login |

The Voice US: kezdett a 4. évad – írta Pheeter

2013. 04. 10. 18:00 - Írta: vendegblogger

36 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Pár hete megkezdte tavaszi menetelését Amerika (most már tényleg) kedvenc énekes tehetségkutatója  és az első részek alapján azt kell mondanom, hogy a színvonal tovább emelkedett. Pedig tavaszra két új zsűritagot kaptunk Usher és Shakira személyében, az átmenetileg(?) ezt a szezont kihagyó Christina Aguilera és Cee Lo helyett. És hogy hogyan is sikerült a váltás?

Szerintem nem csak én érzem úgy, hogy remekül, mindkét új zsűritagnak sikerült valamilyen szinten feledtetnie az elődöket, mind Usher, mind Shakira nagyon jól beilleszkedett a csapatba a két “veterán”, Adam és Blake mellé, a négyes tagjai közötti chemistry pedig az első pillanattól fogva nagyon jónak tűnik. (Elsőre ugyan kicsit megijedtem Shakira angol kiejtésétől, de be kell ismernem, hogy nagyon aranyos, és olykor vicces tudott lenni.)

Ami Ushert (“Nashville is a state”) illeti, ő telitalálat erre a szerepre, bár az első két részben kicsit visszafogottabbnak, csendesebbnek tűnt, mint a többiek. Ami egyelőre nagyon tetszik, az az állandó Justin Bieber felfedezéséért kapott zrikálás, főleg Blake részéről. Persze egy idő után ez már unalmas válhat, de itt a Blind Audition-szakaszban még pont belefér.

A show-t persze továbbra is a Blake-Adam bromance kapcsolat viszi a hátán, és ehhez pont jól illeszkedik Usher kicsit csendesebb stílusa és Shakira kicsit vagányabb személyisége. Aki pedig azt hitte volna, hogy a tavaszi új szezon indításával kizsigerelik a műsort és kifogynak a tehetségekből, azt az első részek alapján megnyugtathatom, szó sincs erről. Volt itt ikerpár (nem a magyar X-Faktor-féle…), vicces gitáros-harmonikás duó, akár a végső győzelemre is esélyes két női énekes, valamint egy-két, a kieséses szakaszra szánt pofozózsák is.

Ami számomra még mindig egy kicsit zavaró (főleg az első részben) az a versenyzők családi drámáinak erőltetése, bár ez lassan minden ilyen reality-ben előfordul, és a második részre már kevesebb jutott ebből. Persze tudom, hogy ezzel tudják elérni, hogy a versenyzők megmaradjanak a nézők fejében, de néha kicsit soknak tűnik a dolog.

Összességében tehát tetszett a 4. évad kezdése, az új összetételű zsűri egyelőre pazar, úgy néz ki a hangokból se fogytak még ki teljesen, így minden adott egy jó évadhoz. Kérdés, hogy ezek után hogyan alakulhat a zsűri, egy esetleges őszi, ötödik szezonra – gondolom az eredeti felállás visszahozása van tervbe véve, de meg merem kockáztatni, hogy sem Christina, sem Cee Lo nem hiányozna.

36 hozzászólás Ne habozz!

bernispecial - 2013. 04. 10. 18:30

Abszolút egyetértek…Jól szerepelnek az újoncok :D
Nagyon meglepődtem Shakirán. Üdítő színfolt! :D
Kellett már ez frissítés. És már az első rész után legalább három énekesbe szerettem bele! :D

Toth Tamás - 2013. 04. 10. 18:32

Én is teljesen egyetértek

JJ - 2013. 04. 10. 18:38

Én is egyetértek jót tett ez a frissítés, nem mindig sül el jól az ilyen énekes tehetség kutatóknál a zsűri csere de itt eltalálták, és már most sajnálom őket ha őszre vissza jön Ceelo és Xtina, Shakira nagy kedvencem lett :D az énekesek között is sok tehetséges van. bár számomra már van egy nagy favorit Sarah Simmons valami elképesztő, a hangja már a szám elején megfogott, aztán jött a refrén és kész voltam, napi szinten többször is visszahallgatom imádom már most :D bízom a győzelmében bár még nagyon a műsor elején járunk :D

marcilu - 2013. 04. 10. 18:53

Örülök, hogy készült vendégírás, már én is elkezdtem írni egyet, gyakorlatilag csak a zsűri kedvéért. Azért, hogy valahol leírhassam, mennyire királyok… Eddig is nagyon szerettem Blake-et és Adamet, most pedig Shakirával még ragyogóbb lett az egész. Usher sem rossz, de a kis kolumbiai mindent visz:
“He’s selling, he’s selling, he’s selling. And he’s gonna start going like this with the finger, and he’s gonna start showing his tattoos, and Usher is gonna lift his other leg…”

Az énekesek meg… hááát… majd csak lesz valami. :)

Dorc - 2013. 04. 10. 19:01

Kiemelkedően jó a zsűri teljesen egyetértek. A műsor végig feelinges.
De számomra még mindig hihetetlen ez a country őrület az usa-ban :D

Beregi Attila - 2013. 04. 10. 19:12

tökéletesen egyetértek :)) Blake meg Adam marha jó együtt :D

Dorc, mi ebben a hihetetlen? mondjuk oké, a mainstream világmédiában igazságtalanul kevés szó esik a stílusról (és nem. taylor swift nem country…:) )

trisztin - 2013. 04. 10. 19:20

Éppen most nézem a 6. részt .. megint valaki a családi drámájáról beszél… nagyon elő akarják hozni a közönségből az együttérzés-faktort… mindegy is.

Az énekesek jók,a zsűri pedig nagyon jól működik együtt… Shakira jelenléte miatt kicsit nagyobb hangsúlyt kapnak a nem angol anyanyelvűek (ill kétnyelvűek) persze,jó meg ők nagyon más stílusban énekelnek…

Összehasonlítva azonban nekem a UK új évada jobban tetszik…de nagyon várom az AUS indulását :)

afterix - 2013. 04. 10. 19:45

Köszönöm az összefoglalót, kíváncsi lennék az élő adások száma marad-e, a gyorsított eljárás? Azért azt hozzá teszem, hogy ez már a végletekig megszerkesztett futószalagon készült show-k világa, hát persze, hogy jót bohóckodik a zsűri, hiszen nincs is más, az egész blind audition-ban a bejutott énekesek szerepelnek teljes portfólióval, míg a másutt megszokott hullócsillag kerestetik részek teljesen elmaradnak, gondolom a többi tk-ban is ökörködnek, de az max. a háttérműsorokba fér bele… aha és ez a “dö hang” hát nem tom’, a produkciók eléggé vérszegényre sikeredtek, nálam egyáltalán nem volt állva tapsikolás, sem ülve pityergés, ami azért a többi tk-nál mindig bejátszik egy-két produkciónál. De ezen az összefoglalón is látszik, hogy kb. arról van szó, hogy a zsűri és Shakira milyen jó… persze az tetszik, hogy nincs annyi ferde hajlamú magamutogató, aki kiüti a döntőst és tönkrevágja a show-t (XUK), viszont azt most megtippelni a 90s alapján, hogy ki nyer, vagy ami itt úgy látszik fontosabb, hogy melyik edző nyer, az nehéz feladat, de a Team Usher eléggé biztatónak tűnik. Most már jókora búlvárt kapunk és jönnek a szupersztár segítők is, remélem ez marad az élő show-kra is és akkor tényleg elismerem, hogy ez a Show a legkúlabb mostanság, főleg ha egy-két igazi klasszis csillag is arcát adja a show-k hoz, és nem a kiégett fokozatokat tologatják a képernyőn.

pheeter - 2013. 04. 10. 19:58

@afterix

Valóban igazad van, a zsűrin van a hangsúly,ők viszik a hátukon a show-t, és a 6 Blind audition rész után szerintem a 3. évad mezőnye erősebb volt.

Ellentétben veled, szerintem Adam csapata a legerősebb, már a Battle round során a steal-ek még megváltoztathatják ezt.
Nekem Blake a kedvencem, de idénre talán nem olyan erős csapatot sikerült összehoznia, de az elmúlt 3 évadból 3-szor döntőzött, kétszer nyert is.

Itt mindig előjön a kérdés, hogy a Coach személye mennyiben befolyásolja az énekesekre kapott szavazatokat. Az előző évadban is két Blake “tanítvány” maradt a végére, és ebben nagy szerepe van annak, hogy a nézők számára szerintem Blake a legszimpatikusabb (Cee-Lo és Christina kevésbé pl.)

mmonitor - 2013. 04. 10. 20:31

@trisztin

az ausztrál is elindult már vasárnap

winnie - 2013. 04. 10. 20:54

“Éppen most nézem a 6. részt .. megint valaki a családi drámájáról beszél… nagyon elő akarják hozni a közönségből az együttérzés-faktort… mindegy is.”

nem akarnak senkiből együttérzést kihozni, mindössze ha valakinek van története, akkor azt elmesélik. ennyi. az segít, hogy ne csak annyi legyen, hogy énekel, értékel, énekel, értékel – megismertetik az embert. nyilván, aki nem annyira érdekes, annak a hátterével nem törődnek, mint ahogy az sem való képernyőre, ha valaki kiskutyákat gyilkol, de mindig meglep, ha valaki fennakad azon, ha valakinek véletlenül nem csupa pozitívum az élete.

az a legnagyobb pozitívum egy ilyen műsornak, ha sikerül plusz érzelmeket generálnia a nézőben. teljesen érthető, ha valakit hidegen hagynak az egyéni sorsok, a történetek, de akkor kár ezek létezésére teóriákat gyártani. főleg, hogy ez már 12-14 éve így működik, nem újszerű technika:)

dragon1986 - 2013. 04. 10. 20:57

@trisztin

jaja már elindult le is ment vagy 4 rész ;)

“Ami számomra még mindig egy kicsit zavaró (főleg az első részben) az a versenyzők családi drámáinak erőltetése”

nekem is ez a legzavaróbb, persze az a cél hogy az énekesek “more relatable” legyenek, így meg a normális élettörténettel lévők kicsit hátrányban szenvedhetnek.

én várom a bottle round-t egyik UK judge lesz Shakira segítője :D

@afterix

jaja jó hogy nincsenek luzerek :D én egyik előadásnál sem tettem le a hajamat, hogy a de jó, pedig elég sokat nézek, nem csak angol nyelvűt. Engem mindig a szelektáló rész köt le a legjobban :) és ha születik,egy Kelly Clarkson, Carrie Underwood közeli csillag, arról úgy is értesülök :D

dragon1986 - 2013. 04. 10. 21:03

@pheeter

valamennyire biztos közre játszik, de inkább szerintem a daltól függ a leginkább, hiába szeretik Blaket és a énekest, de ha utálják Biebert akkor a dalválasztásnál elbukhat a dolog. Mondjuk az énekes múltja is fontos szerepet játszik, pl. hogy eleve rajongói bázissal érkezik e, mint Alicia Keys háttérénekese, gondolom az énekesnő rajongói szavaztak a srácra rendesen.
Ezzel szemben egy youtube sztár nem jutott sokáig.

i - 2013. 04. 10. 21:12

Nekem leginkább az tünt fel, hogy a Christina–>Shakira váltás mennyire minőségi csere volt. Juhéj.

firebloom - 2013. 04. 10. 21:49

A christina-shakira váltás szerintem is nagyon jó volt.

Usher helyett inkább nétem volna Ceelo-t de nem gáz.

Ami nagyon zavar engem is az a versenyzők családi drámája, nem is szoktam megnézni egyből pörgetem a fellépésre.

trisztin - 2013. 04. 10. 23:15

@dragon1986 , @mmonitor köszi az infót,azt nem tudtam bejelölni a TV Calendar, de akkor már pótlom is a lemaradásomat :)))

dragon1986 - 2013. 04. 11. 07:35

trisztin: én ezt http://episodecalendar.com/calendar használom ;)

én kíváncsi leszek a lopásokra, ki-kit fog elhappolni a másik elől. :)

laza_kivi - 2013. 04. 11. 12:03

4 részt meg is néztem már. Mivel most már szimpatikusabbak a coachok. Shakira mindig is a kedvenc énekesnőm volt, Usher meg hihetetlenül jó előadó.
Mivel a korábbi évadokat nem láttam, így csak a mostani 4 rész alapján mondok véleményt.
Nekem egy kicsit sok amit néha művelnek a coachok. Főleg, hogy Adam és Blake direkt együtt fordul meg, hogy harcolhassanak, mivel van hogy azt látom, hogy csak azért fordul meg az egyik, hogy a másikat kiüsse… Főleg Adam sokszor nem hagyja befejezni a másik mondanivalóját, pedig még folytatta volna Shakira, de amikor ő beszél, akkor nem lehet… Ettől függetlenül nincs nagy bajom velük.
Shakira üde színfolt, Blake nagy részt viszi a countryénekeseket (miért lett ekkora divat újra? nem azért kérdem, mert nem szeretem, de szerintem nagyon sok van közöttük) Usher sokszor ismétli magát, Adam meg bohóc (jó értelemben).

Énekesekről, van 1-2 tényleg kiemelkedő, és számomra maradandó. pl. Kris Thomas a Whitney Houston számmal, Sarah Simmons, a 16 éves Danielle Bradbery.
Aki még meglepett: Garett Gardner, Michelle Chamuel, Monique Abbadie, Warren Stone

Még valamikor bepótolom a 2 részt.

Tomi - 2013. 04. 11. 14:54

Srácok hol tudom megnézni ezt az adást?

dragon1986 - 2013. 04. 11. 20:46

@Tomi: ahol mindent mást :D

monjuk youtubent is fent van pl. első 2 rész
http://www.youtube.com/watch?v=jYMN4eiDG4o
http://www.youtube.com/watch?v=ZMZMr7uEv3s

valamiért el van fordítva a kép 45 fokkal :))

vanTom - 2013. 04. 11. 21:11

remélem Shakira marad az 5. évadra.. nagyon gyorsan felvette a ritmust.. talán kipróbálhatnák két nővel, ha Christina visszatérne..

Csilla - 2013. 04. 12. 09:52

Nekem hatalmas pozitív csalódás ez a 4.évad. Kicsit tartottam attól, hogy nem fogom szeretni Shakirát, de végül pont az ellenkezője történt: nagyon szimpatikus és abszolút illik a műsorhoz. Tetszik ez az összeállítás. :)

Goldwin - 2013. 04. 12. 18:15

Magyar felirat készült/készül ehhez az évadhoz?

laza_kivi - 2013. 04. 22. 23:15

Amúgy mi értelme van, hogy egyes battleket nem mutatnak csak highlight-ot?! És ez a blind audition-öknél is zavart. Miért nem lehet annyival megtisztelni a továbbjutókat, hogy mutatják? Azt hittem az én készülékemben van a hiba… Ez egy nagy fekete pont. :P

afterix - 2013. 04. 24. 18:48

laza_kivi véleményét én is osztom, és hozzáteszem, hogy úgy egyébként rém unalmasok ezek az “összecsapások” maga a tematika baromira erőltetett, fárasztó végighallgatni az értékeléseket duma, duma, duma és tök érdektelen az egész. Meg ez a tronból szalajtott boxmeccshangulat, nekem ez a színpadkép ijesztően üres, és fenyegető, ráadásul ordibál a műsorvezető. És ezek az előadások… töltsétek az itunes-ról… mintha egy feldolgozás CD-t hallgatnánk. Attól függetlenül persze nézem, majd az élő adásokat, hátha lesz egy kis koncerthangulat…

afterix - 2013. 05. 09. 14:15

Asszem megvan a 12 kicsi indián, hosszú volt a madzag… 6 válogató, 4 csata, 6 felező vagy mi én nem tudom ez, hogy jött ki, de minden coach-nál van egy akkora atombomba, hogy hullani fog a hajunk, ha ezek elkezdenek énekelni. Top 8-ig talán nem is érdemes nevekről beszélni, csak annyit mondok, a nők itt is le fogják bontani a házat…
Szórakoztatásban a Voice nálam még mindig kullog a többi mögött, lehet, hogy az előadások mehetnek fialni az iTunes-ra, de én azért szeretem hallani rosszul énekelni azokat akik kiesnek, és hallani ahogy ízekre szedi a zsűri, majd a közönség visszaszavazza… a műsorvezető is olyan mint egy droid… Shakira hangjától pedig néha kiráz a hideg, a don’t Brother, vagy a Loca elmegy, de ez a “speciális” hangszín néha amikor acapellában nyomja, ami normális emberektől általában sírás közben jön elő, hát eléggé borzasztó. Mondjuk Christina meg szénné égetett mindenkit maga mellett, “így kéne, megmutatom” és mindenki ájuldozott…

afterix - 2013. 05. 15. 16:29

Jól elleszek magammal ahogy látom, megkezdődtek a live show-k, az első adással magasra tették a lécet, de ez várható volt, kíváncsi leszek tartják-e ezt a szintet. Mondanom sem kell a csajok taroltak, végre nem egy cicababa show-t látni, és ez a fajta nyitás nagyon jót tett a show-nak. A srácoknál sok volt a hiba, és nem is látok bennük nagy jövőt ketten ki is repültek rögtön, és főleg Shakira és csapata tűnik harmatgyengének, User pedig a különcök csapatát cipeli nem kis sikerrel nálam. Persze az aranyrudak Adam szárnyai alatt vannak, míg Blake csapatát nem érzem erősnek idén, szóval a leosztás hasonlít a tavalyihoz, az biztos, hogy hangban, dalválasztásban és előadásban már most leverte az idei Idol-t, amit nem hittem volna, de ha a produkciókat nézem el kell ismernem, hogy nagyon jók.

afterix - 2013. 05. 22. 12:58

Ohhohoho… megint két farokkal kevesebb… haha, ez az én évem, kifejezetten örülök, hogy a Voice-ban is hullanak, komolyan mondom néha szörnyülködve látom milyen férfiatlan énekesekkel akarják megtölteni a műsorokat. Nem akarok itt vitákba belemenni, bár úgyis csak magam vagyok már ebben a kibeszélőben, de amilyen férfinak nevezett emberek megfordulnak ezekben a tehetség kutatókban az egy vicc komolyan, az IDOL idei 5 férfi előadója, tényleg a legalja kat. volt, és úgy kiszórták őket, hogy az nem volt mindennapi, de nem véletlenül, egyszerűen nem csinálnak hangulatot, ahogy pl, Nicki Minaj leparancsolta a színpadról a 3 h.gyereket miután elvicceltek egy produkciót a results show-ban az ultrabrutál volt, legalábbis én még ilyet nem láttam.
Na mindegy ahhoz is 5 adás kellett, de itt a voice-ban 2 adás alatt kiszórtak 4 férfit, szinte nem is szerepeltek, és maradtak a hattyú tesók, akiknek kb. még 10 másodpercet adok, de azt is csak azért mert 1 nagy 0 az egész amit csinálnak. És akkor maradnak a lányok (angyalok) szinte hihetetlen, hogy milyen energiával adják elő a dalokat, nagyközönség előtt élőben. Jól látszik, hogy most amikor már a top modelleken és az eyecandy-ken kívül, másokat is beengednek az ilyen tehetségkutatókba a nők sokkal jobban nyomják ezt a műfajt.

laza_kivi - 2013. 05. 23. 21:13

Én most le vagyok maradva. :) Holnapig megpróbálom pótolni. ;)

laza_kivi - 2013. 05. 24. 12:10

Hát igen, elég furcsa, hogy itt a férfiak hullanak, bezzeg Magyarországon… ;) Mondjuk eléggé sajnáltam Christ, mert különleges hangja van, nekem tetszett, kedvenc volt. De egyetértek afterix, hogy eléggé férfiatlan férfiak vannak az ilyen műsorokban, nevetséges.
Kb mindenki tetszik, akik bent maradtak. Most így hirtelen nem tudom, hogy melyiknek örülnék, hogyha győzne. Kb Judith az, aki annyira nem érdekel, mert nem tudom, de nekem nem szimpatikus, egy kis felsőbbségérzet árad belőle. + azt mondja, hogy nem akar Michael Jacksonból hasznot húzni, ahhoz képest mindig bedobják ezt a kártyát…

laza_kivi - 2013. 05. 30. 19:25

Nem tudom, hogy Holly miért maradt benn, nekem annyira nem tetszik, vagy ez Blake-nek köszönhető? :D Sarah maradhatott volna helyette… Mondjuk meglepő eredmény lett.
Michelle abszulúte kedvenc már, mellette Danielle, hihetetlen milyen hangja van. Utánuk szorosan Amber. Majd talán Sasha (Shakira miatt :D hogy örült :D )aztán a The Swon Brothers (jó hangú gyerekek), és mindenképp utolsó Holly.

afterix - 2013. 06. 04. 23:30

ó hát a meglepi: még 5 élő adás, ígeen!

afterix - 2013. 06. 05. 12:04

Már a harmadik tornéjdó show-n untam szét magam, és ki volt a sztárvendég?: hát persze, hogy az előző nyertes… természetesen miniben és miután meggyőződhettünk arról, hogy még mindig jók a fogai, kaptunk megint néhány langyi country dalt, és egy Bangles nótát, hát nem kaptam maláriát a produkcióktól. Aki meg kiesett, hát várható volt, minden esetre elég fura, hogy 3 edzőnek is már csak 1 versenyzője van, Shakira, Usher, és Blake is nyerhet Danielle-el. Viszont Adam nem, őt az előző adásban kivégezték, és szerintem a kövi buktát ő fogja megenni, aztán mehet hátra pengetni a sötétbe, ez nem az ő éve. Most hirtelen nem tudnám megmondani, hogy ki nyer Shakira énekese szerintem messze letol mindenkit, de hogy nyerhet-e az jó kérdés. A hattyú tesók és Danielle is szépen teljesít a country műfajban, bár előbbiek-nek nem adnék sok jövőt a műsorban. Aki viszont érdekes az a kicsit butch-os de azért aranyos Miselsámuel’ mind előadásban, hangban és kisugárzásban is érdekes karakter, szép tiszta a hangja, gyakorlatilag bármit elénekel, de, hogy a nagyvilágban ezzel a stílussal, meg úgy egyébként is ma már egy tehetségkutató megnyerésével nem sokáig fog eljutni, mindenesetre megnyerheti. Érdekes, de mit is nyernek itt? Nem emlékszem, szerintem egy jó vastag láncot lila gömbsúllyal a végén, mert, hogy nem ereszti őket a produkció az biztos, szerintem egy jó zsíros csekket kéne kiállítani az első háromnak, akkor talán lenne verseny, bár itt egyébként is az edzők versenyeznek, az előadók meg “szeretik egymást”
@laza_kivi: ott a pont.

laza_kivi - 2013. 06. 10. 10:15

@afterix:
“egyébként is az edzők versenyeznek, az előadók meg “szeretik egymást””
Teljesen egyetértek.

Amúgy Michelle-ről mindig The Big Bang Theory jut eszembe… :)

laza_kivi - 2013. 06. 12. 16:40

Áááá, hihetetlen, Sasha-nak kellett volna továbbjutni. Erre az unalmas páros jut tovább, jók-jók, de már tényleg elalszok rajtuk…

afterix - 2013. 06. 25. 15:20

Na vége… azért azt szögezzük le, nem a kis hableány volt a legjobb hang a 4. évadban, na nem azért mert ócsárolni akarnám, inkább nem mondok semmit de azért vegyük észre, hogy ez már nagyon propaganda szagú, azért ennyire nem kell nyomni a világbékét…
Egy szót a finálé vendégfellépőiről: Amikor megláttam Cher-t az jutott eszembe, hogy vajon amikor a mai Danielle Bradbery féle fiatalok meglátják nem-e dobják el a mikrofont és rohannak hányni a WC-be, minden esetre rossz példának nagyon jó volt.
Christina Aguilera pedig nem tudom miért nyomatja pitbullal, elment az esze? ő az egyetlen aki úgy látszik túlél minden dívát a kilencvenes évek végéről, és előjön egy ilyen produkcióval? hol van ez a Moves Like Jagger-hez képest?
Szóval nekem abszolút visszaesés ez az évad, már kezdem érteni azokat akik az ilyen tehetségkutatókból max. a produkciókat és a kommenteket nézik meg.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz