login |

Hell’s Kitchen: kezdett a 11. évad

2013. 03. 19. 21:11 - Írta: winnie

21 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Sajnos manapság a Hell’s Kitchen már nem az én szájízem alapján készül. Anno még 2006-ban írtunk a 2. évadról, ami nagyon beindult a közepes kezdés után és a nyár meglepetésévé nőtte ki magát. Utána fura módon 3 évig nem volt róla poszt, de a 6. szezon kezdéséről megemlékeztem, mondván istentelen jó volt. Ahogy nézem a 7. évad nyitánya csalódás volt, a 8. szezoné is közepes és elkezdtem panaszkodni az idegesítő játékosokról (szia, Sabrina!), a 9×01 “nem rossz”-kategória lett, a 10. évad pedig megint korrekt kezdést produkált.

Így érkeztünk el a 11. szezon startjáig. Ami értékelhetetlen volt. 2/10?

Mindjárt kifejtem, miért, de előzetesen annyit, hogy mintha már a 8. vagy 9. évadot is késve fejeztem volna be (látni a finálé posztok hiányán), a 10. évadot pedig, bár valójában nem volt vele bajom, be sem fejeztem, csak a 10×13-ig jutottam el. Azért mert elkezdték nyomni ezeket a dupla részeket, amik csak szétnyújtott szimpla epizódok voltak. Az 1. évad még 10 részből állt, utána jöttek a 15-ös szezonok, a tavaly nyári meg már 20-as volt. Most meg már eleve 20 játékossal kezdtek…

Na, álljon meg a menet! Ennyit azért nem ér meg a Hell’s Kitchen. (Talán egyik reality sem.) Illetve megérne, ha meg tudna újulni, de sajnos nem tud. Míg több valóságshow is frissen tudja tartani magát, addig a Hell’s Kitchen egy helyben toporog. Lehet, hogy évad közben húznak valami váratlant, de egyébként semmi extrát nem nyújt, hiába jönnek évente új játékosok. A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

A 11×01-02 egyrészt ezért volt értékelhetetlen. Máskor 40 percben lenyomnak egy premier signature dish-t és kiesést, itt az első részben utaztak (oké, karakterizáltak is, so-so) meg felléptek. A 11×02-re meg jutott egy 20 perces anyag. No komment. És sajnos a karakterek közül max 1 vagy 2 érdekesebb volt, így ez sem könnyítette meg a nézést.

Szörnyen unalmas volt a premier, a folytatás meg teljesen random. Ramsey már azt is kidobta, aki kérdezett, de mivel úgy döntött, hogy ezúttal letudja a service-t, ezért végigcsinálták. Ennyi. Amikor ennyire véletlenszerű minden, az nem tud lekötni. Az meg pláne nem, hogy idén a szokottnál is több az ágyútöltelék, a gyenge és/vagy őrült szakács, akik bénázásával akarják feldobni az első részeket. Vannak, akik jók erre a feladatra, de a mostaniak zöme egypoénos és idegesítő. És nem várom meg, amíg mindegyik kiesik, hogy érdekessé váljon a verseny. (Idén nagyon kevesen tűnnek arra esélyesnek, hogy eljussanak a végére.)

– <beep>. Just taste that.
– <beep>
– Yeah, <beep>.
– <beep>

Oké, idén a tetkó+cigi kombó helyett a túlsúly lett a menő, elment Scott (búú!), visszajött JP (jee!), de mindez hidegen hagy, mert a Hell’s Kitchen már vontatott is amellett, hogy same old, same old. Meg sem nézem a 11×03-at, itt suhintom a kaszát. Talán a 11×10 környékén visszanézek, amikorra kiestek a bénák, hogy lássam, melyiket tartják benn sokáig. Átadom a stafétát, na. (Amúgy Zach FTW!, fene jó narrátor.)

ui: Csak én utálom a 2 órásra duzzasztott reality-epizódokat…? Nem csak azért, mert a sorozatoktól veszik el a helyet, hanem azért is, mert sokkal több időt kívánnak meg tőlem cserébe azért, hogy felvizezik a tartalmat szappannal. Az ember rajongására játszanak. The Biggest Loser, The Bachelor, American Idol, The Voice, The Aprentice, biztos volt még – egyedül a 90 percesre (nettó 60) nőtt Project Runway mellett tartottam ki, mert az csak másfélszeres szorzót kapott.

Annyira általában nem gáz a plusz tartalom, nem is tűnik fel, nem is tudnám, hogy lennének képesek 40 percet kivágni belőle, de közben tudom, hogy dupla időt vesznek el az életemből, ami viszont főben járó bűn. Heti 3 Big Brother-epizód nézésére sincs esélyem – el lehet képzelni, hogy egy napi magyar reality-t mennyi esély van, hogy nézzek.

ui: A Hell’s Kitchen-főcím a világ legfeleslegesebb dolga. Az is, hogy van, és az is, hogy energiát ölnek bele. Én legalábbis sosem nézem.

ui2: Mindent elmond, hogy még a bábos poénon sem tudtam mosolyogni, főleg, hogy a Masterchef-ben már malaccal eljátszották.

ui3: Tényleg nincs sehol a neten teljes csapatkép? Ennyire béna lennék?

21 hozzászólás Ne habozz!

Benjy - 2013. 03. 19. 21:22

“a 10. évadot pedig, bár valójában nem volt vele bajom, be sem fejeztem, csak a 10×13-ig jutottam el”

Én is csak 10×12-ig jutottam el.Engem azonban sokkal inkább a sok feszkó zavart.Túlontúl sok konfliktust generáltak, volt olyan, hogy egy rész 10 perce csak veszekedésből állt. Ez a 2/10 értékelés viszont még nyomasztóbb. Hol van már a 6. évad…

Squazee - 2013. 03. 19. 21:41

Továbbra is csalódás sajnos, pedig régen én is nagyon szerettem. JP-nek örültem, de… ő édeskevés ahhoz, hogy jó legyen ismét ez az egész.

LaCRossE - 2013. 03. 19. 22:02

JP-t én is imádom, de a belépője különösen szánalmas volt.

Pocok - 2013. 03. 19. 22:15

Valóban engem is zavar, hogy így elhúzzák a részeket. Régen egy részben volt minden, vége kiesés. 10-13 rész bőven elég egy évadban.
Főcím tényleg felesleges.

Ennek ellenére nem volt rossz. Most éppen a Kitchen Nightmare UK-t darálom amúgy.

JP szál tényleg szánalmas lesz. Gondolom később még lesz belőle valami… nem értem, miért kell ez? Miért nem tudták simán visszahozni.

Casey Novak - 2013. 03. 19. 22:22

Nem sok reality-t nézek, ez az egyik, és valamiért nem tudom megunni, pedig tényleg elég repetitív lett mostanra.
Az epizód felosztás csak azért nem zavar, mert ezt mindig nyárra hagyom, szigorúan egybeni darára. Így nem felejtem el olyan könnyen a kevésbé érdekes arcokat, és nem unom meg a várakozás miatt. Viszont a kiesők és a nyertesek nevét marha nehéz elkerülni.
Szóval végül is még nem láttam az évadkezdést, de a HK-ben egyszerűen nem tudok csalódni, és most már JP is visszajött, úgyhogy enyhén elfogultként én mindennek örülök.
(Kivéve az openingeknek – azok tényleg fölöslegesen hosszúak, mindig átugrom őket, az előző/következő részek tartalmával együtt)

ldavid - 2013. 03. 19. 22:27

volt már olyan egyáltalán hogy Scott hiányzott?

a főcím tényleg elég felesleges, ráadásul a mostani az eddigi legborzalmasabb is.
nekem amúgy nincs nagy bajom vele, igaz én más reality-t nemisnézek

zsemlye - 2013. 03. 19. 22:55

HK rákattanás, dara után 8-nál, kptájt kaszáltam, egy ideje érett a dolog. Kapa Ramsay szájában egy dolog, de nem szórakoztatott a gettó stil a másik oldalon, és évadról évadra zuhant a gárda minősége lefele + JP eltűnése. Visszanéztem én is idén. Hát … maradok a Top Chefnél, nekem az való.

zsemlye - 2013. 03. 19. 23:04
i - 2013. 03. 20. 07:25

Engem legjobban az zavar, hogy nincsenek igazi tehetsegek ebben az evadban.

Marmint ertem, h kell a töltelek (bar nem szeretem), de korabban 2 resz alatt mar siman lehetett latni, h ki lesz kiemelkedö.

Elejen abban remenykedtem, h a 20-bol reszenkent 2 szakacs repül. Helyette 2 resz alatt 1 ment.. Ehh.

dave - 2013. 03. 20. 11:58

Én szerintem a sziciliai pi**a tuti beépített idióta.

winnie - 2013. 03. 20. 12:10

csak idióta. ahhoz, hogy idióta legyen valaki, nem kell beépíteni. keresnek valaki hülyét és beválasztják, az pedig azt hiszi, hogy tud is valamit.

Lencsilány - 2013. 03. 20. 12:22

Én sajnos elfogult, elvetemült, elvakult rajongó vagyok. Persze, zavarnak az elnyújtott dupla részek, utálom az előre megírt, de véletlenszerűen (és rosszul) előadott jeleneteket, hiányzik Scott és már most megmondom, hogy ki lesz gyorsan kieső, középmezőnyös és top 3-as (akiket most nem mutatnak, nah ők maradnak a végéra…), szánalmasan idióta, idegesítő és öntelt emberek is vannak, de mégiscsak Gordon Ramsay:$. Nagyon nagy dolognak kéne történnie, hogy kaszáljam. Mondjuk ha megnyeretnék a szicíliai csajjal, vagy az idegesítő most épp csak nem kieső csávóval…nah, akkor esetleg.

Casey Novak - 2013. 03. 20. 14:38

Mimimi? Nincs Scott? Nem is lesz végig?
Pedig ő JP mellett kötelező!

LaCRossE - 2013. 03. 20. 22:56

Casey: jaja, Scottot leváltották, hogy csak a mostani évadra, vagy végleg, majd elválik.

Casey Novak - 2013. 03. 20. 23:20

LaCRossE : Köszi az infót. Szomorúan tudomásul veszem :(

LaCRossE - 2013. 03. 20. 23:22

Igen, kár érte, mert Scott hatalmas arc volt. :D

http://www.youtube.com/watch?v=awn2P8WBbxY

Gedeon74 - 2013. 03. 21. 11:47

Nem lehet vitatkozni a posztban leírtakkal, ennek ellenére, Ramsay és a szervizek miatt nálam is nézős marad a Hell’s Kitchen.

Örülök JP-nek, és nagyon sajnálom Scott-ot, a legnagyobb badass séfhelyettest evör. Egyébként hivatalosan a munkája miatt nem vállalta a szereplést, corporate séf Mick Fleetwood hawaii éttermében, bár már a 10. évadban is az volt, szóval nem tudom. Remélem én is, hogy azért még látjuk majd.

A bemutatkozó fogások és az első szerviz alapján a lányok közül Amanda tűnik befutónak, Janal és Jessica is sokáig juthatnak, a fiúk közül nem tudnék most győzelemre esélyest mondani. Zach benne lehet a hatban, de egyelőre nem gondolom, hogy nyerhetne.

Judit - 2013. 03. 21. 18:03

Mivel en nagyon szeretem a Gordon Ramsey,azt hiszem elfogult vagyok a musoraival szemben.Nagyon csunya szaja van,de nem ezert szeretjuk.En szoktam nezni a Kitchen’s Nightmare musort is,akarmilyen regi,mert szeretem latni,hogyan vilagositja fel a restaurant tulajdonosokat arrol,miert allnak a csod szelen,mit kell valtoztatni ahhoz,hogy a vendeglo jo legyen es nyereseges.O egy nagyon szeleslatokoru ember,nagyon jo tanar es szerintem egy kivalo TV-s szemelyiseg.

dragon1986 - 2013. 03. 27. 21:11

Judit: Csak ebben és néha Kitchen Nightmare-ben káromkodik, de amúgy nagyon jó fej a többi műsoraiban (F Word és sima főző műsorok). ÉS KN nem régi csak szerintem te a brit verziót nézed van amerikai verzió is.;)

Gedeon74 - 2013. 04. 15. 21:40

Szívem szerint örülnék neki, hogyha meglépnék, hogy mind a négyet hazaküldik, de ilyet úgy sem csinálnak, sima csapatcsere lesz. :( Viszont lehet, hogy én is darára összegyűjtöm, tényleg kezd idegesítő lenni a sok “Folytatjuk…”.

ldavid - 2013. 04. 24. 22:24

ezen a mozdulaton nagyot nevettem :) http://goo.gl/ulA7Y

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz