login |

Raising Hope: vége a 3. évadnak

2013. 04. 18. 18:22 - Írta: human

12 hozzászólás | kategória: 2012/13 finálék, kritika,

Újra csak ki merem jelenteni, hogy a My Name is Earl hiába hiányzik, annak a készítője komolyan vette a további munkáját a Raising Hope-pal. Ezt úgy a Scrubs-Cougar Town vonalon kell érteni. Konkrétan a 3. évad nem csak a rajongóknak szólt, bárki beléphetett, és mosolyoghatott egy csomót. (Kérdés, mi lesz a folytatásban, hiszen a 4. szezon előtt Greg Garcia távozik, két új CBS-es pilotja is van.)

Most ellövök az előző évadból egy húzást, aki nagyon-nagyon érzékeny és pont most kezdené nézni, az forduljon el: a Sabrina-Jimmy szál nem túlhúzása még mindig dicséretes. Itt nem volt 5 évados “összejönnek vagy nem jönnek össze”-baromság, ez azért is jó, mert az idei évadra jó pár poént vezetett fel a kapcsolatuk. Így nem volt annyira patthelyzetbe ragadva a sorozat. Jöhetett Sabrina teljes beilleszkedése a családba, az anya szerep Hope-nál, és még biztos jó pár olyan momentum, ami most hirtelen nem ugrik be.

Azért amellett nem tudok elmenni, hogy Jimmy régi csaját megint elővették, de aztán meg elhúztak Hollywoodba és tökön rúgták az NBC fejesét. Ezzel arra akarok utalni, hogy egy kicsit hullámzott az évad, voltak mélyebb pontjai, mint például a Jew-musical, de szerencsére mindig tudták ellensúlyozni.

A színészekről mindenképp érdemes szólni egy kicsit, például Garret Dillahuntot még akkor is muszáj éltetni, ha már megtettük elégszer. Szerencsére nem csak egy szereplő viszi a hátán a Raising Hope-ot, igazából mindenki összecsiszolódott, és szerethetővé vagy viccessé vált mostanra. Kicsit az egész sorozat olyan családias hangulatot áraszt. Részemről 7/10 idén, de fel sem merült, hogy ne folytassam.

12 hozzászólás Ne habozz!

szendroib - 2013. 04. 18. 18:31

Nemrég néztem végig a sorozatot egyben, nagyon megszerettem. Jelenlegi sitcomok közül talán New Girl után a 2. legjobb, nagyon szerethetők a karakterek (Parks and Recreation is versenyben van azért a 2. helyért)

Sajnos úgy érzem, a 4. évad nem lesz túl jó Garcia nélkül, de majd meglátjuk. 3 nagyszerű évad már mindenképpen van.

Zirowe - 2013. 04. 18. 18:36

Az utolsó előtti rész konkrétan kritikán aluli és undorító volt.

De a szezonzáró se volt kiemelkedő, sőt.

Összességében szeretem és nagyon aranyos sorozat, de az Earl közelébe sem érhet, illetve az idei lezárást nagyon elszúrták.
Egy jó dolog van benne: folyamatosan ösztönöz Earl újranézésére.

cyborgwings - 2013. 04. 18. 18:59

nagyon szeretem a sorozatot, évad közben többször halálos röhögőgörcsöt kaptam, annyira zseniálisak a karakterek, a sztorik meg a poénok.

a zsidómusicales résszel én sem voltam kibékülve, abszolút a legalja volt, nem is a hope-nak, hanem úgy en bloc mindennek. nem a témája miatt, az a része egyik oldalról sem izgatott különösebben, hanem mert szar volt és kész.

kíváncsi vagyok, garcia nélkül hogy alakul a dolog, bár nem tudom, eleddig milyen mértékben volt benne az ő keze.

(azért egy my name is earl folytatást még mindig el bírnék viselni. tolhatnának ebből is egy kickstarteres filmet igazán.)

cyborgwings - 2013. 04. 18. 19:00

úgy látom, nem volt kellőképp pc a kommentem szóhasználat terén.

yeeeyha - 2013. 04. 18. 19:19

Juhujj, én a 3×16-nál lemaradtam, fel is hozom magam a héten.
Az egyik legjobb szitkom.

Gábor - 2013. 04. 18. 19:30

Én nagyon lelkesedtem érte az első évadkor és a második is nagyon tetszett, de ebben a harmadik évadban nagyon felszaporodtak azok a részek, amelyek már inkább már nem tetszettek, nem tudtam szórakozni rajtuk. Noha voltak benne néhol jó poénok, de az utolsó két rész feltette az i-re a pontot… A negyedik évadot nem nézem már…
Főleg, hogy elvileg Hope már három éves, lehet, a történet szerint nem, de kinézetre is már ott van, és már rég beszélnie kellene, meg csinálnia egy halom olyan dolgot, amire a részek ha nem is teljes történéseit, de néhány poént ráültetni… Ehelyett semmi, holott az első évad magával ragadó báját többek között ez adta számomra, hogy hogyan neveli Hope-ot, ha már a sorozat címe is erre utal… (bár vágom, hogy szójáték is lehet…)
Szóval… nálam sajnos kasza…

Gábor - 2013. 04. 18. 19:31

*de néhány poént ráültetni lehetne…
(A korrigálás kikívánkozott. :) )

paranoid android - 2013. 04. 18. 20:16

Valóban voltak gyengébb pillanatai az évadnak, de összességében én ugyanolyan jól szórakoztam rajta, mint az előző évadokon. Sok hangosan nevetős poén, szerethető karakterek, és amikor nem brillírozik éppen, akkor is folyamatos mosolygásra késztet.

Csilla0422 - 2013. 04. 18. 20:53

Megnyugodtam, hogy Hope „fejletlensége” csak nem engem zavar. Úgy látszik, hogy majd minden sorozatban kötelező egy musical rész. Abban a részben egy jó dolog volt, tekintettel Yeeeyha-ra nem spoilerezem le. A legjobb karakter nagyi. A legjobb színész: Martha Plimpton a hangját imádom, a mimikája csúcs. Olyan arcokat tud vágni, hogy … :D
A hullámzásoktól eltekintve jó kis évad volt. Kérem a következőt!

danialves - 2013. 04. 18. 20:57

Én is azt mondanám, h voltak gyengébb és jobb pillanatai, de ami igazán zavar, h már a legkevésbé sem Hope-ról szól.
Inkább hívhatnák Jimmmy Finding Out What His Parents Did Wrong While Raising Him, But Eventually He Realizes These Were Completely Okay-nek v hasonlónak. Az első évadban pont az tetszett meg az egészben, h a gyereknevelés dolgot próbálta humorral átitatni, és nem valami giccses sztorit előadni arról, h “ok, gyökér módon neveltünk, de pont így volt jó”. De azért még mindig szeretem :)

Nella - 2013. 04. 19. 11:23

Szeretem a sorozatot, a 3. évadhoz nemtudok hozzászólni, leragadta a 8.résznél. Majd behozom.

thess - 2013. 05. 03. 17:00

A musical-es rész konkrétan gyomorforgató volt (legalábbis az a nettó 8 és fél perc amíg nézni bírtam),
a többi a saját szintjén rendben volt. Garcia nélküli folytatás? hmm…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz