login |

The New Normal: vége az 1. évadnak

2013. 04. 11. 16:15 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika,

– I mean, are you even sure you’re both gay?
– Well, if we’re not, we did something really weird last night.

Magam sem tudom, hogy mire számítok akkor, amikor visszakapcsolódok egy korábban már általam már kaszált sorozatba. Arra, hogy az új részek megnyernek és ismét lesz plusz egy néznivalóm (és kevesebb szabadidőm), vagy arra, hogy megerősítést nyer a kaszám jogossága. A The New Normal pilotja korrekt volt, egynek elment, de már akkor látszott, hogy ez a sorozat nem a hasfalszaggató humorral fogja majd meg a rajongókat. A (dupla) finálé után sem változott a véleményem, mint ahogy a kaszámat sem bántam meg.

A The New Normal eleinte aranyos volt és szerethető, habár sok poén nem akadt benne, viszont pár klisés karakterkonfrontáció korrektül előre vitte a sorozatot, ráadásul meglepően nem PC-humor is felbukkant benne. Hogy ez utóbbiak ennyire kikoptak vagy csak az utolsó két részben nem voltak jelen, azt majd megmondjátok, de a finálénak a durvább humor hiánya volt a legnagyobb csalódása. (Mondjuk azon is meglepődtem, hogy ebben a két részben tanító jellegű tukmálás sem volt.)

A rekordgyorsan kifulladó történet a szezon végére nyilván eljutott az esküvőig és a gyerekszületésig, de mindezt annyira fantáziátlanul tette, hogy magam sem értettem. Most komolyan, ki találja ki, hogy mikor folyik el a magzatvíz? És azt, hogy mi az esküvős sztori egyik fő konfliktusa? A karakterek persze bőven kaptak terepet, bár poénokat nem nagyon mondtak, de legalább sokat beszélgettek, így a rajongóknak nem nagyon lehetett panasza.

Akár még azt is mondhatnám, hogy a The New Normal egy bátor kísérlet volt az NBC részéről, hogy lássák, működhet-e egy poénmentes szitkom – és ezt tényleg nem kritikus éllel a hangomban kell érteni, már a pilotnál is jeleztem, hogy a “komédia” jelző nem nagyon illik a sorozatra. Azonban hiába működött eleinte ez a hangulati, mosolygós megközelítés, az érzelmi fröccsök idővel önismétlővé és egyre ragacsosabbakká váltak.

A finálé teljesen közepes volt, nem rossz, csak érdektelen (oké, ezen ne csodálkozzon az, akit nem nyertek meg a karakterek), de még elfogulatlanul is csak egy vagy két olyan momentum akadt, ami megmaradt bennem, az érzelmes betétek (The Beatles-t sem gyakran hallani sorozatban) sem jöttek be annyira – túl rutinszerűek voltak, hiányzott belőlük a Szív.

A The New Normal nézettsége elég gyenge, a nagy kérdés, hogy az NBC be akar-e vágódni a készítőknél azzal, hogy megtartja a sorozatot. Ha nem, akkor sincs katasztrófa, hiszen nincs cliffhanger, nem hiszem, hogy bárkiben hiányérzet maradna kasza esetén.

ui: Mi történt Shania-val? Az elején még zseniális gyerekszereplő volt, de itt valamiért inkább tűnt idegesítőnek. Ilyen hamar kinőtte volna a karaktert?

8 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2013. 04. 11. 16:33

Fogalmam sincs, már hanyadik résznél kaszáltam (ott, ahol feltűnik izé… Matt Bomer), de már akkor is inkább volt idegesítő Shania, mint zseniális. Úgy látszik, csak tovább romlott a karaktere, meg a sorozat is. A kritika alapján nem bánom azt, hogy kaszáltam, remélem, az NBC sem kéri be a 2. évadot.

Jena - 2013. 04. 11. 17:14

Pont az ellenvéleményt képviselném, ha szabad. Szerintem egész végig szerethető maradt, és egy-két dolgon még el is gondolkodott az ember. Remélem, lesz 2. évad.

winnie - 2013. 04. 11. 17:27

nem csak szabad, hanem kell is:) a poszt lényege az lenne, hogy a sorozat mellett kitartók véleményezzék, kibeszéljék az évadot, az én véleményem csak jelzésértékű, de mivel korábban kiszálltam, ezért nem sokat jelent – sokan sokkal több részt láttak, mint én, többet érhet a véleményük.

Lemoni - 2013. 04. 11. 18:17

Nagyon nem vagyok sitcom-kompatibilis, ha egy csatornán véletlenül belefutok a Friends, a TBBT, a HIMYM vagy a Modern Family és hasonlók valamelyikébe, rögtön visítva továbbkapcsolok. Ennek ellenére mindig bepróbálok új sitcomokat, hátha utolér a végzet. És igen, most megtapadt nálam a Legit és a New Normal, a Plebs még harcol egy kicsit a bennmaradásért, de nyerésre áll. A NN első pillanattól fogva elbájolt, egyrészt a nekem nagyon szerethető karakterekkel, másrészt egy olyan történettel, élethelyzettel, amely még napjainkban is sokakat megbotránkoztat vagy zsigerből elutasítanak. A sorozat hol finomabb, hol harsányabb humorral mutatott olyan dolgokat, amelyek általában teljesen normálisak, de ha az alapfelállás nem hetero, mindjárt problémává alakulnak. Nem csak a meleg pár, hanem más fura szerzetek (23 éves béranya, 8 éves koravén bölcsességű kislány, sznob és homofób nagymama, meghökkentő külsejű és viselkedésű barátok, léha apa, stb.) egymáshoz csiszolódása, egymás elfogadása is belefért a témába. A kibeszélőben többször írtam már arról, miért szeretem ezt a sorozatot, azt még nem mondtam, hogy az egyik legjobb fej a csak pár részben szerepelt katolikus pap volt szerintem. Sok volt a giccs a filmben, tény, akkor is számomra a leginkább szívet melengető esemény az volt, amikor a pap a “szakmájára” való tekintettel nem vállalhatta a meleg pár összeadását, de a szabadnapján már örömmel megtette.
Én nagyon örülnék még egy évadnak, tudom, nem jók az esélyek, reményhal :)

zsemlye - 2013. 04. 12. 00:45

Shanie és redneck nagyi beteg humora miatt maradtam, de összességében halál bájosnak tartom.

na meg az allstar:
– What’s wrong with your kitty?
– It’s not mine. He ate my mouse and I want the body back. Closure.
(The New Normal s01e16)

Kajuska - 2013. 04. 13. 13:55

Alig vártam a kritikát, hogy megtudjam van e cliffhanger a végén és a kommentek alapján eldönthessem érdemes e megnéznem az egész évadot. Az első 4 részt láttam, ami bájos volt. Időhiány miatt nem folytattam, de ha végig olyan szerethető maradt, mint az elején volt, akkor nyáron mehgnézem a többi részt is. Köszi a véleményeket :)

bell - 2013. 04. 14. 11:33

Neztem belole vagy 12-13 reszt, de aztan abbahagytam. Voltak jo jelenetek, de ugy osszesegeben nem volt eleg poen, meg eleg repetitivve valt. Vagy nem tudom, de unalmasnak talaltam 10+ resz utan. Jo hallani, hogy semmi nem valtozott es igy nem kell ujra kezdenem. More free time for me. ;)

Viszont nemreg kezdtem el nezni a Bob’s Burgers-t, es az elso dolog ami eszembe jutott az az, hogy vajon Louise-rol koppintottak ezt a Shania mindig vmi cute sapkat hord bit-et? :P

edit - 2013. 04. 15. 18:43

Nekem tetszett. Egyben daráltam le az egészet, és én remélem hogy, kap 2. évadot. Valóban nem egy fetrengve- röhögős sorozat, de mégis vmi van benne. Szerethető, kedélyes, de a kislány valóban idegesítő. Miért kell állandóan kötött sapkában lennie? Kaliforniában, mi, ahol azért jó az átlaghőmérséklet.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz