login |

Pilot: Banshee

2013. 01. 17. 14:31 - Írta: human

217 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Vannak olyan sorozatkészítők, akiknek érdemes látatlanban is bizalmat szavazni. Alan Ball ezek közé tartozik a True Blood korai évadjaiért és a Six Feet Underért, a Banshee-t pedig vele igyekeztek eladni (nem ő a készítő ugyanis), így a plakátokon kívül egyszerűen igyekeztem elkerülni a reklámanyagokat. Végre egy pilot, ami meglephet?

A Cinemax új sorozata, a Banshee egy frissen szabadult öntörvényű, forrófejű emberrel kezd, aki meglátogatja egyik régi barátját, akinél mintha várt volna rá valami öltönyös pali, méghozzá pisztollyal a kezében – el is kezdi lőni “hősünket”. Innen bontják ki az a szálat, hogy régebben valami nagyon kemény embertől lopott a csajával, a nő megúszta a börtönt, ő leült vagy 15 évet, a “tőlem senki sem lophat” csávó pedig még mindig neheztel. Na, de ebből hogy lesz sorozat?

Itt kerül a képbe Banshee, mivel a nő jelenleg ott él, ezért a… hmm, nevezzük már nevén, a főszereplő Lucas el is pályázik oda. Némi kalandok során átveszi a városba érkező, de elhalálozó új seriff szerepét, és szélhámosként kezd tevékenykedni. Szóval megint egy kisváros lesz a középpontban. A pilot tulajdonképpen csak az alaphelyzetet mutatta be, ahogy magára ölti a szerepet, meg azt, hogy a városban milyenek az erőviszonyok — kapunk egy nagyon keménykezű gonoszat is –, illetve Lucas múltjára volt pár flashback.

Őszintén szóval nem tudom, mennyire lesz jó a főbb szál, miszerint ez a Rabbit nevű figura keménylegényeivel el akarja kapni Lucast a régi sérelemért. Mivel a sorozat címe Banshee, így további menekülés gondolom már nem lesz, viszont a heti ritmust még nem tudhattuk meg az első részből, de nem lenne jó, ha a “csak Rabbit meg ne tudja, hol vagyok”-aggódás, meg az ekörüli klisésnek kinéző konfliktusok uralnák a történetet.

Ami viszont veszettül működhet, az a sajátosan forrófejű főszereplőnk seriffként, amint mindenféle törvényre tojik, miközben összetűzésbe kerül a város alvilági vezérével – köztük kellő dinamika lehet. Rablóból lesz a legjobb pandúr elvileg, de nem úgy tűnt, mintha Lucas komolyan jó útra tért volt, amiről egy eltűnt széf is tanúskodott, ami épp a csomagtartójában pihen…

A színészekről nem mondanék túl sokat. Igazából akadnak ismert arcok, de láthatóan nem starpowerre építették a pilotot. Meglátjuk mennyire jönnek majd be, egyelőre nem is kötnék bele senkibe. Tény, hogy a főszereplőt a legnehezebb megszokni, de a pilot végére ez is sikerült.

A pilot legalább 7/10-et érdemel, a többi majd a 3. rész végére derülhet ki, hiszen mint említettem, egyelőre csak megágyaztak a heti részeknek, nem derül ki pontosan, hogy milyenek lesznek. Mint már írtam, a Cinemaxon megy (eléggé belehúztak mostanában), ez bizony szinte teljesen felesleges meztelenséget is jelent. Nem gondoltam volna, hogy ilyet leírok, de teljesen kötelezőnek érződött az egyik, mintha ki lenne adva, hogy egy-két aktus legyen részenként, csak azért mert Cinemax.

További írások az évadról:

217 hozzászólás Ne habozz!

Gaines - 2013. 01. 17. 14:41

A főszereplőt ott kezdtem el bírni, amikor felpróbálta a seriffegyenruhát, és elkezdett röhögni. Abszolút egyetértek, ha a városon belüli törvényosztáson lesz a hangsúly, akkor jó kis móka lehet a sorozatból.

LaCRossE - 2013. 01. 17. 14:43

Nekem többnyire bejött a pilot, én 8/10-re pontoznám, pont azért, mert egy olyan szereplő nincs, aki teljesen érdektelen számomra, vagy éppen megutáltam. :D Egyelőre tényleg nem tudom, hogy fog folytatódni a dolog, remélem erősen szerializált lesz.
A főszereplő arca egyébként érdekes, máshogy nem tudom leírni. :D Mosolygott egyáltalán a rész alatt, nem is emlékszem rá, csak az elkámpicsorodott (de nem Dredd bírós) arckifejezésére.

Én 8/10-re pontoznám a pilotot, az első öt perc egyébként nagyon ütött, jó kis cold open volt. :)

pod - 2013. 01. 17. 14:49

Én még egy ilyen vontatott, unalmas pilotot nem láttam mostanában. (Utoljára azt hiszem a treme pilotja alatt “vakaróztam” ennyit) Igaz, itt a csalódás-faktor is benne van, egy jókis popcorn-órát vártam tőle, aztán punnyadó-közbennetező óra lett.
A buszos, meg a rajzfilmbunyó a kocsmában azért lol volt, de az ilyesmi csak vámpíroknak áll jól.
Ha hozzágondolom, hogy általában a pilotban szoktak durrantani, aztán megy lejjebb az izgalom, már a második részt sem kérem.

jim455 - 2013. 01. 17. 14:52

Jó volt, kíváncsi vagyok, hogy folytatják, mondjuk a fő sztori nem túl eredeti, remélem kapunk majd fordulatokat.
Amúgy tökre meglepett milyen komoly akciójelenet bontakozott ki ott az utcán egy pillanat alatt, jól meg volt csinálva.

CyClotroniC - 2013. 01. 17. 14:58

Na jó, akkor lehet, hogy mégis ránézek, mert már több helyről hallottam, hogy annyira nem rossz, mint ahogy máshol olvastam. Alan Ball azért nálam inkább az American Beauty miatt kötelező, de nem hiszem, hogy ez a Banshee kapcsán reális sarokkő lehetne. :D

A ponyvától annyira nem félnék, mert jó gárdával, íróval és rendezővel, az AHS S2 fantasztikusan jó végtermék lett, viszont a Cinemax azért intő jel… Ha nem is mostanra, de felírtam nyárra.

Ricsi - 2013. 01. 17. 15:05

Az utóbbi évek legjobb pilotja nálam.
Várós volt nagyon Ball és Cinemax miatt és nem csalódtam, sőt… nagyon sokat vigyorogtam közben, nem a rész miatt, hanem amiatt, hogy találtam ismét egy sorozatot magamnak.

9/10

Lucky!? - 2013. 01. 17. 15:49

Nagyon jó lett a pilot.

Lemoni - 2013. 01. 17. 15:53

Én meg előtítéleteim….Amikor először hallottam, hogy Alan Ball meg Banshee, rögtön arra gondoltam, újabb jó kis természetfelettis sorozat, aztán ugye kiderült, hogy pont nem. De most már mindegy, mert így is tetszett. Nekem megfelelően adagolták így nyitásként a jelent és a múltat, már (remélem) el tudtam helyezni a figurákat a sakktáblán. A karakterek közül egyelőre kettő szimpatikus eddig, a színesbőrű kocsmáros és a “tökös” rendőr csajszi. A főszereplő törvényenkívüli törvényőrt (Robin?) Lucas Hoodot még kicsit szoknom kell, viszont a volt nője annyira klisé (‘jaj, két férfi között kell őrlődnöm, kit válasszak, a rosszfiút is szeretem és ezért látványosan szenvelgek’), szóval már most utálom. Szegény Ben Cross meg már örökre beleragadt a gonosz főellenség szerepébe. Nekem is 7/10 a nyitó, de azért csak ennyi, mert nagyon ellenszenves a női főszereplő.

paranoid android - 2013. 01. 17. 16:16

Durván bejött, nem számítottam rá, hogy ennyire tetszeni fog. Persze mivel ez még tényleg csak alapozás, a sorozat igazi dinamikája csak a következő részekben derül ki, de attól még ez az óra remek szórakozás volt.
Ami talán a legjobban tetszett az az erőszak ábrázolása. Fent a “rajzfilmbunyó” jelzővel volt illetve, hát szerintem pont az ellentéte volt. Nem voltak itt pörgőrúgások, hanem gyors és véres volt. Nagyon ütött.
A fényképezés is szép, egyszerűen jó volt nézni. Meg úgy összességében megfogott a hangulata.
A karakterek első ránézésre érdekesek, persze még nem sokat tudunk róluk. Nekem nem kellett megszoknom a főszereplőt, hamar megkedveltem. A színészek közül azért Ulrich Thomsen a dán filmek szeretőinek lehet húzónév, én pl. nagyon bírom őt.

narrow - 2013. 01. 17. 16:39

2/10. B-kategóriás akciófilm a rosszabb fajtából, tele kiszámítható jelenettel, felesleges erőszakkal, hiteltelen figurákkal. Még a 2. részbe belenézek, de eddig no thanx. Pedig a True Blood/SFU a kedvenceim.

Wynonna - 2013. 01. 17. 16:43

Én az első promó óta nagyon vártam, gondoltam, hogy a hangulata nagyon be fog jönni:) Nem csalódtam, alig várom a következő részt!
Fent van amúgy a neten egy rövid websorozat, 13 előzményvideó, ha valakit érdekel:
http://welcometobanshee.com/

kerryblue13 - 2013. 01. 17. 17:30

Nagyon érdekes volt, ki fog ez alakulni.

JcGross - 2013. 01. 17. 18:17

Igazából a Rabbit szál egyáltalán nem izgat. Nem is hiszem, hogy nagy dobra vernék azt a szálat. Ami jobban érdekel, hogy mit fog kezdeni a helyi nagymenővel. Valószínű, hogy haverkodni fog vele, vagy minek lőtte volna le azt a faszit a végén, hagyhatta volna simán hogy kinyírja a főjancsit, aztán kíváncsi vagyok akkor mi lett volna.
Ami még elég nyílvánvaló az, hogy a kiscsaj az ő lánya lesz, ezért hazudott a hogyhívják nő a koráról. Gondolom ez a 4.-6. részben fog kiderülni, de lehet hogy hamarabb, attól függ akarnak-e kezdeni a karakterrel valamit (valószínűleg belőle lesz a “meg kell védenem” karakter).

Junkieka - 2013. 01. 17. 20:49

Jó volt ez elsőre, de tényleg nem nagyon lehet kitalálni, hogy milyen lesz. Kap esélyt még akkor is, ha a főszereplő nekem sem egyből lett a kedvencem, még szokom a fejét. Kicsit hörcsög.
A dramaturgiailag indokolatlan dugásokat én sem díjaztam, valahogy olyan hülyére vagyok véve érzésem van tőle.
A sztori nem egy nagy durranás, de a hangulata megfogott – nekem bejött a zenéje is:) – és látok benne lehetőségeket. Várom a folytatást.
7.5/10
Lehet, hogy kicsit túlértékelem, de elég sok csalódásom és kaszám volt mostanában.

Ruby - 2013. 01. 17. 22:13

Lecsupaszított True Blood, természetfeletti nélkül. A fodrász stílusra tiszta Lafayette volt, nem bírtam elhinni. A kisváros, a kocsma, rejtsük el a holttestet éjszaka… dugunk dugunk verekedünk.
Nemtom.

Lemoni - 2013. 01. 18. 00:31

Voltak itt a második részben kemény dolgok, még a szemem is jojózott a végére, remélem, ezután már nézőbarátibb képi megoldások lesznek és látni is lehet valamit a történésekből. Azért sikerült pár dolgot megtudni Hoodék múltjáról és Proctor ismét bemutatót tartott kegyetlenkedésből.
Rebecca meg milyen kis huncut amish lány, nahát! :o)

Brynden Rivers - 2013. 01. 18. 08:17

Ritka az olyan sorozat aminek jó a fényképezése, és ennek komoly hangulatteremtő ereje van.
Engem ez fogott meg.

Theo - 2013. 01. 18. 09:43

A buszos résztől eltekinve nem volt gond a résszel

TonyIsBack - 2013. 01. 18. 12:57

Azért a Strike Back reklám ütött :)
Kép
Kép2

Wynonna - 2013. 01. 18. 16:42

@Lemoni : A 2. rész vége tényleg gáz volt, nem elég, hogy az éjszakai jelenetekhez is sötét szűrőt használnak, a kamerarángatás miatt tényleg csak tippelni lehetett, hogy épp mi történik…

Junkieka - 2013. 01. 20. 14:52

A második rész a vizuális kínzás mellett még ostoba is volt. :(
Megcsappant az érdeklődésem. :/

endberg - 2013. 01. 21. 02:42

első rész: sok sok potenciál, felesleges szex erőltetés, naturális erőszak, érdekes figurák.
második rész: borzalom. múvészkedő, ripacs kameramegoldások, gyomorforgató effektek, nagyon idegesítő szereplők, nagyon sablon szereplők, kihagyott ziccerek. Nem lesz ez így jó.

sidewinder - 2013. 01. 21. 14:13

Tökös sorozat,ilyen is kell.Számomra a legjobb Pilot volt az évben.A halálra reklámozott sorozatok mind megbuktak.A Bansheeről semmit nem lehetett tudni,nekem iszonyat bejön.

Marcipáncica - 2013. 01. 22. 12:49

Nekem eddig bejön, nem is igazán értem a 2- rész miatt fanyalgókat. Hangulat, karakterek jók. Egyenlőre nézős marad.

4nd1 - 2013. 01. 22. 12:56

Két rész után maradok tovább. Bejövős, hátha ez lesz a SoA után a következő kedvencem.
Amúgy a főszereplő fickóról (bocs, még nem tudom a nevét) az jut eszembe, mintha Spartacusból és a T1000-s terminátorból gyúrták volna :)

paranoid android - 2013. 01. 22. 20:51

Habár személy szerint nekem sem tetszett a második rész végén lévő vizuális megoldás, de legalább kreatív okok miatt volt, ami jelzi, hogy a készítők nem félnek majd kísérletezni, ami jó dolog.
És volt esztétikai kárpótlás is az ámis csajnak köszönhetően.

Marcipáncica - 2013. 01. 23. 19:31

Milyen a sorozat nézettsége amúgy? Mert az itteni hozzászólások és azok száma alapján kicsit féltem szegényt, hogy mi lesz vele…

blogen - 2013. 01. 24. 13:19

Magyar jelenlét volt a második részben, a kutyát magyarul utasították, vagy legalábbis próbálták erős amerikai akcentussal (“fássz”) kiejteni azt, hogy “fuss”. Gondolom a Person of Interest hatása a forgatókönyvírásra az odaát egzotikusnak tűnő európai nyelven trénelt kutya.

Ahogy szaporodnak a magyar jelenlétek, lassan kellene egy online program nekik, amiben megnézhetnék, hogy ők hogy írnák le a magyar neveket és szavakat, ahhoz, hogy magyarul is helyesen ejtsék ki. Például Budapest –> “budapesht”, vagy éppen fuss –> “foosh”. :)

Heisenberg - 2013. 01. 24. 15:48

Az nem magyar volt, hanem német. Gondolom a fassen(=elfogni, megragadni) ige felszólító módja volt, így lett fass belőle.

Marcipáncica - 2013. 01. 24. 15:55

A fass – valóban német, a “ragadd meg”-et jelenti. Gyakran használják kutyáknál.

blogen - 2013. 01. 24. 23:59

És tényleg! Eszembe se jutott volna, hogy a német előtt is így megtorpannak, hiszen angolul is ugyanúgy rövid “sz”-nek kellene ejteni. :)

Marcipáncica - 2013. 01. 25. 08:41

Amúgy amik eszembe jutottak a 2. rész kapcsán:
Az amish bevállalós kiscsajszin nagyot vigyorogtam. A transzi számítógépzsenit már most nagyon csípem, kiváncsi lennék a közös múltra – gondolom nem csak úgy hobbiból lojális a főszereplőhöz. A rendőrösön dolgozók is szinte mind jó karakterek, bár talán egy kicsit korán kialakult az ellenszenv a két főkolompos között. Kíváncsi leszek hogy a fekete csávó és a női rendőr hogyan viszonyul majd az új seriffhez. Most a 2. rész végén azért érdekes arcokat vágtak 1-1 jelenetnél. A húskombinátos városi főgonosz (Kai) szerintem néha egy kicsit indokolatlanul erőszakos, de hát valamivel borzolni kell a kedélyeket. És legvégül a szexjelenetek… szerintem ez a mennyiség még éppen a határokon belül van – főleg ha Alan Ball True Blood-os “szokásait” tekintjük -, és azzal szemben talán kicsit kevésbé aberráltak :D Azt viszont nem tagadhatjuk hogy van anyira sármos a seriff hogy minden részre összejön neki egy numera :P

GoloM - 2013. 01. 26. 00:42

Gondolkozom rajta, hogy elkezdjem-e nézni. A fő kérdésem az lenne, hogy “heti ügyekre” épül majd a sorozat vagy nyomatják majd a főszálat? Utóbbinak jobban örülnék. Előre is köszi a választ!

Marcipáncica - 2013. 01. 26. 01:39

Szerintem egyenlőre még erős a fő szál is, de biztos hogy lesznek aktuális történések részenként. Viszont elég sok mellékszereplő van, és ezek egész jól megtöltik majd a részeket szerintem. Vállald be az első 2-t, aztán véleményezz ;)) Egy próbát csak megér!

Lemoni - 2013. 01. 26. 17:13

It’s official, a harmadik résztől már kedvelem ez az öntelt, cinikus seriffet. Jó brutális rész volt és szerencsére felhagytak a kamerás szemkínzással.
1×03 = 8/10

LaCRossE - 2013. 01. 26. 21:48

Ez az 1×03 valami nagyon király volt. :D
A verekedést szinte nézni is fájt, nagyon brutális volt. :D Szinte végig “jujj-ajj-aúcs”-oztam az egész jelenetet, rég láttam ilyen jó bunyót. :D
És kiderült hogy Mr. Proctor szemüveges segédje nem olyan jámbor, mint aminek kinéz.

A csajé’ apja lenne az a Rabbit vajon? Szóval az apját lopták meg?

naughtyL - 2013. 01. 27. 00:08

én bevallom elfordítottam a fejem a bunyó közben, de nem értem sokat, mert azok a reccsenő hangok.. jujj

Jók a szereplők és érdekel mi lesz velük.

az amish leányzó meg nem semmi!! És ha Proctor nagybácsi rájön, hogy kivel kuffantgat, nem fog tapsikolni örömében..

a végén szerintem nem volt túl értelmes Proctor részéről, hogy azzal jött, milyen kemény ember ő, miután láttuk, hogy végezte ki a seriff a ketrec? harcost..

Nem meglepő, de igen, úgy néz ki, Rabbit a büszke apu.

nyilván az is érdekes volt, hogy mindenki hagyta, hogy a törvény embere, félholtra verjen valakit.. az a videó meg még sokba fog kerülni!

részemről simán jöhet a folytatás:)

Junkieka - 2013. 01. 27. 00:31

A második rész után kicsit morcos voltam, de kapott még esélyt és … megérdemelte! :D
Wow! Mondhatni ütős rész volt. :P Végig tartották a feszült tempót, a párbeszédek is jók voltak.
Ez a harci jelenet nem semmi volt, jujj. Én simán végigbámultam és jót vigyorogtam, ahogy összehajtogatta néger tesót a végére. :)

Egyébként sajnálom, de még mindig nem sikerült megszoknom a főszereplő fejét, bár a veréstől legalább érdekes lett. :D

bug jr - 2013. 01. 27. 11:19

na ez beszippantott elsőre. legutóbb, nem is tudom, talán a terriersnél éreztem egyből hogy ez vmi nekem való cucc lesz.semmi világmegváltás de iszonyat nagy fíling. naná hogy maradok.

Hegedda - 2013. 01. 27. 22:40

Feeling-ben nagyon zorall, de az a bunyó, na az totál kemény, és nem is tudom sorozatban láttam-e ilyen durva közelharcot, pláne befejezést….. Seagal papa aprította a kezdetekkor így ropira törve a jónépet, de tán még ott se volt ennyire naturalista….. A megosztás után biztos beindul a kisvárosi gengszterkeringő:):):)

Marcipáncica - 2013. 01. 27. 23:36

Huhhh, egyenlőre csak kapkodom a levegőt a rész után!! Ez az!! Ez a sorozat kell nekem. Továbbra is :))

Marcipáncica - 2013. 01. 27. 23:39

Kár hogy a hét legjobb epizódjában szinte esélytelen a hétvégi adással…

paranoid android - 2013. 01. 28. 06:42

Azt a jó büdös… Ez a harmadik rész iszonyat kemény volt. Amilyen hiteltelen volt a rész elején a csaj akciózása, olyan félelmetesen durva bunyót szállított a seriff. Rész közben eszembe jutott, hogy biztos összeeresztik majd őket, és milyen hülyeség lesz ha egy profit lenyom Hood. De egyáltalán nem; teljes mértékben elhittem, hogy ez az ember képes széttépni bárkit, persze így, szabályok nélkül. Az biztos, hogy nem múlt el nyom nélkül az a 15 év börtön, ráférne szerencsétlenre egy kiadós pszichoterápia.

jim455 - 2013. 01. 28. 15:09

Hát ez durván jó rész volt, engem simán megvettek az évadra.Az a bunyó mindent vitt, tényleg az volt a jó, hogy nem volt hülyeség, mert ha Hood nem veti be a trükkjeit akkor szarrá veri.

Benjy - 2013. 01. 28. 23:34

Ez valami zseniális.Eddig mindegyik rész bejött, habár elismerem, hogy a 2. rész kis visszaesés volt.Nagyon tetszett, hogy ezúttal az első fél órában csak csepegtették az információkat, és hogy csak eztán kezdték el felépíteni az epizód lényegi részét.

3. rész közben jöttem rá, hogy engem a hangulata, az egész sorozat atmoszférája szippantott be.Az is tetszik, hogy szinte bárkivel előforduló problémákat vetnek fel (drogtúladagolás, szexuális erőszak), és egyáltalán nem bagatelizálják el a helyzetet.

A szereplőkkel sincs semmi gond, habár nekem Carrie/Ana meglehetősen unszimpatikus, ötletem sincs miért.Plusz néhány karaktert még árnyalhatnának.Pölö a beosztottak elég személytelenek, és kicsit amolyan “bábu” jelleggel használják őket, Sugarról jöhetne még egy kis infó, a transzi pedig szerepelhetne többet is.

Összeségében számomra az évad eddig 7/10, 3. rész volt 8/10 is.Ez eddig nagyon jó, remélem tudni fogják a szintet tartani.

zedtheant - 2013. 01. 29. 03:25

azért a 3-ik rész verekedős jelenete kivételesen brutálisra sikerült. bejött, nagyon!

egyébként engem is a hangulat visz, meg a nüanszok. jó kis cucc, mondjuk megfogalmazni nagyon nem tom, h miért…

Marcipáncica - 2013. 01. 29. 15:07

… vajon mit csinált a szemüveges ürge a legvégén a lakókocsiban….? attól a hapsitól még a hideg is kiráz.

serra - 2013. 01. 29. 20:18

Ez a sorozat tényleg egy rejtett gyöngyszem. Alig akartam belekezdeni a címe miatt (az a sikítós kísértet ugrott be róla, azt hittem erről fog szólni) viszont eszméletlen pozitív csalódás lett belőle.
A bunyó hihető volt, látszott, hogyha a ketrec harcos néger nem játszadozik, azért pilanatok alatt szétkapná a seriffet.
A húzás a végén pedig meglepett, mert a józan ész szerint innentől már maximum csak órái vannak vissza ahhoz, hogy végleg lebukjon. Ha pedig menekülnie kell, a cím nem lesz jó. :)

luki17 - 2013. 01. 30. 19:27

Azt vágjátok, hogy a legvégén, a végefőcím után még van egy jelente? Azt nem tudom, hogy az első kettőben is volt-e (sajnos már kitöröltem őket), de a 3. rész végén volt még egy jelenet, semmi nem történt benne, de mégis jól esett látni!

Benjy - 2013. 01. 30. 20:24

Az első kettő végén is volt.Az első rész végére már nem emlékszem pontosan, a 2. rész végén pedig azt mutatták, hogy Proctor hogy darabolja fel a kutya által szétmarcangolt holttestet.Mármint nem a darabolás fázisát mutatták.
Izé egyáltalán nem erőszakos sorozat :)

stargatelost - 2013. 01. 30. 20:31

Az első rész főcíme után csak annyi volt, hogy a sheriff nézeget egy képet a családról .

Marcipáncica - 2013. 01. 30. 21:08

Berendelték a 2. évadot :)

Heisenberg - 2013. 01. 31. 19:28

A harmadik rész után nekem még mindig sántít ez a sorozat. Valamiért nem tudok azonosulni semelyik szereplővel és akkor jönnek ezek a badass jelenetek és mindenki tök komolyan veszi magát, de nálam ez olyan hülyén csattan le. Direkte hatáskeltőnek tűnik, amivel nem lenne baj, ha elérik a hatást vele. Vagy nem vezették fel jól őket vagy pedig nálam nem találtak be (valószínűleg inkább ez).

LaCRossE - 2013. 02. 02. 14:34

Annyira örülök annak, hogy a 2. évadot berendelték, mert a Banshee konstans hozza nálam a 8/10-es színvonalat, talán néha még többet is. Az 1×04 ismét rohadt jó volt, én Job-ot is megkedveltem valamennyire, és most már ő is feltűnt Banshee-ben. Kérdés, már csak az, hogy hol vannak Rabbit emberei.

Lemoni - 2013. 02. 02. 23:09

Basszus, néha még a nézése is fáj a sok verésnek ebben a sorozatban, még szerencse, hogy előtte épp a Spartacust néztem, így megfelelően edzett hangulatban voltam :) 1×04 után tovább nőtt a seriff tetszési indexe nálam, nem szokásos jófiú/szépfiú hős, hanem inkább flegma és kiszámíthatatlan, a fene tudja mi a megragadó benne, de akkor is :P

serra - 2013. 02. 03. 11:15

Az elejen kicsit tulzas volt, hogy meg egy maszkot se dob magara a rablas alatt. Ez inkabb volt ostobasag mint lazasag. Ettol eltekintve megint egy marha jo resz volt, kezd a sorozat bekuszni a top 3-ba nalam.

symor - 2013. 02. 04. 00:38

Jól van, úgy látom ez 4 rész után kezd felkúszni a legjobbak listájára, ha tartja ezt a színvonalat, megfejelve némi csavarral.

Brutálkodásban egyértelműen az év sorozata!

jim455 - 2013. 02. 04. 21:10

Mekkora rész megint, ez egyre jobb lesz.Mennyi minden történt itt egy rész alatt, mi lesz még itt…
Hood már keményebb mint Jack Bauer:D
A Rabbit szálat eddig hanyagolják, de nem is bánom.Egy negatívum, hogy ennyi dugás azért nem kéne.

Benjy - 2013. 02. 04. 23:05

Job állandó lesz Juhéé, nagyon szimpi karakter. “Bitchis!”

Mellesleg nagyon pozitív, hogy részről részre építkeznek, és teljesen szerializált, ahelyett, hogy egy bűntény/ egy rész lenne, vagy túl sok mellékvágány.

+”on’t forget the rest of you.” Ennél a beszólásnál csak én vihogtam fel? (A füles rész)

Benjy - 2013. 02. 04. 23:06

“Egy negatívum, hogy ennyi dugás azért nem kéne.”

Hood eddig minden részben dugott nem?A kádas jelenet pedig teljesen felesleges volt.

paranoid android - 2013. 02. 05. 01:10

Az biztos, hogy nem szégyenlős a kamera Banshee-ben sem az erőszaknál, sem a szexnél (bár engem sosem zavart az explicit tartalom ilyen öncélúsága, ha a narratíva nem látja kárát, és szerintem itt nincs erről szó), de pl. a kádas rész nem a semmiért volt, Ana lelki állapotát hivatott bemutatni. Verbálisan nem is lehetett, mivel nincs kivel megbeszélnie ezt a karakternek, így teljesen jogos volt ez a megoldás. Persze rövidebbre vághatták volna.

Benjy - 2013. 02. 05. 07:33

paranoid android: Ebben igazad van, viszont én azért éreztem feleslegesnek, mert már a kezdő szexjelenettel is az évődését mutatták be.Ezzel úgymond rákontráztak.

Brynden Rivers - 2013. 02. 05. 09:48

A 3. részig kicsit húztam a szám, de a 4. rész meglepő, vicces, ütős, jól összerakott és érdekes volt.

jim455 - 2013. 02. 05. 18:56

Engem sem zavat amúgy, csak kicsit már sok volt nekem egy részben, simán szétoszthatták volna 2 részben ezt a mennyiséget.

jim455 - 2013. 02. 05. 18:57

*zavar

Fermina_Daza - 2013. 02. 07. 16:14

“kóserpornó” mondaná rá Tarantino….két dugás meg bunyó között történik is valami, ami engem speciel egyébként jobban érdekelne, mint hogy menetrendszerűen egymásra másznak, így vagy úgy….kicsit exploitation szaga van ettől az egésznek… nekem: kár érte…. a kevesebb néha több….

morszi - 2013. 02. 08. 03:02

Én is követem a Bansheet, és a legutóbbi rész után majdnem kaszáltam. Még egy esélyt adok neki, de ha továbbra is ekkora baromságokkal lesz tele, nem hiszem, hogy befejezem az évadot.
Tele van agyatlan jelenetekkel, amik bejönnek a népnek, és miközben nézik eszükbe sem jut, hogy micsoda hülyeség az egész csak ropogjanak a csontok.

SPOILER-
Pl. amikor a ketrecharcost agyonverte. A jelenet maga annyira király volt, hogy közben meg is felejtkeztünk arról, hogy ezután a sherif bácsi mehetne a sittre, főleg hogy egy rendőrtársa szó nélkül végignézte az egészet. Végülis csak megnyomorított egy embert.
Vagy 4. részben a telefonon tisztán látszik sőt talán még mondják is, hogy a csokornyakkendős úrral húzta Proctor a zsákot, de hát neki nyilván semmi köze a gyilkossághoz, úgyhogy csak a fő gonoszt viszik be a csicskája meg nyugodtan kergetheti a szemtanút.
-SPOILER

Az bosszant csak, hogy ezek odafigyeléssel kikerülhető hibák, de a sorozat hemzseg tőlük, pedig hangulatra nagyon eltalált produkcióról beszélünk.

Köszöntem :)

Máté - 2013. 02. 08. 12:26

Teljesen egyetértek morszi-val. Nem akarok feleslegesen “spoiler” rovatba jeleneteket írni, aki akarja úgyis megnézi az epizódokat. De én komolyan elgondolkodtam azon, hogy folytassam-e. Nevetséges, amit ez a magát-seriffnek-kiadó-agyament művel, valaki csak félrenéz, már betörte az orrát, ami, valljuk meg, a kisváros seriffjétől, egy törvénytisztelő polgártól baromira nem mutat jól, külön bosszantó pedig, hogy senki sem foglalkozik vele. Mert neki lehet. Az első két rész nagyon tetszett, utána azonban mélyrepülésbe kezdett a sorozat, és szerintem fénysebességgel tart egy óriási szakadés felé.

winnie - 2013. 02. 08. 12:35

“Nem akarok feleslegesen “spoiler” rovatba jeleneteket írni,”

csak jelzem, hogy nem kell spoilert jelezni. ha egy részben volt valami, akkor az minden további nélkül leírható jelzés nélkül.

Marcipáncica - 2013. 02. 08. 12:56

Hát nem is tudom, mikor a drogos rész végén megverte az egyik tagot én is vártam hogy később mi lesz ennek a következménye. Nem lett semmi. Aztán a bunyós majd az utolsó rész után, mikor már halmozódtak az ilyen történések letettem erről. Abban biztos vagyok hogy lesz még következmény, valamikor később, de most egyenlőre nincs. Mindenki csak szemlélődik, és kivár. A fekete és a női rendőrökön is ezt érzem. Egyenlőre még nem foglaltak állást… Úgy látom pár kommentelőnél hasonló a helyzet. Nekem egy sorozatban az atmoszféra, az összkép simán le tudja nyomni az ilyeneket, néha muszáj is, mert ezzel az erővel a Dextert is már ezerszer kaszálhattam volna (jajjj, azok a nyitva-bekapcsolva hagyott laptopok!!), meg szinte minden sorozatot. Szóval nálam ez belefér, főleg hogy biztosra veszem meglesz még ezeknek a következménye, meg az alapsztori és feeling már rég megvett kilóra.

jim455 - 2013. 02. 08. 13:23

Szerintem belefér a sherif durvasága, itt egy kisvárosról beszélünk, az a néhány helyi ember a rendfenntartó.Az, hogy kiüt pár rohadékot simán benne van, a ketrecharcos nyilván durvább volt, de nem engedte magát letartóztatni, valamit tenni kellett, meg hát nem is mert senki beleszólni a bunyóba.
A zsaruk amerikában durván lépnek fel a valóságban is.

paranoid android - 2013. 02. 08. 18:21

“Tele van agyatlan jelenetekkel, amik bejönnek a népnek, és miközben nézik eszükbe sem jut, hogy micsoda hülyeség az egész csak ropogjanak a csontok.”

Willing Suspension of Disbelief! Annyira bírom, amikor valaki nem képes egy alkotást az az által megkívánt kontextuson belül értékelni, és emiatt nem csak magát a sorozatot, hanem az azt élvező embereket is leszólja. Nem a realizmus a fontos, hanem hogy konzisztens legyen.
A sorozat premisszája, hogy van egy érzelmileg instabil fickó, akit viszont a város (majdnem) összes lakója egy kompetens seriffnek hisz. A sorozat szövetén belül teljesen hihetőek a reakciók. És biztos lesz még konfliktusa Hoodnak az erőszakossága miatt, ahogy már most voltak elégedetlen hangok, pl. az idősebb rendőr részéről.
De alapvetően egy over-the-top sorozatról beszélünk. Ha ilyen dolgokat kifogásolsz, akkor nem a sorozattal, hanem az elvárásaiddal vannak problémák.

Máté - 2013. 02. 08. 19:15

Senkit sem bírálok, természetesen mindenkinek szíve joga eldönteni, tetszik-e neki egy sorozat, vagy sem. Alapvetően nem nekem jött válaszként az utolsó komment, de mivel egyetértek az idézett hozzászólóval, ezért írom, hogy szerintem ő sem a nézőket bírálta. Azt hiszem, kicsit túllŐ a célon Hood, emocionális instabilitás ide vagy oda. Ja, és a ketrecharcost gyakorlatilag meg sem próbálta letartóztatni, felpattant a ringbe és ő ütött először. Amerikában a rendőrnek tekintélye van, ha valaki ellenszegül, nem ökölharcba keveredik egy zsaru, hanem lazán fegyvert ránt. Na, mindegy, szép estét!

morszi - 2013. 02. 08. 20:04

“Az, hogy kiüt pár rohadékot simán benne van, a ketrecharcos nyilván durvább volt, de nem engedte magát letartóztatni, valamit tenni kellett”

Nekem ez úgy rémlik hogy a ketrecharcos összerakta a két kezét, hogy bilincseljék meg erre Hood felment a pódiumra és behúzott neki kettőt. :)
Amit írtam csak arra vonatkozott, hogy minden második komment arról szólt, hogy a 3. rész mekkora istenkirály volt, főleg a bunyós jelenet.(Nem állt szándékomban megbántani senkit.) Ebben nem is vitatkozok hiszen a jelent nagyszerű volt. Engem a mikéntje zavart, hiszen Damien Sanchez felbukkanás pillanatában lehetett tudni, hogy őket bizony össze fogja ereszteni az író. Talán jobban el tudtam volna fogadni, ha a fekete megy neki a serifnek. De mindezek után az állítólag okos és megfontolt fő gonosznak csak egy feljelentést kellett volna tennie, és a serifet ezzel félre is állítja az útból.
Azt is el tudom fogadni, hogy egy kisváros sajátos szabályok alapján tud működni. (Hiszen ezt számtalanszor láttuk már a Justifiedban) Ide tartozik pl. a testvérek bosszúja, aminek ellenére mégis elengedi őket, vagy a kollégák reakciója a túlkapásokra. De úgy gondolom, az általam fent említett (a sorozat szempontjából is meghatározó) jelenet még a sorozat világából is mesze kilóg. Főleg a második.
Abban igazad lehet, hogy magasak az elvárásaim, de hát ahogy írtad ez egy “over the top” sorozat ehhez így kell hozzáállni.

üdv,
morszi

paranoid android - 2013. 02. 08. 20:33

Máté:
Neked lehet sok volt, de én meg úgy vagyok vele, hogy nem lenne kedvem még egy olyan sorozatot nézni, ahol a rend őre odabattyog, majd valami demagóg szöveg kíséretében letartóztatja a gyanúsítottat. Jól esik a változatosság.
Az meg, hogy Hood ütött először, nem a “Han shot first” kategória. Hood direkt nem pozitív hős. És nem szimplán rossz a kedve, hanem minden bizonnyal PTSD-ben szenved.
És hogy még nem volt komoly következménye a túlkapásainak nem jelenti azt, hogy nem is lesz. (Szép estét neked is.)

morszi:
“igazad lehet, hogy magasak az elvárásaim, de hát ahogy írtad ez egy “over the top” sorozat ehhez így kell hozzáállni.”

Nem “magasak” az elvárásaid, hanem inkább célt tévesztőek, szerintem. Mintha olyat akarnál, amit nem is kíván szállítani a sorozat. Bár lehet, rosszul szűrtem ezt le a kommentjeidből.

zedtheant - 2013. 02. 09. 15:00

wow, 5-ik rész nálam eddig a legjobb! mostanra, hogy rendesen megalapoztak minden karakter, szépen el lehetett őket szabadítani. rengeteg priceless pillanat és szépen fejlődik is a sztori. top3-as simán!

Marcipáncica - 2013. 02. 09. 18:19

Na kérem, ebben az ötödikben tényleg minden kis szál működött és baromi faszán össze is jött. Az epizód története alapvetően pofonegyszerű, de az egyes szereplők valami zseniálisak. És egyre jobban bejön szinte az összes! A főszereplő valami zseniális ebben a fél-zakkant, frusztrált, elfolytott-agresszív szerepben, a női karakterek egytől-egyig eltaláltak. Kíváncsi leszek a zsarucsaj hegeire, hogy azok honnan vannak. Hát sejtésem szerint van baja neki is… A túl sok szex miatt fanyalgóknak egy jó hír: most alig volt, éppen csak mutatóban.
A következő részekben az FBI-os csóka tuti be fog keverni elég durván… ime itt van a hiányolt ellenőrzés…

ui. és nagyon off. mi a francér kell cipőben ágyra feküdni minden nyavalyás amerikai filmben?????

Benjy - 2013. 02. 09. 19:55

Máté: Hallottál olyanról, hogy valaki ellenáll a letartóztatásnak?Vagy arról hogy önvédelem?Mire vártál, hogy hagyja magát sz*rrá verni, és inkább nem csinál semmit?Tény hogy néha túlságosan erőszakos, de az a verekedés pont teljesen jogos volt.

Lemoni - 2013. 02. 09. 20:25

Egy szakértő biztos hosszú analízist tudna írni arról, miért kedvelhet egy (gyönge?), (normális?) nő egy ilyen trágár, durva sorozatot. Akkor sem tehetek róla, egyszerűen mindig lebilincsel amikor nézem, sőt horribile dictu, szórakoztat. Ilyen brutális születésnapi ajándékot, mint amit a rendőrcsajszi kapott, csak egy nagyon elborult elme találhat ki, éljen Hood! :D

Marcipáncica - 2013. 02. 09. 23:36

Lemoni
Nem vagy egyedül. :) Nő létemre én is nagyon csipem ezt a sorozatot, és ha durvaság akkor pl. Dexter, vagy Walking dead is jöhet. Ettől függetlenül volt anno olyan Gilmore girls rész amit megkönnyeztem… tehát az ellenpólus is megvan. És nem hiszem hogy olyan nagy baj lenne velünk… (de legalább is remélem… :D) Talán azért egy csöppet itt a Banshee-nél az is benne lehet hogy mi nők alapvetően kedveljük az ilyen “jó-rosszfiús” fazonokat…de ez csak most jutott eszembe.
Ja, a gyűrűs “ajándék” megpillantása felkavaró egy élmény lehetett. Éljen Hood! :DDD

Máté - 2013. 02. 09. 23:59

Az ötödik epizódnak tényleg kijár a taps, az első négy után biztosan. Kezdek megbarátkozni a gondolattal, hogy a sorozat tele lesz Hood önbíráskodásaival, ami az előzményeket és a lelki állapotát ismerve érthető is, addig, amíg nem mindenki szeme láttára csinálja. Most legalább összejött egy ilyen akció is. Valószínűleg lepaktált Proctorral cserébe a motorosok hollétét illetően, és a főgonoszt ismerve nem csajozási tippeket kért cserébe. Ha ezért Hood kijátsza, hogy felmentsék a vádak alól (eltűnt bizonyítékok, ugye…) akkor kicsit szomorú leszek, és ledől az épülő kíváncsiságom. Summa summarum, az epizód most tényleg rendben volt, remélem így is marad.

Benjy:
Fentebb írtam, hogy Hood ütött először, de túllépek azon a jeleneten, legalábbis nem szeretném még egyszer leírni ugyanazt. Neked bejött, nekem gondjaim voltak vele, mások vagyunk.

Wynonna - 2013. 02. 10. 00:20

@Máté: Hood intézte el, hogy elűnjenek a bizonyítékok Proctor ellen. Amikor a motorosokat eltüntették Hood kapott egy fake igazolványt Job-tól, és később azzal az igazolvánnyal kérte ki valaki a bizonyítékokat.

paranoid android - 2013. 02. 10. 02:03

Megint remek részt szállítottak nekünk. Most vettem csak észre, hogy milyen szép számmal vezettek fel érdekes karaktereket. Hoodot nagyon bírom, eszméletlenül bejön, hogy az elfojtott dühe bármikor a felszínre törhet. Most is mennyire jó jelenet volt, miután szétcsapta a motoros bandát, az esőben fúj egy nagyot – végre kiereszthette a gőzt, de most újra le kell zárni a csapot, mert vissza kell térnie a társadalomba, vagyis a düh kezdhet szép lassan megint felgyülemleni… Nem egy átlagos főhős karakter az biztos.
De felkeltették az érdeklődésemet az amish lány és a zsarucsaj iránt is ezzel a résszel, meg a múlthetivel a fiatal polgármester iránt.
Kíváncsi vagyok, hogy Hood mit kezd a Proctor elleni bizonyítékokkal. Odaadja neki, vagy megőrzi magánál biztosítéknak.

almatorta - 2013. 02. 10. 11:11

Egyébként részenként kritika miért nincs a Bansheeről?

Marcipáncica - 2013. 02. 10. 11:31

mert kevés a hozzászólás…

winnie - 2013. 02. 10. 11:50

az mióta volt akadály?:) kritikát nem hozzászólás miatt írunk. az csúnya lenne. akkor mindig a népszerű sorozatokról írnánk.

nem, nagyon ritka a részenkénti kritika a sorozatokból. nem tudom, hogy ezen lenne-e mit kibeszélni, de simán lehet, hogy human aki írta ezt, még nem folytatta. általában a részenként kritikákat vendégírók szokták prezentálni, azt hiszem – most például írt benjy, hogy írna suits részeiről.

ha kapunk, akkor természetesen kirakjuk a banshee-ről szóló írásokat is. de egy sorozat részenkénti írása kemény befektetés. mármint részünkről, fölöttem itt lóg vagy 10-15 pilot és sorozatismertető, bár most a followingot megpróbáltam írni, de nem hiszem, hogy tudnám tartani magam a heti nézéshez.

a lényeg, hogy mindig próbáljuk megtalálni, hogy mi érdekli a népet hetiben, mit érdemes kibeszélni és mit éri meg így “reklámozni”. de én például jó ha 2-3 sorozattal szinten vagyok, minden másban lemaradok.

Marcipáncica - 2013. 02. 10. 12:41

hm. valamiért azt hittem…
azért kíváncsi leszek majd a Te véleményedre is hogyha egyszer behozod magad :)

LaCRossE - 2013. 02. 10. 13:30

Hát, az ötödik rész megint ütött rendesen. Hood tisztára elmebeteg karakter, és mégis nem lehet őt nem szeretni – az ember mindig azt várja, hogy mikor kattan be megint és ver szarrá mindent és mindenkit, aki az útjába áll. :) Vicces, hogy pont egy olyan főszereplővel szimpatizálok ennyire, aki egyáltalán nem jó, viszont az egyik legérdekesebb karakter az elmúlt évekből, én így gondolom.
Jobnak is örültem nagyon, szerepeljen többet, és tök jó lenne, ha kicsit összeeresztenék Sugarral. :)
Az FBI-os csóka most tuti nyomozni fog, szóval lesznek itt még bonyodalmak. :)

@Marcipáncica: kevés lenne a hozzászólás? :) 88 komment van eddig (az enyémet is beleszámolva), és még csak az 1×05-nél tartunk. Szóval én azt mondom, hogy egy újonc, ráadásul Cinemax-os sorozathoz képest igenis meglepő, hogy ennyi hozzászólás van.

Részemről, ha nem lennék ennyire leterhelve most, szívesen írnék a Banshee-ról néha-néha. Maradjunk annyiban, hogy átrágom, érdemes-e.

leila - 2013. 02. 10. 21:34

Én is nézem a sorozatot, de szerintem nem meglepő benne a durvaság. Inkább üdítő kivétel az egész.

Jó volt ez a rész is, habár sablonosabb, mint az előzőek.

Junkieka - 2013. 02. 10. 22:55

Jó kis agyhalott sorozat ez, kell ilyet is nézni :D:D:D

Közben eszembe jutott, hogy honnan olyan ismerős a főszereplő feje, amit még mostanra sem sikerült megszokni.

http://www.everydaytreats.com/wp-content/uploads/6a00d8341db04e53ef01310fa39882970c-pi.jpg

Bocsi a rajongóktól. :D

paranoid android - 2013. 02. 11. 05:20

Magam sem tudom, miért védem ennyire ezt a sorozatot, de késztetést érzek rá…
Miért lenne agyhalott? Csak azért mert akciódús, nem kevés explicit tartalommal? Persze nem egy Bergman-, Tarkovszkij-, vagy Robert Bresson-féle intellektuális mozgókép, node melyik sorozat az. A karakterizálása kitűnő, a történetvezetéssel sincs gond; nem látom, mitől lenne kevesebb bármelyik másik sorozatnál. Igazságtalan ennyivel elintézni szerintem.
(Az meg végképp rejtély számomra, hogy mitől olyan nehezen befogadható szerencsétlen főszereplő arca.)

Marcipáncica - 2013. 02. 11. 09:45

Kicsit off. Boncolgassuk azt az ocsmány moncsicsit:

Nekem a főszereplő fizimiskájával semmi bajom. (Az említett undormánnyal konkrétan semmi hasonlóságot nem látok) Tehát ott tartottam hogy semmi bajom. Sőt…. khmm. részről-részre egyre jobban bejön. Ő tipikusan nem az az első látásra lehengerlően szép pasi (ld. erre pl. TVD – Ian Somerhalder) hanem az, akinek egyszerűen olyan elementáris kisugárzása van, olyan arcjátéka, érzelmek akkora tárháza hogy egyszerűen beszippantja az embert. Plusz ehhez még egy csipetnyi (mit csipetnyi?? maroknyi!! vödörnyi!) rosszfiú attitüd és kééész. Persze én női szemmel nézem a sorozatot, és mielőtt megköveznétek nem a “jó-pasi” faktor a mozgatórugóm, de ezt a dolgot sem lehet azért kizárni. Amúgy meg nem sajnálom a férfi nézőket, mert jutott nekik is bőven a jóból :DD Sőt.

Junkieka - 2013. 02. 11. 10:06

:D

superpityu - 2013. 02. 11. 11:36

Ez a sorozat remek. a pilot 5. percénél már éreztem, hogy ez nekem kell, pedig ott talán még a kisváros sem jött be a képbe, ami még többet nyomott latba. van benne egy kis elborultság, ami bejön, na meg a karakterekre sem lehet igazán panaszom.
Hood fasza, akármennyire is önbíráskodó, bejön ez a figura. a többiek érdekesek, ha még ki kellene emelni akkor Proctor és az unokahúga engem megvett kilóra, pedig a lány még alig szerepelt (ruhában). És a zsarucsajban is sok fantáziát látok az 5. rész után. de igazából nem nagyon panaszkodhatok senkire. már mindenki kimutatta a foga fehérjét, és rohadtul kemény csapat állt össze. ezt a Proctor-Hood dinamikát meg húzhatják sokáig. ha tippelni kellene akkor ennek az évadnak a vége rabbitnál fog kicsúcsosodni.

ha van rá igény, akkor én is szívesen írok, meg ha lacrosse nem ér rá. jelenleg van rá időm, és ha winniéknek is belefér akkor összeszedem a gondolataimat, és billentyűzettett ragadok.

superpityu - 2013. 02. 11. 11:40

nem kerestem vissza, de itt volt arról szó, hogy a főcímben nem mindig ugyanazok a képek vannak bevágva. Proctornál is Sugarnal tűnt fel először, de most Rebeccanál is más volt. biztos a többieknél is változik, csak ezek annyira szembeötlőek voltak.

winnie - 2013. 02. 11. 11:54

almatorta jelezte, hogy ír.

Marcipáncica - 2013. 02. 11. 12:06

superpityu:
azért én egy Rabbit- Proctor összefeszülést is szívesen vennék, elmebeteg perverz szemüveges szárnysegéddel megtűzdelve. :D
valóban az általad említett két női alak a legérdekesebb. nagyon kíváncsi leszek pásszintanak-e a készítők Hood mellé majd egy “állandósult” barátnőt idővel… bár szerintem nem fognak, az úgy nem poén. viszont hosszú távon nem érzem annyira az ex-nőhöz való ragaszkodást reálisnak.

LaCRossE - 2013. 02. 11. 15:00

winnie: ez kitűnő hír. Almatorta, neked pedig hatalmas köszönet. :)

elegmar - 2013. 02. 11. 15:26

semmi gond nem volt az ominózus harmadik rész verekedős jeleneteivel. volt pár reccsenés benne meg kis vér, kábelen teljesen elfogadható. attól pedig pont hitelesebbnek tűnik csak az egész, hogy senki nem avatkozik közbe és nem csinál semmit. helyette csak felveszik a telefonjukkal és _share_. nem véletlenül mutatták a rész végén sem hogy felrakták a videót valahova, később ennek biztosan lesz még jelentőssége.

a főszereplő ábrázatával pedig semmi gond nincs, férfi szemmel – egy maszkulin normális kötésű fickó. róla el tudom képzelni, hogy tényleg képes pár pofont kiosztani, ellenben a manapság divatos rózsaszin inges nyáltenger szépfiukkal szemben. a daniel craiges bond figurához tudnám talán hasonlitani, tökéletes a karakteréhez.

jim455 - 2013. 02. 11. 16:11

Áhh, nem tudok már jelzőket írni milyen jó ez a sori, most is mekkora rész volt, pedig tök egyszerű volt az alapsztori és mégis mennyire izgalmas volt.
A karakterek egytől egyig jók, most még a rendőr csaj is érdekes lett pedig eddig alig szerepelt.
Gondolom most lesz nemsoká elővéve a feltöltött videó téma és majd az ügynök jól megnézi:)

jim455 - 2013. 02. 11. 16:14

A komment meg egyáltalán nem kevés, lletve a sorozatot sokan megemlítik a hét epizódja posztban is, szóval jöhet a kritika:)

Heisenberg - 2013. 02. 11. 18:28

Én kaszálom az ötödik után. Baromira nem jön be. Eddig is csak azért néztem, mert mindegyik rész után jókat olvastam, de mindig csalódnom kellett. Unszimpatikusak és érdektelenek számomra a karakterek, motivációt sem nagyon érzek, csak ellébecolnak, a színészek meg inkább csak próbálkoznak. Egyedül a transzvesztita szórakoztató, de egyedül őérte nem éri meg.

Benjy - 2013. 02. 12. 17:41

Az ötödik rész számomra kicsit elhúzottan indult, de aztán a 20 perctől helyére kerültek a dolgok.

Akik nézték a stáblista utáni jelenetet, vajon honnan szerezte a sebhelyet Siobhan?Elkezdtem teóriázni.

(Megjegyzés:Visszavettek a dugások számából.)

Astaroth - 2013. 02. 13. 08:10

Nekem bejön. Jók a karakterek, van átívelő szál. Vihar előtti csendet érzek, szerintem hamarosan a ventillátorlapátra kerül a faeces. Proctor és a seriff egymás mellett – na ez hogyan fog alakulni. Apró következetlenségek, képregényes túlzások persze vannak a sztoriban. nem igazán tudom egyelőre értelmezni a gyönyörű amish lány szerepét (a rendszeres lepedőakrobatikán kívül, amibe főhősünkkel bonyolódik).
Végére egy megjegyzés, nem bántó éllel: olyan szó nincs hogy unszimpatikus (görög eredet, német fosztóképző). Antipatikus van…

endberg - 2013. 02. 15. 20:28

Felfoghatatlan számomra, hogy miért jó ez a kamerarángatós-fókuszból kiesős fényképezés. Jó hogy így olcsóbban meg lehet csinálni az akciójeleneteket,de borzasztóan élvezhetetlen. Nagyon fura volt egyébként, behoznak egy kegyetlen és veszélyes ellenséget, akik a végén egy kvázi sima elkalapálással megússzák a dolgot. Azt hittem Hood legalábbis a bosst elintézi. Ha nem lenne a Proctor szál, már rég kaszáltam volna…

winnie - 2013. 02. 15. 20:31

ez nem hiszem, hogy olcsóság kérdése, de abban biztos lehetsz, hogy nem zavar mindenkit ennyire, sőt:)

symor - 2013. 02. 15. 22:15

Astaroth:

Az “unszimpatikus” védelmében, ha már felhoztad.

Sok helyen találkozni azzal a vélekedéssel, hogy maga a szó hibás fosztóképzős alakja a szimpatikusnak, épp ezért megfelelőbb, vagy “szebb” az antipatikus szó használata helyette.

Astaroth pedig már egészen odáig merészkedik ebből a megállapításból, hogy a szó nemhogy helytelen egyenesen “nem létezik”.

Persze nem eszik olyan forrón…- ahogy a fáma szól :)

Az unszimpatikus szó egyfelől ugyanis azzal is bizonyítja létezését, hogy a magyar nyelvben elterjedt és használatban van már egy jó ideje. Maga a szó ugyanis nem a modern kori nyelvtorzulás eredményeként nyert teret a szókincsünkben. Éppen ellenkezőleg a magyar nyelv fejlődésének részeként már pár száz év óta használatban van.

Az unsympatisch formából származik, német nyelvterületen pedig megközelítőleg 90 millió ember ismeri és használja magát a szót a hétköznapokban és az irodalmi életben egyaránt. A német nyelvfejlődés részeként született szó, amolyan alternatívaként terjedt el a francia sympathique és antipathique melléknévi származékból kiindulva. A történelmi francia-német ellentét idején hozta létre a népnyelv a szót, hogy a korabeli (francia) világnyelvvel dacolva is kifejezhessék ellenállásukat.

Azóta pedig, mint a magyar szóhasználat is bizonyítja az unszimpatikus nemzetközi szóvá vált.

Tehát maga a szó létezik és több lábon áll.
Az más kérdés ki mennyire érzi a szépségét, viszont ha magát létezésének jogát vonjuk kétségbe, amiatt mert nem felel meg a görög-latin formának az egyes nemzetek nyelvfejlődésének folyamatát is ugyanúgy haszontalannak gondolhatjuk. Hiszen szinte minden európai (és nem európai) nemzetiség eltért valahogy hasonlóan, nem egy, hanem több tucat esetben egy-egy görög-latin szó eredetijétől valamilyen formában és ezzel hozza létre, fejleszti saját nyelvét is.

Lemoni - 2013. 02. 16. 15:43

Úgy tűnik, ez a flashbackek hete…… kezdem megérteni Hood pokróc természetét. Azért rendes volt Antony Starr-tól, hogy az egyik múlt éjjeli tweetjében megemlíti, “no real penises were harmed in the making of this production”, ouch! :)

LaCRossE - 2013. 02. 16. 18:49

Ez a rész fizikailag fájdalmat okozott nekem. :D
BRUTÁLIS rész volt, csupa nagy betűvel. A Banshee hétről-hétre rápakol egy lapáttal, pedig eddig sem lehetett panaszkodni. A verekedések egytől-egyig brutálisak voltak és rossz volt őket nézni, és amikor az albínó csávó fütykösét (erre a szóra remélem nem allergiás a blogmotor) levágta, szerintem sok férfitársammal együtt fájdalmasan felsziszegtem. :D

Máté - 2013. 02. 16. 21:30

A főszál további kibontakozására a hatodik epizódban sem jutott túl sok idő, de az előző részhez hasonlóan ezt sem untam. Külön dicséret a “történet a történetben” vonalvezetésnek, ráadásul teljesen passzolt is az epizódba, nem voltak indokolatlan flashbackek (amit például a The Following nem mondhat el magáról – bocsi az offért). Összességében nálam 8/10, örülök, hogy tévedtem és mégsem romlik a sorozat, hanem durván javul, tényleg élveztem. (9-et adnék, ha nem lett volna az a zavaros dolog a kissrác tüdejével… csak asthmás, nem? A világon sehol nem transzplantálnak tüdőt a legsúlyosabb asthma miatt sem. Tudom, hogy önmagában ez nem lényeg, de mivel ez kulcsfontosságú tényező lehetett édesanyja Rabbithez intézett telefonhívásának okában, fontosnak tartottam volna, hogy elfogadhatóbb orvosi indok legyen. De ha van még más alsó légúti betegsége is a gyereknek, akkor az csúnyán elkerülte a figyelmem.)

Szép estét!

LaCRossE - 2013. 02. 16. 22:30

Máté: szerintem a kölyöknek folyamatosan megy tönkre a tüdeje, és még asztmája is van.

zedtheant - 2013. 02. 16. 23:40

nah, én is megnéztem az 1×06-ot és bár nem sok minden történt benne, mégis nagyon bejött. a banshee brutálisabb, mint valaha, de az erőszak és a brutalitás egyáltalán nem indokolatlan.

a flashbackek nagyon bejöttek, basszus, tényleg tud ez az alan ball (nah nem mintha eddig kétség lett volna felőle).

paranoid android - 2013. 02. 17. 01:00

Ez a rész is hatalmas volt. A börtönös flashbackek eszméletlen ütősek voltak. Az egészet átlengte a kilátástalanság, ami a (szokásosan) brutális erőszak ábrázolással együtt baromi erős atmoszférát teremtett. Értem ezalatt azt, hogy szinte félelmetesebb volt “várni” a bunyóra, mint a cselekvés maga, mert az ember tudta, hogy itt valami szörnyűség fog történni.

Én úgy vettem ki az orvos szavaiból, hogy a kissrácnál az asztma egyfajta szövődmény az amúgy is gyenge/eleve beteg tüdejénél.

A creditek után részből meg úgy tűnik, hogy legközelebb nem a saját, hanem az igazi seriff múltja fog beleköpni főhősünk levesébe.

leila - 2013. 02. 17. 13:44

Nagyon intenzív volt. Sejteni lehetett, hogy valami csúnya fog történni az albínó kolosszussal, azt is, hogy az nem lesz kellemes.

Egészen az utolsó percig feszült volt az egész, ahogy békésen csónakáznak, beszélgetnek és borozgatnak, odalent pedig megetették a halakat.

Én nem bánom, hogy ha maga a fő cselekmény nem halad előre annyit, ha ennyi lehetőség támad fejlődésre.

pytta - 2013. 02. 18. 11:47

Ilyen, és ennyi erős karaktert egy sorozaton belül már nagyon régen láttam. De tényleg, szinte minden egyes mellékszereplő k*rvajól van kitalálva, és jól tudják “használni” is őket. Ez olyan ritka, hogy kb a Firefly, vagy a Sopranos szintjére emeli számomra ezt a sorozatot.

pytta - 2013. 02. 18. 11:48

Ja, és lényeg amit írni akartam: Job for President!!! Aki ezt az embert kitalálta, annak Nobel díjat adnék! :) Külön sorozatot neki!

Marcipáncica - 2013. 02. 18. 12:06

valóban, karakterekben nagyon jó ez a sorozat, és valahogy hiteles is. Mindegyik hihető, talán pont azért mert nem egyértelműen rossz-jó figurák. Jobnál számomra a hasonlóság Lafayette-tel csöppet zavaró, de mivel mindkét figurát imádom ez egyáltalán nem vészes. Furcsa volt, hogy habár ő már hivatalosan is Banshee-ben van ebből a részből teljesen kimaradt, sőt az előzőben is épphogy csak feltűnik – még Sugarral sem találkozott ugye, hisz a telefonban hallja meg őt először. (Az is mekkora szöveg volt, meg a tehenes duma… ! :D)

Wynonna - 2013. 02. 19. 19:27

Az utolsó három rész állítólag teljesen összefüggő lesz, mint egy 3 részes finálé.
Greg Yaitanes interjú: http://ow.ly/hRaju

Llew - 2013. 02. 20. 18:06

Most néztem meg a pilotot, nagyon szimpatikussá tették benne a főszereplőt azzal, hogy mosolyogva elmotorozott, miután miatta fejbe lőttek egy ártatlant, meg ki tudja még hányan sérültek meg.

Attila - 2013. 02. 22. 16:43

Valaki meg tudná mondani ennek a sorozatnak az első számának a cimét, mert nagyon fasza, s megköszönném.

Wynonna - 2013. 02. 22. 19:01
Agent p - 2013. 02. 23. 11:42

A kamerarángatása miatt kapott egy kaszát, mindjárt a 7. epizód elején. Más fenntartásaim is voltak már az elejétől kezdve, de ez végleg kiverte a biztosítékot.

Lemoni - 2013. 02. 23. 20:21

Mai részben nem teljesen az én kedvem szerint írták a forgatókönyvet, sajnos Hood nem lőtte le legalább egy kicsit a hülye exét. A többi viszont tetszett, az iskolai túszejtés (az ismert esetek miatt is) keményre sikerült. Erős 7/10.

leila - 2013. 02. 23. 22:06

Én nem bánom, ha nincs mindegyik rész agyonprörgetve, viszi előre a lassúbbakat a kitalált világ és a karakterek, de Hood nem tudom, miért nem intézte el az exet.

LaCRossE - 2013. 02. 23. 22:23

Az előző rész egy picivel erősebb volt, na meg ott volt az az idegesítő kamerarángatás az üldözéses jelenetnél, komolyan, elszédültem tőle. :D Viszont Hood megint a maga feje után ment, és el is intézte hamar a két csávót. Kár, hogy nem lőtte agyon azt az áruló lotyót.

Viszont úgy tudom, az utolsó három rész összefüggő lesz (eddig is mondjuk azok voltak), szóval ami még hátra van, az ugye Rabbit Banshee-ben, gondolom a kaszinót is kirabolják… és szerintem Kai meg Hood össze fog fogni Rabbit ellen. :)

LaCRossE - 2013. 02. 23. 22:24

Ja, és már most fel kell írnom magamnak, hogy a Jaws-on jelölni kell Anthony Starr-t a legjobb főszereplő kategóriában. Egyszerűen durva, amit ebben a részben leművelt az arcával.

Brynden Rivers - 2013. 02. 23. 23:26

@LaCRossE: +1
Nagyon drámai, fájdalmas és szép jelenet volt köztük.

A mellékszereplők nagyon jól eltaláltak, főleg Job és Sugar.
Kivétel a polgármester, aki teljes súlytalan, szinte meg se szólal, de ez inkább hülyén jön ki és nem cool.

A kamerarángás nem volt olyan vészes.

Brynden Rivers - 2013. 02. 23. 23:47

Poctor és Sugar honnan ismerik egymást:
http://www.welcometobanshee.com/episodes/episode_5.html
http://www.welcometobanshee.com/episodes/episode_6.html

@Attila:
Ha jól tudom a Methodic Doubt csinálta az opening zenéjét kizárólag a sorozat számára.
http://www.youtube.com/watch?v=iPJA3yzzKEY

A Banshee Webisode-os honlapon még több zenéjük hallható:
http://www.welcometobanshee.com/

Brynden Rivers - 2013. 02. 23. 23:49

Az opening változását itt lehet figyelemmel követni:

http://www.welcometobanshee.com/vault.html

(kód: 42 15 68)

Brynden Rivers - 2013. 02. 23. 23:56

A a Methodic Doubt csinálta az opening zenéjét kizárólag a sorozat számára.
http://www.youtube.com/watch?v=iPJA3yzzKEY

Brynden Rivers - 2013. 02. 23. 23:56
paranoid android - 2013. 02. 24. 04:19

Hogy követelitek szerencsétlen Carrie halálát. Nekem sem lett a kedvencem, de azért nem motiváció híján cselekedett. Az előző rész végén a montázzsal remekül érzékeltették, hogy ami Wicks volt Hoodnak, azt jelenti Hood Carrie-nek. Persze a mostani részben pont erre sikerült rácáfolnia Hoodnak, vagyis éppen ő lett a lánya megmentője, míg eddig Carrie csak a családját fenyegető veszélyforrást látta benne. Emiatt a nézőpontváltozás miatt látogatta meg. Kettőjük végső jelenete pedig nagyon erős lett. Minden rajta volt Hood arcán. És abban az ölelésben. Persze, hogy nem lőtte le, mert akármennyire is dühös volt rá, Carrie az egyetlen dolog, ami megmaradt a régi életéből. Nem csak szimplán szerelmes belé még mindig, hanem kábé minden elvesztett jót ez a nő reprezentál számára.

Lemoni - 2013. 02. 24. 12:39

A “jó”, amit Carrie (Ana) jelentett Hoodnak, az a régi bűnöző múltja. A nőnek “köszönheti” a 15 év börtönt, Rabbit kegyetlen kínzását és hogy még a kiszabadulása után is a gengsztervezér miatt kell bujkálnia. Mivel alapkarakter Carrie a sorozatban, így nagy reményeim nincsenek, hogy kiírják, de fenntartom az ellenszenvem (ki nem állhatom az ilyen világfájdalmas arcú szeszélyes női figurákat).

Máté - 2013. 02. 24. 13:08

Valahogy szokásommá vált, hogy minden Banshee-epizódot véleményezzek, nem tudom miért :) A kamerarángatás engem is kikészített, de annyira nem volt rossz, a sorozat összképén nyilván nem változtatott semmit. Sokkal jobban idegesített a Hood és excsaja közti szexjelenet.

paranoid android:
Amit leírtál, igaz, ezért én például nem is a halálát követelem (bár kétségkívül jól esett volna nekem is, ha Hood szétlövi a kis ribanc fejét) de könyörgöm mi a bánatos fenéért feküdt le vele? A minimum amit elvártam volna, az egy fájdalmas arckifejezés egy “get the fuck outta here” kíséretében. Az igazán ütős az lett volna, ha Hood, dacára annak, mennyit jelent neki a nő, lelki kínok és vívódás közepette végleg lemond róla. Ilyen szituációban a legnagyobb ajándék lett volna a serifftől, ha csak elengedi onnan az exet, és nem áll rajta bosszút…

Junkieka - 2013. 02. 24. 13:14

Mellesleg Hood lányának az anyja és ezt mintha tudná is.

Az sem igaz, hogy minden rosszat a nőnek köszönhet, mert mintha ő dumálta volna rá a nőt, hogy játszák ki Nyúlaput. Ja, és nem kötelező bűnözőnek menni, mert a dutyik már csak ilyen kellemetlen helyek, akkor is, ha nincs egy kedves gengszter rajongód, aki csak rátesz még egy lapáttal. Az albi lehet, hogy amúgy is meglett volna neki. :D
Nem egyszerű a felállás. De azért a nő nekem sem annyira szimpi.

Marcipáncica - 2013. 02. 24. 13:45

Na de most komolyan hogy ölhetné meg azt a nőt aki egészen eddig a fő mozgató rugója volt, akibe évekig szerelmes volt és akiért még börtönbe is vonult?? Ugye ezt senki sem gondolta komolyan. Főleg hogy már eddig is többen kifogásolták hogy miféle “hős” az ilyen aki x-y dolgokat szemrebbenés nélkül megcsinál, hát még mi lenne ha lelőné az exet? Onnantól tényleg átmenne egy olyan karakterbe akit már egyszerűen NEM LEHET KEDVELNI.

Bertollnok - 2013. 02. 24. 14:04

Ez volt az első rész, mely alatt többször is megnéztem, mennyi van vissza, és a végén egykedvűen nyomtam ki a lejátszót. Untam a sok felesleges, időhúzó eseményt benne.

Mindvégig tudhattuk, hogy a seriff kiszabadul a fogságból, így az epizód fele kukába való. Főleg úgy, hogy az árulás nyomán kialakult “konfliktust” sikerült szinte azonnal, egy ötperces(!), kibékülős szexjelenettel feloldani.

Az elkapkodott túszejtős szál pedig annyira eltörpült, hogy gyanítom, csak azért kellett, hogy meglegyen a 43 perces műsoridő, plusz HeroHood ismét megmenthesse a leányt, aki természetesen éppen a tűzvonalba került.

Egy-egy ilyen gyenge epizód minden sorozatnak belefér, remélhetőleg a rejtekhely lelepleződésével visszatérnek a helyes útra jövő héttől.

Lemoni - 2013. 02. 24. 14:31

Junkieka, valóban (nagy valószínűséggel) a lánya anyja, de vissza is igaz, legjobban Carrie tudja, hogy ki a lánya valódi apja (nagy valószínűséggel)éppen akit a vérszomjas apjának akart kiszolgáltatni. (Bár merné meglépni azt a nem klisét a sori, hogy sem Hood, sem a férje nem a vérbeli apja a lánynak :)) Ha viszont más klisé is lesz, akkor Rabbit elrabolja Deva-t és Hood saját magát ajánlja fel cserébe érte. De azért itt ennél többet nézek ki az alkotókból :)

Junkieka - 2013. 02. 24. 14:57

Úgy értettem, hogy Hood is tudja, hogy ő a lány apja. Erősen sejti legalábbis. Már tudja, hogy nem 13, hanem 15 éves és határozottan kötődnek egymáshoz.. sokkal inkább, mint pl. a kissráccal.

Lemoni - 2013. 02. 24. 15:28

Épp ezért nem értem Carrie megmozdulását, hogy hirtelen ötlettel úgy akarja megtisztítani a családi területét, hogy elárulja azt a férfit, aki a lánya apja és már korábban is segített nekik, törődött Devával, ezen kívül Hoodnak köszönheti tulajdonképpen, hogy őt nem kapták el annak idején és belemenekülhetett egy biztonságos családi életbe. Ha úgy hozza kedve, bűnözget egy kicsit megint, aztán gondol egyet és tisztes családanyát alakít, majd a lánya kiszabadulása (és talán Hood megmenekülése) miatt érzett megkönnyebbülése hatására (eközben szegény ijedt lányka meg biztos otthon egymagában próbálta feldolgozni a traumát) feloson Hood fészkébe egy pásztorórára. Szóval nem találok felmentést Carrie tettére, de belátom, ezektől az eseményektől (is) fordulatosabb a történet :)

Junkieka - 2013. 02. 24. 15:37

Hát a csajt én sem értem, de megesik az ilyesmi, amikor pasik írják a forgatókönyvet nőkről. :D

Marcipáncica - 2013. 02. 24. 16:02

Szerintem nem csak akkor esik meg az ilyesmi. Hood ágyába elég sok nő belemászott már sokkal kevesebb “indokkal” is :DD

paranoid android - 2013. 02. 24. 16:21

Lemoni:
“A “jó”, amit Carrie (Ana) jelentett Hoodnak, az a régi bűnöző múltja. A nőnek “köszönheti” a 15 év börtönt, Rabbit kegyetlen kínzását és hogy még a kiszabadulása után is a gengsztervezér miatt kell bujkálnia.”

Ezt, mint külső szemlélő mondod. Hood szemszögéből sokkal bonyolultabb a helyzet. Persze ez is mind benne van, gondolom neheztel ezek miatt is Carrie-re. De azért Hood döntései nem racionálisak amikor Carrie-ről van szó. Nem szedi oszlopokba pro és kontra, milyen hatással volt az életére. Feltételezem, a börtönben a legrosszabb pillanataiban a nő miatt nem adta fel; egy ilyen nem-természetes kognitív kapcsolatot is vélek látni Hood viselkedésében. Nem véletlen, hogy ragaszkodik hozzá, hogy Banshee-ben maradjon.

Máté:
“de könyörgöm mi a bánatos fenéért feküdt le vele?”

A legárulkodóbb számomra az aktus előtti ölelés volt. Meg alapvetően az egész szeretkezés. Ez nem csak egy “ürítés” volt Hood számára, mint a korábbiak. Végre egy kis időre elfelejthette a sok sz@rt, ami vele történt. Itt nem a megbocsátáson volt a hangsúly, hanem Hood érzelmi igényein. Szerintem mindkét karakter szempontjából jogos lépés volt ez az íróktól, és nem konfliktusteremtési szándékkal történt ez.

Bertollnok:
A cselekmények elsőre talán feleslegesnek tűnnek, de közvetetten komoly hatásuk volt. Egyrészről Carrie számára Hood feladási kísérlete, majd a túszejtés együtt fontos fordulópontot jelentettek. És persze a túszejtés a híradóval leleplezte Rabbit előtt Hoodot.
Bár ezt a verekedős felvétellel is megoldhatták volna. Igaz, ez így jobban nézett ki, mintha azt látjuk, ahogy a rettenetes Rabbit vicces youtube videók nézegetése közben rábukkan Hood bunyójára. Kíváncsi vagyok lesz-e annak még jelentősége.

paranoid android - 2013. 02. 24. 16:35

“Hát a csajt én sem értem”

Számomra eddig teljesen magyarázható a viselkedése. Új életet kezdett, és mikor Hood megjelent, a férfi ezt az új életét veszélyeztette. Az 1×06 végén betelik nála a pohár: a fia betegsége is rosszabbodik, a lánya is épp a lázadó korszakát éli, az utolsó dolog, amire szüksége van, hogy Hood szambázzon a városban, vagy Rabbit figyelmét magára vonva, vagy Carrie-t leleplezve a városlakók előtt. Elsődlegesen ezt jelentette Hood Carrie-nek. Persze néha láttuk, hogy a felszín alatt még mindig táplál iránta érzelmeket. Aztán most megtörtént a fordulópont, mert veszélyforrásból megmentővé változott Hood. Hirtelen más (a régi) megvilágításban látja a férfit, és az eddig elfojtott érzelmek a felszínre törnek. Önző a viselkedése? Igen. De nem random.

Lemoni - 2013. 02. 24. 17:17

Hood már az első pillanatban leleplezhette volna Carrie-t, mégsem tette, mert akkor az ő inkognitója is bukik, ezért nem is lehet ily módon veszélyes a nőre. Hihetőbb ok lenne az, hogy Carrie a saját feltámadó érzéseitől fél, hogy az fogja elárulni, amíg Hood a közelben van. Nagyon genyán lépre csalja a volt szerelmét és ágyhoz bilincselve, készen tálalja Rabbitnak, még azt a lehetőséget sem adva meg neki, hogy egyenlő feltételek között ütközzenek. Amikor meg nem sikerül a terve, ráadásul még a lányát is megmenti, gyorsan jöhet a kiengesztelő szex, nehogy már valami kényelmetlen módon visszavágjon a férfi. (Nekem ilyen nézet is belefér.) Aztán hogy meddig lehet orránál (vagy más testrészénél) fogva vezetni a seriffet, majd kiderül a későbbiekben :)

paranoid android - 2013. 02. 24. 17:30

Hood részéről inkább indirekt leleplezésre gondoltam a meggondolatlan viselkedése miatt. De az is teljesen jogos, hogy Carrie saját érzéseitől félt.

DarkEagle - 2013. 02. 24. 20:35

Én inkább arra vagyok kíváncsi, hogy mikor beszélnek már végre arról, hogy Deva igazából Hood lánya. :D nem egy nagy cucc a történetben de akkor is zavar hogy még csak egy szó sem esett róla. Mármint nem ország világ előtt de legalább kettejük közt. Ezzel így olyan mint ha Hoodot igazából nem is érdekelné a lánya. Mondjuk az a jelenet amikor megmentette eléggé egyértelműsítette hogy tudja meg minden egyéb apai ösztön benne van elvégre széttört egy ágyat miatta. :D De akkor is zavar hogy nem mondanak ki dolgokat még egymás közt is.

Amúgy a rész átlagos volt. Nem a megszokott Banshee de nem volt rossz és így is kap simán 7/10-et tőlem. Csodáltam is volna ha végig durván pörgős lett volna a sorozat. Bár a cliff a végén nem az unalomra utal. :D

DarkEagle - 2013. 02. 24. 20:40

Ja még valami csak hogy rosszat is mondjak a részről. Oltári nagy bakik voltak benne. Pl ugye a kopasz csávó fut a csajok után ott van tőlük kb 5 centire de mégsem lövi le őket és nem igazán értem egy ilyen elmebeteg ember hogy hagyhatta életben őket elvégre rájuk nincs szüksége. Aztán ugye az amikor elkapja Devát apuci meg mutatja hogy húzódjon arrébb a csaj meg simán megtudja csinálni. Mekkora epic fail ez már? Ott van a swatosoknál csomó stukker amivel simán fejlövést nyomhattak volna erre apuci nyomja le naná hogy egy fejlövéssel szaros kispuskával. :D Ja és a legszebb naná hogy a Tv-ben látja meg az öreg a történteket. Szóval azért van benne bőven logikai bukfenc is de elnézzük mert jó a sori. :D

LaCRossE - 2013. 02. 25. 14:12

DarkEagle: nem tudom, nekem ezek a “logikai bukfencek” már nagyon belemagyarázósnak tűnnek. :) Mintha kötelességednek éreznéd, hogy valami negatívumot is találjál (ezt meg tudom érteni mondjuk, én is így vagyok vele, hogy nem lehet ilyen jó egy sorozat), de azt hiszem, ez most eléggé vaktöltény nálad. :)

jim455 - 2013. 02. 25. 21:40

Odavágtak megint, Hood egy állat, látszott rajta, hogy alig várja, hogy berontson az iskolába és szétcsapjon, mindezt nulla félelemmel:) Anthony Starr meg tényleg egyre jobb.

“Az igazán ütős az lett volna, ha Hood, dacára annak, mennyit jelent neki a nő, lelki kínok és vívódás közepette végleg lemond róla “.

Egyetértek, ezt vártam én is, elvégre a nő miatt hajszálon múlt az élete, miről besélünk? Azt se bántam volna ha lelövi, hatalmas WTF lett volna, de nem merték meglépni, kell a szerelmi szál.

DarkEagle - 2013. 02. 25. 22:14

LaCRossE:

Őszintén szólva negatív dolgokat csak azért írtam hogy ne hogy valaki azt mondja hogy csak dicsérni lehet ezt a sorit. Pedig azért nagyon régóta nem volt egy olyan sorozatom sem amit egyhuzamban végignyomtam. Mert hogy nem egyből kezdtem el nézni hanem 7 rész után és az nem rövid idő mert mire befejeztem már reggel 6 lett. :D

elegmar - 2013. 02. 27. 02:30

teljesen érthető hood reakciója. most tegye fel a kezét aki nem bocsátott meg már a szerelmének ilyen olyan dolgokat – most nezzük úgy, hogy hood úgy kezeli a saját elrablasát mint egy átlag ember például egy összetört kedvenc söröskorsót vagy valamit – én legalábbis biztos képtelen lettem volna lelőni a nőt a helyében. carrie/ana pedig hiába antipatikus/unszimpatikus egyeseknek, akkor is azt cselekedte amit az anyai ösztöne diktált és megtett mindent a gyerekéért amit kellett, hogy esélyt adjon neki.

más:

úgylátom ezzel szemben úszok az árral, de nekem a kamerarángatás kimondottan tetszett. sokkal élethűbbé tette a jelenetet, mintha velük rohantam volna kb.

paranoid android - 2013. 02. 27. 19:09

Nekem is tetszett az akciójelenetben a kamerakezelés. Erőteljesebb hatást keltett, bevonta a nézőt az eseménybe. És kifejezetten kiemelkedő operatőri munka is volt. Kábé egy egyperces vágás nélküli jelenettel kezdődött (bár utólag visszanézve legalább egy rejtett vágás volt benne). A boltban kezdünk Emmett-tel, kimegyünk vele az utcára, ahol a lövöldözés során beszállunk a bűnözők kocsijába, és a karambol után ismét Emmettet kezdjük el követni. Figyelemre méltó. És mindenképpen üdvös, hogy változatosak az akciók még a fényképezés terén is.

laza_kivi - 2013. 02. 27. 20:17

A kamerarángás nekem is tetszett. Érdekes, egy kicsit fura volt, de megszokható. Sokat adnak a kameramozgásra, ez is ami megtetszett ebben a sorozatban.
Várható volt a csaj árulása, és az is, hogy akkor kezd jobban a kiszabadulásba hősünk,amikor meglátja a lányát a képernyőn. :) Amúgy szerintem nem kell kimondani, eléggé érzékeltették, hogy a kiscsaj az ő lánya.
A vége… Mondjuk várható volt, hogy valami különleges személlyel fog lefeküdni, hiszen ebben a részben csak ez az egy volt. :D Bár reméltem, hogy elküldi a búsba, mert az is észszerű lett volna.

Nem rossz sorozat, egy kicsit durva számomra, mert nem nagyon szeretem a csontropogást hallgatni és nézni sem. :D A csontropogtatás mellett még ami újabb, hogy elég sok a pásztoróra.
Bárkit megkaphat, ahogy láthattuk. Eddig minden megjelent nőt szinte megdöntött. Bár a börtönben töltött idő is magyarázat erre. :D Eddigi kivétel a rendőrcsaj, bár ez időkérdése.

Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz vele a következő részekben.
Egyre jobban bírom, az elején még annyira nem… De szép lassan megismerjük. Hogy ő nem volt annyira rossz, a börtön tette azzá. Ezért is zavart az elején, hogy olyan jámbor nézése van sokszor, de mégis olyan könnyedén agyonveri az embereket…Tetszett, hogy a bokszolót nem megbilincselte, hanem jól megverte először. Megérdemelte, és várható volt. Főleg miután a nőt elintézte. Itt szimpatikusabb lett.

Vannak nyitott kérdések, mint az igazi seriff rokonának hívása, vagy FBI-os pasi.
plusz a rendőrcsaj hege; a néger zsaru, aki hagyta futni hagyni a testvéreket az autó”baleset” után, mert pl Brock nem hagyta volna ezt, plusz ő akkor sem állt volna úgy a néger megverésénél, mint a rendőrcsaj….
Szóval még lesznek érdekességek. ;)

Wynonna - 2013. 02. 28. 00:51

Nem értettem, hogy miért lepődik meg mindenki azon, hogy valaki kereste az igazi Hood-ot, pedig erről már volt szó, és csak most esett le, hogy az a jelenet a Banshee: Origins-ben volt csak benne:).Szóval akit érdekel, ki kereste, itt van a jelenet:
http://www.welcometobanshee.com/episodes/episode_13.html

laza_kivi - 2013. 02. 28. 01:12

Wynonna
Köszi a linket, már el is felejtettem megnézni, mert már egyszer láttam belinkelve. Csak akkor lusta voltam. :D Majd átrágom magam rajtuk. :)

laza_kivi - 2013. 02. 28. 14:48

Na,megnéztem a videókat.
Van pár új információ ott. :) És ezek nem spoilerek szerintem.

Tehát a honlapon található videókhoz néhány gondolat.

Még biztos fogunk hallani a fiáról, hiszen ha hívta,akkor egy idő után keresni is fogja…

2-esnél, megerősített abban, hogy a börtönben vált ilyen emberré. Mert ő a börtön előtt tényleg csak egy tolvaj volt, és nem gyilkos.
És logikus volt, hogy senki sem látott semmit, mert ugye furának tűnt, hogy megölte az albinót és mégis kikerült. De a videó nélkül is rájött az ember, hogy senki sem merte beköpni.

6-os videó: Sugar Bates 10 éve kapta meg a kocsmát Fredtől ,aki nyugdíjba ment… vagyis Kai nyugdíjba vonultatta.

7-es videó: 5 éve még Siobhan nem volt rendőr. És akkor gondolom az exférjétől szerezte a sebeket.

10.: itt egy újabb információ az apa-lánya kapcsolatról. Deva úgy tudja, hogy az igazi apja meghalt.

jim455 - 2013. 02. 28. 21:36

Tényleg a netre feltöltött videóról amikor Hood szarrá veri a bunyóst azóta nem is volt szó, lehet ez a szál majd az igazi Hood fiával lesz kapcsolatban.

laza_kivi - 2013. 03. 02. 09:16

Lehetséges. Amúgy nem tudom, hogy milyen gyorsan múlik az idő (hogy mióta van már ott…azt nem figyeltem), de már tényleg ideje lenne lassan. Mert a mai világban az interneten minden gyorsan terjed, és az már a 3. részben volt.

laza_kivi - 2013. 03. 02. 10:19

Nane.
Ez a verekedés, nekem már sok volt. Durva, hogy most miket éltek túl. Vagyis már aki…
Sugar meg pont most volt bevásárolni? Vagy akkora volt a forgalom nála, hogy nem hallotta a lövéseket? Vagy csak egyszerűen jó az alvókája. ;) :)

LaCRossE - 2013. 03. 02. 13:08

Azt hittem, az eddigieknél durvább verekedés nem jöhet, de ez minden eddigit felülmúlt, sőt, bátran kijelentem, hogy az életem legdurvább tévés verekedését láttam most. Nem tudom, hogy mit művel ez a sorozat, de hogy hétről-hétre egyre jobb, ami szinte már lehetetlen – és mégis, lehetséges. És még mindig hátra van két rész az évadból, nem tudom, hogy a kaszinó kirablását még most megejtik-e, szerintem nem kellene.
A részből egyedül Job hiányzott, még ha nem is volt helye. És Carrie férjéről is megtudtunk néhány dolgot, na meg végre megvolt Lucas és Carrie között a “Deva az én lányom” beszélgetés.

wondorog - 2013. 03. 02. 13:52

Tényleg csak Job hiányzott ebből a részből. Nálam ezzel a résszel érte el a tetőfokát a sorozat, bár eddig is minden részre minimum 9 pontot adtam, most megvolt a 10-es. Nem tudom mi lesz itt még, de ha ennél jobbat is produkálnak…

laza_kivi - 2013. 03. 02. 15:50

Kíváncsi vagyok a következő részre, hogy hogyan jönnek ki ebből az egészből. Mennyit mondanak el a kis titkukból. Az előzetes alapján ismételten egy jó részt kapunk.

Lemoni - 2013. 03. 02. 21:03

A fenébe, megint megúszta a nő, de legalább jól helybenhagyták………
Nekem nem ez volt a legjobb rész, az első felét kicsit untam is, a Kai és az amishok jelenet viszont felrázott. Rabbit milyen jól beolvasott Anának a hallucinációban, hogy mindenkinek csak hazudik és mindenkit elárul, hja, ha már apuka is így gondolja és férjura is szimatot kapott…..
Most jó lenni asztalosnak Banshee-ben :D

Junkieka - 2013. 03. 02. 21:19

aztakurvahűűbammeg….

most hirtelenjében ennyi jutott eszembe erről a részről. Szerintem nem is kell több. :O

laza_kivi - 2013. 03. 02. 22:40

Amúgy lehet, hogy én látok bele túl sokat, de egy kicsit beteges ez a Kai és Rebecca kapcsolat. Vagyis ahogy a pasi ránéz.
És attól a Burton figurától meg kiráz a hideg. :D Nincs sok szövege, de hatalmas ahogy hozza a karaktert.

naughtyL - 2013. 03. 02. 23:06

Bazdmeg.. aztaa..
ez bunyó volt. jéézusom.

jó rész volt ez. érdekes minden szál. tényleg kíváncsian várom, hogy mit, merre visznek tovább.

és azt hinné az ember, hogy a vérfertőző szeksz lenne a legdurvább, és nem..:)

egyébként szerintem kifejezetten örvendetes, hogy a férj nem egy tipikusan, szerencsétlen hülye pöcs. akinek az orra előtt történő dolgok sem világosak.

értem én ,hogy Odette Annable jó nő, csak sajnos, pont annyira szar színész mellé..

v0m1t - 2013. 03. 03. 00:48

ez a legnevetségesebb fight volt amit tv sorozatban életemben láttam
1 ütes lenne IRL és itt 20+ perc gg

Mystérieux lettres - 2013. 03. 03. 01:20

Jókat hallottam róla, most bele is vágtam a sorozatba, egy rész már le is ment. De nem hiszem, hogy folytatom, annyira nem hagyott bennem pozitív nyomot, ellenben van pár negatívum, ami szúrta a szemem.

paranoid android - 2013. 03. 03. 05:25

@Lemoni:
“Rabbit milyen jól beolvasott Anának a hallucinációban, hogy mindenkinek csak hazudik és mindenkit elárul, hja, ha már apuka is így gondolja és férjura is szimatot kapott”

Mivel hallucináció volt, épphogy nem az apuka gondolja így, hanem Ana vádolja ezzel önmagát.

Remek rész volt, árnyalták kicsit Ana-t, ami mindenképpen jót tett a karakternek. Tetszett a kontraszt a Hooddal való vitája során a védekezése és a hallucinációban látott bűntudata között. És a férjéről is megtudhattunk pár dolgot.
Rebecca történetszála szépen lett megcsinálva. A rész legjobb jelenete pedig az volt, ahogy Proctor kiakadt az amishoknál. Érdekes lesz kettőjük kapcsolata a továbbiakban, főleg azután a tekintet után.
Az indián részen is haladt az építkezés, kíváncsi vagyok, hogy még idén beérik-e. De könnyen lehet, hogy erre, ahogy a Kai-Hood ellentét kiélesedésére, várnunk kell a következő évadig.
Az egyetlen dolog, ami nem tetszett most, az a verekedés volt. Túl sokáig húzták. Ennyi ütést még egy hivatásos sem bírna ki.

Szaladam - 2013. 03. 03. 22:04

Nekem már akkor feltűnt, hogy valamit nagyon érez Proctor Rebecca iránt, amikor a kocsiban ültek először és beszélgettek, most meg amikor lefogta az ágyon, egyértelművé vált.

tiktak - 2013. 03. 03. 23:24

Annyira, de annyira akartam, hogy a nő meghaljon. A legirritálóbb női karakterek között a helye (Tommy Gavin felesége mögött).

Hood direkt sír minden részben? Eddig nem volt rész Hood dugás és sírás nélkül. Most hogy az ex rommá lett verve, talán az első kimarad a következő részből… :)

Egyébként marha jó sorozat. Egyedül a nő zavar, tartok tőle, hogy egyre jobban fog idegesíteni. Már most elegem van belőle, meg a melleiből is. A többi női karakter sokkal jobb. Reményt látok megcsillanni, hogy újabb női szereplőt hoztak be és talán így Hood leszakad erről a nagy szerelemről.

superpityu - 2013. 03. 04. 00:01

hát azt nem hiszem, hogy odette annable cicit mutat majd. először fel sem fogtam, hogy ő jött be a jelenetbe,és ment ki ugyanolyan gyorsan :D kíváncsi vagyok mit akarnak vele, de hogy nem csak beköszönni jött, az is tuti.
Rebecca szála tetszett. jó lesz ő Kai mellett. Proctor kiborulásai is jók voltak.
na verekedés nem mondom, hogy rossz volt, bár én 2-t kaptam volna attól a csávótól, tuti nem lett volna kedvem felkelni. meg kicsit hosszúnak éreztem. jó egy jelenet elment, de mikor már a 3. jött belőle az nem jött be.
jó lesz ez a végjáték még.

LaCRossE - 2013. 03. 04. 09:10

Az a csaj Odette volt? Fel sem ismertem…

superpityu - 2013. 03. 04. 10:14

@lacrosse: mikor megláttam csak annyit sejtettem, hogy már láttam valahol. aztán a stáblistában szúrtam ki a nevét. mondjuk visszanézve nem néz ki jobban/rosszabbul mint más helyeken, szóval nem is tudom miért nem ismertem fel :D

LaCRossE - 2013. 03. 04. 12:54

superpityu: ezaz, hogy semmivel sem néz ki másabban, mint mondjuk a House-ban, szóval érthetetlen, hogy-hogy nem ismertem fel. :D Én pl. csak itt olvastam, hogy szerepelt benne Odette, mondom HOL? :D

jim455 - 2013. 03. 04. 14:01

Én egyből felismertem, örültem is neki, remélem marad hosszabb távon.

A terminátoros bunyó meg már tényleg gáz volt, akkora ütésekből kb. 1 után se bírna a nő felállni, a csávó meg vagy tízszer odavert neki teljes erőből meg beleverte a fejét mindenbe. Közben gondolkodtam, hogy itt elvileg a csajnak kéne szurkolnom, hát rohadtul Oleknak szurkoltam:D
Az is furcsa volt, hogy Hood ottagyja a csajt 1 órára a faszival csak úgy szó nélkül. Ezek mellett jó rész volt megint. Legjobb jelenetnek én is Proctor ordibálását mondanám az amisokkal.

wondorog - 2013. 03. 04. 15:34

Én sem ismertem fel Odette-t, annyi feltűnt, hogy az a csaj nem néz ki túl indiánosnak, vicces :D

Benjy - 2013. 03. 04. 22:17

Odette Annable!Yay!Yay!Yay!
Már a Houseban is elcsavarta a fejem, szóval valószínűleg itt is ez fog történni.

Ez a verekedés volt a tévés történelem legdurvább és egyben legabszurdabb verekedése(dumbest takedown ever, a gyilkos fegyvert a csaj kezében hagyni….Facepalm).Én is szurkoltam a végén, hogy haljon meg.Őszintén nem tudom Hood mit lát benne, szerintem egyáltalán nem néz ki olyan jól, amennyit Hood belelát.Ellenben Rebecca aki nagyon jó eyecandy, viszont a karakterét eddig erősen semmilyennek érzem.Azt viszont aláírom, hogy Kainak most voltak a legjobb jelenetei.
Már csak két rész, és reménykedem, hogy évadzáróra Rabbit elhullik.Nem látok ebben a menekülés sztoriban még egy évadra elegendő potenciált.De ez már a jövő zenéje.

paranoid android - 2013. 03. 05. 04:18

@Benjy
“szerintem egyáltalán nem néz ki olyan jól, amennyit Hood belelát”
Az ember nem csak a másik külsejébe szeret bele.

Sokakkal ellentétben engem nem zavar Carrie karaktere, viszont én sem bántam volna, ha meglépik a halálát. De leginkább azért, mert váratlan, bátor húzás lett volna, és érdekes helyzetbe hozta volna Hoodot. De ez Hood távozását is jelenthette volna Banshee-ből. Ami, a sorozat címéből adódóan nem valószínű, hogy meg fog történni. Ugyanebből az okból, a Rabbit-szál szerintem le lesz zárva idén.

laza_kivi - 2013. 03. 05. 11:26

Azért az a távozás nem lenne olyan biztos, ott van a lánya!
Ezért sokakat nem értek, hogy azt szerettétek volna látni, hogy Hood lelője Carrie-t. Az alap ok mellé jön, hogy ott van a lányuk…

sarkanyolo2 - 2013. 03. 05. 12:22

Az Utopia miatt egyből Mr. Rabbit ugrott be! :D

paranoid android - 2013. 03. 05. 16:17

@laza_kivi
Jogos, a lányáról el is feledkeztem. Bár nem tudom, hogy Hood érzelmileg tart-e már ott, hogy ez sokat számítson, ha Rabbit elől kell menekülni.

Benjy - 2013. 03. 05. 17:03

paranoid android: Valóban, rosszul fejeztem ki magam.Nem csak külsőre gondolok, hanem maga Ana jelleme is ellenszenves.

paranoid android - 2013. 03. 05. 17:56

Valószínűleg jobb fej volt Ana-ként, mint most Carrie-ként. Meg eddig leginkább “a családomat védem” üzemmódban láttuk, ami nem a legjobb színben tüntette fel. Ezzel a résszel (a hallucinációval és a flashbackkel) például nekem szimpatikusabb lett. De kétségtelen, hogy Hood kissé piedesztálra emelte Anat.

laza_kivi - 2013. 03. 09. 14:01

Úha, csúnya lesz az utolsó rész. :D :D

Wynonna - 2013. 03. 09. 14:05

Wow, rohadt jó hangulatpromót csináltak az évadzáróhoz:
http://ow.ly/iCtxV

laza_kivi - 2013. 03. 09. 14:31

Jaja, nekem is tetszett. Nemcsak preview-et tettek fel, hanem egy jó kis trailert is mellé. :)

Lemoni - 2013. 03. 09. 18:56

Ez a “shit” kellően jó végszó volt a záró előtt, na ebből mássz’ ki, seriff! Carrie/Ana megint kicsit sok volt nekem, inkább többet néztem volna a Proctor és Hood agyalja egymást műsorból. Vagy Jobot és Sugart. Úgy hiszem, a fináléban elég nagy tűzijátéknak nézünk elébe, ámen!

Wynonna - 2013. 03. 09. 20:31

Jó lett volna egyben nézni az utolsó két részt. Az eleje idegesítet kicsit, amikor Carrie kórházi hálóingben vérezve rohangált az iskolában, amikor meg végre igazán beindult volna a sztori, akkor cliffhanger… Durva lesz a finálé ahogy elnézem:)

Legion - 2013. 03. 09. 22:43

Az 1*07 vége mennyire kibaszottul kiakasztó már.
Lucast addig ütném péklapáttal amíg meg nem jön az esze.

LaCRossE - 2013. 03. 09. 23:17

Azt hiszem, a rész fénypontja a Proctor-Hood bunyó volt (úgy látszik, egy Banshee rész nem maradhat verekedés nélkül), de minden egyéb más tetszett. Az utolsó rész nagyon jónak ígérkezik, aztán ki tudja, mennyit kell várnunk a 2. évadra. :D A vége utáni bejátszás is érdekes volt, egyre jobban kezd érdekelni, milyen szerepet szánnak Odette kisasszonynak. :D

paranoid android - 2013. 03. 10. 04:00

Kellően felpörgettek a fináléra, nézném azonnal. Érdekesen alakul a Hood-Proctor kapcsolat. Ez a tartozás később jól jöhet majd Kai-nak, mikor az indiánokkal való konfliktusa betetőzik. Kíváncsi vagyok, hogy ezt az évadzáróra tervezik-e, vagy a második évadra. Mert ha most robban, akkor viszont nem jön össze egymás kölcsönös segítése. Pedig Hoodra most igazán ráférne.
Nekem tetszett, hogy a korábbi keménykedő Carrie helyett egy kétségbeesett Carrie-t kaptunk. Élveztem a jeleneteit.

leila - 2013. 03. 10. 09:53

Ez a Proctor nekem egyre szimpatikusabb, lehet érte megkövezni.

Azt hiszem, az egész sorozatra elmondható, hogy mennyire árnyalt minden karakter, és nem az jut eszedbe róla, mennyire rossz vagy jó. Valahogy mindenki arra számított, hogy a végén Proctor számol le a seriffel, erre tessék, szövetséget kötnek.

Sugart és Jobot szokás szerint elnéztem volna még egy kicsit.

Szerintem csak az egyik helyettes nyitott be Hoodra a végén :)

superpityu - 2013. 03. 10. 21:37

brutál jó volt. proctor és hood összefogása még jó lesz később. az indiánok meg egyre érdekesebbek. az a baltás jelenet elég bizalomgerjesztő volt odette kisasszonnyal. rebecca is egyre jobb lesz proctor mellett, bár még sokat kell tanulnia. ana meg halhatatlan, nincs mit hozzáfűzni, más már 5× meghalt volna. mikor lesz már jövőhét???

A. - 2013. 03. 11. 09:42

Proctor jó arc:)

_Peter - 2013. 03. 11. 12:08

Pilot után félreraktam, hogy egyben nézhessem. Hétvégén megnéztem a 9 részt. Egész jó, sőt! Van itt minden: tolvajból lett sheriff, kaszinózó indiánok, vallási fanatikus hollandusok, transzi hacker, öreg bokszoló, jó nők és sok bunyó.

payskin - 2013. 03. 16. 08:15

Ó, hát arra nem számítottam, hogy pont a finálét cseszik el. Ez valami kiábrándítóan rossz lett. Amikor már azt hittem, ennél nincs lejjebb, akkor apuci lemászott egy sötét lukon és elmenekült, a halott pedig kidugta a kezét a földből. Kár érte. :(

laza_kivi - 2013. 03. 16. 10:41

Nekem tetszett az évadzáró, megfogott a hangulata és csakúgy elröppent. Miért van olyan messze ez a 2.évad?! :(
Mondjuk az vicces, hogy Rabbit elmászott.
A gödör mélységét látva nem csodálom, hogy kikandikált az a kéz, mélyebbet is áshattak volna… És videó is meglelve. Jó lesz ez a második évad.
Jellegtelen karakterünknek (polgármester) is annyi.
Hood is el lesz foglalva a következő évadban és Kai is…

Lemoni - 2013. 03. 16. 15:38

Epizód végszó ‘oh shit”, de évad végszónak már dukál egy ‘fuck me!’ :D Valódi HoodfiaHood érdekes színt fog hozni a második évadba azt hiszem :) A finálé nézése közben megint vizuális fájdalmaim voltak, ahogy Hood-ot ütötték, kínozták, de a csipetcsapat (minusz Carrie, még mindig ki nem állhatom) szabadító akcióját nagyon díjaztam, Job és Sugar hatalmas fazonok. Úgy oldódott meg a helyzet, hogy újabb problémákat generált, lesz tobzódás a következő évadban. Csak itt lenne már! :)

cyberfuker85 - 2013. 03. 16. 16:27

imádtam minden részt de ez az utolsó sehol nem volt.

Lemoni - 2013. 03. 16. 19:50

És itt a 42-15-68 számkombináció magyarázata :)

https://www.youtube.com/watch?v=RkGbVdwEk48

kensei - 2013. 03. 16. 21:21

2. évad kb mikorra várható? az is januárra?

laza_kivi - 2013. 03. 16. 21:51

kensei
2014-et írnak. (sajna)

laza_kivi - 2013. 03. 16. 21:52

Lemoni
Váó. :) Csak a 15-ös volt (így utólag belátva) kitalálható.

laza_kivi - 2013. 03. 16. 22:50

Most egy kicsit magába szippantott a sorozat. Valahogy eljutottam még a twitterhez is. :D

Jonathan Tropper ‏@Jtropper

Siobhan gets tough here – but that is nothing compared to what we have in store for @TriesteKDunn in season 2.

superpityu - 2013. 03. 16. 22:57

az eleje unalmas volt, aztán a végére felpörgött. jó volt, habár évadszinten nem a legjobb.
megbocsátható az apuci elmászása is, kénytelen volt ezt tenni miután a lánya nem volt képes lelőni rendesen.
a kikandikáló kéz meg szükséges fordulat, bár egy kb 50 centis gödörtől nem tudom mit kéne várni… és még Hood fia is felbukkant. mi lesz itt te jó ég.
Proctornak is lesz feladata a jövőben. Rebecca előtt meg szépen megnyílt a világ, kezdetnek fel is robbantotta az épülő kaszinót polgármesterestől. el is döntöttem, hogy Lili Simmons szépen benne lesz az évvégi top3as eyecandy listámban.
odette annable meg inkább maradna néma terminátor :D nem az erőssége a színészkedés. bár idén nem hiszem, hogy nagyon lekötötte az a szövegtanulás, ami ide kellett.
anastasia griffith-nek örültem, viszont a szétvert fejének kevésbé. később visszajöhetne még.
összességében jó volt, főleg a végére, de azért közben is akadtak jóságok. jöhetne a 2. évad most azonnal.

kensei - 2013. 03. 16. 23:07

ejjj, 2014 hol vagy?!:D Azt hiszem addig darálásra kerül majd a six feet under.

laza_kivi - 2013. 03. 16. 23:56

Ne is mond! :D

laza_kivi - 2013. 03. 17. 00:00

(+d)
Amúgy ez a legrosszabb ezekben a sorozatokban. :) Pár részes és sokat kell várni rá. De végül is megéri… :)

winnie - 2013. 03. 17. 00:17

nekem simán bejött a zárás. rabbit rohadtul nem hiányzott, hogy elmásszon, de ha csak a 2. évad legvégén hozzák vissza egy cliffben, akkor jó.

“anastasia griffith-nek örültem, viszont a szétvert fejének kevésbé. később visszajöhetne még.”

kíváncsi is voltam, hogy létezik-e, hogy csak az előzményvideókhoz szerződtették:)

laza_kivi - 2013. 03. 17. 00:35

Pont most olvastam:

Jonathan Tropper

“I wrote the prison shrink sessions as a webisode, but I liked them so much I made them part of the actual episode. “

paranoid android - 2013. 03. 17. 04:34

Szerintem hatalmas volt az évadzáró is. Egyetlen negatívum számomra Rabbit elmászása. Kár, hogy életben hagyták; ezt már feleslegesnek érzem a későbbiekben. Így is lesz elég baja Hoodnak. A városban egyre nagyobb lesz a kavarodás a halott polgármesterrel (talán a leggyengébb karakter volt, de simán mélyíthették volna, főleg a Proctor ellen érzett mérhetetlen ellenszenvét boncolgathatták volna… no mindegy), a Proctor vs. indiánok dologgal, az előkerült holttestekkel és még bekavar majd az igazi-Hood fia is. Egy szabadon lévő Rabbit már túl sok. De lehet, valami zseniálisat terveznek ezzel a szállal, szóval inkább majd meglátjuk.
A flashbackek tetszettek talán a legjobban, de a végső leszámolás is nagyot ütött. Megint azt kell mondanom, hogy remekül megoldották, hogy annak ellenére, hogy a felmentőcsapatból senki nem halt meg (megjegyzem, szerencsére, mert nagyon jó karakterek), viszont az ukrán maffia tagjai hullottak mint a legyek, nem éreztem falsnak az akciót. De a rész legdurvább jelenete egyértelműen a Proctor elleni merénylet volt. Én aztán bírom nyomorral az ilyen dolgokat, de ott nekem is megrándult a szemem.
A számkombináció magyarázata tetszik. Nem semmi mennyiségű hullát szállított ez a 10 rész.

@superpityu
Volt pár jelenet a sorozatban, ami nekem is eszembe juttatta az eyecandy listát, és Lili Simmons dominálta ezeket a jeleneteket, de nálam Trieste Kelly Dunn, aki biztos benne lesz a végső háromban. Remélem nem felejtem el.

rio - 2013. 03. 17. 11:16

Az RPG-s jelenetnél összehugyoztam magam, nagyon nagy volt. Az egész rész tetszett, kár, hogy ilyen rövid egy évad.

_Peter - 2013. 03. 17. 13:32

Az évad remek volt, az utolsó rész nem annyira. (túl sok kiszámítható klisé a Rabbit vonalon)

laza_kivi - 2013. 03. 17. 15:31

És a végén a zenét is nagyon eltalálták, nagyon hangulatos.

endberg - 2013. 03. 18. 12:00

Nagyon frankó kis évadzáró lett, kellően zsigeri és élvezetes volt a lövöldözés (és nem volt kamerarángatás sem), jó volt az összeállt kis mentőcsapat, jó volt hogy nem Hood serif volt a mindenkit meggyakó megoldóember. Igazából Rabbit volt a gyenge láncszem, klisé szövegek, klisé kínzásjelenetek, és főleg kínosan klisé elmenekülés. (nyilván nem baj az, ha a további évadokra ott van ellenségnek, de azért ennél érdekesebben is megoldhatták volna a megmenekülését, vagy leginkább nem is kellett volna foglalkozni vele, elég lett volna, ha a második évadban kiderül, hogy a megszámolt hullák közt már nem volt ott)
A Proctor szál viszont pompás volt, messze a legérdekesebb, legbonyolultabb karakternek tűnik, és mega badass. (és láthattuk a pszihopata-könyvelőjét is akcióban)
Minden megvan egy jó második évadhoz! (abba bele se merek gondolni, hogy egy 7-8 évados méretben mennyi minden fér még bele ebbe a történetbe, meg ezekbe a karakterekbe)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz