login |

Pilot: Zero Hour

2013. 02. 15. 22:17 - Írta: human

48 hozzászólás | kategória: 2012/13, kritika, pilot-mustra,

Emberek! Bár vannak hibák a Zero Hour pilotjában, amit a Prison Break kitalálója, Paul Scheuring írt, de az valami olyasmit hoz, amit ritkán látni tévében: kalandfilmsorozatot. A nemzet aranya ugorhat be a nézése közben, de nyilván sokkal kevesebb pénzből.

A történet 1938-ban indul Németországban, ahol pár pap valamit rejteget a nácik elől, de kénytelenek elszállítani a templomukból, mert az SS hírét veszi a dolognak. Meg látunk egy furcsa szemű bébit. Meg kapunk némi apokaliptikus felhangot. Azért fogalmazok ködösen, mert csak a rész vége felé derül ki, hogy pontosabban miről van szó.

Innen ugrunk a jelenbe, ahol is Anthony “Green doki” Edwards kap pár szerelmes jelenetet a feleségével, csak hogy tudjuk, mennyire fontos neki az asszony. Ennek azért van jelentősége, mert menten el is rabolják a nőt, és cserébe egy bolhapiacon vásárolt órát követelnek. Vagyis egy személy követel, mert a gonoszokat egyelőre ő képviseli, de gondolom idővel bővül majd a csapat, némi árulás is lebeg a levegőben. Kedvenc nem dokink meg is vizsgálja a szóba forgó tárgyat és…

A többit majd megtudjátok. Ide írtam még a tartalomból, de hátha nektek nem volt nyilvánvaló merre fog haladni a történet ezen a pontján, így inkább kitöröltem. Nem a csavart találtam ki a végén, csak minden lépést addig, de nem is ez a lényeg.

Szóval kalandfilmsorozatról van szó, egy mértanilag kiszámított főhőssel, kicsit erőszakos íróisággal verbuvált csapattal. Lesznek itt érdekes helyszínek, csavarok, miközben felfedjük a rejtélyt. A múltkor említettem, hogy vannak sorozatok, amiknél tudjuk, miért száműzték midseasonbe, ez viszont nem tartozik azok közé.

Bár technikailag nem a legjobban kidolgozott a pilot, főleg a náci részről süt a kevés pénz, de a jelenben már hozza a tipikus tévésorozatos szintet. Tudjuk, mit lehet várni manapság az országos tévéktől. Az írók kicsit abban a helyzetben voltak, hogy túl sokat kellett a pilotba tömniük, ami szerintem ártott az epizódnak, de nem húzta le azért teljesen a mélybe.

A kidolgozás egyszerűsége mellett a forgatókönyv hibáiból következő problémákat hoznám még fel: kicsit erősen vannak egy küldetésbe kényszerítve a karakterek. Konkrétan a nem dokink és az FBI viszonya vicces a pilotban. Meg az eddigi munkahelyéről, egy magazin szerkesztőségéből segítő szép lány. Ez utóbbi néha vicces már, ahogy színészkedni próbál, volt ő már jobb szerepben.

Kell még javulni a Zero Hournek, nem is adnék 6/10-nél többet. Sajnos a nézettsége alapján nem tervezhetünk hosszú időre vele, pedig végre egy olyan átívelő szál, ami nem halva született.

48 hozzászólás Ne habozz!

Bazsi - 2013. 02. 15. 22:38

Nem volt rossz a pilot, nekem is egyből a A nemzet aranya ugrott be. Azonban eléggé kapkodósnak tűnt számomra, nagyon gyorsan pörögtek szerintem, ráadásul a sztori szempontjából kicsit talán túlvállalták magukat így rögtön az elején.

human - 2013. 02. 15. 22:52

igen, 80 perces pilot kellett volna

sherlock20 - 2013. 02. 15. 23:01

amilyen pocsékul nyitott inkább bele se kezdek, hacsak nem jön egy tömjénező kritika a 2. rész utána… :D

Csigusz - 2013. 02. 15. 23:04

A nézettség miatt el sem merem kezdeni – még a végén megtetszik, és ismét pofára esek :)

leila - 2013. 02. 15. 23:08

Nekem tetszett, habár mindenki alázza, ahol csak olvasok róla kritikát.

Még nézném egy darabbig, szerintem van benne lehetőség sok, de lehet, hogy nektek lesz igazatok, és le se megy a többi rész.

Mikor adnák a folytatást?

Kissur - 2013. 02. 15. 23:08

A nézettség hátterében szerintem az is állhat, hogy 1 héttel korábban kijött a pilot. A 2.rész lesz a mérvadó. :)

winnie - 2013. 02. 15. 23:12

OFF: kissur: a pilot az nézettségnövelő szokott lenni. anno a new girl hatalmas sikerét ennek tudták be, így próbálja manapság már mindenki előzetesen feltolni a netre a pilotot. (a számok totálisan reménytelenek, a papírforma szerint a folytatás még kevesebb lesz, de remélem, tévedek. az a baj, hogy nem nagyon olvastam interjúkat, mivel alig van, így nem tudom, hogy milyen a sztori szerkezete.)

Junkieka - 2013. 02. 15. 23:15

A Nemzet aranya csak a mamája volt, az apukája pedig Dan Brown :D:D:D

Szerintem picit erőltetett és felszínes volt. Kicsit túlloholták, elsiették. Persze nem dögunalom és felesleges lelkizésre vágytam, csak valamire, amitől jobban bele tudom élni magam a sorozatba. Hiányzott az atmoszféra, magam sem tudom miért, hiszen a kötelező elemek mind megvoltak. Nem gond a klisétenger, de éppen emiatt és a hasonló mozikhoz képest alacsony büdzsé miatt is muszáj lenne valami pluszt belenyomni a karakterekbe, a párbeszédekbe, ilyenek. Kap még esélyt, de ha csak összevissza rohangálnak, és hatalmas borjúszemekkel bámulnak sosemlátott titkos iratokat, az nekem kevés lesz.
És minusz egy pont a nácikért. Ez is már valami egészen hihetetlenül unalmas.

Kb. 6/10 szerintem is.

Neoprimitiv - 2013. 02. 15. 23:21

@Kissur: inkább az, hogy az előzetes kritikák alaposan ekézték, de legalább is kedvet nem csináltak hozzá. Meg maga a csatorna: az ABC annyira elment a női sorozatok irányába, hogy nehéz egy attól a témától eltérő újoncnak. A PA666 és a LR kudarcánban is benne volt ez. Ez az az eset, amikor az erős specializáció már inkább hátrány, mint előny.

Synrew - 2013. 02. 15. 23:31

Cappie ás Green doki! ~~
Meg fogom nézni.

Lemoni - 2013. 02. 16. 00:04

A történettel kevesebb bajom van, mint a karakterekkel és 1-2 színésszel. A sztori jobban nyújtózkodna, de rövid a takaró, nagyon érezhető a low budget, ezért is jobb lenne, ha legalább a karakterek kidolgozottabbak lennének. Kedvelem a rejtélyes-misztikus sorozatokat, így ezt is szeretném szeretni, majd meglátom, mit hoz a folytatás, de a jelek nem sok jót ígérnek.

Bertollnok - 2013. 02. 16. 00:13

Közepes pilóta, pedig volt benne potenciál. Kiszálltam, kaszáltam. 5/10.

wondorog - 2013. 02. 16. 00:38

Tetszett a pilot, kicsit emlékeztetett anno a Veritas – The Quest-re, sajnos az 13 rész után kaszát kapott, rendes lezárás nélkül, remélem ez nem így jár, bár nagyon valószínű, sajnos a kalandsorozatokra mostanában nem vevők az emberek. Jobb lett volna minisorozatnak, hosszabb részekkel.

djangyu - 2013. 02. 16. 07:31

máshol ezt a címet adták a pilot-kritikának:

New series Zero Hour is stupid, insane, and massively entertaining

úgy látszik valahol mindenki ugyanazt látja benne… :)

Ronin - 2013. 02. 16. 07:50

Scott Michael Foster nekem valamiért nagyon ellenszenves, de már a The River óta.
Addison Timlin-ről pedig mindig a Californication néhány jelenete ugrik be. :)

AJ - 2013. 02. 16. 07:51

Nézés közben én is úgy gondoltam, hogy ebből nem két részt, inkább egy hosszabb pilotot kellett volna csinálni. Sűrű volt az egész, le akarták rendezni az alapok, szereplők ismertetését.

Az FBI-os ügynöknős rész érdekes volt, egyelőre olyannak tűnt, hogy csak benyomták, mert legyen társa a főszereplőnek.

A stílusa engem is a kalandfilmekre emlékeztetett, mondjuk nekem kicsit hasonlt Az elveszett ereklyék fosztogatóira, a nácis dolgok miatt az Indiana Jones-ra.

izellajos - 2013. 02. 16. 08:33

7/10 elsőre, van benne potenciál, végre nem egy olyan “nyomozós” sorozat, ahol azt lessük, hogy egy macskaszőrből mikroszkóp alatt megállapítják, hogy a gazdájának letört a körme miközben egy hullát cipelt végig a folyosón, mialatt vérzett, mert leesett a cukra.

Andro - 2013. 02. 16. 09:23

Nekem tetszett a pilot, bár talán tényleg kissé sok mindent raktak az első részbe. Kissé gyorsan pörögtek az események, de azért nem rossz. Az FBI-os csaj eleve nekem kissé unszimpi, de talán később még meg tudom kedvelni. Van ebben a történetben potenciál, amit remélem, a készítők ki is használnak. Tetszik a rejtély, a történet felépítése, szóval, számomra nézős lesz. Legalábbis, adok neki még 2-3 részre esélyt.

8/10 mert azért jobb lett, mint vártam, de lehetett volna jobb is.

Andro - 2013. 02. 16. 09:58

izellajos: Nagyon jól összefoglaltad a CSI-t és más hasonló, nyomozós sorozatokat. Gratula! Én is ezért nem nézem őket. XD

Dinazsolti - 2013. 02. 16. 10:13

Nekem is tetszett, de ezt a “nemdoki” dolgot még az elején fojtsuk magunkba

Elar - 2013. 02. 16. 10:24

Hát engem nem győzött meg.
Picit erőltetett Dale Brown.
A szereplők sem szimpatikusak.
A köv részt azért megnézem, de nem látok benne hatalmas potenciált.

m76 - 2013. 02. 16. 10:38

Nekem is a főszereplő személye a legnagyobb visszatartó erő attól, hogy bepróbáljam.

Karret - 2013. 02. 16. 12:01

Nekem ez a cikk hívta fel rá a figyelmemet, egyből pilot nézés, és szerintem nagyon jó. Valóban kicsit kapkodós, de talán, biztosra akartak menni, hogy felkeltsék a fókusz csoport érdeklődését. Minden esetre ennek ellenére is nagyon bejött. Azt se bánom, ha marad a kapkodás, mert szerintem érdekes a történet, ahogy többen mondták van benne potenciál, és fura mód Green doki, se irritál, sőt egész megkedveltem epizód végére.

Várom a következő hetet, számomra 7/10

pumpika666 - 2013. 02. 16. 14:02

nálam bejövős, kap egy 8ast, mert lekötött, izgalmas, bár ezt a nácis témát jópár film lelőtte már az elmúlt években
nekem semmi bajom a nácikkal(nem kell félreérteni :) ), jöhet a folytatás

julcsi - 2013. 02. 16. 17:53

nekem is bejött, kikapcsolt, kellően giccses és kiszámítható, de akkor is. most így pont jó.

paranoid android - 2013. 02. 16. 18:29

Kellemes csalódás volt. Persze kicsit kapkodós, felületes, és látszott a kevés pénz is, de ezek ellenére egy teljesen korrekt szórakozást nyújtott. Idővel akár még a karaktereket is érdekessé tehetik. Anthony Edwards meg nem egy színészóriás, de én bírom, és legalább nem tipikus főhős feje van; és a Californicationből importált kollégái sem voltak rosszak.

kabuki - 2013. 02. 16. 18:55

Elsőre nekem nem A nemzet aranya, hanem Az elveszett ereklyék fosztogatói ugrott be, amivel az alacsony költségvetésben is rokon, ha nem tévedek :)
Amúgy nem volt rossz, de tényleg nagyon összekapkodott lett a pilot, mintha gyorsbaokosba bele akartak volna tömni minden motivációt a 40 x percbe, amit ki lehetett volna bontogatni mondjuk 4-5 részben is.
Mindettől függetlenül adok rá egy 6/10-et, mert lekötött, és mert nem nagyon van másik ilyen sorozat. Még 2-3 részre biztos maradok.

ejha - 2013. 02. 16. 19:01

hááát az idoutazas mentette meg a pilotot eddig kb.
irok belehuzhatnak kicsit mert ez igy gyenge lesz.

Dor Ka - 2013. 02. 16. 19:07

a Prison Break kitalálója? komolyan? pfff…. ennél jobb ötlete is lehetett volna. sajnos nálam a nézhetetlen kategória és még a színészek sem marasztalnak a képernyő előtt.

Cseho - 2013. 02. 16. 19:24

Nem volt rossz. Alapvetően üde színfolt, mert nem nagyon van kalandsori. Nálam marad heti nézősnek.
Addison Timlin-t a Stand Up Guys-ig nem is ismertem, de abban szimpatikus lett.

Korum - 2013. 02. 17. 09:28

Nekm tetszett. Lehet hogy csak azért mert már nagyon hiányzott egy ilyen jellegű történet és nem azért ert olyan jó lenne, pár részen belül kiderül…

clark - 2013. 02. 17. 14:49

nekem tetszett a pilot ,elég jóra sikeredett.
én szeretem a kaland filmeket,sorikat,manapság nem igazán van sok ilyen.rem tud kicsit kozmetikázni a nézettségi mutatókon.
az fbi picsa lapból idegesítő,nem kellett volna ennyire erőltetni.az alapötlet is jó,sőt még a megvalósítás is,várom a kövi rész(eke)t.a pilot alapján nézős.
7/10

Datsyuk - 2013. 02. 17. 19:45

Sajnos nálam csalódás volt ez a kezdet. A színészek nem valami meggyőzőek. Nagyon látszik, hogy nem fizetős csatornára tervezték az egészet. Tisztára olyan érzésem volt mint a Revolution kapcsán. Jó az alaptörténet és sokkal többet ki lehetne belőle hozni. De a megvalósítás rossz. Ezért én már kaszáltam is. Tényleg kár érte……

Hunnenkoenig - 2013. 02. 22. 00:32

Tetszett.
Nezös marad par resz erejeig, aztan meglatjuk.

Ha mar a 666 Park Avenuet kaszaltak, ez talan kitölti majd a helyet.

Hunnenkoenig - 2013. 02. 22. 17:32

Na jo volt a 2. resz is.
Kivancsi vagyok mit hoznak ki ebböl.

Mondjuk az idöutazast majd valami paradoxonnal elintezik gondolom, vagy a sorozat alatt el se jutunk odaig, mert nem hiszem, hogy atköltözünk naci nemetorszagba a tovabbi evadokra.

Lemoni - 2013. 02. 22. 20:54

Ellenvéleményem van.
Kalandtörténet ide, kevés pénz oda, ez a második rész rémesen gyenge és unalmas volt, nem tudtak ezen változtatni a misztikus maszlagok és az össze-vissza utazások térben és időben. Anthony Edwards ennél jobb sorsra érdemes színész, Jacinda Barrett is jobban járt volna, ha inkább marad a férje barátnője a Suits-ban (bár az lehet, nem rajta múlt).

Korum - 2013. 02. 24. 10:29

Szerintem messze nem ilyen egyértelmű, hogy időutazásról lenne szó.

Lemoni - 2013. 02. 24. 18:12

Nem konkrét időutazásra gondoltam, hanem a helyszínek és a korszakok közti ugrálásokra, vagyis a távoli helyszínekre való utazásokra és a flashback jelenetekre :)

mntn - 2013. 02. 24. 19:35

Jó volt mikor megnézték eredeti archiv felvételről a filmet, aztán kis idő múlva már laptopról nézték vissza :D

Korum - 2013. 02. 24. 20:09

Aha, akkor félreértettem, azt hittem valahogy az jött le, hogy a német tiszt a mostani fickó visszautazva az időben. Vagy fordítva. Az meg gyanús volt :)

Hunnenkoenig - 2013. 02. 24. 20:45

Miert? Szerintem teljesen egyertelmü, hogy ugyanaz a pasi a naci tiszt es az ujsagiro.

Egy misztikus fantasy sorozatban ket ember ugyanugy nez ki. Biztos azert mert veletlenül eppen hasonlitanak egymasra… ezt ti sem gondoljatok komolyan ugye?

A naci tiszt levele egyertelmüen azt mondja, hogy a felesege (keresese?) helyett a vilag megmenteset valasztotta es megegyszer nem igy döntene. Szerintem ezert volt a parhuzamos meselesi stilus is.

Szerintem pont ez lesz a fordulopont, hogy most nem megy majd vissza az idöben. Igy nem kell nemetorszagot felepiteni minden reszre. Eleg dragak tudnak lenni mar a kosztümök is :-P

Korum - 2013. 02. 24. 21:17

“Egy misztikus fantasy sorozatban ket ember ugyanugy nez ki. Biztos azert mert veletlenül eppen hasonlitanak egymasra”

Azért a véletlenül hasonlítanak és az ugyanaz az ember, csak utazott az időben nem az összes lehetőség a történetben :)
szvsz valamilyen formában újjászületett. Esetleg klón. Végső esetben rokon. De ha mégis időutazás lesz a vége, akkor legalább elmondhatom, hogy sikerült meglepniük. Ha meg nem, akkor téged :)

Hunnenkoenig - 2013. 02. 25. 15:51

Hat ja, lehet csürni-csavarni, de majd ugyis meglatjuk.

Amugy ez miert került ki a kibeszelök listajarol? Csak keresöböl tallatam meg ujra.

Cancer - 2013. 02. 26. 11:07

Most néztem meg a pilotot. Komoly gondjaim nem voltak, bár nem ragadott magával. Ami viszont zavart, az a zene! Túl sok volt és túl teátrális. Mondjuk az utolsó 5-10 perc maga számomra túl teátrális volt.

Lemoni - 2013. 03. 01. 15:57

Ha nem szeretném annyira a misztikus témákat, most dobnám a sorozatot. A 3. részben már olyan ‘rózsakeresztes-Albert Einstein-sáskák-ÓmenDamien-szerű kisfiú-titkos társaság’ zavaros katyvasz volt, hogy fogtam a fejem. Rém gyenge a szálak kidolgozása, rendkívül elnagyoltak a történések, csak példának: a röhejes asztallap alá ragasztott rágógumis üzenet, amiből kiindulva majdnem elcsípik a gonosz emberrablót vagy az épület előtt a sötétben egy darab ledobott sárga tűzőszöget pont a főhős vesz észre és rögtön rájön, neki üzennek ezzel, el is indul, ahová elcsalták, kicsit később a nyomozónő sárga útjelzők nélkül is pont oda talál stb…….. A színészi alakítások is ehhez igazodnak, tudom, hogy most trendi odakinn skandináv színészeket szerepeltetni, de Michael Nyqvist minden rutinja ellenére nagyon halvány, bár a szerepe sem egy acélosan megírt gonosz, új szereplő Grace Gummer mint FBI ügynök, tehetsége egyelőre nagyon messze van édesanyjáétól. A messenger boy-t egy Henry Kelemen nevű kisfiú játssza (a neve alapján lehet magyar beütése a kissrácnak), nekem rögtön az ómenes sátánfiú ugrott be róla, bár ki tudja, milyen csavart tartogat még a sorozat.
A rejtett kódoktól a bibliai csapásokig már majdnem minden misztikus kelléket bevetettek, azaz semmi eredeti nincs a történetben, valószínűleg itt is a természetfeletti jó és rossz végső harcának kimeneteléért kell (kéne?) izgulni. Csak miért nem lehetett ezt egy kicsit profibb módon megoldani?

winnie - 2013. 03. 02. 10:46

kasza lett.

“Amugy ez miert került ki a kibeszelök listajarol? Csak keresöböl tallatam meg ujra.”

nem pörgött, lekerült. de ott van az oldalsávban, hogy “a többi kibeszélő”. ráklikkelsz és azonnal előtted lesz a link.

logan - 2013. 03. 02. 21:23

A maradék részekkel mi lesz?

Lemoni - 2013. 04. 25. 16:17

Csak rászedett a kíváncsiság, hogy megnézzem a 4. részt. Bakker, nem csodálom, hogy ilyen bőszen rejtegették, ez valami szánalmasan lapos, unalmas lett. A dialógusokról és a színészi alakításokról meg jobb nem is beszélni. Pedig megfelelő kezekben ez micsoda jó kis alapanyag lehetett volna :(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz