login |

Body of Proof: kezdett a 3. évad

2013. 02. 27. 14:47 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: kritika,

Itthon van a Body of Proof-nál kevésbé nézettebb sorozat? Kapott országos sorozat ennél kevesebb kommentet a tavalyi finálék közül? Oké, Dana Delany miatt lehet, hogy elkezdték nézni páran, de junkie-körökben eleve az epizodikus krimik nem érdekelnek sok embert, ebben a sorozatban pedig még extra csavar sincs, csak egy halottkém, vagy törvényszéki orvosszakértő, kórboncnok (nem értek hozzá és lusta vagyok), szóval medical examiner nyomoz a zsarukkal, ráadásul még sikertelen is.

Sikertelenség ide vagy oda, csak elért a 3. szezonig (nyugi, tovább már nem fog, legalábbis elég csekély rá az esély…), és ha már elért, akkor nyomtak rajta egy rebootot, mert tudjuk, hogy ha 1-2 évad után újraindítják a nem túl sikeres sorozatokat, akkor azokból sikeres lesz. Vagy nem. (Volt már ilyen?) Jött új showrunner, két új karakter, cserébe három régi arcot kiraktak. (Plusz pont, hogy kaptak némi verbális búcsút a 3×01-ben.)

Ja, és a legfontosabb: a Body of Proof ezentúl nagyobb volumenű ügyekkel fog foglalkozni (erre is van utalás a részben). Az ilyen erőltetett változások általában nincsenek ínyemre, de tavaly a dupla vírusos epizód és a Peter Stormare-es finálé azt jelezte, hogy működnek ezek a sztorik. A 3×01 ennek megfelelően azzal kezdett, hogy Dr. Megan Hunt boncol, s közben telefonon keresik azzal, hogy elrabolták a lányát. Vusssss – 2 nappal korábban.

A tét tehát adott, kiderül, hogy sorozatgyilkos garázdálkodik, s ugyan gyanúsított nincs sok, de legalább az indíték kellően ködös és agyalós. Kár, hogy a flashback csak azért volt, hogy a nézők ne kapcsoljanak el, mert egyébként funkciója nem volt, ráadásul az utolsó percekre értünk el oda, szóval a rész is dupla volt, “tegnap” ment le a folytatás.

Miután párszor kikiáltottam a Body of Proof-ot a leggyengébb kriminek, most ismét azt kell mondanom, hogy teljesen korrekt volt az epizód, minimum 6/10-es. Ha ilyen lenne, illetve ilyen lesz, akkor nézni fogom. Főleg azért, mert Mark Valley jó arc és jó párost alkotnak a mindig ellenszegülő és előírásszerűen pimasz Delany-vel (ő az egyik új nyomozó, aki hozza a szexuális feszültséget a közös múlt miatt), marják egymást, ráadásul a társával is vannak interakciói.

Igaz, hogy a többi orvos továbbra is felejthető – a két nem túl vicces, de megszokható sidekick helyett inkább megtartottam volna az újonc lánykát, a főnök Jeri Ryan azonban nem annyira érdekes karakter, hogy tovább kapja a saját szálakat, de azt a részenkénti egy-két jelenetet még talán elviselem. A jelenlegi kínálatból nem top10-es krimi a Body of Proof, de ha ilyen marad, akkor a legtöbb országos kriminél hamarabb nézném az új részeit.

Aztán persze kiderül, hogy mindez csak mézesmadzag, hiszen a pilot is tetszett, utána meg szélsebesen kaszáltam, szóval majd kiderül.

11 hozzászólás Ne habozz!

serra - 2013. 02. 27. 15:36

Az utolsó 2 kép túl aranyos. Nem volt valami brutálisabb?

winnie - 2013. 02. 27. 15:50

valahogy figyelmeztetni kell azt, aki nem bírja a boncolásokat, hogy olykor ilyesmiben van része.

nyílméregbéka - 2013. 02. 27. 16:08

én valamelyik magyar csatornán kezdtem el nézni, leadták az első évadot, aztán a nagy semmi, csak azt ismételgetik már harmadszor.

winnie - 2013. 02. 27. 16:13

nyílméregbéka: azért, mert itthon lement az eddigi két évad és kint most kezdődött el a harmadik. szóval nem is tudták volna folytatni.

Lilith - 2013. 02. 27. 18:22

Nem tudom de anno láttam belőle 1-2 epizódot,mit ne mondjak.Nem fogott meg,sőt :(

dzsiaj - 2013. 02. 27. 18:35

Én csak Mark Valley-t sajnálom. A Fringe-ből kirakták semmi perc alatt, a Human Target két alig nézett évadot élt meg, majd leigazol a fiatalok számára teljesen ismeretlen Harry’s Law utolsó évadába, erre most behúz még egy ugyanilyet.

ALDO - 2013. 02. 27. 19:39

Annyira nem rossz ez a sorozat. Persze nem is jó. Egy erős közepes. A karakterek viszonylag jók – az én szememben ez azt jelenti, hogy egyik sem idegesít.
Egyelőre nem nagy különbség volt az évadnyitó és az eddigi részek között, leszámítva, hogy behozták az új nyomozókat.
Amikor megjelentek a hírek a szereplő cserékről, akkor már lehetett sejteni, hogyan oldják fel a cliffhangert.

walterskinner - 2013. 02. 27. 21:25

Mark Valley a Boston Leagal-ban is szerepelt.
Én egyébként a német Kabel1-en néztem és teljesen rendben volt.

PandacsökiBoborján - 2013. 02. 28. 10:37

“Egynek elmegy”-sorozat. Azon csodálkozom, hogy Dana ilyen fiatalos tud maradni, pedig közelebb van a 60-hoz, mint az 50-hez már.

Meg néha az is furcsa, hogy bele mernek vágni a nagy tévék olyan szériákba, amelynek a cím-(vagy fő-)szereplője túl van az 50-en, pedig elviekben a fiatalabb tévés figurák fiatalabb nézőközönséget vonzanak.

payskin - 2013. 02. 28. 11:57

Az első két évadot nem néztem, Mark Valley kapcsán, meg a reboot hallatán bepróbáltam, de nem annyira jött be, sajnos. Kaszaélen táncol. A második rész után fogom eldönteni…

Réta - 2013. 05. 01. 21:36

A reboot az egyetlen ok amiért adok még egy esélyt a sorozatnak. Én örülök annak, hogy vannak idősebb főszereplős sorozatok is és Dana tényleg jól tartja magát a korához képest. Két dolog zavar mégis ezzel kapcsolatban a lánya és az anyja. Úgy érzem, hogy mindketten túl fiatalok a szerepre és így Dana figurája kicsit hiteltelennek tűnik.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz