login |

1600 Penn: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is?

2013. 04. 11. 19:02 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika,

Mintha az NBC direkt ki akarna szúrni az emberrel, hiszen nem csak a The New Normal-ből, hanem a 1600 Penn-ből is két részt adott le a finálé napján. Nyilván nem dupla epizódok voltak, de gondoltam “Miért ne?”-alapon ennyi belefér az életembe. A pilotra még emlékeztek? Igen, kőkemény 1/10 volt, a második rész már sokkal jobb lett (2,5/10), de a kasza lesújtott rá. Az 1×12-re és 1×13-ra visszatérve pedig megállapíthattam, hogy a minőség nagyjából változatlan maradt. Nálam a 1600 Penn megtartotta minden idők egyik legrosszabb szitkomja címet.

A The New Normal-lal ellentétben a 1600 Penn próbálkozik poénokkal, de döbbenetesen sok patron megy mellé, ami meg betalálhatna, az azért nem élvezhető, mert Josh Gad elmegyenge karaktere kapja. Igen, maradt ő a történet középpontjában, a fináléban még Cyndi Lauper-t is énekel, mert nem volt elég, hogy már így is “sok”, a készítők azt akarták, hogy “nagyon sok” legyen.

Az 1×12, hiába volt benne Hannah Simone, ismét csak értékelhetetlen epizód lett (1/10) – pedig meg vagyok róla győződve, hogy az írószobában egymás hasát fogták a röhögéstől. A finálé szerencsére, akárcsak a második rész a pilot után legalább 2,5/10-re sikeredett. Nem azért, mert ráduplázva a The New Normal-re itt is volt esküvő meg szülés, hanem inkább mert a zárás végre majdnem mindenkiről szólt és Skip hülyeségeiről.

Két dolgot említenék csak meg a sorozattal kapcsolatban: az egyik a minden részbe beleerőltetett érzelmesség, ami nagyon rosszul vette ki magát, a másik pedig Stacey karaktere, illetve viszonya Skip-pel, ami (nem hiszem el, hogy ezt mondom!) nagyon jól működött és az utolsó két rész egyetlen fénypontja volt. (Igen, ekkor még Skip is nagyon jó volt.)

Ja, a végére még cliffhanger is jutott, kár, hogy a rész elején a célozgatásokból  rá lehetett jönni, hogy mi lesz az.

4 hozzászólás Ne habozz!

ldavid - 2013. 04. 11. 20:56

fura, szerintem annyira nem volt gáz, inkább átlagosan gyengének mondanám.
igaz, főleg Elfman miatt maradtam, de az elnök lánya és a szóvivő is egész jók voltak, Gad-et meg ha megkedvelni nem is (lehetséges?), de valamennyire megszoktam a végére.

Malcolm Reed - 2013. 04. 11. 22:33

Ritkán kaszálok el sorozatokat – mert szeretem befejezni, amit elkezdek -, de ezt 2 rész után sikerült. Josh Gad vagy méginkább a karaktere szörnyű volt, a sorozat első két része szinte ugyanarról szólt (Skip hülyeséget csinál az elején, de végül minden jóra fordul, és mindenki megszereti őt az epizód végére.) Poénok alig voltak, azok is gyengék. Senkinek sem ajánlom.

Dexter Morgan - 2013. 04. 12. 09:20

Eljött! Igen! Végre (?) egyetértek winnie mesterrel: ez a fospisztoly hányadék sittkupac takony abszolút nézhetetlen. Azért jó, hogy létezik, mert lehet példaként lobogtatni: ILYET FIAM, NE CSINÁLJ! Ne. Ennél még a Happy Endings is jobb (pedig aztán az nagyon-nagyon az ‘alja’…)

Csak azt nem értem, hogy az NBC, ahol olyanok mennek, mint a Parks & Rec, a Community, és még sorolhatnám, miért égeti a pofáját ilyen szeméttel.

bell - 2013. 04. 14. 11:38

Nem tudom, szerintem sem volt annyira nagyon rossz. Bar be kell vallanom, hogy biased vagyok. Mar annal megfogott a dolog, hogy vegre egy unconventional sitcom. Nem egy random group of friends vagy couples sitcom. Hanem valami nem szokvanyos. Mindig ertekelem, amikor valaki ilyennel probalkozik.

Ettol fuggetlenul nem leszek olyan nagyon szomoru, ha elkaszaljak, mert a poenok tenyleg nem voltak a legjobbak, de azert szerintem egy 4-5/10-et megerdemel a teljes szezon.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz