login |

The Walking Dead – 3×11: Naked Instinct

2013. 02. 25. 22:07 - Írta: human

106 hozzászólás | kategória: kritika,

Újabb heten vagyunk túl, de sajnos ez most az építkezésről szólt. Fel is húzták a falat, ami elválasztja őket az évad első felétől? Spoilerek a tovább mögött.

Vééégre elment Andrea a börtönhöz. Hány rész óta tud róla, hogy ott vannak a régi haverjai? Oké, szóval ideje volt, hogy meg is látogassa őket. Az a helyzet, hogy lehet a Walking Dead íróiba kötni, de az ehhez kapcsolódó jelenetek marha jók voltak. Szinte tapintani lehetett a bizalmatlanságot.

Viszont ami tényleg merész lett volna, hogy a Governor mellé visszatért Andrea leszúrja őt az éjjel. Ugye a régi bajtársainak ezzel hatalmasat segítene, még akkor is, ha a találkozások most nem sikerült a legfényesebben. Sajnos nem tette meg. Bár a színésznőn nem látszott a konfliktus, sosem éreztük erősnek ezt a szerelmi szálat, viszont tudni lehetett, hogy nem fogja megtenni, pont ezért lehetett volna hatalmas WTF, ha mégis, ha áthúzzák ezt a “Rick vs Governor össze kell még csapjon” tipikus dráma felépítést.

Bár gondoltam, hogy Coach és a 3 haverja még feltűnik majd, de hogy ezekben az erdőkben milyen könnyű egymásba botlani baszki, nyilván a faluból akadtak pár emberre. Így eljutottunk oda, hogy a Kormányzóval fognak szövetkezni, csak hogy végre valahol befogadhassák őket. Ez rossz döntés volt Rickék részéről, mármint a 2 jó és 2 so-so felnőtt elüldözése a börtönből, hiszen most az ellenség soraiba kerültek, plusz tudnak egy biztos bejutási pontot is a rácsok közé…

Az előbb történtekhez kapcsolódik a másik, ami nagyon tetszett: az elkeseredettség. A kedvenceink olyan módon tartják magukat, amiből csak úgy sugárzik az érzés. Mind fegyverrel mászkál már a kormányzó legutóbbi akciója óta. Erőteljes hangulatot sugárzott a sorozat itt.

Mindezek mellett is csak a jövő heti történéseket vezették fel nyugisan, látjuk, hogy talán végre kilendülnek a passzív, reakciós helyzetükből a túlélők, miközben a Governor ezerrel szervezi a kezdőkből álló seregét. Itt azért meg kell látni az apróságokat, amikor Andrea visszatért a börtönből és az újoncok fogták rá a fegyvert, akkor látszott, hogy élesben ezek bizony fel fognak sülni. Legalábbis erre tippelek.

106 hozzászólás Ne habozz!

Jellal - 2013. 02. 25. 22:15

És végre Merle is jó helyen van:)

rio - 2013. 02. 25. 22:16

Rick: Andrea, egyetlen reményünk ebben a piszok szar helyzetben! Menj szépen vissza, késeld meg picit a Kormányzót, engedj be minket a városba, mi elintézzük a leghűségesebb embereit, a maradékkal pedig boldogan élünk, míg meg nem halunk – a biztonságos falak mögött.

***Helyett***

Rick: Kezeket fel! Fordulj meg! Földre!

Soldierdsgn - 2013. 02. 25. 22:18

Nekem kifejezetten tetszett ez a felvezetés, feszült volt a légkör és mégis egy nyugodt, sokaknak unalmas rész volt. Gondolom most jön pár szarozó, hogy ennél lejjebb már…blablabla… Pedig szerintem kellenek ezek a részek is, hogy felépüljenek a dolgok.

A sok kétkedő, aki nem hitte el, hogy a governor tükörben nézi a szemét és ezért az ellenkező szeme bibis, most már remélem mindenki megnyugodott e téren. :)

Vajon, akit az elején észrevett Rick a fa mögött az még mindig Lori lehetett? Mert az mintha úgymaradt volna, nem derült ki.

Végre Michone is vallott és beszélt, még torna is volt. Sajnálom a Ty vonalat, remélem még összehozzák pozitívan Rickékkel. Az meg, hogy most találkoztak az erdőben ugyanolyan, mintha a város kapujába lyukadtak volna ki… akkor meg az lenne a kérdés, hogy nincs is más fellelhető helyszín, csak a börtön és a város?

Soldierdsgn - 2013. 02. 25. 22:24

rio: Te egyből tárt karokkal fogadnád azt, aki az ellenséggel hál, és kétes már a hovatartozása? Benne volt az érzés, hogy mi van ha csapda, meg ilyenek, így szerintem helyesen viselkedett, max kicsit reagálta csak túl, mert hevesen rángatta, de szerintem jó volt ez így.

HunOrion - 2013. 02. 25. 22:29

Az utolsó pillanatig reménykedtem, hogy Andrea mégis megteszi, amit meg kellett volna tennie, de az írók nem vállalták be, nem érhetett véget ilyen egyszerűen a konfliktus.
Merle a legutobbi rész óta láthatoan illem órákra járt, így az ügyeletes seggfejből mostanra egy félig meddig iranyítható személyé vált, ki tudja talán egyszer még hasznos is lesz. (Az én tippem, hogy évadzaró epizódban a nagy Woodbury vs Börtön ütközetben feláldozza magát a csapatért és így nyer megváltást a karaktere)
Rick mintha kezdené összeszedni magát, ideje is volt, mivel nagyobb szükség van most rá, mint talán bármikor és most már tényleg nem engedhetnek meg maguknak több olyan téves döntést, mint amilyen pl. Coachék elküldése volt.

Aprópó a záró énekelős jelenet csak engem emlékeztet, a Lostos parton ölelkezős, tábortűzes jelenetekre? Egyre inkább látok egy hasonlóságot a két sorozat között.

Nema - 2013. 02. 25. 22:32

Andrea részről részre alul múlja önmagát. Totális visszafejlődés. Ja, és milyen GPS-e lehet, hogy segítség nélkül egyből megtalálta a börtönt? :P
Rickék meg rendesek voltak Andreával. Körbevezették, megmutatva a helyet, ahol élnek, és a végén még egy kocsit is kapott. Jó kör volt ez a csajnak. Gyalog indult, kocsival tért vissza (a kormányzó szerint blokádokkal teli úton btw).

De összességében még így is ez a rész tetszett a legjobban az évad 2. feléből.

Nema - 2013. 02. 25. 22:33

Ja, az éneklős csaj lassan fel is léphetne. :D
A Woodbury elleni támadást pedig remélem Carl vezeti.

Llew - 2013. 02. 25. 22:48

Hát ez eléggé kész, amit Andreával művelnek az írók. Teljesen hülye picsát csinálnak belőle. Gyönyörű szép volt, ahogy Michone megmondta neki, hogy egy barát helyett azonnal az ágyat választotta. A Kormányzó megint több soron a képébe hazudik, kicsit (blokádolt út) is, meg nagyot is (Rickék lőttek először), erre persze csak visszabújik az ágyába.
Az meg milyen már, hogy Rick Carlt viszi magával kommandózni?
Ez, hogy az újoncok a faluba kerültek érdekes fordulat lehet. A fekete csávó túl jófejnek tűnik, hamar ellenérzései lesznek a Kormányzóval szemben szerintem. Talán vele húzzák keresztbe a Rick vs Kormányzó csörtét.
Merle következő évados jelenlétére nem nagyon fogadnék, pedig egész emberi lett és jó volna egy ilyen kicsit radikálisabb, de azért többnyire irányítható Shane pótlék a csapatba.

protozoa - 2013. 02. 25. 22:50

A Rick-Michonne-Carl hármas ígéretesen hangzik, remélem aprítanak majd rendesen. És végre a szomorú szamuráj megmondta Andreának a frankót: “Egy meleg ágyat választottál a barátod helyett”. Ez a nő amúgy reménytelen eset, azok után is visszament, hogy megtudta, a Kormányzó megölette volna, ha Michonne-nal tart.

Jeol - 2013. 02. 25. 22:51

Nyírják már ki Andreát. Komolyan…jobban irritál, mint anno Lori. I-D-I-Ó-T-A!

_Peter - 2013. 02. 25. 22:52

Ez ilyen vihar előtti csend epizód volt. Andreánál felmerül miért nem tette meg: 1. Még lát valami jót a Governorban. 2. Ő még embert nem ölt, csak zombikat.
De igazából mindegy az ok, mert ugye Rick és a Governor még nem találkoztak szemtől szemben pedig ez ugye alap. Magyarul tudni lehetett Andrea nem teszi meg. Ezért ez a szál gyenge húzás volt az írók részéről szerintem.

Tomasi - 2013. 02. 25. 22:54

Mi történt azzal a kis csapattal, akik a 9. rész végén még ott voltak börtönben, mikor Rick látta Lorit fent, a 10. részben meg már benne sem voltak?

Llew - 2013. 02. 25. 22:56

Tomasi nem nézted? A fekete fickó elmondta, hogy Rick elüldözte őket (amikor Lori szellemével ordítozott).

zdawg - 2013. 02. 25. 22:58

Mindvégig sírtunk, hogy Lori mennyire irritáló, de Andrea az abszolút legalja. Alig várom, hogy kivégezzék.

protozoa - 2013. 02. 25. 22:58

Tomasi, Az erdőben találkoztak Andreával, aki Woodburybe küldte őket a kormányzóhoz.

secret - 2013. 02. 25. 23:10

a négyes fogat tényleg olyan, mintha a left 4 dead 2-ből importálták volna őket.

http://cache.gawkerassets.com/assets/images/9/2009/07/504x_left_4_depeche.jpg

de nem? :D

sziki - 2013. 02. 25. 23:14

Rick meg fogja nuncizni még azt a leányt odabenn.
Szóval a viccet félretéve nekem is bejött ez a rész, eléggé elcsigázva várom a szezon végét.
Én nekem anélkül az utolsó jelenet nélkül is egyből az jutott az eszembe, hogy Andrea ezt az egészet csak megjátssza és majd jól le akarja szúrni a Kormányzót, vagy valami, de végül semmi nem lett belőle ugye.
Kíváncsi vagyok milyen úton fognak menni a Képregényhez képest a jövőben.

Tomasi - 2013. 02. 25. 23:24

Megvannak, csak azelőtt írtam, mielőtt elkezdtem volna nézni a részt :DDDD

arazol - 2013. 02. 25. 23:36

Amikor Andrea megkérdezte Michonne-tól, hogy “Mit mondtál nekik?” és Michonne meg válaszolt, hogy “Semmit”, félrenyeltem a röhögéstől a saját nyálamat :D. Több ember meg ezen húzta fel magát, hogy meg se szólal, csak szúrósan néz :D.

Kissur - 2013. 02. 25. 23:59

Önmagában jó lett volna ez a felvezető rész, ha nem sorozatban a 3.lett volna. Én a végére olyan clifft írtam volna, hogy leszúrja a kormányzót, akit 1 részen át próbálnak összedrótozni. Más variáció: megpróbálja Andrea leszúrni, de félig éber (necro)Phil elkapja a kezét, hogy “Háháá, tudtam, hogy mégis áruló vagy ribi!” Így elég langyos lett a vége.
Jövő héten indul a kémkedés Grimes-módra. Legalábbis Rick ezt mondta.

Ui: nincs pénz zenékre, hogy mindig a drága Beth énekel? :)

superpityu - 2013. 02. 26. 00:02

kicsit unalmas volt, főleg a végére Beth énekelgetése. ami persze nagy csapat építődolognak mondható, de nekem az évad elején sem tetszett.
azt hiszem most elborítékoltam magamban azt, hogy szerencsétlen Carolt a kormányzó fogja megölni, természetesen Andrea szeme láttára, hogy leesen a buta szöszinek, hogy mekkora hibát követett most a rész végén. még sajnálnám is az öreglányt, az alaptagok egyike, de tényleg elég nagy horderejű lenne a halála ahhoz, hogy leesen mindenkinek, hogy ki kellett volna nyírni a kormányzót. amúgy andrea lebutítása elég fájó, mert a 2. évadban szépen építették.
Michonne többet beszélt mint az elmúlt 10 részben. merle meg még kihúzza őket szarból, ha szükség lesz emberre.
Tyresse pedig tuti lelkiismeret furdalás miatt fog segíteni Rick csapatának miután elmondják a befelé vezető utat. vagyis ő meg az asszonykája szerintem nem szívesen fog fecsegni róluk, miután Hershelék segítettek nekik, ha nem is túl sokat.

jim455 - 2013. 02. 26. 00:30

Én kifejezetten nem örültem volna ha leszúrja a végén, azt a nagy összecsapást látni akarom, nagyon kíváncsi vagyok mi lesz ebből.
A rész meg tényleg baromi hangulatos volt, főleg az utolsó 5 perc a csaj énekével meg a zenével, többször is lehetne amúgy ilyen zenei betét a részek végén.
Jajj, már tenném is be a következő részt, úgy néz ki kapunk egy road trip epizódot.

Marcipáncica - 2013. 02. 26. 00:40

No, nekem is megvolt ez a mai. Egyáltalán nem okozott csalódást, pedig pár kritika után már szinte el is ment a kedvem a megnézéstől. Teljesen jó kis rész volt ez, végig azzal az alattomos lappangó feszültséggel, amit ebben a sorozatban nagyon szeretek. Szerintem az éneklős hangulatozós jelenet is egyben volt, kimondottan örültem hogy tettek bele egy ilyen “sima hétköznapok” jellegű valamit, és nem csak az akciós vagy feszkós pillanatokat látjuk a csapatból. Közben az is érzékelhető volt, hogy Rick kezd újra észhez térni. Az elején nagyon nagy volt, amikor pont a fia mondja neki hogy át kéne adnia a vezetést. Most lehet hogy nem leszek túl népszerű, de pont azon filóztam el a végén hogy valamilyen szinten érthető Andrea “döntése”. Nem egy ember választotta már a történelem folyamán a biztos(nak hitt) győztes melletti nyugodt életet. Még az árulás árán is. Nem csípem a nőt, felettébb irritál, de egy kicsit elhiszem neki ezt a balf*szkodást… talán pont azért mert annyira életszagú.
A fekete páros csapatát nagyon sajnálom hogy a kormányzóéknál kötött ki… gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Szépen felépítgették a végső összecsapást… jó lesz ez! :)
Következő rész nagyon várós!!!!

Bandido - 2013. 02. 26. 01:04

“Végre Michone is vallott és beszélt,”

Nem gyanús ez neked? Tré Dog is így patkolt el. Elkezdte járatni a száját :)

Merle tuti, hogy valami sunyiságra készül. Most feltűnően lapul mint szar a fűben. Tippre Daryl fogja eltenni láb alól.

Marcipáncica - 2013. 02. 26. 01:04

Off. Kis érdekesség. Tippelgettem itt már többször magamban hogy vajon Carol és Daryl közt hány év korkülönbség lehet. Megnéztem, és meglepődtem. Az őket játszó színészek közt 4 év van (1965 és 1969-esek) de a filmben alakított karaktereknél valahogy ez jóval többnek tűnik.

Marcipáncica - 2013. 02. 26. 01:06

Merle nem fog megváltozni. Amilyen módon bocsánatot kért Michonne-tól az is több mint undorító volt. Szemmel láthatóan élvezte a brutalitást és öldöklést. Persze, majd most itt megváltozik 2 nap alatt és ő lesz az árvák és elesettek megmentője…?? Ugyan már.

Dav3883 - 2013. 02. 26. 01:55

nem is az hogy megváltozna, csupán segíteni fogja Rickéket szinte mindenben, mert ő is elakarja tenni láb alól a Kormányzót.. Rick és a Kormányzó párbeszédet már várom, kíváncsi vagyok mi sül ki belőle, de nekem van 1 olyan tippem hogy Andrea fogja majd megölni az évad vége fele őt, és Merle mint már említették feljebb, szerintem is megfog halni.. de a legjobb halál a Kormányzónak az lenne, ha megennék a zombik!!! :D

T Doggy Dog - 2013. 02. 26. 02:42

Felfedeztem egy bakit. Mondjam? Mondom; a tudósgyerek az erdőben walkersnek nevezi az élőhalottakat, pedig az ő bandájuk harapdálónak (nem tudom hogy van angolul) hívja őket. Michonne pedig elmosolyodott :)

Jellal - 2013. 02. 26. 03:00

Nagyon javaslom az íroknak,hogy ne öljék meg Merle-t :) kell egy ilyen badass karakter … ha már shane nincs.

liberatore - 2013. 02. 26. 03:12

Nema: El is találtad! :D Az a csaj színészkedés mellett, énekes-gitáros amúgy.

A részhez: Nem volt valami acélos rész, vihar előtti csend még mindig. Azért a drámai részeket most át tudtam érezni. (milyen furcsa… :D) Kezd alakulni a dolog azért.

paranoid android - 2013. 02. 26. 03:16

Hangulatos rész volt. Számomra nem is igazán a feszültség miatt, mert most az nem volt annyira erős, hanem az egész csapatot átjáró fáradtság és kilátástalanság miatt. Andrea-Michonne dialóg jó volt, végre sikerült pár összetett mondatot mondania a kardos lánynak. Tyreese két haverjának meg nagy a pofája, miközben Carlnak köszönhetik, hogy még élnek.

Nekem nincs különösebb bajom Andreával. Azt elfogadom, hogy idegesíthet embereket, de most nem értem, hogy mitől lenne hülye. Békét akar a két tábor között, elege van a sok halállal körülvett életből. Ezért ment el tárgyalni Rickékhez, és ez is lehet az egyik ok, amiért nem ölte meg a Kormányzót. Mert az végleg megpecsételhette volna a sorsukat. Persze vezető nélkül lehet szétesett volna Woodbury, de az is lehet, hogy még elszántabbá váltak volna. A Kormányzón kívül van még pár vérszomjas ember ott. Arról nem is beszélve, hogy a saját életébe is kerülhetett volna a Kormányzó megölése, ami e tény nélkül sem a legegyszerűbb feladat (mármint csak úgy meggyilkolni egy embert). Jóllehet elkerülhetetlen, hogy nagyot koppanjon Andrea és belássa, hogy nem jófiú a Kormányzó, de csak azért mert mesterien áltatja magát a béke lehetségességével, még nem idióta. Jelenleg a béke nem a Kormányzó halálával lehetséges, hanem úgy ha egész Woodbury meglátja az igazi arcát.

Vikram - 2013. 02. 26. 09:01

Andrea esetében azt is érdemes fontolóra venni, hogy ha leszúrja éjjel a Kormányzót, akkor mégis mivel magyarázza reggel a hű csatlósoknak, hogy elpatkolt a főnökük? Mégpedig nem szívroham következtében. A hullát úgyis meg akarják nézni, el se titkolhatja. Akkor pedig neki lőttek. Persze megpróbálhat kiszökni, de éjszaka, mindenhol Walkerekkel, ráadásul most a doki segítsége és “guardian angel” nélkül öngyilkosság lenne. Tehát ha megöli a Kormányzót, az szinte tuti halál neki is. Szóval lehet, hogy csak nem akarta (félt) feláldozni magát.

Junkieka - 2013. 02. 26. 09:37

@Vikram: ha megöli, megzombul és elmászkál… a többiek pedig nem akarják majd közelről nézegetni a halál okát. Szóval meg lehetne bundázni valahogy. :D:D:D

Vikram - 2013. 02. 26. 09:41

@Junkieka: ja igen, a zombulásról meg is feledkeztem. :) No de akkor viszont a fejébe is bele kell vágnia a kést, különben megcsócsálja vagy őt, vagy valami ártatlant, akikért meg Andrea aggódik. Akkor is meglátszik az első szúrt seb. Vagy eleve a fejébe döf és nincs zombulás. Viszont akkor is gyanús lesz, hogy nincsenek rajta a zombiság jelei, akkor miért szúrta fejbe?
Lényeges kérdések ezek. :)

Parallax - 2013. 02. 26. 09:56

dramaturgiailag elképzelhetetlen lett volna, hogy Andrea most nyírja ki a Governort, az éved második fele egyértelműen a Rick vs Governor menetre készül finálénak, már a promók is erről szóltak.
Carl engem még mindig kurvára irritál, csak én vagyok így vele?

Parallax - 2013. 02. 26. 09:59

@T Doggy Dog
Jó észrevétel. :) De lehet, hogy Andreától vette át a kifejezést.

Red Fox - 2013. 02. 26. 10:38

Kicsit aggódtam Michonne -ért és Carl -ért, mert túl sokat beszéltek és ez nem szokott jót jelenteni, de szerencsére most még megúszták :)
Amúgy kicsit lapos felvezető rész volt, de jól illeszkedett az egész történethez.

Egy ember - 2013. 02. 26. 11:38

Le kellett volna szúrni a kormányzót. Sokkal kiszámíthatatlanabb irányba ment volna el a történet.
Így már lehet számítani egy nagy összecsapásra…
Merle-re pedig szüksége van a sorozatnak. Gagyi húzás lenne ha pont az öcskös nyírná ki.
Carl bosszantóan nem gyerek.
Remélem Maggie kicsit előtérbe kerűl, Rick meg kicsit hátrébb.

Eli - 2013. 02. 26. 13:27

Nem bíztok Merle változásában, szégyelljétek magatokat. Amúgy ha már tippelgetünk, nekem van két tuti tippem.
– Merle beilleszkedik és összejön Michonne-al.
– Carl meghal még ebben az évadban.
:))

Soldierdsgn - 2013. 02. 26. 14:00

Nem fogjátok elhinni, de akit a kormányzó fejbelőtt zombi, majd később Merle, vagy Rick kinyírt még a rész végén, már megint/még mindig él! :) Amikor jön Andrea a börtönbe, és az udvarnál tart, akkor megjelenik :)

Mark Bolt - 2013. 02. 26. 14:02

Amúgy van arról infó, hogy előző részben a Mad Max külsejű sofőr, aki beautózott a zombikkal a börtönudvarra, ki lehetett? Ugye takarva volt az arca, ami szokatlan a sorozatban, tehát lehet tippelgetni, hogy vagy Rickék közül ugrott be valaki, vagy tökismeretlen kaszkadőr tolta, vagy a rendező rokona, vagy a rendező maga. :-D

Mark Bolt - 2013. 02. 26. 14:06

Nagy marhaság lett volna, ha ledöfik évad közepén a kormányzót. Ő a főellenfél. Ha kinyírják, vége a nagy konfliktusnak, az ügybuzgó mexikói kinézetű fegyverest csak meggyőzik, a többiek meg nem számítanak, és akkor összejön a két csapat Woodbury-ben, és élnek amíg meg nem halnak. Kell egy nagy lövöldözés évad végére, aminek a végén a kisvárost elárasztják a zombik, vagy kiűzik Rickéket a böriből, egyszóval változás áll be, és tovább kell menekülni.

human - 2013. 02. 26. 14:53

Parallax: igen, pont ezt mondom, hogy az lett volna cliffhanger ha bármi más történik, mint amit láttunk, mert ez volt a várható unalmas húzás

casi - 2013. 02. 26. 15:07

A kormányzó nagyon ügyesen használja Andreát, biztos, hogy ki akarja nyírni, vagy megtartani valami szexrabszolgának. Tudja, hogy Andrea hazudik neki, hiszen beszélt a börtönből kiutált csapattal, akinek a sztorija eléggé különbözött az övétől. Nekem se tetszik, amit Andreával műveltek, ki kellett volna írni akkor, amikor öngyilkos akart lenni, nem hiszem el, hogy valaki annyira hülye legyen, hogy nem érzi át a helyzet súlyosságát, még akkor is, ha nem ölt embert, akkor megkötözi vagy máshogy megbénítja a mozgásterét. Már felettem is írták, hogy sokkal kiszámíthatatlanabb lett volna, ha megöli a kormányzót. Így tudjuk, hogy lesz egy összecsapás, egy-két ember meghal a csapatból, a kormányzó meghal. Én arra leszek kíváncsi, hogy ezután hol fognak vajon élni.

asd - 2013. 02. 26. 15:30

Az a baj, hogy kevés a karakter, tehát nem nagyon lehet minden részben megölni valakit, így viszont semmi tétje nincs az egésznek, nem lehet izgulni, hogy vajon meg fog-e halni valaki. A vendégszereplőket, akiket alapból alig ismerünk és tökmindegy, hogy élnek-e vagy halnak esetleg őket megölik, de amúgy egy évadon át készítenek, hogy lássunk egy fontosabb halált.

Sosem volt a kedvencem a sorozat, de azért volt pár nagyon durva rész (pl. 3×01 nagyon bejött), de a legutolsó 3-4 részt már nem bírnám végignézni egybe, 5-10 perc után amint megunom inkább nyomkodom a telefonom, aztán néha felnézek van-e valami.

Andrea-t nagyon megutáltam, Hershell szőke lánya sem valami szimpatikus, nem is a karakterrel/színésznővel van baj, csak szerintem szarul írták meg.

Most már csak azért nézem, mert ha van egy jó rész akkor az általában tényleg nagyon tetszik, de nem biztos, hogy az évadonkénti 1-2 jó részért érdemes ezt követni

Lajoska67 - 2013. 02. 26. 15:38

Kicsit uncsi volt, de vicces volt az Amerikai história X-elem a zombi fejének a megtaposásával. Végül is a sorozat Délen játszódik, a szőke, kék szemű Andrea pedig utána magától bement a börtönbe…

Soldierdsgn - 2013. 02. 26. 15:39

asd: ” így viszont semmi tétje nincs az egésznek, nem lehet izgulni, hogy vajon meg fog-e halni valaki.”

Ezen pont lehet izgulni, hogy meghal e valaki, hisz néha csak úgy beüt a dolog hirtelen. Máskor meg az a baj, hogy 3 hal meg egyszerre?

Bad-Joe-Ben-Joe Sixshoota' - 2013. 02. 26. 15:56

Kár, hogy elszaródott megint a sorozat. Pedig a 3. évad első 6-7 része parádésan jó volt. Egészen a Govenorig… Hát azért szenvedtem végig azt a tetved második évadot, úgy – hogy egyszer már elkaszáltam – hogy most megint elkaszáljam!?

NikoXXX - 2013. 02. 26. 16:09

jo volt,dramai,csapat osszerazi teambuilding.
Ezutan meg jon egy akciodus Poi hasonlo resz,csak nem terdlovesek hanem bumm a fejbe :D

jim455 - 2013. 02. 26. 16:46

Lehet, hogy most unalmas húzás, hogy nem szúrta le, de ha leszúrta volna akkor meg a folytatás lett volna jó eséllyel unalmas, így meg jól felépítik az utolsó pár részt ami ütni fog.

A végére én is azt tippelem, hogy Merle feláldozza magát a tesója csapatáért.

Snowflake - 2013. 02. 26. 16:49

jajjj annyira nem érdekel ez a hatalmi viaskodás ZOMBIKAT AKAROK!!!

nagyon háttérbe szorultak és az is idegesít, hogy már nem is félnek tőlük úgy bánnak velük mint valami buta játékszerrel… a Woodburrys száll meg annyira frusztrál a börtönbelieket csak csak el nézegetem de Woodburry pfff.

Gunsmoke - 2013. 02. 26. 17:05

A képregény is ilyen szar lett, vagy ez csak a sorozattal van így???

Egyébként ami tetszett…. ja, izé… nem, semmi nem tetszett!!!

sorozat/gyilkos - 2013. 02. 26. 17:31

@human

Volt már jobban sikerült posztod is :)

Négyzetes keréken görögtek itt kicsit a mondatok és gondolatok.

“a Kormányzóval fognak szövetkezni, csak hogy végre valahol befogadhassák őket. Ez rossz döntés volt Rickék részéről, mármint a 2 jó és 2 so-so felnőtt elüldözése a börtönből, hiszen most az ellenség soraiba kerültek”

– ez kizárólag Rick döntése volt (no democracy)
– aki épp aszonypajtás szellemét kergette, asszem erre mondja a jog és a pszihológia, hogy nem beszámítható.

Téves és valsz. drámai következményekkel járó döntés volt, de a valóságban nap-mint-nap hozunk ilyet, ha szar napunk van. Ezeken meg naponta áthajt a szopódömper, kétszer.

Emberi, életszagú, tetszik.

Csigusz - 2013. 02. 26. 17:33

Érdekes, hogy mostanában annyira túlzásba vitték a szereplők hullását, hogy amikor végre egyszer azt vártam, hogy a Govenor felébred, és jól kicsinálja Andreát akkor bezzeg semmi ilyen nem történik… -.-

Maga a rész megint gyenge volt, 3 rész óta megy a “vihar előtti csend”, mostmár történhetne is valami.

Joker - 2013. 02. 26. 17:35

Hol van az megírva, hogy egy zombiapokalipszist a jók élnek túl? Szerintem rohanják le Kormányzóék a börtönt, koncoljanak fel mindenkit, de előtte még közöljék Rickel, hogy a kis Butt-fuckert Woodbury-ben fogják felnevelni.
Tudom ez csak az én beteges vágyálmom.

Amúgy jó rész volt ez, de remélem Tyreese és a lánya jól dönt majd, mert egy kicsit hálátlannak tűntek ebben a részben.

Bandido - 2013. 02. 26. 17:54

” jim455 – 2013. 02. 26. 16:46

Lehet, hogy most unalmas húzás, hogy nem szúrta le, de ha leszúrta volna akkor meg a folytatás lett volna jó eséllyel unalmas, így meg jól felépítik az utolsó pár részt ami ütni fog.”

Nekem már ez a dutyi vs woodbury civakodás is kezd unalmas lenni. Sőt már az is. Ezt 3 rész alatt le kellett volna zavarni és kész. De attól tartok, hogy rá fog még menni vagy 4 rész erre.

Anthony - 2013. 02. 26. 20:47

Mondjuk nekem az újdonság, hogy Rickék tudják, hogy Andrea életben van, és a Kormányzóval kekszel. Mert mostanáig Michonne egy büdös szót nem mondott el nekik, és ők nem látták egymást face to face.

Andika mindig is a rosszfiúkat szerette ugyebár, lásd Shane. Meg ugye ott van a jó kis összkomfortos kecó, tudja ő mit válasszon.

Kár, hogy Rickék szembekerülnek az új csoporttal, akiket elzavartak. Ez a Rick kicsit megbolondult meg szellemeket (Lorit!!!) lát vonal egyáltalán nem hiányzott :(

Llew - 2013. 02. 26. 21:19

Mondjuk az poén volt, hogy Andrea miután durván max pár hete lehet a faluban, meg a Kormányzó ágyában, máris borzalmas körülményeknek tartja a börtönt. Hamar elfelejtette, hogy milyen körülmények között szaladgáltak Michonenal hónapokig.

Seth - 2013. 02. 26. 21:40

Könyörgöm, Andrea ügyvéd volt vagy mi a tököm, mégis mit vártunk tőle? :-)

rodika - 2013. 02. 26. 23:13

Az utolsó 3 perc nekem emlékezetes marad egy darabig az tuti.
Ütött rendesen.

zoo - 2013. 02. 27. 11:15

ANem kett volna ez rossz,de a rengeteg aprofassag kiborit. Nem mehetsz be Andrea a cellakhoz mert nem bizunk benned, aztan megis kedelyesen dajkalja ott a kisbabat. Aztan mikor lelep(kocsival,pisztollyal,elemozsiaval) ki kapja a megtisztelo feladatot,hogy a kaputnyitast intezze es zombik se jussanak be addig? A felkezu…jo,hogy nem az oreg rogton.

Ginevra - 2013. 02. 27. 13:06

Érdekes ez, hogy mindenki azon mereng, hogy le kellett volna szúrni a kormányzót. Nade ne vicceljünk már, azzal a késsel?:))

A késelős gyilkosságokkal pont az a baj, hogy ha nem tudod 100%ig pontosan, hova szúrj, hogy azonnal meghaljon az illető, akkor még elég sokáig tud csapkodni/védekezni az áldozat. Az meg sok-sok szúrást, meg zajt eredményez.

Andrea egy módon nyírhatta volna ki hatékonyan azzal a bicskával a Kormányzót: ha elvágja a torkát, hatékony, csendes. Viszont ahhoz olyan szintű hidegvér kell, ami Andreában nem adott.

De eleve elvetélt ötlet volt. Az egy dolog, hogy Andrea eddig csak zombikat ölt, embert meg nem, ez eleve visszatartó, de késsel gyilkoljon egy NŐ? Haha:) A pisztoly hangtompítóval jóval szebb, és megvalósíthatóbb megoldás lett volna, aztán meg csendben, még éjjel lelépni.

Ugyanakkor, hogy Andrea mit érez a Governor iránt, az is egy érdekes kérdés, de inkább itt arról van szó, hogy mit érez Woodbury iránt. Van egy hely, fullos lakásokkal, védhető falakkal, kedves civilekkel. Biztonságban érzi magát, amit nem lehetett elmondani egyszer sem, míg Rickékkel volt, vagy Michonne-nal. Most tényleg, kik neki Rick és társai? Ő Shane-t bírta, Shane már nincs. Rickkel soha nem volt közvetlen kapcsolata. A farmon élőkkel alig volt együtt, szinte nem is ismeri őket, sőt annyira már ismeri a Woodbury-i embereket is. Aki neki fontos volt, az még Dale volt, de már ő sincs. A mérleg egyik serpenyőjében tehát a biztonságos, 70 civiles Woodbury, a másik oldalon meg egy csapat, akiket ismer ugyan, de neki ők voltaképpen nem annyira nagyon fontosak…, kivétel Michonne, de vele kapcsolatban már korábban meghozta a döntést, mikor az ágyat választotta a barát helyett. Úgyhogy szerintem Andrea Woodburyt választja, nem a Kormányzót, hanem a helyet.

Mellesleg szerintem ez volt eddig a legjobb rész a midseason óta:)

Llew - 2013. 02. 27. 13:27

“a másik oldalon meg egy csapat, akiket ismer ugyan, de neki ők voltaképpen nem annyira nagyon fontosak”

Tényleg, elvégre, nem Glennel, Carollal, Carlla, meg Darryllel lógott egy csapatban már a sorozat kezdete előtt is pár hete. Nem ezekkel az emberekkel együtt élt meg olyan tragédiákat, mint a közös barátok, ismerősök, vagy akár a testvére elvesztése. Valóban Dale állt hozzá a legközelebb egyfajta apa figuraként, de attól még a többiek sem csak hozzá csapódó emberek. Shanenel meg csak simán dugtak, még annyi érzelmi kapcsolat sem volt köztük, mint a Kormányzóval.

Szóval az, hogy a Woodburrys emberkék, akiket max pár hete ismer, többet jelentenek neki, szemben a Michonnal, akivel hónapokat töltött együtt, vagy előtte a csapattal az erős túlzás. Illetve, ha így van az még inkább egy kényelem hajhász picsává degradálja a csajt.

Ginevra - 2013. 02. 27. 13:30

Beth énekléséről: szerintem többször volt már róla szó, de a csaj civilben country énekes, nem véletlen, hogy időnként kicsit énekel.

Ginevra - 2013. 02. 27. 13:32

Llew, igen, az:) Nem nagyon fog ennek ellentmondani szerintem, nagyon ebbe az irányba tolják.:)

Marcipáncica - 2013. 02. 27. 15:33

Azt ne feledjétek, hogy míg Rick-éknél szinte már ellenséges volt a fogadtatás, addig a kisvárosban befogadták, felnéznek rá, adnak a szavára. (hogy miért… teljesen érthetetlen számomra, de ezt inkább hagyjuk)
Ezen kívül, Andrea szemszögéből egy csomó érv szól a kormányzó és nyája mellett. Sokat már felsoroltatok, de összefoglalva: a biztonságos, kényelmes és biztos (?) élet. Ennyi.
Szerintem az ő szemszögéből teljesen érthető hogy végül nem teszi meg. Akkor sem tette volna meg ha hangtompítós van nála.

BigBlaster - 2013. 02. 27. 19:12

Na megnéztem végre én is. Nekem tetszett a rész, pedig túl sok dolog nem történt benne, de mégis le tudott kötni. Hamar elrepült a 45 perc. Még szívesen néztem volna tovább.
A vége elég érdekes volt. Először azt hittem, hogy Andrea mégis megöli a kormányzót, de az túl egyszerű megoldás lett volna.

laza_kivi - 2013. 02. 27. 20:49

Nekem a szünet utáni 2 rész volt csalódás, most ez már jobban tetszett.
Én sajnálom, hogy Andreából hülyét csináltak. Mert eléggé felépítették a 2.évadban, és ahhoz képest egy mély repülés volt. Bár most az utolsó percekben láthattuk, hogy kezd visszatérni. Az lett volna a durva, hogyha most csak úgy visszamegy és idegenkedik a Kormányzóval, kerüli. Gyorsan lebukott volna. Nem egy hülye tyúk volt, hanem ügyvéd. Szóval biztosan van stratégiai érzéke. Ezzel a lépéssel biztosította a Kormányzót a hűségéről…

Az hogy miért nem ölte meg?!
1. előttem már leírtátok, Andrea nem gyilkos, embereket még nem ölt, van különbség zombi és ember között.

2. Nem értem azokat, akik úgy látták, hogy meg kellett volna ölni a Kormányzó, mert az érdekesebb lett volna. Számomra ez egy kicsit vicces, hogy így láttátok, pedig eddig is néztétek a sorozatot.
A Kormányzó karakterét eléggé felépítették, a többi woodburyben lakó ember csak töltelék. Kivéve Milton,de lássuk be nem vezető (((vagy csak jól titkolja.))) Öngyilkos húzás lett volna a készítőktől, hogyha így lett volna vége a Nagy Kormányzónak!

laza_kivi - 2013. 02. 28. 01:11

Dean
Szerintem nem érdemes ezzel foglalkoznod. :D Én nem olvastam a képregényt, de nem zavart, hogy ilyeneket írtok ide. Mivel azért mégiscsak a képregény volt előbb, attól, hogy vannak különbségek, még azért elválaszthatatlan a 2. De a képregény elolvasása nélkül is lehet élvezni a sorozatot szerencsére.

Így van, nem lehet belegondolni, hogy mit csinálnánk, mert lehetetlen. Végül is, én nem ítélem el Andreát.
Bár megkérdőjelezni meg lehet, mert (itt is látszik) mindenki máshogy gondolkozik. Mindenkinek más az elmélete. De szép is az élet. :)

Dean - 2013. 02. 28. 03:22

Nem értem miért van itt egy-két ember felháborodva a hozzászólásokon. Mit jelent az számodra, hogy a képregényben G

Valamint ha jobban belegondoltok, nem tudjátok mit csinálnátok egy ilyen apokalipszisben. Oké, ott a csapat akikkel rengeteg dolgon mentek keresztül. Nos, elszakadnátok egymástól, és bekerülnél egy BIZTONSÁGOS, körbekerített kisvárosba, ahol valószínűleg nyugodtan élhetsz (én így látom a Woodbury-s helyzetet), ha valamelyik hülye nem töri szét a kaput. Mivel a csapatban nincs 1 családtagod se, ezért lehet, hogy feltennéd magadnak a kérdést: jobb nekem velük? Legyek velük, mert sok mindenen mentünk keresztül (persze fél éve, mivel azóta nem láttam őket) és ezáltal bármelyik nap meghalhatok, felfalhatnak, kibelezhetnek?
Én személy szerint eléggé gondolkoznék azon, hogy Woodbury-ben maradjak.

paranoid android - 2013. 02. 28. 04:08

Egyáltalán nem elválaszthatatlan a kettő. A jó adaptáció lényegi tulajdonsága, hogy önmagában elég a befogadónak, teljesen különáll az alapanyagtól. De amiért én nem értem a képregény felhozását, hogy elég tetemes a 3. évad eseményei és a képregény közötti eltérés (legalábbis, abból következtetve, ameddig eljutottam a képregényben). Szóval kétszeresen irreleváns itt a képregény. Amit érdekes lenne kibeszélni, azok az eltérések a kettő között, de az nem erre a fórumra való téma.

gibzon - 2013. 02. 28. 06:49

Amúgy feltűnt valakinek Merle érdekes fegyverfogása? Vajon így lehet célzott lövéssel találatot elérni bármin, bármilyen távolságra?

http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/549430_624209710938524_248525887_n.png

Egyébként nem tudom ki nézte a Rossz PC Játékok sorozatot, de az ottani hírhedt Airborne Hero-s fegyvertartás jutott róla az eszembe. :D

Radír - 2013. 02. 28. 09:16

A fegyver fogas meg elmegy, lévén csak egy kéz feje van, de az iranyzekokat igazán fel csaphatta volna… :)

winnie - 2013. 02. 28. 10:17

“Nem értem miért van itt egy-két ember felháborodva a hozzászólásokon. Mit jelent az számodra, hogy a képregényben ”

azt mindenki eldönti, hogy min háborodik fel – a lényeg a tolerancia, hogy mindenki elfogadja a másik álláspontját.

de én azt nem értem, hogy mit nem lehet ezen érteni. egyrészt az a “szabály” (ezentúl megint beírjuk, hogy ne legyen gond), hogy nem spoilerezzük a képregényt, van annak saját topikja. másrészt pedig nagyon sokan nem olvasták még a képregényt, és nekik így ellövik a poénokat. vagy fordítva, a képregényből lőnek el poénokat, amik bekerülhetnek a sorozatba.

de erről ne is beszéljünk inkább, a topik itt van: http://www.sorozatjunkie.hu/2010/12/02/the-walking-dead-a-kepregeny-es-a-sorozat/

laza_kivi - 2013. 02. 28. 10:50

Az elválaszthatatlant úgy értettem, hogy mivel létezik, így sokszor elkerülhetetlen, hogy valaki véletlenül felhozza.

_Peter - 2013. 02. 28. 14:56

Már azért is zavaró bármilyen képregényes utalás, mert interjúk, cikkek, kommentelők alapján komoly eltérések vannak. Adott dolog mással, máskor, máshogy történhet meg, szereplők hiányoznak stb.

Kíváncsi leszek mi lesz az évad vége után. Nyilván leszámolnak a Gorvernorral, de mi lesz Woodbury-vel és a börtönnel? Eddig évadonként új helyszínek voltak. Pl. a csata zaja a red zone-ból odavonz egy nagy hordát és a kisvárosnak annyi. Hiába mondja Andrea vannak ott is jó emberek, kétlem Rickék nyakukba vennék még 50-60 idegen sorsát. Remélem a börtön sem marad, akármilyen biztonságosnak tűnik, az évad megmutatta nem az. A téli hónapok alatt az erdőben házról házra járva nem vesztettek senkit, a börtönben többeket is. Plusz felkelti más emberek figyelmét is.

Fő halál ki legyen idén? Andreát valamiért szinte főszereplőnek tartják az írók, szerintem nem ő lesz. Merle feláldozza magát az öcsiért? Kár lenne a karakterért. Carol erősebb lett a vele történtek után, plusz őt Daryl úgyis megvédi. Hershel lenne a tippem, a lányainak futni kell, ő a kifogyhatatlan shotgunjával pedig hátramarad hősként. (bocs hogy előreszaladtam)

Soldierdsgn - 2013. 02. 28. 21:19

_Peter, nem rossz gondolatok, hasonlóan vélem én is. Hát Carol nálam esélyes, meg Hershel, de nekem ők is hiányoznának. Kislánnyal sem tudom mi lesz (Judith)???

BigBlaster - 2013. 02. 28. 21:19

Másik alternatív évad zárás: Megtörténik az összecsapás, mert ugye ez zsírozva van. Kormányzó meghal valaki biztosan Rick-ék csapatából is. Ha a városban lesz csetepaté, akkor az öreg, kiscsaj, Carol biztos nem, mert ők nem mennek lövöldözni. Pl. Michone szóba jöhet, ő eddig is inkább csak mellék szereplő volt, szerintem Merle is esélyes, többieket nem hiszem. Meghalnak a gonoszok, a város megmenekül és Andrea ott marad kormányzónénak, Milton lesz a jobbkeze. (Anreát így ki is lehet írni gyakorlatilag a sorozatból, ha több rész nem lesz a várossal kapcsolatban). Rickékhez valaki még csatlakozni fog, talán Tyres meg a lánya(?).
A börtönből nem tudom miért, de lépniük kell. Zombi attack vagy valami egyéb miatt, más ésszerű okot nem igazán látok, hiszen alapvetően nem rossz hely. Vagy csak elfogynak a készleteik, a Tesco meg messze van. Az esélyes, hogy ha menekülniük kell, mint a tanyáról, akkor az öreg valóban feláldozza magát, hogy ne akadályozza őket.
Arra leszek még kíváncsi, hogy ezek után mi következik a következő évadban. Vándorlás, város, sziget, esetleg valami katonai táborba botlanak vagy valami reményteli dolog, ami kiutat mutat zombiland-ből?

Gutowsky - 2013. 02. 28. 23:16

Azt hol mondják, hogy az a nő a néger fickó lánya?
Én úgy vettem le, hogy a felesége.

Soldierdsgn - 2013. 03. 01. 00:42

Hát vagy új helyszín lesz, vagy befoglalják a várost. Szerintem is a redzone rászabadul a börtönre és költözködni kell.

Marcipáncica - 2013. 03. 01. 09:58

Nem mondják hogy a lánya. Szerintem is a felesége vagy valami olyasmi.
No! Képzeljétek megrendeltem pár részt, jövő hét elején már én is képregény-beavatott leszek :))))

laza_kivi - 2013. 03. 01. 10:42

Wikipedia:
Sasha:
A female survivor and Tyreese’s sister.

laza_kivi - 2013. 03. 01. 10:46

Ha ő és Tyreese marad a csapattal, akkor Michonne hal meg. ;) Főleg mivel nem beszél sokat, és ezelőtt elég sok szöveget kapott. ;)
De tényleg jó kérdés, hogy most ki/kik lesz/nek a távozó/k…
A Hershel család is nagy még.
Ha nem is hal meg, akkor is van esély, hogy otthagyja a csapatot Michonne, mert eléggé magányos farkas volt.

Soldierdsgn - 2013. 03. 01. 13:22

Ha Michone meghal, akkor nehogy kitalálják majd a többiek, hogy a kard jó lesz fejfának, hanem valaki vegye fel és gyapjon vele a továbbiakban!!! :)

Kelta67 - 2013. 03. 01. 19:16

Szerintem az lesz az utsó kép az évadban, hogy mikor nagy nehezen győznek Rickék, persze hulla itt-is ott-is lesz rendesen….:)
Akkor távolról mutatják a várost, és egy baromi nagy horda (több tízezer) zombi (akkor is) tart feléjük, és egy értelmes, félzombi tábornok vezeti őket :):)

jim455 - 2013. 03. 01. 23:39

Merle szerintem tuti távozó, nem tud ebbe a csapatba beilleszkedni, Hershell se nagyon vihető tovább fél lábbal innentől mert biztos továbbál a csapat hamarosan, őt már a Kormányzó támadásánál kiírhatták volna, úgy legalább nagyobb súlya lenne a történteknek. Legalább három ember biztos távozik Rick-ék csapatából, sokan vannak és még jönnek Ty-ék is. Amúgy az évad végére én várok egy jelet arról, hogy nincs minden veszve, pl. egy repülőt ami elrepül hőseink felett.

sport1 - 2013. 03. 02. 14:57

Amióta visszajött a szünetről ez a sorozat, valahogyan elbutult. tök unalmas lett. Engem valahogyan nem tud érdekelni a városi rész, meg a kormányzó se, andrea se, olyan semmilyen az egész. Városban sok a birka ember, kormányzó játssza a helyi kis kakast, andreát meg nem jön be mint karaktert, és színésznőként se. Ezeket a jeleneteket mindig átpörgettem, mert teljesen hidegen hagy. Egyedül rick csapata ami miatt nézem, mert kíváncsi vagyok mit szerencsétlenkednek össze, de az is kezd unalmas lenni, hogy minden részben rickre rájön az 5 perc, meg folyamatosan a börtönben vannak. Olyan mint a 2 évadban amikor a farmon voltak. Remélem Merle még sokáig marad, és keverni fogja a szart, mert kellene tényleg egy olyan karaktert mint ami Shane volt, aki ellenpólusa ricknek. Bízom benne következő részek pörgősebbek lesznek, mert ha nem , akkor mehet a kasza. Annyira nem atom sorozat, hogy érdemes lenne nézni, ha ilyen nyögvenyelős.

Soldierdsgn - 2013. 03. 02. 17:49

sport1, ha átpörgeted, akkor nem is nagyon tudsz véleményt nyilvánítani az egész sorozatról, sőt egy-két apróságról le is maradhatsz, ami pont megmagyarázhat pár dolgot amitől számodra buta a sorozat.

SÖR - 2013. 03. 02. 17:57

Tényleg érdekes lehet úgy véleményezni egy sorit, ha nem is látod a felét, na mind1. A következő részek már vélhetően felpörögnek, de nekem kellemes volt ez a drámai vonulat, és egy kevés karakterfejlődés. Rick ha egyszercsak, hirtelen magáhoztért volna, akkor meg sokan azon lennének felháborodva, hogy mi ez, hogy tegnap még lelki halálán volt, most meg a toppon van?! Dráma, lassabban fejlődik a cselekmény és ez így jó, szerintem. Én nem pörgetek el semmit, sőt néha vissza is nézem.

SÖR - 2013. 03. 04. 02:33

Basszus, nem tudok várni.. :)
(de ha megint mutatják a kockásinges 2x is meghalt már zombit, akkor hülyét kapok! :))

wondorog - 2013. 03. 04. 12:00

Na kaptunk egy filler részt, amit viszont annyira eltaláltak, hogy nem is bánom, hogy a többieket nem mutatták.

laza_kivi - 2013. 03. 04. 12:19

Már vártam, hogy mi lett velünk. Sajnálom a fiút. :( De a néger nagyon jól játszott. Ahhoz, hogy nem sok minden történt, nem unatkoztam. Jó nyugis rész volt. Biztosan vihar előtti csend. ;) Mert a következő rész eseménydúsabbnak ígérkezik.
Mondjuk kíváncsi lettem volna Andreára hogy hogyan telt a napja, miután majdnem leszúrta a Kormányzót.

Dean - 2013. 03. 04. 14:41

Elég jó rész volt ez, sajnáltam Morgan-t. Végül is nem volt ez teljesen filler rész, mivel eléggé befolyásolja a továbbiakat (fegyverek, Rick megbízik Michonne-ban). Jó lett volna ha Morgan is velük tart, csak hát szegény kicsit bedilizett.

Danee - 2013. 03. 04. 14:48

3×12 SPOILER

Tetszett a rész, és egyáltalán nem hiányzott se a börtön, se Woodbury.

Lajoska67 - 2013. 03. 04. 15:13

Az első évadban lehetett volna több ilyen rész, ráértek volna a csapatos történettel később. Nagyon jó volt ez így.

v0m1t - 2013. 03. 04. 16:01

megtudtuk, hogy milyen jó részek lehetnének ha csak a jó karakterek szerepelnének :)

MelancholyR - 2013. 03. 04. 16:04

Basszus.. de erős egy rész volt.

rio - 2013. 03. 04. 19:50

Az AMC meg dugja fel magának azt, amire gondolok. Szépen ellőtték a meglepetés erejét a previoulsly… – szekvenciával.

Worb - 2013. 03. 04. 20:13

Fantasztikus rész volt, számomra az évad egyik legjobbja. Bár szeretem az “agyatlan” lövöldözést, zombihentelést is, de nagy szükség van az efféle részekre. Elvégre is ez eredetileg egy dráma sorozat, nem egy akció-horror.

A rész tökéletesen bemutatta, hogy mennyit is változott Rick a történet kezdete óta. A pilotban anno visszament “segíteni” a biciklis csaj zombinak, most pedig egy az életéért könyörgő, élő embert szinte szemrebbenés nélkül hagyott ott az út szélén, pedig tudni lehetett, hogy a biztos halál vár rá.

ooo - 2013. 03. 04. 20:34

mekkora buzik voltak az amc-nél. kb. a 3. másodpercnél levágtam, hogy mi lesz a részben… ez az a dolog, amit lehetetlen elkerülni, max. ha szól valaki időben. amúgy egy gyenge filler epizód volt, untam is kicsit, de jövő héten remélem ennek az ellenkezője fog történni.

Soldierdsgn - 2013. 03. 04. 20:38

Morgan tuti a fináléban belép, hisz már tudja, hol vannak Rickék!

laza_kivi - 2013. 03. 04. 21:02

Hát az imdb szerint ott lesz Morgan a fináléban.

Ja és sajnáltam szegény csávót, nem sok szerep jutott neki. Akár fel is vehették volna. Nem értettem, hogy hogyan tudtak így elmenni mellette, hely van, emberre szükségük van… nem tűnt rossznak, persze ennyi idő után, ha egyedül barangolt valaki, akkor bekattanhatott már… vagy ha csoportban volt, akkor miért csak ő élte túl?!

Dean - 2013. 03. 04. 21:09

Azt nem tudom, hogy a könyörgő faszit feldarabolták, vagy a zombik rágták meg? Nem nagyon figyeltem meg amikor elmentek mellette, de mintha szét lett volna vágva. XD

Soldierdsgn - 2013. 03. 04. 21:11

Rick és a kormányzó ebben különbözik, a kormányzó sokakat, szinte mindenkit befogad, mert kell neki az ember és fel van fegyverkezve(bár most Ty-ékat nem akarta befogadni, csak van infójuk), viszont Rick nem akar idegeneket/újakat oda, ahol a szerettei vannak, a kormányzónak nincs vesztenivalója, Ricknek van!

Duka - 2013. 03. 04. 22:06

!SPOILER (GYANÚ)!

Kis érdekesség a linkelt képen. Bal oldali kép a Lawless (2012) című filmből van, a jobb oldali a mostani The Walking Dead S03E12-ből.

KATT

Dean - 2013. 03. 05. 12:44

Tényleg, nem itt volt az idős otthon az 1. évadban?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz