login |

Deception: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is?

2013. 04. 04. 14:55 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: 2012/13, 2012/13 finálék, kritika,

Vannak sorozatok, amik esetében pár rész kihagyás nem jelent nagy törést a néző számára, simán vissza lehet kapcsolódni, vagy a részek eleji emlékeztető szegmenssel, vagy az írók által rutinosan beszúrt visszautalások segítségével. A Deception nem ilyen volt, így hiába néztem az évadzáró 1×11-et, hogy véleményezzem a részt, passzolom a lényegi kritizálást, inkább csak kamukibeszélő a poszt, hogy a kommentben lehessen évadot értékelni, mert tippre akadtak olyanok, akik kitartottak a sorozat mellett.

Azért annyit elmondnák a zárásról, hogy a készítők ígérete szerint (elvileg!) kiderült, hogy ki a gyilkos, de még véletlenül se higgye bárki azt, hogy a befejezés lezárást tartalmaz – nem került volna semmibe elkapni az illetőt, de mivel még nem tudni 100%-ra, hogy elkaszálják a Deception-t, ezért a készítők sem akartak kockáztatni.

A pilot után egyébként szokásaimtól eltérve nem néztem meg a 2-3. részt, hogy azok alapján döntsek a Deception-ről, valahogy éreztem, hogy a színtelen karakterek miatt számomra nem ez a sorozat lesz az új Revenge. És sajnos a finálé közben is ezek a gondolatok motoszkáltak benne, számomra itt elcsúszott a sorozat, szóval egy cseppet sem bántam meg, hogy nem folytattam. Majd megmondjátok, hogy a közbülső részek mennyire voltak jók (vagy nem jók), nekem ebből a pár részből túl erős volt a szappanhatás, nem bántam meg a kaszát.

Az évad során tehát kiderültek dolgok, bejöttek a sztoriba új szereplők, akik kuszálták az összképet, új disznóságokra derült fény, elvileg megtudtuk, ki a gyilkos, de előbbiek szerintem csak a klisék számát növelték, utóbbi dolog pedig igazán nem lehetett meglepetés, mert azért nem volt olyan sok karakter, hogy ne feltételezhettük volna ideig-óráig mindegyikről, hogy gyilkos. Innentől kezdve pedig már lőttek a meglepetésnek.

A tovább mögött felfedem, hogy ki rosszalkodott, ha érdekel valakit, hogy ki ölte meg Vivian Bowers-t? (A 2. évad az ő elkapásáról, törvény elé állításáról szólt volna.)

Szia, apu! Robert Bowers volt a lókötő.

Persze lehet azt mondani, hogy konkrétan nem derült ki, de a nyomozó is rájött, a korrupt zsaru is ezt mondta, a végén a párbeszéd is igencsak erre utalt, plusz a készítő is elmondta, hogy ki fog derülni, ki a gyilkos. A 2. évad a bizonyítási eljárásról szólna/szólt volna. Még cliffhanger is akadt a végén, elrabolták Mia-t (Wyatt).

17 hozzászólás Ne habozz!

garcon - 2013. 04. 04. 17:52

Csalódottságot érzetem az utolsó rész végén ..

stüni - 2013. 04. 04. 18:46

Mikor derül ki, hogy lesz-e 2. évad? Vagy már tutira tudjuk, hogy nem lesz?

Ladi - 2013. 04. 04. 18:50

Nekem tetszett a sorozat, remélem kap egy esély a második évad. Mellékesen a főcímzene nagyon tetszett.

LaCRossE - 2013. 04. 04. 18:52

stüni: a nézettsége alapján én nem számítanék 2. évadra

Malcolm Reed - 2013. 04. 04. 19:02

Nem volt lehengerlő, de annyira gyenge sem, hogy elkaszáljam. Egynek elment.

winnie - 2013. 04. 04. 19:56

alapjába véve egyébként én is adtam volna esélyt a sorozatnak, sokszor kell az idő a karakterek kitelesedéséhez, de manapság már a “nem rossz” és az “elég jó” kategória sem elég ahhoz, hogy bekerüljön valami a nézősök közé. így hiába lettem volna kíváncsi a felépítésére, passzolnom kellett. rövid az a 24 óra:)

zsemlye - 2013. 04. 04. 21:54

részemről ez az új Revenge

Dor Ka - 2013. 04. 05. 08:26

számomra nem az új Revenge, a sztori nem lett volna rossz, de a karakterek nem átütőek (enyhén szólva:)). de néztem… ha lenne 2. évad, biztos visszakapcsolódnék. és a főcímzenéjét imádom (valahogy színvonalában egyáltalán nem illik össze magával a sorozattal, de önmagában nagyon megkapó:))

Thomas - 2013. 04. 05. 13:04

Én a héten álltam neki ledarálni, de nekem nagyon unalmas volt ez a nyomozgatás, a karakterek Victor Garberén kívül tényleg unalmasak, élükön a nyomozó csajjal, egyszerűen nem érdekelt a sorsuk:( A 3. rész közben hagytam abba, illetve a végére ugrottam, hogy megnézzem, ki a gyilkos:)

floo - 2013. 04. 05. 15:30

A finálé nagy csalódás volt, kár érte…

2 dolog ami tetszett a sorozattal kapcsolatban:
1, zene. Ezen a linken hallgatható, nekem nagyon bejött (http://office.evolutionmusicpartners.com/onepage/470893b0b1ff2a568011397b722a07d7)
2, Wes Brown. Nálam mindenképp az eyecandy-szavazás győztese :D

Lemoni - 2013. 04. 05. 15:47

Wes Brownt észre sem vettem a True Blood-ban, a Hart of Dixie-ben már igen, de sajnos a Deception annyira gyenge volt, hogy még ő sem tudott megtartani nézőnek.

bernispecial - 2013. 04. 10. 10:02

Én imádtam és nagyon sajnálnám ha nem lenne következő évad.
A zenéért pedig oda voltam… :D
Hátha adnak neki egy rendes lezárást. Annyit azért megérdemelne!

winnie - 2013. 04. 10. 10:41

ha lesz is folytatás, akkor az szerintem nem lezárás lesz, hiszen akkor is az lesz a tervük, hogy folytassák, ergó akkor is nyitva hagyják a végét.

Raisen - 2013. 06. 15. 10:55

Most kezdtem csak el nézni így utólag és 3 nap alatt végig is vittem…

szerintem jó kis sorozat volt ez. nagyon sajnálom, hogy elkaszálták, igazán végigvihették volna. MI ez hogy 11 részes? ok hogy kaszálták, de ált egy sorozat 12 részes. Egy plusz részt igazán csinálhattak volna neki… simán le lehetett volna zárni normálisan.

lett volna még benne potenciál.

winnie - 2013. 06. 15. 11:11

13 az alap. Itt ennyi fert bele, idokozben visszavettek 2 reszt. De ha tobb van, akkor sem zarjak le, hiszen a keszitok celja az volt, hogy folytatodjon. A kasza hire utan meg mar eselytelen osszeszedni a kozremukodoket, raadasul annak nem biztos, hogy van ertelme, hogy az eredetileg tervezett befejezes helyett kitalaljanak valami veletlenszerut, amivel 1 reszben le lehet zarni.

Raisen - 2013. 06. 22. 13:23

szerintem meg lehetett volna csinálni úgy is hogy a végén nem rabolják el a lányt és akkor kb jól lezárt is lehetne.
Mindenesetre kár érte, nekem tetszett.

Elamy - 2015. 05. 07. 18:54

A durva az, hogy alig emlékszem a sorozatra, a színészekre, a karakterek nevére, annyira semmilyen az egész.
A 140 cm mély beépített rendőrcsaj karakterét meg még mindig nem tudtam feldolgozni. Mellesleg a színésznő már az első évad alatt nem tudom mit csinált magával, de az évad közepe felé már borzalmasan nézett ki. Tetovált szemöldök, felkapott vagy 8 kilót is, hirtelen az amúgy sem aprócska fenekére, nem mondom melle is lett rendesen, de a rendőrök nem így néznek ki, szerintem. De lehet tévedek.
Na de az arca…meg a tetoválások…szörnyű.

A többiek valahogy nem tudom, vagy nem tudták jól hozni a karaktert, vagy annyira semmilyen mindegyik, hogy egyszerűen kimegy az ember fejéből és észre sem veszi, hogy nem látta a következő részt, vagyis már vagy fél éve semmi hír a sorozatról. Ez nem túl jó.
Ezek szerint kaszát kapott? Nem bánom. Egy unalmasabb pillanatomban véletlen eszembe jutott, hogy volt egy ilyen sorozat is. Nem kár érte.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz