login |

Banshee: vége az 1. évadnak

2013. 03. 18. 21:00 - Írta: winnie

81 hozzászólás | kategória: kritika,

– What’s your plan?
– Save Hood, shoot everybody else.

Nem hittem volna. Sem az előzetesek láttán, sem a kampány során, sem az első kritikák és vélemények alapján. Tényleg nem hittem, hogy a Banshee az én sorozatom lesz. És az lett. Az enyém és még jó pár más junkie-é, gondolom. Nyilván nem fog díjeső zúdulni rá, de pokoli jó, kisvárosos sorozat volt. Mocskos, véres, stílusos, hangulatos, kőkemény ponyva, de minőségi ponyva, még akkor is, ha ez nyilvánvalóan önellentmondás.

Bár fent már linkeltem a pilotkritikát, azért idevésem, hogy a sztori egy 15 éves börtönbüntetés után szabaduló tolvajról szól, aki meg akarja találni 15 éve nem látott babáját és egykori zsákmányát, s miközben gengszterek üldözik őt, eljut a címbéli kisvárosba, ahol a véletlennek köszönhetően seriff lesz belőle. Jó kis véletlen, rablóból pandúr, de ha már így alakult, akkor magára tűzi a csillagot és három kollégájával elkezdi őrizni a rendet és szembeszáll a város kiskirályával, akinek pár emberen kívül mindenki a zsebében van.

Bár akadt pár kisebb lélegzetű, epizodikus sztori, a Banshee mégiscsak átívelős sorozat volt, méghozzá egy nagyon jól megtervezett és alaposan kigondolt koncepcióval rendelkező. Öröm volt látni, ahogy már a legelején elejtettek utalásokat a folytatásra, s ahogy szépen összeértek bizonyos dolgok. Sztori fronton nem csak a főhőssel történtek dolgok, hanem akadtak más frontvonalak is, családi szál, bűnszál, még a rettegett indián kaszinó-vonal is megjelent. (Amiről tudjuk, hogy a legjobb sorozatok sajátja, ld. Twin Peaks vagy The Killing.)

Persze a kritikusok egy részétől a Banshee meg fogja kapni, hogy ostoba sorozat, amolyan izomagyú, csak megy előre, pusztít, de nem gondolkodik, de számomra épp ez okozta a legnagyobb meglepetést, hogy átgondolt volt és bőven akadt benne karakterizáció. Nyilván többek a falra másztak az Ana-tól vagy némely családtagjától, de nekem az a szál volt az egyik legizgalmasabb, nem bántam volna, ha kicsit jobban kidolgozzák.

If we do die, I just want you to know I don’t like you very much.

Nem mondom, hogy tökéletesen lett kijátszva, de az Ana-ügyész viszony, illetve az Ana-Hood kapcsolat annyira ellentmondásos és, ööö, ‘gazdag'(?) volt, hogy tényleg hatott rám. A “szerelmi háromszög” bármely csúcsának szemszögéből is nézem, őrült nehéz szituációról van szó, és amíg nem mennek át ennél jobban kapcsolati drámában, addig ez jöhet minden mennyiségben.

Ugyancsak nagy pozitívum volt, hogy az Ulrich Thomsen által alakított Kai Proctor személyében egy olyan összetett főgonoszt sikerült megalkotni, amilyen jelenleg nincs sok a képernyőn. A személyisége, a kapcsolata a többiekkel (Hood-dal, Sugar-rel, Rebecca-val) rengeteg lehetőséget rejt magában, ráadásul a fő konfliktusát az indiánokkal a fináléban kábé a nyílt háborúig feszítette. (És egy mondat erejéig két zseniális karakterről, Job-ról és Burton-ről is emlékezzünk meg.)

A fináléban gondolom, nem csak én vártam, hogy lezárásra kerül a Mr. Rabbit-szál (vicces, hogy a Utopia-ban is volt Mr. Rabbit), s erre mondhatni sor is került, de persze semmi sem lehet zökkenőmentes, így az egyik főbb szereplőtől búcsúznunk kellett egy elég meglepő húzásnak köszönhetően. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Nekem bejött a zárás (8/10), ez is kellett ahhoz, hogy a Banshee az év eddigi legjobb újoncának kiáltsam ki. (A Broadchurch és a Top of the Lake jó eséllyel be fogja előzni, de azokból még csak 1-2 rész ment le.) Kellemes változatosság volt, hogy Hood ezúttal végig az áldozat szerepében tetszelgett, mindent a mellékszereplők csináltak. És milyen jól! Mármint úgy értem, hogy már Sugar+Job is remek csapat volt, de amikor összeálltak a Hatok…, akkor kellemes borzongás töltött el.

Hood tehát közel sem az a terminátor volt, most is legalább kétszer mentették meg az életét, mégis megbízhatóan vitte hátán a sorozatot, jó volt ez a forrófejű, sokszor nem is gondolkodó, csak a szíve által hajtott karakter, aki tele van hibákkal, mégis kezd helyére kerülni a szíve.

Good-bye, Daddy.

Kérdés, hogy ki jut neki ellenfélnek a 2. szezonra. Remélhetőleg valaki egyenrangú és nem Rabbit, akinek a megmenekülése számomra a finálé egyedül negatívuma volt – bár, ha csak a 2×10-ben tér vissza a cliffhanger-re, akkor megbocsátok. Nem tudom, de ő valahogy nem jött be, túl tipikus volt, és az Ana-val, illetve Hood-dal való múltbéli viszonya sem volt túl izgalmas. Ezerszer inkább Proctor vagy akár a redneck srácok az első részekből, mint egy ilyen sztorizgatós, túlbeszéltetett, atyáskodó rosszfiú.

I want to be dead or home by morning.

Szóval soha rosszabbat. Nyers sorozat volt a Banshee  és élmény volt nézni. Pedig ez a stílus nekem ritkán jön be, de itt már a legelején elkapott és utána nem eresztett.

ui: Ja, és utóiratnak megint ideírom, hogy minden epizód végén, a stáblista után akad egy plusz jelenet, Nekem a 3. rész után sikerült felfedeznem, a profibbaknak nyilván hamarabb. Ezek hol hasznosak, hol nem adnak semmi extrát, de egy rajongónak kötelezőek. Mint ahogy a 13 előzmény videót is érdemes megnézni, hiszen már azokban, vagyis a sorozat premierje előtt feltűnt például a fináléban látott Anastasia Griffith (a pszichológus), s kiderül jó pár érdekes dolog egyes karakterekről, mely infókra többek között a 2. évadban fognak majd kitérni.

81 hozzászólás Ne habozz!

Question - 2013. 03. 18. 21:12

“még a rettegett indián kaszinó-vonal is megjelent. (Amiről tudjuk, hogy a legjobb sorozatok sajátja, ld. Twin Peaks vagy The Killing.)”
Vagy a PyRex :D

laza_kivi - 2013. 03. 18. 21:16

“Now that’s what a sheriff looks like.”
Első és az utolsó részben is elhangzott. :)

tutikus1234 - 2013. 03. 18. 21:18

Remek lett első évad. Nálam 9/10-es.

Ulrich Thomsen zseniális volt, kimagaslóan a legjobb alakítás az övé a színészgárdából, remélem legalább egy Emmy-jelöléssel jutalmazzák a legjobb mellékszereplő kategóriában.

Illetve Lili Simmons a ’13-as eyecandy Top3-ban biztos benne lesz nálam…nem egy klasszikus szépség, de hihetetlen kisugárzása van.

Pocok - 2013. 03. 18. 21:19

Nálam 6 az évad. Első pár rész 9 körül… de amikor bejött a főszál, leesett durván.

clegane - 2013. 03. 18. 21:32

“persze semmi sem lehet zökkenőmentes, így az egyik főbb szereplőtől búcsúznunk kellett egy elég meglepő húzásnak köszönhetően.”

wot? ki halt meg? erre most komolyan nem emlékszem o.O
nekem úgy rémlik mintha mindenki túlélte volna O.o

Wolf Haley - 2013. 03. 18. 21:36

nekem is tetszett, a finálé is. 7.5/10-et tudok adni. ha visszavesznek a hatalmas verekedéseikből, akkor lehetett volna +1 pont is. engem ez már eléggé zavart, kicsit eltúlozták ezt a részét. biztos van akinek pont ez tetszett benne nagyon, de engem taszít.
mondjuk nem láttam még tökéletes sorozatot, ez azért belefér:D

laza_kivi - 2013. 03. 18. 21:40

A polgármester meghalt, bár eléggé jelentéktelen lett. Pedig vártam, hogy mikor lesz végre tökös legény, de már ez nem következhet be. Majd a következő. :)

Serenity86 - 2013. 03. 18. 21:41

Fél órája néztem meg az utolsó részt, de én sem vágom, kitől búcsúztunk :) Hacsak nem a polgármester?

Kissur - 2013. 03. 18. 21:41

Én szinkronnal kezdtem el nézni, és abszolút beleszerettem a sorozatba. Hétfőnként kötelező program lett, hogy valamivel “leöblítsem” a reggeli dögunalmas 2 órás előadást. :) Nem a legjobb sorozat, de nagyon tetszik na. :)

Pocok - 2013. 03. 18. 21:41

Milyen polgi? A kissrác a kaszinóban?

Serenity86 - 2013. 03. 18. 21:45

A vége felé: Proctorék telefonálnak, beindítják a bombát, robbanás, és összedől az épület, ahol a polgármester merengett az élet nagy dolgain… (ez a jelenet nem tetszett…)

Serenity86 - 2013. 03. 18. 21:45

ja, igen, a kissrác :) :)

laza_kivi - 2013. 03. 18. 21:46

Első részben ő mutatta be rendőröknek, meg ilyesmi, de kb ennyi, ő hozatta ide a semleges sheriffet.. ;) Repült is. ;)

clegane - 2013. 03. 18. 21:50

hát jó ő oké hogy felrobbant, de Winnie úgy fogalmazott, mintha a Rabbit-szál lezárása során halt volna meg valaki.
úgy amúgy engem direkt zavart annyira hogy morogjak is miatta, hogy naná hogy 16 elit testőr meghal a rosszfiúk közül és 0 jófiú, miféle arányok ezek.

winnie - 2013. 03. 18. 21:51

laza_kivi: kíváncsi vagyok, hogy vele ennyire nem tudtak mit kezdeni, vagy eleve nem akartak sokat foglalkozni vele.

ennek még bőven lehetnek hullámai.

laza_kivi - 2013. 03. 18. 21:52

Én is elgondolkoztam rajta, de végül csak ő jutott eszembe, aki főbb.
Én örülök, hogy 0 jófiú, mindegyiket megszerettem. :) Még korai lett volna.

Pocok - 2013. 03. 18. 21:53

Azt hittem, hogy ő egy simán ott dolgozó, akinek épp szar napja van :D

laza_kivi - 2013. 03. 18. 21:54

:D :D

Serenity86 - 2013. 03. 18. 21:56

Azt hittem, hogy ő egy simán ott dolgozó, akinek épp szar napja van :D

Pocok, gyakorlatilag összefoglaltad a szerepét :)

_Peter - 2013. 03. 18. 21:58

A polgi egyébként csak rosszkor volt rossz helyen, vagy Kai tudta és két legyet egy csapásra alapon robbantotta fel az indiánok építkezését?

És az álsheriffünk igazi neve elhangzott egyáltalán? Végig azt vártam, hogy Ana vagy Rabbit egyszer a nevén szólítja.

Utopia mellett legjobb újonc a Banshee, remélem jövőre a rendőrcsaj sztoriját is megismerjük. Hoodnak meg hirtelen lett egy lánya is meg egy fia is. :D

Ancsa - 2013. 03. 18. 21:58

Köszi a kritikát. Eddig nem láttam a sorozatot, de most hogy olvastam ezt, eldöntöttem megnézem!

laza_kivi - 2013. 03. 18. 21:59

Szegényt ne bántsuk. ;) Végül is neki köszönhető, hogy ilyen Sheriffünk lett… :)

laza_kivi - 2013. 03. 18. 22:01

Valakinek szerencséje volt, valakinek nem. Kai-polgármester… Tök véletlen, de nem értem a csávót, hogy miért ott telefonálgat, és úgy látszik tényleg árt a cigizés.

A Hood igazi neve még nem hangzott el.

eClipse - 2013. 03. 18. 22:13

Az évad összességében tényleg meg volt 8-as szerintem is, de az évadzáró csak 6-os. Egészen pontosan 8-as az első fél óráig, de utána. Heh. Főleg az a rész, ahol felvonulnak seriffék meg a bűnözőék, Brockkal az “élen”, nem gyengén volt hiteltelen (arról nem is beszélve, hogy senkinek nem tűnt fel valamiért, hogy az ügyész felesége valamiért sokkal jobban lő és verekszik, mint az összes seriff-helyettes együttvéve – ez már inkább blőd volt). Proctor viszont adta/adja nagyon, remélem a második évadban az indián szál lesz az előtérben, és csak érintőlegesen foglalkoznak majd a “nem is ő az igazi Hood” szállal. A polgármester idő előtti kinyírását viszont nem tudom hova tenni.

paranoid android - 2013. 03. 18. 22:37

Engem is meglepett a Banshee. Az, hogy tetszett nem is annyira, mint ennek a tetszésnek a mértéke. Kedvelem az akciót és a kemény, erőszakos történeteket, de sosem voltak az ilyenek a legnagyobb kedvenceim. De a Banshee egyszerűen beszippantott és letaglózott. Nálam 9/10. Teljes mértékben egyetértek azzal, hogy egy baromi átgondolt sorozatot kaptunk. A történet minden apró eleme a helyén van. Ahogy a karakterek terén is eszméletlen gazdag.
A kevés negatívum nálam az volt, hogy néha átestek a ló túloldalára a bunyóknál. Meg a fináléban szerintem okosabb lett volna teljesen lezárni a Rabbit-szálat.
Én örültem volna, ha a polgármestert jobban használják, mert volt pár elejtett mondat a múltjáról, illetve a Proctorral való kapcsolatáról, amit érdekes lett volna felfedezni. De így is nagy hatása lehet a véletlen halála a második évadra.

@eClipse
Dehogynem feltűnt nekik, hogy Carrie lazán pusztít. Siobhan meresztgette is a szemeit, mikor akciózott előtte. De életveszélyben nem álltak le megbeszélni ezt. Meg korábban már bevallotta nekik, hogy miatta jöttek ide az ukránok, ők meg összekötötték az infókat.

Junkieka - 2013. 03. 18. 22:51

Én is morcos vagyok a Nyuszis szál lezáratlansága miatt. Nekem bőven elég volt belőle ennyi, egy csomó érdekesebb történetet indítottak el, nem hiányozna egy percig sem.

sorozat/gyilkos - 2013. 03. 18. 22:52

Hát nekem csak egy kellemes 6.5 (de én meg k.. szigorú vagyok)

Ulrich Thomsen elképesztően jó, Odette A. meg elképesztően röhejes volt (remélem csak 4 részenként b…. bele a kellékbaltát a falba, vagy kasza), a többiek meg inkább a jó oldalon. A főszereplő mondjuk tisztességes hetes.

wondorog - 2013. 03. 18. 22:53

Az évad abszolút legnagyobb meglepetése, sosem gondoltam volna, hogy egy hasonló sorozat ennyire megfog. 9,5-öt adok az évadra, mert egy percig nem éreztem semmi negatívumot, minden szereplő a helyén van, senkit sem tudok utálni, vagy feleslegesnek érezni. Jövőre akár még bekerülhet a top 5-ömbe is.

eClipse - 2013. 03. 18. 22:57

@paranoid android: lehet igazad van, és csak én nem figyeltem fel rá. Viszont akkor remélem, hogy a második évadban nem siklanak át efelett a “csekély” jelentőségű info felett és nem felejtkeznek el róla.

Wynonna - 2013. 03. 18. 22:59

Imádtam az egész sorozatot:) A finálé is nagyon bejött. Annyira le tud kötni a sztori, hogy itt nem érdekel, hogy a valóságban pár dolog máshogy történne (pl a seriffek ahelyett,hogy hívnának erősítést kérdés nélkül elindulnak a többiekkel gyilkolászni).

Amúgy szerintem az írók azért nem akarták megölni még Rabbit-ot, hogy majd valamikor Hood is bosszút állhasson rajta. Remélem, hogy a Rabbit szál csak mellékszál lesz a következő évadban.

Lemoni - 2013. 03. 18. 23:03

Nagyon megszerettem ezt a sorozatot dacára annak, hogy akivel együtt illett volna éreznem (AnaCarrie), ő irritált a legjobban. Nem boncolgatom miért, megtettem már a kibeszélőben, viszont a másik két női karaktert (Rebecca, Siobhan) telitalálatnak tartom, ahogy Job és Sugar valamint a rendőr pajtikat is. Az abszolút favoritok pedig Proctor és Hood. Ellenfelek, mégis valahogy tisztelik egymást. Engem az indián vonal még annyira nem érintett meg, viszont remélem, a második évadban lesznek még börtönös visszatekintések, a 15 évből eddig csak a Rabbit irányította események miatt láttunk bele az ottani történésekbe. (Bár kétlem, hogy az albinós esetet bármivel is felül tudnák múlni :) És ha már romantika kell Hoodnak, ott van a rendőr csajszi, Carrie-t meg csomagolja be szépen és küldje el ajánlva Rabbitnek. Kölcsön kenyér visszajár.

winnie - 2013. 03. 18. 23:08

“És ha már romantika kell Hoodnak, ott van a rendőr csajszi,”

lehet, hogy csak én képzelem be (vagy de), de kettejük mostani jelenete sem volt “egyszerű”, de a háza felgyújtása előtti (vagy utáni?) jelenetben is érezni lehetett ki nem mondott dolgokat. nem tudom:)

Lemoni - 2013. 03. 18. 23:19

Én is észrevettem, ezért is bátorkodtam javasolni a szituációt :D

laza_kivi - 2013. 03. 18. 23:20

Hát eléggé utaltak rá, hogy valami alakulgat Hood és Siobhan között. Amikor a csávó ott akart maradni nála a motorosok miatt, akkor a csaj megmondja neki, hogy “When the time comes for you to spend the night, it won’t be to protect me.” Szóval alakulgat, meg milyen rendes, másnap is megy, hogy segítsen neki a kötéscserében. :D

winnie - 2013. 03. 18. 23:22

igen, de az túl egyértelmű volt és abban nem éreztem annyi szikrát, mint abban, amikor hallgattak:)

paranoid android - 2013. 03. 18. 23:23

Siobhan és Hood között nem kevés sexual tension van. Azért én remélem, hogy ezen a téren lassan halad majd a történet. Főleg, hogy nem állnak még készen erre a karakterek. De azt sem szeretném, hogy Ana és Hood újra összejöjjön, annak ellenére, hogy én kedvelem Anat is. Az ő karakterében inkább az lenne benne, hogy megpróbálja visszaszerezni a családját, és “vezeklésként” messze elkerüli Hoodot.

laza_kivi - 2013. 03. 18. 23:28

Hát azért, ott Hoodnak is leesett, hogy a csaj számára nem közömbös, majdhogynem rá is mozdult akkor. Mindegy a lényeg, hogy azt én is adom, hogy felejtsék el a Carrie-Hoodot. Nekem az a család tetszett úgy, és Hood sem marad egyedül.

Sleepwalker77 - 2013. 03. 18. 23:29

Jó kis első évad volt. Bár Ana karaktere iszonyat irritáló és kár, hogy az utolsó 3 részt rá hegyezték ki, de ettől eltekintve jól összerakták. Proctor, Hood, Job és Burton voltak a legjobb karakterek, remélem utóbbinak több szerepe lesz a folytatásban.

paranoid android - 2013. 03. 18. 23:37

@laza_kivi
Szerintem Siobhan “When the time comes for you to spend the night, it won’t be to protect me.” beszólásában több volt a dac és a frusztráció, mint a valódi felhívás. Az azt követő kínos csend viszont hirtelen reálissá tette a korábbi szavakat.

laza_kivi - 2013. 03. 18. 23:43

paranoid android
Lehet igazad van. :) Lehet már én látok bele többet, mert a sok bunyót egy kis romantikával ellensúlyozná a kisagyam. :D Vagy szimplán azt a részt is már többször néztem meg (na jó olyan sokszor nem, eddig minden részt min kétszer) és már többféleképpen értelmezem. :D

laza_kivi - 2013. 03. 18. 23:52

Majd januárban kiderül, hogy hogyan viszik tovább a szálakat.
Még annyit, hogy vagy csak húzza a nézőket Jonathan Tropper, de ezt írta ki,amikor élőben twitterezték (vagy hogyan kell írni :D) a részt:
Lucas and Siobhan seem to have something brewing here, maybe…

A másik, gondolom Gordonéknak csak kell egy kis idő, hogy gondolkozzanak, aztán visszatérnek Carriehez. Megsajnáltam… elég szemét ultimátumot adott neki a férje.

f - 2013. 03. 19. 00:20

nekem ennyi elég is volt belőle. az utolsó pár részt már csak azért néztem végig, hogy többé-kevésbé kerek, de legalább ovális legyen a történet. 5/10

superpityu - 2013. 03. 19. 00:29

talán sose lesz olyan sorozat ami 10/10 lesz de a bansheee kiérdemelte. a karakterek olyan faszák voltak, hogy reménykedem a tökéletes 2. évadban, és minden esély megvan rá. rebecca abszolút egyik legrejtelmesebb, de egyik legjobb szereplő. ja igen winnie remélem megkaptad a vele kapcsolatos eyecandy posztot https://www.youtube.com/watch?v=miJJQeigC9U ;)

tiktak - 2013. 03. 19. 08:54

Szembe megyek az árral, és kijelentem, hogy Job kiszámolósdija az egyik legkínosabb jelenet volt, amit mostanában sorozatban láttam. Annyira lazára akarják már venni a karaktert, hogy az már sok.
Az évadzáró csalódás volt, mert nekem keserű lett a szám íze Rabbit elmászásától. Az indián vonalon a lány is marha idegesítő a keménykedésével, és Ana sem halt meg.

A többiek annyival jobb karakterek.
És Hood pedig persze, hogy összejön a rendőr csajjal, illetve lehet még az indiánnal is. Ez az ő esetében természetes :D

winnie - 2013. 03. 19. 09:01

tiktak: most nem olvasom végig megint, de csak nem mondta mindenki, hogy az mennyire jó volt:)

oké, a cool faktort növelte, de az tipikusan csak a sorozat kedvéért került bele. nem szokott ilyesmi történni, de ott nekem is végigfutott a fejemen, hogy ennek semmi értelme nem volt – hacsak annyi nem, hogy annyira sick a figura, hogy a haláluk előtt neki muszáj szívatnia az őröket. szóval ezzel én egyetértek:)

tiktak - 2013. 03. 19. 09:11

winnie
a túlzott vagánykodás (az én mércémmel), főleg ha az nem áll jól és indokolatlan (szerintem) a halálom. :)
És én nem találom annyira sicknek a figurát, csak sokszor erőltetettnek.
De én már ki vagyok hegyezve Jobra jó pár rész óta :)

laza_kivi - 2013. 03. 19. 10:06
winnie - 2013. 03. 19. 12:28

ráadásul állandóként. na, hát ez van. azért bízom bennük.

alfredaurel - 2013. 03. 19. 13:21

Mayor Hood:)

almatorta - 2013. 03. 19. 14:44

Most először éreztem az évadzáró rész végén katartikus élményt. A zenével párosítva kirázott a hideg.

vvvvv - 2013. 03. 19. 17:48

Az első évad vége hasonló volt mint a Heroes első évadának a vége. Remélem a folytatás már nem lesz az…

paranoid android - 2013. 03. 19. 17:48

Ez az állandó státusz nem lehet olyan, mint az Abu Nazir-féle a Homeland-ben? Csak, hogy biztosítsák maguknak a színészt. Én nem örülnék az erőteljesebb jelenlétének.

winnie - 2013. 03. 19. 18:04

de, persze. sőt,szerintem inkább ezt jelenti, hiszen ez a szerep jó ajánlólevél.

betmen81 - 2013. 03. 19. 21:25

A sok jó véleményt olvasva is több nekifutásra csak a második rész 2/3-ig jutottam. Ez az elmúlt évek sorozatainak közhely-gyűjteménye, lesz jobb?

winnie - 2013. 03. 19. 23:43

nem.

Wolwerine - 2013. 03. 21. 10:40

Voltak klisék, persze…de azért szórakoztató volt. Képregényszerű, de talán nem véletlenül. Nekem Rebecca és Proctor karaktere a kedvencem, de Job és Burton is rendben volt. Ana és Rabbit kifejezetten zavaró, csakúgy,mint az egész indiános szál.

sepuku - 2013. 03. 21. 13:52

Nekem nagyon bejött a sorozat. A sok bunyóval és főleg Ana karakterével. Sajnálom, hogy kevés ehhez hasonló sorozatot látni. Remélem a következő évadban lesz több indián és Amish Mafia! Többen furcsállották, miért lő jobban Ana, mint a rendőrök. Gondolom azért, mivel gyakorolta és nem fánkot eszik naphosszat az örsön mint a rend őrei. 9/10 de lehet jobb, ha megnézem újra!

laza_kivi - 2013. 03. 21. 19:48

Senki sem furcsállotta szerintem. :) Alap, hogy több lövöldözésben/akcióban részt vett, mint a kisváros rend őrei (és nem a fánkzabáláson múlik ;) :D )

futobolond - 2013. 03. 24. 17:05

a fő kérdés az lesz ami nagyban befolyásolhatja az erővonalakat, hogy ki lesz az új polgármester?

laza_kivi - 2013. 03. 25. 12:07

Facebookra is tettek fel érdekes információkat, érdemes meglesni. :) 1943, 1975… :)

jim455 - 2013. 03. 25. 15:24

Az a Rabbit elmászás mennyire nem hiányzott a végére te jó ég, elmondani nem lehet. Van elég szál így is bőven, kitűnő karakterek, ez a túlélés meg amellett, hogy feleseleges még rohadt irreális is volt.
Egyébként élveztem minden részt, kár, hogy csak 10 rész és hogy ennyit kell várni.
Érdekes volt, hogy Hood végigakciózta az évadot, a fináléban meg csak ült és megmentették, az arcát amúgy igazán elmaszkírozhatták volna, verték egy órát és csak véres volt, semmi dagadás.
A polgármestert én se ismertem fel, lehet most jön valami nagyobb karakter erre a posztra. Még mielőtt néztem volna a részt olvastam winnie bevezetőjét, és a rész végén csak pislogtam, hogy ki is halt meg:D
Az utolsó kiásós jelenet pedig úgy üött volna ha előtte nem mutatják meg, hogy a kutya megtalálja.
A jövőre nézve, az indián összecsapás várós, és remélem, hogy több flashback-et fogunk kapni, mert azok egytől egyig tökéletesek voltak. Egyébként nálam is a legjobb újonc, magasan.

futobolond - 2013. 03. 25. 17:59

polgármesternek indul szerintem Proktor, az indián törzsfőgyerek, az ügyész, de lehet, hogy Hood sheriff is!

laza_kivi - 2013. 03. 25. 23:03

jim455
Nekem így is jó volt, nekem nem ütött volna az, hogy az utolsó jelenet az, hogy ott ásnak a helyszínelők, zsaruk, mert valahogy meg is kellett találni. :) És valahogy illet a zene alatti képsorokhoz.

laza_kivi - 2013. 03. 25. 23:10

Mondjuk az ügyész nem lenne rossz polgármesternek. Ő lenne talán a legjobb választás, mert van múltja Proctorral, igaz nem akkora/olyan mint a fiatalnak volt. De láthattuk, hogy az nem volt elég, hogy gyűlölje. Így ha az ügyész lesz, akkor polgármesterként eléggé tökös ellenfél lenne. És mint fb-n olvasható, Irakban szolgált, szóval olyan könnyen nem ijed meg, nem lenne olyan tesze-tosza, mint a régi. :)

Érdekes lehet egy új személy is, mert nála akár feljöhet az a probléma, hogy Kai megveszi, ha mondjuk külsős, de nem tudom, hogy egy amerikai kisvárosban, hogy megy ez a dolog. De lehet, hogy ott is azért helybéli lesz, aki ismeri őt… Szóval ezek béna találgatások, de más nem jut eszembe. :D

laza_kivi - 2013. 03. 25. 23:18

Remélem még sok évadot megér, és érezhető, hogy Proctort olyan hamar nem fogja legyűrni, meg remélem is nem fogja, mert nagyon eltalált figura. :)

JKJ - 2013. 03. 26. 14:24

Remélem Rabbit-ot az Amishok fogják gyógyítani és az évad nagy részét velük tölti majd el és nem a városban.

Lili Simmons volt számomra a legkevésbé kedvelhető karakter. Remélem nem erőltetik…

Matthew Rauch mint Burton még sok potenciált tartogat szerintem. Érdekes karakter, akit még el sem kezdtek kibontani.

Várom a második évadot, mert érdekel a karakterek sorsa.

laza_kivi - 2013. 03. 27. 09:35

Akadt egy napom, nem a legtökéletesebb, de ilyenkor ennyi fért bele…

Szereplőnként az összes intro :
http://www.youtube.com/watch?v=Ppok9isv334&list=PLKu9L-4PC9iDV5Xrx0T70le_nBj5759KN&index=1

wwraith - 2013. 03. 31. 18:13

Nekem is tetszett, simán megéri a 8/10-et.

Negatívumnak a főcímet mondanám, olyan mintha a seriff csillagnál véget érne – és véget is kellene érnie -, szóval hosszú és unalmas.

A végén pedig, amikor összeállt a csapat, akkor én borzongás helyett mosolyogtam. Tomb raider, travi, dagi öreg rendőr, pon-pon lány rendőr, öreg néger bácsika és a nagydarab néger rendőr. Az utóbbi kettőről sejteni lehetett, hogy azonnal lelövik valamelyiküket vagy mindkettőt. Inkább komikus volt, de bejött.

Lemoni - 2013. 04. 05. 16:20

Visszaszámlálás indul, ma elkezdték forgatni a 2. évadot :)

laza_kivi - 2013. 04. 05. 21:00

Remélem pár képpel majd azért megörvendeztetnek minket! :) plusz újabb infókkal az oldalukon.
Nem rég néztem meg, hogy melyik kép mit jelentett a főcímekben. Volt pár érdekesség.

laza_kivi - 2013. 04. 06. 20:24
laza_kivi - 2013. 04. 06. 20:26

És jövő héten újabb bejelentések. :)
https://twitter.com/Cinemax/banshee Itt követem az eseményeket. :)

VanillaSky - 2013. 04. 23. 00:04

Most fejeztem be az évadot.

Erős kezdés után rettenetesen bugyuta befejezés. Az egyik oldalon halhatatlanok garmadája Hulkkal és Tomb Raiderrel. Persze Rabbit feltehető megölése (vagy nem) még esetleg magyarázható, de a szerelmi szál is kellőképp ostoba volt. Szeretem az embert-nem szeretem-szeretem a családot-annyira mégsem-azért mégis megéri feláldozni-áhh inkább mentsük meg. Rendőri felvezetéssel, mint a vadnyugaton.

Pozitívumként azért Proctor és segítője mindenképp kiemelendő, közel sem annyira egysebességes, mint a seriff és nője. Valamint az indiánokban is van potenciál, bár Odette Annable? Komolyan badass lesz?:D Ja és az amisok is lehetnek még kevésbé megbocsájtóak.

clark - 2013. 04. 30. 13:13

nálam az évad legjobb újonca eddig!nagyon magával ragadott,egyből beszippantott!a főhős Hoodot kicsit szokni kellett,furi az arcberendezése.jobbnál jobb részeket szállítottak,nekem a 8rész volt a legrosszabb,az elég uncsira sikeredett,de a többi rendben volt és a finálé is ütősre sikeredett,kár hogy Rabbit nem nyúvadt ki,nem hiányozna a 2 évadból.

Ana karaktere és mint színésznő rettentően idegesítő és unszimpatikus volt,egyszerűen a hideg kirázott tőle,de a többiek nagyon eltaláltak.

A kisvárosi hentes vmi brutál eltalált,talán a sherlock vagy luther főgonoszok érnek a nyomába.
Várom a kövi évadot!

tussilagofarfara - 2013. 05. 05. 22:48

az első részek még jobban bejöttek az évadból, de simán nézős még, Rabbit halálát meg kellett volna lépni…

black - 2013. 05. 10. 19:51

tudna nekem segiteni valaki,hogy a sorozat zenéjét hol találom? Föképp a utolo
rész érdekelne.köszi

laza_kivi - 2013. 05. 25. 14:15

http://www.cinemax.com/banshee/banshee-season-1-music.html
Kigyűjtve itt vannak, leszedni meg különböző oldalakról, pl. a kalózöböl.

laza_kivi - 2013. 05. 25. 14:17

Bár a Jude-Madonna szám nem tudom, hogy elérhető-e már abban a formában, ahogy a sorozatban szerepelt.

gondi - 2013. 06. 14. 11:36

nekem nem tetszett ez az utolsó 2 rész, nagyon unalmas volt, lassú, vontatott.tudom, hogy elő kellett vezetni a végét, de ennyi unalmas kínlódás után nem volt semmilyen katarzis, nekem nem jött be. nagyon jó volt a sorozat eddig, többre számítottam. pl. Proctortól is közben, nem is a végén, mert szerintem ahhoz képest, hogy Ő volt a nagy kemény helyi gengszter, nem sok mindent mutatott.
szóval egyet értek tiktakkal is:
Az évadzáró csalódás volt, mert nekem keserű lett a szám íze Rabbit elmászásától. Az indián vonalon a lány is marha idegesítő a keménykedésével, és Ana sem halt meg.
remélem a következőben ez az iszonyú idegesítő Ana Croft így vagy úgy, de eltűnik…

Bigbonees - 2013. 06. 18. 19:04

http://www.youtube.com/watch?v=RkGbVdwEk48

Az évad után kötelező

VDex - 2013. 08. 24. 16:22

imáááááádommmm.

mikor jön a következő évad???

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz