login |

The Walking Dead – 3×10: Where is the…

2013. 02. 18. 22:27 - Írta: human

116 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem indult annyira erősen a legújabb The Walking Dead, hiszen a múlt heti témán rugóztak egy darabig, de utána odatették magukat és a Resident Evil 3-at. Spoilerek a tovább mögött.

Úgy tűnik, hogy Rick-ékhez csapódni nem túl jó dolog külsősöknek. Most engem is bealtattak, pedig gyanús kellett volna legyen, hogy Russell (vagy hogy hívták) mennyi időt, és kedves pillanatot kap. Természetesen a fejlövés mellé járt! A rész 30 percet pazarolt arra, hogy bealtasson minket, így még erősebbnek érezzük a Governor első csapását a börtönre.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de a kocsiból kiengedett zombik miatt, hiszen a faltörő kosba ezt a rakományt rejtette a kormányzó, nekem a Resident Evil sivatagi része ugrott be, mármint a filmsorozaté. De lehet csak nekem. Ezen a héten még nem akarta lenyomni hőseinket a félszemű, csak előzetes csapást mért a rácsok mögött lapulókra.

Itt jött be az egyetlen negatívum a héten: kicsit túl sokáig tartott a lövöldözés. És itt valahol vicces is, hogy az összes walker fejlövést kap, természetfelettien, de amint egymás ellen lőnek, akkor azonnal bejön a valóság pontatlansága. Mindezt úgy, hogy ezek a csávók, akik most a börtönt lőtték, vagy 8 résszel ezelőtt távolabbról lekaszáltak egy szakaszt. Na mindegy, ez legyen a legnagyobb baj.

Viszont az akció mellé csatolt részek kicsit a semmibe mentek, kivéve a tesók konfliktusa, ami után Daryl belátta, hogy kik az igazi családja, és visszatért a fő csapatba. Emellett Andrea a kisvárosban még mindig hitt a gonosznak, a börtönben meg szinte semmi érdemleges nem történt. Amit nem értettem már a múltkor sem, az most is előkerült, de végre Maggie rendbe tette a kérdést (bár nem oldotta meg a konfliktusát a pasijával): miért viselkedik mindenki úgy, mintha megerőszakolták volna a nőt?

116 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2013. 02. 18. 22:31

“az összes walker fejlövést kap, természetfelettien, de amint egymás ellen lőnek, akkor azonnal bejön a valóság pontatlansága.”
PONTOSAN nekem is ez jutott eszembe a nézésekor.
Resident Evil FILMSOROZATOT nem kellene egy napon emlegetni ezzel… persze értem a hasonlatot, de akkor is.
Az erőszakos részt én sem értem. Semmi nem történt… miért csinál úgy, mintha bármi is történt volna. A sráccal sokkal durvább dolgok történtek. Bírom, hogy milyen kemény lett a srác.
Lori meg rohadjon el :D

Dav3883 - 2013. 02. 18. 22:40

Nekem speciel semmi bajom nincs azzal hogy Lori feltűnt, meg Ricknek ez a megörülése, ha EDDIG TARTOTT. :D
Daryl-Merle mentőakció jelenet is tetszett, legalább Merle meglátta hogy az öccse már nem olyan mint régen.. A vége meg úristen!!! mikor Axel megkapta a fejbelövést onnantól kezdve tátott szájjal néztem végig, nem mertem levegőt se venni.. jó volt ez, és még milyen jó részek jönnek ezután!:)

Soldierdsgn - 2013. 02. 18. 22:42

Maggiék a végén azért “összeölelkeztek”, vagyis egy kéz a vállon, kéz a kézen szitu volt.
A Lori ellenesek megint csak megkapták az adagukat :)
Most utólag belegondolva tényleg van valami a Resident Evil dologban :) … mondjuk a Governon túlságosan hálivúdira veszi mostanság a figurát, szóval nyiltan kiáll a tűzharcba és könnyed, szinte laza módon gyilkolja le a felé tévedő járókelőt.
Rick jól adta a dilijét. A testvér civakodás is tetszetős volt. Ty-éket nem is láttam. A rabnál meg azt hittem, hogy ki fog még derülni róla valami csúnyaság, de hát még megeshet. Mondjuk nagyon unatkoznak és az irattárban rábukkannak az aktájára vagy ilyesmi.
Daryl jókat trancsírozott a hídon, és meg lett a második baba is! Kezd a Föld újra benépesedni :)

Szerintem ez is jó rész volt, bár az eleje tényleg langyosabb volt a kelleténél.

Nema - 2013. 02. 18. 22:42

Te jó ég! Mit csináltak ezzel a sorozattal? Az őszi részek mindegyike jobb volt, mint az elmúlt kettő. Már a múlt heti sem tetszett, de ez még lejjebb vitte a színvonalat. Vagy ez a koncepció?

Mi történt az ősszel még szimpatikus karakterekkel? Rick és Glenn is rohadtul irritáló lett. :/
Lorit mi a francnak kellett visszahozni arra a fél percre. Örültem, hogy kiírták, meghalt, erre visszatér. Hát sosem szabadulunk meg ettől a ribanctól? De legalább nem beszélt.
Legközelebb mi lesz? Carol őrül meg, és zombi Sofiát vizionál majd.

Carol és a kackiás bajszú rab úgy bájologtak, mintha a 2. évadban lettek volna a farmon teljes nyugalomban. A fejlövés tényleg meglepetés volt, fel is ébredtem rá :)
A 35. percig tényleg semmi érdemleges nem történt, szóval akár kezdhették volna ott is.
De sajnos utána se lett sokkal jobb. A tűzpárbaj szánalmas volt, néhány színésznél még arra se ügyeltek, hogy legalább célra tartson. Az egész támadás érthetetlenné és értelmetlenné vált, amikor nem törtek be a kormányzóék, pedig simán lett volna esélyük rá. Ricket legalább 4-szer lőhette volna le Martinez, Glennt pedig akár el is kaphatták volna, de oda se bagóztak rá, úgy mentek el mellette.
A páncélautóval betörtek két kaput, aztán simán ott hagyják az ellenségnek?! Com’on!
Hogy került fel a csávó a toronyba? Az elvileg csak belülről volt megközelíthető? Na most vagy teleportált, vagy láthatatlanul belopakodott, át a nyílt téren. De igaz is, senki sem őrködött a bentiek közül.
Andreára már nem pazarlok sok szót, a legnagyobb fejlődésbeli visszaesés az összes karakter közül.
Michonne megint hozta a szófukar szerepét. Nem sok szabadidejét veszi el a szövegtanulás, az fix.

Ja, és a néger csávó vezette kvartett HOL VOLT?
Nyugodtan piknikeztek bezárva a kis termükbe. Nem is mutatták őket! Így spórolnak a költségvetésen, hogy egy résszel kevesebben szerepelnek?!

Xsz - 2013. 02. 18. 22:45

Kuka rész volt. A rész végi lövöldözés nem tudta kárpótolni azt a 35 perc unalmat, érdekes hogy senkit nem találtak el, bezzeg azt a hullát halomra lőtték. Rick dumája a végén: “csak jelent valamit hogy őt látja”- igen b+, azt hogy már 2 hete nem aludtál.

Pocok - 2013. 02. 18. 22:46

“Te jó ég! Mit csináltak ezzel a sorozattal? Az őszi részek mindegyike jobb volt, mint az elmúlt kettő. ”

Ja igen, ezt akartam még írni. A szünet előttiek jobban voltak.

” Governon túlságosan hálivúdira veszi mostanság a figurát, szóval nyiltan kiáll a tűzharcba”

Ez ad egy kis… tökösséget a karakternek. Lehet nevetségesen néz ki, de én imádom. Már nem is tudom melyik háborús filmben volt, hogy lőtték egymást, a főnök meg egyenesen állt a tűzvonalban és osztotta a parancsokat.

Soldierdsgn - 2013. 02. 18. 22:47

“az összes walker fejlövést kap, természetfelettien, de amint egymás ellen lőnek, akkor azonnal bejön a valóság pontatlansága.”

Ez olyan, mint a 2. évadzárónál! Igazából ha figyelitek van mellélövés, de nem annyira mutatják, meg én nem is akarnám látni, hogy félrement golyók röpködnek. (elég volt az embereknél) De amúgy pár lövés elég közel csapódott be az emberekhez.

Továbbá a walkerek azért is kaphattak pontosabb lövéseket, mert azok közelebb voltak, és nem kellett tartani tőlük, hogy visszalőhetnek, így az ő irányukból nem kellett a fedezék. Hershel felé mentek, aki meg azzal törődött, hogy túlélje, vagyis ő csak fejre ment.

Dav3883 - 2013. 02. 18. 22:51

A kormányzós kicsit olyan volt mint Gus Fring a Breaking Bad-ben :D

Mark Bolt - 2013. 02. 18. 22:51

Jó a kritika. Lövöldözésnél az ár/érték arány a kormányzó részéről nem tudom indokolta-e, hogy győztes mosollyal vonuljon el. Lelőtt 1 embert, vesztett 1 embert, a zombikkal meg semmi kárt nem csinált, mert nem a legbelső területre szórta szét, hanem a köztes zónában. Ezen kívül elvesztette a zombiszállító autót is, valamint ha mindezt az Andreája megtudja, otthagyja a fenébe. Jó, lehet mindez nem érdekli már. :D

Nema - 2013. 02. 18. 22:54

@Mark Bolt: Andrea szegény olyan hülye és nehéz felfogású, hogy szerintem ilyen csip-csup dolgokért nem hagyná ott a drága Philipjét. :P

Crias - 2013. 02. 18. 22:59

Szerintem meg rohadt jó rész volt!!!!
Engem az eleje is érdekelt, Rick megőrülése meg most csúcsosodott ki ez utána bosszú veszi át a szerepét legalábbis arra következtetek a nézéséből meg hogy merl-t nem zavarta el melegebb éghajlatra (mondjuk nem is tehette meg)
jó lesz ez, kövi részben tuti fog a csapat balhézni merle miatt.
Tényleg Ty-ék hol a picsába voltak? Nem hiszem hogy teljesen elzavarták őket…
A lövöldözés tényleg furi volt, habár az is igaz hogy más ha visszalőnek és még ráadásul fedezéket is használnak…

Andrea pedig aki megnézte a kövi rész bemutatóját a végén az tudja mire számíthat.

Soldierdsgn - 2013. 02. 18. 23:00

Amúgy meg szerintem csak 21 percig nem történt semmi különös.

A Governon lehet, hogy most csak adott egy kesztyűs pofont, vagy csak megmutatta, hogy ilyet is tud :)

superpityu - 2013. 02. 18. 23:03

a tűzharcig féltem is, hogy mi a fene lesz, az lesz a rész maradék 10 percében, hogy mindenki boldog? szerencsére gyorsan jött a kormányzó és félbeszakította az idillikus pillanatokat. bár én is fogtam a fejem, a járkálókat egyből leszedő, most meg rettenetesen célzó szereplőkön. Axel gyors elhullása után pedig várható volt, hogy a többieknek kutyabaja sem lesz.
Ty és kis csapata ha jól emlékszem gyorsan elszaladtak miután Rick becsavarodott.
Lori szelleme is nyugodtan meghalhatna, viszont arra kíváncsi lennék, hogy miért hófehér estélyi? ruhában tűnt fel.
daryl rendes kis csóka lett, és most a bátyja is közelebb került ahhoz, hogy befogadják.
amin még fennakadtam, hogy az eddig kussban lévő városlakó nőci, hirtelen fegyvert kapott, sőt az is tudja, hogy a kormányzó merre szaladgál.

Crias - 2013. 02. 18. 23:05

Ja azzal hogy betörték a főkaput lecsökkentette a mozgási területet, nehezebben tudnak ki be járkálni és nem is valószínű hogy meg tudják csinálni saját maguk a kaput, szóval jelentős veszteség ez látszott hogy áramlanak be kintről a walkerek, és ha még azt is hozzávesszük hogy a börtön másik fele is lyukas akkor nagy grízben vannak Rick-ék!! (bár ezt governor nem biztos hogy tudja)
Amúgy micsoda csapat lesz itt :)
Remélem Merlet visszaveszik a csapatba és szétcsapnak :D
Rick-Merle-Daryl-Ty :D

Nema - 2013. 02. 18. 23:06

@superpityu: Talán valami olyasmit olvastam, hogy az a menyasszonyi ruhája.

Ty-ék meg csak nem szaladtak már ki a börtönből? :o

Lajoska67 - 2013. 02. 18. 23:06

Nekem az volt a gáz mindig is, hogy ezek a lőni csak gyakorlatban tanult emberek a korlátozott készleteik mellett hogyan lőnek bármilyen lényt is 10-15 méterről fejbe. Szép eredmény lenne az is, ha eltalálnák őket egyáltalán, már ha próbálnak a készítők a realitás talaján mozogni.

Ha viszont ezt elfogadom, vagy túllépek rajta, akkor szerintem nem volt gáz ezzel a résszel. Rick pl. távcsővel nézte Martinezt a fák között, és még úgy se volt túl nagy, tehát lehetett tőle 50 méterre is, vagy messzebb. A bentiektől a kormányzóék még messzebb voltak ennél is. A toronyban lévő figurától meg a másik irányban voltak szintén vagy 50 méterre.

Emellett a zombik nem lőnek, lassan mozognak, tehát hagynak célozni. Nem úgy, mint ezek.

Úgyhogy itt nem éreztem semmi problémát.

A rész tetszett.

Soldierdsgn - 2013. 02. 18. 23:11

Nézzétek amúgy meg még egyszer a végét senki nem lő messziről zombikra, egyszer a Maggie de fél tár kell, hogy egy járkáló elessen. A többi lövés pisztolyból viszonylag közelről történik. Ergo most annyira nem cseszték el a lövöldözős részt.

gecko - 2013. 02. 18. 23:15

Axelt sajnáltam.

Én egy dolgot nem értettem az egész részben, amikor merle elszakítja daryl ingét és meglátja a hátát és beszélnek egy ideig. Ott miről van szó?

A. - 2013. 02. 18. 23:17

Pocok: hát h levetkőztette pucérra és letapizta jól, azért az molesztálás, ha nem is tényleges erőszak
de szerintem lelkileg uolyan megalázó/sokkoló lehet

Soldierdsgn - 2013. 02. 18. 23:18

gecko

Gondolom az apjukról, hogy ki miért, mikor lépett le a családból, mert verte őket az öreg.

A. - 2013. 02. 18. 23:18

bár a szexuális erőszak törvényi tényállásba beleillik (bocsi)

dean23 - 2013. 02. 18. 23:19

Ez a lövöldözős jelenet tényleg gáz volt! Walkereknek laza fejes, egymást meg egyik se találja el hiába van mindegyikük kezében távcsöves géppityu! Ez a két rész eddig elég hoki lett!

Bandido - 2013. 02. 18. 23:23

Nos hát az a lövöldözés nagyon gagyira sikerült. Hirtelen mindenki megvakult és mellélőtt.

Az írók meg nagyon rafináltak. Kiírták a szófosó Tré dogot helyette jött a bőbeszédű Whoopi.
Csöbörből vödörbe…

paranoid android - 2013. 02. 18. 23:33

Ez sem volt egy tökéletes rész, de azért nem is volt olyan szörnyű, mint ahogy néhányan siránkoznak. Kellett az “unalmas” felvezetés, különben nem lett volna ennyire ütős a végső lövöldözés. Meg a karakterek közötti kapcsolatokat is előre kell mozdítani.
Engem a célzóképesség pontosságának szelektív mivolta annyira nem zavar, a zombik mégiscsak lassabbak és nem bújnak fedezék mögé. Az viszont nekem sem tetszett igazán, hogy a Kormányzó annyira lazán ácsorgott a golyózápor és a zombik közepette, mintha ismerné a forgatókönyvet, hogy neki most még nem eshet baja.
Azt nem értem, hogy egyeseknek miért fáj ennyire még Lori szimpla látványa is. Poszttraumatikus stressz az előző évad miatt? Nem csinált semmi idegesítőt szerencsétlen látomás, és ez különben sem róla szól, hanem Rickről. Ha tippelnem kéne, Rick bekattanása a Kormányzó mostani mutatványával ütős elegyet fog alkotni.

MikkaMakka - 2013. 02. 18. 23:41

lori a sírból is kísért:S
az egész Andrea dolog nekem rejtély, h lehet ennyire hülye vagyis miért csináltak belőle azt(ez is lori átka? kell egy HP a soriba?)

Marcipáncica - 2013. 02. 18. 23:42

Na de azt mondjátok már meg, hogy hogy került a toronyba fel az ember??? A zombikat meg könnyebb eltalálni, mert lassan csámborognak, meg tényleg közelebbről lőtték őket. (Harmadszorra nézem vissza a hentelést, itthon már nem tartanak komplettnek… :D)

Marcipáncica - 2013. 02. 18. 23:44

Andrea amúgy passzol abba a közegbe. Az egész kisváros birkák gyülekezete, egyáltalán nem lóg ki a sorból!
A kormányzó pedig egy tök jó karakter, teljesen laza, és valahogy egyszerre útálom és szeretem. Vagy szeretem útálni? … :D

macilaci - 2013. 02. 18. 23:51

Voltak “érdekes” dolgok a rész végi akcióba annyi szent.
Amúgy amellett hogy hogy került a csávó a toronyba engem még az érdekelne, hogy aki a páncélautót vezette hova lett? Mert a végén mikor elmennek a kormányzóval csak egy fószer volt és én nem láttam mást a kocsiba pedig párszor visszatekertem.

Kocsolas - 2013. 02. 18. 23:55

lehet hülyeség, de a furgont vezető egyén nem volt kicsit fürge Miltonhoz, és nőies egy pasihoz? Nemtudom elképzelni hogy győzhetné meg Andreát, de a maszk is valahogy őrá utal

Soldierdsgn - 2013. 02. 18. 23:59

Andreát lehet hülyének nézni,(mert most már én is úgy látom, hogy az is) de régebben is sokan mondták, amikor még csak a néző tudta igazán, hogy milyen is a kormányzó, Andrea előtt csak a rózsaszín köd volt és nem tudta az ármánykodásokat… de most?! Kapott fejakváriumokat(erre kapott egy hülye magyarázatot), egy régebbi barátja le akarja hentelni a pasiát, megtudta, hogy Glenn és Maggie itt volt és megkínozták(mondjuk ezt rákente Merle-re), továbbá Darylt ki akarta végezni, és még mindig hisz ebben az emberben és helyben??? Hát fura.

A tornyos csávó meg nem tudni, hogy került fel, tuti Ninja, de ha megmutatták volna, akkor nem ütött volna ekkorát a headshot rész, mert rákészültél volna a támadós jelenetre. Képzeld el azt, hogy bemászott, és felment. Gondolom ezért is volt kiemelve Glenn kérdése, mikor végignézett a börtönlakókon, hogy “Ki őrködik?”

Mark Bolt - 2013. 02. 19. 00:04

Egyébként az “unalmas” részek szerintem nem felvezetik a lövöldözést, hanem egyszerűen szerves részei a sorozatnak. Nincs minden pillanatban akció, kellenek a lelkizgetések, minden kis apróság jó bele, ami kicsit hozzátesz a karakterekhez.

Hát az utolsó évad arról fog szólni, hogy berendeznek maguknak egy helyet, Rick 24 órában tévézik, meg veszekszik a nőjével. :-D

Soldierdsgn - 2013. 02. 19. 00:06

A zombiszállító vezető lehet, hogy elfutott Martinezig és beszálltak a kocsiba, ami az erdőben állt, és amikor megjönnek Darylék már nincs ott.

wondorog - 2013. 02. 19. 00:07

A fejlövésig én is untam a részt, de betudtam vihar előtti csendnek, még van 3 rész az évadból, gondolom a zárásra tartogatják a nagy leszámolást.

paranoid android - 2013. 02. 19. 00:11

Pocok:
“Már nem is tudom melyik háborús filmben volt, hogy lőtték egymást, a főnök meg egyenesen állt a tűzvonalban és osztotta a parancsokat.”

Az Apokalipszis most-ból Robert Duvall klasszikus jelenetére gondolsz szerintem.

Aragorn83 - 2013. 02. 19. 00:11

wondorog: Még 6 rész van. 16 részes az évad. :)

gabika - 2013. 02. 19. 00:12

Sziasztok.

Nekem ami kiverte a biztosítékot az a rész végén a röpke elözetes a következő részből…

a “Kormányzó” a másik szemére “vakul” meg?! vagy most már tényleg álmos vagyok és rosszul emlékezek, de tuti, h baki a vége :)

David R. Blake - 2013. 02. 19. 00:15

Nem tudom, kövezzetek meg, de nekem tetszett!
A múltheti rész is, de ez talán még jobban! :P

Na, de akkor jöjjenek a részletek!
Facebook-on már kiadtam magamból, de Andrew Lincolnt a mai rész után kb. 3 szóval tudnám csak leírni: BASZOTT JÓ SZÍNÉSZ!!!!!! Így nagybetűkkel, és tonnányi felkiáltójellel!
Én leszarom, hogy sokan utáltátok/játok Lorit, mert sem a múltheti, sem a mostani részben nem rajta volt a hangsúly, hanem Ricken! És Lincoln valami állati jól hozta a zavart fickót, aki tudja, hogy nincsenek vele rendben a dolgok, de mégis próbál magyarázatot keresni a megmagyarázhatatlanra, a saját őrültségére. Szerintem remekül játszott!

Daryl, és Merle:
Náluk ezen a héten kb. az volt a lényeg, hogy Merle is megtudja azt, amit m már régóta tudunk: Az öcskös már régen nem az, aki Atlanta előtt/közben volt.
Emellett még kaptunk egy kis érdekes adalékot a múltjukból is, ugye hogy apuci verte őket. Valamint, hogy bár Merle játsza a sértette, valójában ő az, aki mindig cserben hagyja az embert.
Azon a részen pedig kicsit felhorkantottam, amikor a hídon megláttam a folyó nevét. Ugye mielőtt találkoznak a mexikkel, azon vitatkoznak, hogy melyik mellett lehetnek, és persze, hogy Daryl-nek volt igaza! :D

Woodburry:
Szerencsére (?) nem kaptunk sokat, a lényeg itt sokkal inkább azon volt, hogy a Kormányzó próbálja behálózni/ maga mellett tartani Andreát, de persze azért Miltont is “ráállítja”, nehogy valami hülyeséget csináljon.

Ha már a Kormányzó szóba jött:
A támadás szerintem itt sokkal inkább azt a célt szolgálta, hogy bemutassa:
1.) “Én is tudok kemény lenni, ha akarok, sőt nem kerülne sok erőfeszítésbe, hogy eltöröljelek titeket a föld színéről, de egyenlőre inkább mégsem teszem meg.”
2.)Agyilag ez a fazon sincs teljesen rendben. Így azért meg lesz a pikantériája a kis face-off-jának Rickkel!
Ja és az autó bad-ass ötlet volt, nagyon tetszett! Bár valaki írta, hogy “páncél-autó”, nos nem, ez csak egy sima teherautó volt.

Aztán mi van még?
Ja, igen Axel. Hát, gyanús volt, hogy ennyi screen-timeot kapott! :D Amúgy kár érte, kedvelhető fickónak tűnt.
Tyrees-ék meg valószínűleg a börtön egy távolabbi pontjánál campeltek le, és azok után ahogy Rick viselkedett valahogy meg tudom érten, miért nem igyekeztek a segítségükre.

Aztán azoknak pedig, akik a szereplők “béna” célzására panaszkodnak csak annyit tudok mondani, hogy:
1.) A walker nem lő rád vissza, szóval nála van idő célozni.
2.) Ha viszont egy sima emberrel játszod meg ezt, akinél szintén puska van, hát elég valószínű, hogy te fogsz fűbe harapni!
De ezt gondolom, már leírták előttem! ;)

Egyedül egyvalamit nem értettem csak:
Ugye amikor a walkerek elszabadulnak a kocsiból Michone kivont karddal kirohan kaszabolni, miközben az elkódorgott duli-fuli Glenn felszedi az “apósát” a kocsival. Közben persze látjuk a Rick, Daryl, Merle triót is kint, de a záró képsorokban sehol sem látni a szerecsen hölgyeményt!

Soldierdsgn - 2013. 02. 19. 00:18

gabika

ezt már felvetett valaki a promónál is de akkor nem írtam be, az a tükörben lévő tükörképe! Lehet látni, hogy valamit akar csinálni(nem írom le, hogy mit, mivel, mert spoileres)…

Crias - 2013. 02. 19. 00:20

wondorog
Akarod mondani van még 6 rész az évadból :)

Lui - 2013. 02. 19. 00:20

Na erről van szó kérem szépen. Jó volt, ütött, volt anyázás a rész során.
ÍGY KELL :D

David R. Blake - 2013. 02. 19. 00:23

@Soldierdsgn:
Köszi, így már érthető! :D
Én is néztem a promo annak a részénél, hogy ekkora failt nem csinálhattak a készítők! :D

Vasile - 2013. 02. 19. 00:26

paranoid android – 2013. 02. 19. 00:11

Pocok:
“Már nem is tudom melyik háborús filmben volt, hogy lőtték egymást, a főnök meg egyenesen állt a tűzvonalban és osztotta a parancsokat.”

Az Apokalipszis most-ból Robert Duvall klasszikus jelenetére gondolsz szerintem.

Valamivel frissebb a Sólyom végveszélyben,abban volt egy ilyen őrült :)

Soldierdsgn - 2013. 02. 19. 00:28

David R. Blake

“de a záró képsorokban sehol sem látni a szerecsen hölgyeményt!”

Pedig ott van. Beszáll a kocsiba, majd kiszáll és odaáll a többiekhez a kerítéshez és néznek le Rickék felé gyönyörködve a táj szépségében, csak nagyon elbújt a többiek mögött :)

Crias - 2013. 02. 19. 00:28

David R. Blake
Michone ment az öregért és a végén Glennel együtt beszálltak a kocsiba.
Engem speci hidegen hagy hogy kiírtak az összes börtönlakót, így legalább lezárult az a rész.
Én mindig azon gondolkoztam hogy vajon mikor támadja hátba a csapatot egyáltalán nem volt bizalomgerjesztő.

donka - 2013. 02. 19. 00:30

én is tükörre gondoltam a promoban, viszont Daryl-nél tényleg volt egy hiba az erdőben. Vágás előtt a háta jobb oldalán van a tetkója majd mikor elkezd sétálni már a balon…

David R. Blake - 2013. 02. 19. 00:32

Óh, köszi, úgy látszik, valahogy akkor kimaradt az, amikor Michone is beszáll a kocsiba. :)
Mentségemre szolgáljon, ma egész nap betegeskedtem, és már egy kicsit fáradt is vagyok, gyakorlatilag csak a magyar felirat miatt vártam eddig a lefekvéssel! De teljesen megérte! :)

Soldierdsgn - 2013. 02. 19. 00:35

Ja a tetkó az ciki, lehet vertikálisan megfordították a képet, (főleg, ha megfigyeled a sebhelyet az arcán!) mert tengelyugrás volt, és így küszöbölik ki, nem tudom, de nagyon sok filmben és sorozatban van ez a baromság :/

Dav3883 - 2013. 02. 19. 00:36

igen, nagy valószínűséggel a tükör miatt látszik úgy, mintha a másik szemén lenne a heg.

amúgy akik írják, hogy Andrea milyen buta, meg nem jön rá semmire, nem hagyja ott a kormányzót, szerintem nem véletlenül van így. csak aztán nehogy az legyen majd, hogy Andrea kísérli megölni a kormányzót, vagy talán meg is öli!:)

jim455 - 2013. 02. 19. 00:40

Jobb rész volt mint az előző de a végén az akció az nagyon nem stimmelt, határozottan gáz volt.
Baszki mikor lelőtték Axelt megörültem, hogy végre történik valami aminek tényleg súlya van, erre persze, hogy pont az a csávó hal meg aki alig szerepelt, komolyan nehéz lett volna kiírni legalább 1 régebbi karaktert? Úgy is jönnek majd Tyreese-ék, de még így sem merték meglépni. A Kormányzó meg örül a végén, miért is? Martinez meg vagy 5-ször 1 méterrel Rick mellé lő, ez kész. Ha meg nem akartak kinyírni mindenkit csak figyelmeztetni az is hülyeség, mert minek halasztani ha most lerendezhetnék.

további észrevételek: Glenn irritál, Tyreese-ék meg eltűntek, hogy hova az jó kérdés, remélem látjuk még őket.

_Peter - 2013. 02. 19. 00:40

Nem tudtam, hogy itt nagyobb az élet mint a kibeszélőben. Szóval átmásol ahogy én láttam:

Szemét egy rész volt a jó értelemben, altatott aztán bumm! Rick elment gombászni, mint anno Daryl virágért, de remélhetőleg most már összeszedi magát. Én értem, hogy megzuhant a történtek, felelősség miatt, de ennyi erővel Carlnak is lenne bőven oka befordulni. Mégis ő, egy gyerek az egyik legerősebb mentálisan.

Azt mindenki várhatta Daryl és Merle kulcsfontosságú pillanatban mennek majd vissza a csapathoz. Így is lett.

Vicces volt, ahogy a rab Daryl távollétében rámozdult Carolra, de a Governor támadása megoldotta ezt a szitut. Egyébként is kezdett túl sokat beszélni, várható volt a halála. Michonne-ért ugyanezen okból nem kellett aggódni, tartja az 1 rész/1 szó tempót, ő még sokáig életben lesz.

A mexikói család gondolom csak töltelék volt, hogy Merle lássa Daryl megváltozott. A Cutty féle csoport biztos lesz még. A Glenn-Maggie feszkó kicsit erőltetett számomra, oké a trauma, de örüljenek hogy élnek! Nyilván Merle visszatérésével fokozódik az egész.

Andrea jelenetek továbbra is rémesek. Michonne-ban nem bízott, a városka minden gázos dolgán túllépett a szebb világ reményében. De most már tudja a Governor elrabolta a régi spanjait, és hogy elment megtámadni őket. Ha még ezek után is a következő részben tovább gondolkozik maradjon-e Woodbury-ben mint First Lady…
Logika alapján tehát ő is visszatér a csapathoz.

Azért a Governor is vesztett ezzel az akcióval, két embere biztosan meghalt az őrtoronyban és a kocsinál, a trjóai faló sofőrjét nem figyeltem.

Összeségében remek, én már a farmos évad közepén is pont ilyen témákat vártam: hogy ne csak zombikkal küzdjenek, hanem más túlélőkkel, egy igazán rohadék Governor tényleg megerőszakolta volna Maggie-t stb. Érdekes, hogy bár az egész telet átugrották, most lassan, valós időben történnek az események. (gyakorlatilag Lori 1 hete halt meg kb.)

ck22 - 2013. 02. 19. 00:43

Ugyanazt a színvonalt hozza, mint az őszi részek, érthetetlenül lehúzós a kritika.16 részes lett az évad, ennél rosszabb “átlag” epizód, ne legyen.
Fegyver párharc is király volt.
Tesók összefogásának meg örülök.
Valóban, ez nem sorozat, hanem mozifilm színvonal a The Walking Dead.

_Peter - 2013. 02. 19. 00:46

Egyébként azt bírom a Walking Deadben, hogy sok szereplőnek a nevét se tudjuk szinte. Aztán meg jön egy rész és úgy beszélnek úhh igen a Martinez az aztán egy Rambo, a Martinez bizony! Meg a töltelékek közül aki hirtelen sokat kezd beszélni, annak hamarosan kampec.

Soldierdsgn - 2013. 02. 19. 00:48

Én úgy tudom, hogy 1 embere halt meg az őrtoronyban.
Én azt vártam, hogy jó sok flashback lesz a télről az intro előtt, de eddig egy sem volt :(
Szerintem Carlt direkt úgy írták meg, hogy ő most badass legyen és ne zuhanjon be, mert az már sok lenne. Ricknek is már észhez kell térnie, mert szar került a palacsintába. Reménykedtem, hogy Axelről még idő előtt kiderül, hogy pedofil sorozatgyilkos és csinál egy kis feszkót, de sajnos nem, jó emberként távozott! :)

Dav3883 - 2013. 02. 19. 00:51

_Peter: igen, ezt én is észre vettem :D pont ugyanezen gondolkodtam, beszélnek arról hogy Martinez mekkora katona, feláldozza magát meg minden, eddig 1 szó ha esett róla.. meg most katonacsajszi is.. egyik epizódban azt se tudtuk ki ő, másikban meg már 3 mondatokat beszél. gondolom akkor hamarosan a néger csákóról is lesz szöveg, annak még a nevét se tudjuk :D

Nema - 2013. 02. 19. 00:54

_Peter: Hát eddig nem is tudtuk Martinez nevét, csak most a részben elhangzott annyiszor, hogy megjegyezte a néző. És tényleg van valami Rambós benne :D
Szegény Oscar meg nem beszélt sokat, aztán mégis otthagyta a fogát Woodbury megtámadásakor.

Nema - 2013. 02. 19. 00:56

Egyébként a következő résztől azt várom, hogy Carl leváltja az apját, és mint a csoport badass vezetője, támadást intéz a kormányzóék ellen. :D

Soldierdsgn - 2013. 02. 19. 00:58

Hát ha jól emlékszem a néger, aki első szereplésénél nyilazott ő Shumpert vagy Shupert. Van még valami Tim,aki ázsiai náluk, meg Martinez = “színes kis társaság” :)

Eli - 2013. 02. 19. 01:04

Magam sem értem hogy miért, de minden kibeszélőnél elkezdem olvasni a kommenteket. Végül persze olyan 10-15 után röhögve abbahagyom. Ez most mennyi lesz nézettségben 13 milla? :))
Már be se szólok, inkább csak annyit, nekem ez is tetszett nagyon, szeretem ezt a sorozatot.

enn - 2013. 02. 19. 01:06

David R. Blake leírta nagyjából, amit gondoltam, így nem nagyon ragoznám a dolgot. Viszont imádom, hogy mindig találnak valami elvetemült módszert a zombiirtásra, lásd a csomagtartós incidens. :D Darylnek emelnék egy szobrot szívesen.

Llew - 2013. 02. 19. 01:11

Hát, ez elég pörgős lett a végére.
Nem csíptem a szakállast, de nagy kár, hogy az évad eleji új arcokból senki nem maradt. Már csak az új négyes van, de róluk meg most elég alaposan megfeledkeztek.
A lövöldözésben az volt nagyon béna, hogy még a rutinos Rick is elfelejtett lőni. Ha egy fél méterrel Martinez mellé céloz, persze, hogy nem találja el.
A zombi szállító érdekes ötlet volt, bár kicsit sok volt a rakomány. Pillanatok alatt tele lett zombikkal a belső udvar.
Abban a jelenetben nagyon jól kijött, hogy miért Michone a legjobb zombik ellen. Mindenki vadul lövöldözött, meg csépelt, miközben ő lazán, könnyedén, már szinte elegánsan intézett el majd annyit, mint a többiek együtt.
A Kormányzó elég agybajos egy fazon, de a legnagyobb veszélye, hogy megvan ez a maréknyi fanatikus – bár lassan fogyatkozó – csapata. Ezek után nem nagyon marad más opció, mint Glen javaslata.

Soldierdsgn - 2013. 02. 19. 01:15
David R. Blake - 2013. 02. 19. 01:17

@_Peter:
Nem tudom, Martinez-t így név szerint elég gyakran említették, mint a Kormányzó “bal keze”, ha már Merle volt a jobb! :D
Az persze más kérdés, hogy nem volt sok szövege, de akkor is elég gyakran elhangzott a neve.

Soldierdsgn - 2013. 02. 19. 01:36

Érdekes, hogy arra itt senki nem gondolt, hogy a zombiszállító az Andrea volt. Visszanéztem, és elég nőies a sofőr, továbbá maszkban is volt, meg kendőben, meg teljes álcában, továbbá nem Michonera lőtt, hanem a buszra! És Ricknek is pont akkor fogyott ki a lőszere, mikor becélozná…
Hogy miért hozna oda walkereket, hát az az elméletem még szegényes, de hogy a két felet elválassza?! Nem tudom, lehet agyamra ment a fáradság és a betegség :)

Aragorn83 - 2013. 02. 19. 01:39

Soldierdsgn: Nem jó az elméleted.

Ad1: Miért vinne zombikat a társai nyakára? Mi okból tenné kockára az életüket?

Ad2: Már csak azért se lehet Andrea, mert ő épp Woodbury-ben érdeklődött róla, hogy hol van Martinez és a Govenor.

Llew - 2013. 02. 19. 01:40

Andrea Woodburryben volt mikor a Kormányzóék már régen eltűntek, így elég nehezen lehetett volna ő. Na, meg azzal totál hülyét csináltak volna a karakterből – az eddigiektől is jobban -, ha a múlt részben még lecseszi a Kormányzót, hogy miért nem szólt neki a haverokról, most meg segítene neki megtámadni őket.

Soldierdsgn - 2013. 02. 19. 01:45

Nem az én elméletem, én is olvastam egy másik TWD fórumon, én már csak azon elmélkedtem, hogy ha belegondolva ő lenne az, akkor mi a rákért vitt volna oda kóricálókat :)

David R. Blake - 2013. 02. 19. 01:51

Ez a kóricálók kifejezés annyira tetszik! :D
A Hungaro-mémek egyik jobban sikerült válfaja! :)

liberatore - 2013. 02. 19. 03:23

Én se értettem ezt a teljesen felesleges konfliktust Maggie körül. Már annyi dolog történt velük 2. évadban is, hogy egy pszichiáter, egy hét alatt milliókat keresett volna rajtuk, ha elkezdenének mesélni. Erre most meg, emiatt a kis “semmiség” miatt van balhé? No, mindegy.

A rész kritikájával is egyetértek. Altató rész, a vége bepörgött, de túl hosszúra sikeredett. Még 6 rész van hátra, de remélem majd kárpótolni fognak, ezért a 3-4 unalmas rész miatt. Sajnos nem tudta tartani az évad eleji formát. Összességében, szvsz még mindig tele van, ilyen kisebb hibákkal a sorozat, ami néha idegesítő. Persze lehet bennem van a hiba, mert valószínűleg odakint még mindig zabálják és megint brutál nézettséget hozhatott. :D

liberatore - 2013. 02. 19. 03:36

Ja, és tényleg hiányoztak Tyreesék :( Biztos visszatér még, mert Rick a rész végén olyan irgum-burgum fejet vágott, hogy minden erőt mozgósítani fog, (Tyékat is beleértve) hogy kiüsse a kormányzóékat.

secret - 2013. 02. 19. 07:18

én azt hittem, hogy a russel képek kimenetele az lesz, hogy vagy lefekszik a rövid hajú csajjal (asszem carol), vagy megerőszakolja. merthogy ilyet már próbált a szőkével.

Cseho - 2013. 02. 19. 08:50

Engem csak Lori bosszantott. Végre kiírták erre megint itt van… Rickből Szellemekkel Suttogó lett -.-‘

Brynden Rivers - 2013. 02. 19. 08:57

“miért viselkedik mindenki úgy, mintha megerőszakolták volna a nőt?”

Elég furcsa kérdés :/
Talán mert a nemi erőszak nem egyenlő az erőszakos közösüléssel?

Ginevra - 2013. 02. 19. 09:24

“miért viselkedik mindenki úgy, mintha megerőszakolták volna a nőt?”

Miért akadnak fel egy ilyen kis semmiségen?

Hát ööö lássuk csak. Először is mondjuk ha már csak pasik kérdezik ezt a marhaságot, fordítsuk meg, és tegyük fel, hogy pasiként elkap titeket egy másik pasi, aki jóval erősebb nálatok, mögétek áll, mindeneteket letaperol, igen, ott is, és épp csak “nem rakja be”. Akkor a kiszolgáltatottság érzete nem lenne ugyanúgy meg? De ha még így sem áll össze a kép, mert ennyi fantáziátok nincs…
Nézzük Glenn oldaláról a dolgot. Ti hittetek volna csont nélkül a barátnőtöknek, hogy “csak összetapizták”, de a konkrét aktus nem történt meg? De ha nem is történt meg a közösülés, akkor is nem lennétek ugyanúgy bosszúszomjasak? Ha valaki ezt tenné bármilyen női hozzátartozótokkal, akkor ez semmiség lenne?
Lássuk Maggie oldaláról a dolgot. Lehet, hogy felborult a világa, és igen, zombikat ölt, és zombik rontottak rá, de azok nem emberek. Eddig egyetlen ember sem gyalázta őt meg, volt vele szemét, nem kínozták, hanem az embertársai segítették. Vagyis már alapból, hogy belefut egy ilyen állatba az kiborító. Amit meg tesz vele a Governor az éppúgy erőszak, mintha közösült volna vele. Ráadásul kilátásba helyezi, hogy ha nem teszi, amit kell, akkor Glennek annyi. Aha, tényleg, ezek után biztos simán túl kellene lépnie a dolgon…
Bármily meglepő is, de még a speciálisan képzett katona nőknél is ez a “legjobb” vallatási technika.
Korábban is írták, de én is megemlíteném: ha ilyet tesz valaki egy nővel, azért jogilag is éppúgy elítélhető, mintha közösült volna vele.
Ehh, azért ez a hozzáállás -pláne nőként- nagyon bosszantó.

Kenny - 2013. 02. 19. 11:05

Tetszett a rész, de ez főleg a végének köszönhető. Az első felében folyamatosan fogtam a fejemet…

A két liba nagyon kiakasztott. Andrea a nemrég történtek után hogy lehet ennyire sík sötét? Esküszöm ilyen hülye embert keresve is alig találnék a valóságban. Bammeg a faszija fejeket tart a szobájában, meg hobbiból egy barátját és a testvérét összeengedi, hogy küzdjenek halálig, plusz elfelejtett neki szólni, hogy két barátját is hobbiból fogságban tartja és molesztálja, meg amúgy is úgy viselkedik, mint egy gyépés pszichopata, és ezek után is így bízik benne?! Jesszusom…

A másik meg Maggie. Oké, hogy trauma neki, meg minden (nem mintha nem történtek volna már velük 1000x durvább dolgok is), de mi a retekért Glennre haragszik érte? Vazze, szegény csávó egy alkarcsonttal kellett, hogy agyonverjen egy zombit, és akkor még ő a rohadék, amiért a kormányzó egy elmebeteg? Kiakaszt. (Carol meg újdonsült halottunk mosolygós chitchatje is érdekes volt, na meg újra Lori, viszont ott nekem is tetszett a Rick-et alakító színész játéka.) Szóval alapjában véve nem a rinyap.naságot találtam zavarónak, hanem ahogy ezt előadja. Mintha Glenn lenne a rosszfiú, mikor speciel szerintem ő került a f.sz rosszabbik oldalára.

A másik, hogy a kormányzó vígan áll a kocsi mellett, lövöldözik a levegőbe, és semmi baja nem esik? De jó, ezt még elfogadom, a többiek fedezték. Bár őszintén szólva azt vártam, hogy mikor vágja bele a nagykést a semmiből előbukkanó Merle vagy Daryl. De aztán végülis Ricket segítették ki. :)

Bertollnok - 2013. 02. 19. 11:31

A rész rendben volt nálam, csak a vége rettentően bárgyú, béna, D-kategóriás akciófilmbe illő. Komoly “csapás” volt ez a börtönre… Vittek oda egy mikrobusznyi élőholtat (~egy pohár vizet a tengerbe), meg teletárazták az aktuális hullajelöltet, akinek még a nevét sem nagyon tudni.

Mindezért ellőttek úgy 10000 töltényt a vakvilágba (ne feledjük, az utánpótlás nem biztosított), elvesztettek egy noname-et ők is, plusz méginkább magukra haragították Rickéket. Governor nem egy Napóleon…

(Szerintem nem kéne ezeket a harci jelenetek erőltetni.)

liberatore - 2013. 02. 19. 12:48

Ginevra: Most nézzük azt mik történtek vele vagy másokkal eddig:

– Kinyírták Sophiat, aki pajtában éldegélt pár hónapig. (?) Ez mondjuk nem kapcsolódik hozzá annyira.
– A zombik csemegéznek az anyja agyából. Ez ugye 2. évadzáró és a végén, Rick beszédénél nem tűntek nagyon letörtnek.
– Ijfú titán T-Dognak lőttek, Hörsöll elvesztette a fél lábát és neki meg konkrétan ki kellett nyírnia Lorit, mikor hasfelmetszőset játszottak rajta a kis Carlal.

Ezek konkrétan meg se kottyantak eddig neki. Most meg amikor a kormányzó úr visszatámadni készül “elLorizza” magát. Tényleg oké, hogy hagy valami nyomot benne a mini rape, de azért ez, a felsoroltakhoz képest nem nagy cucc.

Soldierdsgn - 2013. 02. 19. 13:30

Most tényleg mi döntjük el, hogy melyik karakternek mi fáj és mi nem fáj? :)

r.zsofi - 2013. 02. 19. 14:27

Az eleje uncsi volt, a vége meg logikátlan….
A kritika kérdése jogos: mi a fenéért játszik Glenn világvégét? Mert meglátták Maggie cicijeit?
A benti konfliktust sem értem: miért jobb elmenekülni a kormányzó elől ki az erdőbe? Ráadásul azt hozták fel indokként, hogy mert ja, mi lesz ha betör a börtönbe egy horda…miért, az erdőben ez nem eshet meg? Ott nincsenek hordák? És ott még rácsok, falak sincsenek….szóval nem értem, ez miért vita tárgya? Mármint a megyünk/maradunk kérdéskör.
Aztán az is eléggé vicces, hogy néznek bambán előre a rab meg Carol, konkrétan arrafelé, amerről jött a fejlövés. OK, tegyük fel, hogy nagyot hallanak és nem tűnt fel nekik se a dzsip, se a rabszállító zümmögése, ahogy a közelbe értek, de hogy könyörgöm ARRAFELÉ néznek, ahol a kormányzó és társai kievickélnek a kocsiból, szétszélednek, fedezékbe (már aki…) helyezkednek és elkezdenek támadni….na neeeee.
A kormányzó kiállása a sortűzbe meg egyenesen nevetséges volt sztem.
Rick jó lenne ha vagy teljesen bekattanna, vagy felépülne, mert ez a pár részenként előveszem 5-10 percre ezt a témát nem jó. Mintha csak időhúzásnak kellene.
Az új csapat annyira kiakadt Rick előadásán, hogy leléceltek?
Daryléknek örülök, bár Merle úgysem tagadja meg a saját jellemét. Majd az újakat akasztja ki rendesen…

Soldierdsgn - 2013. 02. 19. 14:39

Azért nem arra nézelődtek, mert halántékba kapta a lövést… A zombiszállító kicsit arrébb volt, és gondolom amikor jöttek nem max fordulaton pörgették a kocsikat. A többiek akik meg fedezékbe voltak, azok meg az erdőben álltak meg. Pont nem őrködött senki, aki konkrétan az ilyen eseményekre figyeljen.

Valaki mondta, hogy a kormányzó csak a levegőbe lőtt. Mert rájött, hogy jól visszhangzik a hely, és hogy jöjjenek a járkálók, azért tette.

Oldirty - 2013. 02. 19. 15:05

Nem szoktam a bakikra odafigyelni de ez elég gagyi hatást keltett bennem 22:28-nál a kocsi csomagtartóját rávágja a zombi fejére Daryl Dixon, és a keze csupa vér lesz. A következő pillanatban meg már semmi, patyolat tiszta:-)

Kindzsal - 2013. 02. 19. 15:09

Ma neztem meg. 2 kerdesem lenne hatha van ra ertelmes magyarazat, hogy tuszkoltak be ANNYI zombit egy kis mikrobuszba. Mert jo bohocok is elfernek a kisautojukba vagy 8-an a cirkuszban, de kipattant belole vagy 20-30. Illetve, hogy tettek be oket a jarmube? A tobbi bamban allt es vartak hogy betereljek oket a marhavagonba? A bonus: ezek a zombik nagyon lojalisak lehetnek ha el sem indult 1 sem a kormanyzo es csapata fele:D

De a legjobb a kisrac aki berettaval lovoldozik:D az elso loves hanyatt vagta volna vagy ugy bedurran a valla, hogy meg egy lovest nem tudott volna leadni…de betudom az adrenalinnak. A tobbiek meg nem katonak nem olyan egyszeru assault rifle-vel loni, szoval ertheto a pontatlansag.

Soldierdsgn - 2013. 02. 19. 15:41

Annyira nincs sok zombi abban, tizenvalahány volt benne, a többi kintről jött be. A becsalogatásnál meg el tudom képzelni, hogy vagy bedobtak nekik egy csalit, vagy kinézem azt is, hogy embercsalit, aztán rájuk zárták.

Az az érdekes, hogy a zombi, akit a kormányzó fejbe lőtt, az ellátogat Rickhez is, amikor megérkeznek Darylék! :) Szóval ilyen bakik most voltak benne sajna, meg Daryl csomagtartós jelenete, aztán patyolattiszta keze, továbbá a vízszintes képtükrözése…

Gutowsky - 2013. 02. 19. 15:43

Most látszik mennyire sebezhető a börtön.
Túl nagy, védhetetlen kerítések, pláne éjjel.
Simán kivagdalhatnák, észre se vennék a bentiek.

De ugyan úgy a város is.
A kapunál van 4-5 őr, hátul meg a múlt részben simán bejöttek a kibontott kerítésen a zombik.
Egyébként a városiak fegyveresei szépen kopnak.

Én most válaszként azt csinálnám, hogy odamennék éjjel, és a kapu fölötti falon ácsorgókat leszedném, a nagy autójukkal, amit meg otthagytak a börtönben, betörném a kaput és viszlát.
Hadd legyen ott is egy kis zombi beáramlás.

Ginevra - 2013. 02. 19. 16:04

liberatore:

– Kinyírták Sophiat, aki pajtában éldegélt pár hónapig. (?) Ez mondjuk nem kapcsolódik hozzá annyira.
Jól mondod, nem kapcsolódik, úgy kb. semennyire sem, alig ismerte akkor még a többieket.

– A zombik csemegéznek az anyja agyából. Ez ugye 2. évadzáró és a végén, Rick beszédénél nem tűntek nagyon letörtnek.
Öööö, mennyi ideig is volt bezárva az anyja a pajtába? Némi ideje volt, hogy feldolgozza, hogy meghalt az anyja, nemde?
– Ijfú titán T-Dognak lőttek, Hörsöll elvesztette a fél lábát és neki meg konkrétan ki kellett nyírnia Lorit, mikor hasfelmetszőset játszottak rajta a kis Carlal.
T-Dog érintőleges, nem játszik nagy szerepet Maggie életében, a után meg némileg meg volt zuhanva:DD, csak éppen akkor Rick volt a hangsúlyosabb.

De most tényleg, mik ezek terminátorok??:)) Menni kéne zokszó nélkül, bármi is történjék? Nincs olyan, hogy ok, most akkor pöppet besokalltam? Amúgy meg lehet, hogy kissé ki van bukva, de mikor action volt, ugyanúgy jött a géppityuval lövöldözni, és közben nem sírdogált, ilyen ez…

Ginevra - 2013. 02. 19. 16:26

Kenny

Nem Glennre haragszik. Azért haragszik, mert ez történt vele, és nem tudta megakadályozni. Saját magára haragszik, hogy “gyenge” volt. A legtöbb megerőszakolt nő saját magát szégyelli a történtek miatt. Úgy érzik, most már ők romlott áruk, így nem kellhetnek a szeretett személynek többé. Ergó eltaszítják maguktól, mert saját maguktól is undorodnak. Itt is ez történik kicsiben. Igazából a készítők egészen reálisan kezelik ezt a kérdést.
Azt meg nem igazán lehet összehasonlítani, hogy kinek volt rosszabb a fogságban. Nagyon megverték Glennt? Igen, persze. Meg kellett magát védenie a zombiktól? Igen, meg, de azt eddig is kellett neki. Meggyógyulnak a sérülései? Meg. Ezt a részt nem lehet Maggie-ével összehasonlítani. Azt, hogy be volt zárva, és tehetetlen volt a fogva tartóival szemben, azt inkább, az hasonlít jobban arra, amit Maggie érzett.

A. - 2013. 02. 19. 18:16

a Kormányzó azért jó karakter, mert ő behozta a lelki terrort is a sok zombulás mellé (lásd amit Maggievel tett v. Glennel)
andreát is érzelmileg manipulálja, elég jól:)

ruskyy - 2013. 02. 19. 19:18

Ez a legtúlértékeltebb sorozat, ami mostanában fut.
Szerencse, hogy csak így letöltve, háttérben futtatva követem már. Nem szívesen járulnék hozzá a TV-s nézettségéhez :)
Idegesítő karakterek, gagyi sztori, ami zombi-apokalipsztikus terén nem akar sehogy sem előre haladni.

Persze, ha eszembe jut nézem majd, de kár érte.

Nabu - 2013. 02. 19. 19:23

A 9-es rész nagyon gyenge volt, ez már nem annyira. Rick megőrült: nekem tetszett, jól játszotta a színész, nem volt vele bajom. Meggie-Glenn: ahogy az eddigi összes konfliktusoknak, ennek sincs semmi értelme, érdektelen és fárasztó, annak ellenére, hogy a szerethetőbb karakterek közé tartoznak. Senki nem erőszakolt meg senkit! Lépjünk tovább. Glenn – Hershell: Úgy tűnik a koreai hirtelen önképzett terminátorrá vált és teljesen elvesztette józan eszét, ez azért némileg túlzás. És hova a rákba a ment a kocsival, hogy aztán a dramaturgiailag megfelelő pillanatban visszatérjen? Kirándult, zombikat etetett egy padnál, merengett a gondolataiban? Nem tudjuk. Alex fejbelövése: bírtam Alexet és meg is lepett a dolog, ezt jól oldották meg. Legnagyobb problémáim: Hol van Tyreese? Minek hoztak ide egy új karaktert (mellesleg a kedvencemet a képregényből) ha nem is mutatják egy percig sem, arról nem is beszélve, hogy azért elég hasznos lenne egy benga a néger az ilyen ütközetekben. Andreának mi baja van? Már tud mindent, semmi nincs ami Woodbury-hez köti és azért a kormányzó sem akkora macsó, hogy bevegye neki ezt a sok baromságot, mit keres még ott? 9-es rész egy kemény 10/0 volt nálam, a ez az epizód meg mondjuk 10/7, az utolsó 5 perc meg egyébként is kárpótol mindenért. Összességében még mindig ez a legjobb évad.

_Peter - 2013. 02. 19. 20:04

Nabu – 2013. 02. 19. 19:23
Glenn elment körbe kocsival megnézni a börtön távolabbi részeit, megnézni hol nyitott még a fal, hol szivárognak be a zombik. Erről konkrétan beszéltek, szóval nagyon is tudjuk hova ment Glenn, még mondta is kocsival gyorsabb lesz.

Alex igazából Axel, de lényegtelen én még rosszul se tudtam a nevét. Olcsó húzás volt, ahogy gyorsan ilyen kedves és ártatlan tagnak állították, csak hogy sajnáljuk amikor lelőtték. Elég sokan olyasmira vártak egy éjjel rámászik a szöszire vagy Carolra.

“Legnagyobb problémáim: Hol van Tyreese?”

Biztos lesz még, elvileg őket ugye Rick elküldte. Következő részben nyilván lesz egy snitt: “hallottuk a lövöldözést, visszajöttünk segíteni, béke?”
Pont arról szólt a rész, hogy a meggyengült csapatot meglepte egy támadás, kevesen voltak, szervezetlenül. (őrtoronyban senki, Daryl elment Merle miatt, Rick kikészült, Tyresséket elküldték) A kerítés remek zombik ellen, de más emberek ellen nem sokat ér. Háború van. Rick is rájön össze kell szednie magát és muszáj erősíteni a csapatot. Szóval a rész tanulsága össze kell fogni. Úgy érzem lesz itt még Rick, Daryl-Merle, Tyresse, Michonne féle zúzás. :)

“Andreának mi baja van? Már tud mindent, semmi nincs ami Woodbury-hez köti”

Ebben is lassú a sorozat, szerintem még egy rész elmegy ezzel a mit csináljon dolgon. Ő ragaszkodott a Woodbury álomhoz eddig, azért nyomta le azt a beszédet is, plusz a farm lerohanásakor ha muszájból is, de Rickék hátrahagyták őt.

Csigusz - 2013. 02. 19. 20:06

megint gyenge rész volt, akárcsak a múltheti.
sokaknak az évad elején már baja volt azzal, hogy “átment zombihentbe az egész”. na most eddig ez nem zavart, a lapos s2 után kellett valami, de most már…
a börtönös tagot sajnáltam kicsit, kezdett jófej lenni – akárcsak Oscar a város elleni támadásnál. naná, hogy mindig ki kell nyírni mindenkit, kicsit már kényszeres a dolog.

az meg, hogy az őrtoronyban, a mindenféle fedezék nélküli, full nyílt terepen álló csávót NÉGYEN SE BÍRJÁK lelőni az kicsit nevetséges volt. (de mondhatnám a kocsi mellett feszítő Govenor-t is)

Soldierdsgn - 2013. 02. 19. 20:43

Andreát nem hagyták úgy hátra, A farmos ütközetben ráesett egy zombi, és Carol a nagy kavarodás közben úgy látta, hogy Andreát felfalják. Azt hiszem Lori meg is kérdezi, hogy mi van vele, és Carol bólogat, vagy ilyesmi.

Az is lehet, hogy Ty-ék még mindig be vannak oda zárva, ahol voltak, így ki sem tudtak volna menni segíteni. Vagy tényleg arrébb álltak pár blokkal.

Nabu gondolom arra gondolt, hogy nem mutatták Glennt, ahogy rájön, hogy egy berobbantott lyuk van a börtön túloldalán, hanem csak elment és visszajött. Szánhattak volna rá 10mp screentime-ot.

Scoff - 2013. 02. 19. 21:28

Szerintem rendben volt a rész. Sőt, megint sikerült TWD lázba hoznia!
Az elején tartottam, hogy értelmetlen párbeszédekkel lesz tele, de aztán rákontráztak.
Rick végre beszélt a látomásairól! ( ez előre lépés )
A Dixon tesók párbeszédeit kifejezetten élveztem! A hidas jelenet nagyon tetszett.
Az utolsó jelenet pedig epic volt!
Szerintem igenis kellenek tűzharcok, meg lelki terror és nem baj ha kicsit befigyel Hollywood ( lásd Darylék érkezése ) !
A baj csak, hogy a promo alapján még nem a következő részben lesz a megtorlás megtorlása. Valamint Tyrees-t sem véltem felfedezni. :(

David R. Blake - 2013. 02. 19. 21:44

@Scoff:
Promókban nem szabad bízni, főleg ennél a sorozatnál! ;)
Vágták már meg nem egyszer úgy, hogy más dolgot mutasson, mint ami az aktuális részben történt!

Nabu - 2013. 02. 20. 01:00

_Peter: Igazad van, nem figyeltem, tényleg kiderül, hova megy. Mondjuk ez is így lég hülye indok volt, de oké.

symor - 2013. 02. 20. 02:24

Én végig azt hittem Colonel Sanders-klónja Carol készül meghúzni, szóval jó kis altatás volt összeereszteni vele.

Vigaszszex helyett viszont kapott egy golyót a fejébe :)

Engem egyébként a lőfegyverhasználatnál nem az zavart, hogy elvesztették a célzóképességüket. Hiszen erre egyszerű magyarázatul szolgálhat, hogy a zombik általában nem lőnek vissza, tehát szép nyugiban ki lehet lőni őket, míg ennél a szitunál ugye jobb ha fedezékben is marad az ember. Szóval egy egész más feszkó az egész, ezért még érhető is, hogy kevésbé pontosak, ha céllövölde helyett tűzharcban vesznek részt.

Az már inkább volt necces, hogy Carol egy hullát használt golyóálló mellénynek, merthogy az emberi test erre nemigen alkalmas, pláne egy karabéllyal szemben. A jelenetben pedig láthatóan nem csupán az aszfaltról felcsapódó töltények szaggatták a megboldogult pajzsot, hanem több teljes egészében is beletrafált.

Soldierdsgn - 2013. 02. 20. 03:23

Hát szerintem nem sok köze van Sanders ezredeshez szerencsétlennek előbb mondanék egy Don Quijote-t :)
http://www.paintingsilove.com/uploads/9/9100/cervantes-don-quijote-de-la-mancha.jpg

Ja ezt én is meg akartam említeni, de elmaradt, néztem is, hogy most kap is azért valamit Carol a lövésekből, de nem…

Kelta67 - 2013. 02. 20. 08:28

Jó rész volt ez megint, még Rick “hülyesége” is belefért :) szerencsére nem vitték túlzásba…
A lövöldözéshez csak annyit, aki lázad, látszik még sosem lőttek rá..marha szar érzés ám, és kivételes kiképzés kell,(vagy örültnek lenni, á la kormányzó) hogy golyózápor közepette, higgadtan célozz :) erről ennyit :)
Carol pajzsa kissé necces megoldás, te hátha ólom lövedékek voltak, és nem mentek át :) belefér :)
nyilván kell a végéig még a konfliktus, és az évad lezárás + az új főellenség, vagy szitu a 4. évadra..ez alakul majd ki 6 részben :)
Vagy marad a kormányzó, és lesz még attak vele, vagy látványosan uzsi lesz belőle (és visszatér..ez mekkora lenne)
Vagy jön valaki, valami új….pl: zárásként elrepül felettük egy Jumbo..vagy bekapcsol egy Tv ééés valami naagy rejtélyes adás lesz.
siralmas 2. évad után, ez tetszik, és kis hibák ellenére, teljesen rendben van
eddig az évad 7/10

BigBlaster - 2013. 02. 20. 08:37

Megnéztem tegnap újból a részt, így jobban meg tudtam figyelni dolgokat. Az egyik pl. hogy valójában rohadt messziről lőnek egymásra a börtön ostromakor. Így már nem tűnik olyan hihetetlennek, hogy nem igazán találnak el senkit. Inkább csak erődemonstrációnak tűnik az egész akció a kormányzó részéről. Mondjuk arra kíváncsi vagyok, hogy most ezzel a revanssal megelégszik-e? Mondjuk a Kormányzót ismerve ez nem valószínű.
Lesznek itt még érdekes dolgok.

larababa - 2013. 02. 20. 21:57

Hány részes lesz ez az évad?

NikoXXX - 2013. 02. 20. 22:24

Tetszett,megerdemeleten nezett a sorozat.
Jo volt az altatas,aztan bumm a fejbe :D
Egy jo kis harc lessz itt .

Soldierdsgn - 2013. 02. 20. 22:27

16 részes, még 6 van vissza, és elvileg a következő évad is ennyi lesz, ha nem több ;)

Jeol - 2013. 02. 21. 00:23

Nekem Andrea kezd Lorira hajazni, rohadt idegesítő. Remélem meghal.

Másik: ezek hogy tudnak ennyit kocsikázni? Útközben beugranak egy benzinkútra,vagy wtf?

Másik: miért vannak beszarva pár zombitól a börtönnél? Gyök2vel sétálnak, simán fejbe lehetne őket szúrni késsel, vagy elsétálni/elfutni mellettük.

Másik: miért nem játszanak feltalálósdit? Nem igaz,hogy nem tudnak barkácsolni valami fasza fegyvert/járművet, amivel tudnák aprítani az ellent (pl. ahogyan Dead Island játékban), vagy legalább valami kemény ruhát szerezhetnének(találtak is a börtönben, de obv lusták voltak kifőzni, inkább atlétában szaladgálnak, még véletlenül nem tudták volna őket megharapni)

Másik: az mondjuk érdekes, hogy ha valakit megharapnak, akkor átváltozik, de azért gond nélkül ütik ököllel a zombik állkapcsát.

Soldierdsgn - 2013. 02. 21. 01:21

Jeol, nem kell olyan gyakran tankolniuk nagy távokat nem tesznek meg, egy teli tankkal 800km-t tuti eltudnak menni, de szerintem ha kell nekik benyó, akkor elugranak tankolni, mert megtehetik.

Nincsenek szerintem beszarva a zombiktól, csak Hershellt mentették meg onnan, aki féllábú és fogytán volt a lőszere. Max meglepődtek, hogy zombiházhozszállítás? WTF, mi nem rendeltünk semmit… Azoktól féltek, akik rájuk lőttek.

Hát ha feltalálni nem is, de Glenn pl. beöltözik mellénybe, stb, és mivel, hogy eddig békésnek hitték a börtönt, ezért nem kevlárban mentek szarni, majd most :)
Ne mindig azt akard, amit te csinálnál ilyen helyzetben, mert az emberek mások, és néha hülyék…

Az ütögetős részre nincs elméletem, kemények, ennyi :)

Llew - 2013. 02. 21. 06:40

Jeol
Nem attól a 20 zombitól vannak beszarva, amit oda vittek nekik. Hanem attól, hogy a Kormányzó lerombolta a zombi védő kerítést és a nagy zaj oda csábította az erdőből a többit. A rész végén látszik is, hogy mennek befelé az úton, meg Rickre is már azok támadták meg, míg a lövöldözés előtt nyugodtan sétálgatott.
A börtön így sem mentes tőlük, hisze elhangzik, hogy a kipucolt részek is újra tele vannak. Tehát még azt se tudják tisztán tartani, most még az eddigi tiszta zóna is oda lett. Plusz ezután az udvaron sem lehet majd csak úgy szaladgálni, mert ha sok zombit csak felingerli a közelségük és az az egy megmaradt kerítés nem fogja visszatartani őket.

Ainsel - 2013. 02. 21. 19:04

Glenn azért akar lelépni a börtönből, mert ekkora területet nem tudnak védeni (most is megint belógtak a zombik az eddig használaton kívüli részekre), és ha a nyakukba kapnak egy újabb hordát, bent rekednek, miközben franc se tudja, hol vannak lyukak a kerítésen és a falakon. Könnyen úgy járhatnak, mint a farmon. Szóval az ő balhézása, hogy tűnjenek el, érthető.

Más: szerintem Karen volt, aki kocsival bevitte a zombikat. Akitől Andrea elsőnek megkérdezte, hogy hová tűnt a Kormányzó. Fura pofát vágott a csaj, ráadásul most kapott először több szöveget, és 2 mp-nél nagyobb jelenetet. A zombitaxi jóval később ért oda, mint a Kormányzó és kis csapata, bőven ment már a lövöldözés mire befutott, szóval volt ideje Andreával dumálni, aztán követni a többieket. Merle-t meg talán rávezeti Daryl, hogy kénytelen lesz picit szocializálódni, ha nem akar egyedül maradni a pusztában a csúnya zombikkal… de hosszú távon tuti nem tudja majd visszafogni a szarkeverő természetét.

Crias - 2013. 02. 21. 20:46

Ainsel
Pont Glen akar maradni és hersöllbá akar menni a fél lábával… (Ezt is Glen mondta hogy mit akar láb nélkül meg egy kölökkel aki 4 óránként riadót fúj a Walkereknek hogy erre walkingoljatok)

Jeol
Tisztázzunk valamit nem a harapástól “változnak át”!!!
A harapás öl a sok bacilus miatt és a halál változtatja át őket…
Lásd Hersölbá se változott át azért mert megharapták, igaz a lába bánta…

Ainsel - 2013. 02. 22. 15:39

Crias – Igaz, megkevertem a neveket :D A lényeg, hogy semmiképp nem tudnak maradni, de elmenni is kockázat, túl sok a zombicsali a csapatban. Érdekes dilemma.

bkd - 2013. 02. 24. 14:32

Szerintem nálam most kerül parkolópályára a sorozat, ez valami nagyon unalmas volt. akciósorozatnak gyenge ez, karakterek nem túl érdekesek, valahogy a konfliktusokat se tudják érdekesen bemutatni. az első szezonja volt a csúcs szerintem, a második a mélypont, ez a harmadik egy hajszállal jobb de még szerintem mindig gyenge.

_Peter - 2013. 02. 24. 16:02

Daryl tetkója a csomagtartós jelenetnél és az erdőben amikor guggol még a jobb lapockáján van. Amikor felkel és elindul, már a balon. Vicces lenne Hershel papa lábával, Merle kezével, a Governor szemével. :)

Soldierdsgn - 2013. 02. 24. 16:52

bkd, még mindig nem akciósorozat, hanem Dráma, horror, thriller…

_Peter, az a jelenet a vágószobában lett módosítva, amikor vízszintesen tükrözték a képet, ha jól tudom a tengelyugrás miatt, és ez volt a legkézenfekvőbb megoldás. Egyszerűbb, mint újraforgatni.
Governor szemcseréje pedig tükör miatt lesz! (trailer)

bkd - 2013. 02. 24. 17:59

azért írtam mert a harmadik évadban feltűnően megnőtt az “akciójelenetek” száma, mind ember vs. zombi mind ember vs. ember terén, de mivel ez nem egy akciósorozat mint ahogy te is írtad így szerintem ennek csak kiegészítésnek kellene lennie, azonban számomra a dráma/horror/thriller faktor nagyon nem működik, és az akció része is néha gyengécske és nagyon gagyi húzásaik vannak, ezért nem tudja a hátán vinni a sorozatot.

Soldierdsgn - 2013. 02. 25. 02:24

belegondolva milyen lenne, ha zombik vs zombik felállás is lenne?! :)

rio - 2013. 02. 25. 19:06

Hát ez mi a szar volt?

v0m1t - 2013. 02. 25. 19:52

baromi unalmas kezd lenni az egész, gondolom az utolsó részig fogják húzni ezt a kisvárosos storyt mint tavaly a farmolást, majd a fináléban jól meghal a félszemű meg még 2 ember aztán jöhet az új díszlet..

Kissur - 2013. 02. 25. 20:46

rio: +1

Most megy az “átigazolási időszak” aztán az uccsó 2 részben lesz minden jóság és szereplőhullás.
Tyreese a képregényben nem jó karakter volt? Ha igen, akkor nem tudom mi lesz így, hogy Rick kábé magukra szabadította.

Neo - 2013. 03. 10. 17:14

Tipikus magyar okoskodásnak lehetünk tanúi ezen az oldalon. Nem tudnátok egyszerűen csak nézni és élvezni a filmet?! Ha ennyire szar, minek nézitek? Baromi okosnak hiszitek magatokat, úgy elemzitek, mintha a filmművészeti akadémián végeztetek volna speciális effektus szakon. Az első évad első részétől kezdve minden egyes percét kiélvezem, imádom ezt a filmet. Tetszik, ahogyan a karakterek emberi módon és hihető formában fejlődnek ki jó, ki rossz irányba. Remélem, jó pár évadot megérünk még, ti meg, ha ennyire tudtok, csináljatok jobbat. Hosszú idő óta az első eredeti, semmi máshoz nem hasonlítható sorozat, ami elgondolkodtat és elborzaszt, ugyanakkor minden egyes rész élvezhető. Nem érdekel, hová céloznak, mi volt a célja a kormányzónak, miért nem kapták el Glennt, miért nem találták el Ricket. Ha minden logikusan felépített lenne a filmben, nem lenne ennyire élvezhető. Utálom, amikor egy jó filmet vagy sorozatot elemeire szednek szét és kritizálnak. Nem érdekelnek az apró bakik, amiket felfedeztek, a sorozat egész egyszerűen jó, a történet zseniális, a sorozat – a zombik létét leszámítva – ijesztően realisztikus (gondolok itt az egymás ellen fordulásra, a gyászra, az életben maradásért való küzdelemre). Nektek, akik a kákán is csomót keresnek, nem lehet soha tökéletes filmet alkotni, sajnálom az ilyen embereket, hiszen igazából semmit sem tudnak felhőtlenül élvezni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz