login |

Pilot-mustra: Defiance – 1×01

2013. 04. 19. 22:33 - Írta: winnie

255 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Pár hete kikerült egy kritika, aminél valaki kommentben írta, hogy milyen jó dolog az, hogy megosztja a közönséget. Nem értettem, hogy miért jó, de a poén az volt, hogy nem osztotta meg, hiszen szinte mindenki 5-8 pont körül értékelte. Nos, a Defiance az elszórt vélemények alapján úgy tűnik, hogy tényleg megosztja. Van, aki szerint értékelhetetlen, más szerint pedig remek lett. Szóval nemsokára kikerül a pilotról egy ellenkező előjelű írás is. Szerintem érdemes megnézni, hogy ki miben látja a sorozat erényeit és hibáit. UPDATE: itt a másik kritikánk.

Végre “normális” scifi-sorozat a Syfy-on! Lehet, hogy ehhez az kellett, hogy a Defiance-et összekössék egy online, multiplayer játékkal (hátha ír valaki vendégposztot erről), de rohadtul hiányzott egy hasonló sorozat a csatornáról. És a nézők szerint is. Oké, a nézettség nem szaggatta szét a falakat, vakok között könnyű félszeműként királynak lenni, de mégiscsak az elmúlt 4-6 év legjobb Syfy-sorozatnézettségét hozta. Persze lehet, hogy jövő hétre csökkenni fog, de a lényegen nem változtat, a közönség bebizonyította, hogy alapból mégiscsak jobban érdekli az űrhajós/űrlényes téma.

Most már csak az a feladat, hogy a próbálkozások egyike bejöjjön a népnek, megragadjon a kezdőnézettség és el lehessen kezdeni hosszabb távra építkezni.

DEFIANCE – 1×01 – 2/10

Igen. Én vagyok a negatív. A Defiance ugyanis így, az alapján amit láttam, egy nulla. Egy nulla, de benne van a jókora potenciál, ami az 1. vagy a 2. évad végére akár ki is nőhetné magát valami epikussá. De hiába a potenciál, ha ez a másfél órás pilot egy percig nem rántott be, az ígéret lehetőségén kívül szinte semmi pozitívumot nem tudok elmondani róla. Adja is magát a kérdés: ha ennyivel nem tudtak megnyerni a készítők, akkor mi a francért bízzak bennük annyira, hogy maradjak, hátha majd a 13. részre összeáll a történet? (Manapság annyi jó sorozat van, hogy csak azért, mert “hátha majd…!” nem fektetek be időt valamibe – inkább megvárom a maradók véleményeit.)

Hiszem, hogy annak idején a Babylon 5 már az első részével képes volt megnyerni, ezért merem mondani, hogy a Defiance a nyomába sem ér egyelőre. A sorozat története egy “idegeninvázió” és terraformálás után 33 évvel játszódik egy olyan Földön, melyet az ember mellett 7 idegen faj népesít be. Az alaptörténet és a világ igen gazdag, de a sorozat kezdése csak nagyon vázlatosan tér ki erre, majd mindenki felfedezi magának a részleteket, azokat nm is taglalnám.

Az idegenek, akik eljöttek hozzánk és hozták saját csillagrendszerük élővilágát is, a Votan-ok, akik valójában az említett 7 idegen faj képviselőiből állnak. Ezek a fajok (angolul, amíg nem magyarítjuk őket): az igencsak emberre hajazó, albínó, metálos Castithan, a technológiailag fejlett, pikkelyszerű, fehér bőrű Indogene, az ugyancsak emberszabású, ütődött homlokú Irathient, a kis növésű, szolgáló Liberata, az orángutánszerű Sensoth, az energialapú Gulanee és a csúnya, gonosz, páncélos, robotszerű Volge.

Mondom, adja magát a Babylon 5, meg sok más, hasonló témájú, az idegen fajok együttélését középpontjába helyező sorozat és könyv, csak épp a helyszín a Föld, azon belül is Defiance városa, ami a valaha volt St. Louis, ahol együtt élnek eme fajok képviselői. Kár, hogy az infókat a netről lehet inkább szipkázni, ahonnan tényleg egy csomó mindent meg lehet tudni a világról – a sorozat mindebből (érthető módon) alig ad át valamit.

De legalább próbálkozik valamilyen szinten, és a szememben ez is lett a veszte, hiszen nagyon vérszegényen teszi. A Defiance főhőse Nolan, a világ legtipikusabb, legklisésebb, érdes modorú ember “csavargója”, afféle Han Solo, aki kemény, durva, megdönti a nőket, ha kell, csak a saját boldogulása érdekli, de persze helyén van a szíve és a nagy bolyongása közepette megragad Defiance-ben. Van egy útitársa, a “lánya”, Irisa, egy Irathient, aki annak ellenére, hogy tipikus hirtelen haragú és lázadó, esküszöm, hogy a sorozat egyetlen érdekes karaktere. Az ő szemükön keresztül ismerjük meg St. Louis-t.

Annyira érdekes látni, hogy egy pilotot nézve ki mire rezonál. Én például a világból kirohantam, amikor egy unalmas párbeszéd közben a két főhős dalra fakadt a kocsiban – más pedig azt írja, hogy amint meghallotta, hogy Johnny Cash-t énekelnek, attól a pillanattól kezdve meg volt véve. És akkor még azt nem is említettem, hogy ezután egy defiance-i ünnepség keretében hallunk egy helyi popegyüttest zenélni, majd pedig jön egy táncmulatság – komolyan, mintha egy bollywood-i sorozatot néztem volna.

Nem azt mondom, hogy hiányzott egy flashback az elejéről vagy valami nagy dolog, de a Defiance első 40 perc csak unalmasan csordogál, a mellékszereplők kapnak egy-egy jelenetet, felvázolnak konfliktusokat, megismerjük a város polgármesterét, a helyi két gazdagembert (egy ember és egy Castithan, fújnak egymásra, de cefetül, szerencsére van gyerekük, hogy rém eredeti Rómeó és Júlia-sztorit is kapjunk, blöe), egyébként csak a világra csodálkozhatunk rá, az idegen nyelvekre, a faunára, a berendezkedésre.

Hülye ez a kettősség, de tényleg be akarták mutatni a világot és nyomatékosítani azt, hogy a Defiance lényege nem a piffpuff lesz, hanem egy intrikákkal, áskálódásokkal teli politikai miliőt akarnak felvázolni, ahol ki a hatalomért, ki más dolgokért küzd, szövetkezik és döf hátba azt, akit nem szégyell. Erre a másfél órás pilot felénél a valóban nem izgalmas felvezetést megtoldják egy gyilkossággal. Krimi. Éljen. És ki nyomoz? Naná.

Végképp erre volt szüksége a pilotnak, amit tényleg nem lehetett egyhuzamban megnézni. A végén persze kiderül, hogy ki a gyilkos, hogy miért történt, kapunk némi akciózást is a lehető legklisésebb megoldással (van, aki meglepődött a csata “csavarján”?), majd a legvégén egy random jelenetet, ahol megmutatják, hogy a háttérben olyan csúf dolgok folynak, amiket nem is sejtettünk.

Ha bármi pozitív is lejön a kritikából, akkor hadd nyomatékosítsam, hogy engem döbbentett meg, hogy mennyire mesterkélt, unalmas és szappanos volt a Defiance pilotja. Nem volt szórakoztató. Beszél, beszél, beszél, énekel, táncol, beszél, beszél. Hiába az érdekes világ, abból kiszívták az életet az érdektelen karakterek, a klisés viszonyok (a fiatalokat azonnal tűzre kéne vetni, annyira haszontalanok), az olykor borzalmasan színpadias játék, a nagy jelentőségűnek tulajdonított, de egyébként sajnos röhejes mondatok a suta párbeszédekben. Még a földalatti verekedésben sem volt élet.

255 hozzászólás Ne habozz!

zedtheant - 2013. 04. 19. 22:41

közel sem volt tökéletes, de nekem a világ nagyon tetszik, a látványra sem lehet panasz, karakterek egysíkúsága meg nem zavart, ahogy a többi negatívum sem, amit írtál. mondjuk lehet azért, mert sci-fi és ott nekem nem ezek a dolgok számítanak? nemtom. 8/10.

winnie - 2013. 04. 19. 22:42

“z, karakterek egysíkúsága meg nem zavart, ahogy a többi negatívum sem, a”

igen, valahogy éreztem, hogy ez lesz a helyzet, ezért is írtam, hogy itt valamiért hatványozottan érezhető, hogy ki mire “rezonál” – nem csak a saját véleményem, hanem a többi komment, egyéb kritikák alapján. valakinél egy random momentum légypiszok lehet, míg másnál például valamiért felnagyítottan jelentkezik és kvázi válóokként funkcionál.

nagyon kíváncsi vagyok a nézettségre, remélem megélhet egy ilyen témájú sorozat a syfy-on. és akkor majd jönnek hasonlók. amik nekem is bejönnek.

kiskiraly - 2013. 04. 19. 22:45

Elöljáróban annyit, hogy nem tudtam semmit a sorozatról, csak annyit, hogy sok reality után megint lesz egy nem reality-sorozatuk.

Az énekes részek, ha lehet azoknak nevezni, nem zavartak. Nekem tökre a Heuréka jutott eszembe, ahol szintén hasonló volt a felállás.

Én 7/10-t adok. Délutáni mozinak elment, érdekesnek tűnnek a különböző lények. A többi pedig klisé klisé hátán. Ezért, ha a 2-3 rész után nem lesz jobb, simán kaszálom.

crashland - 2013. 04. 19. 22:46

szerintem se volt valami állat, de a 2/10 az túl kevés. 5,5/10, és van benne potencia.

LaCRossE - 2013. 04. 19. 22:47

Vicces, de a kritikáról echte a GoT pilotja jutott eszembe. Hogy az milyen jól csinálta azt, amit ez utóbbi elmulasztott.
Kár érte.

Zirowe - 2013. 04. 19. 22:54

Eleve az idegenek hogyan hívhatnak egy bolygót lakhatóvá tevő folyamatot terraformálásnak, ha a Terra a Föld neve.

Továbbá, adott 7 különböző faj, amik külön bolygókon laktak, de pont véletlenül úgy alakult, hogy mindegyiknek megfelelt a földi ökoszisztéma, mindegyik humanoid (kivéve a robot nemzedéket), szénalapú és oxigént lélegzik.

Csak azt nem értem, hogy ott volt a másfél órás pilot, abban miért nem tudták mondjuk egy két-három perces narrálás keretében elmondani, hogy mi a répa történt azalatt a 33év alatt, ami a hajók megjelenésétől a sorozat történéséig volt?!
Miért van az, hogy ha erre az infóra kíváncsi vagyok, akkor el kell, hogy fáradjak wikire, ahol MINDEN le van írva töviröl hegyire?
Talán ha kivágják mondjuk a kocsiban éneklést, akkor jutott volna idő.

Így viszont csak azzal szembesül a néző, hogy klisék hada jön vele szembe gagyi cgivel körítve és egy olyan világ kacsint vissza rá, ami azon kívül, hogy ismerős, hiszen 1000másik hasonlóból lett összelopva, de a készítők azt feltételezik, hogy tisztességesen vágunk minden egyes történést.

Hogy mi az a bárka, mi az a lélekrabló, miért para a kékbőrű, vastagnyakú bioember, aki kikapcsolható, stb.

Komolyan, a syfynek fogalma sincs arról, hogy mit szeretne.
Látta a GOT sikerét, ezért szerettek volna vmi hasonló, intrikákkal teli cuccot, csak persze futurisztikus körítéssel.
Baromira nem jött össze nekik.
És igazából sajnálom, hogy így alakult, mert sokra vihette volna, meg az a sok pénz, amit beleöltek (és ami mehetett volna más projektekre, illetve bukás esetén tovább fogja eltántorítani a csatornát a már amúgy is gyér saját gyártású scifi felhozataltól).

Tini szerelem, frissen választott polgármester, családok/maffia és vérháború/vérbosszú, mogorva idegen, aki persze rögtön megkapja a törvényember posztot üresedés után (gondolom majd ez adja a főszálat, hogy a részek a napi bohóckodásaival lesznek elfoglalva, miközben nem teljesen a törvény által írtak szerint jár el, stb, stb..).

Menni fog megint a bohóckodás.

A csata nevetséges volt.
Ott az a világító vmi nyugtalanít, intézzétek el.
Muhaha..

És még a rész végi “nagy intrika” sem fogott meg annyira.

Komolyan mondom, ez nem scifi, hanem kb GOT köntösbe ültetett, cgi hátteres farm ahol élünk, ahol nemsokára fel fog bukkanni Lucky Luke is.

Smash - 2013. 04. 19. 22:54

1/10.
Ez nem scifi. Azon kívül, hogy vannak benne idegenek, semmi scifi nincs benne (lásd:Terra Nova). Az egész egy dög unalmas nyomozós sorozat lesz idegenekkel megspékelve. Személy szerint én, mint hardcore scifi fan, ettől még nem tekintem scifinek.
Politikai intrika? Ugyan már… Eloise mami nagy sötét titkáról, ami meg fogja változtatni a világot ki fog derülni, hogy csak egy ostoba Bond villain-hez illő grandiózus terv, aminek semmi értelme.
Idegenek? Nem éppen. Ha eltekintenénk egy percre a sminktől, és úgy csinálnánk, mintha emberek lennének, akkor megkapunk egy gagyi westernre hajazó szappanoperát. Van egy olyan érzésem, hogy a Fireflyra akartak rágyúrni ezzel a feelinggel, de nagyon mellé lőttek.
A potenciál ott lenne, de a pilot végére sikerült teljesen legyilkolniuk. Lenne egy egész világ több idegen fajjal, és összesen több ezer évnyi történelemmel, erre az egészből nem említenek szinte semmit, és az egész világot rögtön leszűkítik egy lepukkant poszt apokaliptikus kisvárosra (lásd: Jericho). Ezzel még nem is lenne baj, de még azt sem tudták életképesre megírni. A polgármester csaj egy nulla, csak azért van, hogy lehessen lelkes buzdító vezető, a főszereplő két lábon járó kliséhegy (még csak nem is scifi klisék sajna), a két család “háborúja”, amiből nagy intrikát akarnak csinálni egy vicc (felőlem nyugodtan kiírthatnák egymást, annyira sikerült megkedveltetniük őket velem), az átívelő szálról pedig már fentebb nyilatkoztam. Utoljára ennyi ziccert kihagyott sorozatot rég láttam. Még egy oldalon keresztül tudnám sorolni… A Terra Nova is jobb volt ennél. Hatalmas csalódás.

winnie - 2013. 04. 19. 22:55

“Az egész egy dög unalmas nyomozós sorozat lesz idegenekkel megspékelve.”

ha képesek ebből is egy krimit csinálni, kitépem valakinek a gerincét. csak nem csinálnak. egy törvényszolgának nem muszáj csak nyomoznia. reméélem.

Wynonna - 2013. 04. 19. 22:56

Annyira szerettem volna egy olyan sorozatot, ami hasonlít a Farscape-re. Rohadtul vártam ezt a pilotot, de végül nekem sem sikerült egy nap alatt végignézni, rettentően untam. Én már az első, kocsiban éneklős jelenetnél éreztem, hogy ez nagyon nem olyan lesz, mint amire számítottam…Kár érte. Remélem kinövi magát, majd pár rész múlva adok neki még egy esélyt, de ez így ebben a formátumban egyelőre felejtős…

Tatar - 2013. 04. 19. 22:57

7.5 / 10, azaz tetszett, talán pont azért mert kicsit meglepett, nem ezt vártam.

Ebből könnyen lehet egy gyenge 2-es, és egy erős 8 as sorozat is, várom a folytatást!

Zirowe - 2013. 04. 19. 22:57

Ja igen, pontozás.

Annyit elárulok, hogy előtte láttam az Awkward szezonnyitó részét, ami pocsék volt, de defiance 50.perce után már sírtam vissza és inkább bluestone 42-vel vigasztalódtam, csak reggel vettem rá magam a befejezésre, de tudnám minek.

szendroib - 2013. 04. 19. 22:58

Nekem kicsit felemás volt, az első felében nagyon közel voltam, hogy kinyomjam (pár spoiler) kezdve az elejével, aminél szerintem mindenki tudta, hogy mi fog történni, amint beléptek az űrhajóba, aztán a csodás megmenekülés, utána meg rögtön az első részben lényegében átmegy Rómeó és Júliába, majdnem a falat kapartam. De közben valahogy megszerettem a szereplőket, és onnantól már nem nagyon tudok tiltakozni egy sorozat ellen:). A második felét már egész élveztem, így az elejét elfelejtve olyan 6-7 pont körül érdemel, de valószínűleg lesz ez jobb is. A 2 pontot nem értem én sem, azért ennél ezer rosszabb sorozatot láttam már, ha meg azt vesszük, hogy másfél óra annyi mint egy film, akkor is a mozifilmek fele nézhetetlenebb :D.

winnie - 2013. 04. 19. 22:59

szendreirob: annyira akartam magasabbat adni, mert akkor kevesebben fojtanak meg és lehet, hogy többen próbálják be (vagy lehet, hogy így nézik meg többen? remélem így is, úgy is), de tényleg annyira látványosan szenvedtem a nézése közben:)

LaCRossE - 2013. 04. 19. 22:59

Nálam a pontozás mondjuk 3.5-4/10, a 2/10-et azért kevésnek tartom.

Pocok - 2013. 04. 19. 23:00

Vártam már az írást, a pontszám viszont meglepett. Nekem pontosan az ellentetje…

Én úgy ültem le, hogy ehh, megint egy gagyi scifi, na nézzük… a végére meg megtetszett. TUDOM, hogy klisés, TUDOM, hogy gagyi a CGI (ezt szerintem nem említetted). TUDOM, hogy a főhős mennyire tipikus, de nekem nagyon bejött a fickó. Én is azt mondtam magamban, hogy tiszta Han Solo féleség. Egyedül a Romeó-Júlia párost utáltam… és utálni is fogom, ahányszor látni fogom őket. JULIA BENZ!!!! OMG!!! ÉN NAGYON IMÁDOM!!!

8/10

Greg - 2013. 04. 19. 23:06

Konkrétan nem bírtam végignézni. Pedig vártam a sorozatot, de unalmas párbeszédek, unalmas karakterek kínlódtak. Nekem ez sajnos kasza, 0/10. E van :)

energy - 2013. 04. 19. 23:09

Nem tetszett. Rengetegszer megállítottam, amikor polgármesterünk húgának vitt virágot, aztán egyből szobára mentek, majdnem feladtam. A végén, mikor a támadó sereget mutatták, feltámadt bennem a remény és megijedtem, hogy nem ebben a részben lesz a harc, mint ahogy a Csillagkapu sorozatoknál előszeretettel csinálták. Nem ez történt. Én azt hittem új erőmezőt vagy mit akarnak rögtönözni, de tévedtem több órán keresztül tartott egy bombát elkészíteni, nagyon aprólékosan, nagy szakértelemmel, szinte nevetnem kell kínomban a 90-es évek óta nem láttam ilyen effekteket. A jelmezek is bénák voltak. Visszasírom az Atlantist. Nem voltak normálisak, amikor véget vetettek neki, de ennél még a Blood & Chrome is sokkal érdekesebb volt! Ez nekem eddig inkább posztapokaliptikus, mint sci-fi.

Rododendron - 2013. 04. 19. 23:11

Az a baj, hogy semmit nem tudok a történtekről. Jöttek az ufok de hogy lett egyszerre 8 faj, meg hány frakció van, ki kivel van szövetségben illetve ki kivel áll hadban????????? Erről egy büdös szó sem esett.

Viszont végre jó csajok vannak benne, Julie Benz, a vörös ufo csaj, akkor az indián csávó lánya, akit az a votan csavo farkal.

CGI meg penzkerdes, szerintem még az elfogadható kategória, láttunk ennél rosszabbat is jobb sorozatban.

Nekem elsőre 6/10, aztán meglátjuk.

Rododendron - 2013. 04. 19. 23:13

Ha itt is tele lesz ilyen töltelék részekkel, mint a Csillagkapu Atlantisznál vagy az SGU-nál, akkor egyből kasza, bármennyire is bejön a vörös ufo csaj.

Faruwiel - 2013. 04. 19. 23:13

winnie am nekem is hasonló az érzésem mint a fölöttem szólóknak tényleg elég klisés volt a sorozat, 1 pillanata nem lepet meg a történet vezetésnek, de véééégre egy jó sci-fi világ ismét elénk tárul

szóval én itt inkább azt érzem nem a sorozat jó, hanem a nézők ki vannak éhezve az e-fajta sorozatokra, mert az elmúlt évek során eltűntek és csak azért nem hordják le, mert tolerálják a sorozatot, de ha nem javul ez az állapot csak ideig tartható fenn, aztán szépen csökken majd a nézettség és ismét kudarcként könyvelik el, aztán egyik csatorna se rendel be ilyen pilotokat :/

superpityu - 2013. 04. 19. 23:15

én annyira nem erre számítottam, azt hittem, hogy ilyen menekülős, pár űrlény pedig majd segít nekünk, de közben nem élhetünk nyugodtam sorozat lesz. erre kaptunk egy zárt teret, ahol boldog boldogtalan lakhat. a rész fénypontja julie benz volt, pedig nem a legjobb színésznő kerek e vidéken, de itt tetszett.
az eleje szimpla dögunalom volt, a 2. fele kicsit jobban bejött. igazából az űrlány intrikázással nem nagyon van bajom, jamie murray újfent szarkavaró karaktert kapott…
nem nagyon tudom hova tenni ezt az egészet, kb 4-5/10 körül mozog, és van benne pár dolog ami tetszik, bár a gyerekeket tényleg max begyújtósnak lehetne használni. még kitartok, aztán lehet valami zseniális lesz belőle, csak vajon addig mennyi klisét nyomnak le a torkunkon.
a rész végi fordulat annyira volt eredeti mint nagymamám műfogsora, és sajnos nem ez volt ez egyetlen agyonhasznált klisé.
akarom is szeretni is meg nem is. egyelőre csak reménykedem, hogy nem ez volt a legjobb amit kihozhattak belőle. és a másfél óra hosszú volt, nem is tudtam egyben megnézni.
a másik ami zavar, hogy nincs semmi tudásunk, honnan a rákból kellett volna vágnunk a bioembert…stb., vagy ezek benne lennének a játékban és a syfy úgy gondolta, hogy fuck off, játssz és megtudod.

szarazpezsgo - 2013. 04. 19. 23:16

Nekem nagyon bejött. Igen, valóban minden klisés volt benne, de a szépen felépített világ és mitológia miatt nekem egyelöre abszolút guilty pleasure. Igazi jófajta agyzsibbasztó kikapcsolódás. 8/10

ldavid - 2013. 04. 19. 23:17

@Pocok Benzt tényleg jó volt megint látni(és hallani) :)

stargatelost - 2013. 04. 19. 23:19

2/10-et megérdemli. Ez egy fos. Elmaszkírozott, más hajú, beöltöztetett emberek = földönkívüliek. Really? Még mindig itt tartunk? Azt hittem az SGU már kijelölte az utat, hogy ezt el kéne hagyni, és a továbbiakban cgi idegenek legyenek, minél kevesebb humanoid vonással. De nem…

Maguk a maszkok is szarok, cgi is gyenge, az odavetítés marhára kilóg. Kliséhegyek végig a másfél órában, ráadásul unalmas is volt. És ne már, hogy abban a rohadt városban fog játszódni! B5 első évadain is szenvedtem emiatt, hogy egy hely, és fos az egész környezet, mire elkezdett kibontakozni a történet, van egy olyan érzésem, hogy itt is hasonló lesz.

Ott kellett volna hagyniuk a főhőséknek a picsába a helyet, és a sorozat követte volna az útjukat az Antarktiszig. Ki találta ki ezt a fasságot helyette? :D

Platschu - 2013. 04. 19. 23:22

Nekem is olyan felemás a véleményem.

Ami nem tetszett:

– a fajokat tényleg csak a netről lehet megismerni
– a fajok iszonyú gagyin néznek ki. Nincs bennük semmilyen alienes hatás és a fele már most csak statiszta szerepet tölt be (pl. az “orángután” és a “szolga”)
– közeliben mutatják felülről St. Louis hegyeit a középen lévő ívet, de persze a városban már nem látszanak a horizontnál a hegyek
– elcseszték a Földet
– megfertőzték a Földet, ráadásul az alkotók nem gondoltak repülő életformákra? Alien vagy mutáns madár vagy repülő majd nem fog átmenni a kerítés fölött?
– hogy tűntek el az utak a természetben? 33 év után a beton és az aszfalt ne menjen már tönkre…
– van gyümölcsök és high tech kütyüik, de csak gagyi papírjuk?
– vannak energiafegyvereik és késeik, erre gépfegyverekkel lövöldöznek a kanyonban?
– a dalra fakadás a nagy kontaktlencsés csajjal olyan volt, mintha értelmi fogyatékosnak akarták volna beállítani
– a vörös csajnak egyébként is klónjai lehetnek, mert annyi hasonló mászkált a városban – a karakter külseje egyébként a tolvaj csajszira emlékeztet a Babylon 5 : Crusadeből
– maga a főszál valahol a Terra Nova / Eureka / Firefly mutációjának tűnik
– itt-ott a CGI lóláb kilógott

Ami viszont tetszett:
– a klisés főhős. Indy és James Bond és Han Solo ötvözet.
– a főszereplő páros kapcsolata. Azt hittem majd itt is elsütik, mint Joker sebhelye esetében, hogy mindig más fedősztorit adnak elő a különböző emberkéknek
– a drow párocska. Jamie Murray már a Gods of Arenában is vetkőzött és itt sem tagadta meg magát. Talán ők lesznek a köv. Batiatus-Lucretia?
– a bár hangulata jó volt, mintha Mass Effectet néznénk. Vajon a pultos csaj lesz a legközelebbi Aria T’Loak?
– szép volt az űrhajó belseje és a legtöbb alien növény
– a zene erősen BSG stílusú

Szóval ebből még akármi lehet. Alapvetően nem bírom a cyberpunk / posztapokaliptikus scifiket, de adok neki még esélyt. :)

Zirowe - 2013. 04. 19. 23:24

szarazpezsgo: “szépen felépített világ és mitológia”, ezt így mégis hogyan, ha az egész “mitológiát” elintézték egy “33évvel később, terraformált Föld” felirattal?!

Semmit nem mondtak el, mindent kész tényként közöltek.
Vagy lenne egy -1. epizód?

Platschu - 2013. 04. 19. 23:24

– a zene erősen BSG stílusú : talán mert a szerző, Bear McCreary ugyanaz :)

Lemoni - 2013. 04. 19. 23:25

40 perc után adtam fel, végig az járt az agyamban, hogy ehhez képest még a Revolution is az évtized sorozata, pedig az se piskóta :S Nálam eleve előnyből indulnak a különleges lényeket felvonultató filmek, pech, hogy mostanában több ilyet kellett kaszálnom, annyira gyengék voltak. Sebaj, a hirtelen sokk után ráugrottam a Rectify-ra, az egy kicsit rendbe tette a megtépázott élmény várásomat :)

Smash - 2013. 04. 19. 23:26

@ Rododendron

Na ezek azok az infók, amiknek ki kellett volna derülnie a pilotból, de nem derültek ki. Leírok egy két dolgok az alapokról (amik sokkal jobban hangzanak, mint maga a pilot) Egyesek SPOILER-nek vehetik ezeket az infókat (bár kétlem, hogy túl sokat fognak foglalkozni velük):

6 faj van + az emberek. Bár valószínűleg gyakrabban fognak 5 fajra hivatkozni, mert a hatodikból csak páran maradtak életben. Volt még egy a csillagrendszerükben, de azok kihaltak valahogy. Elvileg senki nem áll hadban senkivel, de mindenki hadban áll mindenkivel olyan szinten, hogy a túlélésért és az erőforrásokért harcolgatnak. Egyik fajnak sincs központi kormányzata, úgyhogy mindegyiknek vannak társadalmi rendben élő tagjai, fosztogatói, bűnözői, stb. Úgy kerültek ide, hogy a csillagrendszerük pusztulóban volt, és összeállítottak egy flottát, hogy meneküljenek. Minden faj a maga módszere szerint választotta ki a túlélőket, és elindultak hozzánk, mert nem tudták, hogy lakatlan volt a bolygó. Vannak fajok, amelyek közös bolygón fejlődtek ki, és jól elvannak egymással, és vannak akik annyira nem (az összes faj kb talán 3-4 bolygón fejlődött). Megérkeztek, megtaláltak minket, tárgyalni kezdtek menedékről a képviselők, amíg a népességük nagy része hibernálva maradt a hajókon. Ez ment 10 évig. Aztán egy idióta ember meggyilkolta a nagykövetüket, és kitört a háború. A harcok alatt történt valami a hajókkal, és elpusztultak (senki nem tudja pontosan, hogy mi volt az), úgyhogy most gyakorlatilag a romok egy gyűrűt alkotnak a föld körül, és néha lepottyan ez az. Aztán békét kötöttek, és most próbálnak kihozni valamit a szituációból. Elvileg nagyon jól hangzik. És ha tényleg arról szólna, hogy hogy lehet egy új világot összehozni egy ekkora romhalmazból, még értelme is lenne. De nem erről fog szólni.

Zirowe - 2013. 04. 19. 23:29

Platschu: igen, elég mókás volt, hogy jöttek a behemót robotok energiafegyverrel és páncéllal, ők meg sima lőfegyverrel lövöldöztek, sőt, hátulról shotgunnal is simán kinyírták őket.

Nevetséges.

Amúgy gondolom az utak és épületek a háború és a terraformálás közben tűntek el, de SEMMIT nem tudunk a körítésről.

Meg eleve, ha most megfelel nekik a földi atmoszféra, akkor mi a répának kellett egyáltalán terraformálásra gondolni?!

Egyébként számomra teljesen elképzelhetetlen, hogy 7idegen faj szövetsége (haló, Halo sorozat, Covenant vki?) megtámadja a Földet (jó, ez nem volt ilyen egyszerű a wiki leírás szerint), aztán simán engedem nekik, hogy ottmaradjanak.

Atomot a bestiáknak!

Platschu - 2013. 04. 19. 23:29

Köszi Smash. Ettől még elbarmolták a Földet… Ezeknek azért a sorozatból ki kellett volna derülni, mert nem építhetnek csak a játékosokra. Bár ki tudja, lehet hogy pont az hozta meg az x százezer plusz nézőt, amivel a SyFy átlaga fölé emelkedtek.

kmdan - 2013. 04. 19. 23:31

Nagyon érdekes hogy mindenki majdhogynem túláradó szeretettel szeretné szeretni, csak… na. Az érdekes, hogy nyilvánvalóan ott van egy hatalmas űr, amit sci-fi terén be lehetne tölteni (micsoda hasonlat), de ez annyira klisés hogy érezhetően kevés lesz.

Olyan számomra, mintha lenne az írók között egy arc, aki be tud csempészni érdekes momentumokat, de ezt az eredetiségnek a leghalványibb szikráját elsöpri a klisés, és egyértelműen beszari, fos-cunami. Nagyot akarnak szakítani, geek-paradise-t akartak, betesznek mindent amit egy fanboy coolnak ítélne, és ezt mutatja még az MMO-s játékkampány is. (A játék a kritikák alapján egy katasztrófa, a sztori érdektelen, és úgy egyáltalán egy egyszerű középszer.)
Így sajnos tényleg úgy tűnik, hogy ez eddig egy egyéniség nélküli költséges valami. Az art departmentnek adunk egy valag lóvét, nézzen ki jól, legyen benne minél több cucc, aztán a sztorival majd kavarunk valamit, legyen mondjuk posztapokaliptikus mer a zombik is mennek most, han solo mer starwars, meg western mer ugye a firefly is nagyon ment anno.

Én szívemből a legjobbakat kívánom neki, és valószínűleg nézem is a továbbiakban, de most komolyan, ennyire tellett?

Rododendron - 2013. 04. 19. 23:32

@Smash:

Ez tényleg nem rossz, kösz. Mondjuk a nyolc fajt nem tudom már honnan vettem :D Belehetett volna vezetni gyűrűkurásan a történetet, kár érte.

Smash - 2013. 04. 19. 23:32

Nem a játékból szedtem. Wikipedia :D
A földet meg úgy barmolták el, hogy mivel eredetileg nem számítottak ránk, hoztak terraformáló eszközöket, amik elkezdtek össze-vissza lepotyogni, amikor felrobbantak a hajók, és nagy űrzavart okoztak a bioszférában. Nem ez volt a céljuk meg több külön bolygóról jöttek ők is, úgyhogy ez a mix nekik is új és kedvezőtlen. Ez is hozzájátszott ahhoz, hogy békét kötöttek anno.

Platschu - 2013. 04. 19. 23:33

Még egy gondolat. A négy tüskés sisakos Volgekról csak nekem ugrott be a Gyűrűk urából a nazgulok vezetője? Egyszerűen nem tudtam elvonatkoztatni. :D

A csata is egy vicc volt a robbanással, de legalább utána korrekten elmondták, hogy ők is sok embert vesztettek. Amit viszont nem értettem, hogy fogadták be ilyen simán a motoros nyomikat. :D

Na majd meglátjuk, hogy mit hoznak ki belőle. Az FS írója azért nekem bizonyított, így lehet lesz ebből még egy működőképes világ. De a béna fajok, pláne kasztrendszerbe kárhoztatva nem az igaziak. :S

Platschu - 2013. 04. 19. 23:35

Valahol a wiki mélyén azt is olvastam hogy évezredekig utaztak. S ne mondják már, hogy látták a bolygónkat messziről, de életet nem tudtak kimutatni rajta? Más bolygó nem volt? Ez olyan kényszeredett térbeli összemesélés, hogy kezdő játékmesterek jobbakat találnak ki. :D

Smash - 2013. 04. 19. 23:36

@Platschu
Nem csak neked ugrott be, de abba már nem akartam egyenként belekötni, hogy mennyi mindent lopdostak össze az elmúlt 10 év scifi és fantasy terméséből. Akkor tényleg reggelig gépelnék :D A lopás általában egyébként engem nem szokott zavarni, mert ha valami jó, lopják nyugodtan, de itt nem tudtak mit kezdeni semmivel. Amit elloptak, azt el is baltázták (hogy ne legyen cenzorálva :D)

Smash - 2013. 04. 19. 23:37

Jah, és AG fórumon csinálsz neki topicot?

Cassie - 2013. 04. 19. 23:38

Én annyira vártam már egy sci-fit… főleg mióta a BSG Blood&Chrome-ot beígérték aztán lett belőle egy websorozat. Inkább azt kellett volna vinni.
Szerintem nem volt ez rossz, csak az a baj, hogy annyira jó se. Tetszett, mert sci-fi, jó a látványvilág, terraformált föld, jól ki lehetne dolgozni ebből a felépítésből egy konfliktust is. De a nagy durranás valahogy elmaradt. Viszont a tipikus Rómeó és Júlia történet check, összeesküvés elmélet check, az utolsó jelenet meg azzal a zenével tökéletes Fallout 3 hangulat :D Kicsit amúgy olyan szerepjáték érzésem volt… “menj be a városba, vezessen első utan a kocsmába, ahol vedd fel a küldit a pultostól, ha pénz kell ott vannak a minijátékok játékon belül (Verekedés)” De lehet csak én játszottam túl sokat :)
Amit viszont hiányoltam, hogy keveset mesél el a helyzetről, oké jöttek az idegenek terraformáltak… és? mi lett az emberekkel? hol vannak ők most vagy ők azok akik beköltöztek? stb stb.

Tyberius - 2013. 04. 19. 23:39

Huh végig se olvasom a hozzászólásokat mert egyik jobban felkúr mint a másik. A kritikával a pontszámot leszámítva kb mindenben egyetértek és úgy az összes felsorolt negatívumokkal együtt adnék neki egy 7/10-et. Engem beszippantott. Maga a világ, a fauna, innentől érdekel, a karaktereket meg kb leszarom.

Amit nem értek az azon való sírást, hogy az első részben egyből nem fejtettek ki 33 év történelmet és mutattak be 7 különböző fajt mindezt 80 percben. Mégis mit kéne csinálniuk a további (jó esetben) pár tucat részben? Hova a sietség?
Azon fennakadni, hogy hogy néznek ki az idegenek?! Realy?
Nah mindegy… én várom a folytatást…

kmdan - 2013. 04. 19. 23:40

Jah, Smash infói alapján így már érthető az alap.
Bár érdekelne egyébként hogy St. Louis emlegetése mégis kiben fog borzongást kiváltani? Értem én az ívet, de így, hogy egy darab eredeti épület sem maradt meg, így kicsit suta. Akkor már inkább tehették volna mondjuk Kazincbarcikára, hogy valami igazán érdekes művészeti kavalkádot láthassunk….

Platschu - 2013. 04. 19. 23:41

A kerítés : Terra Nova – már csak brontosaurus kellett volna
Boltív : oké St. Lois, de egyben Avatár is :D
A sok lakható bolygós naprendszer, majd onnan menekülés a robotok elől : BSG
A főhős rögtön sheriff lesz : Eureka, Terra Nova, Once upon a time
Bár, alvilág : Mass Effect.
Energiakard / tőr vagy akármi : Mass Effect, StarCraft, StarWars
Testfestéses fajok : FarScape – vajon melyik színész fogja ezt megunni?
Drow pár erotikus pancsikolása mintha Spartacus beütést hordozna magába. :D

Ugyanakkor a humor az totál FarScape. Nem hiába az író ugyanaz. Szóval tőlem még kap bőven esélyt, mert ha annó az FS-t is lelőttem volna a pilot után, akkor életem egyik legjobb scifijét hagytam volna k. ;)

Hunnenkoenig - 2013. 04. 19. 23:42

Na hat a hozzaszolasoktol el is ment a kedvem barmit is irni, de azert az egy tizedet annak ami atfutott az agyamon megiscsak idebiggyesztem, ha mar eddig vartam a postra.

A törtenelem az MMO jatekon keresztül jött/jön le. Ha jol tudom elötte mar hetekkel elindult es a keszitök ugye elmondtak, hogy akkor kapsz egeszet, ha mindkettöt figyelemmel kisered. A jatekot es a sorozatot.

PL a jatekban volt egy quest sorozat ami elmondta, hogy szerezte meg Han Solo a föszereplö csavo azt a kek rudat.

A fejlesztök video streamben azt is elmondtak, hogy a sorozat tancos jelenete a jatekban folytatodott, mint szerepjatekos event.

A harc a jatekban van. A többi a sorozatban.

En nem fogom jatszani a jatekot es ezert remelem, hogy a sorozat azert igy is elvezhetö lesz. En elveztem az elsö reszt, mert nekem nem kell mindent egyböl tudnom. En elfogadtam az idegeneket anelkül, hogy azon filozzak, miert szen alapuak.

Most tenyleg ez a legfontosabb egy Sci-Fi sorozatban? Ezen all vagy bukik a minöseg, hogy elmondjak e miert szen alapu az idegen? Ezen annyira felbaszom magam, mert nem elöször olvasom nem az elsö sorozatnal. A star warsban sem meseltek el miert mindenki szen alapu. Ki nem szarja le?

En gyülöltem a Babylon 5-öt, az Andromedat, a Firefly-t es minden mast ahol kekre festett emberek nevetseges kosztümökben alient jatszanak. Mindig az 50-70-es evek B kategorias Sci-Fijeire emlekeztetnek.

Ebben megis tetszettek valamiert. Valoszinüleg azert, mert tudom, hogy egy computer jatek a hattere es azzal asszocialom. Pl a vörös kiscsajt egyböl mint jatekkaraktert lattam magam elött es utana megneztem a jatekrol videokat es nem csalodtam.

Tetszett, hogy nem egy ürhajoban jatszodik, hanem nyilt területeken es be mertek vallalni a sok CGI-t, akkor is ha az a [CGI] minöseg rovasara megy egy picit.

Semmivel sem rosszabb, mint a Jericho, Terra Nova, Fallen Skies. En el fogom nezni meg egy darabig.

Platschu - 2013. 04. 19. 23:43

Smash : AG fórumon csináltam neki egy témát, de a hely eléggé… felemlekedett. :( Ugyanakkor azért örülök, hogy eszedbe jutott még. :)

S84 - 2013. 04. 19. 23:45

Én olyan 4-5-re értékelném, de nagyrészt egyetértek.
A pilot tartalmilag 0 volt, a főhős karakter egy óriási kliséhalmaz a többiek átlagosak, bár a Datakról meg a családjáról rögtön látszott hogy ők lesznek a helyi szarkeverők.
VISZONT ezek ellenére szerintem van benne benne potenciál – nem kevés, mert a zene, a kép világ néhány másodpercre olyan hangulatot “teremtett” amilyet már nagyon régen láttunk…

Smash - 2013. 04. 19. 23:46

Ha a második rész nézhetőbb lesz és maradok felnézek arra. SG fórumot meg gondolom nehéz csinálni SG nélkül :D Inkább dobták volna a pénzt egy újabb spinoffra…

Xsz - 2013. 04. 19. 23:47

Mia Kirshner és a kedvencem Julie Benz, miattuk már megéri néznem. Kicsit hosszú volt ez a másfél óra, de szerintem 40 percbe ez működni fog.

6/10 volt a pilot

Synrew - 2013. 04. 19. 23:48

Fegyvereken felesleges fennakadni,igazából ezeket nem sima puskaporos megoldásként kell elképzelni,hanem kinetikus fegyverként.
Míg az energiafegyverek egészségre káros plazmát stb, ártalmas energiát lőnek(ennek jól ellenállnak pl az energiapajzsok elvileg,míg a fizikai páncélzatot jól elolvasztják,addig a kinetikus fegyverek ugye pl egy fémdarabot gyorsítanak fel nagyon kellemetlen sebességre,mindkét típusnak vannak előnyei.
De egy Kalasnyikov átvisz egy fél méteres betontömböt,abszolút nem érezném gyengének a bemutatott technológiák ellen.A shotgunokat meg nem sörétes vadászpuskának kell elképzelni amivel a szerencsétlen fácánokat irtják, a katonai változatok rendkívül pusztítóak néhány méteres távon belül.
Igazából itt pl lehet mutogatni,hogy na ez a játékból kiderül.

Hunnenkoenig - 2013. 04. 19. 23:52

Jaj tenyleg. En a FarScape-töl rohantam ki a vilagbol, nem is az ANdromedatol. Bar az se volt sokkal jobb.

Platschu - 2013. 04. 20. 00:01

Hunnenkoenig : az FS később indult be igazán, ahogy a Babylon 5. Az első évadokban több a különálló a történet, de aztán előbb-utóbb már csak a főszálak mennek és a mozaikok összeállnak. Mindkettő kötelező. Szvsz. :)

Worb - 2013. 04. 20. 00:03

Mivel nagyon alacsonyak voltak az elvárásaim, így kellemes csalódás volt a pilot. Persze igaz, hogy tele van klisékkel, de egész jól szórakoztam rajta. Lehet, hogy néhány rész után kasza lesz (pláne, ha átmegy heti nyomozósba vagy még durvább szappanba), de biztos kap még esélyt. Igazából a háttérsztori és a világ felfedezése a legnagyobb motiváló erő a folytatáshoz…ja, és persze Ms. Benz.

Zonen - 2013. 04. 20. 00:05

Én a The Borgias 3*01-el néztem meg párban (előtte) és (igen tudom hogy teljesen más műfaj) szinte ordító volt a különbség dramaturgiában, feszültségkeltésben és színészi játékban. Az első 10 perc után végig Terra Nova feelingem volt, kivéve hogy itt már a második rész sem érdekel. És mit keresett ott Chewbacca…? Komolyan, vártam a vuki üvöltést…

Dregnarr1 - 2013. 04. 20. 00:15

Ahogy Hunnen is írta, ez egy hibrid tv-játék, minden tekintetben.

Érdekes egyébként, hogy a nagyobb szabású, hasonló sorozatoknál is ugyanúgy szándékosan nem magyaráznak el dolgokat arról amit látsz, azoknál ez nem volt negatívum, itt meg egyből az, csak mert egy picit még titokzatosabbak.
Ahogy írtam, és a készítők is írták, ez szándékos, a játék elején is így van (fogalmad sincs WTF van), de az, hogy körülötted mindenki (NPC) úgy beszél és kezel, mintha mindenről tudnád, hatalmas hangulatot ad, hisz olyan, mintha már te is részese lennél az egésznek, benne lennék évek óta, és egyszerűen csak nem néznek hülyének azzal, hogy egy ebben a világban élő karakternek jellemezgetik azokat a dolgokat, amiket ő már évtizedek óta használ és ért. Különleges élmény, szerintem egyáltalán nem negatívum, épp ellenkezőleg.

Egyébként, aki többet akar tudni a világról, az a sorozat részei után fél órával induló (és később bármikor újranézhető) élő stream keretén belül a játék készítőivel és sorozattal kapcsolatos vendégekkel sok mindent megtudhat az adott résszel kapcsolatban a következő linkre látogatva:
http://www.twitch.tv/trionworlds

Hunnenkoenig - 2013. 04. 20. 00:17

@Platschu: Igazabol nem erdekel mikor indul be egy sorozat. Gyakran belenezegetek ezekbe a sorozatokba TV-ben, hatha beleszeretek menet közben, ahogy törtent ez a Csillagkapuval. AZ is übergagyi volt az elsö evadban.

A következö sorozatok szuperübergagyik szerintem:

FarScape = muppet alienek, gagyi ürhajobelsö, story?

Andromeda = erdektelen story, erdektelen szineszek, egy ürhajo belsö

Babilon 5 = gagyi alienek, egy ürhajo belsö, politizalas hegyek

Firefly = fogalmam sincs milyen mert a pilot elsö 10 perce utan lekapcs es sose ujra elövesz

SGU = nagyon jo diszlet/CGI, nagyon jo hangulat, fos szineszek, fos karakterek, politizalashegyek

Battlestar Galactica = Nagyon jo diszlet/CGI, überfos karakterek, überfos story, politizalas hegyek³

Ezekhez kepest a Defiance több hossz elönnyel startolt nalam.

Cuna - 2013. 04. 20. 00:20

Az elmúlt évek próbálkozásai (Revolution, Tera Nova, Falling skies, stb) elsőre ez győzött meg legjobban. Mondjuk konkurencia nem nagyon van, amiket felsoroltam mind nézhetetlen számomra. A pilot szerintem sem volt jó, de lehetőség van benne bőven.

Lui - 2013. 04. 20. 00:24

Nekem eleve herótom van az ilyen eltorzított homlokú szemű “földönkívüliektől”. Meg kék a haja oszt’ máris nem földi. Ugyan már. Anno a Voyager-ben is ez zavart. Ráncos a szemöldöke és ettől már húúde nem földi.

Falling skies-ben érdekes módon megnyertek a földönkívüliek. Teljesen mások , genetikailag, testfelépítésre, méretre. . Vagy a “V”. Számomra ezek az igazi scifi-k.

Ennek én még esélyt sem fogok adni, ráadásul az h még énekelgetnek táncikálnak meg végigdumálják. köszi nem, inkább kínzom magam barátokközttel :D

Neoprimitiv - 2013. 04. 20. 00:27

@Platschu: tudtam, hogy valamit kifelejtettem a “B” kritikából, persze hogy a Mass Effect-et. :)

A “miért nem mondták el” panaszkodásnál egyetértek Tyberius-szal: vagy gazdag háttérsztorit akar valaki, vagy mindenre kiterjedő kiskátét, a kettő együtt nem megy. Igen, elnarrálhatta volna egy hang az elején tizenöt percben, hogy mi minden történt 33 év alatt, ki kicsoda – akkor az lett volna a baj, hogy hót unalom egy ilyen hosszú felvezetés.

Garantáltan a sorozatban is ki fog derülni minden, nem kell hozzá a játék. DE! Az a céljuk, hogy mindkettő iránt legyen érdeklődés, tehát kb. a TV2-SzuperTV2 koncepció megy eleinte, vagyis aki játszik, az előbb kerül képbe dolgokkal. Vagy megnézi a wikipédiát. Én szidom a leglelkesebben a sorozat készítőket, amikor fontos információkat interjúkból kell megtudni, vagy tévében nem látható dolgok kerülnek bele a kánonba, de itt az eltérő ütemű informálás része a koncepciónak.

Platschu - 2013. 04. 20. 00:29

Volt egy hülye cikk az egyik hírportálon, hogy japánok fánk alakú bemélyedést csinálnak a homlokukra azzal, hogy sóoldatot injektálnak a bőr alá és benyomják a púp közepét. Na kb. a fosztogató csajszi is ezekre az őrültekre emlékeztet külső tekintetében. :D

Hunnenkoenig : Nem tudod, hogy miről maradtál le, de most nem is kezdünk el győzködni. ;)

Zirowe - 2013. 04. 20. 00:30

Dregnarr1: nem azzal van a baj, hogy nem rágják a szádba, hanem, hogy konkrétan semmiről nincs szó.

Közelgő űrhajók, réten játszó gyerekek (fringe vki? :D), utána meg űrszemét és 33évvel később.

Akkor kb úgy is meg lehetett volna oldani, mint a bsg minisorozat elején, 10 sorba összefoglalni a lényeget.

Egy távoli naprendszer csillaga felrobbant.
A pusztulás elől menekülve a rendszer 6-7faja egy közös evakuálási folyamatban elindultak a legközelebbi bolygó felé, melyről azt hitték, hogy lakatlan, de mégsem.
Kitört a viszály, cuccok felrobbantak, sokan meghaltak, stb.

Maximum 10mondatban össze lehetett volna foglalni, vagy ha nem, akkor visszaemlékezések, bevillanások, párbeszédekben elejtett utalások, stb.
A rendelkezésre álló eszközök tárháza végtelen.
Még kb egy rohadt linket is elfogadtam volna, hogy “nesze paraszt, ha érdekel olvass utána”.

Platschu - 2013. 04. 20. 00:30

Vagy majd csinálnak előzmény sorozatot a 33 évről… :D

Hunnenkoenig - 2013. 04. 20. 00:33

@Lui: megertelek valahol az alienekkel kapcsolatban.
A Star Trekben peldaul nem volt bajom a kinezetükkel, mert szolidan csinaltak. Epp az volt a jo, hogy többnyire egy ket ranc itt ott es eladtak földönkivülinek.

A gagyi az, amikor eltulozzak es über különleges kosztümökkel, frizurakkal akarjak kimutatni mennyire masok. Lasd Babylon 5.

Mondjuk ez a Star Trekben is elfordult joparszor, de ott volt egy sajatos stilusa az egesznek, amit elfogadott az ember es nem tünt annyira rossznak. Föleg a Voyagerben mar profibb alien designok voltak.

En attol is a falra masztam, mikor a Klingonok enekelnek, vagy mikor Picardnak kell földönkivüli ceremoniakat vegrehajtania fogadasokon. Azokat mindig attekertem, mert nagyon kinosak tudtak lenni.

Az enekes-tancos reszeket a Defiance-ban is attekertem, de elfogadtam, hogy ott van, mert volt neki ertelme, hogy a jatekban felvezessen egy esemenyt vagy küldetessorozatot.

Amugy ha minden igaz, a jatek esemenyei nagyban fogjak befolyasolni a sorozat törteneseit. Ezt nem tudom, hogyan akarjak megvalositani. Talan többfele valtozatot forgattak egyes kulcsjeleneteknel, mint egy interaktiv filmnel…

Neoprimitiv - 2013. 04. 20. 00:46

Annyiszor került most elő a zene és táncikálás kérdése, hogy muszáj megjegyeznem, ezen az alapon a sorozatok 99%-a bollywood. Van egy ünnepség utcabállal, amibe belecsöppenek a főszereplők. Van zenekar (a háttérben, mutatják őket kb. 10 másodpercig), vannak akik táncolnak (a háttérben, még ennyit sem mutatják őket), közben tök más dolgok történnek. Direkt visszanéztem most a jelenetet. Ennyi “táncikálás” a House of Cards-tól az AHS-ig minden sorozatban van/volt.

simon7109 - 2013. 04. 20. 00:47

Szerintem egész jó volt. Én maradok tovább az biztos.
Egyetlen amibe én bele tudnék kötni az a botrányosan gagyi CGI…

Neoprimitiv - 2013. 04. 20. 00:54

@Hunnenkoenig: a játék nem is azonos helyszínen játszódik a sorozattal és amennyit én láttam belőle, kétlem, hogy bármennyiben is befolyásolná a sorozatot.

Kapcsolódási pontok lehetnek, vagyis valami, ami a sorozatban történik, lehet kiindulási pont egy küldetéshez, amit ha valaki akar, végigjátszhat. Vagy másik oldalról, egy küldetés végén megszerzendő kütyü előbukkanhat egy későbbi epizódban, mint valami, amit “éppen most adtak el nekem roncsvadászok”, de közvetlen ok-okozati kapcsolat nincs. Ez egy tápolós shooter, random loot-tal.

Tatar - 2013. 04. 20. 00:57

Akárhányszor mutattak egy olyan nagy szőrös izét, ösztönösen chewbacca hangokat kezdtem el nyomni magamban. :)

Neoprimitiv - 2013. 04. 20. 01:00

@zirowe: “Még kb egy rohadt linket is elfogadtam volna, hogy “nesze paraszt, ha érdekel olvass utána”.”

Hm, ezek szerint én egy intergalaktikus intelligenciával rendelkező übermensch vagyok. Csak ez lehet az oka, hogy nem csak kommentelni tudok a neten, hanem a gugliba is be tudtam írni azt, hogy Defiance. Földi halandóknak ez nyilván túl sok…

Zirowe - 2013. 04. 20. 01:06

Neoprimitiv: ne engem (hiszen én is megtaláltam), és ne magadat vedd alapul, hanem az átlag kinti embert, akit ezen sorozat szeretne “megszólítani”.

Egy pilotnak fel kell vázolnia a hátteret és az alapszitut, kiindulási alapot adni, ami alapján ítélkeznek felette a nézők és a csatorna.
Na, ez innen teljesen hiányzik.

Ez kb olyan, mintha a kettészakadt Németországról csinálnék egy filmet pár tudatlan analfabétának, akiknek fingjuk sincsen a történelemről, kezdek egy képsorral, amin Gavrilo Princip éppen közeledik Ferenc Ferdinánd felé, majd kiírom, hogy “49 évvel és két világégés után a kettéosztott Németországban”.

Dark Wolf - 2013. 04. 20. 01:19

“Kár, hogy az infókat a netről lehet inkább szipkázni, ahonnan tényleg egy csomó mindent meg lehet tudni a világról – a sorozat mindebből (érthető módon) alig ad át valamit.”

Miért érthető? Szerintem nagyon gáz, hogy kreáltak egy elég érdekes háttértörténetet, de arra már képtelenek, hogy ezt legalább felvázolják a pilotban, mert a szappan és a gagyi kalandsorozatos sztori mellé már nem fért bele a másfél órába. Netes utánaolvasás nélkül annyit lehetett leszűrni, hogy az idegenek jöttek megtámadni a Földet és háború volt, pedig azért nem éppen ez a helyzet.

paranoid android - 2013. 04. 20. 01:24

Egyrészről vártam, mert imádom a sci-fit, de tartottam tőle, mert az ilyen sokféle űrlényes, “inkább fiction, mint science” típus nem az én asztalom. A Babylon 5-öt anno szerettem, de most már nem hiszem, hogy tetszene, ahogy a Csillagkapu vagy a Farscape is inkább csak egy korrekt időtöltés volt részemről, nem szippantott be különösebben semelyik. (A zseniális BSG-t és a Firefly-t nagy hiba összemosni ezekkel, btw.)
Viszont ezt az ellenérzésemet nem csak a pilot erejéig tenném félre, ha lennének érdekes karakterek. De sajnos az összes elérhető klisét előguberálták, mikor a karaktereket alkották. Mindenki érdektelen, és az összes kapcsolat alakulása előre feltérképezhető. Egyetlen olyan dolgot nem sikerült felvázolniuk, ami újra leültetne elé. Illetve de, Mia Kirshner, de ez nem az írók érdeme. És nem tudom, hogy csak érte újra ki fogom-e tenni magam ennek az unalomtengernek, reménykedve, hogy javul.
A CGI csúnya volt, de ezt én nem szoktam hibának tartani, viszont ennél semmilyenebb rendezést is ritkán látni. A főhősről készült utolsó flashback-jelen összekötő snitten kívül teljesen fantáziátlan volt a fényképezés is. A zene valóban sok volt ennyi időre, de esküszöm, nekem az tetszett a legjobban. Jó volt ez az űrlény-rock. Pontszámilag mondjuk egy 4/10.

nyílméregbéka - 2013. 04. 20. 01:31

Hunnenkoenig: “En gyülöltem a Babylon 5-öt, az Andromedat, a Firefly-t es minden mast ahol kekre festett emberek nevetseges kosztümökben alient jatszanak. Mindig az 50-70-es evek B kategorias Sci-Fijeire emlekeztetnek.”

Legalább ismernéd a sorozatokat amiről hülyeségeket írsz!:DDD A Babylon5 tele volt nem humanoid, xenomorf, meg energiaalapú idegenekkel, hüllőkkel, meg olyanokkal akik pl metánt lélegeztek stb… A Firefly-ban pedig nem is voltak idegenek, csak emberek.

nadi007 - 2013. 04. 20. 01:36

Tetszett is meg nem is. Az pld egyáltalán nem zavart, hogy nem tudunk meg mindent. Remélhetőleg ezt ki fogják bontani majd. Bár sokkal izgalmasabb lenne, ha onnan indult volna a sorozat. :)
Az egész valahogy nekem gagyinak hatott, de mégis megfogott annyira, hogy maradjak még pár részre.

Raziel Anarki - 2013. 04. 20. 02:50

egyetértek, erőtlen volt.

végig az járt a fejemben, hogy ha 15 éves lennék mennyire iszonyúan bejönne. de lehet akkor sem?…

mikkamakka - 2013. 04. 20. 03:00

pilotot még mindig nem láttam, játékról nem sokat lehet írni, közepes minden téren, tele buggal de azt még kijavíthatják, a legjobb amit olvastam róla h tele van potenciállal.

Hunnenkoenig: aki fireflyt így lefikázza azt nem tudom többet a témában komolyan venni. nem vok egy fanboy, de akkor is:P

zdawg - 2013. 04. 20. 03:35

nekem általában fát lehet vágni a hátamon, értem ezalatt, hogy volt jópár borzalom pilot, amit végigszenvedtem életemben, csak azért, hogy akkor tudjak róla legalább egy kerek véleményt alkotni, de ez a defiance valami rettenetesen rossz volt, úgyhogy 40 perc után kuka.

Bandido - 2013. 04. 20. 04:11

Az senkinek nem tűnt fel, hogy gyakorlatilag beköltöztek a Terra Nova területére?:)
Kicsit ugyan megváltoztatták a helyet de nem eléggé…

A felső kép a terra novából van az alsó a Defiance ből.

http://kepfeltoltes.hu/130420/terradefi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

EPIC - 2013. 04. 20. 04:47

Hát, amennyire vártam ezt… A kritikák a játékról is hasonlóak mint a te kritikád a sorozatról, kiaknázható potenciál, szegényes megoldás eddig, ja és ez a nagy interaktivitás elvileg nem fog még működni az első évadban, hanem ez csak a második évadra lesz jellemző, mármint nem a sorozatból-játékba dolog, hanem a játékból-sorozatba folyamat. Mindenesetre inkább végigjátszom a Mass Effect franchiset újra a sorozat helyett, az írást, a karaktereket és a gazdag univerzumot úgyis jobban megkapom tőle.

CsipiK.O. - 2013. 04. 20. 06:42

Tetszett: 8/10

CsipiK.O. - 2013. 04. 20. 06:43

A beköltözés meg ugyan olyan mint amikor ah. az Arrow-sok a Smallville kastélyában forgatnak, valamint az esküvős Psych epizódot a Harper’s Island-i vityillónál vették fel

Vérnarancs - 2013. 04. 20. 07:19

Én úgy vagyok vele, ha a pilot nem nyeri meg az embert, akkor nem érdemes időt pazarolni az ilyesmikre, csak azért, hogy 10-20 részből 2-őt élvezhess. Én végigkínlódtam a Defiance bemutatkozását, de ez nem lesz nyerő. Persze van amin én is szenvedek, de ott esetleg egy karakter miatt…Szerintem nem csak én fogom kaszálni, hanem a csatorna is.

Neoprimitiv - 2013. 04. 20. 07:21

@zirowe: milyen “átlag embert” kellene alapul venni? Aki nem tudja bepötyögni egy böngészőbe, hogy defiance . com? Mert ennyi fantázia kell a megtalálásához. Akinek ennyi esze sincs, annak fölösleges scifi-t csinálni.

A tartalmi vitához nem szólok, mert majd kikerül posztban.

TJ - 2013. 04. 20. 07:39

Nagyon váram a sorozatot, mert ugye eléggé nagy dirre-durral csinnadrattával jelentették be. De aztán végiguntam az egészet. Nekem annyira nem jött be.
Sci-fi nálam még sosem volt kaszagyanús pilot után, egészen eddig.

pod - 2013. 04. 20. 08:37

Na nekem annyira azért nem érdekes a világ, hogy utánaolvassak, de még annyira sem, hogy hiányérzetem legyen, amiért nem fejtik ki bővebben.
Úgyhogy ezt nem bántam. Mást igen, de a kettes akkor is kevés, ha rajtam múlna, szívesen megcserélném a 6,5-ös Cult pontozásoddal. ;)

Dark Energy - 2013. 04. 20. 09:08

Nekem tetszett. 8/10
A sci-fikből lopkodást viszont viccesen fogtam fel és én csak úgy hívom a fajokat, hogy:
Castithan – “csillagkapus lidércpofák”
Indogene- “Fehér Odo”
Sensoth – “Csubakka”
Liberata – egy kis Ugnaught (Star Wars) egy kis talaxiai (Star Trek) egy kis Zathras (Babylon 5) keveréke :-)

derelye vágó - 2013. 04. 20. 09:12

héé a Babylon 5-öt nem bántani!!!

napocskin - 2013. 04. 20. 09:35

Akármennyire is jó lenne egy jó sci-fi sorozat végre, ez szóba se jöhetett volna Julie Benz miatt. Így legalább nem sajnálom.

korovjov - 2013. 04. 20. 10:18

Hatalmas csalódás. :( Tételesen:

– Ez az a csatorna, ami kaszálta a Firefly-t… BSG-hez mérni sem lehet, teljesen más partyban játszanak, pedig nyilván ezt is high concept sorozatnak szánták. Egyértelműen a Farscape koppintás a legfájóbb.
– A maszkok is mintha 5-8 évvel ezelőtti szinten lennének, az idegenek is valahogy “idejétmúltak”.
– A Rómeó-Júlia szálból még akár ki is lehetne hozni valamit, de a szülők szájbarágott indítékai a Game of Thrones korában annyira égőek már manapság, hogy az arany facepalm díj automatikusan jár.
– Nolan karaktere egyrészt fájóan klisés, másrészt ennél kategóriákkal jobb színészek, alakítások vannak teljesen hétköznapi sorozatokban. Ebből nem lesz semmiféle dí, az is biztos.
– Irisa fentebb előkerült, mint pozitív csalódás, nekem speciel az egyik legbosszantóbb figura volt.
– Julie Benz FTW, egyértelműen a legjobb, és nem mellékesen a legszebb.
– Mia Kirschner is kellemes csalódás, ő általában az agyamra megy, de ez a szerep fekszik neki.
– A CGI botrányos. Az “autós üldözéses” jelenetet szerintem a kapcsolódó játékkal csinálták meg, egy katasztrófa.
– A dramaturg abszolút bukás, az egész sorozat nincs térben rendezve, a csatajelenet során jött ki a lagjobban, de amúgy is: egyszer autókáznak, közben a gyalogosok ott teremnek, a csatában a motorosok kényelmesen keresztülvágnak a támadó seregen, de amúgy az egész szoros hol hosszú, hol rövid, mindenki ott van, ahol a forgatókönyv szerint lennie kell, nem áll össze az egész, na.

Valahogy erre számítottam, illetve ettől féltem, de azért próbáltam reménykedni. Még kap egy-két részt, de teljesen reménytelen az egész. Julie Benz miatt jár a 2/10.

korovjov - 2013. 04. 20. 10:19

Ja, még annyi, hogy ennél még a Terra Nova is jobb volt. Ott legalább nem okozott gondot, hogy végignézzem az egész sorozatot, és hibái ellenére nem vártam minden résznél, hogy mikor lesz már vége. Inkább azt folytatták volna, de hát úgy tűnik, a szájfáj szereti, ha bántják.

hamham - 2013. 04. 20. 10:23

Hatalmas csalódás, még a 2/10-et is túlzásnak érzem. Amikor megláttam az elején az autós CGI-t, eldobtam az agyam. 2013-ban ilyet… Emellé jönnek a klisés karakterek, akik ráadásul nem is adnak hozzá semmit az egészhez. BORZALOM.

Akinek tetszett: nyugodjanak meg, ebből nem lesz második évad. Nem is értem ezt a készítők hogy gondolhatták komolyan. Pedig olyan jó lenne már egy normális sci-fi.

Llew - 2013. 04. 20. 10:35

A hype alapján jobbat vártam. Szerintem nem volt unalmas, vagy borzasztóan rossz a pilot, de a tengernyi CGI-vel körülöntött teljesen sablon mivoltával abszolút semmit nem nyújtott amivel kiemelkedne a középszerből. A Terra Nova ilyen szinten szerintem jó párhuzam, ez mégis jobban bejött. Hiány van űrhajós (tudom ez sem az lesz), idegenes scifiből. Ez az egy szerencséje.
Annyira sablon volt, hogy még egy régi vicc sztoriját is képesek voltak bele írni. Az albínó vagyok, de festem a hajam, mert lázadok ufó gyerek meg az indián gyerek összetűzése az teljesen a kést hoz mikor lövöldözés lesz sztori.
Kap még esélyt, de ez a heti rendőrködés, meg a gonoszak összeesküdnek sztori nem nagy ígér jókat.

Hunnenkoenig
Az übergagyizós kommented alapján a scifi nem a te műfajod, akkor minek erőlteted?

energy - 2013. 04. 20. 10:38

Én lusta vagyok utána nézni az interneten a háttér-információknak, amik a történet szerves részét képezik, csak nincsenek benne. Amúgy sem tetszett. Egyébként amikor elmegyek a moziba megnézni egy könyvadaptációt sem olvasom el a könyvet, ha a filmet nem lehet így megérteni, az nem hiszem hogy az én hibám. Végül is csak egy filmet akartam látni.

tadimo - 2013. 04. 20. 10:41

Julie Benz, Mis Kirshner, Jaime Murray miatt adok még egy lehetőséget a sorozatnak, talán kettőt, hátha kibontakozik valami érdekes leszboszi szál.

Amúgy a sorozat alapvetően 2/10, az éneklésnél direkt ideges lettem. Még a bunyó is kissé gagyi volt nekem…

tadimo - 2013. 04. 20. 10:42

Mellesleg ki a fene ír ilyen borzalmas sorozatot, klisés szövegeket, és hogy fogadhatják ezt el?!

Bad-Joe-Ben-Joe Sixshoota' - 2013. 04. 20. 10:44

Hát ez nagy csalódás volt.

Egyetlen eredeti ötletre sem tudtam rámutatni.

energy - 2013. 04. 20. 10:44

korovjov “Ez az a csatorna, ami kaszálta a Firefly-t”
Az Fox sorozat volt, a Terra Nova is.

korovjov - 2013. 04. 20. 10:46

energy, bocsi, csatornákban nem vagyok jó. A lényeg az, hogy mindkettő más ligában játszott. Mondjuk egymáshoz képest is, de ez a közelükbe sem érhet.

mogsta - 2013. 04. 20. 10:54

nem élvezhetetlen, de majdnem

egy sci-finek nem nézem el, ha hülyének nézi a nézőket, csak egy, amelyik a legjobban zavart: bolygók elpusztítására teremtett faj és egy puskalövéssel végeznek velük? milyen bolygókat terveztek ezekkel elpusztítani?

azt hiszem itt az ideje újranézni az SGU-t, úgyse lesz jó sci-fi még egy darabig a tvben

Hunnenkoenig - 2013. 04. 20. 11:05

“Hunnenkoenig
Az übergagyizós kommented alapján a scifi nem a te műfajod, akkor minek erőlteted?”

De. Csak en az ertelmes Sci-Fi-t szeretem, aminek van törtenete meg mondanivaloja.
A felsoroltak közül egyik sem volt az.

Mint mondtam, engem is meglepett, hogy EZ tetszett, pedig alapbol elsö ranezes utan dobtam volna a picsbe.

A BSG-ert mindenki oda van. Az egesz egy irtozatosan nagy soder. Csinaljunk ugy, mintha kurva jelentösegteljes es melyertelmü politikai intrikakat dolgoznank fel, közben beszeljünk orakon keresztül a semmiröl. Amugy politikuskepzö tanvideonak elmenne, mert azt tökeletesen hozza.

Ha egyszer odafigyelnel, hogy mit beszelnek, rajönnel, hogy igazabol semmit sem mondanak.

Ugyanolyan, mint a Star Wars barmelyik resze, ami arrol szol, hogy szenatus meg politikai viszonyok felvazolasa. Föleg annak fenyeben, hogy a Star Warst gyerekeknek csinaltak, az Episode I (asszem) szenatusi jelenete olyan, hogy en nem ertettem miröl beszelnek 40 evesen, akkor egy 6 eves gyerek hogy ertse. Gyakorlatilag jart a szajuk es jöttek ki az összefüggestelen szavak, de rohadt fontosnak hangzott.

Na ilyen a BSG is.

A Firefly-rol nem mondok semmit, mert mint mondtam az elsö 10 perc utan lekapcsoltam, annyira ellenszenves volt. Nem tudom miert, de az volt. Azt csak azert vettem a listaba, mert gagyi, nem azert mert kek alienek vannak benne.

A Babylon 5-ben en azt az öreg faszit lattam folyton, akinek igy koronaba volt lakkozva a haja. Annyi eleg volt.

Szamomra a jo Sci-Fi a District 9, a DS9, a ST: Next Generation, Alien, a Prometheus (IGEN!), vagy akar a Pandorum.

chulo - 2013. 04. 20. 11:24

nem néztem meg a pilotot még, pedig eszembe volt hogy jéééé lesz élienes űrhajós új sci-fi.
Ezek alapján nem bánom.
Ugyanígy maradtam le anno a Falling skies, Terra nova, Revolution nagyszerű triumvirátusról is hála a jó égnek.
Mostanában inkább úgy vagyok már vele, hogy várok egy fél-egy évadot, aztán kommentek alapján majd eldöntöm érdemes-e nekikezdeni.
A BSG óta úgy látom minden sci-fis sorozatnál rá akarnak menni hogy kisgyerek, kutya, családi szálak, rómeójúlia, anyámkinja. NEM ÉRDEKEL! Ha családi dráma kellene akkor azt nézném, de ha egy űrhajós scifi elé ülök le akkor azt mutassák. Fent irta valaki hogy nézzen utána a hivatalos oldalon az aki kevesli az infókat. Hát persze, a f.szom se fog még keresgélni plusz infókat. 1,5 órás pilotban úgy olvasom hogy tök alap dolgokat se tudtak elmondani. 5 percet rá kellett volna szánni a dologra, hisz a sorozat szereplői átélték, vagy legalábbis hallották szüleiktől hogy mi történt az elején, nem új nagy felfedezéseket kell tenniük, igy mi is igazán megtudhattuk volna az alapokat.
Fel lett sorolva pár sori, szidták is őket rendesen. Pedig nálam ezek az alap sci-fik
B5 – minden benne van. A politizálás jó, szuper átivelő szál, korrektül kibontott földönkivüli szálak
Farscape
Andromeda (első 2 vagy 3 évad, aztán valami ótvar rossz irányba mentek el)
BSG
Firefly

SGU is ott ment totál félre nálam, hogy adott egy tök jó és érdekes alapötlet és totál letojják a készitők mert foglalkozni kellett mindennel kivéve a sci-fi részt.

1 szó mint száz….várok fél évet, meglátjuk halad-e valahova, vagy csak kapunk egy nyomozós, drámázós valamit kis maszkos emberkékkel a háttérben

stargatelost - 2013. 04. 20. 11:31

Hunnenkoenig: de ha nem nézed végig, honnan a rákból tudnád, hogy nincs értelmes története? Babylon 5-nek konkrétan baromi összetett sztorija van, ami a 3.-4. évadban teljesedik ki. Persze az már kérdés, hogy übergagyik az idegenek kosztümjei, meg a díszletek, de hát kor, meg pénz. Ezzel összevetve a Defiance a szánalmas, hiszen B5 szintű idegen ábrázolás van benne. Farscapenek is bedurvul a sztorija a második évadtól, eléggé le lehet rakni a hajadat tőle. BSG-nek is csak egy töredéke a politika.

Serious - 2013. 04. 20. 11:40

Nekem a rengeteg kritika ellenére tetszett, én nézni fogom az biztos.
Talán ez annak köszönhető, hogy még nem láttam olyan sok részt ehhez hasonló és az általatok példaként szolgáló sorozatokból.
Így, hogy nincsenek különösebb sci-fis előzményei az embernek, nincs mihez viszonyítania, így teljesen korrekt nézhető és izgalmas.

Tyberius - 2013. 04. 20. 11:41

Továbbra se értem, miért kellett volna bármit bevezetni a 33 év történelméből, vagy hogy honnan jöttek az idegenek. Jöttek, itt vannak, a Föld valamikor régen volt földszerűbb, már nem az, mert valami félre ment. Voltak szép idegen hajók, most vannak roncsok. Mi történt velük? Mi okozta a bárkahullást?
NEM kell tudni, még nem, majd szépen folyamatába.
Mi történt a pusztuló naprendszerben?
Nem kell tudni, majd azt is szép folyamatában. Engem valahogy pont nem zavartak ezek az hiányok. Majd akkor fognak zavarni, ha mondjuk 1-2 évad múlva se csepegtetnek erről a sorozatban infót, akkor ráncolom majd morcosan a homlokom, hogy azért hékás, valamit ezekről is, mert azért érdekel.
Valszeg én se magyaráztam volna meg mindent egyből, se kis minitörténelem leckét 33 évről, ha én készítettem volna. Mondjuk az egyes fajokra jobban kitérhetnének fokozatosan (az eredetükre, original kultúrára stb…).
Táncos jelenet (ünnepség vagy mi) nekem bejött, mert örültem, hogy valahogy próbálták érzékeltetni a kultúra jelenlétét.
A kocsis éneklős jelenet belőlem is egy “realy?!” nézést váltott ki, de aztán vállat vontam és belefért.
Klisék-krimi szál, valahogy nem fájt a jelenlétük. A Rómeo és Júliás vonalon is kellemesen mosolyogtam, hogy ez is pipa, aztán lehetett tovább menni.
Persze lehetett volna valami über eredetit írni, meg nagyon mélyet, de persze egyben nagyon szórakoztatót is, de én mondjuk nem csalódtam benne. Úgy párhuzamba tudom állítani az Arrow-val élményfaktor tekintetében. 45 perc gondolkodás nélküli agykikapcsolás, ami pont arra jó, hogy közben rá tudja koncentrálni evés közben a következő megrágandó falatra. :)

Llew - 2013. 04. 20. 11:45

Hunnenkoenig

“De. Csak en az ertelmes Sci-Fi-t szeretem, aminek van törtenete meg mondanivaloja.
A felsoroltak közül egyik sem volt az.”

Mond, hogy trollkodsz. Mert ilyen kommentekkel nem lehet téged komolyan venni.

A Babylon 5-nek nincs sztorija? Az egyetlen TV-s scifi, ami nem a majd kilyukadunk valahova elven ment, hanem úgy készült, hogy volt eleje vége. Teljes előre kidolgozott története.

Farscapenek szintén nincs sztorija? Hát ahhoz nem egy részt kell belőle megnézni.
Vicces, hogy fikázod itt a scifi sorozatokat, hogy hülye hajakkal, meg egy két pici maszkkal csinálnak az emberekből földönkívülieket, közben pont a Farscape az ahol talán a legtöbb, nem humanoid idegen jelenik meg.

BSG-ben Fireflyban nincsenek is idegenek. Előbbiért én magam sem vagyok oda, nekem is sok volt a vallási meg politikai része, de azért lehúzni túlzás.

Tyberius - 2013. 04. 20. 11:58

@Llew

Ízlések és pofonok ugye: nekem a BSG pont a vallás és politika miatt jött be nagyon. A vallási párhuzam, illetve ugyanez a Caprica-ban, ami aztán nem lett kifejtve teljesen, de ugye a végeredményt pont a BSG szolgáltatta. Mondjuk római helyett görög vallás vs. monoteizmus, amin annyira nem csodálkozok, hiszen Moore korábban a DS9-ban is a politikára és a vallásra helyezett elég nagy hangsúlyt egy Star Trek univerzumon belül.

Babylont nem láttam, de rajta van a megnézendő listán pár éven belül (ha egyszercsak kap mondjuk BD megjelenést, akkor brutál jól fog kinézni mai szemmel is, az ST BD-ken látottak alapján biztosan.)
A Farscape meg kedvenc sf szériám a BSG után, az nagyon egyben van nálam, pont a karakterek és az idegenábrázolás miatt.

Nah de ez eléggé OFF lett… :)

derelye vágó - 2013. 04. 20. 11:59

nem tetszik az a lényeg :)

derelye vágó - 2013. 04. 20. 11:59

jav: nekem

Hunnenkoenig - 2013. 04. 20. 11:59

@Tyberius: ott a pont. Szerintem sem kell az egesz sorozatot a pilotban elmeselni. Sokan pedig ezt szerettek volna. Manapsag oylan divat a flashback. Majd kapunk infot ugy. Ha meg nem, akkor lehet anyazni az elsö evad vegen valoban.

@Llew: nem trollkodom, csak elmondom, hogy EN miert nem szerettem öket.

Esküszöm probaltam több reszt megnezni belöle de nem ment. Mindig meguntam 10 perc utan mert mindig ugyanolyan szarnak lattam öket.

Ha a pilot nem fog meg, mert a karakterek gagyik es az egesz setting nem tetszik, akkor nem erdekel a story se, hiaba shakespeari magassagokban szarnyal.

A BSG-ben akarhanyszor beleneztem, mindig ugyanazokat a jeleneteket lattam.
Most vagy en voltam peches es mindig ugyanannaka resznek az ismetleset lattam, vagy a sorozatban nem törtent annyira semmi, hogy mindig olyan erzese volt az embernek, hogy ezt amr latta. Nem tudom. Nekem ez mindenesetre taszito es csak a hype miatt nem fogom nezni es engedtessek amr meg, hogy amit masok kurva mely sztorinak hisznek, azt en az en Iagyammal nevetsegesnek tarthassam :-P

a Babylon 5 szinten lehetett a legjobb dolog a szeleteltkenyer ota törtenetileg, ha vizualisan nem fogott meg es fizikai fajdalmat okozott a szememnek.

A FarScapeben en csak azt a szelesszaju kisbeka muppet alient lattam valami harcsabajusszal meg valami zöld vagy kek csajt. Ennyi eleg volt. Nem fogom nezni a 3. evad sztoridurvulasaig, miközben szemrakot okoz a latvany.

Ahanyszor beleneztem, valami lehetetlen gagyi “szörnyeteggel” harcoltak valami logo csövek közt. Tenyleg nagy sztori.

Zumi - 2013. 04. 20. 12:04

Most de le leszek trollozva, de hát ez van, vállalom. Ránéztem a képekre és az agyonsminkelt, természetesen szigorúan Vitruvian testfelépítésű és nagyjából a mi méretarányainkkal rendelkező idegentől elment a kedvem. Gondolom az a suhogós gázformájú, vagy robot vagy mittudomén milyen űrlény az nem olyan lesz, de akkor is. És nem az, hogy nekem nem könnyű a kedvemre tenni. 2013-ban megannyi scifi után még mindig ezt a sztereotipiát kell erőltetni??? Hogy persze mindenki egy kaptafára készül és offkorz angolul értekeznek velünk. A pókszabású Falling Skies-os manócskák rendben voltak, csak ott meg a hihhetetlenül gagyi kivitelezéssel és fake drámázással elkergettek a nebraskai kukoricatáblákra. De most komolyan, Babylon5, Star Trekek, Farscape, Andromeda, Stargate, a fene tudja még mi, az összes ugyanazt a szutykot sulykolja belénk. Miért nem tudnak egy normális sorit készíteni a témában?

Llew - 2013. 04. 20. 12:10

Tyberius
Azzal nincs is baj ha valakinek nem jön be. Mondom a BSG nekem sem a kedvencem. Nem nézném újra.
Viszont az amit Hunnenkoengi csinál, hogy beismerten 10 perces élmények alapján gagyizik meg húz le valamit az nálam nem kritizálás, hanem trollkodós fikázás.

Zirowe - 2013. 04. 20. 12:12

Neoprimitiv: atlag usakrol van szo, aki a nezoi alapot adna kint, nem a netes letoltokrol.

Szerinted ilydn erotlen kezdes utan, amikor meg az alkotok se vettek a faradalmat, hogy elmondjak vagy utaljanak az elozmenyekre, akkor nekiall keresgelni neten?!
Realis.
Inkabb atkapcsol mashova, ezt meg szepen elfelejtni.

Zirowe - 2013. 04. 20. 12:13

Hehe, Prometheus, mint ertelmes es elvezheto scifi.
Bearanyoztatok a hetvegen!:D

Hunnenkoenig - 2013. 04. 20. 12:14

@Zumi: az angollal meg egykaptafaval nekem peldaul semmi bajom.

Mint a Star Trek showrunnere annak idejen megjegyezte: “Ha lesznek földönkivüli szineszeim, akkor majd nem ember külsejüek lesznek az alienek.”

Az is eleg faraszto, ha folyton feliratozni kell az alieneket. Amugy a Defiance-ben beszelnek alienül eleg sokat, söt meg sajat zenejük is van sajat nyelvükön. Ezt szerintem kellökeppen kidolgoztak. Ez abszolut nem lehet kritika targya.

A Star Trekben megmagyaraztak az universal translatorral. Ha most itt is ezzel magyaraznak, menne mindjart a fikazas, hogy milyen szar, hogy ST-böl loptak az ötletet. Nem mintha oylan sok különbözö lehetöseg lenne megmagyarazni, ha meg folyton alienül beszelnenek, akkor azert menne a nyavalygas, hogy igy folyton kizökkent, mert egyszer hallgatni kell, masszor olvasni.

Szerintem erröl a “ja, persze megtanultak angolul az alienek” temarol le lehetne kattanni ugy altalaban. Igen. 33 ev alatt megtanultak. Ahogy en is megtanultam 1 ev alatt lengyelül ausztriaban, mert ha beszelgetni akartam a szomszedommal, kenytelen voltam addig, amig nem tudtunk mindketten sem nemetül sem angolul.

Hunnenkoenig - 2013. 04. 20. 12:16

@Zirowe: en elvezem a filmeket, nem meröszalaggal es lexikonnal merem, hogy aztan tudjak villogni a felmüveltsegemmel a neten es elhitessem magammal, hogy en most mennyire intelligens vagyok, mert hogy ramutattam minden hibajara :-P

winnie - 2013. 04. 20. 12:17

“Hogy persze mindenki egy kaptafára készül és offkorz angolul értekeznek velünk”

itt az idegenek saját nyelven beszélnek, feliratoznak mindent.

paranoid android - 2013. 04. 20. 12:18

@Hunnenkoenig
Azt ugye látod, hogy ellentmondasz önmagadnak? Először véded ezt a pilotot, mert hogy “nem kell az egész sorozatot a pilotban elmesélni”, majd az egész évadot anyázza az ember. Aztán meg megpróbálod eladni a negatív véleményed olyan high-concept sorozatokról, amiknek 10 percet láttál a pilotjából, vagy belenéztél néha.

Hunnenkoenig - 2013. 04. 20. 12:28

@paranoid android
Igen, latom, hogy felreertesre adhat okot.

A Defiance-t konkret kritikai pontok es dramaturgiai elemek szintjen vedem.

1. Nem meseltek el a sorozatot 40 percben = varjal, majd elmeselik

2. Alien angolul beszel = lasd mint fent

stb.

A többi sorozatrol a subjektiv velemenyemet mondtam el az elsö 10 perc alapjan (persze ez sarkitas mert a pilotokat altalaban megneztem, csak a Firefly-nal nem)

Ti ugy probaljatok vedeni öket, hogy “a sorozat jo, mert csak. Nezd es majd meglatod”, nem ugy, hogy a “fireflyban igenis kellett a por, mert az adta meg azt a westernes hangulatot”

Lehet, hogy most ez hülye hasonlat volt, de nem jutott eszembe semmi jobb.

A lenyeg, hogy engem azokban a sorozatokban a hangulat nem fogott meg ezert nem erdekel a sztori sem. Akkor is, ha kifejtem, mi nem tetszik benne konkretan, ti el akarjatok nekem adni az egesz sorozatot egyben azzal, hogy nezd a 3. evadig akkor jo lesz.

En nem akarom eladni a Defiance-t egyben. En csak azt mondom, hogy egyes elemit kritizalni szerintem miert döreseg. Azert nem szeretni valamit, mert az alien szen alapu es angolul beszel, az szuveren jogod, mint ahogy az en szuveren jogom a Firefly-t nem szeretni a por miatt.

En sose mondtam, hogy TI ne szeressetek a Firefly-t. En csak azt mondtam, hogy EN miert nem szeretem.

En nem mondtam, hogy szeressetek a Defiance-t. En azt mondtam, miert hülyeseg azt kritizalni, hogy az alien angolul beszel.

Na, mindegy. Hagyjuk… tök felesleg rajta vitazni.

Ha nem derül ki mi volt 33 ev alatt, akkor nem fog. Engem nem fog zavarni. Ti meg ne nezzetek, ha nem meseltek el a 33 evet 5 percben, mintahogy en se neztem a Firefly-t, mert nem volt benne “akarmi”.

Cseho - 2013. 04. 20. 12:30

Nekem pontosan erre volt szükségem. Idegen fajok, 20 emelet magas robotok.

alma - 2013. 04. 20. 12:37

10/10

imadom

verogirl - 2013. 04. 20. 12:38

egyben tényleg nem lehetett végig nézni, de azért nem volt olyan rossz. maradni fogok, majd meglátom mi sül ki belőle.

Hunnenkoenig - 2013. 04. 20. 12:50

Amugy mikor jön a pozitiv kritika es kibeszelö?
Akkor mindenki ott fosna a szot, ahol epp barati fülekre talal :-P

Hunnenkoenig - 2013. 04. 20. 12:51

Ja, hogy ez a kibeszelö…most latom… bocsi :-)

paranoid android - 2013. 04. 20. 12:52

@Hunnenkoenig
De ha nem láttad az adott sorozatot, mégis milyen mélyenszántó érvekkel lehetne védeni?
Azért azt te is érzed, hogy ebben a vitában nem egyenlőek a felek. Téged nem lehet megtámadni, mert te csak a szubjektív véleményedet mondod a sorozat töredéke alapján. Így bármit háríthatsz. Míg a Defiance pilotjáról mindenki ugyanazzal a háttértudással rendelkezik, így te normális érvekkel védheted. Nem csoda, ha az általad kritizált sorozatok rajongói felhúzzák magukat.

chulo - 2013. 04. 20. 12:58

Tyberius – 2013. 04. 20. 11:41
mert egy SCI-FI esetében ugyan ne kelljen már guglizni a sztori után, hanem a 1,5 órába férjen bele 5 perc amikor elmagyarázzák mi történt és összefoglalják hogy jutott el oda a Föld hogy tele van élienekkel

winnie - 2013. 04. 20. 13:00

hunnen: ma vagy holnap este, hogy sokáig legyen ki. naoközben hamar letolná a többi poszt

Tyberius - 2013. 04. 20. 13:17

@chulo

Én pl nem gugliztam, nem wikiztem, csak a sorozatot néztem és még a játékhoz sincs közöm, csak tudom, hogy van olyan is.
Ne magyarázzák meg 33 év történetét meg 7 faj eredetét és mitológiáját stb… 1,5 órában, ott lesz rá a sorozat x évada. Mit nem lehet ezen érteni?
Volt szép űrhajó 33 évvel később már nincs szép űrhajó, van helyette szép roncs. Miért? Nem ráérnek kifejteni, hogy miért? HOva sietsz?
Én szoktam olyat csinálni, hogy előre elolvasom a könyvek végét, hogy aztán végig olvassam az egész könyvet, mert érdekel, hogy mi lesz a vége, de az odáig tartó út a vége ismeretében sokkal inkább.

Itt is ismered az események egy részének a végét és a közte levő dolgokat meg majd kifejtik. Ha nem fogják, akkor én is anyázni fogok, de nem várom el a sorozattól, hogy már most felfedjen ilyen dolgokat, mert nem az a dolga. Szerintem.

Csák Ányos - 2013. 04. 20. 13:44

Háom kérdés:

– Nincs légierő? :D Gondolom nem lehet repkedni repcsikkel (különben simán bevehető lenne a város)

– Ha a gonosz gyíkrobotok harcászatra lettek tervezve, hogy a ménykűben nincs felderítőik, elővédjük.

– Ilyen poszt-apokaliptikus világban, ahol városok egyben nemzetek, meg minden, miért csak 2 rendőr van? :P

Én tényleg a legnagyobb pozitív lelkesedéssel álltam a sorihoz, nem érdekelt a gyatra CGI, a két lövéssel lelőtt patkánysünök az erdőben, de a vége… (a csata, a helyettes gyerek sótgunnal lelövi az alien vezért, na ne…). Beletekertem a végéig.
Nagyon remélem, hogy ha javul írtok róla, mert amíg ez a színvonal katapultáltam magam a soriból.

chulo - 2013. 04. 20. 13:49

ízlések és pofonok :)
én azért örülnék ha egy olyannál hogy 3 évtized alatt a mi kis egyszerű Földünkből lett ilyen világ, akkor elmondanák pár percben hogy mi és hogy történt. Aztán a sztorit meg vezethetnék onnan kezdve és nem kellenek utána már a visszaemlékezések
na mindegy, mondom, én nem láttam a pilotot, majd fél év múlva lecsekkolom a véleményeket
falling skiesnál, terra novánál, revolutionnél bevált a dolog

LnB - 2013. 04. 20. 15:11

Mikor elolvastam a kritikát, rögtön arra gondoltam, hogy este megnézem. De mikor elolvadtam a kommenteket rájöttem, hogy nem nézem meg inkább :)

Dark Wolf - 2013. 04. 20. 15:15

Ami elismerésre méltó, hogy egy nyelvész kompletten kidolgozta két faj nyelvét (aki a GoT-ban a dothrakit is), az ilyesmiből látszik, hogy nem veszik félvállról a dolgokat. Mint ahogy a háttérsztori is kifejezetten érdekes, már-már kreatívnak mondható. DE pont ezek miatt fájó, hogy a végeredmény mégis egy ekkora semmi lett, mint ez a pilot.

rayne - 2013. 04. 20. 15:44

Vajon egy napon ez a sorozat majd eljut Magyarországra is?

winnie - 2013. 04. 20. 15:47

biztosan. tippre még ősszel befut a pro4-re (vagy a supertv2-re), hacsak a viasatnak át nem engedi a tv2.

Eli - 2013. 04. 20. 16:41

Rómeó és Júlia klisé?
Má nem azé, de fakó mama és fakó papa arra jutott, milyen jól lehet majd kémkedni bányász papa ellen, ha bányászcsajt beengedik a családba. Ergo a Rómeó és Júlia klisé nem létezik, itt a család engedi a frigyet hoppácska.
:)

Amúgy én is a kedvelők oldalán vagyok, tetszik a világ, a főhősök (viagrával túladagolt Jack O’Neill, mi kell még? Egy ilyen típusú sci-finél könnyen megárt, ha túl komolyan veszi magát). Kiforrja ez magát idővel.

winnie - 2013. 04. 20. 16:54

Aztan majd kiderul, h ellenszegul. Vagy nem, de attol meg az ellentetben allo csaladok gyermekeinek romanca az akkor is rj klise marad, ha bizonyos reszletek nem egyeznek meg. Nyilvan soki mikndenben mas lesz, nem lesz pap sem es kozos halal.

EvilHedgehog - 2013. 04. 20. 17:51

Farscape+TerraNova… mindegyikből a rosszabbik fele…
:(

4.5/10

Waldi - 2013. 04. 20. 17:59

Ami nem tetszett:
-farkas bogarak CGI-je epic szar volt, foleg ahogy eldoltek
-a Romeo es Julia szal, de hat a tiniket is be kell vonzani
-a Volge robotos harc eleg nevetseges volt
-az ubersablonos megoldasok a tortenetben

Az, hogy nem tudtunk meg mindent az elejen, meg jo is, mivel igy epulhet a mitologia, ala Lost. Alapvetoen Romeo es Juliaektol eltekintve minden szereplo korrektnek mondhato. A Defiance rendelkezik eleg potenciallal, ha ugyesen vezetik a tortenet szalat, csak hat erre mennyi esely van a pilot alapjan? Sajnos az eleg valoszinu, hogy a nyomozosdi lesz az alap.
Mindenestre abszolut nezheto kategoria, az eyecandy faktor nelkul is.

EvilHedgehog - 2013. 04. 20. 18:10

Platschu: Néha az aláfestő zenét hallva már vártam ,hogy elősétál valahonnan Tricia Helfer… :D

Egyébként ezt még Bear McCreary sem tudja megmenteni…

EvilHedgehog - 2013. 04. 20. 18:30

Azt megmondja valaki, hogy hogy került hirtelen völgybe St. Louis? Mert egyébként egy méretes puszta közepén van… :D

Zirowe - 2013. 04. 20. 18:52

Hunnenkoenig: ja ertem, aki nem ert egyet veled, az csak egy felmuveltseget villogtato paraszt.

Most mar ertem miert tetszik neked ez meg a Promi, es a komplexebb sorozatok meg nem ertek fel az intellektusodhoz 10percnyi nezes utan.

Hunnenkoenig - 2013. 04. 20. 19:03

@paranoid android: Igen, valoszinüleg mindig minden vita egyenlötlen valamennyire. Nem is erdemes rajta vitazni, mert mindig minden szubjektiv.

Azt azert elismerhetjük szerintem, hogy ez a szenezes meg angolozas legalabb olyan elcsepelt, unalmas es ertelmetlen dolog, mint az amerikaiak intelligenciajanak fikazasa. Tök mindegy milyen sorozatrol van szo közben :-P

@EvilHedgehog: Ter-ra-for-ming! Pl az a Darby Building 1932 az valami felhökarcolo tornyanak nez ki. Igaz nem talaltam rola Googlen semmit, szoval valoszinüleg nem valodi epület. Minden esetre a lörnyek siman megvaltozhatott ilyen-olyan behatasokra.

Hunnenkoenig - 2013. 04. 20. 19:03

@Zirowe: na most ertetted meg :-P

gajdipajti - 2013. 04. 20. 19:05

@EvilHedgehog: A wiki segít ebben is:
“The earth was scorched, chasms opened in the ground, new mountain ranges were raised, and the surface of the planet was covered with dust and debris.”

EvilHedgehog - 2013. 04. 20. 19:11

Hunnenkoenig: A Terraformálás azt jelenti, hogy a környezetet (légkör éghajlat növényzet) földihez hasonlóvá alakítjuk… nem jelenti azt, hogy geológiai változás is történik.

Már ez magában eléggé ellentmondásos… ahogy azt fentebb is említették…

Platschu - 2013. 04. 20. 20:08

Nem lehetne, hogy a sorozatról is dumálunk? Ahogyan tegnap sejtettem, most mindenki Hunnenkoeniget győzködni, pedig totál felesleges időpazarlás. ;)

Llew - 2013. 04. 20. 20:28

Amíg nincs új rész a sorozatról nem nagyon lehet többet. Olyan amilyen.

Tyberius - 2013. 04. 20. 20:31

Atyám mennyi fantáziátlan “sci-fi rajongó” van itt. Belekötnek aszfalminőségbe, bolygóátalakulásba, nyelvbe, miért papírt használnak, miért nem lézerágyút fénykarddal és jedi-forsszal.
Ez egy kitalált, fantázián alapuló a science fictionbe sorolt alkotás, ami így lett kitalálva, hogy papírt használnak, az emberek nem lézerágyúval lőnek, a robotalienek meghalnak a shutguntól és innentől tök felesleges belekötni, hogy miért így van? Azért b+, mert így lett kitalálva, mert ez egy fikciós alkotás és nem dokureality.
Miért pusztultak el az űrhajók? Majd megtudod idővel, ha mégsem, akkor én is anyázni fogok, de egyelőre hova a rush.
Miért úgy néznek ki az idegen ahogy és miért humanoidok. Azért mert t.-öm sem kíváncsi mindenféle nonfiguratív masszára és sokkal jobban befogadja a szem és agy az ismerős formákat. Plusz mert humanoidra lettek megírva. “Miért arra?” Azért mert az íróknak a humanoid idegenek jönnek be. “De hát a nézőknek írják nem?” “Ki nem szarja le, ha nem tetszik nem nézi, max buknak az írók/producerek egy sorozatot, majd írnak egy újat a pénzt megkapták érte. És különben is a humanoid idegeneket csipázzák.”
Terraformálás vs. nem terraformálás. Nah ettől a falnak megyek… Joh, nem terraformálás, akkor votanofálás… Tudja a hoki, hogy mit jelent, de hát mivel a Földet földtelenítették el így mégse nevezhetjük földiesítésnek, vagy minek. Ebbe belekötni?! Nah ez is a szánalom kategória. Jah és hogy miért került St. Louis egy völgybe a pusztáról? Azért mert a sorozat mitológiája szerint egy k. völgybe került. Nézzél Sliderst és megérted… Párhuzamos valóságok, képzeld azt, hogy ez is egy ilyen, ami nem is nagy tévedés, hiszen a “mi” valóságunkban nem jöttek idegenek… MÉG!!!
És nem állítom, hogy hibátlan lenne, vagy hogy kiemelkedő sorozat, mert attól aztán végképp messze van, de egy science fictionben a realitást keresni ilyen szinten, mint ahogy itt egyesek kötözködnek, az szimplán a vicc kategória.

Emlékszem volt ismerősöm, aki a BSG-ben a szögletes cd lemezekbe kötött bele, hogy tök funkciótlan és mennyire “idegen” az emberihez képest. És ilyenek miatt nem nézte, mert hogy messze áll a valóságtól. Hát fogtam a fejem és sajnáltam a szegényes fantáziája miatt.

EvilHedgehog - 2013. 04. 20. 21:06

Tyberius: Igazándiból csak azért “zavarnak” a hegyek, mert olyan mintha újrahasznosították volna a Terra Nova Cgi elemeit.. bár nem láttam jelét hogy ugyanaz a csapat csinálná mint a Tnovát.. :)

Mystérieux lettres - 2013. 04. 20. 21:07

Egy biztos: nem mindent mondtak el, ami nem túl korrekt, viszont ha a későbbiekben pótolják, nem lesz baj vele. Én nem vesztettem el a hitem, bár tény, hogy nem az átlag sci-fi sorozatnak tűnik. Még sok lehetőséget látok benne, összességében pozitívan ítélem meg a kezdés alapján.

Hunnenkoenig - 2013. 04. 20. 21:34

@Tyberius: 100%-ban egyetertek.

Na az ilyenekre mondtam, hogy a felmüveltsegevel jön a netre villogni, mert megtanulta mi az a terraformalas es a kocsmaban a Bela a 3. sör utan elmondta, hogy a terra az földet jelent es most jön ide nyifogni, hogy a földet hogy lehet földiesiteni.

EvilHedgehog - 2013. 04. 20. 21:38

Hunnenkoenig: Te vagy a Sorozatjunkie házitrollja?

Hunnenkoenig - 2013. 04. 20. 21:39

@evilhedgehog: olvasd el ujra mit irtam.

Terraforming -> basszuk szet ami van -> “Mindenesetre a környek siman megvaltozhatott ilyen-olyan behatasokra.”

A terraforming eleg bazi nagy behatas. 33 ev alatt a terraforming következteben kiborult a bili es a higfos lefolyt a magmaba ami megbolygatta a föld közepen elö gyikemberek civilizaciojat, amik aztan nyomtak egy rocketet a plafonba, az meg kinyomott par hegyet…

izehoze - 2013. 04. 20. 22:17

hunnenkőniget hagyni kell. amúgy a sorozat 1/10

AT - 2013. 04. 20. 23:11

Na ekkora sz*rt régen láttam, nem értem mire a 190 hozzászólás, ez egy borzadály, nem kasza hanem úthenger. Sci-fi gyalázat!

CSiPet - 2013. 04. 20. 23:25

Anélkül, hogy bármi spoilert mondanék, akik a terraformáláson rugóznak tessék megnézni a következő rész előzetesét (vagy legalább a köv. részig felfüggeszteni a vitát), elő lesz véve a témakör. Nem tudom, hogy magyarázzák, de valami magyarázat lesz, az egyértelműnek tűnik…

DJackson - 2013. 04. 21. 01:17

Tiszteletem a készítőknek, de komolyan! Ennyi klisét 120 percbe sűríteni és ilyen rosszul az már művészet! Alapból nagyon várós volt, a trailerek mind bejöttek, úgy ültem neki, hogy 10/10-de a végére lement 3/10-re és még kegyes voltam! Nolan a legklisébb főszereplő akit valaha láttam, a karakterek életlenek, a maszkokból még a ragasztót is kispórolták, mert fél kilométerről is látszott ahogy elálltak, a párbeszédek pedig olyan suták voltak (főleg amikor megölték a lawkeepert), hogy a pilot végére már Picard-i hajkoronát tépkedtem magamnak. Ennyi pénzből igazán csinálhattak volna normálisabb alieneket is, mert ezek még Trekes mércével is emberiek. Az Emo metálos albínó alienekről egyből a Twilight ugrott be, főleg a fiatal “Rómeó és Júlia” után. Remélem nem erőltetik őket. A színészek is inkább statiszták, a főszereplő lányán kívül mindenki elég gyengén muzsikál. Julie Benz arcáról tisztán leolvasható a “wtf i’m doing here” kifejezés, komolyan sajnálom hogy ebben szerepelnie kell. A másik az indián pasi volt akin fogtam a fejem, a fia halál hírére kb. annyi érzelmi reakciót mutatott, mint Kristin Stewart egy Dart Vader maszk alatt. A történetről meg annyit, hogy nagyon érezni hogy próbálnak majd valami nagy univerzumot alkotni a későbbiekre, de ez így elég mesterkélt, nincs benne szív és élet, így tuti bukta. A rész felétől már 10 perccel előre láttam az eseményeket, a végén már azon szórakoztam, hogy minden majdnem úgy alakult ahogy azt elterveztem. Kivéve azt hogy a sheriff helyettese lőtte le az alien bost, azt hittem Nolan lesz az. Az egész maga egy béna terra nova klón, csak itt a szauruszok helyett alienek vannak, eurékás “igeden aki it ragadt a lányával” sheriff lett felállással és egy jó adag farscapes aliennel nyakonöntve. A végén ráadásul még el is spoilerezik nekünk az évad tartalmát. Kb: van egy titkos szervezet, akik ki akarják söpörni az alieneket, amolyan tiszta föld. Gondolom ők felelősek a bárkák pusztulásáért is, keresnek valami szerkezetet ami segíthet nekik ebben (leesett bio vagy nano fegyver lehet), megy az összeesküvés, a főszereplők részenkénti nyomozós szálakon át szép lassan felderítik ezt, megállítják őket mielőtt kitörne a 2. pale wars, a fajok ettől jobban összekovácsolódnak, és kész. Közben Nolan és a polgármester összejön, a lánya meg a serif helyettessel, miközben meglágyul egy kicsit, és beilleszkedik Defiance-ba. Aztán kaszálják a borzalmas nézettség miatt.
A terraformálásra amúgy én is felütöttem a fejem, hiszen terraformálás = földé alakítás. Milyen kedvesek is lennének ezek a votanok, helyreállítják nekünk az általunk szétcseszett bolygót. A CGI-annyira nem zavart, úgy vagyok vele, hogy inkább legyen gyengébb, csak tökösen és sokat használjanak belőle. Bár mondjuk a Crysis 3 is szebb látványt produkált mint ez. A történet a lényeg. Na mindegy, inkább nem folytatom. Ne legyen igazam ezekkel a jóslatokkal. Ki lehetne ebből még valami jót is hozni, csak sajnos nem fognak.

bob - 2013. 04. 21. 04:02

ez egy zsé kategóriás fos… szörnyű…

malakaje - 2013. 04. 21. 08:02

én kb tudatlanul ültem le megnézni, scifi = nézzük mert szeretem, de hirtelen jött és fájdalmas felismerés volt, mint anno az SGU-nál, hogy ez csak ujabb “hozé el mánuel {} fogd a nőt és fuss” aljadék dráma romantikus picsogás KÖRÍTVE egy-két maszkos idegen fajjal, lézer késsel, meg energiafegyverekkel. mekkora scifi. remegek.

Potenciál van enne, elismerem, 2 karater fogott meg: a vörös hajú idegen, az ő története valami mélységet hordoz magában, a másik a Datak Tar felesége Stahma, az ő karaktere is nagyon érdekesnek ígérkezik.
A többi kb fospermet.

Magam részéről el nem tudom képzelni mi lehet a vénaszony terve, meg mit szervezkedik enyire titokzatosan és roppant mód irritálóan, tippre (remélem ezt le lehet írni ide) ki
akarja pucolni az idegeneket a földről.

Az, hogy nem részletezték, ki mikor hogyan meg egyáltalán mostmivanitt dolog, nem zavart, azért sorozat a sorozat hogy ezt kifejtsék. Adja az ég, hogy ne egy nyomzós faszság legyen, és kb 5 részből 1 fogalalkozzon a fő történetszállal, ettől kb a falat kaparom.

malakaje - 2013. 04. 21. 08:03

wtb edit gomb

EvilHedgehog - 2013. 04. 21. 08:09

malakaje:

Már sírom vissza az SGU-t… pedig aztán annak maximum csak a második évada volt értékelhető…

malakaje - 2013. 04. 21. 08:27

EvilHedgehog:
De az is csak 2 deci tömény után ! :)

EvilHedgehog - 2013. 04. 21. 09:37

malakaje:

“…aljadék dráma romantikus picsogás KÖRÍTVE..”

Pontosan… nem is értem, hogy minek ennyire erős család, gyerek, tiniszerelem szál egy Sci-Fi-be. Eddig csak a BSG féle megoldást tudtam értékelni, ahol hangsúlyozottan nem voltak tinik. (Gaius + Caprica Six elég epic lett) Star Trek-ben a gyerek/család/szerelem szálak.. már amikor felmerültek egyáltalán, akkor sem voltak tolakodóan túlsúlyban… max 1-2 rész/évad (pl.:DS9)…

Will Wheaton már más tészta.. :D

Próbálnak mindenkinek megfelelni, és elérik, hogy senkinek sem tetszik. (TerraNova)

sarkanyolo2 - 2013. 04. 21. 13:35

A Syfy meg inkább folytatná a SGU-t!

Neoprimitiv - 2013. 04. 21. 13:54

@EvilHedgehog: Pontosan… nem is értem, hogy minek ennyire erős család, gyerek, tiniszerelem szál egy Sci-Fi-be.

Akkor megmondom: azért mert hiányzik a polcukról az “Ideális scifi EvilHedgehog szerint” című többszörös bestseller, kötelező irodalom minden creative writing-ot oktató iskolában. Viszont egy olyan tévésorozatot akarnak csinálni, amelyiket remélhetően sokan néznek. Ki ezért, ki azért. Aztán vagy jól találják el az arányokat vagy nem. Ebből a szempontból pont annyira érdektelen, hogy szerinted ne legyen tinédzser egy scifi-ben, mint az, hogy Hunnenkoenig nem szereti a kék idegeneket. Kit érdekel?

A “senkinek sem tetszik” megjegyzéshez pedig próbáld meg nem szelektíven olvasni a kommenteket.

EvilHedgehog - 2013. 04. 21. 16:23

Neoprimitív: Az utolsó mondatom arra akart célozni, hogy egy kicsit ebből egy kicsit abból hozzáállással mindenkinek csak egy kicsit fog tetszeni…

Malachi - 2013. 04. 21. 18:23

rossz napod volt winnie, ez egy bőven közepes sorozatnak tűnik, bár ha innen lefelé indul, akkor annyi neki.

meglátjuk, én biztosan maradok, tetszett, szemben az elmúlt néhány év hasonló próbálkozásaival. csak ne fulladjon unalomba később.

Neoprimitiv - 2013. 04. 21. 18:37

@EvilHedgehog: értettem, de mint a kommentek mutatják, ez nem igaz. Van akinek egyáltalán nem tetszik, van akinek nagyon is bejön és még csak azt sem lehet mondani, hogy elenyésző kisebbségben lennének azok, akiknek jobban bejön.

Wolverine - 2013. 04. 21. 18:43

Egy kis OFF Hunnenkoenignek:

A Babylon 5 annak idején Star Trek-sorozattervnek indult. Aztán nem vették meg, és Straczynski megcsinálta önálló sorozatként. Viszont az ötletét valamennyire lekoppintották és így született meg a DS9… :P

Kemet - 2013. 04. 21. 22:17

Nah, majdnem nem néztem meg a rossz véleményeket olvasva.

Már nem tudom ki/kik írta, hogy olyasmi, mint a Farscape, meg a többi, de nagy köszi érte. :)
Tényleg olyasmi és, nekem már nagyon hiányzott egy ilyen sori, szóval részemről hiánypótló és simán 7/10. Igen, klisés meg minden, de akkor is. :p

Még egy dolog, az éneklős jeleneten többen ki voltak akadva. Hát, szerintem teljesen rendben van, lehet azért, mert hasonló élményben nekem is volt részem apámmal. Adott egy földi ember, aki szavakkal nem tudja a lányát megbékíteni és visszanyúl egy, a lány gyerekkorában közösen csinált “buli” tevékenységhez, amivel visszaáll az apa-lánya kapcsolat. Ennyi.

Tényleg nem fogja megváltani a jelenlegi sci-fi-t, de tömött sorokban jöhet a többi rész. :D

winnie - 2013. 04. 21. 22:22

a farscape-et ugyanaz csinálta, mint ezt, anno többször mi is kiemeltük:)

reccs - 2013. 04. 22. 08:57

Jó érv, a Babylon 5-nek kb. az egész első évada gyenge.
Ehhez képest ez simán lehet jó, 8/10.

Hunnenkoenig - 2013. 04. 22. 12:33

@Wolverine: kösz, ezt nem tudtam. Azert örülök, hogy igy alakult. Meg gondolom az osszes Babylon 5 rajongo :-)

Kemet - 2013. 04. 22. 21:07

Winnie: jah, úgy tűnik nem csak a pilot-kritikát kéne olvasnom. Kösz az újrainfót. :)

Igazából tartottam kicsit ettől a soritól, utóbbi időben nálam szinte minden kasza lett ami fantasy vagy sci-fi, ezért is vártam erre a pilot leírásra, nehogy már megint előre őrüljek, aztán kopp. :ppp
A lényeg, hogy kellemesen csalódtam.

Dark Wolf - 2013. 04. 23. 09:41

Wolverine, Hunnenkoenig:

Nem Star Trek sorozatnak indult, hanem a Paramount akart belőle azt csinálni. Úgy vették volna meg Straczynski terveit, ha átdolgozza, áthelyezi a Star Trek univerzumába. Ez nem történt meg, és a Paramount inkább saját űrállomásos Star Trek sorozatot készített.

Moonyfoot - 2013. 04. 23. 11:04

Wehe. Most daráltam végig a Face off-ot, és mondom olyan ismerős ez a cím, aztán rájöttem, hogy persze, volt egy spotlight challange ebből. :D

Platschu - 2013. 04. 23. 23:46

Nekem az is tetszett, hogy a szófukar vörös csajszi naplót ír. Már emiatt is kíváncsian várom, hogy bontják majd ki a karakterét. :)

nortai - 2013. 04. 24. 13:22

Nem volt rossz a második rész sem szerintem. Kajáldában a kiscsaj: “Is this a true story?” A Titanic c. filmé mindenképp ez volt a története, biztos megnézte! :) Már csak a “kártyán nyerte az Földre az utat” című monológ miatt is. :DDD Bár szegény DiCaprio nem élte túl. :(

asterix - 2013. 04. 24. 17:57

Elmegy. Remélem jobb is lesz ez még, a barlangokból is akármi előjöhet és ha az összeesküvés elméletet jól csavarják érdekes dolgok is kisülhetnek belőle. Várom, hogy végre meglepjenek valami jó kis fordulattal, ami eddig nem sikerült.
Jó lenne ha néha kimozdulnának a városból, és talán Antarcticát sem vetik el teljesen.

pod - 2013. 04. 24. 21:16

Én mikor elkapták azt a szerencsétlent a bányában, el is búcsúztam.

Llew - 2013. 04. 24. 21:57

Talán egy fokkal jobb volt, mint a pilot. Minden esetre az epizód legnagyobb pozitívum a végén a Nirvana feldolgozás.
A főszereplő(?) idegen csaj kaphatna több szerepet, mert ezzel a részenként éppen csak megtudunk róla valamit elég unalmas lesz hosszú távon.

Platschu - 2013. 04. 25. 00:15

1×02

Nos, ez határozottan jó rész volt. Épül a világ és megismerjük a fajokat. Tetszett, hogy betekintést nyertünk a Casthian szemléletbe. A végén lévő becsületgyilkosság is érdekes csavar volt. Szóval tetszik a sorozat. :)

mikkamakka - 2013. 04. 26. 04:38

na leküzdöttem az első részt
próbáltam élvezni, az elején volt pár dolog ami miatt gondolkodtam az instant kaszán, de a végére egész belefeledkeztem
nem volt jó, de rosszabbra számítottam:)
pozitívumot nem nagyon tudok kiemelni, talán a színészi játékkal nem volt gond.
amivel általában nem szoktam foglalkozni, a CGI és a maszkok közül jó pár valami botrányosan rosszak
1v2 részt még megnézek, de ez a szint még nem elég h maradjak évad végéig

ognimalf - 2013. 04. 26. 13:41

Tyberius – 2013. 04. 20. 20:31
Nálam te nyertél.. nem kell mindenben a logikát keresni.. aki logikát akar, az menjen kojak-et vagy colombo-t nézni:)
amúgy meg örüljünk, hogy van egyáltalán ilyen is.. rínak a népek hogy ez is sz@r, az is sz@r, de ha nem lenne az lenne csak igazán a nagy baj.
kitrollkodtam magam:)

malakaje - 2013. 04. 26. 20:26

..Kaptunk ízelítőt az idegen faj szokásaiból, vicc.
A vörös csitri, Irisa kb. forró tűket szurkálnék a körme alá annyira irritáló volt ez a hősködés, hogy megmentse azt a gyáva férget a kötélhúzásból.

De ugyanez vonatkozik Nolan-ra is, az erény és igazság rettenthetelen bajnokára, aki gyorsabban ereszkedik le kötélen a város alatti hattttalmas barlanba, ahol a régi St. Luise van.
Korábban írtam, hogy a “répa” háttere érdekes lehet, na ezek után kb. csak a halálhörgése lehet érdekes.

Visszatérve a bányászokhoz, a barlanghoz, a Vén Ratyi, tisztelt bányatulajdonos pökhendi barom, kár hogy nem szakadt el a kötele ereszkedés közben és halt meg irtózatos kínok közepedte.

Még a végén megkedvelem a sorozatot, csak mindig ki kell egészítenem saját gondolatokkal a történteket.
Meg ha mindenkit kiírtanék, kit lehetne szapulni? :)

fuck helyett a “stakho” emlegetése, már már ovodás szint!

De én bizakodom!

Dark Energy - 2013. 05. 01. 11:55

Na, amennyire tetszettek a karakterek az első részben és beszívott a világ, a harmadikra kifulladt. Mármint egyedül Irisa-t tartom érdekesnek és ennyi.
Még messze van attól, hogy dobjam a sorozatot, mert még mindig az egyetlen sci-fi közel és távol manapság. Szerintem sokan csak emiatt nézzük (bár nekem ez sem az igazi sci-fi műfaj).

Platschu - 2013. 05. 01. 23:10

Azért valami rosszat sejtek, ha két vezető író is lelépett… :S

winnie - 2013. 05. 02. 08:26

o’bannon szerintem nem volt benne az évadban (nem tudom, írják-e), csak a pilotban, de taylor igen, ő mindenképp nagy veszteség, hiszen ő nagyon profi scifi író.

Platschu - 2013. 05. 03. 00:10

Köszi a pontosítást. :) Csak így éppen a FarScape hangulat fog kiveszni az egészből, még ha az alapokat el is hintették. Arra azért kíváncsi lennék, hogy mennyire tudnak az írók a játéktól elrugaszkodni? Mert arról volt szó, hogy támogatniuk kell(ene) egymást, de így elég körülményes lehet, hogy ki diktál kinek vagy hogy kinek kell kihez alkalmazkodni. Én legalábbis ezt sejteném a háttérben. ;)

asterix - 2013. 05. 03. 10:37

Na, de ha most nem tetszik a sorozat és az írók elmennek, akkor az újak miatt lehet jobb lesz, nem? :)

Hunnenkoenig - 2013. 05. 04. 21:38

Na megneztem az uj reszt.

Nem lenne ez rossz, csak igazabol valahogy semmi nincs a helyen.

Dramazni akarnak, de nincs sulya, nyomozni akarnak de nincs erdekes ügy, politizalni akarnak, de nincs jelentösege.

A vörös kiscsaj 3 resszel ezelött tudta meg, hogy Defiance letezik, miközben az antarktiszra tartottak, de most meg a kerites mellett a mezön boklaszott eppen tiz eve, mikor megöltek masik vörös szüleit, csak hogy most emlekezhessen ra…

Gyenge, na…

Ilyen szines alienes gumicukor sci-fibe akcio kell nem drama.

Gondolom az MMO shootert sem szinhaztudomanyra szakosodott egyetemi hallgatok jatsszak.

A nyominger zenes betetjeiket a vegen a masik nyominger SGU-bol tanultak biztos.

Az meg valami tini-sorozatba el is menne, de ez meg csak nem is az…

Szoval hogy igy belegondolok, igazabol ez minden akar lenni, de igazabol semmit sem csinal jol.

Meg maradok egy darabig, de ez sajna rosszabb mint az SGU, mert abban legalabb a diszletek komolyak voltak.

Hunnenkoenig - 2013. 05. 04. 22:36

A shtacko az “shit” helyett van.
Az utolso reszben most epp hell-bug shtackot talaltak es azt kentek magukra, hogy ne legyenek büdösek :-P

S84 - 2013. 05. 05. 12:19

Én valahogy nem tudom megszokni, hogy az összes idegen faj (kivétel Volge)= emberek + sima maszk, smink.
Lehettek volna kreatívabbak.

EvilHedgehog - 2013. 05. 06. 13:49

Hunnenkoenig: A zenés betét a végén az engem is kikészített… ahogy már írtad az SGU-ban is nagyon gáz volt.. itt is csak ront az egészen…

Továbbra is tartom, hogy ez Terra Nova 2

santi - 2013. 05. 06. 14:59

Megkapta a három rész esélyt. Be kell látnom ez nem az én sorozatom. A pilot bejött, a második rész is egész jó volt, de a harmadik már simán csak nem érdekelt. Lehet később visszatérek, egyelőre azonban nem erőltetem a dolgot.

stargatelost - 2013. 05. 07. 00:46

Hunnenkoenig: Nem emlék volt, hanem látomás.

A sorozat továbbra is elbaltázott. Annyi a pozitívum, hogy az eddigi két részben a heti random megoldandó ügyet egy-egy, a pilotban megismert mellékszereplő követte el. Valaki mindig el akarja majd pusztítani azt a rohadt várost? :D Remélem sikerül is :D

Az SGU-t meg ne keverjük már ide, ott jók voltak a zenés betétek, fokozta a kilátástalanságot, de a legfontosabb, hogy végre nem jelmezbe öltözött emberek akartak idegent játszani. Díszlet, CGI pazar volt, kár, hogy a Definanceben ez nincs meg (tudom, teljesen más készítő brigád, de akkor is…)

Hunnenkoenig - 2013. 05. 07. 15:35

Ok, I am officially out!

Elkezdtem a 4. reszt, de a masodik “shtacko”-nal felpöndörödtek a labujjaimon a körmök es lekapcsoltam.

Rajöttem, hogy az “albino alienek egy western varosban kabszert arulnak ghetto gangster rapper stilusban, miközben a saloonban politikai tanacskozasok folynak a helyi tehentolvajok reszvetelevel” nem nekem valo.

EvilHedgehog - 2013. 05. 07. 17:45

Csatlakozom… Ennek is megadtam a 4 részt mint a Terra Novának… de most is csak 4 db töltelék részt kaptam.. (a pilot-ot is beleszámolom, mert az is az volt)

Semmit nem tudunk a háttérsztoriról (szigorúan a sorozatot nézve)… csak akkor kapsz infót ha a neten kikeresgeted… elmennek a p****…

stargatelost - 2013. 05. 07. 19:38

Hát ez a negyedik rész bűn rossz volt. Szóval, ha a szajha kishúg nem szabadult volna ki, és nem öli meg a drogos fogvatartót, akkor… akkor nem lett volna semmi baj, mivel két másodpercre rá meg is érkezett Mr. Hú De Kemény Vagyok a lovassággal. Gagyi történetvezetés. Flashbackben meg az anyjuk csak úgy ott hagyja őket, aham, nagyon életszerű húzás. Persze elképzelhető ilyen eset, de azért ne már.. kivitelezésileg is nevetséges volt. A “stackozás” pedig tényleg kezd baromira irritálóvá válni.

Tyberius - 2013. 05. 08. 00:53

Én bírom a zenés betéteket a végén, abszolút nem idegesítő számomra. Az hogy nem tudok még mindig semmit a háttérsztoriról szintén baromira nem zavar egyelőre. Idővel úgy is fognak csepegtetni. Ezt az emberszerű-nem emberszerű idegenek sírást továbbra sem tudom hova tenni, mert ez sírás-rívás, amit csinálnak egyesek ezen a vonalon. Biztos tök jó lenne, ha valamilyen nonfiguratív masszák élnének a városban, az hogy mivel és hogyan kommunikálnának az lényegtelen, az úgy biztos élvezetes lenne, nem lenne emberszerű – sokan biztosan recskáznának rá lelkesen, hogy hú de király, én viszont inkább nézem a humanoid idegeneket tovább… Nem humanoid idegennek ott voltak a bogarak meg a pók-medve-farkas vagy mi a hoki az első részből.
Nah de, hogy a negyedik részről is szót ejtsek. Nemtom akarom e az 5-diket és további részeket. Értem én hogy karakterfejlődés, de eddig érdekesen kötetlen volt a “Madam” és a törvényőr viszonya, ezzel a nem cimkézünk semmit, de nem kell a pénz a szolgáltatásért dologgal, viszont pont ez a lazaság vész el, így aztán majd mehet a feszkó a tesóval a pasiért. Nem nagyon vagyok rá kíváncsi. Nem nagyon volt benne a kiscsaj, nem is nagyon hiányzott, az összeesküvés jelenleg eléggé takarékon van és így valahogy kevés az érdekes átívelés a sorozatban. Akik jók: Datak meg a neje, főleg a nőnek a szervezkedései, végre a törvényőr is rájött melyik a veszélyesebb kígyó és a nő reakciója rá – hát azon nagyot kacagtam. :)

Palkó - 2013. 05. 08. 15:56

INKÁBB ITTÁK VOLNA EL A KÖLTSÉGVETÉST!
Életem legrosszabb sorozata!

Palkó - 2013. 05. 08. 16:04

Miért kell egyből nyomozónak állni?
miért akar mindenki rendőr lenni?
űrsheriff!

Hunnenkoenig - 2013. 05. 08. 22:32

Tyberius -> LIKE

A nonfigurativ massza aztan kapott volna Emmy-t jövöre :-D

Platschu - 2013. 05. 09. 07:21

Én most néztem meg a harmadik és negyedik részt. Szerintem semmi baj nincs vele. Teljesen korrekt karakterépítő részeket kaptunk, amiben itt-ott felcsillant pár látványosabb betét is. Szóval én maradok. :)

Dark Energy - 2013. 05. 09. 08:16

Még nézem, heti töltelék. The Killing és Doctor Who dara közé még éppen befér (vagy sem).
Lassan de biztosan esnek ki az országos sorozataim a finálék miatt a heti nézős kategóriából, ez a Defiance “nagy szerencséje”.

Evilkoala - 2013. 05. 09. 10:00

LOL. Tegnap a kibeszélő helyett egy másik poszthoz írtam.
Na, akkor itt is:

4. rész: Az eddigi legjobb epizód szerintem.
Mostanra körvonalazódott, hogy a sorozat erőssége nem az akcióban, hanem a karakterek közti interakciókban lesz. ( karakterdrámát nem írok, mert továbbra sem igazán komoly, vagy “hangsúlyos” inkább “feelgood” sorozat. )
Az is látszik, hogy az irányvonala röviden megfogalmazva “Eureka westernköntösben”. Engem személy szerint ez nem zavar.

A heti fő szál sokkal szebben ki volt dolgozva, mint az előző részben. Jót tett, hogy maga a sztori most csak asszisztált a karakterek mélyítéséhez, ennek ellenére mégis rengeteg fontos dolog történt, mint pl. Datak tanácsbeli helye, az L-7-es járat megmutatása stb.

A rész végi zene most nagyon tetszett. ( ha valaki tudja mi volt, örülnék, ha megmondaná :)

Az meglepett, hogy Irisa nem hiányzott.
Negatívumok:
Lawkeeperék túl gyorsan értek a roncshoz; bevágtattak a fehér lovon satöbbi.
Elnéztem volna hogy Kenya és Tira mit kezd Ulysses-szel.

Tarrékat még mindig imádom ( de, hogy ezek mindig fürdenek..:D )

Smash - 2013. 05. 09. 11:09

Hát aki pozitívan értékelte ezt a részt, az nem tudom, hogy csinálta. Én itt dobom be a törölközőt. Ez egy elbaltázott nyomozós western-scifi. Megyek, nézek inkább igazit: Deadwood.
Értem én, hogy szeretnének karakterizálni, de összesen egy darab olyan karakter van, aki érdekel, a többi tőlem mind pusztulhatna a várossal együtt, és akkor be lehetne fejezni ezt a szenvedést. Felét áttekergettem, annyira nem bírtam már. Sajnos jelen esetben a “nincs ló, jó a szamár is” elv sem bír rávenni, hogy tovább nézzem. Pedig általában a scifikben mindig találok valamit, ami miatt nem tudom abbahagyni (még a Terra Novát is végig szenvedtem), de itt nincs semmi.

0/10
CANCEL

Cassie - 2013. 05. 09. 14:04

Nekem még az lenne a legkisebb bajom, hogy túl emberszerűek az alienek. Bár a castithanok tetszenek :) Sokkal nagyobb bajom az, hogy mindegyik rész töltelék és eddig nem igazán adagolnak semmit a terraformálásról és a fajokról. Kövezzetek meg de ha tévét nézek, akkor szeretem a sorozatból megtudni a főbb infókat nem úgy, hogy utána kelljen olvasnom a neten. Neten maximum a sorozathoz kapcsolódó kiegészítéseket, érdekességeket szeretem olvasni, de kicsit zavaró, hogy itt olvasgatni kellett már azért is, hogy képben legyek, hogy mi van, hol vagyunk. Maradok még, mert lassan úgyis jönnek a nézős sorozataim fináléi, úgyhogy idő van rá, de többször csinálok mást is miközben nézem. Sajnálom, mert potenciál lenne benne…

DJackson - 2013. 05. 09. 16:16

Na kérem, megvan életem első guilty pleasure sorozata! Ez annyira rossz, hogy az már jó. :)
Ennyit még soha nem pörgettem bele egy sorozatba, az eleje pedig a gengszter alienekkel egyenesen kínos volt.
Irisa amúgy hogy hogy nem szerepelt ebben a részben? Vagy csak átpörgettem valami fontosat a múltkoriban? Maradok még pár részre, úgy sincs nagyon más, de eddig 2/10 a cucc.

Evilkoala - 2013. 05. 09. 17:18

DJackson :
Mivel múlt héten Irisa-túladagolás volt, lehet így akarták egyensúlyba billenteni a mérleget.

Amúgy 2 jelenetben volt: Amikor a díler cashtikat elfogták, meg amikor lelőtték a biomant a roncsban. :D
Szövege ‘nemvót.
Jövő héten morcosan fog abuzálni valakit :D

*

És jah, nem tolja a képünkbe az infókat a sorozat, de miért is tenné: az elmúlt 30 év eseményeiről a karik tudnak, miért viselkednének “máshogy”?
Beszélnek a múlt dolgairól annyit amennyi nekik, egymás közt szükséges.

Persze, a nézőknek könnyebb, meg kellemesebb lenne, ha beavatnák őket, de ez van. A karakterek többet tudnak, mint a néző, kvázi úgy kezeli a sorozat az embert, mintha tudná ő is.
Ami frusztráló, de nem feltétlenül rossz. Ha kap elég időt a dolog, meg fogjuk kapni a hiányzó infókat.

Ez van, ez egy ilyen lassú sorozat.

Ha az arcunkba tolná A Tudást, akkor meg az lenne a baj.

Platschu - 2013. 05. 09. 19:54

Amit nem értek, hogy Irisa (a vörös csajszi) képessége mire korlátozódik? Mit lát és mit nem? Mert ha képes gyógyult sebekből vértengert látni, akkor az átvágott nyakú fickó gyilkosát, hogy hogy nem látta meg? Szóval itt azért az írók figyelhetnének egymás epizódjaira is, mert így következetlen lesz egy csöppet a sorozat.

A biciklik minek is vannak a bár ajtaja fölött?

A városnak milyen más kijárata van? Mert attól, hogy egy helyen a kerítés leomlott, attól még máshol legalább lenne egy kerítés vagy valami. Így boldog-boldogtalan ki- és bemászkálhat a városukba. A fickó is elment futni az erdőbe? Egy mutáns erdőbe, ahol szörnyek bármikor lehetnek és mindenki fegyverrel rohangál? Ez is olyan életszerűtlen. :S

Azt is

* * *

Pár apró hiba. A kalapos vörös “indián” vérszerződést köt, belevág a tenyerébe, de a köv. jelenetben seb nélkül varázsol a csajszi fölött.

A farmra is két autóval mentek ki, de már csak eggyel jöttek vissza… :D

Fődrowék mindig fogdmegek és szolgák veszik körül, erre simán besétálhat a teraszukról pár szörnyike? A srác elmenekül, mert az apja elzavarja, míg a másikat ugyanezért a csata után kivégezte gyávaság címen. Hogy is van ez?

Ezeket leszámítva én jól szórakoztam. Engem a műszavak sem irritálnak, hiszen ez is egy FarScape vonás, hogy szinte minden káromkodásra volt alternatíva és a tévében szalonképessé tették a bájos stílust. :D

Evilkoala - 2013. 05. 10. 00:53

Platschu – “Defiance is surrounded by a natural “shield wall” of rock that was thrust upward during the terraforming events of 2030. The Bissel Pass is the major point of entry on the west side of town.”
Ennek a bejáratánál volt a kerítés.
Na, ezt így konkrétan nem mondták, de utaltak rá emlékeim szerint. :)

A bogarazás blődség volt valóban, de a fiát ésszerű okból küldte be:
hagyományőrzők, stimmt, de a családért tesz mindent (ilyesmit mondott is) na meg, a kiscsávó elfutását nem látta a publikum, nyilván emiatt más kategóriába esik. :)

tschaby - 2013. 05. 10. 20:27

Berendelték a 2. évadot!

FlavahzDante - 2013. 05. 15. 15:57

A többi kommentet nem olvasom el, de a kritikát kénytelen voltam, hisz’ akkor nem írnék kritikát. Nagyon sok a túlzás a kritikában… az elején az éneklés nagyon aranyos, Nolan az egyik legnagyobb szemétládája a filmtörténetnek akit megismerhettünk (Dr. House feeling), a két család, és a szerelmi szál nagyon jó dolog hogy van, a film végi csavar pedig az egyik LEGJOBB amit láttam 2013-ban! Hihetetlen, hogy másfél órába ennyi mindent tudtak sűriteni, és nem bagatelizálódott el… rég vártam egy ilyen csodálatos sorozatot! Tehát a “kritikával” (miért nem lehet szubjektív véleménynek hívni?) abszolút nem értek egyet, a Zöld Íjász és a Walking Dead mellett az egyetlen sorozat amit nézek.

Üdv,
Dante

FlavahzDante - 2013. 05. 15. 15:58

bocsánat, nem film végi csavar, hanem csata

Üdv,
Dante

winnie - 2013. 05. 15. 16:12

a kritika az szubjektív vélemény, nem?

de nem ez a lényeg. minden véleményt hasznos elolvasni, mert akkor tisztában leszel vele, hogy ki miként vélekedik egy sorozatról. te meg inkább azt csinálod, hogy be fogod a füled és hangosan lálálázol, hogy ne halld mások véleményét és azt akarod hinni, hogy mindenki szerint ez egy zseniális sorozat? semmi értelme. a kritika nem befolyásolásra van, hanem azért, hogy tágítsa a látószögedet. semmi többre.

lehet, hogy az a baj, hogy csak két közepes sorozatot nézel és nem tudsz viszonyítani mihez, nem tudod, hogy milyen zseniális, agyadeldobod sorozatok vannak? ez is egy lehetőség.

Tyberius - 2013. 05. 15. 23:17

Nah 5-dik rész megnézve és erősen gondolkodok továbbra is, hogy kellene ezt folytatnom. Erős közepes, de nem abból a fajtából, ami annyira tetszik is. Semmibajom azzal, hogy nincs tömegével info áramlás, bár most pl. megkaptuk, hogy találkozott Nolan és a kiscsaj. Nem volt Madam volt helyette polgármester és a rész végi iszogatás stb. alapján már most tartok tőle milyen kis “szerelmi sokszög” alakulhat ki, amire végképp nem vagyok vevő. És hiányoztak a castienek, nah meg továbbra is a humor faktor. StarGate, FarScape, Firefly részben pont azért voltak számomra nagy favoritok, mert könnyedek és humorosak voltak az akció/sci-fi vonal mellett. Ez a sorozat nem elég sötét és agyeldobós ahhoz, hogy mellőzhesse a könnyed humort.
Lehet adok még pár részt, de hasonló miatt kaszáltam a Terra Novát és a Revolutiont is.

Ufó Pista - 2013. 05. 16. 21:44

Hát ott eléggé fogtam a fejem, amikor a polgi csaj eldicsekedett az ellenségeiknek, hogy a város egész lóvéja ott van a táskában, mer ezt ugye feltétlenül ki kellett kotyogni. :D

Hunnenkoenig - 2013. 05. 19. 13:35

FlavahzDante valoszinüleg 12-14 eves. Maskepp nem tudom megmagyarazni a rajongasat.

A sorozat, ha nem is nagyon rossz, de nem is olyan jo, mint ahogy Ö be akarja allitani. Tehat feltetelezem, hogy igazabol meg nincs sok tapasztalat a filmek teren.

12 eves koromban en is tuti rajongtam volna erte.

S84 - 2013. 05. 19. 15:15

Én kaszáltam, abszolút semmi késztetést nem érzek hogy továbbnézzem ezt az üres 40 percet.
Pedig mennyire vártam már egy normális scifit…

Platschu - 2013. 05. 19. 21:15

A kibeszélőben lévő aktivitás alapján elég sokan kaszálták. :S

1×06

Egynek elment, de tényleg semmi izgalom nem volt benne, hogy ezt én újból megnézzem. Az epizód olyan semmilyen volt. A vörös csaj vergődött és már unom ezt a “te vagy a kiválasztott” lemezt a scifikben. A buszos rablás sem volt túl érdekfeszítő, de legalább kaptunk még egy később bevethető ellenfelet.

Question - 2013. 05. 20. 09:25

Nálam a sorozat akciónak 3/10
Drámának 4/10
Sci-finek 0.1/10
Összességében meg nézem, időm van, jobb sincs (legalábbis a syfy-on), néztem már több ilyet, Carpathia, Föld2, Terra Nova. (kaszálták is őket rendesen, bár ennek van ugye valami játéka, hátha addig elevickél, míg az divat lesz, és hátha kiderül, valami épkézláb dolog arról, mi a búbánatos nyavajáért potyognak kolonizálóhajók az égből, és amúgy is miért nem a sivatagokat, pusztaságokat terraformálták vagy miért nem emeltek ki pár kontitnensnyi altalajt az óceánokból, hogy ott megtelepedjenek (hacsak nem akartak alapból háborúzni, mert háborúzni azért jó). Ha olyan világban élnénk, tőlem jöhetnének, bár ha már egyszer olyan naprendszerből jöttek, ahol mind a 7-8 bolygón külön civilizáció fejlődött ki, akik értenek az űrutazáshoz, és annyira barátiak egymással, hogy ugye nem akarnak háborúzni egymással a szűk helyekért, hanem igazságosan mindegyikből kábé azonos népesség jöhet) nem értem, hogy minek jönnének ide, ilyen messzire, gondolom közelebb is lett volna olyan rendszer aminek 8 bolygója van és mindegyik megfelel az életfeltételeiknek :D.

malakaje - 2013. 05. 23. 12:40

“1×06 Egynek elment” Éppenhogy ! Eza “régi haver megjelenik de mármásként gondolkodik = DRÁMA ”

Abban a pillanatban tudtam, hogy szar lesz amikor Nolan meg a másik faszi öszenéztek. És az is lett. kaptunk egy értelmetlen drámát. dráma? pfej.

A másik igazán irritálóan baromság volt, hogy az a idióta pöcs bányászgyerek miért is a kocsma kellős közepén olvasott arról aranyozott dróthalmazról???

De ennek folyamán üditő pillanat volt, hogy megölte azt a szemüveges faszt. el is rebegtem egy monológot hálám jeléül.

A dokiról megtudtuk hogy egy kisérletezős állat volt.
köszi. ez miben lendít előre bármit is?

NA, csak benéztem, látom, fent már megjegyezte vki, hogy kasza sok embernél, azér nem pörög a kibeszélő.

Én is csak azért nézem, hogy káromkodva röhögjek, de nem a sorozaton hanem magamon, hogy nézem :)

Dee - 2013. 05. 23. 17:21

Én is nézem még, pedig kb. a Revolution-nal van egy szinten (igen, azt is nézem).
Olyan kis vasárnap délutáni családi sorozat, amit az ember végignéz, majd el is felejt abban a percben, ahogy továbbkapcsol.
Nem kell tőle sokat (semmit) várni, munka után átöblíti az agyat, másra nem jó.

S84 - 2013. 05. 24. 08:33

A Revolution sem valami eget rengetően szuper sorozat (bár a szünet óta szerintem jobbak a részek), de az ehhez képest fényévekkel jobb.
Itt gyakorlatilag a pilottal együtt mind töltelékrész volt.

EvilHedgehog - 2013. 05. 24. 14:25

S84:

“Itt gyakorlatilag a pilottal együtt mind töltelékrész volt.”

Hát kb ennyivel össze is lehet foglalni a sorozatot.. :D

Evilkoala - 2013. 05. 26. 10:58

1X 05- megtudtuk hogy találkozott Irisa és Nolan.
Ettől függetlenül elnagyoltnak éreztem. A kínzást meg lehetett volna sokkal jobban csinálni.
A rész végi szexjelenet pedig olyan.. furcsa volt. Hiába imádkoztam, hogy helyettessráccal – akiről sokat elmond, hogy ennyi idő után sem tudom a nevét- ne legyen semmi…A buszos részek pedig akár jók is lehettek volna, HA..bevállalósabbnak kellene lenni a készítőknek.
Annyit jegyeztem meg belőle, hogy a nagykövetnél az egyik férje sokkal jobban kiakadt, amikor a másik férjet kinyírták.. ez érdekes lett volna..HA..

1×06- itt eddig csak negatívat olvastam róla, de talán ez a (piloton kívül) 2. olyan rész, amit nem untam annyira. Sőt, Quentin gyilkolásánál meg is lepődtem!

A sorozat legnagyobb hibájának azt érzem, hogy rossz időben mutatták be és én is rossz korosztályban nézem.

10 éve, 12-13 évesen SOKKAL jobban élveztem volna.
Azt pedig ki merem jelenteni, hogy a sztori nem sokkal gyengébb, mint pl. a korai SG részek, amikor még nem volt olyan kidolgozott mitológiája a sorozatnak
(mondom ezt úgy, hogy a teljes sorozatot úgy 4x-5x láttam és e kijelentés után most remélem a többi SG fan keresztre feszít:)

Az a nagy gond ezzel az egésszel, hogy nézők ingerküszöbe olyan magasan van ma már, hogy egy ilyen közepes-átlagos sorozatot nagyon nehéz élvezni.
Pedig az “átlagosság” nem akkora baj, csak a mi elvárásaink nagyok. Ha nincs egetrengető sztori, sokmilliós látvány, királyf*sza karakterek és stabil háttér, akkor hajlamosak vagyunk lesz*rozni.
A Defiance messze nem olyan “rossz”. Lassúnak lassú, ez tény. Viszont, a felsoroltak mindegyikéből hozza azt a közepes szintet.
Sokat dobna az egészen, ha a humort jobban belecsempésznék VAGY a drámaiságot jobban hangsúlyoznák.( dráma próbál lenni, ez látszik, csak annak egyelőre hangsúlytalan)

Engem az zavar a legjobban a sorozatban, hogy nagyon szeretném szeretni, hiszen látom, hogy megvannak a alapok arra, hogy “jó” sorozat legyen, de egyelőre mellélőnek.
Ezért is várok, hátha. Lesz második évad, addigra talán a készítőkben letisztázódik, hogyan lehet a játékot integrálni* a sorozatba és a lassú, filler részek ( GoT fanoknál: építkezős:P ), -amiket kicsit “útkeresésnek” érzek- után beindul a sorozat.

* Most pl. volt valami verseny a játékban, aminek az volt a tétje, hogy a nyertes karakter bekerül a sorozatba. Ez nekem tetszik. :)

EvilHedgehog - 2013. 05. 26. 20:02

A defiance jó lenne, hogyha foglalkozna az alapsztorival. Az SG-nél az alapsztori kifejtése volt a lényeg, persze töltelékrészek ott is voltak dögivel, de az alapsztori mindig jelen volt.

Platschu - 2013. 05. 27. 00:30

Hogy lehet ezt az SG-hez hasonlítani? A készítők anno azt mondták az SG-ről, hogy minden részt úgy akarnak megcsinálni, mintha egy különálló film lenne. Ez szerintem sikerült is nekik, mert elég változatos kalandokat kaptunk. Később az 1. évados különálló részekből egy csomót folytattak is. Ehhez képest a Defiancenak volt egy egész jó felütése, de a világról alig tudunk még valamit 6-7 rész után is. :S

S84 - 2013. 05. 27. 11:06

Ugyan már, csupa “hasznos” dolgot tudhattunk meg eddig.
Tudjuk hogy a casthianok szeretnek fürödni, ráadásul az intrika, ármány és szenvedély sem idegen számukra ha a céljaikat el szeretnék érni (jó tudni hogy x fényévre is így gondolkodtak) :D

Evilkoala - 2013. 05. 27. 13:55

Platschu, úgy tudtam, hogy szóvá teszed :D
Hát, így lehet összehasonlítani őket:

A nagy különbség a kettő közt, hogy annál megtalálták a részekben a megfelelő arányt, a defiance-ben pedig nem.
Illetve arra akartam utalni, ha a SG MANAPSÁG indulna, gyanúsan nem lenne ekkora kultusza. A készítők akkor, ott eltalálták, hogy a ’97-es viszonyokban mit fogadnak be a nézők.
A Defi-nél ezt cseszték el a leginkább, 2013-ban ez marhára kevés, amit felmutat.

ar - 2013. 05. 28. 06:26

Ugy latom egyelore nem kell megbannom, hogy kaszaltam masfel resz utan :)

Platschu - 2013. 05. 30. 00:05

A jó mesét most is befogadják a nézők. olyan legendás sorozatok, mint a Hegylakó, Csillagkapu, Xéna, Föld 2 vagy Babylon 5 úgyse terem minden bokorban. Ezek közül az első kettőben én kifejezetten a kosztümös betéteket és csili-vili szörnyek helyett inkább jelmezekre és díszletekre költötték a pénzt. ;)

radirpok - 2013. 06. 05. 06:39

A pilot első 5 percét leszámítva (szerintem nagyon üt, ahogy a kocsiban énekelnek, direkt megnéztem mégegyszer, valahogy hátborzongatóan jó hangulatot ad az egésznek) sajnos maximálisan egyetértek, 6-7 rész után egyre inkább. Persze minek nézem, ha szar – hát azért, mert hátha javul, mert a lehetőség benne van.

Viszont. A Babylon 5 nekem kimaradt az életemből (eddig), ahogy olvastam, hogy azt ajánlgatod, rögtön letöltöttem pár részt és elkezdtem nézni. Háttőőő…. adjak neki még esélyt? :-) A “korabeli” CGI grafika egy dolog, hamar túltettem magam rajta. Viszont nem értem, mi az, amivel “annak idején a Babylon 5 már az első részével képes volt megnyerni”. Ha megnézem az első 3 részt, és még akkor sem fog meg, akkor abbahagyhatom? :-)

winnie - 2013. 06. 05. 07:02

érdemes itt is megnézni, miket írnak: http://www.sorozatjunkie.hu/2013/05/28/delelotti-video-1-babylon-5-in-memoriam/

de nem nyerhet meg minden sorozat.

EvilHedgehog - 2013. 06. 11. 12:02

Miért nem a BSG: Blood and Chrome-ot rendelték be?? :(

Tyberius - 2013. 06. 12. 03:10

Oh, kihagyok pár hetet az olvasással és arra jövök vissza, hogy még mindig a világ bemutatásának hiányán megy a hörgés. Asszem visszatérek évadzáró után, hátha addigra változik valamit a téma. Érdekes, most a 8-dik részben is volt némi háttérépítkezés. Pl. miért nincsenek repülők, miért nincs repülés. Letudták kb 2-3 mondatban, de ez is pipa. Még mindig tömérdek a kérdés abból a pár évtizedből, ami eltelt, de továbbra se értem, hogy hova sietnek. Én néztem classic ST-t, SG-t, Farscape-et, Andromeda-t és attól eltekintve, hogy ez szérializáltabb azok a sorozatok se építették gyorsabban a mitológiát mint ez. Persze azokat már jó eséllyel látta az ember, megvan a fejében a teljes kép, a full mitológia és még kellemes emlékek is ott vannak, naná, hogy megszépül az egész…
Oh és persze nem azt mondom, hogy a Defiance annyira jó lenne, továbbra is közepes, de nézhető.

Masahiro - 2013. 06. 16. 09:22

Az IMDB-n láttam, hogy lesz második évad Ha akkora bukás a sorozat, hogyhogy nem kaszálták el?

winnie - 2013. 06. 16. 10:16

Mi is irtuk, hogy berendeltek, mar tobb, mint egy honapja, de… az, hogy rossz sokak szerint, meg nem jelenti, hogy nem nezett. Sot, altalaban nem az szokott lenni, hogy ami jo, az nem siker, ami rossz, az meg nezett? Melyik a legnezetebb sorozat? Az ncis.

De mindegy. Nem a minoseg hatarozza meg legtobbszor a sikert. Es attol, hogy 15 vagy 50 vagy akar millio embernek nem jon be a sorozat, masik par millio imadhatja.

Platschu - 2013. 06. 16. 14:16

Winnie, azért a sorozatjunkien elég jól le lehet mérni egy sorozat utáni országos lelkesedést. :) Ha csak minden tízezredik néző szól hozzá a bejegyzéseitekhez, akkor is lehet látni, hogy mit szeret a nép és mit nem. A Defiance a látogatottság elmaradásával szerintem a többségnél kaszát kapott. :/ Hozzáteszem, hogy félig-meddig nálam is ez a helyzet. Valahogy az utolsó két részt még kedvem se volt megnézni, mert nem hiányzott a sorozat… :S

Waldi - 2013. 06. 19. 22:21

Nezi meg valaki? Szeritem egyre inkabb egyben van a sorozat.

TJ - 2013. 06. 20. 08:46

Szerintem szar. Csak most nemigen akad más néznivaló :(

winnie - 2013. 06. 20. 08:50

Ja, csak kabe 90 sokkal jobb sorozat es masik 150, ami epp pihen. Meg par szaz remek, sorozat az elmult evekbol. De aki sz*rt akar nezni, azt nem beszelem le:)

zolij - 2013. 06. 20. 09:38

az a baj ezzel a sorozattal, hogy olyanok a fő epizódok mint máshol a fillerek, ráadásul még azokat is klisésen oldják meg.

EvilHedgehog - 2013. 06. 20. 18:11

zolij: +1

Tj: Az.

Megnéztem a 9-ik részig… egyszerűen az egész sorozat egy nagy filler

Hans - 2013. 06. 24. 06:19

Most kezdtem el, de a pilot után egy dolog furcsa.
A motorok, a fegyverek (pláne a SIG S550) láttán rohadtul az volt az érzésem, mintha a szomszéd stúdióban forgó Falling Skies eszközeit kapták volna meg pár jelenet erejéig.
A másik, hogy egy csomó látványelem 90-100% Terra Nova.
A verdák is erősen hajaznak a TN terepjáróira.

Az indián fater, az nem szerepelt valamelyik Steven Segal filmbe? (Talán Lángoló jég, vagy mi a francba?)

Viszont az már biztos, hogy ezeket a lidérceket (castithan vagy mik) ezeket finomanszólva sem csipázom. Apucitól, anyucin át az emo-s kölkükig – pláne, mert az meg egy viszonylag dögös indián csajt dönget….

Evilkoala - 2013. 06. 25. 12:57

Hát igen. Én is feladtam egy ideig :)
Diplomázás okán minden sorozat nézését felfüggesztettem ( hihetetlen, mennyi időm lett! :D)
Majd bepótlom.

Ja, a játék jobb, mint a sorozat. Szóval, még mindig elég kettősség van bennem miatta.

A sorozat nem bukás, elég sokan nézik- továbbra is tartom, hogy egy korcsoportleosztást megnéznék.
Mi itt többnyire 20-25 fölött vagyunk, ha fiatalabbak lennénk.. :)

wondorog - 2013. 06. 25. 22:44

Nekem a pilot tetszett, aztán kicsit leült, viszont mióta megölték Eloise Hawking, akarom mondani Nicky polgármesterasszony társát egyre jobb, és szépen kezdenek megválni a mellékszereplőktől, a 10. rész nálam az abszolút csúcspont, de az előző is tetszett.

Ufó Pista - 2013. 06. 25. 23:32

Hát a 10-ik részben a gipszkarton mögötti hulla sétapálcával agyoncsapva nemrég volt dettó ugyanez a Bones-ban.

Ufó Pista - 2013. 06. 25. 23:38

Az a baj, hogy nincs igazán kraft a sorozatban eddig.

G. - 2013. 06. 30. 20:36

A 10. rész valóban messze a legjobb lett. Lehet, hogy lenyúlták a heti krimit máshonnan, de legalább jó volt. Sőt, a végén -SPOILER!- már vártam, hogy hogyan támad fel az expolgármester asszony, de nagy meglepetésemre NEM volt klisés a vége. -/SPOILER-
Szóval haladunk a minőségben felfele, csak így tovább. 7/10.
(és nem tudom, mi a fenéért adtam 6.5-öt a 4. részre, mert ez fényévekkel jobb volt az összes eddiginél)
G.

VeroRosyth - 2013. 07. 04. 18:55

Heti egynek elmegy, de azért örülök, hogy már csak két rész van :D

amúgy most nézem Doctor Whot és Datak játszotta benne Van Gogh-ot, először a hangjáról ismertem fel, olyan ismerős volt :D

Ufó Pista - 2013. 07. 14. 14:23

Örülök, hogy vége lett, mert már untam.
A sci-fi látványvilág nem elég önmagában egy scifihez, amikor a történet helyenként unalmas mint pl. Irisa karaktere, helyenként idegesítő, mert a szereplők némelyike több mint naív, már-már ostoba karaktert ad, mint pl. a rádiós srác, stb.
Egyszerűen nincs magával ragadó hangulata mint BSG-nek, vagy Farscapenek, Fireflynak, vagy akár Andromeda-nak.
A történetvezetés nagyon naív, lehetséges, hogy ezzel akarnak több tinit bevonni a párhuzamosan indított online játékba, de akkor remélem nem terjed el ez az üzleti modell.

Tomi - 2013. 07. 20. 00:59

Én most néztem meg egyben az utolsó 3 részt és azt kell hogy mondjam, hogy így a végére magához tért a sorozat. Egész jó lett.

Bár azt sajnálom, hogy SPOILER… miután kiderült, hogy Nicki polgármester nem is ember, hanem egy “álruhába bújt” Indogene egyből megölték. Erre a sztorira kíváncsi lettem volna még.

A mellékszereplők meg csak úgy hullanak, mint a legyek. Párat sajnáltam.

A második évadra mindenképpen visszatérek

EvilHedgehog - 2013. 07. 21. 11:26

A mellékszereplők meg csak úgy hullanak…

Mondjuk jó lenne végre ha lenne egyáltalán olyan aki nem mellékszereplő a sorozatban..

Hans - 2013. 07. 21. 19:33

Hát meg volt az évad, de örülök, hogy vége.
Irisa (alias Kisf@szom [kisfarkas]) borzalmasan idegesített már.
A karakterek hót naivak. Az eszközök meg kissé nevetségesek. 2046 van, stratohorodzó, földönkívüliek, stb. ehhez képest a Földi Köztársaság Merci Unimoggal nyomja. Nem ügy.
Az egész történet addig jutott el nálam, hogy az évadzáróra az összes betolakodót rohadtul megutáltam. Tökmindegy, hogy Casthi “lidérc”, félmajom, liberata rágcsáló, kopasz Indogene, vagy Irzhu gyökér csürhéje…
Irisa mellett a másik, akit képen kellett volna verni, az a Rakat Szarr (ízé Datak Tarr) és félhülye családja, na hát azoktól agyf@szt kaptam.
Idejöttek, szétcseszték a Földet, de legalább ostobák.
Viszont az őslakosok sem jobbak. Egyedül az öreg bányász indián az, akit bírok. Nolan sheriff néha olyan ostoba, hogy vicc. A polgármester asszony (ex) szintén.
Vártam sorozatot kíváncsi voltam rá, de a megvalósítás az borzalmas…

*Amúgy a földiek zsoldos vezérét alakító csávó, mikor kinyiffantotta azt az Irathient, akkor azon a Walter pisztolyon néztem egyet. Mégis mi ez? Kihibernált, félbarbár náci kivégző osztag 2046-ban?

**Amennyi üres, értelmetlen pillanat volt az évadban, ahelyett lehetett volna némi flashback a votan-i népek érkezéséről / Terraformálásról. Sokkal jobban érdekelt volna, hogy azt pl hogy élte meg a történet szerint az emberiség, mint a Kisf@szom és a Sukár szellemlovas idiótaságait.

EvilHedgehog - 2013. 07. 31. 23:33

Az utolsó rész címe: “Everything is Broken”

Találó. Ezt kellett volna írni a forgatókönyvre amikor visszaküldik korrektúrázás után.

b - 2013. 11. 07. 11:53

tegnap végeztem a darával, ilyen szűkölködő időkben teljesen jó volt, kicsit earth final conflict -ra hajazott hangulatában / minőségében

kimondottan jó, h a cashitik (vagy mik) mentalistását megcsinálták, és tartják magukat ahhoz és nem erőltetik rá az emberi erkölcsöt, mert h az a jó. (egyenlőre)

pl amikor a végén kinyírja a tábornokot az új újdonsült polgármesterúr, mert berág rá :)

hasonlót emberi szereplőkkel, a jó bevált: /megölnének de nem teszem, mert akkor olyan lennék mint ők/ köpedékkel zárnák

Kövecses Sándor - 2014. 09. 13. 15:15

Most jutottam túl a 2. évadon.
Klisés, de szerintem hangulatilag el van találva. Én nagyon megszerettem, remélem nem jut olyan sorsra mint a V és a Firefly.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz