login |

Malibu Country: vége az 1. évadnak

2013. 04. 12. 15:20 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika,

Nálam esélytelen volt. Ez az a típusú szitkom, amitől menekülni szoktam. Szinte semmi poén, de ami van, az tipikus. Semmi történet. Szürke vagy idegesítő karakterek. A tökéletes vihar.
/idézet a pilotkritikából/

Na, Stacey Keach jól beválasztott: a 1600 Penn évadzárója mellett a Malibu Country évadzárójában is szerepelt. Ennyi, kapcsolja ki. Oké, még a Warehouse 13 főszereplője is szerepelt a Malibu Country – 1×18-ban, amiről tényleg nem tudok többet írni annál, mint amit a pilotkritikában írtam. De legalább konzisztens a sorozat – már a második részt is felesleges volt megnéznem, mert tudtam, hogy olyan messzire esik tőlem ez a stílus, hogy csak na.

Azért a Reba-rajongóknak és pár extrém sportolónak biztosan bejött, mert valamilyen szinten a Malibu Country mégiscsak a legklasszikusabb, legártalmatlanabb szitkomformátumot testesíti meg, aminek minden bizonnyal még vannak hazai rajongói, nem? A finálé engem már ott elvesztett, amikor az elején a szomszéd asszony panaszkodik, hogy a “4/7” gyerekfelügyelet teljesen kimeríti – mire muszáj visszakérdezni, hátha nem esett le valakinek a poén, hogy “Nem 24/7?” – jön is a válasz: “Neeem. <nevet>. 4 óra minden egyes nap.”

Amikor magyarázni kell a poénokat, ott én egy kicsit mindig meghalok. És nem csak azért, mert ez a hülyének nézés egy foka, hanem azért is, mert ha a közönség aláröhögi a poént, akkor azért fel lehetne tételezni, hogy leesett nekik, nem? A finálé egyébként randizásról szólt, randizott Reba, RebaAnyu és RebaFia is, és ha a poénokon nem is, de a helyzetkomikumokon azért lehetett mosolyogni, szóval minimum 3/10 jár a zárásra.

9 hozzászólás Ne habozz!

Tibi - 2013. 04. 12. 15:24

Számomra simán az év legjobb újonc komédiája volt a Malibu Country, nagyon megszerettem. Jók a karakterek, nem csak a tinik hanem a felnőttek is, a nagyi hülyeségein mindig jókat nevetek. Persze, előnnyel indultam Reba McEntire rajongóként, de megszerettem a többi karaktert is, nem csak Rebát.

Eszeveszettül drukkolok, hogy az ABC kérje be a második évadot, de úgy érzem esélytelen, hiszen a Last Men Standing felvezetésével a Happy Endings is hozna annyit, mint a MC, és utóbbi esetében meg ugye közelebb az a bizonyos száz rész…

goodjohnwin - 2013. 04. 12. 16:49

azért érdekes, hogy az amerikai mainstream televíziózásban befuthatnak, sőt, sztárok lehetnek olyan súlyos akusztikai hátránnyal indulók, mint Reba vagy Fran Drescher

ALDO - 2013. 04. 12. 17:09

Én csak az első részt néztem meg. Annyira nem is volt rossz, de valahogy nem bírt érdekelni a folytatás. Talán majd nyáron ledarálom.

fm! - 2013. 04. 12. 18:26

Ezt nem tudom, hogy lehet egyáltalán fél percnél tovább nézni? Valahogy belefutottam az első részbe, de aznap éjjel alig aludtam… :)

Tibi - 2013. 04. 12. 18:32

FM: Biztos vagyok benne, hogy vannak olyan általad nézett és szeretett sorozatok, amitől más kap agybajt. Pl. a nagy hype miatt kipróbáltam a Spartacust, és 5 percig kötött le kábé, a tizedik hulla után meg már le is kapcsoltam.

Mindenki mást szeret.

goodjohnwin - 2013. 04. 12. 19:29

papírtantusz: leesett, hogy egy ünnepelt (és amúgy tényleg jó hangú) country-énekesnőnél használtam a “súlyos akusztikai hátrány” kifejezést.. valójában Reba akcentusára gondoltam. A Hart of Dixie-ben vagy a (számomra) szép emlékű GCB-nél jobban bejött a délies beszédstílus

bell - 2013. 04. 14. 11:22

@goodjohnwin: en meg pont inkabb szomorunak tartom, hogy nulla deli-stilusu show van a TV-ben, mikozben sokkal kisebb embercsoportok (pl. melegek) sokkal nagyobb kepviseletet kapnak. En hianyolom a deli-stilusu es akcentusu sorozatokat, szereploket.

Amugy a Malibu Country-t judge-olni az elso 2 resz es a finale alapjan szerintem nem fair. Nekem pl. nem nagyon volt mas nezni amikor elkezdtem es bevallom az elso 5-6 resz nem volt nagy szam, de utana azert eleg jo lett. Nem mondom, hogy a legjobb szitkom de siman szinten van es maradhatna meg legalabb egy szezonra. 3/10-nel jobb. Bar bevallom ha csak 3 resz alapjan pontoznam, en se adnek tobbet.

Dexter Morgan - 2013. 04. 14. 19:14

Reba “nénit” lehet szeretni és utálni persze (én az előbbiek közé tartozom), de itt igazából nem ezen áll vagy bukik a dolog. Igaz, hogy semmi kiemelkedőt nem hoz ez a sorozat, de ami miatt megszerettem, az az, hogy nem akar se több, se jobb lenni, mint heti 20 perc felejthető bohóckodás. Erre tökéletesen megfelel, és végig az egész szezonban teljesen elfogadhatóan elszórakoztatott heti 20 percre. Sajnos a mai trágyaörvény közepette ez már inkább erény, mint hátrány.

winnie - 2013. 04. 15. 00:05

bell: lehet, hogy igazad van, de nagyon azt éreztem, hogy ennek a színvonalát a pilotnál kőbe ütötték számomra. az 1600 pennnel ellentétben ezt nem utáltm szívből, csak éreztem, hogy nem olyan lesz, ami egy percig is bejönne.

de a poszt tényleg csak apropó, egy kaszáló véleménye – tényleg csak azért írom, hogy legyenek hitelesebb vélemények is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz