login |

Whitney: vége a 2. évadnak. És a sorozatnak is?

2013. 04. 12. 20:36 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika,

Tudjátok mit? Oké, hogy a The New Normal készítői megszerezték Yoko Ono engedélyét és az évadzáróban elhangozhatott a The Beatles-től John Lennon-tól a Beautiful Boy, de nekem sokkal jobban bejött a Whitney évad (vagy sorozat-) zárójában felcsendülő All I Need az AWOLNATION-től. Mármint nem azért, mert jobb vagy ilyesmi, hanem mert sokkal hatásosabb volt. (Ezzel a dallal zárult egyébként a Common Law is…, szipp…)

A Whitney idei szezonja is véget ért pár hete, így illendő megemlékezni róla. Főleg, mert végre egy olyan szitkomról írhatok, amit nem néztem, de a fináléja jól sikerült. Oké, a Whitney-vel nem nagyon volt bajom, nem sokkal maradt le a nézős státuszról, de még a 2. évadra egy fővel megritkított/átfésült mellékszereplő gárda sem nyert meg 100%-osan. Így pedig hiába volt aranyos a két főszereplő, csak hébe-hóba csúszott be egy epizód – ha heti 20 percre nem is, de havi 20 percre azért jó volt.

De. A fináléra végre megemberelték magukat a főszereplők és ők tették igazán jóvá a részt. Nyilván nem lett kiemelkedő a zárás, főleg, hogy Chelsea Handler-t betuszkolták vendégszerepelni, de jó volt látni a Roxanne-Mark-sztori alakulását. Az ő sztorijuk kvázi párhuzamos, teljesen különálló volt Alex és Whitney történetével, ami szokás szerint “csak” aranyos volt, de hiába nem volt semmi extra, maga a tény, hogy először viszonyultam pozitívan a mellék karakterekhez, az egész epizódot feldobta számomra.

Végre. Ezt is kipipálhattam. Most már akár kaszálhatják is a sorozatot felőlem, nem lesz hiányérzetem.

– Well, if you ever try to leave me, I’ll just kill you.
– If you ever try leaving me, I’ll kill us both.
– That is so sweet. I hate you.
– I hate you too.

8 hozzászólás Ne habozz!

ace05 - 2013. 04. 12. 21:14

Jónak jó volt a rész, de azért írhattak volna valami különlegesebbet is a fináléra. És itt most a Chelsea Handler történetre gondolok ami nagyon nem tetszett.

Zirowe - 2013. 04. 12. 21:47

Az egész sorozatból az egyetlen értelmes rész kb az volt, hogy ez az alkoholista csaj meg az exzsarunak (na, már a nevükre sem emlékszem, ennyire maradandó sorozat) drukkoltam, hogy végre összejöjjenek.

Sokat mond egy sitcomról, ha ez a legérdekesebb része.

Tuonela - 2013. 04. 12. 21:49

Egyáltalán nem kapcsolódik Whitneyhez, de a Beautiful Boy nem Beatles-dal, hanem John Lennon szólódala (a halála előtt nem sokkal megjelent Double Fantasy című lemezen szerepel, tíz évvel a Beatles feloszlása után készült). :)

Ami pedig Whitneyt illeti, én remélem, hogy lesz következő évad. Annak ellenére, hogy az 1. évad szerintem sokkal jobban sikerült, ott rendszeresen vártam a részeket, a mostani csak amolyan kellemes volt.

goodjohnwin - 2013. 04. 12. 22:03

– Tuonela: +1
szerintem is jobb volt az 1. évad, a 2. inkább csak túlkomplikált cuccnak tűnt, a beleerőltetett kocsmától és feka újfiútól kezdve a kapcsolati problémákig.
Nálam már az 1.évad is Roxanne és Mark története volt, őket kedveltem az elejétől a legjobban.

“Sorry, I’ve just had the instinct to kill you… I mean, it’s a park, we’re in a park..”

Amúgy Chelsea Handlert is imádom, már a mőlt évi/két évvel ezelőtti*, többször átkeresztelt “Are you there vodka? It’s me, Chelsea”-ben is nagyon bírtam. Drukkolok neki, hogy berendeljék egy pilotját.

*pilot/ midseason premier, most akkor melyik számít? szerencsétlen színészek, majdnem egy évig tartják őket a sötétben

sam - 2013. 04. 13. 11:50

Nagyon-nagyon remélem (ezerrel drukkolok, hogy berendeljék), hogy lesz következő évad Whitneyből, mert imádom Roxannet és Markot, meg hát Alex fergeteges :) hiányoznának..

Gyuli - 2013. 04. 13. 12:19

I’m Batman! :D:D

Anthony - 2013. 04. 13. 16:49

Vannak benne poénok, amik bejönnek. Általában hamar elrepül a 20 perc. Mondjuk valóban nem kiemelkedő, de van egy stílusa.

cyberfuker85 - 2013. 04. 15. 00:05

ha vége lesz nemtom’ mit csinálok…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz