login |

Hacktion 3. évad – írta AJ

2013. 03. 18. 14:34 - Írta: vendegblogger

6 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

A Hakction Újratöltve az egyik olyan magyar sorozat, amit kritikák érnek azért, mert epizodikus és azért is, mert nem olyan jó, és érdekes, mint más, amerikai krimik. Nekem is vegyes érzéseim voltak nézve az évad részeit, hiszen hol jobb, hol rosszabb jeleneteket sikerült írni a készítőknek, ráadásul a Kiemelt Ügyek Osztályának “kiemelt ügyei” sem mindig izgalmasak, érdekesek.

Pedig az évad elején tetszett Hacktion Újratöltve – nem biztos, hogy annyira jó volt, de mégiscsak korrektül összerakták. A karakterek kidolgozására és a jobb, pörgősebb, meg talán gondolkodtatóbb forgatókönyvre azonban igazán fordíthattak volna több időt is.

Az ügyek szempontjából az évad második felére kimozdították a szereplőket az írók. Nem a számítógépek világában, a különféle adatbázisokban kutakodtak, hanem végre volt titkos házkutatás, pár utcai jelenet és a fináléban, még egy banki helyszín is. A harmadik évad fináléjának egyik baja, hogy nem volt finálé. Nézőként én egy izgalmas esetet, drámát és cliffhangert vártam volt, de a tizenharmadik ügy egy közepesen izgalmas bűntényből  és nulla évadzáró hangulatból adódott össze.

A tovább mögött folytatom pár finálés spoilerrel.

Az évadzáróban egy csótányirtó követte el a bűntényt, azaz figyelve az újságokat, és hogy ki örökölt, az örökséget lenyúlta. Csekkolta a neten, hogy néz ki az örökös, és ha hasonlít rá, azaz “piknik alkata” van, hogy Szondi szavaival éljek, akkor okirat hamisítás után a bankban felvette a pénzt. Nem volt izgalmas, nem az évad legjobb epizódja volt, a cliffhanger is elmaradt, pedig évadzáró részként a nézőket ezzel is rá lehet venni az új évad nézésre.

A sorozat egyik nagyobb problémája, mint írtam a karakterek kidolgozatlansága: egy olyan színész, mint Gáspár Sándor, sokszor csak a részek elején és végén kap pár, klisés mondatot, de a főnökasszony (Gubík Ági) szintén színtelen karakter. Azért azonban jár a dicséret, hogy olyan vendégszereplőket kértek fel, akiket televízióban ritkán látni, elég csak Lux Ádámot vagy Barbinek Pétert említeni

A nem egyenletes színvonal miatt a 3. évad csak 5/10 volt. Talán, ha fejlődnének a karakterek, akkor a színészek is jobban belejönnének a szerepükbe.

UPDATE: Mint utólag kiderült, valójában csak az m1 fura taktikázása miatt maradt rossz szájíz az emberben a “fináléval” kapcsolatban, hiszen a 3. évadban 13-nál több rész készült el, azonban a maradék vélhetően már a 4. szezon részeként fog adásba kerülni.

6 hozzászólás Ne habozz!

Shaikon - 2013. 03. 18. 18:38

Lehet én vagyok igénytelen de nekem tetszett :) .Mondjuk a 3. évad tényleg gyengébb volt, de a mienk.

AJ - 2013. 03. 18. 18:45

Shaikon: Nekem is tetszett, van egy jó hangulata, főleg Anger Zsolt tetszik, csak nem volt lezárva a harmadik, ami inkább első évad.

A legjobb rész a nyolcadik volt, a gyerekmolesztálós. Kicsit ízlelgetik még szerintem ezt a műfajt, és lehet írnak majd átívelő történetszálat is.

kiskiraly - 2013. 03. 18. 19:48

Grimm első évadának első felében lévő nyomozásai is érdekesebbek, mint a Hacktion reloaded ügyei.

Csak egyes epizódokat néztem meg, de ez a kamarakrimi nem jön be nekem: az ügyet úgy oldják meg hogy a munkahelyen járkálnak egyik szobából a másikba és közben beszélgetnek. Szó szerint. Meg néha kihallgatnak embereket. Ehhez képest “felüdülés” volt az utolsó epizód, ahol volt a munkahelyen kívüli(!) jelenet is.

Gáspár karaktere tényleg kissé klisés: elején elmondja a következő megbízást, a végén pedig levonja a tanulságokat. Mondjuk néha az eset/epizód közben is behozhatnák néha a karakterét, hogy megkérdezze hogy eddig mit intéztek. Ha klisés, akkor legyen már jó klisés :D

bél - 2013. 03. 18. 19:49

Teljesen élvezhető magyar sorozat lett. Én sem tudtam, hogy az az epizód évadzárás volt, de annyira nem is néztem utána.
Az 5/10 reális, egy óra kikapcsolódásra tökéletes (reklám nélkül). Na és magyar :)

NPeete - 2013. 03. 18. 21:54

Szerintem a színészek elég rapszodikusan teljesítettek, pl. Gubik Ági sokszor már Oroszlán Szonja-szinten szörnyű volt, de pl. nekem Erdélyi Timi jött be leginkább, akiről simán elhittem, hogy egy rendőrpszichológus. Sajnos Szondi szájába túl sok buta mondatot adtak, azonban azokból azért amennyire lehetséges, pozitív dolgokat hozott ki.

Amithyel - 2013. 07. 10. 16:08

“A nem egyenletes színvonal miatt a 3. évad csak 5/10 volt. Talán, ha fejlődnének a karakterek, akkor a színészek is jobban belejönnének a szerepükbe.”

Ehhez csak annyit, hogy a jo szinesz a sza…bol is tud varat epiteni. En sajnos azt vettem eszre, hogy kis hazank szineszeinek tobbsege lapos, teatralis, unott ripacs.Nem tudnak ugy jatszani ahogy a regiek. Allandoan azt erzem mikor latom egyiket masikat jatszani mint amikor azt hiszed, hogy valami irdatlan vihar akarodzik kitorni de csak egy boffentesre futja.Ezert nagy csalodas a magyar szineszek nagy tobbsege.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz