login |

Olthatatlan

2013. 02. 11. 13:11 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: kampány, minisorozat, video,

Az HBO Europe első sajátgyártású sorozatként hirdeti az HBO az Olthatatlan című 3 részes minit, mely eredeti címe Burning Bush (Horici ker) – a cseh premier január végén volt meg, a hazai bemutatóra március harmadikán fog sor kerülni. Az írója Štěpán Hulík, a rendezője pedig Agnieszka Holland (anno, menő mozis rendező volt, ma is filmezik, de egyre többször rendez sorozatepizódokat (The Killing, Treme, The Wire, Cold Case)). Itthon az első rész mindenféle regisztráció nélkül megnézhető lesz az HBO GO-n.

A sztori pedig az 1969-es csehszlovák események, a szovjetek elleni mozgalmak közepette játszódik valós eseményeken alapulva, a középpontban a Jan Palach-incidens lesz, és egy ügyvédnő, aki Palach családját védi a kommunista kormány elleni perben. A tovább mögött egy 5 perces és egy 2 perces előzetes.

7 hozzászólás Ne habozz!

cyborgwings - 2013. 02. 11. 14:12

tök furcsa, hogy agnieszka hollandot zárójelezni kell. persze nyilván attól, hogy ismeri az ember, még kikerülhetett az évek során a köztudatból, de én mindig fölkapom a fejem, ha meglátom egy-egy sorozat stáblistáján. :)

még egy kicsit offolok: aki beszél itt csehül, az mondja már meg, hogy a Štěpánt jól gondolom, hogy az ě miatt styepánnak kell ejteni?

más bajom nincs. a terápia óta még pozitívabban állok az hbo-s dolgokhoz.

eudaimoniac - 2013. 02. 11. 14:49

off, vagy mégsem:
burning bush hmm… érdekes cím… hbo europe-nak ajánlom: Urban Dictionary.com.
lol és akkor még nem is túloztam…

pody - 2013. 02. 11. 15:17

Europai muveszfilmekben jartas egyeneknek leginkabb az lehet meglepo, hogy inkabb a sorozatok miatt ismert rendezo, bar teny Wire, Treme nalam top 10-es sorozatok es kizart, hogy valaha onnan kiszoruljanak. Azert a meno mozis rendezo kisse banto fogalmazas, bocsi :)

winnie - 2013. 02. 11. 15:24

úgy értem, hogy jóval nagyobb volt az elismertségi foka – igazából a tévés melók kvázi visszafejlődésnek tűnnek egy ilyen rendező esetében. bár lehet, hogy saját választás, hogy nem amerikai filmekben nyomul.

damoqles - 2013. 02. 11. 15:49

@cyborgwings: Igen, az e és i lágyítja az előttük lévő mássalhangzót. Néhány kivétellel.

cyborgwings - 2013. 02. 11. 18:15

köszi. egyszer jártam české budějovicében, ott tanultam meg, hogy az nem budejovice, hanem bugyejovice, és hogy miért is az. de ez a styepán még sokkal furcsábban hangzik. :)

lappa - 2013. 02. 11. 18:15

Naiv kérdés, de az HBO-t ismerve talán nem az: ugye eredeti nyelven, magyar felirattal is leadják?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz