login |

Pilot-mustra: Cult – 1×01

2013. 02. 21. 15:00 - Írta: winnie

48 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

(Ehh, érzem, hogy kudarcot vallottam… Egy dolog, hogy “bonyolultnak” tűnhet a Cult sztorija (nem az), de írni sem egyszerű róla. Nehéz szavakba önteni, hogy miközben szinte minden tetszik, hiányérzetem van. Egyszerűbb megnézni.)

A The Following után megérkezett a másik szektás sorozat, a Cult. A készítő Rockne S. O’Bannon, ő volt a Farscape egyik atyja, ez a sorozat pedig egy régebbi pilotszkriptjéből készült (a WB-re ment volna eredetileg Matt Bomer-rel). A sztorija egy junkie számára kötelezőnek tűnik: adott egy CW-tévésorozat, annak (túl) fanatikus rajongótábora és egy titokzatos eltűnés, mely arra enged következtetni, hogy a tévésorozatnak valamiképp hatása van a való világra is. Vagy valami hasonló. Mindfuck, de persze csak lightosan. (De szép a magyar nyelv…)

CULT – 1×01 – 6,5/10

Nem, nem akarok elszállni a Cult értékelésével, de nekem az alapsztori miatt eleve 20-asról indult volna a sorozat és tényleg nem kellett volna sokat tenni azért, hogy 9-essel vagy 10-essel bombázzam meg. Az efféle sztorik ugyanis mindig nagyon érdekeltek, még akkor is, ha se fülük, se farkuk nem volt látszólag. A Cult azonban bár nagyon ígéretes felütéssel indul, az égvilágon semmi pluszt nem hozott – míg a The Following-ban ott vannak az emlegetett wow-momentumok, itt nem nagyon találtam őket. Korrekt volt, negatívumokat sem nagyon tudok kiemelni, mint az említett FOX-sorozatban.

Ettől még persze, ha az ember feladja mindenféle előítéletét, akkor simán élvezni fogja a pilotot, mely tényleg inkább egy utazás kezdetének tűnik, csak felvezetik benne a sztorit, miszerint adott egy újságíró, akinek eltűnik az öccse, aki imádja a szektás Cult című tévésorozatot. Ráadásul úgy tűnik el, hogy előtte mindenféle összeesküvős zöldséget összezagyvál, így a tesó nyomozásba fog és fura dolgokra lel. (A tévésorozatnál dolgozó asszisztens személyében segítséget is kap.)

Ezzel párhuzamosan pedig látjuk a tévésorozatot is, illetve abból apróbb részleteket, miszerint egy korábban szektatag FBI-ügynöknő nyomoz testvére eltűnése ügyében, s bukkan eközben érdekes dolgokra. Éljen a “sorozat a sorozatban”-koncepció? Meta-rajongók ide?

Bármennyire kíváncsivá tesz a felvázolt alaphelyzet, az elég necces, így igencsak embere válogatja, hogy ki mennyire képes kellő komolysággal nézni a pilotot. Nekem bejött a hangulata, a baljóssága, a felvázolt világ a sok sorozatjunkie-val, azonban ezt az egészet csak egy apró hajszál választja el, hogy röhejesnek tűnjön. Akadtak olyan félősnek szánt jelenetek, amiket látva meg voltam győződve arról, hogy nézésük közben mások hasukat fogva bruhaháznak – szerintem ehhez a sorozathoz nagyon kell, hogy az ember leadja a ruhatárnál az előítéleteit. Azonban, ha benevezel a bulira, akkor mehet az ereszdelahajam.

Elsőre mindenképp érdekes ez a tévésorozatos aspektus, poén ahogy látjuk a forgatást, találkozunk civilben a tévésorozat főszereplőjét, a szektavezér Billy Grimm-et játszó Robert Knepper-rel, a színésszel (gondolom, itt más a neve), és megismerjük a sorozat körüli felhajtást, szó van a marketingről, nézettségi adatokról (milyen ciki, hogy egy buktasorozat egy sikersorozatról szól?!), és persze a titokzatos showrunner-ről, akit senki sem ismer, akiről senki sem tud szinte semmit. Azaz a mitológia eddig teljesen rendben van. Innen lehet nagyot bukni.

A szkript és az egész pilotnak a megvalósítása, mint írtam, nagyon vékony mezsgyén egyensúlyoz. Rejtélyes, ambiciózus, ígéretekkel teli, de az 1×01 pár érdekesen dolgon kívül tényleg csak egy hosszú mézesmadzag, amiről egyelőre még nem dőlt el, hogy blöff-e vagy sem. Nemrég már írtam más pilotra is, így ismétlem magam: eddig inkább csak a koncepcióért vagyok oda, s ez az érdeklődés szerintem sok mindent elfedett előttem. De ezzel nincs semmi baj, mindig az a jó, ha fenntartások nélkül tudunk élvezni egy sorozatot.

Hogy ilyen lesz-e a Cult, azt nem tudom, az esély simán megvan rá. Nagyon szürreális, nagyon meta a végeredmény, ez nagyon tetszik. Mégis hiányérzetem volt a végén. Nyilván nem WTF-hegyeket vártam, de olyan volt, mintha vettünk volna az elején egy nagy levegőt és vártam, hogy mikor fújhatom ki – a pillanat azonban nem jött el. Nem volt benne semmi olyan, amire azt írhatnám, hogy “ú, ezt de le akarom írni, de nem szabad, mert ellövök vele valamit.” Mindfuck-light ide vagy oda, ez nyílegyenes volt.

Ha másnak nem, guilty pleasure-nek mindenképp jó kell, hogy legyen a Cult. Csak az a gáz, hogy ez a felvezető epizód egyelőre nagyon nem árulta el nekünk, hogy mire kell számítanunk – ennyi alapján még simán lehet igényes és gagyi is az összkép. Egyik sem lepne meg túlságosan. Az biztos, hogy még jól is elsülhet. Kérdés, hogy mennyire lesz elszállt és mennyire próbál meg a földön járni.

A legnagyobb kérdés persze változatlan: mit keres a Cult a CW-n? Mi is értetlenkedtünk, más is, igazi rejtély. Bár nekünk nyilván mindegy, hogy melyik csatornán megy, de miután az NBC a Do No Harm-mal, az ABC pedig a Zero Hour-rel csinált all time negatív sorozat premiernézettségi rekordot, a CW-nak ez a Cult-tal sikerült, talán. Felkészül a CBS és a Golden Boy?

48 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2013. 02. 21. 15:21

Kár a nézettségért, biztos bukta a sorozat így. Pedig tetszik, de ez nem a CW-re való. És arra esély, hogy egy másik csatorna megmentse, szerintem semmi esély.

Klaus - 2013. 02. 21. 15:26

teljesen korrekt a 6.5/10.. nekem is annyi. eléggé jó így pilot alapján, tuti nézem továbbra is.

John Doe - 2013. 02. 21. 15:42

Lehet ez nálam 7.5-8 is, megéri megnézni, az kétségtelen. Az tényleg vicces, hogy egy bukott sorozat szól egy siker sorozatról:DD ott elmosolyodtam.
A pilot végén vártam hogy lesz egy nagy csattanó, szerintem ez hiányzik, mert azt nem kaptunk, ezért nehéz most megítélni, hogy mivan, mert talán az első 37 perc jó, az utolsó 4-5 meg olyan hiányérzetes. Legalábbis nálam. Az biztos, hogy nézni fogom a folytatást.

Viszont, ez így a CW-n meddig maradhat életben? Végig megy az évad? Vagy ki tudja…

play93 - 2013. 02. 21. 15:44

nekem bejött, maradok, ameddig csak lehet és nem unok rá :D

Klaus - 2013. 02. 21. 15:46

pilot-ról csak annyit, hogy: “You’re next… next.. next..” :D

mmonitor - 2013. 02. 21. 15:50

Kb. húsz peret bírtam belőle megnézni, sajnos egyáltalán nem érdekel. Ha esetleg jó kritikák lesznek akkor ledarálom.

lappa - 2013. 02. 21. 16:00

Nekem bejött, és én még örülök is, hogy a CW-n kötött ki. Sokkal nagyobb nézettséget amúgy sem tudna összeszedni, így meg legalább nagy esély van rá, hogy végigmegy a rövid évad, mert a CW nem szokott 2-3 rész után kaszálni.

winnie - 2013. 02. 21. 16:00

“Viszont, ez így a CW-n meddig maradhat életben? Végig megy az évad? Vagy ki tudja…”

szerintem a cw-ben simán benne van, hogy leadja az összes részt. (volt már olyan, hogy sorozatot levettek adásról? reality-t igen, azt tudom.)

lappa: az igaz, de ha a részek elkészülnek, akkor mindegy, és más csatornán szerintem sokkal több esélye lenne.

Lemoni - 2013. 02. 21. 16:24

Nálam 5/10 a pilot. A téma érdekes, tetszik, a kivitelezés már kevésbé, és nem azért mert nem Matt Bomer, hanem mert félórával a megnézése után már jóformán semmire sem emlékeztem, mi is történt. Knepper teljesen súlytalan és karizma nélküli szektavezér, Matt Davis sem találta még el a karakterét rendesen, meg aztán nekem úgy tűnik, odaát klónozzák a ‘TVD-s Bonnie-fejű’ idegesítő nőket, mert egy csomó sorozatba betesznek egyet…… Egyelőre maradok nézőnek, de jó lenne, ha emelnének a fordulatszámon.

lappa - 2013. 02. 21. 16:32

@winnie:

“volt már olyan, hogy sorozatot levettek adásról?”

Nekem most így hirtelen a 2008-as vasárnapi MRC-s blokkjuk ugrik be. Akkor asszem három sorozatot is kaszáltak nagyon hamar.

“más csatornán szerintem sokkal több esélye lenne”

Na ez az, amiben nem vagyok biztos. :) Az alapkoncepció túl meta, és láthatjuk, hogy egy nem túl bonyolult Zero Hour is akkorát bukott, mint az ólajtó.

m76 - 2013. 02. 21. 16:36

“Akadtak olyan félősnek szánt jelenetek, amiket látva meg voltam győződve arról, hogy nézésük közben mások hasukat fogva bruhaháznak – szerintem ehhez a sorozathoz nagyon kell, hogy az ember leadja a ruhatárnál az előítéleteit. Azonban, ha benevezel a bulira, akkor mehet az ereszdelahajam.”

Szerintem ezt bármelyik cw sorozatra rá lehet mondani.

pod - 2013. 02. 21. 16:46

Ami engem illet a 6,5 irtó sok ide…

trisztin - 2013. 02. 21. 16:47

Nekem nagyon tetszett a pilot és az alapgondolat is…ez azért tényleg nem egy tipikus CW-s sorozat,nem is értem mit keres ezen a csatornán,de biztos csak próbáltak nyitni egy másik közönség réteg felé is…

Sorozat sorsa szerintem azon múlik,hogy az információkat hogyan adagolják,ha nagyon lassan akkor a kezdő nézőszám is inkább hagyja a fenébe (én pl így voltam az Alcatraznál),segíthet még némi online marketing,virus videók (BillyGrimm főszereplésével) stb…

cyborgwings - 2013. 02. 21. 16:56

volt az a volt osztálytársas sorozat két éve talán, amiből mintha csak egy, max. két rész ment volna le. azt nem a cw adta?

nekem tetszett összességében a pilot, bár én pont az elejével voltam gondban, mert túl lassúnak, nehézkesnek éreztem. aztán a felén túl már kezdett kicsit jobban összeállni, a vége tényleg nem volt olyan hatalmas wtf, de nekem nem volt különösebb bajom vele, hogy csak “ennyire futotta”. kár, hogy teljesen esélytelen, nagy reményeim fűződnek hozzá történetileg.

cat - 2013. 02. 21. 17:00

Gondolkoztam rajta, h mi a bajom vele, és rájöttem: túl komolyan veszi magát, már-már high concept akar lenni, viszont hamar nevetségessé válik… Én a pilot alapján azt gondolom, nem fogja tudni megugrani a lécet a sorozat. Pedig az ötlet tök jó tényleg :(

Lencsilány - 2013. 02. 21. 17:05

Nekem tetszett, bár szerintem inkább hangulatépítősnek szánták, ami majdnem jött is, csak egy kicsi kellett volna még nekem, és akkor lenne heti nézős, így viszont dara lesz, de az tuti:)

seed - 2013. 02. 21. 17:10

Simán végig megy, CW szerintem sorozatot még le se vett…

winnie - 2013. 02. 21. 17:29

(seed: lappa jól írja, anno amikor csináltak vasárnap estét maguknak, akkor azt pár hét után legyalulták. de persze ez nem vasárnap este.)

update: igen, tényleg, a tbl is, jól írja fredt.

FredT - 2013. 02. 21. 18:01

A The Beautiful Life: TBL vagy mifene sorozat a CW-n futott (volna) pár éve Ashton Kutcher producerkedése alatt, de 2 rész után úgy lekapta a CW, mint a huzat.

superpityu - 2013. 02. 21. 18:33

érdekes pilot volt, tetszett is. elég nagy összeesküvés van kibontakozóban. a nézettség igazán nem okozott meglepetést. egyáltalán nem cw sorozat ez, kár érte.

Casey Novak - 2013. 02. 21. 18:54

A hangulata tetszett az egésznek, de végig vártam, hogy történjen már valami. Kicsit súlyosabb dolgot vártam, ez így eléggé langyos víz. Viszont nálam übermegaextra várakozás előzte meg, úgyhogy maradok, ha nagyon elrontják, akkor is. Már csak RK elképesztően gonosz fejei miatt is.
Hét idézetét lehet most kivételesen winnie-től jelölni?
“Mindfuck, de persze csak lightosan. (De szép a magyar nyelv…)” Ezen felröhögtem. És egyben meg is ragadja a lényeget, hogy mi a probléma a sorival. Túl lájtos.

juhipuhi - 2013. 02. 21. 19:43

Nem mondhatom, hogy ez az új világmegváltó.
De, határozottan jobb mint a Following.

[Purefoy bármennyire is jó,nem Atlas hogy egy ennyire elszúrt forgatókönyvű sorozatot vigyen a hátán]

Junkieka - 2013. 02. 21. 20:29

Hát… izé… khm… er…
Majd meglátjuk mi kel ki ebből a szép színes tojásból. Nekem elég jó volt ahhoz, hogy visszajöjjek a folytatásra.
Amitől tartok, hogy túlbonyolítják és egy követhetetlen katyvasz lesz az egész némi arty-farty sziruppal lelocsolva. De ne legyen igazam. :)

7/10

energy - 2013. 02. 21. 22:32

Ez a sorozat olyan, mintha visszautaztunk volna az időben tíz évet, ezen kívül idegesített.

Zsuzsee - 2013. 02. 21. 22:37

Nekem kifejezetten tetszett ez a pilot, én tuti maradok, és nézni fogom. Érdekes a sztori, Matt Davist szeretem (bár így, hogy kiderült hogy eredetileg Matt Bomer le(hete)tt volna.. kicsit visszaesett a lelkesedésem:D), bejött minden.

Wynonna - 2013. 02. 21. 23:27

Jobb volt ez, mint amire az első kritikák alapján számítottam. Viszont a sorozat a sorozatban elég unalmasnak és klisésnek tűnt számomra, nehéz elhinni, hogy épp egy ilyen sorozatnak van ekkora hardcore rajongó tábora.

paranoid android - 2013. 02. 22. 00:03

Ötletesebb és bátrabb is az alapötlet a Followingnál, de a megvalósítás gyengébb. Persze még bármi lehet, de a pilot teljesen hangulattalan volt. Sokkal komorabbra, baljóslatúbbra számítottam/vágytam, mind történet, mind képi világ terén. Azért egy darabig biztos maradok, mert a koncepció megérdemli.

koka - 2013. 02. 22. 01:03

Az a minimális promóciós anyag, amit megnéztem a sorozattal kapcsolatban, nem sokat árult el. Muszáj volt belenézni. Aztán jött az agyzsibbasztás. Komolyan nem értem, mit keres ez a sorozat a CW-n. Talán az a hangulat az oka, amit energy is mondott: “olyan, mintha visszautaztunk volna az időben tíz évet”. Mondjuk nálam ez nem hátrány.

Egyébként nekem bejött, tuti maradok, bár kicsit lelombozz, hogy valszeg bukó lesz.

dave - 2013. 02. 22. 09:03

Nem a mindfuck a cifra magyar szó hanem azok jelzők amikkel illetném ezt a……..

Szóval nézhetetlen volt nekem.

andus - 2013. 02. 23. 02:08

Nekem bejött. Bár lehet, hogy csak azért, mert nagyon tetszik az alapötlet. Én Matt Bomert se sajnálom, Matt Davist jobban szeretem :P
Viszont muszáj lesz adagolniuk az infokat, hogy ha azt a kevés nézőt is meg akarják majd tartani a jövőben. Ez ma már valahogy alapfeltétel az ilyesmi sorozatoknál. Én mondjuk elvagyok a lassú történetvezetéssel, csak a hangulat legyen meg.

julcsi - 2013. 02. 23. 10:30

imádjuk Zsebest!!

clark - 2013. 02. 24. 17:13

nekem eléggé tetszett,jó volt.várom,hogy milyen irányba indulnak el.szerintem jobb mint a following.

dzsi - 2013. 02. 25. 00:46

A trailer alapján eléggé vártam, de valamiért jóval kevésbé fogott meg, mint azt gondoltam. A firkász számomra nem nyújt kellően hiteles alakítást, a sztori meg bár érdekesnek ígérkezik, egyelőre nem szippantott be. Persze még bármi lehet. pilot 4,5/10.

Fearzone - 2013. 02. 25. 08:43

Most “csak úgy” került fel a netre 1 héttel a bemutató előtt, vagy ez valami CW-s ötlet volt? Magyarázná az alacsony nézettséget.

Lemoni - 2013. 02. 27. 17:07

Following-szindróma…..
Sokat ígérő alapötlet és főszereplő, gyenge kivitelezés. Mondanám, hogy vérszegény, de egyedül a vér az, amiben egyik sorozat sem szűkölködik. A 2. részben látszik próbálkoznak, erőlködnek hogy érdekfeszítő, fordulatos, titokzatos, sokkoló legyen a történet, de ez rém lapos így. Semmi bajom Robert Knepperrel, de itt annyira nem tudja hozni a karizmatikus főmanipulátort, hogy nekem inkább nevetséges, mint ijesztő a játéka. A Followingnak adtam 5 rész esélyt, ennyit azért a Cult is megkap. Úgy tűnik, a legvárósabb új sorozataim sülnek be :(

Korum - 2013. 02. 27. 21:20

Robert Knepper: az hogy a sorozabeli sorozatban kicsit túljátsza magát, szerintem tudatos – a sorozaton kívül meg csak színész, ott meg nem is kell manipulátort játszania. Szóval vele nincs gond.

winnie - 2013. 02. 28. 14:59

“Most “csak úgy” került fel a netre 1 héttel a bemutató előtt, vagy ez valami CW-s ötlet volt? Magyarázná az alacsony nézettséget.”

az hozzátesz a nézettséghez, a csatornák egyre gyakrabban csinálják, hiszen 2011/12-ben több sorozat nézettségét meglódította azt, hogy volt ideje a hype-nak kialakulnia.

Dor Ka - 2013. 03. 07. 22:36

megnéztem az első… és (számomra) egyben az utolsó részt. a PB-es színészt nagyon csípem, itt is alkotott, de ez nem elég! a sztori gagyi, zagyva – de NEM a jó értelemben, mikor alig várod a folytatást, a rejtélyek kibogozását. a Following még mindig inkább.

Lemoni - 2013. 03. 17. 00:02

Nem megy, képtelen vagyok tovább nézni, ez valami bődületesen rettenetes és unalmas valami.

szerintem - 2013. 03. 18. 00:02

osztom az elottem szolo velemenyet.
egyetlen karaktert sem talaltak el, szerintem, amin a szineszek sem tudnak segiteni, sot.
a tortenet nagyon gyenge, az izgalom es a misztika pedig sehol nincsen, holott ezeknek kellene atlengenie az egeszet.
azt mar nem is sorolom fel (mert mar korabban megtettem), hogy mennyi bajom van az alapvetessel is, ami ugy tunik, epizodonkent csak fokozodik. nem tudom elfogadni, hogy barmilyen sorozatnak nyolc epizod utan ennyire durva rajongotabora van, mint amit ebben a sorozatban probalnak beallitani. mivel eddig meg mindig ugy utaltak a billys sorozat torteneseire, hogy “ikszedik” epizod, gyanitom, hogy egyetlen evad van belole. akkor hogyan alakulhatott ki ekkora marketing a sorozatnak? eh, csak felhuzom magam.

Ikki00 - 2013. 03. 24. 16:57

nekem nagyon tetszett ! :D pedig nem nagyon jönnek be az ilyen sorozatok..

Casey Novak - 2013. 04. 02. 13:49

Az 1×6 érdekes volt, de nem tudom miért kellett egy ilyen mega-filler epizód az alapból sehova sem haladó sztori mellé. Minden esetre Skye “látomása” tök jó volt.

szerintem - 2013. 04. 28. 20:42

nezi meg valaki ezt a rettentet?
ugy ertem, eljutott barki a hetedik reszig?
igy, hogy mar tudom, hogy elkaszaltak a sorozatot, kulon erdekes nezni, hogy a keszitok mennyire megfeszultek, hogy olyasmi kultuszt csinaljanak a sorozatnak, mint ami a sorozatban levo sorozatnak van. ehhez kepest annyira durvan nem nezte senki, hogy le kellett venni musorrol. megneznek egyszer egy ilyen keszitoi meetinget, ahol a miertekrol beszelnek egy ilyen oriasi bukta utan.

arrol van hir, hogy az eddig elkeszult reszek (egyaltalan, keszen van az evad?) lemennek-e valaha barhol? es hogy vajon amikor kiderult, hogy kasza, keszen volt-e mar az evadzaro epizod?

Casey Novak - 2013. 04. 29. 09:55

Én nézném, de abbahagytam a kasza hírre, és ha valaha kikerül az összes epizód, akkor egyszerre megnézem. Hogy ez milyen logika, azt nem tudom, de így esett jól :)
Egyébként nagyon sajnálom a kaszát, mert tetszett, annak ellenére, hogy az alapokból sokkal többet ki lehetett volna hozni, és teljesen más irányba elvinni. De akkor is szeretem, és kíváncsi lettem volna a második évadra.

jani 89 - 2013. 05. 13. 18:59

hello!
Szerintem nézhető sorozat volt, csak kár hogy elkaszálták, amúgy az IMDB szerint május 17.-én folytatják.

stargatelost - 2013. 07. 13. 18:07

Na hát ennek is vége…

winnie, gondolom még nem jutott rá időd, de azért annyit elmondok, hogy böszme nagy cliffhangereket szórtak a végére, szóval nem zárták le :D

SPOILEResen is írok pár szót:

Szóval az egész kavarás, a tru believers rajongók azért voltak, hogy a Moon Hill-i árva gyerekek legidősebbje megtalálhassa az apját. LOL! Na jó, nem csak ennyi, hiszen volt itt valami neurológiai tudományos cucc is, amivel foglalkoztak pár évtizede, és a televíziózáshoz kapcsolódott (a templom tele tévékkel, az is mekkora lol volt már :D).

Aztán a zárás… több évszázados “ereklye”, ami összetéveszthetetlenül egy tévé távirányítóra hasonlít? – Első cliff wtf. Egy másik szekta? És Sky faterja is a tagja? (vagy mi) – Második cliff wtf. Valamint a Cult sorozat évadzárójának cliffjét élőben adták le úgy, hogy előtte pár perccel kapták meg a szkriptet a színészek. (szitkomok oké élőben, de ez azért nevetséges volt :D) És Billy/Roger kapta a golyót, ami igazi volt!! – harmadik cliff.

És most akkor ki Steven Rea???

Amúgy én azt vártam a végére, hogy kiderül, hogy az egész Jeff-Sky stb. rész is csak egy sorozat, és a végén kiközelít a kamera a tévéből, és látjuk, hogy valakik nézik :D Mekkora lett volna már, ahelyett, hogy benyomnak felesleges cliffeket :)

Na mindegy, azért el lehetett nézegetni a sorozatot, de még mindig tartom, hogy a sorozatbeli Cult egy rettenetesen pocsék/röhejes/unalmas sorozatnak néz ki, ami körül semmilyen rajongás nem alakulhatott volna ki, viszont a sima sorozat jó volt és nézhető.

BruceQt - 2013. 07. 29. 23:36

Szerintem a színésznő anyukája, a nyomozónő volt Stephen Rea…

“Amúgy én azt vártam a végére, hogy kiderül, hogy az egész Jeff-Sky stb. rész is csak egy sorozat, és a végén kiközelít a kamera a tévéből, és látjuk, hogy valakik nézik :D Mekkora lett volna már, ahelyett, hogy benyomnak felesleges cliffeket :)”

Hehe… ez lett volna ám a cliffhanger – de az ősi tévés szekta ötlete sem rossz.

BruceQt - 2013. 07. 29. 23:40

Ami azt illeti, nekem az Unkown Armies szerepjáték ugrott be, azon belül is a videomancerek.

http://www.memento-mori.com/other/games/unknownarmies/videomancy.html

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz