login |

Nurse Jackie: kezdett az 5. évad

2013. 04. 19. 15:15 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: kritika,

Ááá, visszatért a minden idők legpocsékabb főcímével rendelkező sorozat!

Nem jó ez így. Sosem volt ezeknek a 25-30 perces, “magam sem tudom, hogy komédia vagy dráma vagyok”-sorozatoknak a rajongója, a legtöbbet 1-2 rész után képtelen voltam befogadni, de a Nurse Jackie azon kevesek közé tartozott a műfajban, amely maradt nézős. És baromira nem tudom, hogy az 5×01 azért nem jött be ennyire, mert tényleg más volt (és nem volt jó), vagy csak azért, mert tisztában vagyok a hírekkel, miszerint showrunner-váltás volt – a készítők elmentek, hogy Los Angeles-be lakhassanak és jött New York-ba a Dexter-es Clyde Phillips.

Megnéztem, a 4. évad nyitányát 7/10-re értékeltem, de erre a mostanira még 3/10-et is csak nehezen tudnék adni, nem is tudom, hogy mi olyan momentum volt, ami megérdemelne ennyit. És tényleg lehet, hogy csak bebeszélem magamnak a showrunner-váltás miatt, hogy “ez eddig nem ilyen volt”, de baromira nem jött át az egész, nem tudtam felvenni a ritmust – vagy lehet, hogy nem is volt semmilyen ritmusa. (Ebben az utóbbiban lehet valami, mert többször is úgy éreztem, mintha egymás mögé fércelt jeleneteket néznék.)

Először az volt az érzésem, hogy azért nem jött be a Nurse Jackie – 5×01, mert (az ígéret szerint) megpróbálták jobban komédiásra venni, a Jackie és az NFL-játékos első jelenete, vagy Jackie és Thor jelenete valami idétlen és nagyon egyszerű Szeszélyes évszakok-poénnal operált.

De nem hiszem, hogy a humor mennyiségéről lett volna szó, hiszen sikerült a részbe érzelmeket és drámát (na, jó, “drámát”) szorítani, de valahogy az egész súlytalan volt. Azon már csak röhögtem (mármint kínomban, nyilván nem ezt a hatást akarták kiváltani belőlem), hogy miképp találkozott Jackie ismét “régi ismerőseivel”, ráadásul a végén, a “zuhognak rám a gyógyszerek”-típusú jelenet is megvolt, amivel sosem tudtam igazán mit kezdeni…

Arról nem is beszélve, hogy az 5×01 nem haladt semerre, nem mutatta meg, hogy mire számíthatunk idén. Ehh. Szóval nagyon nem jött be, valahogy a kikerült 5×02 megnézéséhez sem fűlik a fogam, lehet, hogy itt kéne kiszállnom/kaszálnom. Az új karakterek nem mozgattak meg bennem sok mindent (az új dokiból talán lehet valami, csak ne lávsztori…), a régiek közül az egyik elmegy, a másik visszajött, Grace pedig idegesítőbb, mint valaha. Oké, Zoey Zoey maradt, de ettől még tanácstalan vagyok.

4 hozzászólás Ne habozz!

napocskin - 2013. 04. 19. 16:11

Pontosan így voltam vele, mint te, winnie. Alig vártam már, mert imádom, de valahogy ez nem tudott igazán lekötni. Ha O’Hara tényleg elmegy, az pláne nagy mínusz lesz. És most még Zoey sem tudott olyan jól elszórakoztatni. Mindenképp folytatom, de nagyon sajnálni fogom, ha nem lesz jobb.

Zirowe - 2013. 04. 19. 17:28

Fú, én még a második évad fináléjánál ragadtam le. :D

Nyáron majd vmikor be kéne pótolnom.

mary - 2013. 04. 19. 21:18

Azt hittem, velem van a gond, de ezek szerint nem. :) Nekem sem jött be a rész, meglehetősen vérszegény volt és eléggé tekertem, pedig azért nem hosszú…

tussilagofarfara - 2013. 04. 19. 21:18

majd egyben darálom, de így látatlanban is kár érte, a negyedik évad mutatott valami javulást az előzőekhez képest.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz