atyaúristen :D

koka - 2013. 03. 14. 23:41

Kicsit sajnálom, hogy parkolópályára rakták Kenzit az eheti részben, de Tamsin is jó sidekick-nek bizonyult. Nagyon hamar megkedveltem, bár ezt a Bo-ra ráccuppanást nem igazán értettem. Illetve a vége is WTF. Jöhetne már a következő rész :D

koka - 2013. 03. 15. 01:06

@Kriszta: Itt szerencsére könnyen megkerülhető a kérdés, mivel egy szukkubusz (ha egyáltalán így mondják magyarul), energiáját, táplálékát stb. a szexualitáson keresztül nyeri. És BO gondolom ellenállhatatlan.
Mert:
Mint tudjuk, az írók 3 évadon keresztül szépen lassan elénk tárják, hogy Bo nem egy hétköznapi szukkubusz. De ezt olyan lassan ,és kimérten teszik, hogy arra én még nem láttam példát a sorozattörténelemben (ezt most úgy kell elképzelni, hogy 5 részenként kb 10 másodperc jobb esetben). Mivel, hogy Bo ennyire ‘powerful’ gondolom alap helyzetben is könnyen behálóz mindenkit: lásd Tamsin, aki az évad eleje óta durva karakterfejlődésen ment át.

Egyébként a Lost Girl pont azért jó, mert rengeteg olyan lénnyel (esetünkben Fae-vel) foglakozik, aminek folklór alapja is van. És ez az alap rendkívül gazdag.
Mellesleg jó pár részen szarrá röhögöm magam :D

Cápi - 2013. 03. 15. 16:47

@koka: nézd meg jobban. Mikor Trick lekapta a nőt a Dalban, hozzáértek a géphez és szikrázott. Bo még játékban volt és a “szikra” Tamsin és közte is megjelent :P Tamsinnek meg tuti, hogy nem közömbös Bo már amúgy se :D Nagyon szimpatikus karaktert csináltak belőle, hatalmas pirospont.
Arra vagyok kíváncsi, mit jelenthet a “Wanderer” tarot kártya, biztos köze van ahhoz, hogy Tamsin Valkűr, akik ugye Odin elé viszik a hős harcosok lelkét a mitológia szerint. Hm hm… Egyre jobb az évad, azt kell mondjam :D Dyson meg a doki egyáltalán nem hiányzott, Kenzi nélkül is elég komplett volt a rész, de remélem máskor nem lesz ennyit hanyagolva :)

koka - 2013. 03. 15. 20:36

@Cápi: köszi, visszanéztem igazad van. Now I can die in peace :)

Cápi - 2013. 03. 20. 19:46

A 10. rész promoját ha valaki megtalálja, dobjon már egy linket pls. Vagy nem került még fel sehova? =/

Kriszta - 2013. 03. 21. 10:38
Cápi - 2013. 03. 21. 15:36

Köszi szépen.

Kriszta - 2013. 03. 24. 22:04

Hát ezt az Alkonyos dolgot,amennyire beharangozták,meg készültek rá…elég gyorsan lerendezték :D

Várom a holnapi részt nagyon,szerintem jó kis utolsó 3 résznek nézünk elébe,tuti jobb évadzáró részek lesznek mint az előzőben :)

Kriszta - 2013. 03. 24. 22:06

vagy 4 résznek,esélyes hogy elszámoltam magam :D

koka - 2013. 03. 25. 01:15

4 rész lesz még.
Egyébként bevallom őszintén, a 9. részt annyira nem értettem, hogy meg kellett néznem még egyszer. És még úgy sem esett le sok dolog. Olyan kijelentések hangoztak el, hogy csak néztem. Pl Bo-nál: “I will reign… as he did. For I am his daughter. Together, we will bridle the masses, and ride unto victory. Even death… will fear us.” Na most akkor mi ez? :D . Kinek a lánya? Mert megjelent a részben az apa, majd Aife is, aki elvitte Bo-t csecsemőként. Rejtély.
Aztán Bo is egy másik járaton távozott a Temple-ből, ami a csávó szerint “bosszúálló” helyre vezet. WTF?
Mondjuk tetszett Tamsin: “Great day for a ‘wander’.” beszólsa is.
Aztán a végén Trick és a sarkány-ló-anyámkínnya résznél végképp kiakadta WTF számlálóm.
Összességében ez az évad sokkal összeszedettebb, az átívelő szálat pedig szépen kidolgozták.

Kriszta - 2013. 03. 25. 10:44

ááááááááááááá kicsit szívfájdalmam van a mostani rész után :(

biztonság kedvéért kiírom SPOILER:

Az tényleg egyértelmű volt hogy ez a kapcsolat hosszú távon nehezen fog működni,de főleg azért is volt rossz nézni,mert Lauren mondta ki hogy legyen vége,ő szerintem tényleg beleadott 100% a kapcsolatba…de mivel ő ember,egy ‘szexre éhes szukkubusz’ :D mellett ez sem elég,bármennyire is szereti Bot?! :( Azt viszont jó volt látni hogy Bo ennek nem akart véget vetni,és szereti őt… :) na mindegy,érzem hogy ez még nincs annyira lezárva ;)

SPOILER VÉGE!

UI: az a pofon nagyon jó volt…egyébként Lauren helyében én már az egész bagázst felpofoztam volna több soron is :D

Cápi - 2013. 03. 25. 19:03

@koka: EPIC NAGY SPORILER
.
.
.
.
.
.
Kis googlezés -> a Wanderer nem más, mint Odin, akit a Valkűrök is szolgálnak. 99,99%, hogy ő Bo apja, valszeg ezért is kell Tamsinnak elvinnie hozzá. Vagy ilyenek.
.
.
.
.
.
.
SPOILER VÉGE

koka - 2013. 03. 25. 20:01

Cápi: Ezt tényleg EPIC nagy volt. De a fenébe is, túl kíváncsi voltam :D

Cápi - 2013. 03. 25. 21:30

Én szóltam. :) Persze nem jelenti ezt 100%-ra, maradjunk 99,99%-nál. De az alapszitu alapján, meg amit Google barátom is írt, szerintem teljesen logikus.

Kriszta - 2013. 03. 25. 22:10

Király vagy Cápi Kössz az infót :)) , valszeg így lesz,külföldi kommentekben is ezt csiripelik… hogy apuci meg kislánya csak találkozik már,….húúúú várom hogy mi lesz ebből,de gondolom nagy összeborulás nem igen :D

UI: de a nagy vérkirály,akitől azért tart mindenki,nekem kicsit furcsa csak hogy hangoztatta már párszor hogy ő az egyetlen élő rokona Bo-nak,és ő annyi mindent tud??????! :D
Közben ezek szerint annyira arra viszik a szálakat hogy mégsem :D

na mindegy…érdekes nekem kicsit,jó persze Trick sem tudhat mindent ;)

Cápi - 2013. 03. 25. 23:12

Trick Aife apja és nem feltétlenül hiszem, hogy megdumcsizták volna, hogy a kis succubus lánya éppen kivel feküdt össze meg kitől lett terhes… :D Sőt Bo születésekor is nagy volt a susmus, hogy ki hogy miért mi merre, ahogy a Dawningos vizíókban láttuk.
3 rész van már csak hátra az évadból sajnos :( Egyik legjobb visszatérő volt számomra, egyetlán másik sorozatomról sem tudom ezt elmondani, ami nem az első évadját éli :( De nagyon epic befejezezést várok.

koka - 2013. 04. 03. 00:11

Mekkora király rész volt már a 3×11-es. Voltak kikacsintások az első évadra, poénok is a helyükön voltak. Illetve nagyon szépen adagolják ezt az egész ‘wanderer’ cuccot. Pl. amikor a körhinta forgott, akkor is ennek a száma dallama szólt. Először ugyebár a Dawningban hallhattuk. És bármily meglepő, a címe: The Wanderer :)
http://www.youtube.com/watch?v=5m6lymJy57E
Engem egyszerűen az ilyen kis részletekkel nagyon meg lehet venni.

Kriszta - 2013. 04. 03. 11:14

http://www.youtube.com/watch?v=ROP-jbkXu2Y

OMG láttáktok már a promot?! mi lesz itt???????!!! :D
Várom már NAGYON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Kriszta - 2013. 04. 08. 09:23

Szegény Tamsin :( kicsit nehéz napjai vannak látszik rajta :)

tschaby - 2013. 04. 08. 14:19

Remélem őt nem írják ki évad végén! Amúgy ez a harmadik évad nálam veri az elsőt. ha nagyon nem szúrják el a végét, ez nem is változik.

Kriszta - 2013. 04. 09. 21:56

na akkor zárjuk az évadot :)
promo

http://www.youtube.com/watch?v=EzxyGDmtZ1I

koka - 2013. 04. 12. 00:06

@m76 ha ezt olvasod, lesz évadzáró kritika is? :D

Cápi - 2013. 04. 15. 18:55

Azt a büdös k…. eget!!!!! Ilyen évadzárót…. Ilyen cliffhangereket, hát menten idegrohamot kapok!!!!!
BEST F*CKIN’ SERIES EVER!!!! A 3 évad legjobb része OMG!!! Nincsenek rá szavak.

tschaby - 2013. 04. 15. 19:39

Nagyon erős évad volt, bivalyerős fináléval! Az egyik olyan sorozat, aminek tényleg baromira várom már most a folytatását.

Kriszta - 2013. 04. 16. 09:44

ÚRISTEN…..mi volt ez????? ilyen évad zárót……végem van!!! :D

na szóóóóval… mikor is kezdjük a 4ik évadot? :D

Dark Archon - 2013. 04. 17. 11:22

ÚRISTEN… mekkora szar volt ez a 3. évad már… próbálták a leszbizéssel eladni a sorozatot, de már sok volt abból is. Kár, hogy brazil-szappanoperát csináltak, nagyon kevés fantasy-vel.

cyborgwings - 2013. 04. 17. 11:39

ne idegesíts már… nekiálltam bepótolni a 2. évadot, hogy megnézzem, mitől olyan jó a 3., erre ilyen véleménnyel kell szembesülnöm? :D

amúgy a 4. részig jutottam, és mint kiderült, csak az elsőt láttam. a többi három egész jó volt, nem untam úgy, mint emlékeim szerint a szezonnyitót, de kicsit azért aggódom a hosszúra nyújtott évad miatt, főleg, hogy sokak szerint nem működött a dolog.

genova03 - 2013. 04. 17. 19:03

Furcsa, mert én pont az ellenkezőjét tapasztaltam. Végre kezdték kivenni ezt a leszbi dolgot (bár én TeamLaurenes voltam :D) és Bo szerelmi élete is hátrább szorult.
Pörgös, ötletes és izgalmas volt a 3. évad. És Tamsin karaktere nagyon ütött.

Cápi - 2013. 04. 17. 19:19

Dark Archon valami r0hadt más sorozatot nézhetett akkor, mert távolról sincs köszönőviszonyban az, amit ő állít meg amilyen az évad lett.

tschaby - 2013. 04. 18. 18:14

Rachel Skarsten lesz a 4. évadban is, K.C. Collins viszont nem biztos!

Kriszta - 2013. 04. 19. 00:10

én imádom a sorozatot de ha Rachel nem lenne akkor szex fagyi rock and roll( VERDÁK mese)….mi meg cseszhetnénk és ez az évad detto az lenne mint az előző “Drark” mondott de így szerencsére nem az lett :) LOST GIRL FOR EVER!

Vigeza - 2013. 04. 23. 08:40

Hát én is felemás érzelmekkel kezdtem neki a harmadik évadnak,de leszámitva az 1 részt tényleg jó volt a záró epizod pedig nagyon jó volt EKKORA CSAVART!!!

cyborgwings - 2013. 05. 02. 23:25

nemtom, jár-e még erre bárki, de lassacskán pótolgatom a 2. évadot és muszáj idesírnom, hogy mennyire kínos volt a 8. részben az a jelenet, amikor bo bedurvul és kiszippantja egy egész csoportból az életerőt. a leggaggyibb délutáni kalandsorozatok is megirigyelhetnék a műsort… :D

koka - 2013. 05. 03. 00:43

@cyborgwings lesz itt még nemulass :D
Szerintem egyes jeleneteken a készítők is szakadnak, és én is velük röhögtem. Képesek ezt a hátrányt szerethetővé tenni. Pl ha egy Game of Thrones-nál már más lenne a szitu…

cyborgwings - 2013. 05. 04. 11:31

a 9. rész viszont zseniális ezekkel a testcserékkel. kris holden elképesztően jól hozza kenzit, majdnem leborultam a székről, úgy röhögtem rajta és elképzelésem sincs, a kedves kollégái hogy bírták fapofával végignézni. tuti legalább huszonötször vették föl a jeleneteit. :D

hát amúgy nem tudom. nekem egyelőre inkább kínos, mint szerethető a gagyiság, de még alakulhat a dolog. :)

koka - 2013. 05. 04. 12:36

Már az kész vicc volt, ahogy kris holden-ried játszott egy kb vasággyal is csak 40 kilós kenzit, és emellett meg olyan fejeket vágott, hogy priceless :D
Szóval ja, elég jót alakított.

Cápi - 2013. 05. 15. 17:45

Ne add fel,a 3. évad kárpótolni fog!! Úgy látom nem érkezetta fináléról sajnos kritika, újra kéne nézni kicsit az évadot hozzá, csak idő nincs :(

cyborgwings - 2013. 05. 15. 18:33

épp azon morfondíroztam, hogy amennyiben valaha eljutok a 3. évadig, akkor lehet, írok róla egy kritikát az én 2. évadot kaszálós, aztán mégis folytatós szemszögemből. hátha valaki rákap. :)

Cápi - 2013. 05. 15. 19:52

Az jó ötlet, legalább frissen meglenne még benend a dolog. Hasonlót terveztem én is, valami ilyen Méltatlanul hanyagolva cím alatt, mert az összecsapott (túlnyújott) 2. évad ellenére a 3. komolyan ott van a szeren és nem csak a fan szól belőlem :D Majd meglátod, csak bírd ki a 2. végéig! ;)

cyborgwings - 2013. 05. 15. 22:06

az a baj, hogy most annyi minden néznivaló lett hirtelen, hogy pont ez sorolódott hátra, pedig tényleg marhára izgatja a fantáziám ez a 3. évad, dehát leragadtam a föntebb említett 9. résznél. :( na mindegy, lemennek a finálék, véget érnek a kábeles sorik meg az upfronts és egyből előreveszem a lost girlt.

BruceQ - 2013. 05. 27. 22:26

Most nézem a The Listener (Hetedik érzék) c. errefelé igen hanyagolt sorozatot – szinte az összes főbb szereplő a Lost Girl-ből megfordul benne egy-két részre. :)

cyborgwings - 2013. 07. 20. 23:45

cápi! remélem jársz erre, mert a 3. évad 3. részénél tartok épp és ezt a p.csafejű dokinőt még mindig el kell szenvednem minden egyes epizódban. nem erről volt szó! azért álltam neki, mert bíztam benne, hogy meg lesz szabadulva tőle. az egész 2. évadot végigszurkoltam, hogy na most…! na jó, akkor majd most…! de most már aztán tényleg…! és nem. még mindig itt szenvedek, a hajamat tépem és a szexeléseit tekergetem át, mert egyszerűen nem bírom elviselni. ki vagyok borulva!

vexet viszont imádom, állati jól hozza a csóka ezzel a hülye brit affektálásával. :D

Cápi - 2013. 07. 27. 15:42

Hálló :D Járok erre nagy ritkán még. Jó lesz az, hidd el, mikor már Tamsin több teret kap. Ha nem így lett volna, nem bírtam volna én se! :D

koka - 2013. 07. 30. 00:10

cyborgwings, ha ezt még olvasod, én is osztom Cápi véleményét, és én se szeretem picsafejű dokinőt aka Laurent, és én se bírtam az évad eleji lepedőzést, de hidd el, szerintem egy sokkal kidolgozottabb évad. Én jobban is belemerültem, követtem pár külföldi rewatch-ot is, és ja, így utólag nézve is nekem abszolút bejött. Megmaradt könnyed szórakozásnak, viszont érdekes dolgokat műveltek karakterekkel (pl Kenzie), hoztak be vérfrissítést (Tamsin), és közben üresjáratok nélkül futtatták a történetet.

Egyébként lehet kicsit túl pozitívan látom a dolgokat. Vagy csak fantasy sorit nézek manapság keveset. Azokból is a rosszak..khm TVD.

Cápi - 2013. 08. 28. 23:33

Élsz még cyborgwings? :D Hol tartasz?

cyborgwings - 2013. 09. 04. 00:26

élek! :D asszem a 7. résznél tartok. kicsit sok minden jött közbe mostanában, de feltett szándékom mielőbb befejezni az évadot.
a kritikához már lőttem egy, azaz egyetlen darab képet és írtam egy bekezdést. :D

Cápi - 2013. 09. 04. 11:51

November 10-ig van időd!! Hajrá :P

Timi - 2014. 02. 14. 22:11

Én imádom a sorozatot! Már a 4. évad 12. részénél járok és mindig nagyon várom a folytatást! :)

Rebi - 2014. 03. 03. 17:49

Bár még nem fejeztem be a 4. évad,igencsak közel járok hozzá és feltételezem/remélem lesz 5. évad :) arról esetleg tud valaki valamit? :) :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz