login |

In The Flesh: 2 rész után

2013. 03. 29. 22:15 - Írta: human

15 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Mivel a zombik mostanában nagyon nyerők, így Anglia újra próbálkozik, méghozzá a BBC indított egy nem annyira tipikus zombis sorozatot. Eddig két epizód ment le. A pilotról nem írtunk, de igazából nem is baj, mert az alapján még nagyon nehezen belőhető sorozat volt, inkább egy kisfilmes hangulatot árasztott. A második rész már kicsit felfed abból, hogy hova is halad az In The Flesh.

Onnan indítunk, hogy felkeltek a halottak, és ezt az emberiség egy sima járványként legyőzte! Nyilván sokan meghaltak, viszont jó pár agyzabáló félig halottat meg lehetett menteni. Mármint konkrétan van egy gyógyszer, aminek a segítségével helyreállítják a fejükben az idegpályákat. Ezektől újra gondolkoznak meg éreznek. Akire nem hat a szer, azokat végképp kivonják a forgalomból, a fejlövés még mindig használ. De ez csak a pilot első 10 perce, innen indul a sorozat.

A fő téma az lett, hogy ezek a félig halottak miképp illeszkednek vissza a társadalomba. A gyógyszeres kezelés mellett visszakerülnek a családjukhoz, akik többnyire örülnek, hogy a szerettük életben van, még ha csak így is. A probléma természetesen az, hogy a járvány alatt bizony sok ember esett a “veszettek” áldozatául, és az önkéntes emberi hadsereg tagjai közül is elhullott pár a harcok során. Ezek az emberek nem örülnek a “korcsok” társadalomba visszahelyezésének. Tesznek is ellene, hiába védi a törvény a félig halottakat.

Szóval van itt mindenféle párhuzam a rasszizmussal és melegséggel, ahogy ez a téma felvetése adja, csak ugye zombis témába csomagolva. Rögtön az elején a legkonokabb önkéntesnek szembesülnie kell azzal, hogy nem annyira fekete-fehér a világ, mint ő gondolja. Érdekes reagálást kapunk.

Ahogy nyilván a zombik közül sem ért mindenki egyet a békével, amit a kormány kikövetelt. Ennek megfelelően eléggé komoly hangulatú a pilot, a második részben már akad pár feszültséget oldó jelenet, de azért a keményebb témák sem maradnak el.

Ha ennyiből nem volt egyértelmű, egyáltalán nem az akcióra mentek rá az In The Flesh készítői, hanem a kisvárosban élő emberekre, és a közéjük visszakerült félhalottakra. Van egy nagyobb szál is, majd a távolban valamikor, hogy valaki zombiösszefogást akar az emberek ellen, de ez még egyáltalán nem erős. Az emberi természet minden oldalát megkapjuk itt szép sorban.

Talán pont ez a sorozat gyengesége amúgy. Kicsit oktató, “ugye érted?”-módon beszél az egész témáról, az alapötletén kívül semmi extrát nem hozva. Pont emiatt nem fogom folytatni. Nincs benne az a plusz, ami valahogy visszahúzna. Pedig tisztesen meg van csinálva. Olyan 6/10 részemről.

15 hozzászólás Ne habozz!

Tibi - 2013. 03. 29. 22:24

Milyen a nézettsége? Nagyon jó lenne egy második évad, ami nem csak három részes :/

winnie - 2013. 03. 29. 22:25

sajnos nem túl jó, a being human alatt marad

1×01 668e (3.7%)
1×02 392e (1.98%)

human - 2013. 03. 29. 22:27

ajánló erre rögtön nagy spoilerrel kezded, remek :D
legalább jelöljétek már, ha a második rész közepét feditek fel egy spoilermentes kritika alatt.

Lemoni - 2013. 03. 29. 22:48

Ja, igen, a zombi az új vámpír :)
A TWD-nek 4x futottam neki, 4x visszapattantam róla, az In the Flesh meg az első pillanattól le tudott kötni, szóval nem a zombikban volt a másiknál sem a hiba. Itt most tényleg bármilyen kirekesztett csoporttal lehet helyettesíteni az élőhalottakat, akkor is lenne mondanivalója a filmnek. Nem tudom, mit hoz a következő rész és gondolkodnak-e majd új évadban, én örülnék neki. Tetszik a hangulat és a szereplők is.
Nekem 8. Mármint a 10-ből :)

zedtheant - 2013. 03. 29. 23:10

nekem is bejött, bár kicsit tényleg szájbarágós. viszont ez egyáltalán nem zavart és tetszik, h a második részben már beindultak rendesen az alapozás után. emberi kapcsolatok amúgy totál, a zombizás csak köret. drmának vagy dramedynek viszont nagyon jó, meg sokféle húrt penget. kár, h csak 3 rész. jah, és 8,5/10.

Ruby - 2013. 03. 29. 23:29

tetszetős a sorozat, na meg a főszereplő fiúcska is tetszetős, hehe. már amikor nem zombi.
8/10.
de most már agresszív leszek, ha a fades után ezt is elkaszálják.

krigin - 2013. 03. 30. 00:22

nálam is 8/10, minden percét élvezem. :)
amúgy hadd kérdezzem meg, azért miért baj, ha nézettségben a Being Human alatt marad???
Ha a 3.részre nőni fog, akkor lehet esélye?

human - 2013. 03. 30. 01:11

felére csökkent, nem fog ez már nőni

krigin - 2013. 03. 30. 01:16

azért még az “évadzáró” vasárnapi részre még kúszhat feljebb kicsit :) na nem azt mondom, hogy a 668e fölé, hanem a 392e fölé

Zsu - 2013. 03. 30. 14:30

Megnéztem az első részt és nekem nagyon tetszett. Elég elgondolkodtató a sztori. Szívesen néznék még sok-sok részt belőle.

Cápi - 2013. 03. 30. 19:15

Leírás alapján érdekesebbnek tűnt… Tipikus elvakult kisvárosi polgárság és hasonló kliséhalmaz. Így a Les Revenants meg a Warm bodies után nem nagyon tudok hanyatt esni tőle.

Garott - 2013. 04. 03. 01:42

Most végeztem az első évaddal, hát elég kemény lett a befejezése. Szerintem szépen domborították, a sorozat drámai vonalát, és ezzel szépen le is zártak egy minisztorit, ami nem is a főszereplő visszatéréséről, hanem inkább a korábbi elvesztéséről szólt. Viszont, hogy ezt hogy tudnák folytatni, arra ötletem sincs.

Lemoni - 2013. 04. 03. 17:00

Nem ilyen zárásra számítottam. Semmi összzombilázadás vagy végső összecsapás, csak személyes drámák. És így sokkal jobb lett, nagyon tetszett.

Virgács - 2013. 04. 17. 19:06

Nekem bejött.Igaz tényleg nem horror,tömény agyvelővel és végtelennyi zombival,de ennek pont az a lényege.Én azt mondom jó volt.

Veronika - 2014. 05. 30. 07:03

Lemonival értek eggyet.
Nagyon jó sorozat , az a jó benne hogy az emberi kapcsolatokat is mutatja, nem ugy mint a egyarcú Rick a walking dead- be
Ha lessz folytatás én nézni fogom:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz