login |

Emily Owens, MD: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2013. 03. 01. 21:30 - Írta: winnie

25 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika,

Ilyennek kellene lennie minden sorozatnak. Nyugi, nem azért mondom, mert annyira jó lett volna az Emily Owens, MD (egyébként tényleg annyira jó volt, az ősz legjobb országos újonca), hanem mert valami ritka egyenletes volt és nem árult zsákbamacskát.

Ez az a sorozat, ahol elég megnézni a rövid vagy a hosszú előzetest, a pilot elejét (engem már az berántott, remekül leteszi a hangulati alapokat) vagy a pilotot, ki mennyi időt szán rá. és máris meg tudjuk állapítani, hogy nekünk szól-e. Ha pár perc után kirohannál a világból (lesznek így vele jó páran), akkor később sem fog bejönni. Ha az előzetesbe beleesel, akkor ott maradsz előtte a legvégéig. Jó eséllyel.

Az az igazság, hogy ilyen felvezetés után felesleges is folytatnom, hiszen a pilotkritikában, meg az évad felénél prezentált írásomban már mindent leírtam, amit le tudtam, újdonságot nem nagyon fogok mondani. Maximum annyit, hogy az Emily Owens, MD végig tartotta a színvonalat, végig nagyon aranyos, szerethető volt, és még kvázi lezárást is kapott – már amennyire le lehet zárni egy ilyen sztorit.

Ez a “lezárás” olyan volt, amilyen. Én azt mondom, hogy logikus és teljesen érthető, hogy sokan csalódtak, de nem azért történt az, ami, mert vége lett a sorozatnak, hanem eleve így történt volna. A készítő, Jennie Urman Snyder Twitter-en írt pár szót erről, hogy miért történt, és azt is elárulta, hogy mi lett volna az évadzáróban. Érdemes elolvasni (itt, itt, itt, itt és itt), máris jobb kedvre derül az ember. Már amennyire jobb kedvre derülhetünk egy kasza után.

Mert ez a kasza tényleg elszomorító. Egy percig sem bántam meg, hogy néztem a sorozatot, tényleg élmény volt a gátlásokkal teli főhős csetléseit-botlásait figyelni, mindezt poénos narrációkkal nyakon öntve. Idővel ráadásul a többi karakter is felzárkózott mellé. Ugyan a többiek végig másodhegedűsök voltak, de szinte mindegyik fiatal orvost lehetett szeretni valamiért, még a “gonoszokat” is – esetleg a lányoknak lehetett nehezebb elfogadni Will-t, Emily szerelmének tárgyát, hiszen a másik pólus, Micah annyival szerethetőbb és normálisabb karakter volt. A lényeg, hogy mindenkiért lehetett szorítani vagy éppen ellene drukkolni.

(Közbevetés: az ilyet szokták mondani csajos sorozatnak. Az? Nem tudom, én nem vagyok lány és bejött, kommentekből kiderül, hogy mi a nemek aránya. Tény, hogy itt inkább a női karakterek hangsúlyosak, az alapkonfliktus romantikus természetű, de a sorozat mégsem szappanos, nem párkapcsolati huzavonák köré épül. A rajzfilmes szerencsétlenkedés és nemezis is életszagúbb lesz a folytatásban.)

A karakterek (egy kivétellel) ráadásul szépen épültek fel az évad folyamán, némelyik kedvéért már a kórház falai közül is kilépett a sorozat, hogy még jobban megismerhessük, sőt, jöttek új arcok is. A kórház falain belül pedig nagy meglepetésemre sikerült olyan eseteket összehozni, melyek ugyancsak megérintettek, jók voltak vagy drámaiak vagy viccesek. Persze nem tudom, hogy ezek azért jöttek-e be, mert elfogult vagyok a sorozattal kapcsolatban, vagy ténylegesen jól sikerültek, mindenesetre a gyógyítós részekkel sem volt semmi, de semmi bajom.

Kár érte, mert ez alsó hangon 8/10-es élmény volt. Pedig tényleg azt hittem, hogy a Hart of Dixie mögött meg fog élni az Emily Owens, MD… (Tudom, hogy már pilotoznak a szereplők, de én még mindig reménykedek, hogy a sok CW-s bukta után felélesztik a sorozatot.)

25 hozzászólás Ne habozz!

yeeeyha - 2013. 03. 01. 21:39

Én lány vagyok, és mindenképpen a legjobb újonc nálam a moone boy mellett :)
Imádtam az összes részt, emily gondolatait és micaht :D

LaCRossE - 2013. 03. 01. 21:53

A felélesztésben én is reménykedem, még ha ezt feleslegesen teszem is. :) Egy rendkívül kellemes hangulatú, aranyos sorozat volt az Emily Owens, amit a kasza ellenére sem bántam meg, hogy végigkövettem. Emily egy aranyos, kicsit szerencsétlen, de szerethető főszereplő volt, igazából Willen kívül mindenkit kedveltem. :D A lezárás mondjuk kicsit csalódást okozott, meg az is, hogy nem minden szálat sikerült lezárniuk, de azt hiszem, ezért nem tudom hibáztatni őket. Ha pontoznám, akkor hasonlóan tenném, mint winnie, de nem szeretek mindig a pontozás jogával élni. :D

És lehet, hogy női sorozat, de nekem tetszett. :)

Naya - 2013. 03. 01. 21:56

nekem nagyon tetszett

Peee - 2013. 03. 01. 22:13

szerettem és most jobb kedvre is derültem :) nem szerettem ezt a befejezést, de így már értem. köszi winnie :)

Deny - 2013. 03. 01. 22:26

Egyébként mennyire van rá esély, hogy felélesztik? Tudom, hogy szinte semmi, de pl. fura, hogy a Cultot csak elpakolták, ezt meg elkaszálták.

Tibi - 2013. 03. 01. 22:38

Számomra simán az utóbbi évek legjobb sorozata. Imádtam minden percét, kár érte :(

winnie - 2013. 03. 01. 22:40

deny: esély mindig van, legkésőbb májusig. de parányi. tavaly a cbs kasza után felélesztette az unforgettable-t, tavalyelőtt a fox a breaking in-t.

de a cultból és ebből is lemegy a 13 rész, amit berendeltek, viszont épp ez az, hogy ezt még el sem pakolták a culttal ellentétben, szóval a cw korrekül kezelte.

Sue - 2013. 03. 01. 22:40

Imádtam és kész. A vége meg fejemet-a-falba volt, de erre számítani lehetett…
És +1 reménykedő, mert hátha esetleg mégiscsak.

trisztin - 2013. 03. 01. 23:48

Egyet kell értsek Winnievel tényleg elég egyenletes a részek színvonala… én ezt persze még nem tudtam,mikor bepróbáltam ,így az 5 rész után mondtam,hogy kösz-de-kösz-nem…
Nem győzött meg az első rész,de még adtam neki esélyt… Nekem nem bejövős…

Cápi - 2013. 03. 02. 00:34

Legjobb újonc idén, azt kell mondjam. Nagyon sajnálom, hogy 13 részt rendeltek be mindössze, szerintem sokra vitte volna.

Zsu - 2013. 03. 02. 08:58

Nekem nagyon tetszett, és nagyon nagyon sajnálom, hogy elkaszálták :( Nagyon aranyos kis sorozat volt. Pont az volt a jó benne számomra, hogy nem várhattam/vártam sokat tőle, mégis szórakoztató volt.

Pudli - 2013. 03. 02. 09:08

Aranyos, szerethető… Ebben a sorozatban nem csalódtam, a kaszát leszámítva.

Vattacukor - 2013. 03. 02. 10:25

loved it!

cyborgwings - 2013. 03. 02. 13:22

az biztos, hogyha feelgoodra vágyom, ezt a sorozatot mindenképp újra elő fogom venni. ha nem sikerül közös gondolatátvitellel rábírni a cw-t, hogy mégis adjon neki újabb esélyt, akkor pedig azt fogom csinálni, hogy az ajtónyitásig nézem csak meg az utolsó részt. hogy ki áll ott, azt meg majd én döntöm el. :)

Kajuska - 2013. 03. 02. 13:53

Minden percét imádtam. Magasan a legjobb újonc az őszi felhozatalból. Annyira aranyos,hogy egyszerűen nem lehet nem szeretni. Tökéletes feelgood sorozat. Egyetértek, hogy tartotta a színvonalat. Justin Hartley miatt néztem meg a pilotot, ennek ellenére végig Micahnak szurkoltam, mert sokkal jobb karakternek tűnt. Pár rész elteltével már jobban vártam, mint a Hart of Dixiet, pedig az is a szívem csücske. Ezért is fáj nagyon, hogy elkaszálták. Utoljára a Tru Callingot sirattam ennyire. Tuti újranézős. A remény hal meg utoljára, ezért még bízom a csodában, hogy hátha felélesztik. Ha ez mégse jönne össze, akkor legközelebb nem nézem meg az utolsó jelenetet, mert az picit elrontotta az összképet.

ayren - 2013. 03. 02. 14:51

Nagyon szerettem, nagyon kellemes kis sorozat volt. Winnie, a te pilot-kritikád után néztem bele, köszi utólag is! Üdítően hatott már az is, hogy végre egyszer nem egy modell szépségű csaj a főszereplő, aki inkább a külsejével szerzi meg a pasikat. Csak ez a kasza és a befejezés volt kiábrándító! Ha legalább egy teljes évadot megérhetett volna, hogy normális lezárást kapjon, elvarratlan szálak nélkül. És aminek a zárásaként Emily (naná hogy!) Micah-val jön végül össze. :)

Nikki - 2013. 03. 02. 15:18

A múltkor elcsíptem az egyik részt asszem a Fem3-on? és ott is ragadtam. Valóban aranyos és szerethető, megfogott, pedig nem hittem volna, anno be se próbáltam, de mihamarabb be lesz pótolva, mert pillanatok alatt belopta magát a szívembe :D

blueberry - 2013. 03. 02. 19:56

szerintem is a legjobb újonc volt (de azért ha választani kell, hogy ennek a felélesztése vagy HoD harmadik évad, akkor inkább az utóbbi) és befejezés ugye nem igazi befejezés, hanem ugye tovább terveztek, nem 13 részre

winnie - 2013. 03. 02. 20:00

a befejezésről írtam a posztban: “hanem eleve így történt volna”, és arról is, hogy mi lett volna.

Llew - 2013. 03. 02. 21:42

Csak most, ezen írás kapcsán néztem meg a pilotot és nagyon tetszett. Nem tudom ősszel hogy hagyhattam ki. Ugyan az az aranyos, szerethető feelgoodság van benne, ami tavaly a Hart of Dixiben megvolt.
Egyetlen bajom, hogy a narrálás talán nem egészen jól van elválasztva a rendes beszédtől. Valami effekt, hangszín vagy bármi különbség lehetne a gondolatok és a kimondott szavak között.

winnie - 2013. 03. 02. 22:03

llew: ebben lehet valami – bár nem tudom, hogy technikailag mennyire lett volna megoldható, hisz nem egy olyan párbeszéd van végig, hogy mond valamit és fejben rögtön válaszol magának, vagy visszaszól. ezt a technikát sokszor bevetik és nem egyszerű szétszedni a kettőt.

Llew - 2013. 03. 03. 04:45

Végül is annyira nem vészes, csak a pilotban volt fura, utána megszokja az ember.
A sorozat meg marha jó. Zsinórban ledaráltam 7 részt és piszok szórakoztató.

Llew - 2013. 03. 03. 17:43

Befejezve a maradék darát azt kell mondjam nagy kár érte. Imádni való volt az egész. És ha ettől csajos sorozat lesz akkor még sok ilyet szeretnék látni.
Olyan volt mint a Grey’s Anathomy az elején csak kevésbé párkapcsolatos és sokkal szerethetőbb karakterekkel.
Jó lenne, ha feltámasztanák, de nem áltatom magam hamis reményekkel.

no - 2014. 05. 20. 12:24

en is szerettem, kisertetiesen hasonlit a ferfi a legjobb orvossag c. nemet sorozathoz. akinek hianyerzete van, vigasztalodjon azzal!

Eny - 2014. 09. 11. 13:24

nagyon szerettem es hianyzik meg mindig.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz