login |

Californication: kezdett a 6. évad

2013. 01. 16. 22:32 - Írta: human

107 hozzászólás | kategória: kritika,

Vannak még rajongók egy ilyen nulla premier után? Kevés pénzből készült, az is elment Lennonra, gondolom.

Ugye a szokásos “előző évadban történt”-szegmenssel kezdett a rész, és rögtön eszembe is juttatták miért nem vártam annyira a 6. szezon kezdetét. Egy iszonyúan nulla cliffhangerrel zártak ugye tavaly, amit természetesen nem tudtak normálisan feloldani.

Egyszerűen már hiteltelen ez a “se veled, se veled”-kapcsolat Karen és Moody között. A sorozat mozgatórugója nyilván ez a szerelem volt valahol, na meg az, hogy Hank mindent megdugott, ami szép, viszont amikor csak az előbbi felé igyekeztek dönteni a mérleget az írók, akkor általában jött az unalom. Egyszerűen nem megy az “együtt kéne legyenek, de most épp ezért nem lesznek”-dolog. Bár már találtak a különállásra jó indokot az évadok során, de a tavalyi katasztrofálisra sikerült. Pont ez nyomta rá a bélyegét a premierre.

Rögtön azzal indítottak, hogy Hank most már nem is olyan iszákos, mint eddig, hanem átváltott a rosszabb fajtára. Be is pánikoltak a szerettei, akik sehogy sem tudták ezt a helyzetet kezelni. De azért mindeközben még nem lehet együtt Karennel természetesen, kellett még egy akadály.

Idén lezárják vajon? Vagy most megint cocksmanship lesz pár részen át, hogy a végére kijöjjön egy majdnem helyzet? Bevallom, nem érdekel annyira, lehet, hogy leteszem a Californicationt, még a Happy Endingsbe sem kell küldenetek.

107 hozzászólás Ne habozz!

Nina - 2013. 01. 16. 22:36

Jó szar volt. Nincs rá más szó… Hank is not back.

Fega - 2013. 01. 16. 22:43

Engem csak az zavart, amit Beccával művelnek az írók. Oké, hogy rossz hatással lehet az apja viselkedése rá, de erről a lányról eddig többnyire azért azt láttuk, hogy nem teljesen hülye. Ez a “kocsmában előadom, hogy író akar lenni” duma, szerintem nem volt túlságosan átgondolt.

(Plusz komolyan, a jelenet a kocsmában elég gáz volt. Szerintem Hank pont szivességet tett a csajnak, hogy ne menjen hozzá egy sráchoz, aki egy kocsmában akarja megkérni a kezét…)

symor - 2013. 01. 16. 22:44

Karennel történnie kéne valaminek.

Rák, autóbaleset, halálos áramütés egy vibrátortól, mindegy, csak haljon meg szépen, hogy Moody barátunk alámerülhessen bánatában a suna, pia, dzsanga és önkifejező önsajnálat mocsarában, mint író.

Ezt rögvest meg is lépném a következő epizódokban, bár esély sincs rá, azért ez mégiscsak egy jobb lépés lenne a sorozattól :P

Leadfoot - 2013. 01. 16. 22:53

Biztos nekem van baj, de én nem agyalok ennyit, csak élvezem Hank kreténségeit, a jó beszólásokat, a finoman szólva sem prűd humort.
Nekem még mindig bejön. Nem annyira, mint mondjuk az első 2-3 évad, de bejön.

crashland - 2013. 01. 16. 22:58

nem mondanám, hogy rossz volt, de nem is volt jó :-D. 6/10

Pesza - 2013. 01. 16. 23:12

Nem ezt a részt fogom magammal vinni egy lakatlan szigetre, hogy ne unatkozzak.

jim455 - 2013. 01. 16. 23:22

Ez a se veled tényleg idegesítő már basszus, hihetetlen mennyiszer eljátszák és most is tök furcsa volt ez a drámázás.Miért nem folytatják onnan ahol abbahagyták Hank mérgezése előtt, örülhetne, hogy túlélte és végre Karennel lehet, de inkább teljesen padlón van, meg teljesen hirtelen előhúzzák az elvonót.Ez így nagyon nincs felépítve.
A rocker csávónál is már önismétlést érzek, ezt az őrült karaktert már láttuk, ott volt Lou, a rapper meg Eddie is.Sajnos a musical téma sem nagyon érdekel.
Nekem amúgy simán nézős lesz hetiben, de sajnos sorolni lehet a negatívumokat.

axoim - 2013. 01. 16. 23:22

Való igaz ez a rész szerintem is gyenge volt.. nagy izgalommal vártam már az új évadot
Elkezdtem nézni, vártam hogy történjék valami, és már vége is lett. Egyáltalán nem hozta a Californication feelinget ez rész.. Remélem a következő részek már jobban lesznek

Zuzu - 2013. 01. 16. 23:24

Sztem meg atom jó volt ez a kezdés! Jó Becca meg Karen szál kicsit uncsi, de engem Hank mindenért kárpótolt… ezek a beszólások megint, meg amikor megjelenik a sok 40-es muff könyvmegbeszélöjén! :-DD priceless

Jacques - 2013. 01. 16. 23:33

akkor jó… nem vagyok vele egyedül. nekem sem tetszett ez a kezdés.

****spoiler****
a pisaivás az üvegből is inkább erőltetett volt, mint gusztustalan. nagyon remélem hogy az egész évad nem az elvonón fog játszódni.

Maci84 - 2013. 01. 16. 23:34

Ahogy látom megoszlanak a vélemények:)

Én még csak az előző évadot láttam. Viszont én nem unom a Karen- Mody civódást. Nem is figyelek ennyire rá, inkább élvezem ezt a baromi laza, mihaszna életvitelt, a mocskos pu***kat és humort, a stilust.. szerintem ütött a tavalyi is és ez is biztos… nem kell itt mély értelmübb sztorira várni..

nyszab - 2013. 01. 17. 00:15

Szerintem teljesen jó volt. Az tény, hogy az eleje megkérdőjelezhető, mintha gyorsan elintézték volna a cliffhangert és igazából lényegében igen, de ez adja a mozgatórugóját a következő eseményeknek, szerintem jó rész volt, hiányzott már a sorozat.

paranoid android - 2013. 01. 17. 00:32

Nekem sem tetszett különösebben, főleg mert az egész rész elment arra, hogy tisztázzák miért kerül Hank az elvonóba. Láthatóan erre az ötletre alapozzák az évadot, így kvázi egy ehhez szükséges felvezető részt kaptunk évadkezdésnek, ami így önmagában kevés volt. Én a következő részre várom a “rendes” kezdést. Hank hülyeségei megunhatatlanok, úgyhogy engem mindig is szórakoztatni fog, csak ne csináljanak olyan szörnyűséget, mint a tavalyi évadzáróban. Meg Karen és Becca jelenlétét minimálisra csökkenthetnék. Most már elfogadtam, hogy ezek nem tűnnek el a sorozatból, de legalább ne kapjanak saját történetszálat, mint előző évadban Becca idegesítő pasija.

JimmyL - 2013. 01. 17. 01:32

en tok jol szorakoztam…

dionysos - 2013. 01. 17. 01:33

Csak azt nem értem, hogy minek kell Hank mellé mindig egy sztár? Lew Ashby nem megismételhető.
Az a baj, hogy a Hank-Charlie jelenetek lecsökkentek. A mélypont az volt, mikor az előző évadban összevesztek, aminek kb. semmi értelme nem volt a történet szempontjából
Nem tudom, hogy kinek az ötlete volt a csatornánál, hogy egy feelgood sorozatból egy kolumbiai szappanoperához közelítő drámát kell csinálni, de azóta zuhan a színvonal.

Hor1 - 2013. 01. 17. 08:25

4. évad elején hagytam ott, de nem is látom, hogy folytatni kéne, se a kritikák, se a kommentek alapján. :)

Anthonz - 2013. 01. 17. 08:41

” Kevés pénzből készült, az is elment Lennonra, gondolom.”
– Nem biztos, a Beatles jogdíjak pont mostanában jártak le, szabadon felhasználhatóak.

Nem volt valami erős kezdés az biztos. De alapból amit írsz ez a se veled sem nélküled formátum, 0 előrelépéssel nem tartható 2-3 évadnál tovább szerintem. Viszont ha változtatnak, akkor meg mi a franc legyen?
Én még nézem, mert általában azért akad 1-2 poén amiért érdemes a 20 percet megnézni.

Leon - 2013. 01. 17. 08:49

Egy adalék a fanyalgóknak! Nem volt benne egy cici sem!!! :)
Szerintem ezt az epizódot két mellékszereplő sülyesztette az éppen nézhető kategóriába. A rock isten, akinek túlirták a szerepét és az ex-feleség brátnője, akinek pedig alul. Egy-két a közös multjukból vett történet érthetőbbé tette volna, hogy Hank miért csúszott meg ennyire.

jackbauer - 2013. 01. 17. 09:03

Ez tipikus az a sorozat amit nem a sztorijáért kell nézni, hanem mert egész egyszerűen szórakoztató. Hank-Charlie duó a sorozattörténet legnagyobb karakterei.

julcsi - 2013. 01. 17. 09:06

szerintem is elég gyenge volt, pedig én hardcore rajongónak tartom magam…
a se-vele-se-nélküle halál unalmas, és az a flashback, vagy mi, Karennel, az mi a jó franc volt vajon…?
fogalmam sincs.
kíváncsi leszek a továbbiakra…

casi - 2013. 01. 17. 09:21

Én valamikor akkor hagytam abba, amikor behozták a rappert, ott mivel felirat nélkül néztem nem is értettem rendesen, hogy mit beszélnek, de amúgy sem volt szimpi az a szál. Nem valószínű, hogy a közeljövőben folytatom. Lehet, hogy az első évad után le kellett volna állnom, utána már annyira nem élveztem, viszont van egy olyan rossz tulajdonságom, hogyha elkezdek nézni valamit, akkor muszáj végignéznem:S

winnie - 2013. 01. 17. 09:23

“Ez tipikus az a sorozat amit nem a sztorijáért kell nézni, hanem mert egész egyszerűen szórakoztató.”

ezt szerintem mindenki tudja, de mit tegyen az ember, ha már nem szórakoztató? ha az ember unja ezt a huzavonát?

Eazzy - 2013. 01. 17. 10:00

Félig-meddig értek egyet. Nekem sem tetszett túlzottan, de azt hiszem ez felvezetés volt a jó felé. Remélhetőleg.
Az meg hogy egy csaj haláláért vagy felelős (még ha igazából nem is, csak mindenki más gondolja így) azért az elég kemény dolog, és érthető Hank viselkedése.
A szövegekért minimum muszáj nézni, remélem a feelinget is megkapjuk a következő résztől.

Llew - 2013. 01. 17. 10:43

Hát én kurva jól szórakoztam rajta. Végig röhögtem a részt. Persze ez nem zárja ki, hogy később belépek a fanyalgók táborába, tavaly sem igazán jött be a történet, meg helyenként unalmas volt.

aromatyi - 2013. 01. 17. 10:45

rajongóként mondhatom, hogy összecsapott, unalmas és száraz volt. ha az elvonó sokáig marad akkor kiszállok szerintem. becca már évek óta idegesít – rettenet életbölcsességeket puffogtató karakter. karen unalmas, tényleg kéne, hogy történjen vele valami (lebénul, elköltözik, meghal stb.). több charlie-t, több csöcst!

Eazzy - 2013. 01. 17. 10:51

Jön Maggie Grace ne izguljatok :D

gevin - 2013. 01. 17. 10:57

Maggie Grace-re azért annyira nem támaszkodnék, mint a mellékszereplő, aki feldobja az évadot :). Valami nagyon különc, elvetemült karaktert kell hoznia, hogy így legyen.

Megan Good tavaly legalább maximálisan kielégítette az eyecandy-faktort, ráadásul nem is volt dögunalmas a karaktere.

A kezdés közepesen szar volt. Kiábrándító ez az ötlettelenség.

elkon - 2013. 01. 17. 12:42

Nekem tetszett. Már most jobb mint az előző évad.

Ezekkel a visszajátszásokkal meg a végén az egésszel, mintha egy lezárást adtak volna a Karen szállnak. Legalábbis egy időre. Aztán lehet én láttam ezt bele.

Jikatumo - 2013. 01. 17. 13:19

nem értem mi ez a fanyalgás? hisz nem éppen azért nézzük ezt a sorozatot amit most is hozott? én végig röhögtem sose a történet alakulása volt a lényeg hanem az a humor és abszurditás amit képvisel és ezt most is hozta és eszembe sincs kilépni míg szórakoztat:)

Ingorion - 2013. 01. 17. 13:38

Nem volt ez annyira rossz, csak zavaró, hogy mennyire erőltetetten akarják Hanket Karen mellől eltántoritani. De ebből a szanatóriumos szálból még valami jó is kisülhet. Feltéve, ha idén lezárják a történetet végre.

ali_ - 2013. 01. 17. 14:40

nagyon vártam, de ott folytatták az egészet, ahol abba hagyták, mármint színvonalban. a béke segge alatt. az az abszurditás, ami vicces volt az első évadokban, most már kiszámítható, unalmas, erőltetett és pár beszóláson kívül nem is vicces. az egész sorozat nagyon beszürkült. túl magasra került a léc az első pár évadban. :(

Imi82 - 2013. 01. 17. 14:55

Nézzétek a pozitív oldalát, ettől csak jobb lehet a folytatás!

Psy - 2013. 01. 17. 15:24

végig azon agyaltam a rész közben, hogy miért is nem kaszáltam már az előző évadban a sorit? unalmas volt, talán egyszer mosolyodtam el valamin és már nem is emlékszem mi volt az :( még 1 részt adok neki, ha az is foskaka akkor keresek mást helyette :)

ejha - 2013. 01. 17. 15:30

ebben a reszben lennon volt a legjobb, hehe

lePunk - 2013. 01. 17. 15:32

szamomra teljesen elvezheto volt, sot nehol hangosan rohogtem. szerintem nem kell tulgondolkodni az egeszet: hank onsajnal most 1-2 reszen keresztul, iszik, drogozik es kozben olyan abszurd helyzeteket es beszolasokat hoz, hogy az engem szorakoztat

rya - 2013. 01. 17. 16:07

Számomra is tökéletes szórakozás volt ez a rész, nem volt a legjobb kezdés, igen talán kicsit erőltetve vannak a szállak de igazából még mindig átjön a humora és ha nem mondod el a negatívumokat elsőre nem is vettem észre, csak hátra dőltem és kikapcsolódtam :)

Zsolt - 2013. 01. 17. 16:14

Szerintem ez egy felvezető rész volt.Jön most a rehab pár részig utána újra a régi Moody lesz és a már előzetesbe látott Rock sztár vonal fog jönni.
Szerintem az 5. évadig megfigyelhető volt egy tudatos építkezés Hank jellemébe, lehet ,hogy ott stílusosan abba kellet volna hagyni…Meg lehetett volna a nagy HAPPY és a boldog befejezés…
DE ha már nem történt meg akkor könyörgöm jöjjön vissza az, amiért megszerettük Moddyt és a Kali-t….
Több mellet,több Charliet, többet abból az életérzésből amit Hank testesít meg…
Nagyon kritikus részek jönnek a sorozat életébe az biztos…
(Ráadásul a nézettség se volt olyan rossz…)
Én mindenesetre kitartók a Kali mellett, mert engem az első rész megfogott úgy, hogy bármi történjen nem engedem el SOHA!

Zsolt - 2013. 01. 17. 16:19

Karen-es se így se úgyra meg csak annyit, hogy ha össze jönnek vége a sorozatnak, ami remélem nem mostanság lesz…

paranoid android - 2013. 01. 17. 16:44

De szerintem simán működne a másik opció, miszerint végleg becsukják a kaput, még a lehetőségét is kiirtják, hogy újra összejöjjön Hank és Karen. Karen őszintén beleszeret egy másik paliba, akivel elköltöznek a világ másik végébe (viszik magukkal Beccát is). Persze ezt pár évaddal korábban kellett volna meghúzni, mert most meg ott vagyunk, hogy Hank teljesen szétzuhanna egy ilyentől, de én egyáltalán nem érzem úgy, hogy ez a kapcsolat mozgatná a sorozatot.

Dcsnad - 2013. 01. 17. 19:26

Sztem nem volt olyan rossz,én nézni fogom tovább ennél feelgood-ebb sorozat nem sok van,ahogy Moody meg Runkl együtt hülyülnek :D ez nem 1 melodráma,hanem szimpla kikapcsolódás.

dionysos - 2013. 01. 17. 20:11

A folytonosság sem tett jót a sorozatnak. Ha megfigyelitek, akkor az első 2 évadban, bár volt egy fő szál, de mégis minden rész más volt. Hank más csajjal kúrt, más problémákat kellett megoldani. Ha még egy kicsit rátettek volna, akkor azt mondanám, hogy az akkori részek külön is megállták volna a helyüket, még akkor is, ha nem tudod, hogy mi volt az előző héten.
Most meg az egész évad alatt történik annyi, mint régen 2-3 rész alatt.
Ha az előző évadokat veszem alapul, akkor nem számíthatunk semmi jóra, ugyanis a 3. szezon óta mindig az első rész konfliktusa alapozta meg az évad történetét.
Ez Becca-Karen szarság is, komolyan mondom, legalább a szerepüket csökkentsék.
Az utóbbi évadokból viszont egy pozitív dolgot tudok kiemelni: nincs Mia

Andris - 2013. 01. 17. 21:14

Aki mérgezés miatt van korházban az nem iszogat rá egy héttel, hanem ágybol nézi a tévét

Johny Bravo - 2013. 01. 18. 00:08

Sztem jo volt, klasszikus Californication, nem tobb nem kevesebb. Mindenki Hank miatt nezi es o hozta a szokasos formajat :)

dean23 - 2013. 01. 18. 22:03

Nagy 0 volt az évadnyitó! Kb. huszadjára akarják eladni ugyanazt a sztorit!

V.O.L - 2013. 01. 20. 15:07

valahogy el kell kezdeni.majd beindul a story :)

fatal - 2013. 01. 21. 01:38

Pocsék rész volt, remélem a következő jobb lesz.

_Peter - 2013. 01. 21. 15:12

Nagyon Weedsesedik a Californication az idő múlásával. Első 1-2 évad végig röhögős, aztán gyengülés és végül szenvedés az egész. Most is egyszer mosolyogtam el magam a rész alatt. (múltkori Tyleres hipster zombi viszont szöveg nagyon talált) Karen fog most hülye helyzetekbe keveredni és füvezni? Hú micsoda ötlet. Végén majd Hank lesz tiszta és Karen kerül rehabra. A kappanhangon előadott “nailed it” ún. poént még hányszor sütik el? Runkle buzulásai is rettentő viccesek mondhatom. Marcy, Becca teljesen feleslegesek.

HankMoodyRulez - 2013. 01. 21. 19:36

Nekem valahogy kiesett ez a poszt, most találtam csak rá, de teljesen egyet értek human-nel. Már tavaly is felvetettem, hogy határozott állásfoglalást várok: vagy vele, de akkor tényleg vagy nélküle, és mehet a sex&drugs&rock’n’roll.

És kilátásba helyeztem a kaszát, de gyarló junkie vagyok, nem bírom megtenni. Pedig pont akkora f@$*sággal kezdett az évad, mint vártam, Hank “talált” okot, hogy miért ne legyen együtt Karennel. És ugye az általam kritizált Moody credónak (csak és kizárólag Karen, ha dúl a love, de abban a pillanatban, ahogy szétmennek, már ugrik is az első punciba) tökéletesen alájátszik az alapszitu, mert a nimfócsaj így nem tabu, mivel Hank “nem tudom, lesz -e még” szünetet iktatott be.

Másrészről megvannak még a moodism-ök, Charlie, és a feeling, de minden évadban egyre több szart lapátolnak bele, hogy ne fulladjon ki és pont ettől fulladozik. A Törtetők mellett a kedvenc “feelgood” húszpercesem volt a Cali, de ahogy az Entourage-t, ezt is elvitték egy erőteljes “feelbad” irányba. Ehhez Charlie túl karikaturisztikus és harsány, vagy a többi rész túl sötét és szarkasztikus. A kevesebb itt is több lenne, lehetne ezt kevésbé végletesen és eredetibben is csinálni, de ahhoz tökösnek kellett volna lenni és dobni Karent és Beccát, vagy Hanket érdekessé tenni a dugáson-piáláson kívül is. Mindkettőben lett volna írói kihívás.

Ehelyett megint a langyosvíz. De Cali-junkieként még bizakodom, hogy kihoznak belőle valamit. Ha meg nem, be is lehetne fejezni. És felszabadítani a függőket.

LiszkaY - 2013. 01. 22. 00:44

Ahhoz képest mennyire gyenge volt az első rész, szerintem a második rész bizakodásra ad okot…

fatal - 2013. 01. 22. 17:05

Szerintem meg ugyanolyan gyenge a második rész is :( De majd meglátjuk merre halad az évad.

paranoid android - 2013. 01. 22. 20:27

Akkor egy harmadik fajta vélemény a második részhez. Az egyik fele rohadtul bejött, a másik felét meg untam.
Most, hogy ennyire külön futottak a szálak, látszott igazán mennyire nem kellene erőltetni a többi karaktert. Hank legyen mindig a központban, a mellékkarakterek meg ne kapjanak saját, önálló történetszálat. Vagy legalább ne ennyit. A második részben a Hankes jelenetek baromi jók voltak, a rész elején lévő terápiás csoport jeleneten szakadtam. Viszont akármennyire is bírom Charlie-t, feleslegesnek találom, hogy saját szálat kapjon. Ő pont elég Hank sidekickjeként. Az meg szerintem élő embert nem érdekel, hogy Marcy és Stu mit csinálnak együtt. Becca írói aspirációja meg felesleges és karakteridegen is. Legalább Karen szálának volt értelme, majd kapcsolódni fog Hankéhez.
Szóval ez a rész remekül példázta, mi a bajom már egy ideje: túl sok képernyőidőt kapnak a mellékkarakterek Hank kárára.

jim455 - 2013. 01. 23. 01:36

Fogadunk, hogy eljátszák majd, hogy Charlie gondolkodóba esik, hogy nem meleg-e véletlenül?:D
Én is osztom a vélményt, hogy Hank jelenetei tök jók voltak, az új csaj is egész jó, még a Charlie szál is elmegy, de Marcyék teljesen feleslegesek, és még Karen is kap külön szálat, meg elkezd füvezni az erkölcscsősz, no comment.

OMFG - 2013. 01. 23. 11:49

Szerintem az évad nyitó is jó volt. De ez a második rész is hozza a várhatót. Runcle megszivatja magát, Karen füvezik, Becca könyvet ír ( bár Őt Én sem bírom), Marcy csinálja azt amit akar. Hank pedig…. hát Ő Hank tudjátok.:D

dionysos - 2013. 01. 23. 16:50

Igen, a rész első fele viszonylag jó volt, aztán elment egy szar irányba. Az a baj, hogy a rehabon a csajt megint olyanra írták, aki először húzza Hanket ezzel a “látom, hogy vagány vagy, de engem akkor sem kaphatsz meg”. Hank pedig megint előadja a “nekem családom van, nem akarlak megfektetni, de úgyis sikerül” dolgot. És már mindenki tudja, hogy pár rész múlva mi fog történni, ergo nincs tétje a dolognak, már 50x láttuk.

Azt pedig már a második évad óta vártam, hogy Charlie mikor kap egy “meleg” vonalat. Az első évadban mesélte Hanknek, hogy főiskolán a szobatársával folyton simogatták egymást, a másodikban még smárolt is Hankkel a kocsmában. A negyedikben pedig Eddie Nero smárolta le, az ötödikben meg leszopta egy travi. Ráadásul mindig elsütötték azt a poént, hogy megölelte Hanket, közben meg felállt neki. Szóval már inkább csodálkoztam azon, hogy eddig húzzák a dolgot.

Zirowe - 2013. 01. 25. 13:44

Tegnap néztem meg a mostani második részt, és rájöttem, hogy egyszerűen már nagyon nem bejövős ez a sorozat.

Unalmas és repetitív, a karakterek sorsa már olyan szinten nem tud érdekelni..

A másik, meg hogy már egy olyan hiteltelen álomvilágban élnek a szereplők, hogy egyszerűen a néző elveszti a kötődését.

A való életben senki nem beszél és viselkedik így, egyszerűen már rég vagy börtönben lenne, vagy a zártosztályon, esetleg a hullaházban.

Az, ami az első pár évadban még úgy ahogy működött, a 6.ra teljesen kikopott és kiüresedett, önmaga paródiája lett.

Remélem kaszálják.

danNN - 2013. 01. 28. 14:32

Ha Charlie leszopja színész Bob-ot akkor én kaszálom.
Nem feltétlen érdekel már Hank sorsa sem.

Tamass - 2013. 01. 28. 20:27

Na, ket het vergodes utan azert egy jobb resz volt…

Why would I put some clothes on? This is the way baby Jesus made me.

elkon - 2013. 01. 29. 14:49

Így persze viccesebb Charlie szála, de nem hiszem, hogy a melegek ennyire más világban élnek ott. Mondhatná egyszerűen, hogy van pasija és pont. Nem csalja meg.

pétör - 2013. 01. 29. 22:19

sok benne az önismétlés de eddig már klasszisokkal jobb mint a minősíthetetlen előző évad, az konkrétan paródia, szánalom, hulladék kategória volt

hehó - 2013. 01. 31. 20:46

talán azzal fel lehetne dobni a sorozatot, hogy Karen züllik le Hank-szintűre, és Hank lenne a józan karakter.
Bár színészileg nem tudná a csaj megoldani szerintem, nem elég laza

_Peter - 2013. 02. 01. 13:34

Se Becca, se Marcy és Stu, Karen is csak a végén szóval Runkle-t leszámítva igazi Hank Moody-s rész volt, mint a régi szebb időkben. Kár ennek ellenére is csak alig volt jobb az előző részeknél. Ezeket a köröket már láttuk sokszor.

Llew - 2013. 02. 12. 20:02

Most mi a nyavalya történt, hogy két rész is volt? Bepótolták a múltkori focis kimaradást?

paranoid android - 2013. 02. 15. 00:48

Ilyen durván rapszodikus évadot még nem pipáltam. A tavalyi is hullámzó volt, de ez most tényleg kiszámíthatatlan. A remek harmadik rész után jött egy förtelmes negyedik, ahol az általában csak pluszt jelentő szép és meztelen nők jelentették az egyetlen pozitívumot, hogy aztán folytassák egy igazán fantasztikus epizóddal. Nagyon élveztem az ötödik részt.
‘Charlie melegnek tetteti magát’ szál elméletben talán vicces volt, de nagyon erőltetett lett, így annak lezárásával és a Hank-Runkle páros egész részen való együtt tartásával hatalmasat javult a színvonal. Maggie Grace szenzációs szerintem, és a karakter is jó – kétségtelenül feldobta a részt, amit a végén még meg is koronáztak egy rohadt jó Mark Lanegan számmal.
(A 6×04-hez csak annyit, hogy Becca elvileg csodás írása, amit felolvasott, nevetséges volt.)

koka - 2013. 02. 16. 17:43

Tényleg hullámzó. A 4. rész már-már mélypont, aztán kaptunk egy egész jó 5. részt. Egyáltalán mi értelme volt Charlie-t 4 részen keresztül bealázni ezzel a meleg témával…

_Peter - 2013. 02. 19. 17:47

Az 5. és 6. rész már szinte igazi Californication. Végre valami.

wondorog - 2013. 02. 26. 15:14

Most mi van, hogy összevissza adják a részeket, hol vasárnap, hol hétfőn?

tschaby - 2013. 02. 27. 13:32

A 7. rész végén az Iron Maiden Wasted Years-ének feldolgozása nagyon ütős volt!

_Peter - 2013. 03. 04. 19:00

8. rész megint kissé unalmasra sikerült, a szöszi klassz aztán kész. Hank-Becca szenvedés és Marcy-Runkle-Stu háromszög próbált vicceskedni.

elkon - 2013. 03. 07. 00:17

8 rész után már muszáj kijelentenem, hogy ez egy jó évad. Sokkal jobban élvezem, mint az előzőt. Így tovább!

julcsi - 2013. 03. 12. 14:46

meg kell hogy mondjam, hogy ez az évad nagyon laposnak tűnik nekem, egy-két részt leszámítva. unalmas a Karen-Hank-csinosszőke háromszög, Becca írósdija meg aztán..pff… arra szavak nincsenek. meg amiket mond, ilyen béna dialógusokat én már rég hallottam egy minőségi sorozatban… az unalom haláltól már csak a rocksztáros bulik mentik meg számomra a sorozatot, pedig nagy rajongója voltam régen.

ja és a 6X09-ben Nothing else matters nálam nagyot ütött…

Anthony - 2013. 03. 12. 18:52

Annyira jó lehetne ez a sorozat…csak ott van az a Fucking Hank&Karen, de tényleg. Hányadik alkalommal játszodják el ugyanazt? Ez már idegesítő, komolyan.
Pedig akkora dumák vannak benne, hogy csak na.

Na igen, a Metallica miatt plusz egy pont.

Waldi - 2013. 03. 18. 21:41
_Peter - 2013. 03. 19. 20:32

10. rész

Na most már tudjuk a szép szöszi neve miért lett Faith. :)
Nekem tetszett ez a rész, hogy gyakorlatilag csak róla és Hankről szólt az egész.

VergiliusHu - 2013. 03. 19. 20:48

9. rész vége a Metallica-val szerintem a sorozat egyik legerősebb jelenete volt.

paranoid android - 2013. 03. 20. 17:50

A 6×10 csaknem egy tökéletes epizód volt. A sorozat védjegye a sok over-the-top ökörség, de az utóbbi részekben én kicsit telítődtem ezekkel, így most nagyon jól esett ez a földhözragadtabb, a mellékkarakterek többségét pihentető rész. Faith és a szülei kapcsolata szépen volt megírva, őszinte volt. Ahogy Hank humora, lazasága is jobban működött egy ilyen környezetben. Gyönyörű volt a történet íve is, Hank és Faith karakterének szemszögéből egyaránt; és a végével értelmet nyert Becca rész eleji jelenléte is. (Aki viszont egyre idegesítőbb, főleg most ezzel a “túl jó az életem, így nem tudom a fájdalmamat ihletként felhasználni az íráshoz” dologgal.)
Szóval Hank és Faith kapcsolata az évad fénypontja számomra, kár, hogy évad végén búcsút inthetünk ennek, minden bizonnyal az idióta Karen miatt.

Llew - 2013. 03. 21. 21:25

A 11. végének elég sorozatzárós hangulata volt. Mondjuk itt tényleg be is lehetne fejezni. Menjenek három felé aztán szevasz. Persze a berendelés miatt ebből semmi nem lesz, de legalább Beccától végleg megszabadulhatnánk.

Anthonz - 2013. 03. 22. 08:27

Bizony, el tudnám képzelni Faithet hosszú távon Hank mellett, de sajnos abból nem lesz semmi. Nézhetjük a Hank&Karen féle szenvedést továbbra is.

julcsi - 2013. 03. 24. 18:24

kéne egy ilyen videót csinálni, összevágni az összes évadból azoknak a részeknek a végét, amikor Karen bőg (indokolatlanul és halál unalmasan). lenne vagy fél óra hosszú

kezdem nagyon unni

Ingorion - 2013. 03. 26. 15:58

Akkor én vagyok az egyetlen aki alig várja hogy Faith eltűnjön a képből? Grace-szel nincs bajom, csak a karakterével – pedig az évad elején azt hittem épp fordítva lesz. Ez a “minden szabad mert rok n roll” hozzállást eltúlozták, méghozzá annyira, hogy a csaj anyjából egy megszállott hívőt csináltak, aki mellett (elvileg) Faith sem tűnik annyira szélsőségesnek.

Igen, a Hank-Karen évődés tényleg unalmas, de nem tehetek róla, a kettejük közös jelenetei még mindig a legőszintébbek a sorozatban, mindig jó őket nézni.

Hogy magáról az évadról is szót ejtsek: tartja a laza, feelgood szintet, rengeteg ökörséggel és mással, az egészhez meg jól passzol az a minimális dráma amit beleszorítanak.

dionysos - 2013. 03. 28. 23:53

Az elején nem hittem, hogy ezt mondom, de egész jó lett az évad. Valami halvány reménysugár is felcsillant, hátha Becca annyira megszereti Európát, hogy pár évig ott marad, így nélkülözhetjük a jelenlétét. Charlie életének a rendbetétele is jól jött, mert már kezdtem unni, hogy folyamatosan elcseszi az életét.
Atticus Fetch viszont rohadtul idegesít. Minél többet szerepel, annál kevésbé tetszik a rész. Ismét kaptunk egy szar utánérzést Lew Ashby-ből. Nem fogják fel, hogy azt a feelinget már nem lehet visszahozni. Bár Atticus még így is elviselhetőbb, mint a tavalyi évadból Samurai Apocalypse, ami kb. a mélypont volt.
Úgy érzem, hogy az évadzáró résznek végre lesz valami tétje, mert ilyen is csak a második évadban volt legutóbb.

elkon - 2013. 03. 29. 16:05

Karen tényleg uncsi, Faith-et viszont egyelőre szeretem. Mondanám, hogy nem lesz a következő évadban, de ennyire részletesen még egy vendégszereplőt sem mutattak be (családi háttér…).
Atticus pedig szerintem zseniális, nagyon jól hozza a színész (vagy zenész-komikus amúgy) a karaktert. Ő is szerethető.

Kíváncsi vagyok az utolsó részre, de innen már nagyon nehéz lenne elcseszni. Egy jó évad volt.

Ramox - 2013. 04. 01. 10:49

Nos, ennek is vége. Az egész évad annyira jó volt. Jó poénok, jó karakterek erre ilyen befejezés… Úgy éreztem, végre sikerül valami jó történetet illeszteni Faith mellé, ha más nem azért, mert nagyon hasonlóak Karennel, és talán végre megkímélnek az írók minket ettől a már-már nevetséges Karen és Hank storytól. Értem én, hogy ez a vezérfonal, de ami nem megy, azt minek erőltetni? Ráadásul így utólag nem is értem, miért volt szükség egy egész Faith részre, ha most… Amilyen jó volt az első 10 rész az évadban, annyira rossz volt számomra az utolsó kettő… Mindent leromboltak az írók, amit sikerült nekik felépíteni az első 10 rész során. Ráadásul maga az évadzáró… Nagyon dühös vagyok.

elkon - 2013. 04. 01. 14:01

Nekem is tetszett az évad. Az egész. Hiába unom én is a Karenezést, saját tapasztalat alapján néha együtt tudok érezni vele. Meg az utolsó rész is jó volt, szépen lezárták. Atticus már most hiányzik.

Ingorion - 2013. 04. 01. 20:23

Nekem tetszett az évadzáró, pláne hogy sorozatfináléként is szépen funkcionált volna. Ha az ajtón kopogó Hanket láttuk volna utoljára, akkor maximálisan elégedett lennék.
Így marad a kétely hogy ebből mit hoznak ki jövőre. Azért reménykedem, annyira még egyszer sem lőttek mellé az írók.

julcsi - 2013. 04. 02. 10:17

jövőre is ugyanez lesz, biztos behozzák a hippi témát vagy valami hasonló baromságot, kár, hogy már baromira fogom unni.

a végére pedig még mindig nem tudom, mit mondjak. talán már meg se lepődök. egyszerűen nem bírnak jobbat kitalálni.

_Peter - 2013. 04. 02. 16:30

Az a gond, hogy ezzel a nagy Karenes love story-val megkötötték a saját kezüket az írók, így akármennyire passzolt Faith és Hank… szóval semmi meglepő nem történt, sorozatzárónak is elment volna ez. Pár részt leszámítva unalmas évad volt számomra.

Llew - 2013. 04. 02. 23:06

Fuck you Hank.
A tavalyinál sokkal jobb évad volt, de bármennyire is bírom Karent, el kéne szakadni tőle. Beccát meg végleg felejtsék el. Gyereknek aranyos volt, de most már lapáttal csapkodnám a fejét.

MelancholyR - 2013. 04. 03. 13:21

Nem hiszem el! Itt lett volna az esély, hogy Hank végre elszakadjon Karen-től… erre…

Mivel így lett vége, legyen sorozatzáró. Vagy.. Hank belép és Karen ott lesz holtak, bedrogozva, minden szar, mert azt hitte, Hank végleg elhagyta.. mindegy mi. Csak ne legyen többet.. :D

paranoid android - 2013. 04. 04. 00:14

Nem volt meglepetés az évadzáró, sajnos. Hiányozni fog Faith, szerintem fantasztikus karakter volt (nekem személy szerint Lew Ashby után a második kedvenc vendégkarakteremmé vált) és Maggie Grace gyönyörűen alakította.
Az évad összességében tetszett, simán lekörözte az előzőt, annak ellenére, hogy most is volt pár gyenge mellékszál, de ezeket az évad második felére levetkőzték.
De ugye kicsit csalódott vagyok, hogy Hank és Faith nem maradtak együtt. Az is igaz, hogy az ajtón bekopogó Hank szép sorozatzárás lett volna. De mivel lesz folytatás, már nem annyira tetszetős a kép. Ha Hank és Karen összejönnek, nem hiszem, hogy ne fulladna unalomba egy idő után. Ha meg nem jönnek össze, az évadzáró nagy gesztusa kap egy pofont. És akkor mélázhat Hank, hogy fel kéne keresni ezt a Faith csajszit.

K3rnel - 2013. 04. 04. 00:47

Mindenki találkozik egyszer a maga Karen-jével, én is örültem volna, ha Faith még marad, de nem hinném, hogy aki azt mondja, hogy Karen felesleges az nem értené, hogy miről szól a sorozat voltaképpen. Az nem a boldog vég, ha végre lemondana Karen-ről, az lenne a vége Hank-nek igazán!

vargatom - 2013. 04. 04. 02:27

A következő évad nyilván azzal kezdődik majd, hogy Karen nincs egyedül, máshogy nem lehet egy komplett évadot összerakni. Kérdés hogy ki lesz vele – Eddie Nero, Richard Bates vagy valaki más.

És igen, aki azt akarja hogy írják ki Karent, az valamit nagyon nem ért Hankben.

Llew - 2013. 04. 04. 06:21

Nekem az első gondolatom a kopogáskor az volt, hogy Karen elköltözött.

K3rnel - 2013. 04. 04. 11:16

Llew Igen, tegnap éjszaka még én is agyaltam kicsit, hogy mi lehet a folytatás. És arra jutottam, hogy a kézenfekvő az lenne, ha nem lenne a lakásban senki, csak mondjuk egy ingatlanos amint épp felméri, és tőle tudná meg Hank, hogy elutazott Karen is Európába. Hiszen Karen-nek sem maradt oka ott maradni, kokszitörp meg a recskamester megint ott vannak egymásnak, a lánya Európába készül, Hank-ről úgy tudja, hogy hónapokra távol lesz, turnézik Faith-el az oldalán. Logikus lenne, ha ez történne, szerintem is.

wondorog - 2013. 04. 04. 13:42

Nekem sem tetszett az évadzáró, egyszerűen minden 2. évadban ez van, hogy visszajövők Karenhez, aztán persze jövőre újra megdugom a következő vendégszereplő(ke)t.
Én már a drámai vonalat nem tudom értékelni, inkább szórakozok a beteg humoron, ami miatt mostanában szeretem a sorozatot.

jim455 - 2013. 04. 04. 14:37

Ez egy majdem tökéletes sorozatzáró lett volna. Karennel már csak szerintem a sorozat végén káne összejönnie, tényleg az lenne a jó, ha elhúzott volna a fenébe. Mert ha összejönnek az nem fog jót tenni a sorozatnak.

dekó - 2013. 04. 04. 14:56

Nekem bejött ez az évad, de ha jobban belegondolok, meg nem tudnám mondani miről szólt.

paranoid android - 2013. 04. 04. 16:14

Írjátok páran, hogy aki azt akarja, hogy tűnjön el a képből Karen, nem érti a sorozatot, vagy Hanket. És természetes, hogy mindig visszatér hozzá. De sokat számít a személyes tapasztalat, ill. hogy az ember hogyan látja a világot, ahhoz, hogy miképp érzékeli a sorozat egészén végighúzódó elvont gondolati témát. Szerintem épphogy nem arról szól, hogy “Mindenki találkozik egyszer a maga Karen-jével”, és nem szabad elereszteni, mert ő jelenti a végső és tökéletes boldogságot. Ez nem a How I met your mother, és végső boldogság nem létezik az életben. Számomra éppen arról a vitáról szól a sorozat, ami most az évadzáró álomjelenetében is feltűnt: Ragaszkodunk-e az “igazi” a “nagy ő” ideájához, abban a reményben, hogy most végre összejön, vagy továbblépünk, megkockáztatva, hogy később megbánjuk a döntésünket. És épp azért, mert Hank minden egyes alkalommal az első opciót választja, olyan érzésem van, mintha egy ördögi mókuskerékben lenne Hank, és vele együtt a néző is, mert nem meri bevallani magának, hogy az egész kapcsolata Karennel már rég nem a szerelemről szól, hanem az önbecsapásról. Hank már nem Karenbe, hanem a kettőjük tökéletes életének gondolatába szerelmes. Reményt ad neki, hogy van hova visszatérnie, hogy nem egyedül bolyong a világban. Ez szép és fennkölt, csak hazugság. Szóval számomra az lenne a boldog vég, ha végre belátná ezt Hank, lemondana Karenről, és otthagyná ezt a szélmalomharcot. Persze keserédes happy ending, de akkor is.

elkon - 2013. 04. 04. 17:19

paranoid android: Van benne valami. Sőt, engem meggyőztél .

bazs1 - 2013. 04. 05. 00:30

Nem csodalom, hogy egy darab iras se volt itt a junkien. Egyszeruen KRITIKAN ALULI volt ez az evad!

dionysos - 2013. 04. 05. 01:02

Én is azt néztem, hogy semmi írás. Sajnos az évadzáró megint felemás lett, folytatódik a szokásos Karen-szenvedés.

Wysa88 - 2013. 04. 05. 18:56

Milyen évadzáró?? Az még hátravan

elkon - 2013. 04. 05. 19:07

Wysa88: Attól függ honnan nézed a tv-ben valóban, neten viszont egy héttel hamarabb kint van.

DVM - 2013. 04. 05. 23:38

Sorozat lényege ide vagy oda, a taplóra húzott Charlie és ez az elnyújtott Karenes szenvedés nálam elkaszálta a sorozatot. Képtelenek egy konfliktuson túllépni, ismétlődik minden – Becca karakterénél érezték az írók, hogy nem lehet vele mit kezdeni, el is küldték a francba, de Karen is csak díszlet már, nonszensz ez az egész, amit Hankkel táncol 6 évada. Úgy voltam, hogy most már zárják le ezt a konfliktust végleg, mert szenvednek a karakterek is, mi is – de nem. Meguntam.

koka - 2013. 04. 06. 03:14

Itt lett volna egy remek lehetőség, hogy érdekes irányba terelődjenek a dolgok a 7. évadra, erre ezt is elbaltázták. Hank simán maradhatott volna a turnén, mélyebbre süllyedni. Lehet jót is tenne egy kis helyszínváltozás, mert az írók is lassan csak a fejüket vakarják a dolgozószobában.
Én egyébként teljesen egyet értek paranoid android hozzászólásával, és ha Hank azt a második opciót választotta volna csak most az egyszer, akkor valószínűleg maradtam is volna még. Így nem sok esély maradt.

Dris - 2013. 04. 06. 19:42

Szerintem is idióta húzás volt így lezárni az évadot, viszont szerintem lényegesen jobb évad volt ez, mint az előző, kaszálni ezért még nem fogom. Érdekel mit hoznak ki a következő évadban, de azt remélem Faith visszatér.

Basil - 2013. 04. 07. 21:22

Mélyrepülés.
Már csak azért nézem, mert végig akarom nézni, mit is hoznak ki belőle.
Pedig mekkora nagy sorozat volt! Kár érte.
Már tavaly is azt írtam, a legnagyobb gond az, hogy teljesen elvesztette a realitását. Az USA-ban sok idióta él, de nem mindenki az, és itt mindenki totál idiótaként viselkedik.
Charlie Runkle-n lehetett jókat röhögni néha, Hank persze továbbra is halál laza szöveget nyom, a zenék is jók, a csajok már nem annyira, aztán ennyi.
Belekaptak hol ebbe, hol abba, de minden csak olyan tessék-lássék, semmi sincs kidolgozva, áhhh, nagy-nagy csalódás!

Krisz - 2013. 05. 29. 23:37

Dris, nem fog visszatérni, hanem egy új szereplő jön helyette! Méghozzá sokkal jobb színésznő és szerintem nem mellékesen szebb is! Heather Graham személyében! Igen furcsán ellaposították a sorozatot, bár nekem még hátra van 5 rész a 6. évadból. Amit nem értettem, hogy most hirtelen kevesebb, mint 10%-ra csökkent az erotikus tartalom! Már ha a káromkodást nem vesszük oda! Ez azért érthetetlen, mert eddig a sorozat magva valahol mégis csak a szexualitás körül is forgott! Ugyan akkor ennyitől még bőven nem lesz családbarát sorozat és nem mehet le este 8-kor, hiszen a drog, pia és kábítószerek erősen jelen vannak!
Eddig még senki nem vette észre, hogy még egy zenész legenda szerepelt benne? A Sex Pistols alapító gitárosa Steve Jones! Ő a nagydarab dühös turné menedzsert alakítja! Vicces ahogy ilyen hírességek így cameóznak sorozatokban!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz