login |

Suits 2. évad: Name on the Door

2013. 02. 23. 14:15 - Írta: human

18 hozzászólás | kategória: kritika,

Azt hiszem, csontrészeg lennék, ha minden alkalommal ittam volna valami alkoholfélét, amikor elhangzott a name on the door-kifejezés. Érdekes helyzetben van a Suits 2. évad most, hogy lement a második fele is. (Az első felvonásról itt írtam)

Szóval az lenne a nagy helyzet, hogy szintén a feleslegesen félbeszedett sorozatok sorát erősíti a Suits. A 2×01-10-ig olyan polgárháború zajlott a cégen belül, amit öröm volt nézni. Sok erős cliffhanger, kemény összecsapások, erős főgonosz, ilyesmi. Mindenkinek ajánlom, hiszen megmutatta, hogy lehet normális ügyvédes sorozatot csinálni 2012-ben is, nincs ellőve minden. Aztán jött pár hónap szünet, és elérkeztünk a folyatáshoz.

Itt ugye rögtön volt egy kis törés, hiszen gyenge résszel kezdték a második felvonást, a “háború” utóhatását. Persze még az is ütötte pár gyenge sorozat “jó” részeit, de Suits-on belül nem volt erős. Utána talpra álltak, és bár akadtak hibák, de sikerült szórakoztatóra kihozniuk a maradék részeket.

Ami nekem nem tetszett, az a fentebb említett name on the door-dolog. Értem, hogy ez a cool módja az írók szerint annak, hogy “én vagyok a főnök!!4”, de néha mondhatták volna tényleg azt, hogy ők a főnökök. Komolyan. A másik, hogy némelyik mellékszál elég gyengére sikerült.

A főbb ügyek egymásba fonódásával nincs bajom, sőt, a sorozat erősségeinek számítanak, de sajnos elment némi felesleg a Rachel köré vett dolgokkal. Pedig az látszik, hogy már a készítők is realizálták: nem Mike a főszereplő. Harvey sokkal erősebb és összetettebb karakter, pont ezért érhetetlen, hogy a fináléra kitalált “fordulatot” miért kellett ilyen sok sok aprósággal felvezetniük. Mindezt úgy, hogy Louis “who’s the man”, a második legjobb szereplő szinte alig kapott játékidőt.

Egyszerűen a Harvard-szál ennyire összetetten, mint amit itt kaptunk, sok volt. Tök mindegy Rachelnek mennyire látszik a mellbimbója minden jelenetben (tiszta Friends amúgy, Jennifer Anniston pokies-korszakát idézi), nem erős a nyűglődése az iskolába kerülése körül.

Összességében mondom, még így is erős volt az évad, a meggyengült cégre ugró cápákkal a második felvonás is jó lett, de nem tudták űberelni a “polgárháborút”. Na majd jövőre! Vagyis nyáron, hiszen akkor folytatódik a sorozat.

18 hozzászólás Ne habozz!

rikardooo - 2013. 02. 23. 14:46

szerintem ez az évad is tartotta a szintet,sőt a színészek jobban is ki is forrtak,itt arra gondolok,hogy jobban megismerhettük őket.vannak szálak amiket még nem varrtak el(pl.:harvey és jessica viszonya,hogy most tényleg szerelmes-e belé vagy sem),de szerintem ezek szükséges jók,majd idővel biztos kibontják ezt is,mikor itt lesz az ideje.én egyébként örülök,hogy ez az évad nem fókuszált annyira mike-ra,kicsit több rachel jót tett a dolognak,viszont az tényleg zavaró,hogy louis karaktere a második felében kicsit háttérbe szorult,pedig szerintem az egyik legszerethetőbb karakter és a legviccesebb is,de majd a 3.évadban meglátjuk:) eddig szerintem ez a sorozat 9/10 simán van!

Pocok - 2013. 02. 23. 14:53

Szerintem meg az évad gyengébb volt és ami még ennél is rosszabb… talán az évadzáró volt a legrosszabb.

3/10

Ha angol lennék, lehet megsértődnék.

fsanyee - 2013. 02. 23. 15:22

szerintem a masodik evad masodik felvonasa gyengere sikerult. a finale pedig meggyengebb, tobbet vartam a “War”-tol. remelem a kovetkezo evadra osszeszedik magukat…

Lemoni - 2013. 02. 23. 15:28

Mindkét évadot nagyon szeretem, de a második eseményei jobban megfogtak. Egyetértek a kritikával, kiegészítve azzal, hogy én szívesen látnék egy női Louis-t is a sorozatban, aki Louis-szal vívna amolyan Harvey-Donna csatákat, bár a Louis-Donna menetek is élvezetesek :) Mike-ból visszavettek a második évadban, ami a szerelmi szálon jó volt, viszont Mike különleges képességét is háttérbe szorították, ami nagy kár. Jessica karakterét azért szeretem, mert nagyon kiismerhetetlen és kiszámíthatatlan, nála csak Harvey kiszámíthatatlanabb. Talán a 3. évadban választ kapunk erre is, bár Scottie már utalt a fináléban az anyjával való kapcsolatára. Nem lett olyan fényes az évadzáró, mint amilyet elképzeltem, de bár sok másik sorozatban is csak ekkora lenne a csalódásom :) Várom az új évadot, remélhetőleg sok sok Harvey-val, Louis-szal, Donnával, Jessicával és még nem ismert új karakterekkel :)

Brynden Rivers - 2013. 02. 23. 16:01

Szerintem pedig jó volt az évad második fele.
Kicsit ütemet vesztettek, de aztán magukra találtak.

Talán csak az volt vele a baj, hogy csak 16 rész volt és nem 20, és így túl sok mindent kellett belesűríteniük a maradék 6 részbe.

Az régi gárda mellett az új (Zane-papa, Varys) karakterek és Scottie pedig simán egyenrangúak voltak velük.

Junkieka - 2013. 02. 23. 16:11

Külön pacsi, mert úgy látszik, hogy a szereplők is sorozatjunkiek :D:D:D
Mike a Downtown Abbey-val, Harvey pedig a Strike Back-kel (vagy legalábbis a zenéjével)lazít. :D:D:D

What is it, Louis? I’m a little busy now.

http://www.youtube.com/watch?v=P1QUZzeZoPQ

LoGi - 2013. 02. 23. 16:25

Junkieka: jaja, plusz pont ezért, már nem az első ilyen volt ez. Harvey, Mike és Louis is junkie egy kicsit.

Junkieka - 2013. 02. 23. 17:14

@LoGi: Tényleg, Louis ‘I’m a Lannister’ Litt – csoda, hogy nem kért autogramot Varystól. :D:D:D

Valacky - 2013. 02. 23. 17:45

Nem várom annyira a 3. évadot, nem tetszik egyik szál sem, aminek a Mike-nem-járt-Harvardra-hoz valami köze van, pedig most muszáj lesznek ezzel kicsit foglalkozni.
De remélem most már hanyagolják a Harvey name on the door-os szálat is, hisz már nem nagyon tud mit csinálni vele, és amúgy sem volt valami izgalmas szál.

Anthony - 2013. 02. 23. 20:33

Ez a Harvey vonal nekem nem jött be, túlzásba viszik mostmár a vagánykodásait. Szerintem mostmár nem fun ez az übermacho stílus, átestek a ló túloldalára.

A befejező rész, meg az utolsó jelenet is elég wtf kategória lett számomra.

Benjy - 2013. 02. 23. 22:10

Először is a Friends említésért pacsi.Nekem nem tűnt fel ennyire ez a mellbimbó dolog.Másrészt csak szerintem kottyantottak el egy spoilert DA-val kapcsolatban?

De hogy a sorozatról is beszéljek kicsit.Szembe megyek azok véleményével akik szerint a sorozat vesztett a bájából.Az évad második fele inkább csak nem volt érdekes, nem volt olyan nagy a tét.2×01-10-ig izgultam Donnáért, maga a Daniel elleni harc is érdekes volt, itt azonban valóban tényleg túl sok mindent akartak kibontani, túl kevés idő alatt (+1 Brynden Rivers).Plusz hiányoztak kicsit a heti esetek.Nem azt mondom, hogy csak filler részek legyenek, de a főszál nem annyira erős, hogy egy-egy teljes részt kitegyen.A Suits lesz az élő példa azoknak akik egy sorozatot azért kaszáltak, mert nem szerializált.Kijelentem, itt ez nem működik.De az is lehet, hogy csak én éreztem az évad vége felé (főleg évadzáróban) túl szájbarágósnak ezt az egész dolgot.És hogy ismételjem magam milliomodszor is, a karakterek még mindig jók. Az újaktól kezdve (Varys, brit fószer), a régi motorosokig (Donna,LOUIS/Lannister/Zod).Ja persze mínusz Mike.A folytatás mindenesetre érdekes lesz, elég sok szálat nyitva hagytak.Scottie pedig remélem jön Amerikába, mert +1 eyecandy, és érdekes lenne látni, hogy mennyire éleznék ki a Donna-Harvey-Scottie háromszöget.

Nálam 7/10 az évad összességében.Kár hogy kicsit szétesett a végére minden.

Zewa Softis - 2013. 02. 23. 22:50

Volt benne magyar zászló az egyik épóleten! De az is lehet, hogy csak színvak vagyok. :) :)

goodjohnwin - 2013. 02. 24. 13:30

Nekem az első évad jobban tetszett a Mike/Harvey képviselte értékek-tulajdonságok szembeállítása miatt az epizodikus sztorikban. Mike tanulási folyamata, és a stikli fedezése volt a sorozat kiindulópontja, engem ezzel fogtak meg – ha az elejétől ezt a nagyhatalmi harcot nyomatják, valószínű, hogy nem maradtam volna.
Most még tart a megszokás, érdekelnek a karakterek, mert azok nagyon erősek – Jessicával az élen.
Viszont lassan a főcím értelmét veszti, ideje lenne majd a s3-ra egy kicsit felújítani…

Winry Rockbell - 2013. 02. 24. 15:35

Én elégedett vagyok ezzel a második évaddal, nem bántam hogy nincs minden héten új peres ügyük.Viszont az úgy ahogy új csaj Katrina ,meg a már megszokott Rachel engem nagyon irritál.Az egyik el van telve magával mert nem kezdő a másik meg hisztizik vagy Mike-ért vagy éppen Mike miatt.Elég csaj volt már Mike körül inkább foglalkoznának azzal amihez ért és nem azzal ki tud megfektetni.
(És az hogy a nagy titkát már túl sok ember tudja,mert túl naiv na attól frászt kapok.)

Brynden Rivers - 2013. 02. 25. 09:06

3. évadban Michael Shannon (General Zod) legyen vendégszereplő! :)

Tényleg ilyenkor amúgy mit kíván a valóság-kontinuitás?
Van egy ikertestvérem aki színész?

Benjy:
“A Suits lesz az élő példa azoknak akik egy sorozatot azért kaszáltak, mert nem szerializált.”
Nem úgy érted, hogy az a baj vele, hogy nem elég epizodikus? :)

Engem is az zavart legjobban, hogy csak beszélnek a az ügyfelekről akik pánikolnak, elmennek, zárolják a számlájukat, de egy darab ügyfelet nem láttunk, kivéve a 77 női diszkriminációs ügyből 1 nőt, de az is főszál ugye.

Pedig az egész főszál például Scottie meg a british invasion betoppanása sokkal nagyobbat szólt volna, ha egy heti ügy megoldása közben történik.

Mike különleges képességét néha direkt szerelték le, lásd pl. amikor Varys a brit szokásjogra hivatkozott.

Benjy - 2013. 02. 25. 09:25

Brynden Rivers:Igen belegabalyodtam.

Amúgy én mindenképpen elvárnám hogy Conleth Hill (Varys) 3. évadban, ha nem is mind a 16 részben, de legalább sokszor szerepeljen.

Amúgy remélem 3. évad nem arról fog szólni, hogy rájönnek, hogy Darbynak is van valami titka, és őt akarják kipaterolni cégtől.

Stanlee - 2013. 04. 11. 23:57

Az első évad 8.5/10-es volt, az egyik kedvenc sorozatom volt, örömmel néztem meg szinte minden részét. Aztán jött ez a második évad, ami már nem hozott lázba, hogy minden héten megnézzem a legújabb részt, hanem összegyűjtöttem pár epizódot és daráltam őket. Az évad vége nálam már a 4/10-et is alig érte el, olyan volt az utolsó rész, mintha már az egész stáb haza akart volna menni, és 1 nap alatt felvették az egész nyomoronc részt.

Unom, hogy ennyire mimóza lett a Mike gyerek és már csak egy mellékszereplő, aki néhanapján előjön a boxából és lefénymásol pár oldalt, nem érdekel, hogy most összejön vagy sem Rachellel, nem érdekel Rachel kínszenvedése az elmenjek vizsgázni és felvesznek e az egyetemre dologgal kapcsolatban? Nem érdekel, hogy Harvey névadó lesz vagy sem. (A The good wife-ban 1 évad alatt többet dolgozott Alicia, mint a Harvey itt 2 évad alatt, mégsem akar névadó ügyvéd lenni.) Nem igazi ügyvédes sorozat ez már. Egyedül Louis tetszett, és kész.

Hátha a következő évad több ügyet ad majd, ez az egyetlen reményem. Ha ilyen lelkizős sorozat marad, nézhetem a Barátok köztöt is.

Benjy - 2013. 05. 23. 15:51

Új promó a 3. évadhoz. Ötletes.

http://www.youtube.com/watch?v=iDRTcRa1Aic

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz