login |

Díjazták a Hunted magyar operatőrét

2013. 03. 07. 16:22 - Írta: CyClotroniC

4 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, díjátadó, hírek,

Nem igen szoktunk belemenni minden céhes díjba, de ha magyar operatőrt díjaz az ASC (The American Society of Cinematographers), akkor mindenképpen érdemes szót ejteni a dologról. (Másfél perces miniinterjú itt.)

Balazs Bolygot, avagy Bolygó Balázst a Hunted pilotjáért díjazták, amit megosztva nyert el a Game of Thrones szezonnyitóját fényképező Kramer Morgenthau-val, míg minisorozatoknál a Great Expectations, a félórásoknál pedig a Wilfred nyert.

Bolygó ezzel a munkájával a szintén jelölt Mad Men, Strike Back, Fringe, Alcatraz mezőnyt utasította maga mögé, és nem árt róla azt is tudni, hogy már tapasztalt operatőrnek mondható a brit sorozatok terén, hiszen – a teljesség igénye nélkül – dolgozott a Doctor Who, Fresh Meat, Spooks, Hustle, Whitechapel egyes epizódjain.

A sors iróniája egyébként, hogy a látványvilágra külön kitértem a pilotkritikában, és nem voltam tőle maradéktalanul elragadtatva, amiben néhány hozzászóló is osztozott. Igazából lehet, hogy szőrözés, és a sok váll feletti felvétel csak a beszélgető partnerek közti bizalmatlanságot és a sakkjátszmát akarja erősíteni, de mégis zavart.

Ellenben a kunyhós részeknél tényleg nagyon szép a munka, ahogyan a a gyors vágóképek és a hangulati átvezetők is kifogástalanok, kár hogy pont ezekből kaptunk kevesebbet. Ez viszont mind csak szubjektív vélemény, ami semmit sem változtat azon, hogy a szakma Bolygó munkáját találta a legjobbnak, így mindenképpen örülhetünk a sikerének, innen is gratulálunk neki.

A tovább mögött pedig folytatódik a Hunted-ból kivágott képek sora, ahol jól látható, hogy külön színvilágot kaptak egyes helyszínek, és az is, hogy mik tetszettek és mik kevésbé.

4 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2013. 03. 07. 16:29

Én is gratulálnék Bolygó Balázsnak, ez azért szép teljesítmény! A Hunted-ot még nem tudom, bepróbáljam-e, esetleg ha nem lesz mit nézni, előveszem.

Neoprimitiv - 2013. 03. 07. 16:46

Most már kíváncsivá tettél, legalább a pilotot lehet, hogy megnézem.

Brynden Rivers - 2013. 03. 07. 18:08

Gratula!

Most hogy így belegondolok a Hunted, Whitechapel, és a Doctor Who részek (The Almost People – The Rebel Flesh)
képi világa tényleg hasonló.

Egyébként szép CV-je van, A kilencedik légión is dolgozott:
http://www.imdb.com/name/nm0993987/

Ubul - 2013. 03. 08. 23:50

tegnap óta végig néztem, nagyon tetszett…olvastam hogy spinoffot csinálnak, kérdés, hogy Melissa George benne lesz -e , jó lenne, régóta kedvelem a csajt

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz