login |

Misfits: vége a 4. évadnak

2013. 02. 01. 14:44 - Írta: CyClotroniC

35 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Nagyon nehéz hova tenni a Misfits 4. szezonját, hiszen olyan mértékben változott meg idővel az alapkoncepció, mintha már gyökeresen más sorozatot néznék, csupán a helyszín és a narancsszínű kezeslábas ugyanaz. A szezonnyitó során azt írtam, hogy könnyedebb, feketekomédiásabb vonalat vett fel idén a Channel4 sorozata, ami ugyan végig jelen maradt, de talán a következetlen és a csapongó találóbb jelző lenne erre a 8 részes etapra.

Hogy mi volt jó? A 3-4. epizód biztosan, főleg Lola miatt, aki magasan a legjobb vendégszereplő volt az évad során. Ezenkívül szintén itt, a harmadik részben, láthattuk Rudy – stílszerűen – harmadik énjét, aki talán a szezon csúcspontját hozta le Jess-szel, a legérdekesebb új karakterrel az utolsó 10 percben. Na, az tényleg a Misfits legjobb pillanatait idézte, kár hogy ritka vendég volt az ilyesmi idén.

Ezt a két epizódos szakaszt leszámítva – amit amúgy iránytűként nyomnék Overman kezébe, hogy na, erről van szó, ilyeneket kérünk még, sokat – a házibulis rész volt még erős, a golfozó öltönyös nyúllal és a halotti torral megfejelve, de tényleg ennyi, ráadásul a többinél sokszor lőttek az átlagos alá is.

Finn és Alex egy flegma vállvonással elintézhető karakter volt, de legalább Greg személyében megkaptuk az eddigi legszórakoztatóbb felügyelőt, imádtam. Ó, és jött még Abby is. Ő az, aki ugyan semmit sem tett hozzá a sztorihoz, ellenben egy remek, stabil running gag volt, ahogy unott őszinteséggel nyugtázza az eseményeket.

Egyébként másnak is feltűnt, hogy a szupererők szerepe jóformán teljesen a nullára csökkent hőseinknél? Továbbra is az a történet mozgatórugója, de inkább csak külső, cselekménygeneráló hatásként maradt meg.

Nehezen tudnék 6/10-nél többet adni a szezonra, és nem azért, mert ez lenne az epizód pontszámok átlaga, egyszerűen nehéz azt átívelő szálként értékelni, hogy a nulla jellemmel megáldott csapos keresi a tudjuk-hogy-micsodáját. Nagyon hiányzott egy keret vagy egy ív.

Külön csalódás volt még, hogy a tavalyi felemás szezon is képes volt letenni egy jó finálét, idén meg jóformán az utolsó két rész sikerült a legunalmasabbra. Még nem kasza, de egyértelműen csak a sovány epizódszám miatt tartom életben. Legyünk korrektek, volt 3 nagyon jó epizódjuk, a gond csak az, hogy 8-ból.

35 hozzászólás Ne habozz!

bfgbobo - 2013. 02. 01. 14:59

így szétb…ni egy sorozatot…nagy kár érte, az első 2 évad abszolút kedvenc volt, de ez az utolsó 2…

S0m30n3 - 2013. 02. 01. 15:14

Nekem tetszett az évad, oké, hogy megváltozott a sorozat, de nekem így is bejön. Kb. mindegyik részt élveztem, én pont Lolát utáltam nagyon, alig vártam, hogy megszabaduljanak tőle. Curtis kiírása az évad közepén meglepett, de egyáltalán nem hiányzott később a karakter. Az új szereplőket bírtam (kivéve a csapost…), Abby a kedvenc egyelőre.

req - 2013. 02. 01. 15:15

én továbbra is imádtam!

kasmat - 2013. 02. 01. 15:27

Sajnos tényleg leült a sorozat a 4. évadra. :/
A sztori is egyszerűbb lett és az új szereplők sem tesznek annyira hozzá a dologhoz (nekem Abby nem lett egyenlőre szimpatikus). Ennek ellenére azért maradok, az előző évadok hangulata még nyomokban megtalálható.

rub13 - 2013. 02. 01. 15:28

ezért kaszáltam a 3. évad után…

stargatelost - 2013. 02. 01. 15:29

Szerintem jó volt, a 3. résztől magára talált a sorozat, a Rudy-t játszó színész újabb oldalát mutatta meg zseniálisan. A Curtis-es rész is fasza volt. Finn meg Rudy egymást baszogatása meg engem Nathan és Simon hasonló kapcsolatára emlékeztetett. Kelly nem hiányzott. Na jó, a végén az apácás szál valóban gyenge lett, és a főszál hiánya sem volt egy jó ötlet. Meg a saját képességük nulla használata is néha eszembe jutott, de ettől függetlenül szórakoztató. Persze nem 1.-2. évad, de nem kell még temetni, mint ahogy olvastam pár helyen…

Beastie - 2013. 02. 01. 15:31

Ebből látszik, hogy Nathan vitt igazán színt és hangulatot a sorozatba, távozása nagy veszteség volt! Igaz tetszett most a 2 új karakter, de közel sem volt olyan színvonalas ez a szezon, mint az első kettő. A 3. meg ennél is gyengébb volt…

crashland - 2013. 02. 01. 15:33

7/10. első 3 évad sokkal jobb volt, de még így is van részenként 1-2 konkrétan sírva röhögős poén.

CyClotroniC - 2013. 02. 01. 15:43

Nathant szerintem Rudy tökéletesen pótolja. Simont nem pótolja senki, Alishat meg az új csaj so-so, de ugye ő meg Simon miatt volt érdekesebb. Nálam legalábbis az Alisha-Simon-heavy S2 volt a csúcs.

A 3. évadhoz ezt nehéz mérni. Talán az volt a stabilabb, viszont ez jobb részeket hozott, mint az, viszont, amikor gyengébb volt, akkor jóval gyengébb volt. A fene se tudja… A 3-asból és a 4-esből össze tudnék rakni 8 jó epizódot amúgy, ami közelítené első kettőt, de érezhető a hígulás.

dante - 2013. 02. 01. 15:55

az első két évad jó volt. a harmadik évadot egyben néztem, és nem adott semmi pluszt még így sem. ezt az évadot még nem láttam, talán egyszer, ha nagyon unatkozom.

skiz0 - 2013. 02. 01. 16:04

Nekem végülis bejött az évad. Persze már lecsúszott a toplistáról a sorozat, de azért szívesen néztem meg a részeket még mindig – persze nem érezni már azt a fajta összetartó erőt meg különlegességet, mint a S1-2-nél volt…hát ezvan.

5. évadról tudni egyébként valamit? Mármint várható-e? Mert gondolom a nézettsége se volt valami egetrengető a 4. évadnak… :\

marcilu - 2013. 02. 01. 16:05

Az erők nem-kihasználásáról még egy poén is volt, mikor a zárdába vagy mibe próbáltak bejutni. Engem ez nem zavart amúgy. Abby, Finn és Jess elég jó új karakterek, főleg Abby. Rudy meg viszi a hátán az egészet.
Ja, mikor premier plánban mutatták Alex kutatásának tárgyát, azért kicsit hátrahőköltem.
Tetszett az évad.

winnie - 2013. 02. 01. 16:13

“5. évadról tudni egyébként valamit?”

netes pletykák és értesülések vannak, de amiket láttam, egyik sem hivatalos, így még nem írtam meg.

paranoid android - 2013. 02. 01. 16:42

Az igaz, hogy nem az első két évad szintjét hozta, de én így is nagyon jól szórakoztam. Nekem nagy csalódás volt a 3. évad, ahhoz képest hatalmas volt a minőségi javulás. Mivel három eddigi állandó szereplő kihullásával vágtak neki ennek az évadnak teljesen jó döntésnek érzem az átívelés mellőzését. Inkább szépen feltöltötték a sorozatot élettel. Persze az évad végére valami ívet összehozhattak volna, de azért 8 résznél ez megbocsátható, meg végülis voltak mini ívek az évad során.
A régi karakterek elvesztése persze szomorú, de én nem szeretem a már milliószor olvasott “ez már nem ugyanaz a sorozat” dolgot. A hangulat, a humor megmaradt, nem látok változást, csupán a karakterek terén. Ez meg akár még hálás is lehet, mert szerintem a harmadik évad azért döcögött, mert a Simon-Alisha vonalon nem tudtak újat kitalálni, azok a karakterek – akármennyire jók voltak, és szerettem őket, – kifulladtak. Kelly sokak kedvence volt, nekem sem volt vele bajom, de én azokat a részeket szerettem legkevésbé, amiknél ő volt a központban (gorillás és Hitleres-időutazós). A Nathan-Rudy csere szerintem jól működik, egyrészről a humor maradt, másrészről érdekesebb karakter Rudy. Curtisért meg alapvetően nem kár. Az új karakterek közül Jesst nagyon bírom, de Finn is jó, Abbey-ből még nem sok mindent láttunk, de van benne lehetőség; az újak közül egyedül a csapos srác volt gyenge.
Szóval én még mindig rajongó vagyok, és reménykedek egy ötödik évadban.
És (ha jól emlékszem) az évadzáróban a szupererők nem-használatára volt Abbey-nek egy remek önreflexív beszólása. Szóval az írók is érzékelték ezt.

lappa - 2013. 02. 01. 17:14

Bár ez sem hivatalos hír, de azért a tvwise ritkán ír hülyeséget: http://www.tvwise.co.uk/2013/01/e4-renews-misfits-for-season-5/

Lemoni - 2013. 02. 01. 17:26

A gyengébb harmadik évad talán éppen a korábbi jó figurák kifulladása miatt sem jött be nekem annyira. A 4. jobban tetszett, sötétebb hangulatú volt és még betegebb humorral, gyorsan megkedveltem az új karaktereket, még csapos Alexszel sem volt gondom, ő lett az eyecandy p*csfej, hű, ez most érdekes képzavar :o
Kíváncsian várom nem csak a következő évadot, hanem a belengetett nagyfilmet is. Aki nagyon beleférne még a garnitúrába, az az idióta halottkém a Vexedből :D

enn - 2013. 02. 01. 18:01

Nekem már nem olyan ez a sorozat mint régen volt, de amíg Joe Gilgun marad addig kitartok, hihetetlen alak. :) Curtis kiírásán meglepődtem, mert semmit nem tudtam róla, de az original csapatból ő érdekelt a legkevésbé és ez később sem változott. Abby és a másik lány szerintem jók, a csapost nem igazán kedveltem meg, meg szerintem annyira nem is helyes, de Finnt sem bírom, nem bánnám ha repülne, nagyon gyenge Simon pótlék. Kár, hogy Seth is elment, őt is szívesen néztem volna még. :D
És lehet ezzel egyedül vagyok, de Nathan engem többször idegesített mint szórakoztatott, viszont Rudy-t imádom. :D

realiar - 2013. 02. 01. 18:30

Rudy a leginkább alulértékelt karakter, akit valaha láttam. Nagyon szerettem Nathant anno és fájt, hogy kiírták, de már két évad (két év!!!) eltelt azóta. Nem hiszem el, hogy külföldi fórumokon még mindig azzal találkozom, hogy “Nathant vissza” meg “Rudy sokkal rosszabb”. Nem rosszabb, csak másmilyen, de totál értékes és maximum fordulatszámon pörgő karakter.
A 4. évadról hasonló a véleményem. A csapos szála kifejezetten dögunalom volt, de 3rd Rudy és Lola valóban dobtak egyet a sorozaton, nem beszélve az új probation workerről. A legnagyobb negatívum a szupererők hiánya. Úgy értem, amnézia. Most tényleg???
“Men are from Mars and women… love penis.” :D

yeeeyha - 2013. 02. 01. 19:05

Nekem tetszett az évad, jók az újak, alex gondolom meg kap valami képességet – de egy érdekes jellemmel is kibékülnék :D
Rudy meg a legjobb, nem tom, múlt héten újranéztem az első két évadot, de szinte hiányzott nekem Joe Gilgun. Persze Nathan is fasza volt, de unom, hogy még mindig olvasni a kommenteket, hogy hiányzik nathan… nekem speci kelly (na jó, seth édes pofija) hiányzott azért az évadból.
A kedvenc részem a nyulas, meg a 3. Rudy.

szerintem - 2013. 02. 01. 20:09

ez mar nem ugyanaz a sorozat, es itt most nem (csak) arra gondolok, hogy hany szinesz tavozott. egyszeruen kifulladt a tortenet vagy nem tudom. az elso ket evadban a karakterek jok es kulonbozoek voltak, a sztori nagyon erdekes es otletes volt, a humor pedig valtozatos. mostanra ebbol szinte minden eltunt. a karakterekrol szinte semmit nem tudunk, Rudyn es Finnen kivul, akik szerintem eppen azert a legjobbak, mert kidolgozottabbak, mint peldaul a szinten foszereplo Jess. a sztori….ja, varjunk, nincs sztori. egyetlen dolog maradt, hogy ezek a szerencsetlenek meg mindig kozmunkan vannak es nagyon ritkan elokerul szuperkepesseg, mint tema, hasznalni meg ennel is kevesebbszer szoktak. a humor pedig eleg egysiku lett es sokszor oncelu is, szerintem.

nathan engem is a halalba idegesitett kulonben, nekem rudy karaktere is jobban bejon, meg a szinesz is klasszisokkal jobb.

Kozika - 2013. 02. 01. 21:18

jaja, semmiképp nem értem, hogy miért akarják Nathant vissza Rudy helyére. Azzal még egyet is értek, hogy Nathant vissza, tényleg ő volt a sorozat királya, de Rudyt semmiképp nem venném ki a sorozatból, nagyon jó ő is.

.LnB - 2013. 02. 01. 21:50

Nekem top 3 sorozat a Misfits. de a 6/10-el nem vitatkozom. Lehet így is nézni ahogy ez a kritikában meg lett fogalmazva. Epizódikus lett, kevesebb szerepük vannak az erőknek. De annyira beteg, és szórakoztató számomra, hogy elnézem a hiányosságait. Vannak gyengébb karakterek ez tény de Joseph Gilgun az egyik kedvenc színészem lett, a szememben felnőtt még a nagy sztárok közé is. Minden alakítását jó nézni. Az a himbilimbi keresős “átívelő szál” nagyon gyenge volt. De én nem ismerek még egy sorozatot ami be mer vállalni hasonló baromságokat. Mint mondtam nem vitatkozom a 6/10-el de szerintem 8/10, érzem magamon az elvakultságot. Az a lényeg, hogy szórakoztat, imádom nézni.

LiszkaY - 2013. 02. 01. 22:38

Valóban a fejes-számos bulis rész volt a legjobb, ekkora baromságot nem tudom, hogy lehet kitalálni. Abby nagyon jópofa, Nathan karakterét meg nem pótolja Rudy, de attól még szerintem király. Mintha elég durván visszavettek volna a költségvetésből a negyedik szezonban, ennek ellenére szerintem jobb volt mint a harmadik. Nálam 7/10.

zoo - 2013. 02. 01. 23:30

3. évadnál mindenképpen jobb. Rudy hatalmas király, utána Abbey következik, remélem megtartják. Az új felügyelőnél jobban kedveltem a közvetlen elődjét(ehhez kapcsolódik szerintem az évad poénja). Részenként van 2-3 sírva röhögős jelenet, számomra bőven megéri nézni azokért, illetve az ilyen faroklóbálós, hörcsögevős abszurditásokért. Nyulaspartys rész volt a legjobb, a zenéket pedig a legjobban válogatják az általam nézett sorozatok közül.

dendu - 2013. 02. 02. 10:48

Greg hatalmas forma, remélem több szerepe lesz neki is és az erőknek is az 5. évadban. A kritikával teljes mértékben egyetértek.

Hivatalos 5. évados bejelentés: http://www.spoilertv.com/2013/01/misfits-renewed-for-season-5.html

winnie - 2013. 02. 02. 10:54

Dendu: folotted irom, hogy nincs hivatalos berendeles, es folottad linkelve is van ez a forras, amin egyebkent le is van irva, hogy nincs hivatalos berendeles:) a net hatalma, de ha most sokan elhiszik, hogy kobe van vesve a folytatas es mwgis kasza lesz,, akkor szivek fognak osszetorni.

Bogyó_ - 2013. 02. 02. 20:09

az tény hogy nem ugyanaz a sorozat, mint ami az 1. évadban volt. de ettől függetlneól nekem így is nagyon tetszik.
például amikor Nadine beállított Rudyhoz a community centre-be… az nagyon el volt találva.

Fermina_Daza - 2013. 02. 03. 09:18

nekem kellett egy pihenő az első kettő után, amikor megtudtam, hogy nathan majd el (az első két szezon egyszerűen csúcsszuper volt, és ő volt a kedvenc, meg az a csapat)…és, hát, nekem azóta olyan szedett-vedett jellege van az egésznek…:-(…. lenyomtam nosztalgiából, de ez nem az, ami először volt…:-(… ja, és az a bajom joe gilgunnal, hogy most láttam a ripper streetben, és egy az egyben rudyt játssza ott is, én meg a kaméleon színészeket szeretem.. ez a csávó mindig ezt a karaktert hozza?

CyClotroniC - 2013. 02. 03. 09:38

Szerintem a Ripper Streetben merően más volt. Sőt pontosan azért volt a kedvencem a 3. epizód vége az idei szezonból, mert nagyon jó volt Rudy3-ként is. Bizonyára vannak kaméleonabb színészek is, de azért nem csak egy arca van a srácnak. Nathant is bírtam, de számomra pl Robert Sheehan alakítása egyszerűbb volt.

Fermina_Daza - 2013. 02. 03. 11:54

hát, ízlések és pofonok, de abban megegyezhetünk, hogy esik a színvonal az első két szezon óta:-)?

CyClotroniC - 2013. 02. 03. 12:21

Persze :)

NPeete - 2013. 02. 03. 12:52

fúú, CyClotroniC és én kb. pont az ellentétes pólusból nézzük ezt a sorozatot. Nekem pont a 3-4. rész nem jött be, ahogy a régebbi részek közül is pont a Simonos történetszál nem érdekelt igazán. Én ebben a sorozatban mindig inkább a beteg, agyatlan szórakoztatásra voltam vevő, ezért tetszett pl. az első rész is annyira az évadból. Legalább több “stílus” kedvelőit kielégítik a készítők 1-1 félsorozatattal :)

Yetti - 2013. 03. 03. 10:30

Nekem nem jött be nagyon ez az évad. Persze még mindig nem olyan rossz sorozat. A szereplők cserélődése érthető, pont mint a skinsnél. Elvégre csak nem lehetnek vénkorukig közmunkán és nem akartak klasszikus szuperhősös sorozatot belőle , így érthető a csere. Rudy szerintem tökéletesen pótolta Nathant a 3. évadban és ezt az évadot ő vitte a hátán nálam. Jess és Finn nekem nem jött be túlságosan, 2 rész után teljesen üresnek éreztem a karakterüket. A Finn-Jess-Alex szál nekem túl Alkonyatos volt, sajnos minőségben is. Van ez és más semmi a karakterüknél, ami kevés. Az új felügyelő jelleme tökéletesen érthető én sem egy édes kicsi báránykát küldtem volna oda, ahonnan már 4 felügyelő eltűnt, ennek ellenére nem szerettem túlságosan. Abby belépése tetszett, gyakorlatilag semmit nem csinál mégis érdekes és elég sok lehetőség van a karakterben. Curtis hozta azt a szintet , mint az előző évadokban, de nem sajnáltam a kilépését. Volt egy használhatatlan képessége, abból kihoztak mindent amit tudtak. Egyáltalán nem sajnálnám, ha az 5. évadban ha lesz, csak Rudy és Abby lenne benne, ami nem valószínű egy ilyen évadbefejezésnél.

Lilith Dark - 2013. 03. 09. 17:17

Nathan távozását én is sajnáltam anno, de annál sokkal nagyobb sokkot okozott Alisha és Simon távozása… Persze Rudy is hozza a maga ocsmány formáját, szóval oké. :D Persze az is tény, hogy a tapló poénok Nathan babaártatlan fejével sokkal jobban ütöttek, Rudy már első pillantásra olyan, akiből a legrosszabbat nézem ki. ;)
Finnt különösebben nem tudom kedvelni, bár néhány megmozdulása szimpatikus, ám még többször szánalmas; Simon sokkal elegánsabban hozta a lúzert, na. :D
Jess és Abby egyelőre nem különösebben érdekes számomra.
Amit én leginkább hiányolok, hogy miazhogynemnyírtakkiegyfelügyelőtse?… :) :)

Sawyer - 2016. 12. 02. 16:56

Na ez már csak halovány önmaga a régi sorozatnak, sőt, többször éreztem, mintha önmaga paródiájává válna lassan.

A rendezésen is észrevenni, a zenék sem ütnek akkorát (a Black Sabbath volt az egyetlen epic), az új karakterek pedig… ehh. Gagyik. Nagyon gagyik. A lapátfülű törpe egy hobbit-filmbe jobban illene, a kreol csaj egy Alisha-kópia, Rudy pedig csupán a középszintet hozza.

A készítők teljesen kifogytak az ötletekből, izzadságszagú epizódokat hoztak, fő szál nem volt (max a farokjancsi), az új felügyelő egy darabig vicces volt, de mikor félévad után is ugyanazt a vadállat stílust nyomta, beleuntam.

Curtis halála váratlan fordulat, és ezzel az eredeti csapat teljesen eltűnt, innentől kezdve egy olcsó spinoffá vált a sorozat, amit nagyon sajnálok. A poénok is jóval silányabbak lettek, a karakter-centrikusság még jobban tompult. Az utolsó évadot még megnézem, de ez már nem az a Misfits, ami volt :(

5/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz