login |

Pilot-mustra: The Carrie Diaries – 1×01

2013. 01. 16. 15:04 - Írta: winnie

47 hozzászólás | kategória: 2012/13, kritika, pilot-mustra,

It’s not a big deal, Carrie. Sex isn’t everything.

Nem hittem volna, hogy a CW idei narrálós, kórházas huszonéveses sorozata jobban be fog jönni, mint a CW idei, narrálós, 80-as években játszódó tinisorozata. De ez van, egyelőre nálam az Emily Owens, MD simán veri a The Carrie Diaries-t. De ennek pofonegyszerű oka van. Nem az, hogy esetleg igénytelen vagy élvezhetetlen lett volna a végeredmény a The Carrie Diaries pilotja esetében, hanem pusztán annyi, hogy mást vártam.

THE CARRIE DIARIES – 1×01 – 4/10

Míg az Emily Owens, MD minden porcikájában cukorfalat sorozat, addig a The Carrie Diaries meglepő módon sokkal komolyabb hangvételű. Egyelőre szó szerint egy tinidrámáról van szó. Eleve ott az alapfelütés, miszerint a főhős, Carrie, aki gimis baráti köréből egyedül szűz, pár hónapja elvesztette az anyukáját. Ez már önmagában elég ahhoz, hogy ő sokat sírjon belül, hogy az apja szinte mindig búskomor legyen, ha a feleségére gondol, és hogy a füvező-lázadó kishúga is átmenjen passzív-agresszív csajba.

És ennyi bőven elég magyarázatul számomra: én nem akarok ilyen sorozatot nézni. Tippre idővel cserfesebb és vidámabb lesz, és most sem volt 100%-ig melankólia, de a “drámaibb” részek nem voltak túl szórakoztatók, lehúzták az élményt. Ha ugyan lehet beszélni élményről, mert valójában a The Carrie Diaries nagyon tipikus tinisorozat, híján az emlékezetes karaktereknek – olyannyira, hogy még a suli “gonosz csaja” sem emelkedik ki, teljesen színtelen, ami az írók részéről művészet. (Lásd, az Emily Owens-ben a nemezis sokkal izgalmasabb.)

Persze jöhet a riposzt, miszerint a karaktereket majd később megtöltik élettel és akkor minden más lesz, de a pilotban kár volt kihagyni ezt a ziccert. (A gonosz csaj és apu-hugi mellett van egy kocka barátnő Carrie mellett, Rosie Larsen egy kikapós, jó csaj, annak a pasija, valamint az új-dögös-fiú-akivel-Carrie-nek-össze-kell-jönnie.) Mondjuk, ha ismerjük a történetet, az is kiderül, hogy miért maradt ki a ziccer.

A The Carrie Diaries-nek ugyanis csak az egyik fele barátos, sulis tinisorozat, a másik fele teljesen más. Apu ugyanis heti egy napra gyakornoknak küldi (a nem túl menő és halmozottan hátrányos helyzetű) Carrie-t Manhattan-be, a nagyvárosba, ahol a tinilány rácsodálkozhat a sok, halmozottan cool (a szemünkben totálisan retró) dologra. Carrie kap egy gagyi állást, de vásárlás közben összefut az Interview magazin divatszerkesztőjével, egy fiatal partiarc lánnyal, aki kábé tíz évvel idősebbnek hiszi Carrie-t, és mentorának kiáltja ki magát.

Lehet tehát hősünknek egyensúlyoznia a kettős életét, de éppen ez (a szememben) a sorozat problémája. Már a premier előtt furcsa volt ez az egész felállás – szia, Jane By Design! Ugyanis a pilot olyan volt, mintha két sorozatot néztem volna. Az otthoni és a manhattan-i részeknek is más volt a hangulata, mások a szereplői, mások a konfliktusai – ami még nem is lett volna baj, de ez eredményezte a fentieket, miszerint a karaktereket nem sikerült megalapozni. Mind az otthoni, mind a nagyvárosi vázlatosak lettek, elnagyoltak, kvázi egymás mellett futottak. Akinek pedig csak a tinis vagy csak a nagyvárosi vonal tetszik, az le van ejtve? Sokan fognak bezuttyanni két szék között a pad alá.

Ja, amiről nem szabad elfeledkezni: a kor. Igen, kapunk retrót, Depeche Mode-plakátot, Rubik kockát, bumfordi mobilt, viszonylag kevés popkult utalást, szóval a 80-as éveket, ahogy azt a CW elképzeli. De nem viszik túlzásba mindezt, nem is tudnák, hiszen CW-keretek között megvalósíthatatlan a pár évtizeddel ezelőtti világ leképezése. Ezért inkább díszletekben játszódik a sorozat, s bár akad a zenék között pár szám, amikért kifizették a jogdíjat, bőven halljuk klasszikusok feldolgozását is.

Persze a 80-as éveknek és a Carrie-féle narrációnak helyenként van valami kedvesen idétlen bája (ez elég nagy kontrasztban áll a komolysággal), de nem tudom, hogy ez mennyire lesz elég ahhoz, hogy megtartson.

47 hozzászólás Ne habozz!

yeeeyha - 2013. 01. 16. 15:35

Nekem bégig olyan érzésem volt, mintha egy 80-as évekbeli tinifilmet néznék, ami nem is lett volna gond, kivéve, hogy elég… gagyi volt.
Az egész alapfelállás felrajzolása szörnyen klisés, minden egyes területen: család, suli, gyakorlat, barátok stb. Én ebben csalódtam, vártam volna valami eredetiséget. A szokásos tinidráma, megfejelve egy anya-halállal, amiből még több klisé következik, a tipikus dögös rosszfiú, a kettős élet, ahol már mindjárt tilosba mehet, az új menő ismerős amiből közvetlenül ered majd egy katasztrófa, aminél carrie lebukhat az apja előtt, és lehet elveszti Manhattant… stb. A fiúbarát, aki most kezdi felfedezni magáról, hogy meleg még jó is lenne, kivéve, hogy már az első jeleneténél biztos voltam benne, hogy nem hetero, annyira olyan volt a viselkedése, a tartása meg minden. Néztem is, mikor Mags odabújt hozzá.
Bár nem éltem még a 80-as években, azért hamar feltűnt, hogy minimálisra van véve az akkori stílus. Például a “jó” karakterek akármelyik másik CW sorozatban futkározhattak volna, megkarózva Damont, vagy bármi. A “gonosz” karaktereken, értem itt a sulis riválisokat viszont mintha direkt hangsúlyozni akarták volna, hogy hahó, ez a 80-as évek! Volt némi zene, retro kocsi, néhány retró bútor, a szereplők nem okostelefonnal rohangálnak, és kábé ennyi is.
A narrálás elég gagyi, egyszerűen nem tudom nem úgy nézni, hogy “Emily Owenssé mennyivel jobb”.
Maradni maradok, van benne valami, amiért

Tibi - 2013. 01. 16. 15:36

Nekem nagyon tetszett, de leginkább a meleg srác miatt, benne látok potenciált, hogy akár egy Kurt 2.0. szerepben közönség kedvenc legyen :)

De leszögezem én se ilyen búskomor tini feelinget vártam, de belegondolva, hogy a One Tree Hill mennyire király volt és az sem egy örömódaként funkcionált, én máris várom a folytatást :)

yeeeyha - 2013. 01. 16. 15:38

huppsz, lemaradt vmiért a vége: szóval maradok, érdekel, merre megyünk tovább, mennyi fordulatot tudok kitalálni (amíg ez el nem kezd idegesíteni).
Ja, és ez a Carrie egy lúzer voltaképpen tiniként sem annyira bejövős, de legyen.

Rózi - 2013. 01. 16. 15:43

nekem is a vége tetszett, hogy a haveri körnek van egy kis mocskossága. a rendőr-csaj és a titkolt-meleg srác szálak tetszettek

Pudli - 2013. 01. 16. 15:46

Érdekes volt. Nm tudom maradok-e adok még esélyt a sorozatnak, legalább a zenék jók voltak. Engem a jane by design-ra emlékeztetett ez a nm mondom meg hogy 16 vagyok…
Amúgy ha nem Carrie naplója lenne a sorozat valami más lehet jobban tetszene bár akkor se tetszett volna jobban a pilot .

gebriell - 2013. 01. 16. 15:51

Az alapvető probléma, hogy nehezen vonatkoztatok el attól, hogy a Szex és NY miatt tudom mi lesz a vége. Így azért nehezen köt le, hogy a szőke srác lesz-e a nagy tini szerelem, vagy mi lesz, mert hát… Mindenesetre én még maradok pár részt, nem volt ez annyira rossz, de azért a CW lehetne kicsit bevállalósabb és legalább a párbeszédek közelíthetnének valamennyire a nagy elődjéhez.

winnie - 2013. 01. 16. 16:01

egyébként satc-s szemüvegen át lehet, hogy az ember fedezhet fel pluszokat, utalásokat (voltak?), én abszolút nem ismerem azt a sorozatot, így teljesen különálló entitásként tudtam kezelni.

yeeeyha - 2013. 01. 16. 16:06

Winnie: voltak utalások, pl a kis c-s nyaklánc (a szex és new yorkban a felnőtt carrie már teljes nevét hordta, de szerintem aranyos ötlet), meg mikor írja a naplóját, és kívülről, az ablakon keresztül mutatja a kamera, az teljesen át lett véve a másik sorozatból.

gebriell - 2013. 01. 16. 16:10

Már a kezdés is az volt, utalva a sorozat régi főcímére.

EphemeronXOXO - 2013. 01. 16. 16:11

Szép napot kívánok! Már vártam nagyon a kritikát! Winnie! Azért lehet olyan érzésed, ,mintha két sorozatot, történetet néznél, mert az eredeti Szex és New York írónője, valóban két könyvben vezette be Carrie Bradshaw sorozat előtti történetét. A Carrie naplója kifejezetten az iskolás napjait mutatja be, a Nyár és New York pedig Carrie első New York béli látogatására fókuszál! Bevallom, nekem nagyon tetszett ez a fajta Mashup! Szerintem unalmas lett volna – sorozat szempontból – ha kizárólag az iskolai hétköznapokat és a tini bulikat mutatják be! Ebben a formában megvan az a kettősség ami a karakter fejlődés szempontjából fontos.

Ami viszont a teljes Carrie Bradshow the Beginning sztoriban zavar, hogy az eredeti sorozat Carrie szingliségét, és félresikerült kapcsolatait pont azzal magyarázza, hogy Carriet az édesanyja egyedül nevelte fel, az apja idejekorán lelépett és apakép nem lévén, folyamatosan a nem megfelelő férfiakba botlik. Szerintem ennél nagyobb bakit egyszerűen nem lehet véteni. Az egyértelmű, hogy a nagy előd farvizén akar feltörni a Carrie naplója, de akkor legalább az írónőnek eszébe juthatott volna belenézni a Szex és New Yorkba, hogy ja ha akkor ez így volt, akkor merőben mással nem rukkolhatok elő.

carpediem - 2013. 01. 16. 16:12

Egy sorozatnál mindig felteszem a kérdést, hogy kinek szól? Kihez akar szólni? Kevésbé lehet ez aktuálisabb, mint a tárgyalt szériánál. Futott az HBO-n egy sorozat, amely először ragadta meg bátran, szabadszájúan a szinglilétet. Hatásában az ezredforduló egyik legfontosabb sorozata volt. Elég széles skálán mozgott a korosztály, aki szerette, de különösen az X generáció, az akkori 30-asok, a mai 40-esek, akik egyébként a 80-as években voltak gyerekek. Ezek után elkészül a főszereplő fiatalkori verziója, egy köztudottan fiatalos csatornán. Vajon azok a 40-esek le fognak ülni megnézni az un.előzménysorozatot? Kötve hiszem. A gond itt kezdődik, s azt hiszem pont ezt ragadta meg Winnie. Fele ilyen-fele olyan, mintha két sorozat lenne. S azt gondolom ez ebből a kettősségből adódik, hogy nem találta meg határozottan a nézőit, s, hogy miről is akar szólni. Egyszerre drámai, s tele van apró utalással, ahogy az írónő is mondta, hogy megértsük, megismerjük Carrie fejlődését, kivirágzását, életét, ami végül a Szex és New Yorkos életmódjához, Manhattanhez, szingliséghez, stb. vezet. Másfelől meg tinisorozat, ami nyilván a csatorna nézőinek szól. De abból is a rosszabb fajta. Nem tudom másképp jellemezni, mint ahogy Ti szoktátok itt írni…eleve gond van ott, ahol nem tudom megjegyezni a pilotban a neveket. Nekem egyet sem sikerül, na jó a hugicát igen, de azt is csak a sok kiabálás miatt! Egyszerűen nem köt le, hogy szegény meleg srác meleg, meg, hogy csalják, meg, hogy a másikat faképnél hagyták. Az az életszerűség s természetesség, ami a szewx és New York pilotjában meg volt (ott sem történt meg a karakterek bemutatása, csak egy jelenség iszonyat jó felvezetése), az itt hiányzott. El ne hiszem, hogy 16évesek ennyi idő után arról dumcsiznak, hogy szex meg volt-e vagy nem, meg, hogy valakit idősebbnek néznek és bevisznek egy társaságba, klisé, de milyen klisé!Kicsit azt éreztem, hogy mindent be akartak zsúfolni a pilotba, s elkapkodtak dolgokat,csakhogy felvázoljanak alapszitukat meg figurákat…
A fő gondom a fenti problémából ered, az elsietés mellett egyszerűen nem érdekel a Carrie-n kívüli szereplők sorsa. Ha már előzménysorozat, akkor vicc, hogy pont egy oylan sorozaté, ahol sose szerepelt a papa, a lánytesó, nem is hallottunk róluk, s a rég emlegetett barátok. Akkor minek szurkoljak., meg érdekeljen a történetük? Egyedül azért, hogy megnéztem Carrie-re milyen hatással vannak? Mert persze az érdekes lesz, hogy tudjuk a szüzességét egy tesi szertárban egy szar pasival veszíti el(Szex és new yorkban kiderül), meg valahogyan elege lesz a párkapcsolatokból, s csak Manhattan létezik számára, mint város. De egy szereplő miatt évadokat nézni? Másrészt meg ez n vagyok, igaz csak huszonéves, nem 40-es, de pont előzményként érdekelne. Ezt a szériát meg akkor lehet eladni, hogyha a tinijelleg, a karakterek, a kevesebb dráma, a fiatalos vonal marad meg, mert egy oylan csatornára, s egy nem szex és new yorkot szertő korosztálynka készült (kivétel mondom azok a 20asok,30asok akik nézték, követték a sorozatot.)

carpediem - 2013. 01. 16. 16:15

na most látom, hogy gebriell is erre utalt, hogy az embert nem köti le a tinidráma, mert tudja mi lesz a sztori vége.ezért kb. az utolsó két rész fog izgatni, hogy ettől az egésztől hogy válik meg? :) amúgy a satc-os utalások tetszettek, ettől vált nekem szerethetővé, a zenéért meg plusz pont!bár ne utálnám így a 80as éveket

EphemeronXOXO - 2013. 01. 16. 16:16

Hűűű igen és a lényeg! :) Az utolsó jelenet amikor egyszerűen lófarokba köti a haját és elkezd írni az egy az egyben a Szex és New Yorkot idézi! És itt le a kalappal Anna Sophia Robb előtt, mert legalábbis velem ebben a jelenetben tudta legjobban elhitetni, hogy ő bizony Carrie! Gyerekesnek és szentimentálisnak tűnhetek, de nem zavar, nekem ebből ez jött le. És ami különösen megfogott, hogy én ezen a sorozaton kívűl, egyszer találkoztam olyannal, hogy egy igen karizmatikus karakter fiatalkorát egy teljesen más színésszel mutatják be. Ez Hannibal Lecter. Hiába jó színész Gaspard Ulliel, és hiába komoly témáról volt szó a limonádé tinisorozathoz képest, a címszereplő kiscsaj ezen jeleneténél leesett az állam.

És igen imádom a Szex és New Yorkot über megagiga rajongó vagyok, legalább tízszer láttam a teljes összes hat évadot, azért vagyok ennyire elfogult! :)

carpediem - 2013. 01. 16. 16:19

nem akarok jósolni, de nem fogják berendelni…bár ki tudja? egyébként a narrálás azért sem idegesített, mert ez is satcos előzmény volt, s ott hozzászokott az ember. a jó dumák viszont hiányoztak, pedig itt igazán bele lehetne dobni őket, oh már bánom, hogy a gossip girl valley girls-ös spinoffját nem rendelték be…

len90 - 2013. 01. 16. 16:19

Én épp azért néztem meg a Pilotot, hogy egy jót szörnyülködjek rajta, elvégre a Szex & New Yorkot mindenki az akkor korszakalkotónak számító divat és felszabadult szex diskurzusok miatt nézte, ebből a sorozatból meg pont ezt a két elemet távolították el: a 80as évek ruháiért nem leszenk oda a nők, országos adón, főleg tinikkel meg nem lehet a szexről úgy beszélni, mind 30asokkal az HBO-n…

Ennek ellenére abszolút tetszett!!! És hogy miért: mert nem Gossip Girl és nem 90210, nem egy picsulós giccsparadé. Örültem, hogy Carrie nem a tökéletesség szobra, mint anno a S&TC-ben, és nem is viselkedik úgy, mintha ő találta volna fel a spanyolviaszt. Tetszik, hogy a 80-as években játszódik, mobiltelefon és laptop nélkül, így sokkal több személyes interaktust láthatunk, és így érdemes ilyen sorozatot csinálni: nem Facebookon érintkeznek meg SMS-ben, hanem személyesen…

Amik nem tetszettek:

1. én is elgondolkodtam azon, hogy mennyire sikerült megidézni a kor szellemét, mert pl. a főszereplők öltözködésében szerintem nem, de ez valamennyire jó is meg rossz is, rossz, mert sokkal feelingesebb lett volna, ha tényleg jobban átjön a retró, ugyanakkor jó, mert ha nem sikerül jól és “trendin” eltalálni, akkor gagyinak hatott volna az öltözködés, emlékszem anno, amikor 2003-ban a TV2 elkezdte ismétleni a BH90210 1990-ben készült 1. részét majdnem lefordultam a székről röhögésemben, egyszerűen annyira gázul hatott, ahogy a suli menő csaja -akkori szemmel nekem már- turkálósnak tűnő ruhákban parádézott…

2. a mélypont nállam Carrie kiborulása volt, amikor Dorrit reggel hazatért. Na az egy igazi Facepalm moment volt a “Do you think it’s easy for me? being the mature one …….” annyira gagyinak hatott az ő szájából, főleg, hogy abszolút nem állt hozzá úgy a hugához, mintha a “pótanyja” lenne, még a szobájában talált füvet sem vette el tőle…

3. a kötelező gay karakternél éreztem azt, hogy igen, elővették a receptkönyvet tinisorozatokhoz. Bár mondjuk a téma, így a 80-as években érdekesebben kibontható, de tényleg már az első snittnél le lehetett vágni az egészet…

Ugyanakkor én adnék neki egy 7/10-et, mert simán a legjobb jelenlegi teen sorozat, és ilyen kell. Szerintem a maga egyszerűségével simán van benne Dawson’s Creek potenciál, azt visszanézve a Pilotban ott sem rajzolódtak még ki annyira a karakterek, idővel azonban meg lehetett szeretni őket, remélem itt is ez lesz. Mindenesetre 1000x inkább ez, mint Gossip Girl, vagy 90210…

carpediem - 2013. 01. 16. 16:20

ephemeron: ) nekem is annál a jeletnél volt így, ja a kiscsaj egyébként nagyon jó, beleviszi a saját elképzelését, de a szájrángásokban sarahjp-t carriejét

winnie - 2013. 01. 16. 16:21

“bánom, hogy a gossip girl valley girls-ös spinoffját nem rendelték be…”

azt nagyon sajnálom… azt hiszem, hogy tudat alatt abban reménykedtem, hogy ez olyan lesz.

gebriell - 2013. 01. 16. 16:23

Ami még jó: a könyvtárban beszélgetős jelenet is egészen emlékeztetett a Szex és NY éttermes jeleneteire. Ja, még egy: a Szex és NY-ban Carrie említi párszor, hogy 17 évesen vesztette el a szüzességét, sőt név szerint ki is emeli és helyszínt is megjelöl, úgyhogy sok sikert a Carrie Diaries készítőinek, mert a fanatikusok -mint mondjuk én-, mindenre emlékeznek :D

carpediem - 2013. 01. 16. 16:26

igen winnie, én is ebben reménykedtem, mert ott érdekes módon minden megfogott. de talán az is benne van, hogy ott lilytől elkezdve az anya cecily, a tesó, s rufus életébe is belepillantottunk volna…s milyen hangulatos volt az a világ és mekkora dumákat kaptunk, pedig csak 20 perc jutott a 40ből ennek az intermezzonak a gossip girlben

EphemeronXOXO - 2013. 01. 16. 16:28

carpediem hűűűű örülök, hogy neked is tetszett, mert még saját magamra is furin néztem, hogy egy ilyen elviekben egyszerű jelenet hogy tudott ennyire megfogni!

Ami a diskurzusokat illeti! Nem gondoljátok, komolyan hogy reális lenne elvárni tizenéves fruskáktól, hogy péniszről, óvszerről, pesszáriumról és az orgazmus meg- vagy éppen nemlétéről beszéljenek????

EZ a történet előrehaladtával így lesz, de ha csak magamból indulok ki – nem a mostani tinimentalitásból, mert az valami förmedvény – 16 évesen én még a plátói szerelemnél tartottam, meg a szemezésnél, nem az érdekelt, hogy ki milyen jó lehet az ágyban!

EphemeronXOXO - 2013. 01. 16. 16:30

gebriell, sőt azt is elmondja, hogy….nem tudom ez így spoilernek számítana e de biztos ami biztos… SPOILER!!!

Nem hagyott benne mély nyomot a szüzesség elvesztése, az eredeti szerint de mint leírtam, alapvető dolgokat sem vettek figyelembe az új sorozat készítői, de konkrétan az írónő sem!
A könyveket olvastátok?

gebriell - 2013. 01. 16. 16:30

A beszélgetések viccességére, cinikusságára és gördülékenységére utalok. Nyilván nem állandó topikként kell szerepelnie a szexnek.

Zsu - 2013. 01. 16. 17:17

Még nem láttam a pilot-ot, de olvastam a könyvet, ami a Sex and the City előzménye. Kíváncsi vagyok, hogy mennyire tudnak sorozatban megvalősítani egy könyvet és hogy mennyire adja át a hangulatát.

carpediem - 2013. 01. 16. 17:36

ephemeron, én is ezt írtam, hogy kicsit erőltetett volt ez a szexeltünk szál…16 évesen, bár a mai világban meg sem lepődöm :DDD

casi - 2013. 01. 16. 17:37

Nekem bejött. Eddig az aranyos státuszban van, de szerintem fogyasztható és szórakoztató. Én teljesen külön sorozatként kezelem, nem érdekel, hogy mik voltak a sex és new yorkban, és mi lesz ebben. Azok a részek, amikor vissza(előre)utalnak az kifejezetten tetszik, de semmi több. A ruhákat én jobban vártam, sokkal jobban szeretem a régi időkben játszódó filmekben, sorozatokban, ha kiemelik a giccset, nem azért, mert tudok rajta röhögni, hanem mert fura ízlésem van, és nekem ezek még tetszenek is:D

ab_aevo - 2013. 01. 16. 18:07

Nem láttam a pilotot, de a 2. képen a csaj nem kéne halott legyen? :)

goodjohnwin - 2013. 01. 16. 19:04

pofás kis kasza lesz, nyár óta mondom… :)
az egykori sikerről való további bőrök lehúzásának tipikus és szomorú esete.

Royale Bluff - 2013. 01. 16. 20:02

Nem láttam a pilot-ot, de valami szúrta a szemem a kommentekben. Akik szerint a 80-as években még nem szexeltek 15-16 évesen a tinik (ha mást nem, legalább filmen) nézzenek bele pl a Rémálom az Elm utcában-ba, vagy akármelyik korabeli slasher-be, ahol a szűzlány éli túl a filmet.

r.zsofi - 2013. 01. 16. 20:24

Nem néztem, nem is tudom nagyon mi ez, de a képen megakadt a szemem…tényleg Rosie Larsen! :-))))

grimm - 2013. 01. 16. 21:04

Carrie, avagy milyen volt Rosie Larsen élete a meggyilkolása előtt

Nina - 2013. 01. 16. 22:39

Fura, de bejött… egy édes kis semmiség, a főszereplő kisleányka szimpatikus, ez sokat nyom a latba. A zenei betétek a helyén voltak; bár nem győztek meg, hogy ez valóban 1984, de ez legyen a legnagyobb gond.

Winry Rockbell - 2013. 01. 16. 22:56

Anno nagyon szeretem a S&TC és érdekelne is az előzménye,de szerintem ha ezt továbbra is nézni fogom ,akkor teljesen el kell majd vonatkoztatnom.Már most tudnék kötekedni(pl. mint a kommentekben említett családi háttér),de nem akarok!Mert szeretem a 80as évek régi filmjeit és ennek pont olyan a hangulata.Manapság a tv-ben csakerőszak,meg trágárság,testrész villantás és facebook meg egyéb ilyen dolgok vannak.Jó,hogy itt ezek kimaradnak sőt nem is igazán illendőek vagy éppen léteznek.
Remélem nem lesz kasza mert amilyen rossz hozzá állással kezdtem el megnézni a végére úgy éreztem,hogy minden negatívum ellenére maradok és megvárom mit hoznak ki belőle.

(Újra megjegyezném,én úgy fogom nézni,hogy bele se gondolok abba, hogy ennek köze van a S&TC-hez!)

Rebi - 2013. 01. 17. 01:08

Aranyos volt, bár kicsit azért langyos ,többre számítottam! Én imádom a Sex és New Yorkot és mindig kerestem az összefüggéseket , de sajnos nem sokat találtam még! A végén amikor összefogja a haját és elkezd írni…na talán az volt a leghitelesebb amikor az ember elhitte, hogy ez tényleg Carrie! :)
Én maradok, kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle! Nem kell sokat gondolkozni rajta, talán jó kikapcsolódás lehet….

Santiago - 2013. 01. 17. 16:04

Olyan kérdésem lenne,hogy elkezdem nézni ezt és egyszer elérek oda ahol a szex és new york kezdödik,szval akkor nem baj ha nem láttam a szex és NY-ot és a ha vége lenne a carrie diaries-nek utána kezdeném ? :D

szokeciklon - 2013. 01. 18. 21:49

Vegyesek az érzéseim!
Mivel tudom, hogy Carrie Bradshaw-ról szól: nem tetszik! Itt elhunyt az anyja, holott a SATC-ben többször említi, hogy kiskorában elhagyja az apja őket és az anyja egyedül neveli fel! (plusz itt “lecseszi” a húgát (aki amúgy nincs is) a fű miatt, de a SATC-ban öszsejön egy sráccal (képregényes Wade Adams), akinek meséli, hogy titokban füvezett otthon és lemezt hallgatott, meg ellopta az anyja kocsiját)!Ez alapján az elő rész után kasza:/!
Ha elvonatkoztatok mindentől, ha megpróbálom kizárni, hogy ez nem ARRÓL a Carrie-ről szól, akkor viszont kellemes limonádé. Így viszont nem kasza!

Még megnézem a második részt és döntök!

Dor Ka - 2013. 01. 19. 13:49

nekem ebből a kategóriából – kislány nagylány akar lenni és ezért a városban játssza a nagybetűs nőt – jobban bejött a Jane by Design, ahol sokkal szerethetőbbek voltak a karakterek… persze ez mit se jelent, hiszen azt is ripsz-ropsz levették műsorról. szerintem ez sem lesz hosszabb életű.

cyborgwings - 2013. 01. 22. 16:08

nehezen szántam rá magam az első részre, de most, hogy a másodikon is túl vagyok, kénytelen vagyok töredelmesen bevallani, hogy nekem ez bizony tetszik. nyilván a maga szintjén, afféle guilty pleasure-ként, de mindenképp jobb, mint amire számítottam.

a 80-as évek hangulatát sajnos tényleg nem sikerült igazán eltalálni, pedig hatalmas fantáziát láttam ebben a vonatkozásában eredetileg. az pedig, hogy satc előzmény… hát hagyjuk. inkább csak egy, a bradshaw névre és manhattanre építkező sztori. mondjuk én már nem emlékszem ilyen részletekre, hogy apuka otthagyta őket, meg hogy nem is húga volt (pedig láttam csomószor a sorozatot), de ezek nélkül is valahogy sokkal másabb, mint amilyennek én elképzeltem volna carrie tinikorát.

ettől függetlenül úgy néz ki, maradok, mert egy lazácska tinidrámaként tekintve rá nekem megfelelő szórakozást nyújtott az eddigi két epizód.

len90 - 2013. 01. 22. 22:10

Érdekes, hogy mennyit sározzák az apuka, húg alapszitu miatt, pedig ezt is a könyvből vették, szóval az eredeti írónő sara, nem a sorozaté!!! Bár én csak most Wikipédián csekkoltam miről szól a könyv, de ott két hugot is említenek!!!

winnie - 2013. 01. 24. 00:13

len90: tök mindegy, hogy mi van a könyvben, az a lényeg, hogy a sorozatban mi van. mindent a maguk szájízére alakíthatnak az írók. ha sároznak (ki? miért?), akkor jogosan teszik, hiszen lám, te írod, hogy mást meg megváltoztattak.

jaande - 2013. 01. 30. 03:06

Én még csak most néztem meg a pilotot, de ma megnézem a másodikat is. 4/10-nél azért jobb, úgy 6/10. Az összefüggés még nekem is kevés a Sz&NY-kal, és engem is zavar, amit már írtatok, hogy nem volt Carrienek testvére, és az apja is ott hagyta őket kiskorában. A harmadik rész után kiderül, hogy nálam kasza-e.

Dalmayr - 2013. 01. 30. 13:17

ultrabrutál satc rajongóként csak szörnyülködöm.sajna nem tehetek róla minden porcikám ellenzi ezt.pont a lényeg veszett el sztem.bár 1 részt végigszenvedtem hogy ne látatlanban utáljam:)nekem ez sosem lesz egy lapon említhető a satc-vel,ahogy a filmek sem.6 évad tökéletes egységben,és az egyik legmeghatóbb sorozatos befejezés.díszdobozban figyel a polcon,legalább 15ször láttam minden részt.

len90 - 2013. 01. 31. 09:58

Szerintem függetlenül kellene kezelni a SatC-s kapcsolattól és akkor észre vehetnénk, hogy tini sorozatnak szerintem pont jó, nem mondom, hogy húha, várom az új részeket, de 40 perc időtöltésnek mindenképp elmegy, lehet, hogy mivel a “múltban” játszódik, de nekem hozza a ’90-korai ’00-s évek tinisorozatainak érzését, mert nincs benne mindenféle pletyka-körSMS, facebook, sőt még telefonos beszélgetés is csak elvétve, így a szereplők közötti interakció sokkal hangsúlyosabb. Egy egyszerű kis könnyed, tényleg tini sorozatos hangulata van szerintem, a főszereplő meg nagyon kis szerethetően hozza a figurát…

winnie - 2013. 01. 31. 10:17

len90: én egy kis könnyed tinisorozatot vártam, de ez minden volt, csak az nem. tele volt súlyos témával és tragédiával, halállal, droggal, ájulással, eltűnéssel. mint írtam, nem erre számítottam. nem volt gond vele, de ez a folytonos gyászhangulat nekem igencsak betett.

p.o.p. - 2013. 02. 04. 20:34

Grimmnek egy nagy pacsi:)))
Szerintem el kellett vna menniük a fiatalabb nézők irányába,mert az idősebbeknek ez így kevés a tizenéves korosztálynak pedig sok a dráma,de még az is kidolgozatlan…valahogy nekem kicsit My so called life koppintás,de nem jó értelemben,mert itt még a ruhákat se találták el,nemhogy mást…meg azért a csaj sem egy claire danes:)))

Cápi - 2013. 02. 12. 19:44

Kicsit sajnálom, hogy így elhalt ez a kibeszélő. Világ életemben távolt állt tőlem a Szex és New York, valahogy nem tudtam/tudok azonosulni evvel a pasizzunk, bulizzunk, szinglijónővagyok életérzéssel soha, így igazából az előzményekről sem tudok sokat. Viszont egyszerűen felüdülés azt látni, hogy az NEM iphonejukon imacjükön, fészbukon csetelnek egymással, hanem vezetékes telefon és téglamobil van meg nem nyaktól seggig kivágott ruhákban parádéznak, hanem tényleg a 80-as éveket próbálják felidézni. Ráadásul elég komoly témákat is érintenek, ami még ma is populáris, nagy pirospont.
Remélem lesz benne még több potenciál és megél pár évadot, mert az első 4 rész alapján nagyon megszerettem. Talán még egyszer a Szex és New York-ot is megnézem.

cyborgwings - 2013. 02. 12. 20:32

az eheti részt még nem néztem meg, de ha már így előkerült a readerben cápi kommentje, akkor idekattintottam, hogy körberajongjam az előző epizód végi somebody’s watching me feldolgozást:

http://youtu.be/cJDkBXsDdAg

ezzel nagyon belopták magukat a szívembe, remélem, hogy a mostani rész után is így marad ez. alapvetően még mindig az a véleményem, hogy kellemes kis kikapcsolódás ezzel a nem teljesen autentikus 80-as évek feelinggel együtt.

len90 - 2013. 02. 26. 17:14

Én is sajnálom, hogy ilyen kihalt ez a kibeszélő. Sok gyerekbetegsége van a The Carrie Diaries-nek, ez a tegnapi részben is megmutatkozott, lehet, hogy egy kicsit több szereplőt kellene felvonultatniuk, mert most ez eléggé Glee 4. évadosra jött ki, ahogy 2 résszel korábban újra összehozták Mouset a pasijával, valamint Maggiet és Waltot, csak azért, hogy 2 résszel később megint szétszedjék őket. Ugyanakkor a Carrie vonalon megnyugodtam, hogy nem játszák tovább ezt a “caught beetween 2” vonalat, ebből 1 rész is elég volt. Valamint végre a történet is haladt előre azzal, hogy Carrie végre letette a voksát az Interview magazin mellett, így kilépünk az epizódonként 1 tanmese formulából és végre elkezdődhet az igazi sorozat.

Tehát a véleményem mellett továbbra is kitartok, hogy a világot bizony nem fogja megváltani az inteligens dialógusaival (bár mint CW sorozat eleve nem erre hivatott), ugyanakkor ez bizony kőkemény gulity pleasure és talán a legkellemesebb, könnyed 40 perces kikapcsolódás az utóbbi hetekben, talán múlthétre értem el azt, hogy már jobban vártam, és előbb néztem meg, mint az új Bunheadset. Így részemről a 7/10 jár és nagyon szurkolok neki, hogy berendeljék a folytatást, mert jelenleg ez az egyetlen CW sorozat, amit nézek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz