login |

The Walking Dead: vége a 3. évadnak

2013. 04. 01. 21:45 - Írta: human

211 hozzászólás | kategória: kritika,

A készítőknek a végére sikerült azt a megoldást kihozniuk, ami ugyan jó volt, de mégsem érdekel annyira a folytatása. Vágjunk is a spoilerekbe a tovább mögött.

Vicces, de úgy tűnik a készítők is érezték, hogy Andrea fullba’ nyomta idén, nem hallgatott Downey-ra, szóval szépen el is kezdték megmagyarázni a döntéseit. Aztán kinyírták. Az a helyzet, hogy a múlt heti komolyabb halál, amivel ugye egy rosszfiút búcsúztattunk, jobban megfogott, mint a szöszi távozása a sorozatból. Főleg, hogy a legidegesítőbb “leejti amit megkötözve lábbal felszenvedett a kezéhez”-klisét megkaptuk, na meg ajtó mögött rejtegették, ahogy összecsapott egy zombival, hogy találgassunk mi lett vele. Valahogy úgy zárták le az egész szálát, ahogy az évad során kezelték.

Közben a Governor a falusiakkal karöltve rajtaütött a börtönön, itt egy ideig úgy tűnhetett, hogy Rick-ék hátrahagyták inkább a helyet, aztán visszavágtak, és elkergették a szedett-vedett haderőt. Hiába, egy jó terv és egy összeszokott csapat többet ér, mint 30 elkényelmesedett civil fegyverrel. Itt jött az egyetlen tényleg kemény fordulat, miszerint amikor a béna hadereje fellázadt a kormányzó ellen, az nyugodt szívvel halomra lőtte őket, mivel látta, hogy minden terve dugába dőlt, és még csak bosszút sem tudott állni rendesen. Egyszerűen felmondott, hozzá illő módon.

Sajnos itt jött be az, ami nem igazán érdekel. Rickék befogadták a Woodbury-ben maradt túlélőket, békésen behajtottak velük a börtönbe, és végre Lori is eltűnt örökre. Erősödhet a szappanopera a kemény döntések és utazások helyett. Nekem ezt árasztották a képek, szemben az egy évvel ezelőtti farm elesése és “ez már nem demokrácia”-kijelentéssel. Lehet, hogy itt már az új showrunnerre készültek, mert a The Walking Dead 3. évadeleji túlzott vérengzése nem feküdt a csatornának és a képregény alkotójának. Vagy az, hogy így leült az egész szezon a végére, mert rendesen feszült helyzeteket nem igazán tudtak írni itt a második felében.

Amúgy a távadás során erősödött az a szál, ami még úgy érdekel is a folytatásból: Carl. Gyermeki módon leegyszerűsítette a dolgokat magában, kicsit a kormányzó elveit vallva akart rendet tenni. Bár még van szíve, de ugye ő már ebben az új világban nő fel, így érdekesen alakulnak az erkölcsei. A srác, akit másfél éve utáltunk, mostanra a legérdekesebb karakter lett, hiszen Rick kifehéredett ismét, ezzel unalmasabbá vált.

Igazából olyan semmilyen lett a vége. Vicces, de a gonosszal végül nem csapott össze senki igazán, de az mégis elmenekült az évad végén. A legkevésbé kielégítőbb befejezés, a sok építkezés után, hogy is mondjam, azt hiszem Snake klasszikusát veszem elő, szűzkurvásan visszavonultak. Még akkor is ez mondható, ha rendesen is volt összetéve maga a rész, mivel Rick-ék nem igazán akarták lemészárolni a megvezetett civileket, csak a kobra fejét lemetszeni.

Most nem várom annyira a következő évadot, és a végére csak a korrekt jelzőt tudnám rásütni. Remélem, elsöprik a félelmeimet majd a premierrel!

A képregényes spoilereket ne ide, hanem ide írjátok!

211 hozzászólás Ne habozz!

Paul - 2013. 04. 01. 21:54

Hát én nem ezt vártam, nem pártolok el, mert imádom a TWD-t! De 1-2 dolgot le kellett volna zárni!

6/10

rio - 2013. 04. 01. 21:55

Az egész évadot a Rick vs Kormányzó csatára építették fel, ami nem történt meg. Innentől nincs miről beszélni. Hogyan fogják ellátni az új lakosokat? Felszántják a börtönt és kertészkednek békében?

lil - 2013. 04. 01. 21:59

Nem hittem volna, hogy Carol marad az egyetlen női túlélő az atlantai csapatból, de azt se, hogy Andreát egyszer kiírják.

Mamba - 2013. 04. 01. 21:59

Én általában nem szoktam értetlenkedni, meg logikai hibákon lovagolni, de miért nem maradtak Woodburry-ben? Hisz Rickék láthatták, hogy a kormányzón kívül más nem nagyon maradhatott hisz megölt mindenkit?! Mennyivel élhetőbb hely lenne, mint a börtön. Tartalékokkal, termőfölddel. Csak a védelmét kellene felturbózni a pár visszatérő miatt.

Egyébként élveztem az évadzárót és még Andreát is megsajnáltam egy kicsit, komolyan.

Viszont mivel nem lett olyan igazán nagy “durranás” a végére vagy valami nagyon új fordulat a következő részben is szerintem a Rick vs Govenor harcot nézhetjük….

CK22 - 2013. 04. 01. 22:00

Évad elején viccből írta a szerkesztő, hogy évekig a börtönben maradnak Rickék, hát sajnos ez a poén bevált, kezdtem örülni, hogy úgy helyre menekülnek, erre maradtak.Nem véletlen tetszett a Michonne-Rick-kölyke epizód, új helyszín és kevesebb színésszel hangulatosabb volt.

15 rész tetszett, de ez a 16. befejezés tényleg gyengécske lett és rövid epizód, azt hittem lesz vagy másfél órás.Brad Pitt zombis filmjét féltik, ezért lett ilyen most..???

laza_kivi - 2013. 04. 01. 22:00

Hasonlóan érzek, pl Andrea-Merle halál, Carl, akiért érdemes lesz nézni

All in all, ez egy jó rész volt, tetszett. Bár a Kormányzótól a duma, hogy azért hagyta Andreát,mert “I’m gonna need her for something.”, egy perc múlva meg mondja, hogy öld meg, gondoltam: well, that that escalated quickly… :D
Mégsem jött be a gondolatom, hogy elárasztották járkálókkal a börtönt, inkább szépen tőrbe csalták őket. Okos, logikus terv. Carl a következő szintre lépett (egyből WTF), a gyereknek súlyos problémái vannak, bár gyorsan és egy rossz világban kellett felnőnie, és amikor az apjának magyarázta meg a dolgot, hogy miért lőtte le a srácot, na még logikus magyarázatot is ki tud találni.
Na a Governor mészárlása is szép volt, de várható, és tökéletesen illet hozzá.
Az, hogy Andrea szép nyugodtan elcseverész Miltonnal kicsit gáz, és az egyik bilinccsel sokat szenved, a másik meg könnyen lepattan amikor DeadMilton elkezd (moon)walkolni felé, és utána meg kéri, hogy „Let me go!”, nane, írók WTF?! Merle halála legalább normálisabb volt…
Carlnak nem nagyon tetszett a turistacsoport, reméltem, hogy most nem kezd el lövöldözni. ;)
Illet az évad hangulatához ez az évadzárás, semmi nagyobb harc.
“I know how the safety works.” :( (tudom, mások így éreznek: :D ) ;)

Majd meglátom, hogy folytatom-e. Mert vannak akikért tudtam izgulni. De már túl sok aki számomra semmilyen vagy azzá lett, és kevesebb aki még érdekel…
Mindegyikre 1-1 példa
– akiért tudtam izgulni: Többséggel ellentétben én Andreát bírtam, mert nem azt néztem, hogy ostoba szőke, miért maradt ott, meg minden, hanem végig nyilvánvaló volt az a magyarázat, amit Miltonnak adott.
-aki mindig is semmilyen volt számomra (nem nagyon hatott meg a sorsa): Carol, persze lánya halálánál sajnáltam, de akkor is, sokszor inkább idegesítő volt számomra.
– aki azzá lett: Glenn, aki egyre idegesítőbb a nyafogása miatt, pedig mekkora jó volt még az első évadban, azóta meg a szerelem legyengítette. :D
– aki érdekel: Carl, szerintem az utolsó rész alapján nem kell magyaráznom, hogy miért érdekel, hogy mi lesz vele

Szerintem az lesz, hogy megnézem az első 1-2 részt, és majd évad végén lepörgetem.

Risi92 - 2013. 04. 01. 22:06

nekem csalódás volt a finálé, mármint az, hogy kiírták Andreát. én is szerettem, a kedvenc karaktereim egyike volt…

azért kíváncsian várom a 4. évadot, érdekel mit hoznak ki az új helyzetből, aztán majd meglátom, hogy folytatom-e vagy sem

rosickyz - 2013. 04. 01. 22:06

Pontosan olyan volt a finálé, mint maga az évad. Remekül indult, de a második felére enyhén szólva kifulladt. Libeg a kasza, a 4×01 nálam sorsdöntő lesz.

laza_kivi - 2013. 04. 01. 22:07

Biztos a csata a lényeg? Láthattunk 2 csoportvezetőt, az egyik afelé haladt, mint ahol már a másik tart.
A Kormányzónak már nem nagyon voltak katonái (szépen elfogytak), ha lehet azt mondani, akkor már csak birkái voltak, akik el is menekültek egyből, amint tüzet nyitottak rájuk.

_Peter - 2013. 04. 01. 22:09

Kívánságom teljesült: kiírták Andreát és eltűnt Lori. Még a szöszi sem énekelt el 10 percet a részből, hanem zúzta a zombikat! Igazából az is pozitívum, hogy a Governort nem írták még ki. Jó a színész, gondolom meg akarták még tartani, persze így nem lett egy epic Sheriff vs Governor fight, zombihorda lerohanja Woodbury-t képsorral.

Külön tetszett a Governor és Carl közötti párhuzam. (ha kezdettől kegyetlenek, élne Penny és Lori)
Amin meglepődtem Merle akciója után honnan húzott elő a Governor újabb 20 embert és a névtelen fekete esküszöm úgy emlékszem bekapott egy golyót az első börtön elleni támadáskor.
A csata nem is lett igazi csata: tornyokat robbantgatnak, nehézfegyverek, zombik, Glenn és Maggie ketten harcolnak az eddig poros body armorban, senki nem hal meg egyik oldalon sem. Kivéve Carl áldozata. Annál azt vártam felsír a soha nem síró csecsemő, a csávó tesz egy akaratlan mozdulatot, Carl meg lelövi és kész. A fejmosáskor amikor Carl beolvasott az apjának én még vártam a példái között, hogy kidobták Tyresséket, a múltkor otthagyták a p!csában a hátizsákost, Rick maga mondta neki ne bízzon senkiben, ennyit a morális kérdésekről fater. Hershel papa a szakértéséből persze kihagyta Ricknek, hogy a csávó bár be volt ijedve, de nem dobta el a fegyverét.

A Governor őrült mészárlása kemény volt és váratlan, ha már a játszunk fogászosat kínzás elmaradt ahogy Maggie megdugása is a múltkor, de megint az ellentmondásos hülyeség: felfegyverkeznek a lakosok, hogy na mennek kinyírni az ellenséget, erre ilyet szól a nő ők nem katonák micsoda mészárlás volt. (senkit nem talált el a máskor mesterlövész Glenn és Maggie) Hát kisanyám ne bosszantsd ilyen hülye szöveggel a kormányzó bácsit, mert betalál pöccenni és megmutatja mit ír az értelmező szótár a mészárlásról. Oké beijedtek, mert az emberek visszalőnek a zombik nem, de ez így vicces volt. Governor, Martinez és a névtelen feka vajon mihez kezdenek az üres Woodbury-ben? Ha egyáltalán visszamennek.

Azt hittem Morgan lesz a fináléban, ezek szerint újabb egy évig nem látjuk őt, majd a Governor elleni leszámoláskor megjelenhetne. Milton érdekes figura volt, először valami őrült tudósnak gondoltam, aki idővel élőkön is kísérletezne és ezért lelkes az új érkezők kapcsán. Aztán elvitték a karaktert a kedves, naiv, gyenge áldozat irányba. Andreát gondolom sajnálni kellene mint az egyik főkarakter, de olyan hülyén bántak vele az írók, hogy inkább a “végre!” érzés fogott el. Sajnáljam mert ő csak békét akart? Fenéket, simán benyelte a Governor szövegét és az idilli kisváros meséjét, a gyanús jelek és Michonne ösztöne ellenére. Idegesítőre írt szereplőt miért sajnáljak nézőként. Merle-t jobban sajnáltam. Carlból remek karaktert csináltak, pedig inkább bosszantó volt kezdetben. Most zombikat gyilkol, kinézte a szöszit, döntéseket hoz amíg a felnőttek p!csognak, levágta Michonne jófej amíg a felnőttek nem tudták mi legyen, megtette az anyjával amit kellett. Kevés érdekes karakterek egyike. Glenn meg kezd kicsúszni ebből a kategóriából.

Nagyon remélem, hogy az új évadban majd a Woodbury lakosoktól elválik a banda és csak Tyresse meg a húga (csaja?) csatlakoznak. Nehogy már Hershel papa újraalapítsa az ENSZ-t és élelmezzék őket, mert Biblia olvasással nem fognak jóllakni és részeges zombiátor viadalok helyett csak a szöszi éneklése szolgál szórakoztatásul. Apróság, de nem értem miért nem Rickék maradtak a kisvárosban és miért vitték az öregeket a félig lerombolt börtönbe. Szóval Rickék húzzanak csak el a börtönből, úgyis mindig tele vannak benzinnel, keressenek új helyeket, katonai bázisokat stb. Legalább egy küldetés egy nagyvárosba! Ahogy Rick belovagolt Atlantába, a tankos jelenet stb. az mind epic volt. A múltkori Morganes road movie is jó volt.

Az évad első, eseménydúsabb fele jobban tetszett. A szünet utáni részekből igazán csak a Morgan és Merle részek tetszettek, a többit jobban is megírhatták volna. Persze a farmoshoz képest még ez is jó volt, de azért nagy az összevisszaság. Gondolom a showrunner váltásoknak is van ehhez köze. Egyszerre várom a hétfőket, aztán meg gondolkozom miért nem kaszálom már a francba vagy teszem el daralistára későbbre.

jky - 2013. 04. 01. 22:12

Bűn rossz volt, ilyen finálét, gyalázat.

Gutowsky - 2013. 04. 01. 22:13

Nekem csalódás volt.
Ezért a befejezésért kellet húzni az utolsó három részt?

Azt hittem Andrea már átváltozott, és Michonne-nak kell végezni vele.
Kár érte.

Semmi cliff a végére, kicsit olyan “vége az egésznek” epizódot kaptunk, 1-2 el nem varrt szállal.

dean23 - 2013. 04. 01. 22:15

Andreát sajnálom. Jó teste volt! :D
Sok nézőben csalódást kelthet, hogy nem fightolták le a Governort és helyette kaptak egy békés nyugdíjasotthon börtönkiadást! Még egy kockányi feszt se tettek azért, hogy meglegyen a “húdekibaszottulváromakövetkezőévadot” érzés!

Béla69 - 2013. 04. 01. 22:15

Engem az érdekelne,hogy nincs-e infó a magyarországi vetítésről?
Meg a Stargate Universe?

bok92 - 2013. 04. 01. 22:16

Röviden: Borzalmas volt…
Az a “támadáa” meg Andrea bénázása azzal a szerszámmal.Nagyot csalódtam.Meg a végén a sok nyugdíjas bevonulás.Komolyan mi lett a börtönben? Kanaszta bajnokság??

seven - 2013. 04. 01. 22:17

AZ a gáz, hogy az egész évadot gyakorlatilag arra hegyezték ki, hogy eye for an eye, rick vs governor stb stb.

És akkor eljött a várva várt epizód és – valahogy nem jött össze. Legalább egy 5 perces párbeszédet ,vagy valamit jó lett volna látni, de igy…hiányzott a valami.

Ezért is hiányzik nagyon a lost, ott a finálék mindig eszméletlen nagyot ütöttek. Itt hiába volt végig jó az évad, azt hiszem nem fogom lerágni a körmeimet a folytatásig, bár ez talán még jó is lehet tekintve milyen messze van a 4. évad….

Amúgy szerintem maga az évad kiváló volt, bár a végére kicsit leült, nekem mindenképp a kedvenc TWD évadom összeségében.

Leadfoot - 2013. 04. 01. 22:20

“Én általában nem szoktam értetlenkedni, meg logikai hibákon lovagolni, de miért nem maradtak Woodburry-ben?”

Ugye? Nekem is rögtön ez jutott eszembe. Woodburyben a kormányzóék szépen kiépítettek mindent. Kényelmes körülmények, fegyverek, kaja-pia, védelem – minden, ami kell.

Sokan szidták a 2. évadot, de nekem tetszett. Ez viszont már nem annyira. Volt pár jó mozzanat, pl. a Grimes família hazalátogató-fegyverszerző túrája vagy Walker Merle és Darly találkozása. De alapjában véve túl sokat készültek a lezárásra, építették a feszültséget, éreztették, hogy majd jól összecsap Rick és Philip, hogy aztán 10 percben zárják (részben) rövidre az egészet.

Mikor kaszálnak egy sorozatot, és a készítők jó későn tudják meg, és összecsapva zárják le. Na, az szokott így kinézni.

Nem baj, lesz ez még jobb… nagyon bízom benne.

Szajko - 2013. 04. 01. 22:20

Valóban meglepő (bár hihető) volt a Governor mészárlása. Az, hogy áthozták a végén Woodburyből a lakosokat furcsa jövőt sejtet. Miközben Rick többször elmondta, hogy ő aztán nem lesz kormányzó, lehet, hogy belekényszerül a szerepbe? Hogy is fog működni az előző részben meghirdetett demokrácia? A negyedik évad tényleg arról szólna, hogy hogyan hozzák létre a tökéletes társadalmat Zombiföldén? Csak nem Battlestar Galactica-s belső konfliktusok sorozatára számíthatunk kihalóban lévő emberiséggel?
Carl erkölcsisége szerintem mondvacsinált ügy. Pár résszel ezelőtt szemrebbenés nélkül hajtottak el a hátizsákos csóka mellett, ahogy Tyresséket is simán kidobták a börtönből, ezután olyan meglepő, hogy egy fegyveres srácot, aki azért jött, hogy lemészárolja őket főbe lő?
Ez a befejezés nem csak évadzárónak, de (happy endes) sorozatzárónak is megfelelt volna. Nem várom olyan izgatottan a következő évadot, mint tavaly, az biztos.
P.s.: Andrea halála olyan volt, mint a szerepe az egész sorozatban: vontatott és szörnyen hiteltelen. Így nem kár érte…

sherlock20 - 2013. 04. 01. 22:21

Hát, amilyen ütős volt az évad fele, olyan … lett a másik fele… A finálé is olyan semmilyen volt, Merle halála szívfájdítóbb volt, talán Daryl miatt is. Andrea meg… Ezért kár volt egész évadban ennyire elől tartani a kakaterét, hogy végül meghaljon, vagy nem is tudom. Félek, hogy a TWD nem lesz már olyan, amilyen volt. Én is az elszappanosodástól félek…
Majd meglátjuk ősszel, akkor még biztos visszatérek pár részre, mit tud Mazzra utódja.

7/10 részemről a finálé és az egész évad is.

superpityu - 2013. 04. 01. 22:23

5en maradtak az atlantai csapatból ami elég karcsú szám. azt viszont legvadabb álmaimban sem gondoltam, hogy Carol ilyen sokáig húzza.
Andrea-t sajnáltam kicsit. De igazán nem is hatott meg a halála. na meg egyből kaptunk 3 új használható tagot, remélem nem zombikaja lesz belőlük. Viszont a turisták nagy része szerintem megy a levesbe.
nem volt egy nagy szám rész, főleg nem finálénak, de akadtak jó momentumok. sajnálom, hogy a következő évadra is maradt a Rick-Kormányzó szál. valamint a börtön is unalmas lehet.
annak örülök, hogy jövőre elvileg egy karakterizálóbb évadot kapunk. és mazzara távozásának is. a keze alatt az történt amit rajongók akartak, először nyavalyogtak Lori miatt – meghalt, majd ugyanezt eljátszotta Andrea-val is. jó egyik sem hiányozni, de akkor is fura, hogy semmi wtf halál nem volt. (talán Merle)
Carl érdekes irányba megy, kíváncsi leszek mi sül ki belőle.

a rész jelenete egyértelműen az volt amikor Beth és Carol gyakták a zombikat a kapunál. hangosan fel röhögtem rajta, kb olyan volt az egész, mintha muszáj lett volna megmutatni, hogy bizony ők ilyet is tudnak.

Lajoska67 - 2013. 04. 01. 22:23

Az nem volt furcsa, hogy a börtönből kimenekülő városiakat csak Glenn és a barátnője lőtte? Nem értem, Rick és a maradék miért nem lőtte őket szintén. Amúgy meg nem is találtak el egyet se közülük. Vagyis menekül ki egy csomó ember a füstös folyosóról, ezek meg nem tudnak egyet se lelőni. Ezt nem nagyon értettem.

Nema - 2013. 04. 01. 22:24

Hát ez meg milyen évadzáró volt?
Ekkora lehetőségből csak ennyire futotta?! Húú, ez hatalmas csalódás volt. Gyalázat!
Még az a tudat is csak kissé vigasztal, hogy Andrea nincs többé. Hála az égnek!

A Governor mészárlása nagyon durva és váratlan volt, de a többi…
Az egész támadás és a visszavonulás, ahol _senki_ sem sérült meg, eh, szánalom.

Az évad második fele meg sem közelítette az első színvonalát. Időhúzó részek sokasága, orbitális baromságok, erőltetett magyarázatok tömkelege jellemezte ezt a fél szezont.

Nagyon remélem, hogy a 4. évadra összekapják magukat, és az új showrunner sikeresen debütál. Most nem az az érzés tölt el, hogy mikor lesz már új évad, hanem amikor lesz, megnézem az első részt, és az alapján döntök a kaszáról.
Fél éve ezt nem gondoltam volna.

Bazsi - 2013. 04. 01. 22:25

Enyhén szólva csalódott vagyok, illetve a vége se sugallt számomra sok jót azzal, hogy hoztak egy rakás nyugdíjast. Csak nehogy kapjunk egy újabb Dalet.
Sokkal jobban örülnék, ha kicsit újra áthelyeződne a hangsúly a túlélésre: kis csapatban (8-10 fő, 2-3 kocsi) túlélősdi éhezéssel, nagyon-nagyon kevés fegyverrel, esetleg egy nagyobb városban bentragadós móka.

Kissur - 2013. 04. 01. 22:30

A Kormányzó nem megöléséért pacsi! Ettől függetlenül most rövid leszek és tömör:
The Walking Dead 3×01-08 8,5/10
The Walking Dead 3×09-16 6/10

secret - 2013. 04. 01. 22:32

andreát sajnálom. carlt pedig most kezdtem el utálni. gyakorlatilag ő lett most az idegesítő rick.

Lui - 2013. 04. 01. 22:39

Erről a fináléról nekem a TSSC 1. évad vége ugrik be. Nagy bummot vártunk, és “azt” kaptuk amit. Sőt, inkább a Heroes 1. évados finálé.
Csalódottságérzés a köbön.
Ha a 15. rész lett volna az évadzáró, köpni-nyelni nem tudtam volna. mert az letaglózóan ütött. de ez?.
Zsenge egy olyan TWD-hez, mint amit a 3. évad első felében láthattunk.
A cliffhanger teljes hiánya meg a rész legnagyobb WTF-ja.

Isteee - 2013. 04. 01. 22:42

Csalódott vagyok, az elmúlt 6 rész botrányos volt, a fináléval egyetemben. Még csak egy cliffhangert sem kaptunk, hogy várjam a következő évadot. Azt sem tudtuk meg a kormányzóval mi lett, meg a 2 emberével, de igazából már nem is érdekel…
Carl meg…
Szerettem a sorozatot, remélem a következő évad jobb lesz…
Az fb honlapon van egy jó csoportkép :)

Dattila - 2013. 04. 01. 22:43

Kissé felemás érzéseim vannak, de inkább csak egy bazi nagy kérdőjel maradt számomra. Nem ismerem a képregényeket, nem is olvasom a másik topicot, de ez az egész valahogy annyira logikátlannak tűnt.
Sok apróságot egyszerűen nem értettem, kezdve azzal hogy bemegy x felfegyverkezett ellenség akiket látványosan nem is akarnak megölni (fénygránát, lábak elé lövöldözés) holott az egyértelműen kiderült hogy semmi jóra nem számíthattak a Woodbury-s csapat részéről. Az lehet hogy csak nekem volt fura, hogy elrohan az ellen erre rögtön leveszik a testpáncélt, sisakkal kezdve miközben pár résszel ezelőtt egy csókát egy mesterlövész szedett le.
Számomra az is fura hogy a kormányzó elkezdi lelőni a saját fegyveres emberit és nincs egyetlen egy ember akiből felismeri hogy – bazzeg nekem is van fegyverem akár vissza is lőhetnék, nem hagyják magukat lemészárolni. A két másik csókát sem értem, nem vettek részt a társaik legyilkolásában, tehát valahol felmérték hogy ez nem egy “normális” reakció, mégis mire várnak? Nekem rögtön az jutott volna eszembe hogy én leszek a következő, szóval headshot a kormányzónak…. mihez fognak kezdeni 3-an??
Az évad eleje jó pörgős volt, a második fele iszonyatosan leült. Bár még mindig messze jobb volt a 2. évad totális unalmától.

Kela - 2013. 04. 01. 22:48

ez a walking dead lassan átmegy a nagy házalakítás c műsorba: how to börtönből nyugdíjasotthon
Vicc: a kormányzó több embert megölt mint az a 2 (igen máskor mesterlövész) ember aki lőállásból ,fedezék mögül,meglepetésszerűen lő egycsapatban levő 30emberre akik szinte vissza sem lőnek és egyet sem találtak el…
2. vicc: glenn érdekes módon ugyanilyen helyzetben megtudta ölni a walkert pedig neki ideje sem volt kiszabadulni egyből kapta a zombit, andrea meg holt nyugodtan szarakodik és beszélget miltonnal meg nézi 5mpekig aztán mikor már felkelt akkor kezdett vmit csinálni, szabad volt teljesen és ígyis megharapták míg máskor egyszerre 4-5zombit is megölt
3. vicc a börtönbe vinni a nyugdíjasotthont (a börtön egy része egyébként televan zombival a másik részének kapuját pedig pár lánc tartja már csak össze mivel az elején bezuzták kocsival)
4. a gyökér lelőhette volna a kormányzót de nemvolt meg a töke hozzá meg is halt

egyébként nemlehet hogy a kormányzóbá meg lett harapva? eléggé fura a szeme a képen…

ALDO - 2013. 04. 01. 22:49

A tavalyi finálé jobban tetszett. Gondolom sokan vártak egyfajta Rick vs. Kormányzó eposzi küzdelmet, ami elmaradt. Pár résszel korábban még azt mondták, hogy alig 20 harca fogható ember van, beleértve a gyerekeket is, erre az előző részben Merle akciójánál és most is megint volt vagy három tucat ember. Az akció annyiban merült ki, hogy szétlőttek két-három őrtornyot és annyi, aztán kb. 10 percig mászkáltak a folyosókon. Andrea halála meglepő volt. Ha tippelnem kellett volna, akkor a Green család megritkítására fogadtam volna, de azt se hittem volna, hogy Carol ott lesz a negyedik évadban. Akkor a kormányzóval most mi lesz? Csak úgy elautózott a naplementébe a két megmaradt emberével, mert a városban nem hiszem, hogy maradt volna valaki. Valahogy én sem várom a folytatást, főleg, hogy a készítők, lassabb, nyugisabb évadot ígérnek. Igaz a korábbi hozzászólás, ez akár félig-meddig happy endes sorozatzárónak is beillett volna.
Az évad egésze viszont nagyon jó volt.

gyuri - 2013. 04. 01. 22:49

Teljes mértékben egyet értek az írással.

Kíváncsi vagyok, mit találnak ki a következő évadra. Remélem, nem kapunk egy újabb 2. évadhoz hasonló évadot :\

Merle továbbra is hiányzik. Andreaért nem kár… Miltonért viszont igen.

tonyrulez - 2013. 04. 01. 22:50

Nem értem, mi értelme volt a börtönbe vinni mindenkit? Woodbury elég jól védett volt eleve, és ki támadhatná meg? A pszichopata kormányzót azonnal megölnék az ottaniak. Ha 3 rész lesz még a börtönben, én lelépek.

Zuzu - 2013. 04. 01. 22:51

Andrea halála-procedúra nevetséges volt, teli klisékkel… nagyon csalodtam, mert a TWD eddig nem volt ilyen
a másik meg tényleg, hogy nem volt showdown Rick és a Governor között

3*16: 6
Season 3: 8

rodika - 2013. 04. 01. 22:51

Amikor Carl beolvas az apjának emlegeti Andrew-t!
Az ki volt? Meg azt is , hogy mivel nem ölte meg visszatért és megölte az anyját!
Nekem ez kimaradt vagy nem tudom mert azon gondolkozom, hogy ki is volt az-az Andrew de nem ugrik be.

senki60 - 2013. 04. 01. 22:51

érdekes, h máshol is nem rég jött elő a “fullba a kretént” dolog :)

bestyen - 2013. 04. 01. 22:54

Andreát én is kicsit sajnálom, de érdekes módon Merle-t én is jobban sajnáltam, mint őt. Nem volt túl jó rész. Tele volt kicsi idegesítő dolgokkal. Például ugye, hogy Andrea leejti a fogót, vagy amikor próbál kiszabadulni, akkor hosszú másodperceket pocsékol el. Én a helyében nem állnék meg állandóan szünetet tartani, ha épp veszélyben az életem.
A másik dolog, hogy ugye Carl lelőtte azt a gyereket. A helyében én is simán lelőttem volna, mert annyira húzta a gyerek az időt, hogy bele tudtam volna képzelni, hogy valamit trükközni fog. Szerintem teljesen logikus volt, hogy lelőtte, csak ugye a többiek ezt kifogásolták…

v0m1t - 2013. 04. 01. 22:55

egy busznyi nő és gyerek biztos remek évadot fog produkálni..

Kela - 2013. 04. 01. 22:56

most jön majd a farm2.0 szerintem gondolok itt arra h az öregeknek ennivaló kell ezért kimennek a városba ezzel elmegy 1 rész… aztán carl vitázik a faterjával mert kezd pszihopata lenni aztán kövi rész keressük meg a kormányzót: mennek 1 kört visszajönnek kormányzót nem találtuk de elment 1 rész… ha ilyen lesz tuti nem nézem tovább.. am meg a városban maradtak volna a 2 néger kiáll a falra mintha nemtudnának semmit jön vissza a krományzó headshot vége.. ráadásul a város lakhatóbb biztonságosabb és tuti volt kajájuk.. remélem legalább a börtönbe azt elvitték… egybként rick is a hátizsákost nem veszik fel aki eddig túlélt egyedül tehát használható +1edül van de a városból 20db öreget meg gyereket hazavisznek hogy majd etethessék meg semmi hasznuk…

Zombiend - 2013. 04. 01. 22:57

Érdeklődve figyeltem a reakciókat a “töltelékrészekkel” kapcsolatban, de megfogadtam, hogy kivárom a végét… Nekem a “road movie” után a “tarantinós” szemtől szemben is tetszett, pláne a cliffhangerrel, miszerint ultimátum Michonne-ról plusz Milton megtudta, hogy így is, úgy is puskavégre kerülnek a börtönlakók. Számomra az volt a csúcspont, mondjuk egy 8/10 az évadra addig a pillanatig és onnantól akkorát zuhant a színvonal, hogy fütyült a szél a fülünk mellett.

Ahogy jky írta, “bűn rossz volt, ilyen finálét, gyalázat”, csak én az utolsó három részt egyben nézem. A végjáték ugyanis szerintem innen indult (kellett volna induljon) el: Andreáék tudták, hogy mit kéne tenni, Rickék nem tudták, mitévők legyenek.

Ebből ezerféle feszült szitut ki lehetett volna hozni: Rickék egy átdrámázott rész után átadják Michonne-t, és puskavégre kerülnek vele együtt, első cliffhanger, még két rész van vissza. Andrea megszökik és visszamegy a börtönhöz (ahogy tette is), szövetkezik Merle-lel, Maggie-vel és Glennel, közben Milton Tyreese-ék szemét nyitogatja, de lebuknak, miközben a Governor megvagdossa kicsit Michonne-t. És jöhetett volna az utolsó rész túszszabadítással, vezéráldozattal, erkölcsi konfliktussal (Michonne hogyan bízzon meg Rickékben, amazok hogyan számolnak el a lelkiismeretükkel). Vagy mit tudom én, nem én kapok pénzt az AMC-től forgatókönyvekért.

Az egy dolog, hogy Kirkman eredetije is végig az emberekre és a viszonyrendszerükre épít, nem feltétlenül a gore-ra, de azért vannak beteg figurák és szarságok benne bőven. De ebben az utolsó három részben leginkább ostobaságok voltak. Andrea már repítette volna a gólyót a Governor fejébe, de Milton visszatartotta. Miért? Mire valaki megtalálja ott a Kormit, a szemüvegessel együtt úton lehetett volna a börtönbe. Utána jött a Menekülő asszony története, ebben legalább volt némi izgalom, de a lehető legközhelyesebb, utolsó pillanatos tackle-lel ez inkább idegesítő, mint érdekes volt. Utána Merle kálváriájába dobtak be egy meglehetősen légből kapott pálfordulást, ami megint elvette az igazi dráma lehetőségét, helyette Kampókéz kapott némi hősi színezetet és Daryl némi drámát. Amin aztán karakteridegen módon hamar túltette magát, én a helyében egyből mentem volna motorral Governort kergetni, ehhez képest szépen végigmozizta a nagy ostromot. É a végén, igen, jöhetett volna a Woodbury 2.0 governed by Rick Grimes, hogy tartson valahova az évad.

Az eye for an eye konfliktus persze folytatódhat még, ha az elmebeteg félszemű összeszed néhány laza erkölcsű elvtársat, megvárják, még elalszik a börtönlakók gyanakvása és visszatérnek, de ez már a rétestészta túlnyújtása lenne a javából. Pedig tartok tőle, hogy így lesz. Darylék lehet, hogy majd vadásszák néha a környéken, aztán vagy belebotlanak valami érdekesbe vagy nem.

Összességében egy évadnyi ügyes építkezést kukáztak három rész alatt, és a végét elbaltázni mindig rosszabb utóérzéseket hagy (ask Hershel), mintha fordítva lett volna. Ez így legfeljebb 6/10 egy potenciális 9/10 helyett és egy méretes FUCK YOU a csipet csapatnak, akik összehozták. Ha ez Mazzara bosszúja volt, akkor jól csinálta, ha meg ide akarta kifuttatni a szezont, jobb is, hogy megy. Ez a végjáték így is, úgy is szar volt. Legalább Martínez meghúzhatta volna a ravaszt a mezőn…

Petii - 2013. 04. 01. 22:59

Hsz-ek nélküli olvasás után, a sorozatról leírás után
, eléggé szar érzésem van.. A leírtakkal abszolút nem értek egyet.. ízlések és pofonok.. teljesen emészthető, abszolút 10/10es rész volt, bár inkább 10/12.. nem vitatkozom..

Ingorion - 2013. 04. 01. 23:01

Az évad összeségében megérdemel egy 7,5/10-et. A végére mindenesetre lett egy elgondolásom erről a sorozatot végigkísérő showrunner váltogatásról: sokan szidták az AMC-t Darabont és Mazzara menesztésénél (valamint Kirkman is kapta az áldást jócskán), de szerintem egyszerűen arról van szó, hogy amint látják hogy az adott készítő úgymond kifut az ötletekből/vakvágányra viszit a showt, menesztik.
Ez valahol még működhet is, hiszen a TWD struktúráját nézve picit más mint a többi széria: nem csak egy történet, hanem egy ember apokalipszis utáni életének elmesélését vállalta magára, kellenek a váltakozó nézőpontok – én mindenesetre elégedett lennék, ha a 4. évadban 3×04 és 3×12 szintű valamint tematikájú részek váltanák egymást.

Danee - 2013. 04. 01. 23:02

Szerintem nem sokáig maradnak így együtt. Túl sok lenne a karakter, s a harmadával se tudnak mit kezdeni. Legyen igazam.

Soldierdsgn - 2013. 04. 01. 23:10

Szerintem jó rész volt, évadzárónak gyenge.

A nyugdíjasok áthozása gondolom potenciális hullajelöltek egy nem számított kormányzós támadásnál, ami zombikkal együtt lesz, így lakhatatlanná téve a börtönt. Kinézem azt is, hogy felgyújtja még a várost is.

Lehet hogy a város emberibb, meg jobb körülményeket sugall, de a börtön jobban védhetőbb.

Fura lesz Andrea nélkül, de nem siratom meg.
Hála égnek Ty hülye haverja megdöglött, bár kavarhatott volna nagyobb szart is. Végre Ty-ék csatlakoztak!

Kela - 2013. 04. 01. 23:18

a kövi évad remélem nemlesz farm 2.0 hogy azzal megy el 1 rész h az öregeknek kaját keresnek meg babáknak ágyakat meg ilyesmiket:D
mindenesetre elpatkolhatott volna a kormányzó és lerohanhatták volna őket a zombik vagy vmi hogy ne 1 helyen folytatódjon a sorozat de kitudja talán még lesz ilyen is

razs - 2013. 04. 01. 23:21

A Governor alábbi mondata Miltonnak nálam abszolút a hét idézete. Idecopyzva még nem is adja vissza azt a hatást és színészi játékot, ahogy visszafordult, és úgy folytatta a második mondattal, valahogy nekem nagyon bejött.

In this life now, you kill or you die.

Or you die and you kill.

UI: és olyan lusta vagyok hogy csak azért letöltöttem egy feliratot, hogy copyzhassam… :)

_Peter - 2013. 04. 01. 23:22

“Amikor Carl beolvas az apjának emlegeti Andrew-t!
Az ki volt? Meg azt is , hogy mivel nem ölte meg visszatért és megölte az anyját!

Az a néger rab volt, akit Rick nem ölt meg, hanem kizárta a börtön udvarára. Nem kapták el a zombik és később a semmiből bosszúból becsalogatta a zombikat, bekapcsolta a szirénákat stb. és közvetett módon így miatta halt meg T-dog és majdnem Carol, illetve ha nincs ez a felfordulás, akkor Lori nyugiban tudott volna szülni. Mondjuk tényleg furcsa hogy hirtelen névvel illették, Carl körül is írhatta volna.

Llew - 2013. 04. 01. 23:29

A cold open remek volt, a rész eleje ütött, de ez a langyos befejezés nagyon nagy csalódás. A cliffhanger is hiányzott.
Az alapján, hogy a Kormányzót életben hagyták még gondolom van vele tervük. Legalább egyedül lovagolt volna el az ismeretlenbe. A fekete meg Akármilyenrigez nem tudom ezek után mire számít, következő dührohamnál ők i s kaphatnak 1-1 golyót.
Andrea halála kicsit meglepette, de nem bánom. Kár lett volna tovább szenvedni a karakterrel. Milton meg hülye volt, mire számított?
Tényleg Carl majdnem az egyetlen érdekes karakter. Mondjuk az ő helyében én is lőttem volna, mert a srác nagyon kétértelmű pózban tartotta azt a puskát.

karli - 2013. 04. 01. 23:30

rodika, Andrew az egyik rab volt az évad elején akit Rick nem ölt meg, levágta a lakatokat és beengedte a járkálókat a megtisztított börtönrészekre. Miatta halt meg T-dog is.
Az évadzáró szerintem is elég gyengusz volt, ahogy Andrea halála is. Sokkal izgalmasabban is ki lehetett volna írni, ebből a helyzetből simán megmenekülhetett volna.
Semmi cliffhanger, de legalább nincs olyan érzésem, hogy nem bírom ki a következő évadig.

winnie - 2013. 04. 01. 23:33

a finálé fényében egyébként hatványozottan furán veszik ki magukat az “időhúzó rész” kommentek, hiszen az ember azt gondolta volna, hogy haladunk valami fele és azt a valamit akarják elodázni azzal, hogy csak a fináléban kerül sor rá.

viszont így, hogy a fináléban nem történt meg az, amire számítani lehetett, így akkor nem is húzták az időt?:)

winnie - 2013. 04. 01. 23:36
Kela - 2013. 04. 01. 23:37

“a finálé fényében egyébként hatványozottan furán veszik ki magukat az “időhúzó rész” kommentek, hiszen az ember azt gondolta volna, hogy haladunk valami fele és azt a valamit akarják elodázni azzal, hogy csak a fináléban kerül sor rá.

viszont így, hogy a fináléban nem történt meg az, amire számítani lehetett, így akkor nem is húzták az időt?:)”

de sajnos húzták az időt csak még most sincs vége:D a kormányzó nem halott tehát ugyanúgy vele fognak szrakodni a 4. évadban is sajnos:S

VanillaSky - 2013. 04. 01. 23:37

Remélem nem a szezon elején a kocsmában lelőtt két férfi soha nem látott bandáját rakja össze a Kormányzó és tér vissza ismét. Valahogy bénaság lett az egész. A két idióta segítője ahelyett, hogy szénné lőtte volna álltak, mint az a bizonyos. Andrea elment igazából még csak drámaira sem sikerült. Carl meg nevetséges, így egyszerűen!

winnie - 2013. 04. 01. 23:39

kela: oké, így is meg lehet közelíteni:)

winnie - 2013. 04. 01. 23:40

egyébként érdekes, hogy laurie holden azt mondja, hogy majdnem utolsó pillanatos döntés volt andrea. (plusz mást is újraforgattak.) jobb, ha nem is tudjuk, hogy mi minden történik csak azért, mert mondjuk a készítő egyet akar, a csatorna meg mást.

kirkman meg ezt nyilatkozza. wtf:

THR: Glen Mazzara departed the series, citing creative differences, with production shut down multiple times and scenes from the finale reshot. How much did the decision to replace showrunners have to do with the decision to kill Andrea?

Kirkman: You’d have to talk to Glen and AMC about all that. I can’t really comment.

_Peter - 2013. 04. 01. 23:41

“2. vicc: glenn érdekes módon ugyanilyen helyzetben megtudta ölni a walkert pedig neki ideje sem volt kiszabadulni egyből kapta a zombit”

Na azért tök más, Glenn egy kacatokkal teli szobában volt, valami mögé elbújt úgy rémlik aztán el tudta törni a széket vagy mi és kiszabadult ha nehezen is. Andrea egy üres szobában volt és hogy álljon fel egy nehéz fogorvosi székkel? Bilincs meg minden, persze lehet okoskodni miért nem órák múlva változott át Milton, miért nem ez meg az, de “jó” halál volt ez így. Illett Andreához, majdnem sikerült, de mégse. Majdnem elkapták a farm után az erdőben, Michonne hirtelen megmentette. Majdnem elpatkolt a tüdőgyuszitól, aztán eljutottak Woodbury-be. Majdnem megjött az esze, de mégse. Majdnem megmutatta a mellét, aztán mégsem. Majdnem visszatért a régi bandához, de mégse. Majdnem megölte a Governort, aztán mégse. Majdnem megint elkapták a zombik a fák között, azt is megúszta. Majdnem elérte a börtönt, de a Governor elkapta. Majdnem kiszabadult a székből, aztán hopp elfogyott a szerencséje.

Öregekkel mondjuk nem aludnék szívesen egy helyiségben, ki tudja melyik hal meg álmában, aztán arra ébredek reggelizik a lábamból.

Amúgy tényleg milyen már, finálé erre Rick és Daryl nem is akcióztak szinte semmit.

Marcipáncica - 2013. 04. 01. 23:43

rodika:
az a volt börtönlakó csávó volt, akit Rick kikergetett az udvarra a zombik közé, de nem halt meg, hanem utána bekapcsolta a szirénákat ezzel elindítva egy kisebb katasztrófát.

és az évadzáróról:

Nem értek egyet a többséggel. Nekem tetszett. Pont ezt írtam pár héttel korábban le, hogy mindenki akkor elvárásokat támaszt már az évadzáró felé hogyha csak egy korrekt részt kapunk akkor majd jön a nyafi.
Hát jött.
Az évad eleji gyapást én is baromira élveztem, de mivel engem a sorozathoz mindig is inkább a drámai szálak kötöttek ezért a későbbi “kitöltő”, “időhúzó” epizódokat is nagyon szerettem. Andrea idegesített kicsit az évadban, de valahol együtt tudtam vele érezni, még a hülyébb döntéseinek is mindig volt valahol értelme. Engem pontosan az utolsó rész zavart csak, hogy balfaszkodik és lelkizik a haldokló Miltonnal az nem csak idegesítő volt, hanem unalmas is. A többi szál rendben volt. Kormányzó bepöccenése kimondottan tetszett, a két tábor “egyesülése” szintén. Hogy miért a börtönbe…? Talán a könnyebb védhetőség és az emlékeket hoznám fel. A kisvárosi túlélők a családtagjaikat, barátaikat veszítették el a Governor ámokfutásának következtében… lehet akkor, abban a pár órában könnyebben ültek föl ők a buszra, mint ahogy a börtönbéli csapat hagyta volna ott a viszonylag biztonságos lakhelyét. Carl húzása kegyetlen volt, de mit várunk egy ilyen körülmények közt “nevelkedő” gyerektől? Lesz itt még min pislogni később… el tudom képzelni, hogy egy tomboló kamasz lesz belőle… és igen, a Governoros párhuzam nem volt nem észrevehető. Lori végre eltűnt. Nos, az évad leggyengébb momentumai számomra a hallucinálós, Loris jelenetek voltak. Viszont ezeknek köszönhetően megkaptuk “Rick” legbrutálisabb összeomlásait és a sorozat legjobb színészi alakítását. Az évad legerősebb vonala pedig számomra Daryl vonala ill. Daryl és Merle vonala volt. Az egész évadot cca 8 pontra lőném be, a részek közti hangulati/ történeti szétesések miatt. Amúgy továbbra is az egyik kedvenc, és persze hogy nézős lesz a 4.!

paranoid android - 2013. 04. 01. 23:44

Eléggé felemás lett ez az évadzáró. Voltak jó pillanatok, de voltak csalódást keltő dolgok is. Legfőképpen a nagy összecsapás elmaradása fájó. A Kormányzó “felmondása” ütős volt azért, de végeredményben kicsit becsapottnak érzem magam ezt a történetszálat illetően.
Annak ellenére, hogy írói szempontból ötlettelen volt, hogy Andrea elmesélte a motivációit, hogy a hülyék is értsék, nekem tetszett az, ahogy realizálódott benne, hogy a “mindenkit meg akarok menteni” terve jó sok halált okozott. Köztük a sajátját is. Jó, hogy ezt meg merték lépni, mert Andreának már tényleg nem volt helye a történetben, főleg a karakter ebben az évadban bekövetkezett elbutulásának köszönhetően. Szóval összességében ez jó lezárás volt az ő szálának. Viszont Michonne erős érzelemkinyilvánítását kissé karakteridegennek éreztem.
Az évadzáró legjobbja Carl volt. A legtöbbet az ő karaktere profitált ebből az évadból. Engem is ő érdekel a legjobban a továbbiakban.
De a folytatás várós faktora ezzel a zárással tényleg baromi alacsonyan van. Semmi olyan nem történt a zárásban, ami izgalmakat, érdekességeket ígér a későbbiekben. A Kormányzó a maradék két emberével bosszút akar majd állni mindenkin, vagy mi?

vad - 2013. 04. 01. 23:45

Csatlakozom a fanyalgókhoz , a 04.01 tuti úgy indul hogy egy több ezres horda megcsócsálja a börtönbeli nyugdíjas klubot…..
És csak a kemény mag menekül .

djoci - 2013. 04. 01. 23:56

Ez a sorozat kivérzett.

rodika - 2013. 04. 02. 00:05

Marcipáncica!
Köszi így már emlékszem.
Azt viszont továbbra sem értem, miért mondja Carl, hogy
Andrew meg nem ölése okozta az anyja halálát…
Legalábbis ezt mondja a kis srác, hogy visszatért.
De nem úgy volt, hogy “szülés” után az anyjával maradt, aztán hallatszik egy pisztolylövés…
No mindegy ez nekem így homályos marad.

rodika - 2013. 04. 02. 00:08

Közben elolvastam _peter kommentjét így már értem akkor.
Köszi mindenkinek a segítséget.

Crias - 2013. 04. 02. 00:16

djoci
Dehogy vérzett ki, ezért zavarták el mazzarát…
Amúgy akik Glent holtnak vélték látni kapta kegy jó nagy pofont :)
Mondjuk én hersölt gondoltam volna hogy elpakolják az útból…
Nekem egyértelmű volt hogy le kellett lőnie Carlnak a srácot, Hersölbának tényleg be kellett volna vennie a kavintont mert nem dobta el én attól tartottam hogy meghúzzák a szokásos kliséket, de szerencsére nem :)
Én amiatt vagyok csak csalódott hogy kvázi véráldozat nélkül lezajlott a támadás miért nem gránátokat dobtak villanógránátok helyett, vagy legalább glen meg maggie eltalálhatott volna 1-2 embert… attól még a governornak lett volna elegendő áldozata
A többi nagyjából okés volt

Dregnarr1 - 2013. 04. 02. 00:27

A sorozat minőségétől függetlenül szerintem simán külön posztot érdemelne minden WD-related Bear McCreary videó is, például amilyen ez a legújabb: http://www.youtube.com/watch?v=SnQQD8KUVPs

Kocsolas - 2013. 04. 02. 00:35

évadköziben nagyobb cliffhanger volt mint itt ( már ha volt itt egyáltalán ) nem volt semmi komoly baj a fináléval, csak nem volt egyáltalán olyan monumentális mint ahogy egész évadban építették a két csapat harcát. kis közepes volt

buendia - 2013. 04. 02. 00:43

nekem tetszett, persze én is arra számítottam hogy lesz nagy összecsapás rick meg a kormányzó között, de így is tök jó volt. a mészárlás például irtózatosan erős volt, meg andrea halála is elment. azt mondjuk én se értem hogy mi a fasznak nem woodburybe költöznek inkább…

laza_kivi - 2013. 04. 02. 00:52

Woodbury elég könnyű célpont, főleg, hogy a Kormányzó ismeri… A börtön biztonságosabb

deadend - 2013. 04. 02. 00:58

Hát csak remélni tudom hogy a köv. évad elején megszabadulnak a felesleges embertömegtől és elhúznak egy új helyszínre.

zetSuBou-bilLy - 2013. 04. 02. 01:03

Hát igen, ez a sori nem épp a minőségi, karfa markolós fináléiról híres, de ez még engem is meglepett milyen vérszegény volt.

liberatore - 2013. 04. 02. 02:19

Ez nálam egy semmi nem volt. Ha Andrea nem áll le Miltonnal “magdianyusozni”, még mindig élne, mert ugyebár épp az a pár másodperc választotta volna el attól, hogy elvágja a másik bilincset is. Nem is sajnáltam. Merlet tényleg jobban lehetett. Andreanak viszont már kijárt ez a fejlövés.

Emellett az lett volna a legjobb terv, hogy míg a Kormányzó szenved a börtönben Rickék keresésével, addig az utóbbi csoport fogja magát és elmegy Woodburybe és felgyújtják az egészet, ha már Tyereesék rendesen beengedték őket. Aztán lehet lécelni.

Nagyon kaszaközelben van nálam ez…

Soldierdsgn - 2013. 04. 02. 02:47

És mit érnének azzal, ha felégetik a várost? Összetörik a kormányzó kicsiny lelkét vele vagy mit?

Esküszöm akkor lenne egy nagy kasza a sorozat, meg teljes logikátlanság, ha innen egyesek írnák…
(és most nem az előttem lévő hsz-re gondoltam)

Tényleg hiányzott a cliffhanger, de attól még közel sem kaszás a dolog.

MelancholyR - 2013. 04. 02. 06:39

Nem volt nagy szám az évad.

Mikor Andrea sebét megláttam, konkrétan felordítottam, hogy EZAz! … kutyafejű.

Vindon - 2013. 04. 02. 07:07

Nem tetszett, sajnos. :( Olyan csalodas, hogy mar mire ezt elkezdtem irni, a reszletezestol is elment a kedvem.
+En megtartottam volna Milton-t. Ez van.

Zsu - 2013. 04. 02. 07:49

Már kb az első évad óta várom, hogy Andrea kinyiffanjon. Úgyhogy én most elégedett vagyok :D Ha nem lett volna papírkutya, akkor már réges-régen kinyírhatta volna a Governort…. legalább több ember már nem hal meg miatta….

Cseho - 2013. 04. 02. 07:56

Nem volt ez rossz. Gondolom most az idilli béke képébe rengetik Rickéket. Ezt a farmon már egyszer eljátszották. Aztán majd jön egy raid azt faszulnak és jön a menekülés. A befogadottak 3/4-e mindjárt meg is hal.

stoki001 - 2013. 04. 02. 07:57

A sorozat második fele teljes csalódás. Egyedüli értékelhető (de eszméletlen módon jó), a road trip-es rész volt.
Ez az évadzáró: 4/10

george - 2013. 04. 02. 08:12

Nagyon szükségük volt még egy tucat gyerekre meg öregasszonyra. A féllábú, a csecsemő, a nagyfiút játszó gyerek, meg a semmi nem csináló szőke bébiszitter mellé.

pearl - 2013. 04. 02. 08:39

Én nem tudtam sajnálni Andreat, már nagyon idegesített. A Kormányzó vs. Rick párbajt vártam, ez kicsit csalódás volt, de biztos visszatér a Kormányzó, ha újabb sereget toborzott magának:) Nekem is az volt a bajom, hogy miért nem maradtak Woodbury-ben. Sokkal lakhatóbb lett volna igy hogy többen lettek. És a Kormányzónak is jó kis fricska lett volna. Egyébként nekem tetszett ez az évad. Várom a folytatást. Kasza fel sem merülhet. Carl aggasztó, de érthető volt, hogy miért ölte meg a srácot.

casi - 2013. 04. 02. 08:43

Igazából én örülök, hogy nem lett cliffhanger, engem minden sorozatban idegesít, hogy arra megy ki a játék, hogy mindig valami nagyon alkossanak. Ellenben az nem tetszett, ahogy ezeket az utolsó részeket megoldották.
Itt, ami kiverte nálam a biztosítékot, az, hogy odamennek, lerombolják a két tornyot, erre a börtönben már lopakodnak, mintha bent nem lehetne hallani…
A másik meg Andrea cseveje volt, ennyire nem lehet hülye valaki, jah, de mégis.

Oldirty - 2013. 04. 02. 09:30

Az egész évadban nem történt semmi, azon kívül hogy meghalt pár szereplő, és ide oda kergetőztek rick és a kormányzó.
Az egyetlen jó dolog az évadban az volt hogy meghalt Andrea. Nagyon sok rajongót vesztett most a sorozat, ezzel van tele az összes külföldi oldal, még a legnagyobb fanboyok is azt mondják hogy ez “szörnyű”.
Én személy szerint itt befejeztem a Walkig Dead sorozatot. Inkább várom a Breaking Bad, Dexter, Homeland!

Oldirty - 2013. 04. 02. 09:33

És még annyi hogy az évad második felében szinte Andrea volt a központban, sejteni lehetett hogy kiírják. Sokkal előbb kelett volna.

terence - 2013. 04. 02. 09:58

Óriási veszteség leszel. A Breaking Badnél is biztosan úgy alakítják a sorozatot, hogy neked jó legyen, mert különben befejezed és kaszálod. Ja de, azt ők fejezik már be, ahogy a Dexternek is várhatóan z utolsó évadja lesz. Az a baj, hogy az előbb említett sorozatoknál is ez a sírás megy, meg a szokásos sablon szöveg, én befejezem, kaszálom. De ez kit érdekel? Erre van egy külön rész, ahol megszokták kérdezni melyik sorozatot hagytad abba és melyiket folytattad.
Amúgy is csak az amerikai nézettség számít az említett sorozatoknál és amíg megvan ez a nézettség addig nem lehet nagy baj.

laza_kivi - 2013. 04. 02. 10:11

És remélem mindenki hamar megtalálja azt a személyt a kis(most már nagyobb) túlélőcsapatban, akit utálhat, mert úgy látom enélkül nem lelnétek örömötöket benne. ;) :D

bruti - 2013. 04. 02. 10:22

Ándreja mocskosul idegesített már, bevallom megörültem, hogy kinyírták.
Az egész évad meg mondjuk egy négyes alá. Szóval messze van még a kaszától.

laza_kivi - 2013. 04. 02. 10:22

Ha nem tetszik már neki, akkor minek nézze?! Nem értem ezt a hozzáállást, változhat a véleménye. Miért is ne?
Az elején még eléggé más volt a koncepció, ami sokat változott.
Nekem tetszik, másoknak meg nem. Az elején még persze az utakat rótták, és akkor még nem tudták kezelni a dolgot, és ez változott a 2. évadban, 3. évad már inkább a túlélőcsoportok közötti hangulatról szólt. Nem lehet minden évben az utak járása és nem is lehet azt fenntartani, úgy nehezebb a túlélés, szóval az nem is lenne logikus lépés…
Én nem is a zombik miatt néztem, hanem a drámai szál miatt, tetszett az alapja, hogy lássuk, hogy mit csinálnak az emberek egy ilyen helyzetben. Úgyhogy mindegyik évad története tetszett.

Szabby - 2013. 04. 02. 10:30

Én eddig sok mindent elnéztem a készítőknek, de most először érzem azt, hogy ez nagyon el lett cseszve. Azt érzem, hogy ebben az évadban rengeteg olyan hatalmas ziccer volt (lett volna), ami szinte adta magát, és mégsem éltek vele. Ráadásul ebbe az évadba sokkal több, nehezen emészthető logikai bukfenc is került, mint az előző kettőbe, és erre nem mentség az, hogy „mindent össze kell sűríteni 45 percbe”.

Ez a sorozat nem elsősorban a zombigyilkolásról szól, hanem az emberi viszonyokról és a karakterek fejlődéséről. A való életben is valahogy úgy van, hogy az átlagos karakterek eltűnnek a süllyesztőben, míg a sajátosak megmaradnak. Ennek tükrében nem tudom megbocsátani a producer uraknak/hölgyeknek azokat az öngólokat, hogy hosszú időn át építgetnek egy-egy kiváló karaktert, csak azért, hogy aztán elvágják a torkukat. Ennek mi az értelme? Most már csak ezzel tudnak sokkolni? Mert ha a megdöbbentő momentumokat arra redukálják, hogy hirtelen kinyírnak valakit a fő karakterek közül, akkor szerintem ez nagyon szomorú.

Megmondom őszintén, én anno Shane-t sem tudtam nekik megbocsátani, ott lett volna a lehetőség, hogy elváljanak a szálak, és majd esetleg egyszer megint összeérjenek. Persze hatásos volt a nagy leszámolás jelenet, de mégiscsak ballépés. A sorozat sava-borsa volt, kinyírták. Merle karakterében rendkívüli potenciál rejlett még, szintén sava-borsa lehetett volna a történetnek, aztán kinyírták. Andreában is rengeteg lehetőség lett volna, függetlenül attól, hogy mennyire volt szerethető, de kinyírták. Aztán ott volt még a Milton gyerek. Kiválóan felépítették, szuper dolgokat lehetett volna még kihozni belőle, erre ilyen gány módon elpazarolták azt is. Miért kell ez?? Csak engem idegesít mérhetetlenül? Közben meg Carol és a szöszike egész epizódokat megúsztak úgy, hogy vagy nem is szerepeltek, vagy alig mondtak 1-2 szót.

A második évad végére világossá vált, hogy a nézők nem akarnak egy újabb farmot. Magam is bíztam benne, hogy nem lesz egy újabb teljes évad elpazarolva a börtönre. Hát el lett (farm 2.0), ráadásul úgy, hogy az évad második felét – igazán nagy ívű történetszál nélkül – elpazarolták valaminek a felvezetésére, ami aztán simán elmaradt. Mi értelme volt ennek? Én mindenesetre nagyon becsapva érzem magam.

Véleményem szerint az egész történet lényege a dinamika lenne, az állandó változások (helyszínekben is!), a menekülés, a fenyegetettség, a veszélyek. És nem az, hogy néha kimegyünk szétnézni egy börtönből, majd vissza. A nyugdíjasok buszoztatása a végén pedig már inkább tragikomikus volt. Félek attól, hogy a nagy siker elhomályosította a készítők agyát, és most, hogy dől a pénz, beállnak szépen a biztonsági játékra. Érdekes, hogy amíg nem volt siker, nem volt pénz, tudtak elsöprő erejű dolgokat művelni, unalom, logikai buktatók és üresjáratok nélkül.

Nagyon sajnálnám, ha elkaszálnának egy ilyen kivételes lehetőséget, amit ez a sorozat jelent(hetne) a millió gagyi szappanopera között…

Nicsi - 2013. 04. 02. 10:31

Akik azon vannak kiakadva, hogy nem volt vérengzés a börtönben, meg hogy Glennék nem tudtak kinyírni egy embert se, azok talán belegondolhatnának a dolgokba kicsit.
Nem is akarták kinyírni az embereket, direkt melléjük lőttek csak, nem tűnt fel?
Nekik csak a kormányzó kellett, az embereknek közük nem volt a harchoz. Glenn is mondta, hogy sikerült elijeszteni őket, szóval nem megölni akarták az embereket. Az első gránát után látszott, hogy egy katonája sincs a kormányzónak (max a kettő, aki vele maradt) a többiek hétköznapi emberek, akik még megvédeni se képesek magukat.

Ettől függetlenül egy nagy hülyeség volt a finálé.

laza_kivi - 2013. 04. 02. 10:42

@Szabby
Egyetértek, hogy bosszantó az, hogy szépen építgetik őket majd kinyírják, mert ez olyan váratlan húzás. Az elsőnél még az volt, de második, harmadik,… halálánál már nem.

Tomisz - 2013. 04. 02. 10:47

Elolvastam a képregényes verzió synapsisát ezután a csalódást keltő befejezés után a csatáról… hát nem szokásom káromkodni, de b@sszák meg nagyon elk#&@{ták ezt a befejezést és a kormányzós részt. :( :)
Az eredeti százszor jobb ötlet és történet.

Énis csak remélni tudom nem a farm 2.0 lesz a következő évad, hanem gyorsan továbblépnek és, ha már ott a kormányzó elszabadulva csinál pl egy gyors újabb mészárlást köztük. :)

jikke - 2013. 04. 02. 10:54

Nem olvasom végig amit írtatok bocs, mert nincs hozzá kedvem a minőség miatt. Írtam már másik helyen is. Sajnos egy nagyon jó sorozatból egy gagyi szappanoperába kezd átmenni, nagyon remélem változni fog.

Tatar - 2013. 04. 02. 11:15

Csak engem idegesít, hogy ebből a governornól terminátort és rambót csináltak egy személyben?

Sokkal reálisabb lett volna, hogyha valamelyik mögötte álló küld egy golyót a fejébe amikor elkezdte kiírtani a saját embereit. Ennyire senki sem elkötelezett / nemtörődöm / beszari, hogy ezt elnézze.

CK22 - 2013. 04. 02. 11:34

Valaki fordítson már a nyilatkozatokból, akkor 4.évadban nem lesznek zombik, vagy mi?:D

laza_kivi - 2013. 04. 02. 11:46

Köszi a linkeket Winnie.
Érdekes, hogy újraforgatták Andrea halálát, mondjuk az eredetinél ez is jobb.
A rajongók nincsenek nagyon oda ezért a Glen Mazzaráért, végül is jogosan.

Ja, és az egyik Kirkman interjú…
-Why did she spend so much time staring at Zombie Milton instead of picking up those damn pliers?
-[Laughs] You know, it was a struggle. A very tense situation. If you’ve never been straped to a chair watching someone die before you I don’t know that you can really judge how someone behaved. [Laughs]

Egyik komment:
“How long until it’s announced that she’s joined the cast of Frank Darabont’s “Lost Angles” on TNT? He’s already scooped up Jon Bernthal, Jeffrey DeMunn and Andrew Rothenberg from the Walking Dead graveyard. She was in “The Mist” and “The Majestic” which he also wrote and directed so you know it’s only a matter of time!”
Mondjuk Darabont tényleg szeret Laurieval dolgozni. Amúgy vicces, hogy tényleg mennyi TWD szereplőt szedett össze. :)

laza_kivi - 2013. 04. 02. 11:50

Karenről meg valamiért Lori jut eszembe… :D

Ginevra - 2013. 04. 02. 12:00

“Miért is nem maradtak Woodburyben?”

Sokan és sokféle módon tették fel a kérdést.

Gondolkodjunk: kb mennyien éltek Woodburyben? Kb. 60an. Ebből a fiatalok,és/vagy fegyveresek többségben voltak, kevesebb volt a gyermek/nyugdíjas.
Az első támadásnál Rickék 8 embert öltek meg Woodburyben.
Merle 5 fegyverest ölt meg Woodburyben.
Maradt mindössze 47.
Az utolsó részben 22 Woodbury fegyveres hal meg, 1et Carl öl meg, 21et a Governor.
Maradt 25.
A Governor megölte még Miltont, elvitte magával a két fő csicskáját, és ő maga is lelépett. Maradtak 21en.
A maradék 21 MIND gyerek/nyugdíjas, avagy esetlegesen anyuka+Karen (aki ugye túlélte a Governor mészárlását).

Woodbury egy változó minőségű fallal van körülvéve, amit folyamatosan fegyveresek őriztek, oly módon, hogy be voltak osztva, hogy miközben elmennek kaját szerezni/portyázni, stb, közben is biztosítva legyen Woodbury védelme.
Amikor a Governor kivonul, a civileket teljesen védtelenül hagyva, akkor azt kockáztatják, hogy esetleg Woodburyt addig lerohanják, csakhogy ez akkor már nem érdekli a Governort.
Vagyis Woodbury védelméhez a Governornak rendelkezésére állt durván 35 fő állandóan, az ugyanis többször elhangzik a “civilek” részéről is, hogy zombit bármikor ölnek, és öltek korábban is.

Ehhez képest Ricknek jelenleg csak a saját fegyveresei vannak+ Tyresse (aki nem tud lőni!:)), Tyresse húga, és esetleg számíthatjuk Karent. Hogy védenék meg Woodburyt?
A börtön Woodburyhez képest egy erőd, és a börtönkonyhán még mindig rengeteg konzerv van. Amíg nagyjából kiképzi az újakat, és berendezkednek kissé nyugodtabb körülmények között, lesz ellátmányuk, csak később kell aktívan portyázni.

A nyugdíjasokról meg annyit, hogy korábbi Woodbury jelenetekben meg azt is lehetett látni, hogy gyerekek és anyukák is maradtak hátra, a buszról kb. 5 nyugdíjas, ha leszállt… De ha úgy vesszük, Hershel ugyanúgy nyugdíjas korú…

laza_kivi - 2013. 04. 02. 12:08

Zombik ellen lehet Woodburyt védeni, de a Kormányzó ellen nem…

laza_kivi - 2013. 04. 02. 12:11

Én ezen már az elején sem akadtam ki, mert számomra logikus volt.
És ha tőlem nem jó, akkor itt van a Kirkman interjúban.

Why did Rick bring the Woodbury residents to the prison instead of relocating the prison folks to Woodbury?

The Governor is still out there. He’s already killed a great number of people from Woodbury. And I think they were able to repel him at the prison, so moving into Woodbury and setting up shop in his backyard – a place he’s very familiar with — would be very dangerous for Rick. They see the prison as something that is much more easily defended than Woodbury. They were able to get into Woodbury easily themselves. The Woodbury defenses are very effective against zombies, but not very effective against humans. They see it as much more of a defensible position.

Ginevra - 2013. 04. 02. 12:14

Nekem tetszett a finálé.:)

Elsősorban azért, mert Rick végre visszabillent. Én tudom, hogy sokaknak jobban bejött, a “nincs többé demokrácia”, de nekem abszolút nem. Rick és csapata vagy megtartja az emberségét az embertelen apokalipszisben, vagy -számomra- nincs értelme a sorozatnak konkrétan.

Én várakozással tekintek a 4. évadra, amikor egyértelműen társadalom építés következik. Valaki említette a BSG-t fentebb, hogy tán valami ahhoz hasonlót kapunk, csak más környezetben, hát…, én mérhetetlen boldog lennék, BSG nagy kedvenc nálam:)

Karen behozása egyértelmű volt már pár része, amikor hirtelen el kezdett beszélgetni Andreával, meg egyáltalán jóval több közelit kapott…
Nyilván lesz szappanoperázás, sok új arc van, lesznek új románcok is (ahogy a képregényben is:)). (Valszeg Daryl és Carol végre kiteljesednek, esetleg lesz egy Rick-Karen szál… stb..)

Rick-Governor szál: sztem nem arra volt kihegyezve az évad, hogy ők egymással összecsapjanak. A Governor begyében elsősorban Michonne volt. Amire ki volt hegyezve, az az, hogy Rick olyanná válik-e, mint a Governor. Megkaptuk a választ: NEM.

Örültem volna, ha Andrea kinyírja a Governort, sztem még az is ütősebb lett volna, mint ha Rick, ugyanis Rick és Governor között semmilyen gyűlölet, vagy szeretet nem volt, egyszerűen csak két vezető, oszt kalap.

Governor majd visszatér vmikor jaja, nem hiszem, hogy a 4. évad elején/végén, majd eccer, mint ahogy Merle is. Ráérnek vele.:)

lil - 2013. 04. 02. 12:28

David Morissey visszatér a 4. évad season regular-ként, azaz ha nem is minden részben, de az 4. évadban főszereplőként benne lesz, mint a 3. évadban.

_Peter - 2013. 04. 02. 12:50

Szokásos semmitmondó Kirkman válaszok. Ha a börtön olyan fasza, akkor miért nem faszának mutatták be? Mert amit bemutattak az alapján több embert is vesztettek a börtönben. Szivárognak be a zombik, a koszos cellákon kívül nem mutattak semmi civilizációhoz kapcsolódó dolgot, amiért érdemes küzdeni. Az udvaron lehetne magokat ültetni, generátorok, mosógép, orvosi szoba, tornaterem, könyveknek is kell lenni egy börtönben, most nem azt mondom hogy Carl tanítsák matekra. Csak mégis valami, hogy értékes a börtön. Ezt nem mutatták be. Aztán a Governor még tovább rombolta a helyet. Ellenben Woodbury-ről végig úgy beszéltek milyen kis tip-top város árammal, whisky-vel, magas falakkal. Hogy emberek ellen könnyebb védeni a börtönt? Amilyen könnyen beosontak Rickék Woodbury-be, ugyanolyan könnyen támadták Martinezék a börtönt. Érdekes Kirkman, akkor miért rohanta le könnyedén a börtönt a Governor? Nem is egyszer… Mondják ki, hogy a börtön lesz az új farm, nem kell a süket duma.

Gyöngyi - 2013. 04. 02. 12:59

Nekem összességében tetszett ez a rész is, bár tény, hogy nagyobb akciót vártam és egy nyitottan hagyott 16. részt.
Ez pedig nem történt meg.
Most nincs az a jellegű érzetem, hogy megörülők a várakozástól, hogy mi fog még történni.
Szerintem Rick most tér vissza önmagához. Szerintem, ha most találkozna a hátizsákos fiúval, felvenné a kocsiba.
Nem bánom.hogy többen lettek. Kicsit így lehet velük “akciózni” is. Mellesleg a vérfrissítés sem árt. Ha belegondolunk a Kormányzónak is azért lehetett egyrészről nagy arca, mert sokan voltak. Ha Rick-ék is kiképzik őket, akkor ütőképesek lehetnek.
Vagy lehet, hogy én vagyok naiv, mert egy poszt-apokaliptikus világban is az emberséget keresem és reménykedem, hogy minél többen túl élik és új életet kezdhetnek?
Olvastam, hogy a 4. évadban nem zárkóznának el a zombi állatoktól sem! Nekem annyira nem jönne be az 5let.
Nektek hogy tetszene?

fercsikevaze2 - 2013. 04. 02. 13:03

De sokakat zavarnak a nyuggerek..hát nem tudjátok, hogy “nem csak a 20 éveseké a világ?” szarosseggű tinédzserei.. :D

Az éved második fele, a fináléval karöltve egy hatalmas arculcsapás volt! Épp kezdtem túlsiklani azon idegesítő tényen, hogy a zombik feje tojáshéjszerűen roppan, és egy 50 kilós szőke csaj(annyira jelentéktelen szereplő számomra, hogy még a neve sem maradt meg..az az őzike szemű dalolós tinisegg) gyakorlatilag egy fogpiszkálóval képes fél szekundum alatt kinyírni hármat is közülük.
Erre, a sokzombit leölt, tapasztalt Andrea egy fogóval nem tud elbánni vele? Nekem valahogy rohadtul nincs összhangban az, hogy egyik pillanatban leheletnyi könnyedséggel tudnak zombit trancsírozni, ehy kulcsjelenetben meg nem tudnak velük elbánni.

Az ilyeneken, hogy kiesik a fogó a lába közül, meg töltelékbeszélgetés meg lelkizés van, már meg sem lep.

Tudom, sokan adnak itt 7/10 et meg 8/10-et az évadra,mert “szeretnék” szeretni,csakúgy mint én, de én kimerem jelenteni az 5/10-es osztályzatot erre a 16 részre, mindent összevéve.

Mert hiába, na, tudom, én hogy nem kell mindig a logikai bukfencekre, meg a szereplők életszerűen cselekdeteire fókuszálni, de ezek felett már nem lehet átsiklani nemes egyszerűséggel. Nem részletezném inkább, mert a többiek nagyon szépen leírták már mikre gondolok: –
– végtelenszámú zombi a börtönben
– semmiből előtermő zombik
– egyikrészben 100/100 headshot következőben 0/100 headshot feleolyan távolságból
– kliséhegyek, éneklések,egészestét betöltő üres fecsegés,
-20 harcrafogható woodburyii, köv. héten 60 harcrafogható woodburyi belőlük..ésatöbbi..ésatöbbi…nehéz lenne mind felsorolni, napnyugtáig ülhetnék itt és még csak 1 óra van.

Ez a sorozat, témáját tekintve 10/10. De megvalósítás terén 5/10. Ez a sorozat jelenlegi formájában: SZAR!

Ha tetszik ha nem, ez az igazság.

Ja, és a 720p-s változattól nem azt várnám el, hogy ennyire zajos, zörejes legyen mind a kép, mind a hang…Hol van ez a HD-től, könyörgöm? És ne mondja nekem senki, hogy direkt van így forgatva, mert ezt nem nyalom be. A készítőknek szerencséjük van, mert a mai ízlésficamos világban a ZOMBI-témájú hentelős sorozatokra/filmekre élvez a fiatalság..úgyhogy aranybányába nyúltak bele.
De azért nem ártott volna a külcsínyre/belcsínyre is adni.Mert ez így harmatosgyenge…

Soldierdsgn - 2013. 04. 02. 13:04

_Peter: Nem ugyanúgy rohanták le a két létesítményt. A börtönnél hagyták, hogy betörjenek, attól még, hogy a két kapun bejöttek az semmi, leszedtek egy rácsot még, húú de nagy amortizáció. :) Mint láthattuk, ott helyben agyon lehetett volna lőni a bandát, amikor csak ráakarták tenni a kampót.
A börtönt még mindig kevesebb emberrel be lehet védeni, mint a várost.

myfirstcomment - 2013. 04. 02. 13:05

Nekem is csalódás volt az évadzáró. Jó lett volna lezárni ezt a governor-szálat és idegesít, hogy úgy hagyták nyitva, hogy bármi lehet a folytatás, ez a legegyszerűbb megoldás. Még az utolsó másodpercekben is azt reméltem, hogy kapunk 2 másodpercet egy félszemű kóricáló walkerről :D
Andreát meg hagyjátok már, ha nem ejti el azt a fogót, akkor meg az lenne itt, hogy peeersze, egyből fel tudta emelni a lábával.. Nem védem, bár engem nem irritál annyira, mint itt egyeseket :D
Nem gondoltam volna, hogy ezt mondom a TWD-re valaha, de a következő évad eleje dönti el, hogy kasza vagy sem… :S

Soldierdsgn - 2013. 04. 02. 13:11

Igazából, ha adatszerűen néznétek pár dolgot, és nem nagyolnátok el, mint pl ezeket a létszámokat, akkor lehet nektek is jobb lenne.

_Peter - 2013. 04. 02. 13:11

Milton egy friss zombi volt, talán erősebb mint azok a másfél éve rohadók akiknek a fejét lazán szétzúzzák. De mindegy is, Andreát eldöntötték kiírják, ezért nem szabadult ki időben. Nekem pont tetszett, hogy nem élte túl. Az lett volna klisé, ha ezt is megússza.

Zombi állatokat én nem akarok. Viszont ha már ilyen lazán kezelik az évszakokat, átugrották a telet, most meg a nyarat, szóval 1-2 rész erejéig megnéznék egy téli kirándulást. Szakadó hóban a zombik se látják őket annyira, ők se a zombikat, lennének meglepetések. Plusz éhezés téma, eltévedés, túlélés a vadonban stb.

Soldierdsgn - 2013. 04. 02. 13:14

Ja igen az meg a másik, olyan helyzetben, lehet te nem elejted a fogót, hanem átdobod a másik helységben idegességedben, szóval max a csevejt lehetne hibának ott felróni. Az, hogy klisé a szerszám elejtés ilyen szituban, hát bazz…

jim455 - 2013. 04. 02. 13:17

A Governor abban a hitben él, hogy Rick-ék a börtönben vannak, ami igaz is, de ha Woodburybe mennek a Governornak arról fingja sincs, csak azt látta volna, hogy Ty őrködik, és minden rendben, Ty pedig simán leszedhete volna és vége a konfliktusnak.

fercsikevaze2 - 2013. 04. 02. 13:17

Soldier…tudod mikortól klisé a “fogó-elejtés”? Amikor mutatja a kamera, hogy emeli, és te az összes pénzed, vagyonod felmernéd rá tenni,hogy el fogja ejteni.
Egyértelműbben: KISZÁMÍTHATÓSÁG.
Márpedig az nem túl előnyös egy sorozatnál.köszöntem

Stockes - 2013. 04. 02. 13:19

Lehet megköveztek, de én ahhoz a kisebbséghez tartozom, akinek tetszett az évadzáró. Lehetett volna persze jobb, mint ahogy az évad egész második fele (a zseniális 3×12-őt nem számítva), de végül is rossz sem volt.

Maga a szálak kezelése tetszett, beetettek minket a vihar előtti csenddel, éreztették hogy majd mekkora harc lesz a végén, meg katartikus Rick-Governor összecsapás, aztán az írók meglépték a legváratlanabbat: érdemi összecsapás nem volt. Rickék okos taktikája is tetszett. Ellenkező esetben egy olyan gagyi headshot-only, rambós harci részt kaptunk volna, mint a farmos második évad zárójában, ráadásul akkor túl kiszámítható lett volna az egész.

Bírtam azt is, hogy Adrejácskát végre kiírták a rákba, igaz a halála elég hülyére sikerült. A színésznővel nincs bajom, de a karaktere olyan egy hülye tyúk volt, hogy nagyon irritált már. Valahol előre meg volt írva a veszte. Túl sokat hibázott, ennyi hibát nem tűr egy kegyetlen, farkastörvényeket diktáló posztapokaliptikus világ. Bevette a kormányzó idilli baromságait, nem látott át rajta, aztán nem késelte le álmában a kormányzót, amikor még lehetett, aztán nem tartott a sikertelen béketárgyalás után Rickékkel. Lehetne folytatni a sort, hogy hagyta Miltonnak meghiúsítani a kormányzó lelövését a kínzókamrában. Aztán nem rongálta meg a kormányzó épület előtt hagyott kocsiját, így az végül a börtönnél el tudta kapni. Végül Milton is segített neki, mondta is többször, hogy siessen azzal a fogóval, de a nagyon szőkéje csak nézelődött, bambult, hibázott, elejtette, ennyi hiba nem fért bele. Persze kicsit így is hiteltelen lett a megharapása, mert máskor 5-6, hirtelen rá szakadt zombit elintézett Rambó módjára fél kézzel, most meg utolsó pillanatban felszabadult kezekkel nem bírt el egyetlen zombival. Ráadásul sablonos is, mert mint Jenner elmondta, az átváltozási idő elég változó, és ebben a jelenetben pont akkor támadja le Milton zombija, mikor pont kiszabadulna. Micsoda drámai egybeesés.

Ami nem tetszett nekem sem, azok a logikai hibák, amiről előttem írtak. A kormányzó halomra lövi az embereit és egy sem tüzel vissza, pedig volt néhány a teherautók takarásában. Persze ez magyarázható a rémülettel, mert azok az emberek nem katonák voltak, csak felfegyverezett civilek, bepánikoltak, sokkolta őket a helyzet, lebénultságukban nem tudtak mit lépni. Ez a baja a TWD-nek, sok benne a logikai hiba, és bár sok kimagyarázható, de izzadtságszagú belemagyarázásokkal. Túl sok magyarázkodás kell hozzá, hogy védhető legyen.

Aztán visszamentek a rozoga börtönbe, mikor ott állt üresen Woodbury, aminek csak az egyik falát kellett volna megerősíteni, azt leszámítva mindenben jobb, mint a börtön. Persze, tudom, a készítők azzal magyarázták ki, hogy a börtön emberek ellen jobbat védhető. Ezt is kicsit erőltetettnek érzem. Elmondom én, hogy mitől jobb a börtön: nem olvasom a képregényt, de szerintem azért, mert a börtön Kirkman mániája lehet és kész. Másra nem tudok gondolni.

Remélem nem az egész következő évad fog a börtönben játszódni, meg nem rendeznek óvodát, sem nyugdíjasklubot, mert kaszálom a vérbe, akár mennyire is fájni fog a szívem érte.

Soldierdsgn - 2013. 04. 02. 13:20

Kiszámítható, de életszerű is? Mert sokan azért sírtok!

Szabby - 2013. 04. 02. 13:24

fercsikevaze2 – teljes mértékben egyetértek az általad leírtakkal. Nekem azért gáz az egész különösen, mert egy igazi aranybánya lehetne ez a sorozat, és fájdalmas látni, hogy mennyire nem tudják – vagy nem akarják – kihasználni a ziccereket. Érdekes módon az első évadban még nem nagyon volt ezzel gond. És tudjátok miért? Mert akkor még a nulláról indultak, bizonyítani kellett. Most már viszont “brand” lett a TWD, játékfigurákkal, parfüm, csoki, meg egyéb “brand” ötletekkel. És igen, most már ott van az új varázsszó: nézőszám. Sajnos egy TV csatorna öltönyös fejeseit rohadtul nem érdekli, hogy éppen jó-e vagy szar-e, amit gyártanak. Ezen a szinten (9 milliós nézettségnél) már csak az számít, hogy mennyi zseton csörög be a reklámidőből. És ha nyugisabb, kommerszebb részekkel több néző jön, mint amennyi elmegy, akkor az lesz, és pont le fogják sza.ni, hogy egyébként művészileg értékelhetetlen a produkció. A zeneiparban is ez megy sajnos, a pénz mindig megöli a művészetet és a művészi szabadságot. Ráadásul a mindenki pótolható elven működnek, nem baj, ha valaki kiszáll, ezer lesz a helyére. És bár nem tudom pontosan, hogy Darabont igazából miért szállt ki, de tennék egy nagyobb tétet arra, hogy éppen emiatt, mert elkezdtek szállingózni az öltönyös megmondóemberek, akik nekiálltak kiherélni a koncepciót.

Éppen ezért gondolom én is úgy, hogy nálam a következő évad néhány epizódja fordulópont lesz. Sosem gondoltam volna, hogy ezt mondom majd, de mégis. A TWD gyémánt volt a sok piszok között, kiderül, meghagyják-e annak.

laza_kivi - 2013. 04. 02. 13:32

Na csak egyre reagálnék most ( mert a másikon már párszor felhúztam magam régebben – Andreás :P)

” aminek csak az egyik falát kellett volna megerősíteni, azt leszámítva mindenben jobb, mint a börtön. ”

Hogy a francba lehet jobb az összetákolt falak a tömény betonnál?! (vagy mi a francból van a börtön fala :P) Kormányzó 2 emberével kis réseket csinál éjszaka…

_Peter - 2013. 04. 02. 13:32

@Soldierdsgn

Különbözően látjuk, de nem probléma. Ami nekem lejött: többen meghaltak a börtönben, a külső nagy udvart nem tudták védeni, maradt nekik a C blokk ahol alszanak meg a kis belső udvar. A börtön másik fele ahol Tyressék bementek, az meg romos, járkálnak be a zombik. Az őrtornyoknak annyi. Egyetlen út, bejárat van, akár ki is lehetne éheztetni a bandát. Amit bemutattak, az alapján eddig nem egy sikersztori a börtön. Lehet a város védelme sem nagy szám emberek ellen, de legalább el lehet menekülni, ha gáz van.

Ha már kötekedtek, legalább jól: A fogó kapcsán nem az elejtés a klisé, hanem gondolom a valóságban egy ilyen kis béna fogóval nem nagyon lehet egy bilincset elvágni.

Soldierdsgn - 2013. 04. 02. 13:43

Többen meghaltak a börtönben, mert akkor még nem védték, csak az ottani srác(rab) beengedte a zombikat, mert akkor még nem foglalkoztak a védelemmel, mert új hely, biztonságosnak hitték, de most már más a helyzet. Tudnának még tisztogatni, és nagyobb helyet biztosítani, továbbá szemétből(mint a városban) be is tömhetnék a lukat… Ne értsd félre én sem szeretném, ha ott vagy a városban maradnának, de én biztonságosabbnak látom a börtönt, ha nekiállnának megcsinálni.

fercsikevaze2 - 2013. 04. 02. 13:44

_Peter – ezt már nem is akartam részletezni, hogy egy akkora kis fostalcsika fogóval el lehet e vagy sem nyisszantani egy acélbilincset..ez is egy, a sok következetlenségnek, logikátlanságnak, amik miatt ennyit fanyalgunk, s amik így tönkreba***ák a sorozatot.

t.girl - 2013. 04. 02. 13:51

Andrea leveszi a csizmáját és nincs rajta zokni :D

Kela - 2013. 04. 02. 13:57

szerintem a 4.évad 2féleképpen folyhat le
1. variáció(király variáció) első pár részben v viszatér a governor és kiűzi őket a börtönből a fölösleges gyerekeket nyugdijasokat meg megöli v ellepik a zombik v vmi csak a börtönből menjenek és lehetőleg kis csapattal h a tulélés legyen a fő
2. variáció (farm2.0) nekiálnak megcsinálni a börtönt elmegy 1 rész azzal h dumálnak meg kitakaritanak 1 szobát 3 zombitol, azzalis elmegy 1 rész h elmennek kajáért meg cuccokért amivel a kerítést javitják… ezesetben kasza

poirobi - 2013. 04. 02. 13:59

Utolsó képhez: tök olyan volt, mintha Carl a padnak támaszkodva cigizne. Jót röhögtem rajta:D

nadi007 - 2013. 04. 02. 14:01

Csalódás volt…Az a húzás, hogy csak azért nem varrják el a szálakat, hogy maradjak a következő évadra, nos az nem jött be. Maradok, de nem ezért. :)
Maradok annak ellenére, hogy dühös vagyok, mert ezt a részt tuszkolták le szezonzáró gyanánt a torkunkon….

Csilla0422 - 2013. 04. 02. 14:10

Bosszant, hogy minden egyes írásom eltűnik és újra kell küldenem. Mi oka van?

Én Andreát sajnálom, nem volt olyan rossz, mint amilyennek be lett állítva a fórumokon. Nem ilyen idióta, bugyuta, gagyi halált érdemelt. Már mindkét keze szabad volt, hogy a fenébe tudta megharapni? Amikor az erdőt kb. két résszel ezelőtt simán túlélte, az épületből kijutott. Ez így méltatlan volt. Teljesen más, ha nem tudott volna kiszabadulni, de így? Az egyetlen pozitívum, hogy mindenki megértheti, hogy mit miért tett.
Kicsi Rick (Carl), ha így folytatja, több kárt okoz apunak és a csapatnak, mint a kormányzó és a járkálók együttesen. Egy erős nyugtató lassan kéne neki. Bár lehet épp Carl őrültsége lesz az, ami izgalmakat fog okozni a jövőben.
A városban eddig hol a rákban volt a nyugdíjas klub és az óvoda? Mi lesz itt: „börtön” a város szélén? (Ha meggondolom azért én sem hagytam volna ott őket védtelenül.) Tény, hogy a börtön tisztogatás és helyrehozás után biztonságosabb, mint a város; kajáért és egyéb dolgokért mindenhonnan ki kell járni. Nézzük a jó oldalát: a bibliaolvasás után már nemcsak tábortüzes éneklés lehet, hanem tánc és kanaszta bajnokság is. :D Biztos lesz fanyalgás is, hogy ezek minek jöttek ide, még több éhes száj stb. lesz némi feszkó. Ricknek már nem ártana egy nő, hogy szellem Lori is eltűnt. A vérfrissítés során csak akad, lehet pont az, aki túlélte a kormányzó mészárlását. Carol az évad pozitívuma, a karaktere sokat fejlődött és edződött a tragédiákon keresztül, ki tud végre állni magáért. Daryllel jó páros lennének.
Röviden összegezve az évadot: a villámlás és a dörgés nagyobb volt, mint a vihar, amire a jelek alapján számítani lehetett.

laza_kivi - 2013. 04. 02. 14:11

t.girl
De van rajta :P Most miattad visszalassítottam, képet nem töltök fel, mert arra lusta vagyok és nem szoktam feltölteni. :P

És amúgyis, ha így veszel le egy csizmát, akkor nagy eséllyel a zokni is jön vele és (nálam is) általában benne marad (főleg ha már az a zokni sokszor volt mosva :P)

Szóval ennél nagyobb probléma ne legyen az epizóddal. :D

Szabby - 2013. 04. 02. 14:13

Csilla0422 – “Bosszant, hogy minden egyes írásom eltűnik és újra kell küldenem. Mi oka van?”

Próbáld meg visszakapcsolni a monitort! :))

r.zsofi - 2013. 04. 02. 14:19

Nos…..nehéz szavakat találni erre, ami az utolsó pár részt jellemezte és nem bántja a nagyon TWD-függőket.:-)
A kritika minden szavával egyetértek, valóban érdektelenné vált, az izgalmasnak szánt jelenetek is fárasztó klisétengerek voltak…
Ha Andreának meg kellett halnia, és mindenképp a Kormányzó által, akkor az összecsapásban kellett volna, mert ennél gyengébb, nevetségesebb megoldást keresve sem találtak volna.
Tényleg a sok embert idegesítő Carl maradt a egyetlen olyan karakter, akivel még lehet vmit kezdeni. Az aktuális picsogó szerepet jópár rész óta átvette a turbékoló gerlepár, Rick megzakkanása is totál lapos már…eh, nem is tudom miért nézem még….:-)
Azt hiszem még kapnak egy utolsó esélyt, ha jól összerakják a premiert, akkor belevágok a következő évadba, ellenkező esetben egyedül marad a Másik Felem hétfőn esténként. :-)

laza_kivi - 2013. 04. 02. 14:32

@Stockes
Csak sorjában, ha nem lenne ez az elvakult Andreagyűlőlet, akkor jobban át lehet látni a dolgokat. Sosem néztem a készítők magyarázkodását, csak most olvastam el az interjúket, amit winnie kitett.

Ezek az én meglátásaim:
”Bevette a kormányzó idilli baromságait, nem látott át rajta.” – Ő nem látta mindazt, amit mi a képernyőn keresztül. Ott vannak woodbury lakói, kicsit régebb óta laktak vele, mint Andrea, de ők sem látták át.
Mikor a börtönből visszatért már minden tiszta volt, de mégis miért feküdt le vele?! Egy kicsit sem lett volna fura, ha hirtelen ellenszenves vele. Mivel akkor egyből megölhette volna őt. Akkor miért nem ölte még meg a késsel? Mert ő sosem volt gyilkos, + emberjogi ügyvéd volt. És úgy próbálta megoldani, ahogy szokta, végül is összehozott egy tárgyalást, bár ő azt hihette, hogy neki köszönhető és így tart valahová a dolog, de még itt is játszott vele a Kormányzó.
És eléggé nem tudott dönteni, hogy hogy legyen. Miért hagyta, hogy Milton megállítsa? Előtte is sokat hezitált, és Milton megint megingatta.
A kerék kiszúrás. :D Persze, valahol kijutott, majd elkezdi keresni a kocsit, nem? Kormányzó ki is tudott futni onnan, hova megy először?! A kocsihoz, ő meg ott bökdösi a kereket.
Persze hihette, hogy halott a kormányzó, mivel elég nyugodtan kezdett integetni Ricknek…
Szerintem Laurien nem múlott semmi, a legtöbbet kihozta belőle, az már nem az ő hibája, hogy az írók erre voltak képesek…

Keila - 2013. 04. 02. 14:48

Nekem tetszett, de én eddig sem vártam nagy csihipuhi-leszámolást. Nyilván azért csalódott mindenki, mert hullahegyeket akart.
És a “nyugdíjasklub” sem biztos, hogy teljesen használhatatlan. Például minimum lett egy ORVOSuk (a néger nő).

blessfromSRB - 2013. 04. 02. 14:54

Megint felakadtok egy olyan dolgon,hogy miért a börtönbe mentek vissza…Mikor 90%,hogy fogunk rá választ kapni a 4.évadban.

winnie - 2013. 04. 02. 15:05

“Nekem tetszett, de én eddig sem vártam nagy csihipuhi-leszámolást. Nyilván azért csalódott mindenki, mert hullahegyeket akart.”

igen. szinte biztos, hogy ez a baj. a legtöbb komment ki is emelni, hogy a hullahegyek elmaradása a gond. (most komolyan, már a feltételezés is vicces, hogy jut ilyen eszébe valakinek. van annál unalmasabb, hogy mennek az emberek és gyaknak?)

Llew - 2013. 04. 02. 15:09

fercsikevaze2

De sokakat zavarnak a nyuggerek..hát nem tudjátok, hogy “nem csak a 20 éveseké a világ?” szarosseggű tinédzserei.. :D

Nem az a gond velük, hogy nyugdíjasok (meg gyerekek), hanem, hogy az eddigi tapasztalatok alapján – a jó részük – csak névtelen hullajelölt statiszta lesz később is.
Mert a csapat létszáma gyakorlatilag állandó (-T-Dog, -Lori, -Andrea, +Michonne, +Tyresse, +Tyresse valakije) és a meglévő szereplő létszámmal sem mindig tudnak mit kezdeni (Carol, szőke Hershell lánya).

laza_kivi - 2013. 04. 02. 15:10

Azért lettek hullahegyek. Hullottak rendesen az emberek, csak nem úgy, ahogy mi előre elképzeltük.
Valahol számolták, de nem emlékszem, de ebben az évadban főleg az emberek főleg a többi ember által halt meg, és nagyon kevés az a szám, akikkel zombi végzett.

Csilla0422 - 2013. 04. 02. 15:10

Szabby, köszi a tippet:D

Ezt az írást tegnap este 11 körül küldtem be és nincs fent. Újra küldtem. Nem az első eset, hogy így járok, bármelyik topicba is írok itt.

Andrea karakterét én szerettem, ő csak ember akart maradni az embertelenségben. Nem olyan nagy baj ez. A halála, és annak körülménye viszont nem tetszik. Sokkal jobb lett volna a köv. évad, ha ő is megy a börtönbe. Lett volna mit megmagyaráznia a többieknek.
Glenn és Rick karakterét kiherélték rendesen, amin már meg sem lepődök, hiszen más sorozatban is erre jutnak a férfi szereplők. Csak örülhetünk, hogy Daryl még nem jutott erre a sorsra.
Kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki az új helyzetből.

Szabby - 2013. 04. 02. 15:15

Csilla0422: nincs mit, gondoltam segítek ha elakadtál:))

Amúgy meg javasolom – ha eddig még nem így jártál el -, hogy előbb írd meg a kommentet Word-ben, és onnan másold át. Bosszantó tud lenni tudom, ha elvész a szöveg, mert azt sokszor már nem lehet ugyanúgy megírni.

Llew - 2013. 04. 02. 15:18

Csilla0422
Előfordulhat, hogy a spamszűrő szed ki valami miatt. Ha ilyenkor írsz winniéknek egy emailt, vagy kommentet, akkor manuálisan visszateszik a kommented.
ha rendszeres, akkor viszont lehet más gond van.

Csilla0422 - 2013. 04. 02. 16:04

Köszi a tippeket! Word-be írom. Tegnap még le is csekkoltam ott volt. Ma nézem, semmi. Lehet kifogom azt az időt amikor frissítés van vagy a spamszűrő lesz az ok. Spartacus beírásnál is ez volt.

Thrawn - 2013. 04. 02. 17:31

Frank Darabontot vissza!

kris.sk - 2013. 04. 02. 18:04

“Frank Darabontot vissza!” Ott a pont.
Amúgy akár a sorozat utolsó része is lehetett volna. Annyira érdektelen az egész, hogy elképesztő, főleg ha visszagondolok arra, hogy milyen volt az 1. évad. Kár érte. Az a rész mikor Rick Carl és Mishon meg az elfeledett papa szerepelt kicsit hozott a régi hangulatból.
A morális része az egésznek pedig gyalázatos.
-Ott egy ember az út szélén aki segítséget kér.
-Hagyjuk ott, mindenki magával törődjön
Még Rick “kifehéredése” némiképp mentette a dolgot.

Balázs - 2013. 04. 02. 18:11

A “kaszásoknak” üzenem, hogy nem kell itt siránkozni folyton a fórumon. Egyszerűen csak abba kell hagyni a sorozat nézését anélkül, hogy ezt másokkal is tudatjátok. De gondolom ez olyanféle figyelemfelhívás akar lenni részetekről, mint az “öngyilkos-jelölteknél”, akik mindig azt mondják, hogy most megölik magukat, de sosem teszik. Csak várják, hogy valaki meggyőzze őket a folytatásról!? Szóval felesleges a nyafogás. Abba lehet hagyni pityergés nélkül is. Higgyétek el senki nem fog utánatok sírni. Senki nem fog nektek könyörögni a maradás mellett, mert mindenkit hidegen hagy.
Fel kéne fogni, hogy ez a sorozat nem a zombikról szól. Aki nem érti meg, az menthetetlen.
Olyan sokan olyan okosak itt, hogy megírják, hogy adott helyzetben adott karakternek mit kellett volna tennie. Higgyétek el mindenkinek más arról is a véleménye. Nem lehet, hogy minden szitu mindenkinek bejöjjön. Szóval ha ti írnátok, az sem felelne meg mindenkinek.
De ha mégis úgy gondoljátok ti jobban tudnátok, akkor gépeljétek le magatoknak otthon. Azzal legalább gyakoroljátok is egyben a helyesírást.

Amúgy megfigyeltétek már, hogy a felvezető cikk nagyban befolyásolja (sőt merem állítani, hogy teljes egészében uralja) az utána kommentelők 80%-ának az agyát!? Ha dicsérő az adott cikk, akkor a fórumozók nagy része is dicséri a részt, ha viszont nem… Ezen véleményem megfigyelésen alapszik: Ugyanazon részhez két különböző oldalon, két különböző bírálatú (egyik pozítív, másik negatív) vezércikket (vagy felvezetőcikket) írtak és utána annak megfelelő reagálások kísérték. És ez ugyebár nem a cikk írójának értelmi képességeinek a szegénységi bizonyítványa. Sajnos ez van. A fórumozók nagy részének bizony nincs saját véleménye, csak az előzőekben leírtakat mantrázzák egyre, fröcsögő, habzó szájjal. Nekem ők az igazi zombik…

zetSuBou-bilLy - 2013. 04. 02. 18:26

Balázskám sikerült egy kommentbe összeszedni az összes fanboy sablon szöveget grat :D

Vikram - 2013. 04. 02. 18:46

Egyetértek Marcipáncicával és a hasonló hozzászólókkal.
Nem értem a fanyalgókat, akik az akciót keveslik. Vagyis értem: nagy részük a zombihentelést várja minden epizódban. Ki kell, hogy ábrándítsam őket, ez ugyanis egy drámasorozat. Nem a gore-ról meg a lövöldözésről szól. “Fight the dead, fear the living” – ha jól emlékszem, ez a sorozat szlogenje. A hangsúly a fear the livingen van szerintem. Karakterdráma ez, ami arról szól, hogy a “normális” világban szocializálódott emberek hogyan képesek a túlélésre egy olyan világban, amit felemésztett körülöttük a halál. A zombik itt csak díszletnek vannak. Azok a részek pl., amiket ti “tölteléknek” neveztek, nagyon is fontosak egyes karakterek fejlődése szempontjából. Persze kell a zombigyakás is, de nem eköré épül a sorozat. Ami erről szól, az a Resident Evil.
Szóval ez az évad kimagaslóan jó volt szerintem, évadzárónak ez a rész elment, nem volt nagy wtf a végén, de sok érdekes lehetőség van a karakterekben, kíváncsian várom a folytatást.

Llew - 2013. 04. 02. 18:59

Annyira jó ezt a sok észosztó kommentet olvasni, amiben itt pár egyéniség megmondják a tutit a sok “zombi” nézőnek, meg “fikázónak”. Annyira jó lenne ha felfognátok, hogy amíg a “fikázók” legalább a részről írják le a véleményüket, addig ti egyfolytában mások véleményét kritizáljátok a saját nézőpontotokat alapigazságnak beállítva.

sziki - 2013. 04. 02. 19:04

Szerintem ez egy nagyon jó évad volt és a lezárás nagyban függ a képregénytől, itt arra gondolok, hogy nem lehet kinyírni a Kormányzót csak úgy. A történetnek van egy szála, amit nem változtatnak meg drasztikusan.
Írnék még 1-2 dolgot, de nem akarok itt bannolást kapni, pedig szerintem erről is írtak már sokan többször is a börtönnel, mint helyszínnel kapcsolatban.
Egyébként a TWD-nek kellene valami komolyodás, valóban tényleg Andrea helyzete sem jött úgy át, mint igazi dráma. Pedig az valóban az volt, szerette volna úgy megoldani a helyzetet, hogy minél kevesebb konfliktus legyen belőle és túl későn ismerte ki a Kormányzót, mint embert.
Carl kedvenc karaktereimmé nőtt, Minchonne az első pillanattól kezdve nagyon szimpatikus volt. Nekem egyértelműen ők, Rickel hárman a legszimpatikusabbak. Az sem titok, hogy a képregényben Tyrese jóformán az elejétől benne van, itt meg ugye a negyedik évadtól tűnik bekapcsolódó szereplőnek és mindenképpen erős karakter lesz, gondolom én. Magam is csak a magyar részeit ismerem a képregénynek és nem is akarok nagyon előrehaladni, amiatt, hogy magamnak se spoilerezzek, de az első öt hazai képregényt elolvasva és látva az első három évadot, nem véletlen, hogy így alakultak a dolgok. Nagyon várom a folytatást.

JBG - 2013. 04. 02. 19:20

“Fel kéne fogni, hogy ez a sorozat nem a zombikról szól”

Szerintem felfogta a többség, de ettől még nem kéne, hogy logikai bukfencek tömkelege, besz*ri történetvezetés vagy a karakterek totális hülyének való beállítása és ide-oda rángatása menjen benne részeken át.

JBG - 2013. 04. 02. 19:22

Bye-bye Walking BrainDead.

Dav3883 - 2013. 04. 02. 19:25

Balázsnak +1!! Teljes mértékben egyetértek veled, én se szeretek már nagyon posztok alá írni, mert mindegyik alatt ilyen logikai buktatók keresése folyik, mintha létezne a világon tökéletes sorozat.. akinek nem tetszik meg folyamatosan siránkozik az kaszálja el a francba és kész…

Az az 1 dolog engem is idegesít, hogy a kormányzó benne lesz a 4. évadban is, mondjuk ezt megtippeltem már az egyik kritikában, és úgy látszik be is jött.. legalább a sok nagyokosnak aki azt írta, hogy “ez a sok töltelék rész csak azért van hogy kihúzzák a fináléig, amiben lesz majd a nagy összecsapás” legalább ezeknek nem jött be a nagy jóslatuk.:)
Na majd meglátjuk júliusban a comic-con-on levetített előzetes alapján mire számíthatunk októberben..:)

ahref - 2013. 04. 02. 19:40

Nekem tetszett!
Mint befejezés tényleg kicsit gyenge szerintem, de bőven maradt mit kifejteni, és emiatt várós a következő évad:D
Carl nekem is nagyon érdekes, én örülök, hogy kicsit badass, mert érdekes ahogyan a gyerek látja a helyzetet.
Andrea halála nem volt meglepő. Amúgy Woodburry lakossága szerintem csak azért kell, hogy a kormányzónak majd legyen kit megölnie:D Amúgy én elképzelhetőnek tartom, hogy max az 5 részben tér vissza a kormányzó, addigra meg már szántóföld lesz a börtönudvarból:D

dacecc - 2013. 04. 02. 20:08

A feloldozás dolog teteszett, de a többi nem igazán. Pl a kormányzó is elég gagyi karakter nekem. Egyszerűen idegesítő, hogy ennyire lojálisak a katonái. Halomra lő egy csapat embert, erre banbán nézik? fura volt.

sziki - 2013. 04. 02. 20:17

dacecc, nem értem az miért fura? a világtörténelem során ez annyi alkalommal természetes jelenség volt, ártatlan embereket halomra lőni, amit mások nyugodtan figyeltek, maximum kicsit megriadva. igazából woodbury most már nincs, kérdés mit fog tenni a kormányzó és hogyan alakulnak a dolgok tovább. a képregényből kiindulva egyre kíváncsibb vagyok.

RayFinkle - 2013. 04. 02. 20:21

Az utolsó részhez:

1. Egész idáig a kormányzót olyan embernek ismertük meg, aki attól függetlenül , hogy pszichopata egy magas intelligenciájú ember. Egy ilyen stratéga dolgozzon már ki valamiféle haditervet a börtön lerohanásához!!!
– ne várja azt hogy az ott lévő 5 ember +3 félember, majd térden állva tarkóra tett kézzel várja őket.
– a haditervnek az is része, hogy felkészítjük az embereket arra, hogy akár vissza is lőhetnek ránk…

2. Egy nyílt terepen a kormányzó úgy lekaszál 20 embert, akiknél szintén fegyver van, hogy azoknak eszükbe se jut visszalőni!!! (Elromlott a fegyverük vagy mia …a?)
– most ez komoly, hogy mindenki hátat fordít és senkinek nem jut eszébe visszalőni, mert egyszerűen nem hiszem, hogy a kormányzó bármennyiire is képzett katona előbb leszed 20 civilt.

3. Az Andrea-s rész egész egyszerűen felháborító:
– ki visel csizmát zokni nélkül?
– ki tud egy harapófogóval ilyen mértékű kárt tenni egy acél bilincsben?
– miért pont, abban a pillanatban kell kiszabadulnia, amikor Milton támad?
– miért nem tudja kicsinálni pont Miltont, mikor előtte kis ujjgyakorlatokkal kicsinált 6 zombit?
– Miért kell ekkora kliséket lenyomni a torkunkon?

laza_kivi - 2013. 04. 02. 20:27

Komolyan?! :D :D Második aki a zokniba beleköt. Lassítsd le, jön le a zokni is vele. Először járj utána, és csak aztán köss bele. :D :D
Ha így veszed le a csizmát nagy eséllyel a zokni is bent marad. Hidd el, nekem is sikerült már párszor, vagy mint itt is láthattad el kezd lejönni, utána meg könnyen leesik. :P
De jót nevettem, hogy a zokni ekkora lelki törést okoz (már) 2 embernek. :D

laza_kivi - 2013. 04. 02. 20:30

@RayFinkle
2. Lassítsd le! Senkinél nem volt fegyver!! Csak a 2 katonánál, a többi az autóban hagyta. + 1 laónál, de 2. ki is nyírta.
Oké, hogy kiskorunkban néha az ujjunkat használtuk fegyvernek, de akkor is már rájöhettél, hogy azzal senkit sem lősz le. :D

Tomisz - 2013. 04. 02. 20:33

Én abban látom a problémát, hogy annyira erőlködve el akartak térni a képregény történetétől, hogy közben elvesztek a történetmesélés labirintusában.
Ezért van az hogy nincs semmi eléggé kidolgozva és kifejtve. Rengeteg a következetlenség… stb stb.

Kár érte, mert az alapanyag rendkívül jó.
Mondjuk nem ez az egyetlen ilyen sorozat. :)

Tusán - 2013. 04. 02. 20:45

Ez abszolút nem volt méltó évadzáró. Sőt, azt is kérdezhetném, hogy hova tűnt az évadzáró?

BRONCO - 2013. 04. 02. 20:47

Hát mit mondjak ez rohat nagy csalodás ez a finalé, egy pozitiv van benne hogy Andrea kiszált. :)
Csak a finálé 6/10 a többi rész 8/10 remélem a 4 évad jobb lesz mert ennek a vége gyalázat.

BigBlaster - 2013. 04. 02. 21:13

Hát érdekes egy évadzáró volt. Az mindenképpen pozitívum, hogy teljesen más lett a vége, mint amit bárki gondolt. Jó lett volna azért egy végső leszámolás. Viszont ha azt vesszük, pont így nem volt sablonos a befejezés a kötelező cliffhanger-el meg egyebekkel. Viszont az kérdéses, hogy lehet ebből a szituból tovább építkezni úgy, hogy ne legyen uncsi? Na ha erre tudnak egy jó megoldást a készítők, akkor nem lesz gond a 4. évaddal, de ha tényleg börtön építgetés lesz, akkor lehet sokan elpártolnak a sorozattól. Én bízok benne, hogy kitalálnak valami jó kis folytatást, mert sajnálnám, ha nagyon belassulna a sztori.
Minden hülyeségre nem szeretnék reagálni, mert már sokan leírták a megfejtéseket. Andrea-val kapcsolatban viszont a kulcs mondatot eddig nem említette senki, de valahogy így hangzott: “egyedül senki nem élhet túl”. Ezt szerintem magára (is) értette. Megpróbált az igazság magányos harcosaként megoldani egy konfliktust, ami nem jött össze és ez az életébe került. A kormányzó ellen egyedül semmi esélye sem volt. Szerintem ez egy teljesen méltó és jó lezárása volt az ő szerepének, habár én sajnálom, hogy búcsúztunk tőle, mert a hibái ellenére alapvetően egy szerethető, emberséges karakter volt. Lassan azt vesszük észre, hogy az atlantai csoport lassan elfogy, ami engem elszomorít. Jobban örültem volna, ha a Kormányzótól szabadulnak meg a készítők, ő valóban megérdemelné a kegyetlen halált.
Az is egy jó meglátás, hogy Andrea-nak eddig nagyon sokszor volt szerencséje, hát most nem jött össze. Egyébként legyakta Miltont is, ha nem tűnt volna fel, csak beszedett egy harapást.
Valóban nem volt olyan befejezés, ami lezárta volna a történetet valamilyen szinten (habár Woodbury sorsa végül is beteljesedett). Ez valahol érthetően hiányérzetet hagy az emberben, de én bízok egy jó 4. évadban. Kár hogy olyan sokat kell várni. Addig végignézem újból az egész 3. évadot, mert úgy sokkal jobban működnek a dolgok, ha nem kell egy hetet várni minden rész között.

BigBlaster - 2013. 04. 02. 21:35

Llew: Az a gond a sok “fikázóval”, hogy még azt a fáradságot sem veszik, hogy mielőtt elkezdenék ontani a hülyeségeiket, legalább normálisan megnézzék, hogy mi van a filmben. Lásd zokni. Megáll az eszem, hogy valakinek ez legyen a legnagyobb gondja. Ez már tényleg fingfűrészelés kategória. De ráadásul nincs is igaza, mert van zokni!! A mészárlás dettó. Ha visszapörget, láthatja hogy az emberek közül egy-kettőnél van fegyver, mert a többiek a kocsin hagyták, tehát rohadtul nincs mivel visszalőniük.
Tehát nem a filmről írja a kritikát, hanem arról amit felületesen nézve látni vélt. Gondolom gyorstekeréssel nézi a filmet és csak az akcióknál lassít vagy nem tudom. Már ne haragudj meg, de ez nem kritika hanem tényleg csak fikázás, amiről sokszor kiderül, hogy vagy tök alaptalan vagy a felületesség számlájára írható. Ezek után szerintem jogosan róják fel ezt azok a valóban kritikát író hozzászólók, akik tovább látnak az orruknál.

Llew - 2013. 04. 02. 21:56

Félre értesz. Ez a zokni szint tényleg hülyeség, de ezek az akkor miért nézed kommentelők azokat is “fikázóknak” (és ezért az idézőjel) tekintik, akik érvekkel leírják a negatív(abb) véleményüket és nem csak a kurva jó volt, 10/10 kommenteket szórják.

jim455 - 2013. 04. 02. 22:01

Ez érdekes, hogy eltértek a képregény irányától, azt hittem mivel Kirkman-nek nagyobb szava lett pont az ellenkezője fog történni…

kris.sk - 2013. 04. 02. 22:07

Nekem semmi bajom az apró buktatókkal, nem keresem őket, nem is szeretek fennakadni az ilyeneken. Viszont az hogy 0 karakterfejlődés van és a dráma is teljesen súlytalan az már sokkal nagyobb gond.
Nem kell aprítani, nem kell, hogy a zombikról szóljon a zombisorozat, de azért legalább valami lehetne, mert ez így csak egy lebegés.
Nem akarom kaszálni (és ezen sírni) mert az 1. évad zseniális volt és a 3. évad első fele is markáns fejlődés volt a 2. évhez képest és amíg élek remélek, de jelenleg csak a rossz érzés marad.
Nagyon hiányzik a sorozatból Dale. Gyakorlatilag ő volt az egyetlen pozitív minta akihez tanácsért fordulhattak, úgymond a bölcs öreg. Hershel semmilyen szinten sem tudta pótolni, ő volt az egyetlen aki néha a teljes agyatlanságot ráncba szedte.

BigBlaster - 2013. 04. 02. 22:08

A gond az, hogy minden értelmes, érvekkel alátámasztott kritikára jut kilenc agyatlan fikázás. Nem csoda, ha elszakad a cérna azoknál, akik a hibái ellenére is kedvelik a sorozatot. Azt tényleg nem itt kellene már ezredszerre leírni, hogy ki hányszor kaszálta már a sorozatot (ennek ellenére azért minden új részt megnéz, mert ő az örök optimista :-) ), mert ez baromira magánügy, amire szerintem kb. senki sem kíváncsi. Az értelmes, védhető kritikát szerintem mindenki elfogadja, de az alaptalan fikát ne kelljen már elviselni szó nélkül.

BigBlaster - 2013. 04. 02. 22:18

kris.sk: Azért nem tudok teljesen egyetérteni veled, de mondjuk Dale nekem is hiányzik. Nem gondolhatod komolyan, hogy nincs semmi karakter fejlődés. Azért gondold végig, hogy melyik szereplő honnét, hová jutott akár csak a 3. évad folyamán. Nem akarom most részletezni, de ha kéred szívesen leírom a saját meglátásom.
A dráma mondjuk ritkán üt annyira, hogy zsepiért kelljen nyúlni :-), de azért voltak jó momentumok. Ha még ennél is jobban nyomnák ezt a vonalat, akkor meg az lenne a baj, hogy minek ennyi drámázás. Szerintem kb. jól lavíroznak a készítők, hogy kiszolgálják a nézők nagy részének elvárásait. Szinte minden részben van valami emlékezetes történés a drámai vonalon, de nem viszik túlzásba az tény.

kris.sk - 2013. 04. 02. 22:27

Hát lehet, hogy csak nekem kevés ez így. Beismerem van benne potenciál, de azért egy kicsit bátrabban is belenyúlhatnának a dolgokba.
A legkeményebb, hogy a megjavult, úgymond mostmár talán legpozitívabb szereplő Daryl még mindig egy SS jelvényes motorral jár :D
(Ha nem is akarok azzal kötekedni, hogy miért megy ő külön mocival, mikor a terepjáróba csak ketten ülnek :D)

kris.sk - 2013. 04. 02. 22:30

Amúgy főleg Glenn és Maggie kapott méltatlanul kevés szerepet idén.

BigBlaster - 2013. 04. 02. 22:37

Sok dolgot lehetne másképpen csinálni az biztos, de hogy mi működne jobban azt nehéz megítélni. Én is el tudnék képzelni valami sokkal nyomasztóbb, sötétebb hangulatot, nyersebben ábrázolt erőszakkal, de arra biztos nem tudnának ekkora tömegeket a TV elé ültetni. Sajna ez van. Az emberek alapvetően a pozitív kicsengésű dolgokat szeretik még egy poszt-apokaliptikus zombi drámában is. Én pl. nem csodálkozom, hogy az Út című film sem lett egy igazán közönség kedvenc, pedig az tényleg akkorát ütött első megnézésre, hogy majdnem beestem az asztal alá. Pl. az öcsémmel nem tudtam megnézetni, mert a felénél felállt, hogy ez baromság. Szerintem ez egy ösztönös védekezés volt, mert ha azonosul a látottakkal, akkor egy hétig csak nézett volna maga elé. :-)

BigBlaster - 2013. 04. 02. 22:45

Én is sajnálom, hogy sok szereplőre egyszerűen nincs elég idő. Ha meg több karakter építgetés lenne, akkor biztos jönne a savazás ezerrel, hogy minek a sok töltelék rész. Azt nehéz megoldani, hogy pörögjenek is az események, de a szereplőkre is jusson elég idő. Sajnos minden részben csak 3-4 fő karaktert tudnak érdemben foglalkoztatni, a többiek meg jóformán csak statiszták. Hosszabb részek kellenének és akkor talán több időt kaphatnának a többiek is.

BigBlaster - 2013. 04. 02. 22:50

Ja még annyi lemaradt, hogy egy mozifilm kétszer olyan hosszú mint egy TWD rész, és általában ott sincs lényegesen több fontosabb szereplő. És sok esetben annyit sem tudunk meg róluk, mint a TWD egy epizódjában az itteniekről.

chulo - 2013. 04. 02. 22:50

na még a kommentek olvasása előtt
nagyon so-so rész volt számomra
az pl. hihetetlen mód felb.szott, hogy ezt a gagyi húzást megcsinálták, hogy Andrea nekiáll dumálni a mindjártzombi félhullával, az meg már főleg ócska dolog volt hogy felvette és elejtette a fogót.
Tényleg csak az volt igazán wtf amikor elkezdte a kormányzó irtani a jónépet. De ahogy a két izomagy csak nézte…menj már. Minden normális ember 1 golyóval elintézte mint ahogy a múlthetiben lelőtt kölyök apja is próbálta. Az a mamlasz fejű néger nézi ahogy leaprit a kormányzó 2 tucat embert aztán beül mellé. Idióóóóta
A végén valamilyen szinten érthető volt hogy elhozták a védteleneket, bár nem tudom mi a fenét akarnak velük kezdeni. Maguknak is macerás a kaját intézni, most meg jött 30 éhes száj akik marha produktívak lesznek majd.
Az ostorom baromi jól nézett ki, bár utólag belegondolva volt 1-2 logikátlanság, de egye fene. Mondjuk az lett volna igazán ütős ha Glennt vagy Maggiet lelövik amikor épp elkezdenek ujjongani, hogy igen, megcsinálták.
Már tényleg csak az eddig pofoznivaló Carl maradt érdekes szereplő, nem tudom hogy fogják igy elérni, hogy legyen elég szereplő, mert szépen fogynak, de az újakkal nem igazán tudok még szimpatizálni.
Akinek érdekel a sorsa az Carl, Rick, woopie, hörsöl, Daryl aztán kb ennyi. Glen volt még egy kemény, életrevaló srác az első évadban (you, idiot in the tank – ugye emlékszünk), de mostanra kicsit kiherélődött

laza_kivi - 2013. 04. 02. 22:55

BigBlaster, szerinted volt olyan, aki nem fejlődött a 3. évadban?
Vagy ha tényleg van kedved, akkor légyszi leírnád majd, hogy szerinted ki mennyire?
Tényleg érdekel, hogy ki hogyan látja a szereplőket és a fejlődésüket.

nadi007 - 2013. 04. 02. 23:05

Én úgy látom, hogy eléggé elbeszéltek egymás mellett. A fikázók nagy része nem hinném, hogy a zombiölést hiányolta a részből. Ahogy én sem. Nekem sem tetszett ugyanis. De nem azért mert nem halt meg a kormányzó, és nem azért mert úgy általában kevés embert öltek meg. Hanem, mert nem azzal az érzéssel keletem fel a fotelból, hogy “Jajj mikor lesz már ősz?! ” És az un. töltelékrészekkel sem az volt a baj, hogy voltak, hanem, hogy nem működtek. Kormányzó és Rick a pajtában. Az az évad csúcsa lehetett volna…de nem lett.
Na de vissza az évadzáróhoz. Megint egy csupa erőltette és klisés megoldás. És pont a drámai részben, ami ugye a lényege. Nem sajnáltam Andreat, mert olyan semmilyen volt a karakter. Nem volt elég badass, hogy utálni, vagy épp kedvelni lehessen.
És még mindig azt mondom, hogy ez így kicsit olcsó húzás volt a készítők részéről, hogy elvarratlanul hagytak szinte minden szálat ami az egész évad folyamán a levegőben lógott. Fércmunka na. És ez a bajom az évadzáróval.
Nem fenyegetőzök kaszával, marad kedvenc a sorozat, de akkor is hiányérzet van bennem az évadzáró miatt.

BigBlaster - 2013. 04. 02. 23:17

laza_kivi: Így kapásból Carol, Herschel, Szöszi, Maggie nem sok vizet zavart szerintem, de ők eléggé a perifériára voltak szorítva. Őszintén szólva Daryl-nél sem láttam jelentős változást. Ő a biztos pont. Nem lehet kizökkenteni a szerepéből. Ezt most nem kritikának szánom, mert kell egy olyan karakter is, akinek mindig a helyén vannak a golyói, nem rinyál, lojális, teszi a dolgát, mindig lehet rá számítani. Szívesen leírnám a véleményemet a többiekkel kapcsolatban is, csak már kicsit későre jár belekezdeni, meg előtte jó lenne végignézni az évad első felét, hogy ne írjak hülyeséget. Holnap megpróbálom összeszedni a gondolataim és ha valóban érdekel, írok egy összefoglalót a TWD 3. évad karakter fejlődéseiről. :-)

laza_kivi - 2013. 04. 02. 23:26

Köszi. :) Amúgy Darylt én is így látom, bár ő talán az első évadban változott, de most szerintem sem volt akkora fejlődés, és tényleg ő a biztos pont. Bár gondolom a 4.évadban már többre lehet számítani Merle halála miatt.
Carolról érdekelt még a véleményed, mert mintha Carolra valaki azt írta, hogy az évad pozitívuma, sokat fejlődött. Csakhogy én ezt nem nagyon érzékeltem.
Jaja, már későre jár, ráér, tényleg amikor van időd rá, és persze ha nem nagy kérés. :)
Meg tényleg én is úgy vagyok vele, hogy most, hogy vége lett a 3. évadnak, szívesen megnézném az első évadot, és a fejlődést/változást megnézném. :)

BigBlaster - 2013. 04. 02. 23:32

nadi007: A fikázók nagy része agyatlan, és nem valós csak vélt hülyeségeken akad fenn, de szerintem ne ragozzuk ezt a témát, mert már én is unom. A te véleményed pl. számomra nem fika, még akkor sem, ha én esetleg máshogy gondolom. Mivel az tök szubjektív, hogy kinek mi jön be, így ezen nincs mit vitatkozni. Te úgy látod, én meg máshogy. Ezzel nincs semmi gond. Andrea viselkedése, az elvarratlan befejezés, vagy a pajtás dolog mind olyan momentum, ami lehetett volna jobb is, de legalább is más. Én is el tudtam volna képzelni teljesen más befejezést, de ezt kaptuk. Ennek ellenére nincs hiányérzetem, mert azért volt sok emlékezetes momentum a részben, ami miatt nem lehet azt mondani, hogy rossz volt. Én pl. azért sem szoktam egy-egy rész után ítélkezni, mert amíg nem látjuk a folytatást, addig nem tudhatjuk, hogy mi volt a szándéka a készítőknek ezzel a “befejezéssel”. Lehet, hogy ha elkezdődik a következő évad, akkor minden a helyére fog kerülni és te is azt mondod, hogy ez így volt jó és logikus.

Nabu - 2013. 04. 02. 23:53

Áh, sok kihagyott ziccer, idegesítő karakterek. Nem rossz ez az egész, azt mondom, hogy ha sikerült volna bárkit is megszerettetni velem a társaságból, akkor el is fogadnám, hogy az évad második felében nem történt semmi, mert mittomén a Mad Men-ben sem történik semmi, azt mégis imádom. Csak az a baj, hogy minden karaktert csak egy epizódban képesek megszerettetni a nézővel vagy legalább megpróbálni, amikor meghal. Ott volt Merle pl. kapott egy jó epizódot, amiben még ezt a szemétládát is sikerült emberként megmutatniuk, ami szép húzás volt, erre gyorsan megölik, ahelyett, hogy mondjuk 2 évadon keresztül láthattuk volna ezt az emberi, de egyébként tapló Merle-t és utána ölték volna meg. T-Dog meg pl. önmaga paródiája volt. Értem én, hogy a sorozat készítői nem tudnak jól írni, de akkor miért nem másolták le egy az egyben a képregényt? Sokkal jobb lett volna, a pilot továbbra is az egyik legjobb rész a sorozatban, pedig ott aztán képkockáról képkockára lemásolták az eredetit. Ennyit kellett volna tenniük, mert ez így elég nagy csalódás volt, noha az évad első fele jó lett, mert történt valami és nem kellett az unalmas karakterekkel foglalkozni.

Bence7y - 2013. 04. 02. 23:59

Olcsó volt az évadzáró, csalódtam.

DQ - 2013. 04. 03. 00:36

Szerintem az egész évad nagyon leült, ennek megfelelő volt az évadzáró is. Egyszerűen nem tud lekötni, tele van logikailag érthetetlen dolgokkal (nem igaz, hogy senki sem volt képes a kormányzót megölni millió lehetőség lett volna rá), unalmas.
Nem hiszem, hogy a negyedik évadot követni fogom, esetleg később adok neki egy esélyt pozitív kritikák esetén.

MaxWell - 2013. 04. 03. 00:45

Ha valaki tud (majd) valamilyen teljes 3. évados zombie kill count videóról, linkelje már be ide.

Ilyesmire gondolok. Például jó lenne ha ezt kiegészítené a készítője:

http://www.youtube.com/watch?v=kLN2ZgQa370

winnie - 2013. 04. 03. 01:17

Ez érdekes, hogy eltértek a képregény irányától, azt hittem mivel Kirkman-nek nagyobb szava lett pont az ellenkezője fog történni…

itt ne képregényezzünk, de ez a lényeg, hogy a képregényt kövessék. kirkmannek még véletlenül sem az a célja, hogy ne legyen semmi új húuás.

nadi007 - 2013. 04. 03. 12:14

BigBlaster

Nyilván egy csomó dolog később nyer értelmet, ezzel nincs is semmi bajom. Ahogy itt fentebb írták a sok kihagyott ziccer zavar engem is. Amúgy nem volt rossz rész, csak évadzárónak érzem kicsit kevésnek. Aztán lehet, hogy az a baj, hogy el vagyok kényeztetve, és rászoktattak arra, hogy minden évadzáró nagyot üt. Ez számomra nem ütött.

deadend - 2013. 04. 03. 13:21

Tényleg amúgy az emberekben a sorozatban fel sem merül hogy van e ellenszer?Mert ezt mindenki leszaharja. Építhetnék ezt a szálat is mint az 1. évadban mert nagyon elhanyagolták.

Soldierdsgn - 2013. 04. 03. 13:32

Hát az Atlantaiaknak nem nagyon, mert ők voltak a CDC-ben és ott mondták, hogy a franciák érték el talán a legjobb kutatást. A városiak is próbálkoztak kísérletekkel, de ellenszerkutatásra nem volt megfelelő felszerelésük gondolom.
Szerintem nekik nem az ellenszer a fontos, hanem a túlélés.

laza_kivi - 2013. 04. 03. 13:41

Az egyik “vicces” dolog a 3. évadban:
https://9gag.com/gag/6977711

laza_kivi - 2013. 04. 03. 13:43

Egyet értek, senkit sem tudnak felhívni, hogy na akkor hogy áll az ellenszer. Ha arra koncentrálnának, akkor hamar pá lenne nekik.

zzzsombi - 2013. 04. 03. 13:58

Sziasztok! Szerintem is kicsit gyenge volt évadzárónak ez a rész. Bár ezzel ,hogy kb. 30 embert befogadtak igen csak bővülni fog a karakterek száma a következő évadban. Miért maradtak a börtönben? Valószínűleg azért, mert jobban tudják védeni, hiszen csak az ő terepük, amit már felfedeztek és kiismertek. A falut meg a Kormányzó építette és ott megy be meg ki ahol akar.
Egyébként nekem is hiányoznak a nagy városi jelenetek, azok képileg hatásosabbak voltak.
Andreát nem sajnálom, idegesített nagyon, tipikus szőke. Régen vissza kellett volna mennie a börtönbe. Merle viszont meglehetett volna tartani, tetszettek a beszólásai a kis g.cinek. A rossz oldalon(Kormányzóék) alig maradt valaki, a jóknál meg felszaporodtak. A zombik meg olyan nyugodtak ,hogy csak az erdőben tengenek, sétálgatnak stb. már várom mikor kezdenek el ők is énekelni valami nótát.

Slash - 2013. 04. 03. 15:36

Én úgy gondolom, hogy az évadzáró nem lett rossz, csak az emberek nagy része, köztük én is, teljesen mást várt.. hatalmas lövöldözést, legalább 3-4 főbb szereplő kiiktatását, a kormányzóval való balhé elsimítását és így tovább. Tudom, a Walking Dead nem erről szól, ezért nem is nagyon bánom a balhé elmaradását, főleg, hogy helyette kaptunk egy elég durva apa-fia szálat így a végére, Andrea meghalt és ez ha egy bizonyos szemszögből közelítjük meg ezt a dolgot azért elég durva, hiszen 3 évadon át mondhatni főszereplőnek számított.. és jól játszotta a szerepét, az emberek nagy része utálta, míg mások szimpatizáltak vele, épp emiatt nem mondanám szürke karakternek. Bár nem rajongtam érte, mégis eléggé szíven ütött a halála. Ez volt az eddigi legjobb évad, szinte lecserélődtek a szereplők, és bár nem pörgött végig, azért mégis felkaphattuk a fejünket 1-1 epizód megnézése után. Egyetlen problémám van vele: A színvonal folyamatosan csökkent.. Ahogyan az évad elején csak úgy hirtelen megölték Lorit és T-dogot egy (!) epizód alatt elég durván, úgy merült feledésbe hipp-hopp Merle halála. Szerintem több időt kellett volna adni Darylnek, mert így nem volt elég drámai, legalábbis nekem, főleg úgy, hogy Merle volt az egyik kedvenc karakterem és kb kapott 5 egész percet a testvérével, rá egy hétre pedig épp, hogy csak meg lett említve, mintha mi sem történt volna kb.. a másik pedig a Kormányzóval való konfrontálódás szinte teljes hiánya, ami alapvetően nem lenne baj, de könyörgöm.. erre épült fel 15 epizód.

Gutowsky - 2013. 04. 03. 20:28

Most nézve azt a zombi kill-es videót, ötlött fel, hogy az első évadban az építkezésnél Atlantában, a zombik még másztak fel/át a kerítésen.
Itt meg már csak dőlnek neki, hörögnek, esetleg markolásszák.

Aragorn83 - 2013. 04. 03. 23:19

Merle nem is halt meg :DD
http://youtu.be/OgyOiHuMmas

Aragorn83 - 2013. 04. 04. 03:04
_Peter - 2013. 04. 04. 10:04

Köszi a linket, a kedvenceim a zseblámpa mint hangtompító, Lori autóbalesete és a Michonne-Andrea párbeszéd aminek hiányán úgy kiakadtunk anno. Jópofák ezek, csodálom azt kihagyták Milton miért nem kötötte össze a cipőfűzőjét amíg még élt, hogy zombiként pofára essen. :D

Soldierdsgn - 2013. 04. 04. 12:44

A legtöbb azért szőrszálhasogatás, de ja. A legnagyobb, amit már az elejétől nem értettem, és végre valaki más is megfogalmazta az a tank, miért nem próbálta beindítani? Mi rotyogást lehetne azzal csinálni! :)

_Peter - 2013. 04. 04. 13:17

Te el tudnál indítani és vezetni egy Abrams tankot csak úgy? Lehet már üzemanyag se volt benne.

Keila - 2013. 04. 04. 14:20

Carol fejlődéséhez: én elég rendesen letettem a hajam, amikor rezzenéstelen arccal közli Andreával, hogy ölje meg a kormányzót álmában. Korábban ki nem néztem volna ilyet a karakteréből – nyilván közrejátszik a dologban, hogy lelőtték mellette Axelt és a testét pajzsként használta, hogy túlélje. Szóval nekem ez bőven elég karakterfejlődés volt.

Soldierdsgn - 2013. 04. 04. 20:20

_Peter, itt nem arról van szó, hogy milyen tank, vagy, hogy el tudnám e indítani. Megpróbálnám!!! Az meg, hogy lehet nem volt benne üzemanyag, hát az meg olyan, hogy DE LEHET, HOGY VOLT! :)

Bosco - 2013. 04. 04. 23:07

Számomra kicsit érdekes volt,hogy Daryl milyen gyorsan túltette magát a tesója halálán, semmi őrjöngés. Egyébként egyetértek a nagy többséggel, nem ilyen évadzárót várt az emberfia..

makab - 2013. 04. 04. 23:56

Carol valóban nagyot fejlődött, tanácsaival rendesen manipulálta a szereplőket (Merle döntse el kivel van, Andrea álmában ölje meg a kormányzót ..), ezekre az évad második felében többször is felfigyeltem. Nálam a fináléban Andrea halála verte ki teljesen a biztosítékot, na nem az ő elvesztése, hanem az a szörnyen hiteltelen viselkedés. Semmiféle fizikai fájdalom nem jött át a játékából, pláne nem a lelki tusa, hogy most pár perc múlva ki kell nyírnia magát. Pedig tényleg csíptem Andreat, de ezzel most annyira elrontotta. Michonne pityergése meg a hab a tortán. Ő a végkifjlet felé haladva egyébként is meglepően és számomra túlzottan is érzelgős kezdett lenni a korábbi önmagához viszonyítva. Nem szeretem ezt a Michonnet. A többi meg ja, igazatok van. Sok elbénázott történés. De asszem meg lehet menteni még ezt a sorozatot. Bízom benne..

laza_kivi - 2013. 04. 05. 00:18

Nem tudom, nekem kellett ott akkora fizikai fájdalomnak átjönnie, már sokat változott amióta megismerhettük. Nekem nem volt hiteltelen.

Carol hát majd nyáron újranézem az elejétől, de nekem nem volt ő olyan szemet szúró ebben a 3. évadban.

Korben Dallas - 2013. 04. 05. 16:57

Ha már néhány fikázónak a zoknis dolgot sikerült elmagyarázni,én kisérletet tennék a:
-miért nem ölte meg a kormányzót a két csatlós?
-Miért nem talált el senkit Maggie és Glenn?
kérdésekre.
Először is örülök hogy nem ti irjátok a sorozatot.Mert fantázia az van bőven.az biztos jobban tetszene mindenkinek ha egy becstelen brigantik féle kis csapat maradt volna meg irtaná a zombikat és járnának városról városra,segitenének a rászorulókon stb.,nem egy csapat öregasszony és gyerek jött volna Glennék lagzijára…
1.A governort van oka megölni Glennek Magginek Ricknek, Michonnak,Miltonnak Andreának,Darylnek,Merle-nek stb.,tényleg két senkinek kellett volna megölnie?Na az milyen ütős finálé lett volna…akkor persze azzal lett volna a baj.
2.Valószinűleg a készitők fejében az hogy emelkedik a börtönlakók száma már akkor eldőlt mielőtt a betámadás megtörtént,sőt eldőlt az már a finalé elött is.
Igy hogy Maggiék nem lőttek le senkit nem kellett magyarázkodniuk,különben hogyan élnének egymás mellett olyanokkal akiknek az ismerőseit egy órája még halomra lőttek?
az meg hogy a cikk irásának milyensége befolyásolja a kommentelők pozitiv vegy negativ kritikáit(itt negativan) maximálisan adom!

winnie - 2013. 04. 05. 17:22

“az meg hogy a cikk irásának milyensége befolyásolja a kommentelők pozitiv vegy negativ kritikáit(itt negativan) maximálisan adom!”

nem kell adni, mert ez totális marhaság. (eleve sokan el sem olvassák:)

marhaság, mert hetente, sőt naponta vannak példák, amik mutatják, hogy szó sincs ilyesmiről. csak vannak, akiknek egyszerű dolgokra muszáj magyarázatot találniuk, s ha nem megy, akkor kitalálják, hogy az inas tette.

(ráadásul, aki ilyesmire gondol, az le is néz másokat. vagy pedig magát tartja befolyásolhatónak. vajon miért nehéz megérteni, hogy egy sorozatepizód mindig be fog jönni valakinek, miközben másnak nem.)

Oldirty - 2013. 04. 05. 17:49

Ez az évadzáró szégyen, úgy ahogy van, nem azt vártam hogy 43 percen át akció legyen, és hulljanak a zombik meg a kormányzó emberei, de nem is ezt amit a készítők itt produkáltak. Az egész évadban oda-vissza kergetőztek, a nagy semmiért. Az utolsó részben Nulla katarzis, nulla dráma, nulla cliffhanger, fantázia. Sikerült azt elérniük hogy nagyon sok embert ne érdekeljen, és ne várják tűkön ülve a 4. évadot.
Ezt még a legelvakultabb rajongók is érzik, még akkor is ha nem vallják be…

Bence - 2013. 04. 05. 18:32

Nagyon gyenge volt az egész évad. Szép lassan mindenki meghal az eredeti csapatból vissza kéne térni az első évadhoz az nagyon jó volt, menjenek vissza Atlantába vagy vmi más városba.

Soldierdsgn - 2013. 04. 06. 02:25

Megvan hogy bírom ki októberig! :)
– Április: ledarálom a 3 évadot + a kormányzós könyv!
– Május: Kijátszom lassan a survival instinct-et
– Június: Kijátszom a Telltale episode 1-2-t lassan!
– Július: Kijátszom a Telltale episode 3-4-t lassan!
– Augusztus: Kijátszom a Telltale episode 5-t nagyon lassan! :)
– Szeptember: Újra dara a 3 évadot + képregények!
– Október: Újranézem a webisode-kat és Season 4!!! :)

Avasallador - 2013. 04. 06. 16:03

Engem az érdekel, mi volt az első évad első részének elején az a benzinkútos jelenet, ami sosem folytatódott?!

Soldierdsgn - 2013. 04. 06. 17:25

Az semmi, egy flashforward volt, amikor Rick Morganék után egyedül indul útnak és benzint keres. Utána kerül egy farmra, ahol találja az öngyilkosok hulláit és szerzi a lovat. Majd megy Atlantába.

Guatrau - 2013. 04. 08. 23:50

Előre is elnézést kérek, elkezdtem olvasni a hsz-eket, de 20 után feladtam, mert akkor inkább belekezdenék Stephen King 7 kötetes Setét Tornyába… Bocsi..
Szóval. Imádom a sorozatot! Imádtam… De kezd számomra is érdektelenné válni, mégpedig azért, mert kicsit beleéltem magam egy olyan történetmenetbe, illetve egy olyan lineáris szálba, amire úgymond “utaltak” pár részben a 3 évad alatt (bár lehet, hogy félreértettem).
Például mikor kiderült, hogy a vírus mindenkiben benne van, és gyakorlatilag a rossz én, a düh, a gyűlölet, mikor valaki átlépte azt a bizonyos határt és átállt a dark side-ra, az átváltozik. Aztán a kísértetsztori… Arra akarok kilyukadni, hogy azt hittem a történet olyan irányba megy el, amibe beleszövődik a gonosz, a felsőbb hatalom, a túlvilág jelenléte, hogy mi miért történt, mert számomra még mindig nem derült ki, hogy mi a fuck van? Némi remény felcsillant, mikor a második évad fináléjában Michonne feltűnt abban a necromanta hacukában, szamurájkarddal, és és két levágott karú zombit tartva láncon a kezében… Na mondom ez aaaaz!!!! Ez a buksza tud valamit, tuti hogy a pokol kapuján át jött. De nem… Szóval szerintem ezzel a szállal kezdhetnének valamit, mert simán 3-4 évadon keresztül lehetne spilázni… Remélem megtörténik, és kiderül mi is van a világban, és valami nagyobb volumenű dologra is fény derül, mert ez így kezd befulladni… Sajnálnám…

Guatrau - 2013. 04. 08. 23:52

Ui: Szóval kicsit ilyen Lost-hoz hasonló misztikus valamire gondoltam…

Soldierdsgn - 2013. 04. 09. 00:07

Az már a Supernatural :)

Hibbancs - 2013. 04. 09. 06:57

Hihetetlen, hogy egy jó sorozatot így le lehet nullázni.
A farm elhagyása óta majd mindenki idióta szerepben tündököl.
A járkálók mellékszereplői státusza siralmas.
Hereverő heverőre az írókkal!
Unalmas, kiszámítható, eredetiséget nélkülöző kaka lett az egész.
Már a láncfűrészekkel, aknavetőkkel felszerelt motorizált zombi horda sem tudna segíteni a sorozaton.Ezen sem lepődnék meg amúgy…

kutyus - 2013. 04. 10. 02:52

Hoi!

No hát én most végeztem vele, kicsit későn.
Sok mindenben egyetértek. Sokban nem.
Ami nálam az érdekes, hogy Daryl és a rövid hajú
˝leszbikus˝ tündér szállat nem mélyítették el.
Pedig az előző évadban is volt vmi. És a mostaniban.
Tyúhúú… húzza a jó öregD agyát még az első részben.
(Amikor őrködik a börtön bejáratánál a felborult buszon). No meg Daryl megtalálja a hölgyet egy sötét zárkában hála T önfeláldozásának.
Az évad messze a legjobb a három közül..de én
tarantinóznék még..de még mennyire és hagynám
a rizsát a levesbe :>
Várom a 4.et legyenen szerencsénk jövőre is

ufff

kutyus - 2013. 04. 10. 02:55

jah

u.i: sorry

ezért hagyták szerintem (elfelejtettem a nevét annyira lapos amúgy) a rövid hajú csajt életben ,hogy valami románc legyen Daryl-el

uff again

AirNinja - 2013. 04. 13. 03:48

Milton maradhatott volna. Talán jól jött volna az újonnan kialakult csapatba valaki, akinek 80-nál több az IQ-ja és van benne egy kis empátia.

MaxWell - 2013. 04. 19. 23:55

Kiegészítés ehhez: MaxWell – 2013. 04. 03. 00:45

Juhú :)
http://www.youtube.com/watch?v=cB6t-br0m08

SH - 2013. 06. 28. 02:20

Sziasztok!

Csak az első kb 10 hozzászólást olvastam, uh lehet már mások jöttek ezzel az érveléssel! Hogy miért maradtak a börtönbe? Egyértelmű, én is ezt tettem volna! Ott a legbiztonságosabb! Woodburry szép, otthonos és jó. Igen a régi világba! A világ megváltozott és most a komfort helyett a biztonság kell, és mi lenne biztonságosabb egy amerikai. börtönnél? Egy elkerített tényleges kisváros? Biztos nem! Szóval így logikus a döntés. Az hogy odavitte a maradék wb lakost értem, nincs vele baj. Több ember, több dolgos kéz! Oké több éhes száj. Nade basszus, az eberek nagyrésze kipusztult, vagy járkáló, és ott a sok hipermarket tele kajával! Van ott élelem elég, csak menni kell érte.
Maga a kormányzó szerepe nem csak a szükséges negatív főszereplő. Ő egy egy szimbólum, méghozzá az emberiséget szimbolizálja. Az ember aki háborúzni akar, hatalmat akar. Ha jól belegondolunk, egy ilyen helyzetbe összekellene tartani és megoldani a problémát. De nem az ember az új világba is háborút akar a sajátjai ellen. Ez is logikus, és elég lehangoló.
Andrea kiírásába az nem tetszett, hogy ő már ennél meredekebb helyzetből is kijött. Simán megkellett volna oldania, hamár sikerült neki kiszabadulnia. A legjobb az lett volna ha nem tudja felvenni a fogót, vagy egyszerűen nem túl éles, és nem viszi el a fémet.

Judgement - 2013. 07. 02. 03:06

A sorozat mindig is felemás volt.
De a hangulata, és egy két jól sikerült epizód vagy jelenet mindig tovább lendítette.
Ha már eljutottam a harmadik évadig, ott a nyitás újra lendületet adott, és végre történt is valami a sorozatban. Talán a két dudás nem fér meg közhely miatt nem kaptunk őrült kísérletezős dokit, pedig bevallom a kormányzó beteg dolgai is nagyon megdobták a szériát. Az évadzáró lehetett volna kicsit merészebb.
Ha a negyedik évad jól sikerül, és a kormányzó karaktere is kap valami rendes szerepet, akkor elnézhető hogy elmaradt a nagy face to face, amúgy én is szemét húzásnak érzem (mészárlós jelenet ide vagy oda).
Igazán megindokolhatták volna hogy miért hagynak ott egy minden egyéb erénye mellett is sokkal otthonosabb helyet a börtönért cserébe.

A BSG párhuzamhoz itt túl kevés az ember, mindenki baszik a vallása és politikára, az emberek örülnek hogy élnek. A második évad is ott rekedt meg hogy egy helyben tespedtek, baromi tenyérbemászó figurák gusztustalanul nyálas és mondvacsinált dolgokon lovagolva siránkozták végig az évadot, ha történt valami az pedig többnyire nagyon erőltetett volt. Egyszerűen nem működött. Szerencse hogy darálva néztem, és hogy a harmadik évad erős javulást mutatott ezen a téren is.

Reméljük hogy tovább merik gondolni kicsit a dolgokat, kicsit több statisztával talán tényleg nekiállhatnának valami komolyabb storyt is beleerőltetni a sorozatba, különben félek hogy visszasüllyedünk a második évad színvonalára.
A durvulás, a kegyetlenség, “nincs demokrácia Rick” féle kíméletlen döntések féle stílus és a moralizálás kettőssége jól áltt nekik.
Én bízom benne hogy nem tolnak ki a rajongókkal, és egy erős negyedik évadot kapunk.

Tyberius06 - 2013. 08. 05. 09:16

Most hétvégén 2 nap alatt ledaráltam a 3-dik évadot és egyre kevésbé tetszik. Valahogy az első két évad csiga lassúsága jobban bejött, mint az a rahedli logikátlan hülyeség, erőltetettség, amit a harmadik évad képviselt állítólag feszültségkeltés címén. Igen, tényleg keltette a feszültséget, de izgalom helyett inkább az idegesség és a düh volt jellemző…
Az első dolog, ami kiverte a biztosítékot, a Michonne felbukkanása a börtönnél és hogy olyan sikeresen írták meg a karakterét, hogy még csak véletlenül se pofázta el, hogy 1. Andrea él és a városban van, 2. Merle él és ő vitte el a párocskát. Mert, hogy tudnia és Andrea meséi alapján (Andrea ugye mondta is Neki, hogy mindent tud róla, ergo kellett hallania neveket a volt csoportból) ismernie kellett a börtönbeli csapatot, de csak azért is visszatartotta az infot. Utálom az ilyen írói húzást, már a Lostban se szerettem, totál céltalannak tartottam. Aztán a másik kedvencem, hogy miután áttörték a kerítést és beszabadították a zombikat, akkor a börtönbeliek utána ott álltak napokig és bámultak a zombikra ahelyett, hogy kimentek volna rendet vágni közöttük. Ugyan, Michonne egymaga le tudta volna vágni a brancsot kis pihenésekkel, nem igazán értettem, hogy miért nem tették.
Aztán Rickbe is kb annyi értelem szorult, mint a körülöttük kószáló zombikba. Ez a folyamatos huzavona, hogy akkor most BadAss lesz és feláldoz bárkit a többség érdekében, vagy inkább próbál más megoldást kitalálni totál szar volt, inkább idegesítő, mint drámai. Akkor már sokkal komolyabb volt Carl folyamatos változása és érése, ami az utcsó részben csúcsosodott ki, nah az mondjuk tetszett meg a magyarázat is amit adott rá, azt frankón felépítették.
A másik ami tetszett, az Andrea karaktere, és akármennyire is irritáló volt sokszor, illetve az írók se tudtak vele mit kezdeni, plusz a szappan, de mégis hihetőbb volt az ő küzdelme, mint Rickké, viszont a halála az megint akkora balfaszság volt. 2 résszel korábban 3-4 zombit lenyomott egy szál késsel, miközben még le is fogták, most meg eggyel nem bírt el pedig kiszabadította magát, kicsit hihetetlen, de nyílván kellett a katartikus halál a végére. Mondjuk akkor már inkább Rick mehetett volna, valahogy sokkal inkább idegesített.
Szóval valahogy nem vagyok elégedett, innentől egyedül Carl fejlődése érdekel egy kicsit is, illetve Michonne-t jó látni, ahogy kaszabol, de kiesett a sorozat a nagyon várós státuszból… :S

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz