login |

2013/14: Pilotszezon – ABC (frissítve)

2013. 01. 30. 18:30 - Írta: Bruzsy

71 hozzászólás | kategória: 2013/14, hírek

Elérkeztünk a szezon közepéhez, ami a gyakorló junkie-knak nem csak a midseason sorozatok elindulását jelentik, hanem a pilotberendelések idejét is. Tudjátok, a csatornák vezetői ilyenkor választják ki a beérkező 60-70 forgatókönyvből azt a 10-15 darabot, amelyekből elkészülhetnek az első epizódok, és amikből aztán az upfronts alatt fognak választani 5-6 új sorozatnak valót.

És bár ezeknek a pilotoknak a nagy részét sosem láthatjuk (azért vannak üdítő és kevésbé üdítő kivételek), érdemes figyelni őket, hiszen megtudhatjuk, milyen terveik vannak bizonyos színészeknek és készítőknek, ráadásul még szurkolni is lehet egy-két most kiszúrt kedvencnek – és akkor a különböző jövőbeni trendek esélylatolgatásairól nem is beszéltünk.

Az ABC-nek pedig igencsak szüksége lenne egy új sikerre, hiszen tavalyról a 666 Park Avenue és a Last Resort is elhullott (a Nashville elvan még szépen, harmatosan), és a midseason sorozataik sem lesznek feltétlenül kiemelkedőek. Ráadásul míg az évet a legnézettebb sitcom tulajdonosaiként kezdték, mostanra a The Big Bang Theory beelőzte a Modern Family-t a nézettségi listákon.

Szóval lássuk a felhozatalt, van itt szuperhősdráma, Rómeó és Júlia feldolgozás, kémes sitcom, de akár egy női texasi kopóhoz és visszatérő halottakhoz is szerencsénk lehet szeptemberben. Szereplők még szinte sehol sincsenek, de a leírások beindíthatják a fantáziát. (A lista nem teljes, a jövőben még bővülhet. Eddig 11 dráma és 7 szitkom kap pilotot.)

Drámák:

BETRAYAL

készítők: David Zabel (Detroit 1-8-7, Zero Hour)
szereplők:
történet: Egy boldogtalan házasságban élő nő viszonyt kezd egy gazdag ügyvéddel, ám amikor kiderül, hogy a férfi abban a gyilkossági perben védi a gyanúsítottat, amiben a férje az ügyész, hazugságok és árulások sorozata indul el, ami mindent átalakít.

DOUBT

készítők: David Shore (House)
szereplők:
történet: Egy jelenleg ügyvédként dolgozó volt rendőr az utcai kapcsolatrendszere segítségével oldja meg az ügyfelei gondjait, miközben a saját élete is kisiklóban van.

RECKLESS

készítők: Chris Black
szereplők:
történet: Egy nőt bebörtönöznek egy tengerentúli politikai természetű felkelést követően, találékony férje pedig mindent megtesz kiszabadítása érdekében, azonban az amerikai diplomácia az útjába áll, így kénytelen kevésbé törvényes eszközökhöz nyúlni és bekerül a politikai intrikák, veszélyes szövetségek és maga tétek világába.

MURDER IN MANHATTAN

készítők: Maria Maggenti
szereplők:
történet: Egy anya-lánya amatőr nyomozóduóról szóló dramedy, vagyis könnyed krimi New York-ban.

BIG THUNDER

készítők: Jason Fuchs
szereplők:
történet: A XIX. század végén egy remek New York-i orvos és családja lehetőséget kap, hogy bányász városba költözzön, melyet egy nagy hatalmú, de rejtélyes pénzember irányít. Idővel rájönnek, hogy nem minden az, aminek látszik. (A Disney egy hullámvasútja adta az ihletet.)

GOTHICA

készítők: Matt Lopez
szereplők:
történet: Szexi, gótikus szappan, mely a jelenben játszódik és olyan legendás figurákat hoz össze közös mitológiájuk révén, mint Drakula, Jekyll és Hyde, Frankenstein és Doran Gray.

INFLUENCE

készítők: Kyle Killen (Awake, Lone Star)
szereplők:
történet: Egy mániás depressziós, zseni pszichológus és börtönviselt testvére egy olyan céget vezet, ami az emberek manipulációjával és pszichológiai motiválásával próbálja megoldani az ügyfeleik gondjait.

KILLER WOMEN

készítők: Hannah Shakespeare
szereplők:
történet: Az argentin Mujeres Asesinas című sorozat feldolgozása. A főszerepben az egyetlen női texas ranger, Molly Parker áll, akit a szabályok sem állítanak meg, hogy megtudja az igazságot.

THE RETURNED

készítők: Aaron Zelman
szereplők:
történet: Egy álmos kisváros a feje tetejére áll, amikor a rég eltemetett halottak visszatérnek, mintha semmi sem történt volna. Bármilyen sok is a hasonlóság, elvileg nincs köze a Les Revenantshoz.

S.H.I.E.L.D.

készítők: Joss Whedon (Buffy, Firefly, Dollhouse, Angel), Jed Whedon, Maurissa Tancharoen
szereplők: Ming-Na, Clark Gregg, Brett Dalton, Elizabeth Henstridge, Ian De Caestecker, Chloe Bennet
történet: A pilot, amiről valószínűleg már mindenki hallott. Joss Whedon egy milliárdos mozirobbantás után visszatér a képernyőre, mégpedig a filmes Marvel univerzumban játszódó akciósorozattal. Középpontban az ügynökség egy elit alakulata.

VENICE (korábban: West Side)

készítők: Byron Balasco
szereplők:
történet: A középpontban két rivális család és egy tiltott, elátkozott szerelem. A helyszín viszont Itália helyett napjaink Kaliforniája, Venice városa.

 

A tovább mögött a sitcompilotok listája.

Sitcomok:

HOW THE HELL AM I NORMAL? (egykamerás)

készítők: Adam F. Goldberg (Breaking In),
szereplők: Jeff Garlin, Wendi McLendon-Covey, Darien Provost, Hayley Orrantia
történet: Egy diszfunkcionális család élete a 80-as években, a gyerek szemszögéből. Adam F. Goldberg saját élményei alapján.

MIXOLOGY (egykamerás)

készítők: Jon Lucas, Scott Moore
szereplők: Kate Simses, Blake Lee, Andrew Santino, Mercedes Masohn
történet: A Másnaposok íróinak sorozata, a főszerepben öt srác és öt lány az igaz szerelmet keresik Manhattan éjszakai életében. Mi a csavar? Hogy az egész egyetlen éjszaka alatt játszódik.

PULLING (egykamerás)

készítők: Lee Eisenberg, Gene Stupnitsky
szereplők:
történet: Az azonos című brit sorozat alapján. Három harmincas nő összeköltözik, miután egyikük otthagyta a vőlegényét az oltárnál.

SPY (egykamerás)

készítők: Simeon Goulden
szereplők: Rob Corddry
történet: Szintén az azonos című brit komédia alapján. Egy boldogtalan apa próbálja lenyűgözni a 9 éves fiát, felmond az állásából, hogy aztán véletlenül a titkosszolgálatnál kapjon egy újat.

SUPER FUN NIGHT (egykamerás)

készítők: Rebel Wilson
szereplők: Rebel Wilson, Kelen Coleman, Kevin Bishop, Lauren Ash, Liza Lapira
történet: Tavaly már a CBS megpróbálkozott a pilottal multikamerás formátumban, idén az ABC-n a sor egykamerásként. Három geek csaj eldönti, hogy minden pénteken jól ki fognak rúgni a hámból.

TROPHY WIFE (egykamerás)

készítők: Emily Halpern, Sarah Haskins
szereplők: Bradley Whitford, Malin Akerman, Marcia Gay Harden, Michaela Watkins, Natalie Morales, Ryan Lee
történet: egy addig bulizós lányra hirtelen rászakad egy egész család, amikor beleszeret egy férfiba, akinek két volt neje és három manipulatív gyereke is van.

CÍMNÉLKÜLI CULLEN-TESTVÉREK PILOT

készítők: Mark Cullen, Robb Cullen
szereplők: James Caan, Ben Koldyke, Griffin Gluck
történet: Egy elvált anya visszaköltözik megözvegyült, keserű, volt baseball-játékos apjához. Ebben az új környezetben kell tovább nevelnie fiát, miközben annak iskolai csapatának edzője lesz.

UPDATE:

BAD MANAGEMENT (egykamerás)

készítők: Sharon Horgan és Holly Walsh
szereplők: Sharon Horgan
történet: egy luxus áruház enyhén önző főnöknőjéről, aki emberére lel, amikor a nagyfőnök fia szexisre és fiatalosra alakítja át az üzletet.

MIDDLE AGE RAGE (egykamerás)

készítők: Cheryl Holliday
szereplők:
történet: Szitkom egy középkorú anyáról, akinek elege lesz abból, hogy láthatatlannak nézik és kiáll önmagáért, és megköveteli a kellő tiszteletet.

DIVORCE: A LOVE STORY (többkamerás)

készítők: Mike Sikowitz & Daniel Lappin
szereplők:
történet: Az izraeli Life Isn’t Everything-formátum alapján. Egy párról, akik házastársként nem jöttek ki jól, de elválva még nehezebben viselik a különélést és folyton egymás életében mászkálnak.

CÍM NÉLKÜLI JOHN LEGUIZAMO-SZITKOM (többkamerás)

készítők: Chris Sheridan & John Leguizamo
szereplők: John Leguizamo
történet: Leguizamo élete alapján, a latin gyökerekkel rendelkező férj és apa a számára idegen New York-i West Side-on.

Dráma:

LUCKY 7

készítők: David Zabel és Jason Richman.
szereplők:
történet: Az angol The Syndicate feldolgozása, melyben egy bolt 7 dolgozója együtt megüti a lottófőnyereményt.

71 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2013. 01. 30. 19:03

A Mixology-t nem értem. Egy nap alatt játszódik, ezt hogy kell érteni?

Nicholas - 2013. 01. 30. 19:06

Hát ezek közül egyedül a Big Thunder izgatott fel.
A The Returned is jól hangzik, de biztosra veszem, hogy nem tudják majd olyan jól megvalósítani, mint a franciák (bármit is akarjanak majd a halottak…)

winnie - 2013. 01. 30. 19:07

lacrosse: high concept szitkom:) olyan, mint a big day, bár ott egy teljes nap volt az évad (vagyis lett volna), ez meg egy éjszaka.

LaCRossE - 2013. 01. 30. 19:12

High concept sitcom… tetszik. :)

LaCRossE - 2013. 01. 30. 19:13

Azért az kérdés, hogy egy esetleges back nine, vagy második évadot berendelésnél hogy fog változni a formátum, vagy hogy tudják folytatni ugyanúgy?

kiskiraly - 2013. 01. 30. 19:18

Ahogy olvastam a S.H.I.E.L.D. pilotja még a Lost-nál is drágább lesz. Naná, hogy nézős lesz :)

kiskiraly - 2013. 01. 30. 19:21

KILLER WOMEN:
Inkább Molly Parker, a texasi kopó.

seed - 2013. 01. 30. 19:23

Az angol Spy nagyon beteg, kíváncsi leszek erre, ha esetleg berendelik :D

kiskiraly - 2013. 01. 30. 19:24

Most olvasom, hogy Bruzsy már korábban kapcsolt.

Flanker - 2013. 01. 30. 19:37

Shiled lap, a többi annyir nem fogott meg, a drámák többsége nagyon csajosnak (abba a vonalba elvihetőnek) hangzik nekem..

lallat - 2013. 01. 30. 19:37

az Influence kíváncsivá tett, a s.h.i.e.l.d. nálam mindenképp nézős :) a mixology remélem jó lesz, vágyom egy jó új sitcomra már :)

Neoprimitiv - 2013. 01. 30. 19:42

A sitcom-okhoz nem tudok szólni, nem az én műfajom. A drámáknál a SHIELDS természetesen várós, de a többi… A Doubt-ban látok fantáziát, de nagyon sok múlik majd a főszereplőn és a hangvételen – lásd House. A Gothica a leírás alapján olyan, mint ha az OUaT-ba már nem férő karaktereknek csináltak volna egy spinoffot. A The Returned lehet, hogy nem hasonló a Les Revenants-hoz (meg azt kint nem tudom, ismeri-e egyáltalán valaki), de erősen “legyen nekünk is valami zombis, az most menő” érzésem van témaválasztással kapcsolatban.

A SHIELDS-en kívül (amelyiknél világ csodája lenne, ha nem rendelnék be a sorozatot) a 10 drámából 5-ben egyértelműen a női/szappan szál lesz a hangsúlyos (Betrayal, Gohica, MiM, Killer Woman, Venice), fogadni mernék, hogy ezekből fog kikerülni a végül berendelendő sorozatok többsége.

Tibi - 2013. 01. 30. 19:45

Nahát, ezekből egyik sem érdekel, ilyen még sosem volt az ABC pilotok esetéb. Persze egy-egy jól sikerült casting ezen tud segíteni, de csak ha a szinopszist nézem, egyik se nyerő.

sorozat/gyilkos - 2013. 01. 30. 19:46

Whedon sorozatán kívűl az egyetlen érdekes dolog a KILLER WOMEN készítője: Hannah Shakespeare!

Hogy ez íróként mennyit szívhatott …na arról lehetne sorozatot forgatni.

Foley - 2013. 01. 30. 20:14

Az Influence és a Mixology érdekel ezek közül,meg talán a trophy wife-nak a főcíme,mert van egy ilyen nevű the damned things szám.

Benjy - 2013. 01. 30. 20:17

Borzalom!2 azaz 2 dráma amire így első menetben azt mondanám, hogy megnézném a pilotot. Shieldnek szerintem a CWre kellett volna mennie, ott valahogy jobban el tudom képzelni.Az ABC-n viszont félek, hogy nagyon rá fognak feküdni a párkapcsolatokra is, úgy viszont a várási faktor a 0-hoz konvergálna. Big Thunder is érdekes hangzik, itt pedig a a megvalósítás miatt aggódok egy csöppet, ha abból indulok ki hogy OUaT-ban is mivel dolgoznak.Így viszont maradt 0 db szkript ami érdekelne is.Most nagyon elkeseredtem.

westhammer - 2013. 01. 30. 20:36

Spy Rob Corddy-val? kösz inkább nem…

Lengabor - 2013. 01. 30. 20:49

Engem a Shield nem fogott meg, Whedon-tól egyedül a Dollhouse-t láttam, ami nem volt rossz, de azért nem akkora név ő a szememben, hogy minden feltétel nélkül látni akarjam ezt a sorozatot.

Az alábbi ötre viszont azt mondom, hogy jöhet:
RECKLESS: politikai intrikák, ez fogott meg
THE RETURNED: ilyen jellegű sorozatot még nem néztem, noha ott a The Walking Dead vagy a francia, szóval miért ne alapon
HOW THE HELL AM I NORMAL?: diszfunkcionális + 80-as évek, vonzó kulcsszavak
MIXOLOGY: Másnaposok eynek elment, de itt az érdekel, hogy egy éjszakát hogyan nyújtanak el olyan sokáig. Aztán nem lepődnék meg, ha az öt srác és öt lány egymásra találna…
SPY: angol előzmény, szóval nem indul rosszul, a titkosszolgálati dolgok pedig jó alapot adhatnak.

superpityu - 2013. 01. 30. 20:49

innen csak a shield érdekel. kicsit elszomorító, mert a többi elég romantikusnak tűnik. persze biztos lesz valami jó, hiszen ebből a pár sorból nem sok minden derül ki.

m76 - 2013. 01. 30. 20:58

SHIELD természetesen érdekel, bár a szereplők közül csak Ming Na neve mond valamit, de ő jöhet.

A Killer Women kap még egy halvány 10% esélyt, de a többi abszolut 0%-os számomra.

ALDO - 2013. 01. 30. 21:00

Engem egyik sem győzött meg annyira. Kétlem, hogy bármelyik is a csatorna új zászlóshajója lenne, de ki tudja.
A Mixology érdekes, bár nem tudom, hogyan fogják több évadon át elhúzni, ha siker lesz.
A Returned is érdekes, de az már régen rossz a magyarázkodni kell, hogy “á, ez nem a francia sorozat koppintása”.

sanyi88 - 2013. 01. 30. 21:02

Jöjjön:

– RECKLESS
– INFLUENCE
– THE RETURNED
– S.H.I.E.L.D
– MIXOLOGY

jim455 - 2013. 01. 30. 21:19

A Shield nagyon várós, már csak a költségvetés miatt is, Whedonról már nem is beszélve.Amúgy meg így első olvasásra a Returned és a Mixology fogott meg.Ez az egy éjszakás formátum nem tudom, hogy fog elsülni, de, hogy látni akarom az biztos:)

Rovar - 2013. 01. 30. 21:20

EGY PRÓBÁT MEGÉR:

-THE RETURNED
-S.H.I.E.L.D.

gisss - 2013. 01. 30. 21:21

Huhú a S.H.I.E.L.D. mennyire várós!

kasmat - 2013. 01. 30. 21:22

Doubt, Influence, Mixology: ez a 3 jöhet egész nyugodtan, felkeltették az érdeklődésem.

blin - 2013. 01. 30. 21:28

Influence és The returned, de nem ebben a sorrendben várós. Aztán most hogy megemlítettétek, lehet megnézem a Les Revenants-ot(?) is, eddig csak a címét hallottam, de nem vágtam, hogy engem érdeklős a témája :)

carpediem - 2013. 01. 30. 21:30

Rebel Wilson :)))

jky - 2013. 01. 30. 21:31

SHIELD kap egy esélyt, a többi teljesen érdektelen számomra.

Shalafi - 2013. 01. 30. 21:38

A Gothica egy jó kis urban fantasynak igérkezik, azokra mindig vevő vagy.
Shield meg képregény cucc az is jöhet mindig.
A sitcomok közül meg ez a What the hell meg a trophy wife tünik érdekesnek, na majd meglátjuk mi lesz belőlük, ha már az elmult őszi szezon ilyen gyengécskére sikeredett ugy minden csatornán

Kissur - 2013. 01. 30. 21:40

Reckless és természetesen a S.H.I.E.L.D. ami érdekel innét.

buffyboy90210 - 2013. 01. 30. 21:43

A Gothica, The Returned, Venice és még a Mixology is felkeltette az érdeklődésemet. Kíváncsian várom lesz-e belőlük valami.

spamdog - 2013. 01. 30. 21:43

A sitcomok közül gyelőre befutó nálam a TROPHY WIFE.
A SUPER FUN NIGHT esetében nem értem, miért nem egy kábelesnél próbálkoztak be. Ott sokkal belemenősebb lehetett volna.

P009 - 2013. 01. 30. 21:50

Kicsit többet vártam, de így is azért ezek felkeltették a figyelmemet. A többi elsőre egyáltalán nem.
– BIG THUNDER
– INFLUENCE
– THE RETURNED
– S.H.I.E.L.D.
– MIXOLOGY
– SPY
– SUPER FUN NIGHT

Kajuska - 2013. 01. 30. 22:04

S.H.I.E.L.D. tutira érdekel. Influence főleg Kyle Killien miatt lenne várós. Myxologynál az egy éjszaka egy évad megvalasítására lennék kiváncsi, de a történet egyelőre teljesen hidegen hagy.

littleniji - 2013. 01. 30. 22:04

Hümm. Talán első körben ezeknek adnék egy esélyt:
Gothica, Influence, The Returned, S.H.I.E.L.D., Mixology, Super Fun Night és a Spy.

yeeeyha - 2013. 01. 30. 22:14

Dráma: Murder in Manhattan (ha jól ragadják meg a karaktereket), Big Thunder (fura, de a disney hullámvasút miatt valami jó képi világot tudnék elképzelni), de leginkább: GOTHICA, mert baromijó lehet, ha lesz egy kis pimasz humora.
Szitkom: How the tell am i normal?, Mixology, Pulling, Super fun night.
A szitkomokat picit jobban várom, az idei felhozatalból egyet se nézek. A TBBT, new girl, raising hope (+ moone boy az angolosan kevés részével sajna) mellé szívesen beraknék valami jót :)

energy - 2013. 01. 30. 22:26

S.H.I.E.L.D. az egyetlen, ami érdekel. Remélem, azért szuperhősök is felbukkannak majd néha…
Van már egy angol SPY sorozat.
A GOTHICA meg elijesztett a szappannal.
VENICE középkori körítés nélkül, csak egy szimpla romantikus sorozatnak tűnik.
BIG THUNDER: Fene tudja, szinte bármi lehet.

szerintem - 2013. 01. 30. 23:02

ebbol engem semmi nem fogott meg. szitkomok eleve nem jatszanak nalam, a dramak pedig eleg csajosak tenyleg, kulonosen a Murder in Manhattan hangzik nagyon veszesen.

a big thunderben nem igazan ertem, hogy egy meno new yorki orvosnak miert is lehetoseg egy banyaszvarosba koltozni?

az influence lehetne eppen berantos is, de nagyon sok mulik a megvalositason, hiaba jo az otlet (lasd lie to me, persons unknown).

szerintem ot fiu es ot lany ezerfele kombinacioban osszejohet egy ejszaka, szoval igy van letjogosultsaga az egyejszakas szitkomnak.

sarkanyolo2 - 2013. 01. 30. 23:11

INFLUENCE érdekes lehet, aztán majd kiderül. :D

Origen - 2013. 01. 30. 23:39

Hajrá Influence és Mixology!!! :)

CyClotroniC - 2013. 01. 30. 23:51

Amik jöhetnek:

MURDER IN MANHATTAN – Kéne egy új Monk/Columbo jellegő humorral hódító, kreatív nyomozós, mint egy falat kenyér.

INFLUENCE – Már a készítő miatt is várós lenne, de jó a koncepció is.

HOW THE HELL AM I NORMAL? – Az egyetlen sitcom, ami kicsit is érdekelne pár sor alapján, de talán csak azért, mert a 70s Show-t idézi kicsit a sztorija.

Cuna - 2013. 01. 31. 00:01

kifejezetten elkeserítő hogy Whedon a marvellos bohóckodással fogja lekötni magát :(

Cseho - 2013. 01. 31. 00:27

SHIELD ÉS Gothica érdekel. A Recklessről az első dolog ami beugrott az a Prison Break. Csak most nem a nagytesót hanem asszony pajtást menekítsük ki.

Platschu - 2013. 01. 31. 00:34

S ilyenkor még fogom a fejem, hogy ha ezek voltak a legjobb, legéletképesebbnek tűnő és pláne megvalósítható sorozatötletek, akkor vajon milyen volt az összes többi koncepció?! :(

Nem akarok vészmadár lenni, de a SHIELD-t leszámítva iszonyatosan gyenge és ötlettelen ez a felhozatal. Vagy nekem van furcsa ízlésem, de egyikre se mondtam azt, hogy “tyű, ezt nézni fogom!”. Semmi eredeti nincs a rövid leírásokban. X nyomozó különleges módon old meg eseteket. Mi nem volt még? Random kinyitja a telefonkönyvet és a hatodik érzékével rábök a tanú telefonszámára? :S Vagy ha már fantasy, akkor nem lehetne jegelni a vámpírok /vérfarkasok / badar módon összemesélt irodalmi hírességek témát? Ennyire nincs semmi eredeti ötlet? :(

Kenny Vice - 2013. 01. 31. 00:35

És mi a helyzet a Hulk sorozattal?

End - 2013. 01. 31. 00:41

Bármi amihez Kyle Killen-nek köze van várós! Meg a S.H.I.E.L.D,aztán részemről ennyi,ebből a (szerintem) elég gyenge felhozatalból.

El-ahrairah - 2013. 01. 31. 08:22

A SHIELD-et remélem nem basszák el…

A Mixology érdekes lehet, emlékszik még valaki a Sinchronicity nevű angol sorozatra? Az valami veszett jó volt, remélem ez is hasonlóan működik majd.

A többi így ennyi alapján annyira nem fogott meg, talán még az Influence érdekel egy kicsit.

winnie - 2013. 01. 31. 08:52

“Nem akarok vészmadár lenni, de a SHIELD-t leszámítva iszonyatosan gyenge és ötlettelen ”

ez ugye csak vicc?

már bocs:) de ugye 1. nem gondolod komolyan, hogy egy sorban fogsz rettenet eredeti ötletet kapni (ezerszer inkább jó karakterek és stílus, mint ötlet – ők olvasták a szkripteket) – de eleve vannak olyan sorozattervek, mint a reckless, a big thunder, a gothica, a returned vagy a mixology, amik mindenképp olyanok, amilyen sorozatokat nem nagyon csináltak és valami nagyon jó is kisülhet belőlük. de persze lehet, hogy a legjobb egy haverszitkomból fog kisülni vagy egy krimiből.

2. oké, elfogadom, hogy nincs ötlet, de a SHIELD-et ellenpéldaként emlegetni az évezred poénja. a “pár ügynök nyomoz”-felállásnál kábé mindegyik eredetibb. és lám, mindenki a shieldet várja. és nem azért, mert ilyen meg olyan a sztorija, hanem mert az a címe, ami. már eleve az felületes dolog, hogy valaki egy soroos szinopszis alapján ítél, de akkor az milyen, ha valaki cím (és/vagy készítő alapján teszi)

ha például készítő alapján várnék, akkor lubickolni lehetne, hiszen új sorozat jön adam f. goldbergtől, kyle killentől, david shore-tól – felületes vagy sem, én is ezek alapján teszek várossá valamit.

Jack - 2013. 01. 31. 09:06

A többi csatorna pilotjai kb. mikorra várhatóak?

Seth (GIE) - 2013. 01. 31. 09:41

THE RETURNED és a GOTHICA jöhet, a többi tré, már olvasatra is.

Neoprimitiv - 2013. 01. 31. 09:45

Azt hiszem, az elmúlt két évben elvesztettem a bizalmamat az ABC kreatív ízlésében – ami persze lehet szimplán csak tömény pech is a részükről. A pár soros ismertető tényleg nagyon keveset mond, sokkal többet fog majd nyomni a latban a tényleges szereposztás, az írók kiválogatása és végül persze az, hogy merre tolja el a csatorna a sorozat hangsúlyát.

A Murder in Manhattan pl. lehet akár nagyon jó is, ha jó a páros és jók szövegírók (akár egy Castle pótlék is lehet belőle a szinopszis alapján), de lehet belőle egy katasztrófa is.

A SHIELDS-et azért érzem talán a többinél reménytelibbnek, mert egyrészt Whedon korábban már bebizonyította, hogy tud erős karaktereket építeni és jó szövegírókkal dolgozni (végül is amíg ki nem alakul a sorozat stílusa, addig rajta múlik, hogy mit enged még “adásba” és mi az, amit átdolgoztat), másrészt éppen az Avenger sikere és a körülötte lévő hype miatt talán kevésbé köti majd az ABC “csak nőknek” műsorpolitikája. (Bár Shawn Ryan-nél is ebben bíztam…)

Brynden Rivers - 2013. 01. 31. 10:32

“Érdekes” hogy 2 sitcom is brit sorozat remake-je.

Gwen - 2013. 01. 31. 10:55

Többen írtátok, hogy elég gyenge a felhozatal. Csak úgy kiváncsiságból, nem akarunk olyat játszani (egy új posztban, pl), hogy összedobjátok 3-4 mondatban, milyen lenne az a sorozatterv, amire rákattannátok?

winnie - 2013. 01. 31. 11:03

szuperhős, űrhajó, űrhajó, űrhajó, szuperhős, összeesküvés, szuperhős:)

én speciel, nem is említettem, de az anya-lánya amatőr nyomozópárost várnám ezerrel, mert baromi jó dolog sülhet ki belőle jó karakterekkel és színészekkel. főleg, ha nem rendőrök, hanem civilek. (kevés nagyon a magánnyomozós sorozat, pedig azok mennyire jók szoktak lenni általában.)

Savanah - 2013. 01. 31. 11:06

Vannak szimpatikusak, de általában, amik nekem tetszenek, abból sosincs semmi :) Mostanában csak a vámpiros, meg nyomozós meg természetfeletti filmeket rendelnek… vagy zombis hallott sétálóst :)
Én maradok Old school :)

Bush84 - 2013. 01. 31. 11:26

winnie: hagyjuk mar ezt a „minden sorozat jo, cask mi vagyunk a hulyek“ hozzaallast. Igenis rohadt sok a szar sorozat, ertem en hogy veded a munder becsuletet, de network-on egy igazi junkie manapsag nem sok jot talal. Persze persze, a kezdok miatt kell ez a szar duma, de rohadt unalmas. Igenis rengeteg otlettelen, rosszul megvalositott, gagyi sorozat van, es meg hany olyan ahol a jo alapotlet gyenge megvalositassal parosul, esetleg a csatorna hereli ki.

Azt meg ugye mint sorozatos blogger remelem tudod hogy hogyan mukodik a szakma: legjobb esetben 500 karaktered van eladni a sorozatotletedet, nem tobb, persze csak miutan a ketto mondatos ismertetot jonak talalta eloszor a nagyfonok. Nem, nem a csatornae, hanem a sajat fonokod, es utana, ha eleg jo az otlet es a korites, na esetleg akkor prezentalhatod azt a csatornanak, akik 4-5 oran keresztul meghallgatnak vagy 6-8 ugyanolyan tervet mint a tied. Na most: ha nem tudsz ketto darab, elegge figyelemfelkelto es eredeti mondatot irni a sorozatodrol, akkor ott valami hiba van a rendszerben, es jo esetben (ergo ha a fonokod tudja mit csinal) el se jutsz a csatornaig. Nem biztos hogy az alapotlet szar, hiszen a legfosabb anyagrol is lehet jo ajanlot irni, de az biztos hogy a producer vagy a csatorna felelos embere, esetleg mindketto szar a munkajaban.

Egyebkent egy teves produkcios irodanal dolgozom Nemetorszagban, ugyhogy belelatok a rendszerbe, talan jobban is mint kellene.

winnie - 2013. 01. 31. 11:40

“winnie: hagyjuk mar ezt a „minden sorozat jo, cask mi vagyunk a hulyek“ hozzaallast.”

ilyet sosem mondtam. olvasd el, amit írtam.

(komolyan, amikor elolvastam ezt a mondatot, ordítva pattantam volna fel, hogy ennyire tufa nem lehet valaki (ne vedd sértésnek, de tényleg kikerekedett a szemem, mert ekkora baromságot ha akarnék, se hihetnék. nem csak azért, mert senkit nem tartok hülyének, de azárt is, mert nem minden sorozat jó. WTF.)

“Igenis rohadt sok a szar sorozat, ertem en hogy veded a munder becsuletet”

??? én? milyen mundér? nem én vagyok az, aki mindenki előtt szarozom a sorozatokat? folyton ezt a kritikát kapom. aki olvassa a blogot, az tudja szerintem. 10 sorozatból 6-7 rossz, 2-3 közepes, 1 jó. nézzük a friss nézettségi toplistát. ncis – szar, ncis: la – szar, vegas – szar, happy endings – szar, folytassam? vannak jók is. (ki az az őrült, akinek minden sorozat tetszik?)

azért ennyire durván ne magyarázd félre, amit írtam – még külön bejegyzést is szólt arról, hogy az őszi 22 újoncból kábé 4-et tartottam meg és, hogy ezeken kívül még vagy 10-15 eddig nézett sorozatomat kaszáltam el, mert gyengék lettek.

“Egyebkent egy teves produkcios irodanal dolgozom Nemetorszagban, ugyhogy belelatok a rendszerbe,”

gratulálok, én meg vegyész vagyok (NEM), de ez sem mentség arra, hogy nem tudod értelmezni azt, amit írok.

a többi leírttal éppen ezért nem is érdemes foglalkozni (az mennyire gáz, hogy valaki egy téves alapfeltevésből levezet több bekezdést:)

“remelem tudod hogy hogyan mukodik a szakma: legjobb esetben 500 karaktered van eladni a sorozatotletedet, nem tobb, ”

na, ennek viszont örülök, hogy leírtad, mert ez egyáltalán nem igaz. majd írok posztot arról, hogy működik. lehet, hogy számodra is érdekes lesz.

Jack - 2013. 01. 31. 12:00

Winnie te tudod kb. hogy a többi csatorna (cw,fox,nbc) pilotötleteit mikor tudjuk meg???

winnie - 2013. 01. 31. 12:03

rakjuk ki folyamatosan, ma jön a fox + angolosoknak itt össze vannak foglalva és frissítve: http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/tv-pilots-2013-complete-guide-413377

Jack - 2013. 01. 31. 12:05

Köszi!!! :)

Andro - 2013. 01. 31. 16:51

A Gothika érdekesnek tűnik. A többi nem annyira.

Delilah - 2013. 01. 31. 17:38

nekem Gothica, természetesen SHIELD, és az Influencről a Lie to me ugrott be, szal az is mindenképp várós:)))

Bush84 - 2013. 01. 31. 17:44

Persze hogy ilyet nem mondtal vagy irtal, viszont kb. ez volt az ezredik olyan hozzaszolasod amiben ezt sugallod. De tudod mit? Leszarom, nincs kedvem reszletesen kibontani hogy mirol van szo, remelem hogy te pontosan tudod mirol beszelek. Ha nem, az gaz.

Nalunk meg igy mukodik a szakma, de mondom, ez Nemetorszag, es az is igaz, hogy nem a dramak vagy a sitcomok a fo profilunk, hanem doku & reality. De azt azert legy szives ne bizonyitsd be hogy nem igy van, amikor fel oraja mentek el tolunk az egyik orszagos nemet csatorna producerei musorotlet bemutatasa utan.

winnie - 2013. 01. 31. 18:42

Bush84: tiszta sor. láttad, hogy hülyeséget írtál, meg is cáfoltam, mégsincs benned gerinc, hogy azt mondd, hogy “sorry, félreértettem”. mással is előfordult már. velem is. én ilyenkor azt szoktam tenni, hogy ha még mindig nem tiszta, hogy visszakérdezek, hogy “miért, mire gondoltál”?

leírom, hogy milyen hülyeségeket írtál, mert tényleg nem mindennapiak:

1. minden sorozat jo, cask mi vagyunk a hulyek
2. ertem en hogy veded a munder becsuletet,
3. a kezdok miatt kell ez a szar duma, de rohadt

nem egy. nem kettő. három! és mindez azért, mert nem tudsz értelmezni. utána meg a számba adsz ilyeneket… sorry, hogy ezen lovagolok, de igazából ez az egyetlen dolog, ami mindig meglep, amikor valaki direktbe hazudik. nyilván mindig van oka. (de tényleg érdekelne, hogy mi motivál abban, hogy mundérről beszélsz (WTF, a kritikusoknak van mundérja?), meg kezdőkről (ki? hol?), és még hülyézel is másokat…)

“e azt azert legy szives ne bizonyitsd be hogy nem igy van,”

miért ne bizonyítsam be? mi ez a páni félelem attól, hogy kiderül, hogy nem csak neked lehet igazad?:)

“az egyik orszagos nemet csatorna producerei musorotlet bemutatasa utan”

előttem a kép, ahogy leülnek a tévés ember elé a producerek, aki azt mondja nekik, hogy “mondjátok, hogy mit terveztek, de vigyázzatok, mert 500 karakteretek van rá, hilda számolni fogja, utána mehettek kifele az ajtón”.

nem érdemes a kettőt összemosni.

Zyta - 2013. 01. 31. 20:01

Annyira egyik sem hozott lázba, mint a Foxos Delirium, de a drámák többségéből sülhet ki vmi jó, 3 van csak, ami leírás alapján nem igazán érdekel (Doubt, Big Thunder, Killer Women). Szitkomok közül a Mixology leírásánál kerekedett el a szemem, ez most olyan 24 stílus akar lenni, vagy mi? :) Nehezen hiszem el, h jól fog elsülni, de ha berendelik, nagy valószínűséggel belenézek.

syalar - 2013. 01. 31. 20:29

Bocs Winnie, de most nincs igazad.
Bírlak, de most Bush84-nek van igaza.
ÉN is úgy gondolom, mint Bush84.

dzsiaj - 2013. 01. 31. 22:22

“Bocs Winnie, de most nincs igazad.
Bírlak, de most Bush84-nek van igaza.
ÉN is úgy gondolom, mint Bush84.”

:DDDDDDDDDDD

clark - 2013. 02. 01. 18:43

már így olvasva is uncsik egyedül a SHIELD meg a Gothica ami érdekes is lehet.

Cápi - 2013. 02. 02. 20:14

kicsit sok az ügyvédes-nyomozós, elég uncsi =/ Bár alapból high concept rajongó vagyok, így a Gothica tűnik egyelőre csak érdekesnek, sitkomok közül egyik sem…

danialves - 2013. 02. 03. 09:52

Whedon, Kyle Killen, mi kéne még jövő őszre?
Esetleg ez a high-concept szitkom :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz