login |

Californication: vége a 6. évadnak

2013. 04. 08. 16:00 - Írta: human

54 hozzászólás | kategória: kritika,

Az a helyzet, hogy nem véletlenül csúszott ez a poszt vagy egy hetet. A Californication manapság már maximum megszokásból nézett, nem annyira jó sorozat, s bár van pár vicces pillanata, de az átlaga nem elég erős.

Például itt van ez a 6. évad, amiben többször is előkerült a 2. szezon legjobb szereplője. Ebben az volt a vicces, hogy ugye akkor Moody egy rocksztárt követett, neki dolgozott. Idén is azt csinálta, és a kettő közötti kontraszt valami hatalmas volt. Oké, most más volt a megbízása, de akkor is rosszul jött ki, hogy a régi időkre emlékeztettek minket.

A másik, hogy Karen. “Ó Karen, itt a fiatalabb, jobb változatod, de te vagy az igazi. A fináléig pár nő azért megráncigálja a szerszámom, hiszen tök random nem vagyunk együtt, de nem is kérted, hogy addig ne használjam ki a helyzeteket.” Ez az erőltetett különélés, hogy Moody valamennyire hihetően vadászhassa a nőket, ez tette tönkre az évadot. Hiszen Karen végig szerepel, és nem meglepő módon a megszokott irányba fordulnak a fináléban a dolgok.

Bár Hank beszürkült kicsit, és a kísért rocksztár nagyon erőltetett volt, bár az is lehet, hogy meglepően élethű, illúzióromboló, de a mellékszereplők sem húzták ki a Californicationt a bajból. Ez az egész She-ness, feminizmus szál bántóan bárgyún kezelte a nemi helyzetet. Az egyedüli, aki egész évben jól sodródott, az Charlie volt. Bár ő is kapott idióta melléktörténeteket, de valahogy mégis szórakoztatta az embert. Na jó, el kell ismernem, Moody-nak is volt pár vicces megmozdulása. Ezért is jutottam el a 12. rész végére.

Igazából az első 6-7. rész, amikor még nem nyomtatták az érzelmeket 110%-kal, egész jó volt. Aztán jött a lejtmenet, ami egy nagyon nem meglepő fináléban teljesedett ki. Olyan 5/10 a szezon, de szinte biztos, hogy a következő évadot is kipörgetem.

54 hozzászólás Ne habozz!

Anthony - 2013. 04. 08. 16:21

Hát ez gáz.
Végignézni az egész évadot (sorozatot?) tudván, hogy mindig ugyanott kötnek ki. Annyi volt a változatosság, hogy Maggie Grace volt talán az egyetlen igazi contender, és jó lett volna ha maradna még (már csak az eyecandy faktor miatt is). Olyan szomorúan szép részt tettek le a végére (bár inkább röhögtem volna ha lehet), de összességében valóban önismétlést láthatunk. Kíváncsi vagyok meddig tervezik húzni még.

deus - 2013. 04. 08. 16:24

Szerintem jó ez. Nincs már olyan svungja, mint az első évadoknak, de történnek a dolgok és néhol vidám, néhol elgondolkodtató.
Karent alakító színésznő meg jó nő. Főleg, hogy angol, IRL 3 gyermek édesanyja és nagyon jól tartja magát még ezek után is. ;)

LSL1337 - 2013. 04. 08. 16:25

5/10 nagyon erős. Nem annyira király mint az első pár évad, de 1000x előbb megnézem hétfőn mint pl a walking dead-et. Feeling legalább annyira fontos, pláne hogy már nincs Entourage. Csak az olyan 0 scene, hogy “porshe-val odamegy reptérre a magángéphez a szőkével”
jó ez még

kiwagyok - 2013. 04. 08. 16:27

Sokallom az 5 pontot.:-)
Már semmilyen sztori vagy szál nincs benne. Arról szólt az egész évad hogy a ‘szopás’ szó hányszor tud elhangozni egy részben. Régen is a szex volt a lényeg, de emellett volt valami történet is, már nincs. Tényleg csak megszokásból lehet nézni.

KG - 2013. 04. 08. 16:29

nagyon gyenge, ma néztem meg a finálét de szerintem a következő évadot már nem kezdem el.
nevetséges, hogy az egész kábé 4-5 részes loopokról szól. hank és karen összejönnének, hank elbassza, önpusztít, rájön, hogy csak karennel tud együttélni, karen dühös, karen megbocsát, hank és karen összejönnének… scrub, rinse, repeat. kurvára gáz és unalmas már.

nyszab - 2013. 04. 08. 16:33

Szerintem nagyon jó volt. Az első pár rész lett szerintem kicsit gyengébb, aztán nagyon jó volt végig. Voltak hullámzások, de sok jó pillanat volt. Nekem nagyon tetszett.

ooo - 2013. 04. 08. 16:35

Pedig titokban már kezdtem bízni abban, hogy Faith-szel elmennek turnézni, és akkor megvan a következő évad: Faith, Atticus, Hank.
Nagyon tetszett az évad második fele, Mansontól kezdve Batesig, simán hozott 7 pontokat. És ami külön tetszett, hogy nem kefélte végig az összes női szereplőt, hanem végre megállapodni látszott egy nő mellett. És ekkor jött az utolsó rész, ami mindent tönkretett…
Pedig most, hogy Becca lelépett, tényleg azt sugallta az epizód, hogy csak a lányuk kötötte össze őket és nincs már jövőjük.

Pidu - 2013. 04. 08. 16:41

Nagyon gyér évad volt, egyedül az öreg Lou feltűnése villanyozott fel. Karen és Hank, se veled se nélküled szituációja rohadtul unalmas már…

DVM - 2013. 04. 08. 16:41

Ahogy a kibeszélőben írtam, ez a tehetetlen egy helyben toporgás szülte meg nálam a kaszát. Minden karaktert kiforgattak, önmaguk paródiájává váltak (különösen Marcy és Charlie), illetve ugyanabba a körbe zárult be, mint eddig minden évad: jajj Karen.
Jajj Californication.

Zirowe - 2013. 04. 08. 16:42

A bárgyú a legtalálóbb szó erre az egészre.

A sorozat rég megrekedt és már nem tud semmi újat mutatni.
“Jaj Karen, te vagy a szívszerelmem, de azért folyamatosan félrek*rok.”

Erőltetett helyzetek és tanulság nélküli önpusztítás, továbbá a sorozat már nem tudom hány évad óta egy helyben toporog, semmi haladás nincs (max, hogy Charlie végre visszakapta törpilláját és talán a következő évadban már nem lesz Becca, remélhetőleg), semmi tanulság, csak pia, szex és drog.

A shenis-es dologtól majdnem agyf*szt kaptam, annyira ostoba szál volt.

Hogy a rocksztár özvegyéről ne is beszéljek.

Megszokásból néztem, de idén majdnem nyomtam egy cancelt.
Csak az tart még itt, hogy ha eddig néztem, akkor talán a végéig is kibírom, mert egy minimálisan érdekel majd ennek a kuszaságnak a lezárása, ha lesz egyáltalán.

Leadfoot - 2013. 04. 08. 16:43

Én még akkor is maximálisan kitartottam a Californication mellett, mikor már sokan erősen kritizálták. Még az 5. évadot is egészen jónak tartottam, bár ott egy picit már fogyott a lendületből.

De ez a hatodik… Most mondom azt, hogy sorozatfinálénak TÖKÉLETES lett volna, mikor a 4. évad végén Cant’t always get what you want, aztán Hank beleautózik a naplementébe. Ott kellett volna véget vetni a dolognak, és akkor megmarad a legenda, egy viszonylag rövid, de annál ütősebb sorozat emléke.

Idén a készítők fájdalmasan nem tudtak semmit se kezdeni se a történettel, se a szereplőkkel (egyikkel se). Korábbi évadok újra felböfögött ötletei ismételgették egymást. Rémes volt.
Atticus karaktere igazi görbe tükör helyett kínos karikírozás volt (pedig az őt játszó Tim Minchin nem tűnik rossz színésznek), Marilyn Manson sztoriba erőltetése maga volt az elkeseredett kapálózás, a színészkedést meg ne erőltesse, ha egy mód van rá.

És ha már színészkedés: Maggie Grace eyecandy-nek lehet, hogy jó volt, de bántóan semmilyen színész. Hála a magasságosnak idejében elvetették a spinoff tervét az ő főszereplésével.

A fentiek ellenére még mindig szeretem a sorozatot, vannak jó pillanatai (főleg a keserédes-melankolikus részletek, amiből kaptunk a mostani évadfináléban is), a képi világ és a zenék már ismerősek, de változatlanul egyedi hangulatot adnak a Californicationnek, Duchovny, Evan Handler, Pamela Adlon és Natacha McElhone pedig – szerintem – nagyon jó színészek, és remélem, hogy valami újítás még menni fog.

koka - 2013. 04. 08. 16:59

Hanknek el kellett volna mennie a turnéra. Pont. Az írók nemcsak, hogy tanácstalanok a történetet illetően, de tökük sincs ahhoz, hogy meglépjenek valami újat.
Sajnos így nálam mélyrepülés :(

ejha - 2013. 04. 08. 17:20

Az utolso beszolas azert jo volt, szerintem a het idezete lesz:

“az orgazmus enyhiti a szivfajdalmakat, komoly kutatast vegeztem a temaban” -Atticus Fetch

ez nagyon nagy volt, szerintem.

paranoid android - 2013. 04. 08. 17:22

Szerintem pont az évad eleje muzsikált gyengébben. Miután erősödött a Faith-szál sokkal jobb lett az évad. És Maggie Grace igenis baromi jól hozta a karaktert. Voltak gyengébb pillanatok most is, és az évad lezárása frusztráló az egy helyben toporgás egyre inkább erősödő érzete miatt, de az előző évadnál sokkal jobb volt ez.

Llew - 2013. 04. 08. 17:27

Ennyire nem húznám le, de tényleg önismétlő és nem túl erős évad volt, ugyan akkor még így is erősen verte az előzőt.

Nella - 2013. 04. 08. 17:34

4 évad láttam ebből a sorozatból. Kedvet most sem kaptam arra, hogy bepótoljam a lemaradásomat. Talán, egyszer.

idioty - 2013. 04. 08. 17:37

Nekem tetszett. Bár a “fő” szál már engem sem érdekel… Karen kapja be! Ő az aki nem tudja mit akar. Én nagyon drukkoltam, hogy “Penny lane”-nel, azaz Faith-tel összejöjjön neki, és éljenek boldogan.
Becca-val meg egyenesen nem tudtak ebben az évadban mit kezdeni.
De azért nekem összességében tetszett. Az a sok hülyeség, amit csinálnak, én sokat röhögök rajtuk.

danNN - 2013. 04. 08. 17:40

3/10 és egy kasza. Figyelem majd a kritikákat azért és megújulás esetén jövök vissza.

imi - 2013. 04. 08. 17:49

tényleg elég szar volt a vége.
és el van írva a cím.

dionysos - 2013. 04. 08. 17:49

Az évad közepe volt jó. Az első fele, mikor Hank rehabon volt, az nem sikeredett túl jóra. A végét is elcseszték az említett okok miatt. A közepe viszont jobb lett szerintem, mint az előző évad.
Az a legnagyobb baj, hogy a sorozatból teljesen kiveszett az “életérzés”. Az első két évad nagyszerűen hozta a ’70/’80-as évek rock-érzését, a Los Angeles-Las Vegas vonalat. Ahogy Eddie Nero fogalmazott a negyedik évadban: “Hank is the last American hero”.
Na, pont ez az, ami mostanra kiveszett Hank karakteréből, és az egész sorozatból. Ennek az életérzésnek mostanra csak a paródiája maradt meg. Hank világbölcsességeinek már nincs tartalma, a helyzeteket nem tudja rendesen kezelni. Már nincs meg benne a cowboy-mentalitás.
Én pedig már kezdem unni, hogy 3-4 éve nem kapom vissza a megszokott színvonalat. Azóta csak egy pozitív dolog történt: kiírták Mia-t. Arra viszont nem fogadnék, hogy Becca is eltűnik. A következő évad valószínűleg úgy fog kezdődni, hogy Hank a repülőtéren várja a lányát, majd megkérdezi, hogy “Na, milyen volt Európa?”.
Ceterum censeo, a Hank-Charlie jeleneteket triplázni kellene.

Zsolt - 2013. 04. 08. 17:58

Nekem olyan érzésem volt, mintha a rendező nem is tudná, hogy mit akar a sorozattól… A nézettség jó, így nem lehet abba hagyni… A sorozat végének annak kell lennie, hogy Karen és Hank újra örökre együtt, így Karennek maradnia kell, és ezzel nagyon sokat veszít a sorozat ,abból a stílusból amiért megszerettük.
Ez évad pozitívuma egyértelműen Charlie.
Én azonban az első résztől kezdve beleszerettem ebbe a sorozatba, így soha nem engedem el!
MADAFAKAAA:)

Jacques - 2013. 04. 08. 18:00

nekem egy erős 4/10 az egész évad, de ezt is csak Halamita remek fordításai hozták fel erre a szintre. Az évadzáró nagyon gyenge volt. Faith igazán megmutathatta volna legalább a cicijét, ha már a Californication-ben játszott, igaz, nincs valami nagy neki. :)

Van egy olyan sejtésem, hogy a következő évad ott fog kezdődni, ahol ez véget ért. Hank bekopog az ajtón Karen kinyitja neki egy szál köntösben és az a f*sz(i) fog odasétálni, akivel Karen a bulin lek*féltette magát. :)

Hank összeomlik és újból végigd*gja fél háliwúdot, s felporszívózza a kokainmezőket. :D

jackbauer - 2013. 04. 08. 18:07

Ha az írók igazán tökösek, akkor azt csinálják, hogy belép Hank és ott találja Karent holtan… Ő meg visszamegy a turnéra és kapunk egy fasza évadot. Mert abban még bőven van 1 évadnyi hogy mennek városról városra :D

mosolylany - 2013. 04. 08. 18:22

nekem tetszett az évad, viszont ez a Karen-szál már nagyon erőltetett… ki kellene írni az egész nőt a sorozatból :D :D

cyborgwings - 2013. 04. 08. 18:29

nem, nem, nem. ráadásul én a 4. évadot végig sem néztem, mégis valahogy visszakeveredtem az előzőre, ami szintén egy nagy “nem” volt. a mostani így a vége felé már egész jóra sikeredett, csak az utolsó jelenettel betették esmént a kaput. legalább egy teljes évadot adtak volna ennek a szerencsétlen f.sznak egy másik nővel (aki ráadásul egészen remek karakter), távol karentől. de persze azt nem lehet. csak azt nem értem, miért.
a szezon legnagyobb pozitívuma lew ashby előkotrása volt, nagyon csíptem a karakterét annak idején és az ő kiírását még annál is jobban sajnálom azóta is, mint ezt az egész szájbatekert karen-macerát.

ugyan van rá válaszom, hogy mégis minek nézem, de logika az nincs benne, úgyhogy ne firtassuk inkább.

m76 - 2013. 04. 08. 18:40

A finálé remek is volt, de ugyanakkor undorító unalmas önismétlés és egyhelyben topogás az egész. Kb a 2. évad vége óta nem érdekel Karen, és rohadtul ki kellett volna írni a sorozatból, legalábbis ezt a szálat, hogy folyamatosan azzal van vége az évadnak, hogy jajjdemégiskarenazigazi. Ocsmány undorító unalmas. A kalendáriumban sincs épeszű ember aki 6 évig kajtatna egy nő után.

Maggie Grace-nek meg külön dícséret jár, mert egy nagyon más oldalát mutatta mint amit eddig láttam, úgy látszik mégis tud színészkedni, még akkor is elismerem, ha eyecandy oldalról nem éppen az esetem.

julcsi - 2013. 04. 08. 19:15

voltak jó dumák, mint mindig, de én is már csak megszokásból pörgetem.

Maggie meg csillagos ötös nőci!

JimmyL - 2013. 04. 08. 19:19

Biztos velem van a baj, de imadtam az idei evadot. Sokkal jobban mint az elozo 2-ot.

elkon - 2013. 04. 08. 19:41

Nem tudok egyetérteni.

Egyfelől kellemes évad volt, másfelől meg Atticus szerintem az egyik legjobb mellékszereplő, aki a sorozatban feltűnt eddig. Nekem nagyon bejött az énekes/komikus srác játéka.

Másfelől meg paranoid android írt a kibeszélőbe egy elég szép gondolatmenetet, amit érdemes elolvasni.

“Írjátok páran, hogy aki azt akarja, hogy tűnjön el a képből Karen, nem érti a sorozatot, vagy Hanket. És természetes, hogy mindig visszatér hozzá. De sokat számít a személyes tapasztalat, ill. hogy az ember hogyan látja a világot, ahhoz, hogy miképp érzékeli a sorozat egészén végighúzódó elvont gondolati témát. Szerintem épphogy nem arról szól, hogy “Mindenki találkozik egyszer a maga Karen-jével”, és nem szabad elereszteni, mert ő jelenti a végső és tökéletes boldogságot. Ez nem a How I met your mother, és végső boldogság nem létezik az életben. Számomra éppen arról a vitáról szól a sorozat, ami most az évadzáró álomjelenetében is feltűnt: Ragaszkodunk-e az “igazi” a “nagy ő” ideájához, abban a reményben, hogy most végre összejön, vagy továbblépünk, megkockáztatva, hogy később megbánjuk a döntésünket. És épp azért, mert Hank minden egyes alkalommal az első opciót választja, olyan érzésem van, mintha egy ördögi mókuskerékben lenne Hank, és vele együtt a néző is, mert nem meri bevallani magának, hogy az egész kapcsolata Karennel már rég nem a szerelemről szól, hanem az önbecsapásról. Hank már nem Karenbe, hanem a kettőjük tökéletes életének gondolatába szerelmes. Reményt ad neki, hogy van hova visszatérnie, hogy nem egyedül bolyong a világban. Ez szép és fennkölt, csak hazugság. Szóval számomra az lenne a boldog vég, ha végre belátná ezt Hank, lemondana Karenről, és otthagyná ezt a szélmalomharcot. Persze keserédes happy ending, de akkor is.”

vamivan - 2013. 04. 08. 19:45

ebben az évadban, ahogy már az előzőekben is, volt 2-3 rész, ami viszonylag jó volt, a többi kalap szar. az ember az első 2-3 részt megszokásból megnézi, egy jó rész után bentragad, amikor megint kaszálná, akkor meg már kihúzza a fináléig, de ez az egész történet most már egyre jobban kasza-gyanús, én magam akkor néztem mindig meg, ha már minden más 20 perceset letoltam, és nincs 40 percesre időm. és nem csak a történet, ami kifogyott a lendületből, szépen lassan elérték, hogy Becca, Karen, Marcy, Charlie sőt (főleg ezzel a befejezéssel) Hank is antipatikus legyen, így meg nehéz. és nehéz olyan sztorivezetést elképzelni, ami kihúzná ebből a katyvaszból. azt hiszem, személy szerint ha a következő az utolsó lesz, akkor már végigküzdöm, de ha úgy mennek neki a hetediknek, hogy még egy nyolcadikra is van esély, hát annyi felesleges időm nincs, annyira nem izgat, hogy mi lesz a vége (pláne ha a sorozat végét is úgy el fogják kúrni, mint a hatodik, és amúgy több másik végét is)

hajnal - 2013. 04. 08. 20:12

Nem véletlenül kaszáltam el még az évad elején..:( Egyszer még azért lehet ledarálom, de nem hiszem hogy bármi maradandót fog okozni.

dekó - 2013. 04. 08. 20:48

Sajnos az első évad után kellett volna abbahagyni. Azóta izzadságszagú az egész, és ahogy telik az idő egyre inkább. Bár meg kell mondanom nekem az előző évad meg ez már jobban tetszett, de ez a mostani, a világon semmiről nem szólt. Pont ott tartanak a szereplők mint az elején, és ez elég szomorú.

Valacky - 2013. 04. 08. 20:57

Nekem tetszett. Lehet azért, mert az első pár ténylegesen jó évadot már rég láttam, és nem emlékszek rá, hogy mennyivel jobb volt, vagy mert az előző évad nagyon nem tetszett, de összességében tényleg tetszett.
Volt tényleg pár felesleges szál, meg Karen-t tényleg elég rosszul kezelték, de legalább Becca nem olyan idegesítő karakter volt, mint az előző 5 évad során bármikor.

JackPackage - 2013. 04. 08. 21:57

Tavaly kaszáltam, rohadtul unalmas volt már ugyanaz a szenvedés, nem halad semmilyen irányba a lényeg. Ez a sorozat max 3 évadra kihúzva volt poén meg feelgood, a többire nem maradt ötlet.

Laci - 2013. 04. 08. 23:13

Nekem leginkább az előbb említett “feelgod” érzés hiányzott. Ez az ami a leginkább kiveszett a sorozatból. Hank-Karen kapcsolatot szerintem mindenki érti, csak már mindenki unja, nem is emlékszem ebben az évadban hányszor fejezték be a kettőjük jelenetével a részt, de mindig csak ugyanolyan (nekem már szánalmas) volt. Ennek ellenére lesz egy évben 12×20 percem rá.

Jackbauer - 2013. 04. 08. 23:17

Basszátok meg, miért kéne haladnia bárhova is. ez az a sorozat amit csak nézni kell, mert egyszerűen kikapcsol és a rock and roll világába varázsolja az embert. Ha lenne még 10 évad azt is ugyanúgy tűkön ülve várnám.

winnie - 2013. 04. 08. 23:25

szerinted, ha az embert kikapcsolná, akkor panaszkodna ennyi ember? nyilván mindenkinek mások az igényei. a tieiddel találkozik a sorozat, máséval pedig már nem. azon ne akadj ki, hogy nem mindenki ugyanolyan, mint te. sőt, ennek örülni kéne:)

tussilagofarfara - 2013. 04. 09. 01:16

2 rész után kuka lett ez az évad (is) nálam, nem is érdekel, főleg azok után, amiket itt olvasok.

Tomi - 2013. 04. 09. 07:59

Én kaszáltam az első a 6×01-nél. Lehet, hogy nyáron bepótolom, ha nagyon unatkoznék, bár akkor inkább egy újjal próbálkozom. Az első négy évad nagyon király volt, de már az öt sem jött be annyira. Ez meg….

bëiz - 2013. 04. 09. 08:51

Én leálltam valahogy jelen évad 8. része környékén. Az az eset történt, hogy nem akartam cancelt nyomni, csak éppen kedvem sincs az új részhez, így hát leszedtem, betáraztam, de mindig volt más/jobb amit nézzek.

Poénok már nem nagyon akadnak, Hank Amerika utolsó hőséből egy szánalmas kapuzárás pánikkal küzdő középkorú alkeszá vedlett, Runkle évad eleji melegkalandja erőltett volt és roppant unalmas, Beccától és Karentől hányok, a sheness vagy hogy írjuk száltól egyenesen lúdbőröztem, ez a rocksztár majom, akinek a nevére sem emlékszem labdába sem rúg pl. Ashby mellett, a múzsa csaj meg – de javítsatok ki ha tévedek – semmit nem csinált, csak nézett, meg vigyorgott, de az nem derült ki, hogy mitől is olyan nagy karakter ő, hogy hatással legyen a “művészekre”.

A mélypont talán a halott rocksztár özvegye volt végig, tőle csak a szemöldököm ráncoltam, pedig biztos marha viccesnek szánták.

Ja és a legnagyobb gáz, hogy a rehab téma hatalmas ziccer lehetett volna, de pofátlanul elb*szták és megkurtították azt is.

Régen volt egy-két zseniális rész a sok 6-os epizód között, most még egy árva 6-osat sem tudok mondani.

Hank Mooldie - 2013. 04. 09. 10:03

Hát igen, hasonlóan látom én is a sorozat helyzetét, mint akik kritikusan állnak hozzá, de már olyan junkie vagyok, hogy nem tudok leállni vele…

Az előző évad végén kilátásba helyeztem egy kaszát arra az esetre, ha Hank (és az írócsapat) megint nem tud továbblépni a “se vele, se nélküle” Karen-körtáncból és lőn, de gyarló módon nem tudok továbblépni én sem. :)

Sajnos Moody-ból/Duchovny-ból és hiányzik már a régi tűz, kicsit apatikus, kicsit szarok bele, de a human által említett ó, Karen (amíg együtt vannak, csakveled és örök hűség, de ha különválnak, már csúszik is bele az első szembe jövő pinába) motívum egyre elcsépeltebb és számomra hiteltelen is. Ráadásul az évad vége igazi falkaparós “nemárbaz’meg” utóérzést hagy, mert a tengerparti jelenet a házibuli után, amelyben Hank és Karen végre kimondják ezeket a dolgokat, hozhatott volna feloldást vagy elindulhatott volna Hank és a sztori is egy új irányba (lásd turnézás) és a végéig ott volt a remény, hogy majd most végre történik valami, de nem…

És most jöhet az olcsó, teljesen kiszámítható fordulat, hogy Karennél egy pasas nyit ajtót, Hank meg bebaszik, beszív és ki tudja kinek az ágyában ébred, aztán megy Charlie-hoz, ellődörgi a fél évadot, aztán kap valami megbízást, mert pénz nélkül nehezen lehet élni a rocksztár életet és a végén megint megpróbálja visszaszerezni Karent…

Same old, same old, de közben lesz 2-3 kiemelkedő pillanat és a magamfajta junkie ezért marad, kivárja. Kapinosnak lehet egy elérhetetlen múzsája, ahogy Hank szájába is adták, hogy minden róla vagy neki szól, de ha így látják a szerelmet, az szomorú. A sorozat egyébként remek fordítója, Halamita írta az egyik blogjában, hogy a felnőttebb korosztály a saját életének és kapcsolatrendszerének problémáit látja viszont, de pont azt gondolná az ember, hogy Moody korosztálya már eljut odáig, hogy ez a folytonos erőlködés, erőltetés már nem a szerelem, ez valami kapaszkodás valamibe, ragaszkodás valamihez. De Hank megint nem tudott továbblépni, pedig ezúttal lett volna kivel. Kár az újabb kihagyott ziccerért…

banditooo - 2013. 04. 09. 10:16

Ez a sorozat már csak megszokás mondjuk nálam 4.évad volt mélypont azóta folyamatosan jobb lett az én véleményem szerint 5.évad volt már talán 2 rész ami tetszett a 6.évad már 3 szóval nálam javul csak sajna +1részel minden évad :(
A 1-2.évad az valami zseniális volt, már 3.évadban kezdődőt a lejtmenet amikor 3.évadból csak 6-7 rész tetszett az évadból…
Ki tudja hogy ez 6.évad nézettség jónak vagy rossznak számít?

Ritkán jutok oda hogy ezt mondom, de jó lenne a 7.évaddal befejezni és esetleg Duchovny egy másik sorozatban látni mert látszik hogy elfáradt a sorozat már elég régen!

winnie - 2013. 04. 09. 10:30

” Ki tudja hogy ez 6.évad nézettség jónak vagy rossznak számít?”

közepesnek. elfogadhatónak.

fm! - 2013. 04. 09. 11:40

Nekem a legnagyobb élmény a Metallica szám volt az egyik évad végén ill. a youtube-on a csomó “californication brought me here” comment… :)
Ezzel el is mondtam mindent a jelenlegi évadról. :)

banditooo - 2013. 04. 09. 12:23

Köszönöm a választ! ^^

cyborgwings - 2013. 04. 09. 13:30

mondjuk bëizzel egyetértek annyiban faith karakterét illetően, hogy egyedül az utolsó két rész mentette meg, mert amúgy valóban hatalmas nulla volt, amit mutattak belőle, és tény, hogy igazából még ekkor sem tudtuk meg, hogy mégis mitől annyira nagyon különleges ő, de azért sokat hozzátett az a családlátogatás és a turnébuszos jelenet. bennem ezek maradtak meg és ez alapján mondom, hogy baromi jó húzás lett volna ráépíteni a következő évadot ahelyett, hogy megint ez a kib.szott karen után ácsingózás kezdődik elölről.

dapp - 2013. 04. 09. 18:05

Összességében voltak zavaró tényezők, de két elem kapcsán erre az évadra is emlékezni fogok.

1. Egy évadnak nem árt, ha van benne Lew Ashbey.

2. Egy hosszú Hank mondat, amit sokszor visszapörgettem, és nevettem rajta, a 2. részben az “És te, Hank?
Hogy érzed magad?” kérdésre adott válasz.

Jacques - 2013. 04. 12. 01:12

Hogy Faith mitől volt olyan különleges? A mézédes p*ncijától és a porszívó szájától. :) Nem esett le? Pedig elmondták hogy grupie volt. :)

cyborgwings - 2013. 04. 12. 11:55

gyanítom, hogy ilyenből akadt még rajta kívül is pár, de kösz a felvilágosítást.

LX - 2013. 04. 15. 13:10

Kár ezért a Faith karakterért. No nem azért amit sikerült kibontani belőle, a bennemaradt potenciált sajnálom.
A biblia-lapos jointsodrásnál határozottan reménykedtem hogy ejj, micsoda áthallásos, szépen vésett komikum, ám ezzel – és a családi látogatással, ami szintén csak a karakter felszínzajához veteve volt jó – kihűlt benne a hitem. Faithből egy egydimenziós végtelen ciklust csináltak.

Lew Ashbey-t akarok. Akár az ikertestvérét is. Abban a karakterben volt annyi szufla hogy teljes részeket vitt volna el a hátán, ha kellett volna. (Akkoriban még nem kellett.)

Úgy gondolom a következő lesz a lezáró évad. Remélem szép temetést rendeznek egykori kedvenc sorozatomnak…

bélabá' - 2013. 05. 01. 17:07

az előző évadot is csak épphogy végigszenvedtem, most pedig 2 rész után ment a kasza. inkább megnézem az első 2 évadot szuahéli szinkronnal, akkor legalább tanulok is valamit.

arrivederci

vegafarkas - 2013. 09. 10. 00:07

Különvélemény…látom 99%-ban kaszáltátok a sorozatot vagy unalomból nézitek…Ezt is lehet…Nekem speciel tetszett és röhögni is tudtam nagyokat! Azt adom, h Caren már néha nekem is az agyamra megy…,de ez California… és nem az élet…:)Ráakadnak egy szögre és azon pörögnek! Persze az életben nem gyakori, h valaki ennyi ideig fusson egy szekér után…, de Hank ettől Hank! és nem kizárt , h én is évekig futnék a nejem után, ez nem ésszerűség kérdése hanem ilyen a holtodiglan-holtomiglan nagy érzése! :)

peet - 2014. 04. 07. 19:37

Látom, ti hogy vagytok vele, de én kifejezetten imádtam a hatodik évadot, bár gondolom ebben nagy szerepe volt Faith-nek. 5 szezonon át drukkoltam hardcore Hanknek és Karennek, de legszívesebben falhoz vágtam volna valamit a hatodik évad fináléja után.

vargatom - 2014. 04. 15. 02:20

Hehe.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz