login |

Pilot: Golden Boy

2013. 02. 27. 21:02 - Írta: human

13 hozzászólás | kategória: 2012/13, kritika, pilot-mustra,

Elindult a CBS új rendőrös sorozata, az amelyik valamennyire Jack & Bobby-módon (emlékeztek?) épül fel. Hogy milyen? Egy dolog biztos, az első akciójelenetet ki kell bírni, akármilyen béna, a többibe vágjunk bele…

A heti ügyeket egy érdekes koncepció veszi körbe – nem tudom titeket, mennyire nyernek meg vele, de engem egy kicsi behúztak a csőbe. Erről van szó: a város legfiatalabb rendőrkapitánya a jövőben arról beszél, hogy miképp került a székbe. Avagy megpróbálkoztak azzal a felépítéssel, ami keveseknek megy tényleg jól: tudjuk a végeredményt és ennek fényében mutatják be az oda vezető utat – már itt a pilotban is utaltak pár sötét dologra.

Bevallom, a koncepció erős, a többin vérzik el a pilot. Egyelőre reménykedek például abban, hogy a heti ügy azért volt ennyire nulla, mert a karakterek bemutatása és a kapcsolatok első felépítése mellett egyszerűen nem volt idő erősebbre. Nem hogy csavar nem volt benne, de még igazi nyomozás sem. Egyedüli célja az volt, hogy lássuk ki meddig megy el, hiszen egyáltalán nem fekete-fehér a helyzet, amibe csöppentünk. Oké, közben pár klisét felrúgtak, gondolok itt “az újonc kiszúr valamit, el is mondja a tapasztaltabb nyomozónak…” erre az leoltja, hogy ő is ezt mondta, csak kicsit máshogy. Itt elmosolyodtam.

A szereplőkről? A fiatal srác, a jövőbeni rendőrkapitány eléggé idegesítő, de itt nem az alakítással van baj, hanem egyszerűen ilyen kell legyen. Egy fontoskodó tejfelesszájú törtető, aki megkeményedik idővel – most is pofára esett párszor. Aki viszont kiemelkedik a gárdából az Chi McBride, aki szokás szerint hatalmas arc. Nem azt mondom, hogy színészisten, de megint jól választott, feldob minden jelenetet amiben részt vesz kőprofi nyomozóként.

A jövőben? Míg a Do No Harmnál azt mondtam, hogy mindenképp kerülje mindenki, addig itt érzek valami potenciált, 6/10 jár a pilotra. Még nekem is kedvem támadt folytatni, és McBride miatt fogom is 1-2 részen át, hiába nyomozós. Az biztos, hogy erősíteniük kell a heti ügyben, vagy gyorsan le fogok maradni.

13 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2013. 02. 27. 21:18

Engem is elsősorban a koncepció hozott lázba, ezzel együtt én nem csalódtam a részben, nem is vártam nagy nyomozást, igazából már az is meglepett, hogy valamilyen ügyet kaptunk, annak ellenére, hogy ugye tudtam, ez heti ügyes sorozat lesz. A szereplők szerintem jók, a fiatal gyerek tényleg idegesítő, de szerintem ennek kell lennie. :) Egyelőre én maradok, és remélhetőleg a negatívumok, amiket te említettél, human, később el fognak maradni. Ha ez megtörténik, akkor egy jó kis sorozatot fogunk kapni. :)

JRC - 2013. 02. 27. 22:25

Remélem lesz olyan, amikor már csak a jövő szerepel a sorozatban, nem az odavezető út. Az első szinopszis is emiatt keltette fel az érdeklődésemet. Jó lett volna egy excentrikus rendőrfönököt nézni. A Craig T. Nelson féle “The District” nagy kedvencem volt régebben. A pilotot láttam, ebben a formában nekem elég volt.

SG - 2013. 02. 27. 22:40

…and kids, this is how i became the chief of police…

Casey Novak - 2013. 02. 27. 23:03

Direkt néztem a számlálót, két és fél perc kellett hozzá, hogy berántson. Nagyon jó a történetmesélés, nem találtam benne semmi fölöslegeset, a heti ügy meg fel sem tűnt, hogy volt, annyira lekötöttek a karakterek. (Kivéve talán az aranyember húga, lehet, hogy őt nem fogom szeretni).
Nekem a főszereplő egyáltalán nem idegesítő, kicsit hiperaktív, de annál nagyobb a kontraszt, hogy innen hová fejlődik. Nagyon nagy a csávó, az első jövőbe ugrásnál már rögtön az első megszólalásánál érződött a plusz 10 év a játékában, (annak ellenére, hogy csak 7 telt el :), a kezdeti pofára eséseinél meg olyan fejeket tud vágni…
Ha hét évadban mesélnék el ezt a hét évet, szerintem akkor sem unnám meg, szóval ennyire bekajáltam egy rész után. Amúgy már csak azért is remélem, hogy sokáig fog tartani, mert a második kedvenc karakterem halálát viszonylag hamar belebegtetik, úgyhogy nem várom a jelenhez való megérkezést.

Flash_Gordon - 2013. 02. 28. 06:36

Gondolom egyedül vagyok vele, de nekem erről folyton az azonos című 95-ös anime jut eszembe, ami nem hogy komoly, de nyomozós sem volt :D

Hellhound - 2013. 03. 03. 15:42

Nekem bejött, én nézni fogom! :)

giruy - 2013. 03. 09. 19:07

Három rész után egyelőre marad nézős: főszereplő és nyomozótárs karaktere kezd érdekelni, a rendőrségi kavarások meg nem tántorítottak el. Az meg kifejezetten tetszik a kaján lelkemnek, ahogy a főhős nagyokat koppan. :)

kiskiraly - 2013. 03. 26. 22:10

A 2. résztől már van főcíme is nekem. Nekem bejön.
http://www.youtube.com/watch?v=q0000TExzTY

kiskiraly - 2013. 03. 26. 22:11

ööö…nem nekem van jó főcímem, hanem a sorozatnak
:D

laza_kivi - 2013. 04. 01. 18:58

Elég jó, ahhoz hogy folytassam, főleg hogy most pár sorozat kiment, szóval lett időm rá. :D Egyből 2 Banshees név is szerepel a vendégek között, aki lesz: Trieste Kelly Dunn, és aki volt: Odette Annable

laza_kivi - 2013. 04. 21. 12:43

Egyre jobban tetszik, ahogy visszanyúlnak volt szereplőkhöz. Ahogy alakítgatják a kapcsolatokat Agnes és Deb barátsága, vagy akár az anyukkal való kapcsolat, Arroyonak már senki sem marad (nemcsoda)… Ez a 7 éves sztori is tetszik, bár sok szereplőnek nem ad fényes jövőt. pl Don Owen, aki fő vagy csak többet látok bele, vagy akár mellékszereplő Margot, főleg ez a nagy tragédia amiről a pap beszél, plusz az ex emlegetése.

laza_kivi - 2013. 05. 11. 11:30

óóóó, az a kasza. :(

Lemoni - 2013. 05. 12. 00:54

Igazából csak azért néztem bele a sorozatba, mert kíváncsi voltam, ki az a pasi, aki elhappolta a szerepet a Divergentben Jeremy Irvine és Alex Pettyfer elől. A pilotot nagyon untam, kaszáltam is azonnal, a Divergent döntéshozóin meg azóta röhögök, hogy a bánatba voltak képesek ezt a zsúrpubi Theo James-t kiválasztani o.O

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz