login |

Private Practice: vége a 6. évadnak. És a sorozatnak is. – írta Kajuska

2013. 01. 24. 15:40 - Írta: vendegblogger

10 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika,

– “Private Practice” could be… it could be about anything.
– Like what?
– Like a law firm.
– Or a brothel.

A napokban több sorozat is befejezte földi pályáját. Véget ért a Fringe. A Flashpoint. A The Mob Doctor. A Leverage. És kedden véget ért a Private Practice is. Véget ért a történet, amely bemutatta a Grey’s Anatomy egyik népszerű karakterének, Addisonnak az útját a boldogság felé. Vajon sikerült megtalálnia?

Bővebben  a sorozatzáróról és magáról az évadról spoileresen a tovább után.

Az utolsó rész Addison és Jake esüvőjével indult, ahonnan természetesen nem hiányozhat Naomi, tehát a fináléban újra láthattuk Audra McDonald karakterét. Az esküvő jeleneteit a készítők pár perc leforgása alatt megoldották, hogy elegendő játékidejük legyen minden történetszál megfelelő lezárására. Láthattuk, hogyan boldogulnak Cooperék az ikrekkel, Violetet, ahogyan ötletet merít második könyvéhez és Sheldont, aki Mirandának hála rálelt az igaz szerelemre. A sorozat utolsó nagy fordulata pedig Sam és Naomi egymásra találása.

A záró évad nagy pozitívuma, hogy a részek többsége csak egy szereplőre koncentrált. Az új szereplők közül a Pete helyére érkező James is önálló epizóddal mutatkozott be, úgyhogy sejteni lehetett, hogy a későbbiek folyamán fontos szerepe lesz.  Ráadásul nagyon ügyesen oldották meg a pároknál, hogy közös történetüket két különböző szemszögből láthattuk. A magánéleti szálak mellett egy kisebb átívelést is kaptunk.

Az évad folyamán több különleges részt is láthattunk. Kiemelném a sorozat 100. részét, ahol búcsút vehettünk Pete-től illetve az évad 12. részét, amelynek a végén a sorozat talán legcukibb jeleneteit láthattuk. Sőt a dokumentumfilmes rész is jobban sikerült mint annak idején a Grey’s Anatomy esetében.

Az egész évadban pozitívan csalódtam, ezért simán kijár neki a 7.5/10. Végig kellemes szórakozást nyújtott és Violet aránylag keveset szerepelt úgyhogy bátran ajánlom a záró etapot azoknak akik esetleg az ő karaktere miatt kaszálták a sorozatot.

10 hozzászólás Ne habozz!

enci - 2013. 01. 24. 17:50

Azért az sem volt semmi, hogy Sam és Naomi összeházasodtak, meg a zárójelenet is aranyosra sikeredett. De tényleg az volt a legaranyosabb, ahogy Cooperék hárman három babával próbáltak boldogulni :) J kis sorozat volt ez, kár, hogy elkaszálták

enci - 2013. 01. 24. 17:50

vagyis befejezték…

niky555 - 2013. 01. 24. 18:26

Az évad szerkezetét tényleg jól megcsinálták, minden szereplő kaphatott úgy mond egy búcsú epizódot. Látszott, hogy az egész évad úgy mond egy búcsút intés a nézők felé. Történeti szempontból is jól alakult, Charlotte és Cooper kapcsolata számomra még mindig a legjobb a sorozatban és ebben az évadban sem okoztak csalódást :) Addison is végre rátalálta a boldogságára a megfelelő pasi mellett, elért mindent amit szeretett volna. Jó ötlet volt még, hogy Violet páciensének elbúcsúzása is, a rajongóktól való elbúcsúzás jelképe volt. A sorozatban mindenki megkapta boldog befejezését, maga a sorozat is viszonylag erős évaddal zárt magához képest :)

winnie - 2013. 01. 24. 19:05

enci: az elkaszálás korrekt. sajnos.

Réta - 2013. 01. 24. 19:15

Kezdetben nem lelkesedtem a sorozatért, de hat évad alatt azért a szívemhez nőttek a karakterek. Nekem is a Cooper-Charlotte páros volt a kedvencem, őket együtt és külön is szerettem. Ameliát és Addisont is szerettem, jó lenne őket viszontlátni a Grace klinikában, vagy akár csak a színészeket más sorozatban. Sajnos a férfi szereplők közül nem igazán volt kedves senki a számomra. Vagy a karakter nem jött be, vagy a férfi, szerintem jobban is castingolhattak volna. Érdekesek voltak az esetek is és nekem kifejezetten tetszett, hogy kibeszélték egymással a pácienseket a dokik. A tengerparti helyszínek is nagyon szépek voltak, kellemes hátteret és jó hangulatot adtak a sztorinak. A liftben itt is elég sok dolog történt, de máig sajnálom, hogy a pilotban szereplő “hangot” végül kihagyták.
Annak ellenére, hogy elkaszálták a sorozatot, normális lezárást kapott. Jó lenne több ilyet látni, hiszen a szereplők és a nézők is megérdemelnék több évad után a happy endet.

nyszab - 2013. 01. 24. 20:33

Szerintem ez a sorozat folyamatosan jobb lett minden évaddal… ez a hatodik évad az egy-egy szereplőre koncentráló részekkel pedig szerintem a legjobb lett. Én anno azért kezdtem el nézni, mikor indult, mert Paul Adelstein lett az egyik főszereplő, aki hatalmas volt a Prison Breakben és érdekelt hogyan játssza ezt a szerepet, s mint kiderült zseniálisan, kiváló színész, aztán az egész valahogy a szívemhez nőtt, minden évadot hetente követtem, kellemes kikapcsolódás volt és sok szép jelenet volt benne.

Katey - 2013. 01. 24. 21:28

Én nagyon sajnálom, hogy így hozták össze a szerelmi szálakat.
Amelia és az új doki tetszett.
De ez a Addison Jake páros nekem nem tetszett.Egyrészt Jake marhára antipatikus nekem, nem is néz ki jól és még csak nem is szimpi a karaktere sem.és Én a 3. évad óta vártam, hogy végre összejöjjön Addison és Sam. Izgultam érte meg is történt.
Hála égnek eltávolították Naomit mert már nagyon idegesített.
Erre a fináléban Addison Jake-kel házasodik nem elég sokk, de még Naomit is visszahozzák, hogy megint Sammel legyen.
Fúúú számomra nagyon nagy csalódás volt ez az utsó félévad és az utolsó részek…És nem bánom, hogy vége. Pete megölése még 1 negatívum…Oké, hogy az élet nem happy end. De akkor is Addisonnak Sammel kellett volna maradni és gyereket nevelni, miután már rájött, hogy szeretné és megkérte a kezét, Naomi meg maradhatott volna ott ahol volt, mert nem hiányzot.Szóval nem tetszett ahogy Shonda a szálakat szőtte…

r.zsofi - 2013. 01. 24. 21:30

Bár én még nem láttam végig, de csatlakoznék, én is úgy kezdtem nézni, hogy adjunk neki egy esélyt, plusz érdekelt, hogy komoly, szemétkedő FBI ügynökből hogyan lesz sexfüggő gyermekorvos…..hát, meg kell mondanom, zseniálisan!!! Akkora volt ez a karakter meg a színész is! Én is egyre inkább megszerettem, végül sokkal jobban vártam már mint a Grey’s Anatomyt.
Ez a 6. évad csúcs volt, minden része egy kincs, akkorákat nevettem, a táncos rész Cooper és Charlotte párossal nagyon nagyon kiemelkedő volt.
Én annyira nem csíptem Pete karakterét, arrogáns bunkó lett a végére, szóval Ő nem annyira hiányzott, de a két újabb ff szereplőt, Jamest és Jake-et nagyon megkedveltem.
Hiányozni fog, előre látom, tényleg hozzám nőtt. Elkanyarodtam az amerikai sorozatoktól, sokkal jobbak vannak itt a “környéken”, de mégis, ebből az évadból két részt is jelöltem a hét részének, érdemes nekivágni!

Pupi - 2013. 01. 25. 13:04

A legjobb évad volt szerintem. Tetszett, hogy mindenkinek kerestek valami különleges jelenetkezdést (nem tudom, hogy ennek van-e valami “hivatalos” neve), Charlotte-éknak a gyümölcsös “hasonlatot”, aztán a táncost, Ameliáéknak a fotókat stb. Aztán Addisonnak a nagy semmi, ez a kamerás dolog elég unalmas volt. És az hogy Sam és Naomi ismét együtt… ugyanmár, nevetséges volt számomra az egész. Nem bánnám, hogy Amelia és James elköltöznének Seattle-be, mert őket nagyon kedveltem, meg Charlotte-ékat is.
Voltak hullámvölgyeim a sorozattal, sajnos legtöbbször blokkokban néztem, 8-10 részt egyszerre, mert valahogyan mindig felgyűlt. De azért hiányozni fog, azért csak a szívemhez nőtt az elmúlt évek alatt.

Eni - 2013. 01. 25. 16:12

Én is csak azt tudom mondani, mint amit az elöttem szólók. A szívemhez nőtt és hiányozni fog.
Ez az évad volt a sorozat csúcsa. Tényleg remek, hogy mindenki kapott külön részt. Persze Charlotte-Cooper féle táncos epizód vitt mindent, hatalémas volt. :D Továbbá nagyon megszerettem Amelia és James párosát is. Az ő részük is jó volt.
Ami negatívum az a Naomi-Sam féle újra egymásratalálás így a végén…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz