login |

Legit: 4 rész után

2013. 02. 10. 21:12 - Írta: human

15 hozzászólás | kategória: kritika,

Az FX megtette, különösebb felhajtás nélkül csináltak még egy olyan sitcomot, ami simán kötelező lett pár rész alatt. Már a pilot is reménykedésre adott okot, kíváncsian vártam, hogy mit hoznak ki a készítők a témából, erre felül is múlták a várakozásaimat.

Az iszonyat fekete, semmilyen határt nem ismerő humor maradt, de sikerült mellé valami szívet is találniuk. A két jóbarát nem csak kurvázni vitte el az egyikőjük testvérét, hanem utána hozzájuk is költözött a lebénult srác. Az ebben rejlő feelgood érzelmességet legjobban az 1×03 szemléltette. Rendben, az amúgy is lazább rész volt, mert az asshole főszereplő gyorsan megtanította csajozni a két amatőrt, amiben csak átlagos humor volt, emellé jött a mosolygás a rész végére.

Ezután meg jöttek az eheti folytatással. Konkrétan az a helyzet, hogy akit érdekel a Legit, az inkább az 1×04-be nézzen bele. Tipikusan az a fajta szemét humor van benne, amin teli szájjal lehet nevetni. Mindenki gondolatait fogalmazza meg, még akkor is, ha nem utazunk gyakran repülőn, mivel a jóbarátok ezúttal az eget veszik be. De legalábbis a turista osztályt.

Ha valaki mostanában kérdezi, hogy milyen komédiát nézzen, és a hagyományosak nem tetszenek neki valamiért, akkor a Legit tuti bekerül az ajánlottak közé. Így szúrok ki az ismerőseimmel. Mármint azok szerint, akiknek ez túl bunkó, akár látják benne az intelligens részt, akár nem.

15 hozzászólás Ne habozz!

szendroib - 2013. 02. 10. 21:54

Még csak az első 2 részt láttam, az első zseniális, a második ásítgatós volt nekem. Egyelőre nem tervezem nézni, túl sok minden van, de az első rész kötelező:).

paranoid android - 2013. 02. 10. 22:01

Rohadtul bírom Jim humorát, és mivel zseniálisan is adja elő, sokadszorra is tudok nevetni rajta. A negyedik részt végig röhögtem. Eddig remek az összkép (igaz, a második rész kicsit gyengébbre sikerült), viszont az igazi erőpróba az lesz, mikor már nem támaszkodik ennyire a standup anyagára.
És tényleg van egy adag érzelmesség is benne (leginkább a 1×03-ban), amit nem vártam Jimtől, de mindenképpen kellemes meglepetés.

Lemoni - 2013. 02. 10. 22:11

Brutál paraszt alpári humor, ugyanakkor annyira emberi és szerethető, gyorsan must have lett. Pedig nem is szeretem a sitcom műfajt :)

cyborgwings - 2013. 02. 10. 22:15

ezt a 4. részt tényleg mindenkinek érdemes körbeajánlgatni, mert elképesztően jó lett. délután megnéztem a fully functionalt, amiből az alapanyag kerekedett és másodjára is fetrengtem a poénokon a röhögéstől. rohadt nagy tapló ez a jefferies, legalábbis humorilag, de tényleg úgy bírja előadni a történeteit, hogy az embernek muszáj lábkalimpálnia rajta. az akcentusát meg külön imádom.

Foley - 2013. 02. 10. 22:23

Én is úgy vagyok vele,hogy kell ez az akcentus,mert hatalmas plusz az amúgyis rohadt jó poénokhoz.
Amúgy én a 2. részt is szerettem,de ez a 4. zseniális volt,és bár még nem repültem,de ha majd fogok,akkor már van egy f@sza kis játékom az útra :)

Paladin - 2013. 02. 10. 22:30

Nekem pont a negyedik nem jött be igazán. De előtte a többin hangosan röhögtem, és szerintem a többin is fogok még :)

AbyssR - 2013. 02. 10. 22:56

Bár a második rész után kaszáltam, mert az unalmas volt, de a poszt hatására megnézem a következő két részt, hátha beszippant.

Coimbra - 2013. 02. 10. 23:33

Jó ez.A kibeszélőben már leírtam a véleményem, tetszik a nézőnevetés nélküli szitkom, ahol a készítők úgymond rám hagyják, min nevetek és min nem.

winnie - 2013. 02. 10. 23:36

coimbra: bizony, nem véletlenül nézek csak ilyeneket:) na, jó, 1, illetve 2 kivétellel.

pytta - 2013. 02. 10. 23:54

Van kivétel, pl az IT Crowd még nevetéssl együtt is ver mindent :) (meghát ugye a topfavorit Friends-ben is volt nevetés)

A Legit meg sajnos még anélkül is közepes nálam, és ez az ajánló sem hozta meg a kedvem, hogy három olyan-amilyen rész után egy negyedikkel valami újat mutatnának.

Casey Novak - 2013. 02. 11. 00:47

Marha jó, a 4. részben a repülős jelenetek mindent vittek, viszont maga a sori egy kicsit még mindig “kinda depressing” nekem, de lassan megszokom. Jefferies állat. Szó szerint.

perfect0 - 2013. 02. 11. 08:53

Nekem is nagyon bejön a sorozat, nem hiába, az FX-nél tudnak valamit. Egy picit olyan érzésem van a Legit-tel kapcsolatban, mintha a csatorna két másik sitcom-ját, a Louie-t (stand up-os főszereplő) és a Wilfredet (ausztrál akcentus, elvetemült humor) gyúrták volna össze, de ennek ellenére is teljesen legitim, egyedi a sorozat.

lePunk - 2013. 02. 11. 15:38

Az elso kritikatok ota megneztem kb. az osszes jim jeffries stand-upot. egytol egyig zsenialis az osszes. szeretem, amikor ilyen sorozatokrol olvashatok junkien, ha nem lennetek tuti nem probaltam volna be a sorozatot. koszi

Hunnenkoenig - 2013. 02. 11. 20:23

En azt varom, mit hoz ki a hivö-szivatasos standupjaibol.
Mert ugye gyakorlatilag eddig a standupjait filmesitettek meg szinte szo szerint. AMi angyon jo.

Amugy üzenem az összes Showderklubos gyökernek Kiss Adamot is belertve, hogy “Na igy kell stand upot csinalni”

Lui - 2013. 05. 19. 19:56

Hát ez sajnos számomra ritka pocsék lett.
Mégcsak mosolyogni sem tudtam min (és nem azért mert nem birom az alpári humort, jöhetne ezerrel) de egyszerűen NEM VOLT VICCES.
Instant kasza.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz