login |

Awkward.: kezdett a 3. évad – írta makaay

2013. 04. 22. 14:33 - Írta: vendegblogger

12 hozzászólás | kategória: kritika,

Jenna Hamilton, kedvenc középiskolásunk dupla résszel tért vissza hozzánk és az iskolába az Awkward-dal. Az előző évadot legjobban talán a “választás” szó szimbolizálta, a 3. szezon első két részét azonban leginkább már a “változással” tudnám leírni.

Az Awkward készítői komolyabb témákhoz nyúltak a két rész alatt, de ezt már a tovább mögött folytatom spoileresen.

A nyár után visszatérve, az első dolog, amit meglátunk a többieken, mindig a változás – Jenna is észrevette ezt. Barátai városon kívül vagy Európában töltötték a nyarat, ahonnan teljesen új formában tértek haza. Jenna pedig elgondolkozott: vajon helyesen döntött mikor Team Matty-t választotta és feladott egy élményekkel teli nyarat?

That was bizarro ungaro.

Az írók szeretnek játszadozni a nézőkkel, míg az első részben próbálták bennünk azt a látszatot kelteni, hogy Sadie terhes lehet (az igazi ok: nincs pénze a szüleinek), miközben Jennában volt terhességi félelem. Az utolsó pillanatokban pedig megleptek minket: Ricky Schwartz meghalt!

Halál. Mindenki másképp dolgozza fel valaki elvesztését. A második rész azzal foglalkozott, hogy ki és hogyan reagált Ricky halálára: Matty YOLO-zik, Tamara elfojtja, majd magát hibáztatja, Sadie-t egyáltalán nem is érdekli, mivel utálta Ricky Schwartz-ot. Kicsit már abszurd, szinte parodisztikus volt az egész halál téma megjelenítése. Meglepő, hogy milyen titkok derülnek ki az emberről, ha már nincs többé (a meleg srác, Clarkkal kavart 6. óta). Jenna esetében az a titok okoz problémát, amit el kellene mondani Matty-nek.

Na, de mi van a többiekkel? A két rész során kaptunk pár komolyabb Jenna – Lacey-momentumot a terhességi para kapcsán, azonban arra nem kaptunk választ, hogy most mi a helyzet Lacey és Jenna apja között. Tamarára az európai nyár sok mindent hozott: spontaneitást, új hajat és egy új barátot Jake személyében – aki hősszerelmesként tündökölt, azonban nem volt hangsúlyos.

Ming továbbra is súlytalan, de megtudtuk, hogy végre megtanult kínaiul, amit titkolni kell az iskolai kínai maffia elől. Valerie még mindig hozza a jól megszokott formáját, viszont Jenna már nem annyira a kiskedvence. – “Hey, it’s your girl! – T! Ohh, J. “ Kyle, a goth srác, egyre több szerepet kap sötét humorával együtt.

Két új szereplőt is bemutattak. Anthony Michael Hall – aki a John Hughes-rajongóknak nagyon is ismerős – alakítja Mr. Hartot, Jenna új kreatív írás tanárát. A felnőtt karakterek közül, talán eddig ő a legvalóságosabb, akitől sok remek pillanatot várok. Nolan Gerard Funk (Glee), pedig Collinként ismertük meg. Eddig még nem volt nagy szerepe, de az évadpromó alapján okozhat egy kis gondot Jenna kapcsolatában.

Kiváncsian várom, hogy az ide 20 részből mit tudnak kihozni az írók. A 3. évad úgy tért vissza, ahogy vártuk: megvolt benne az a báj, ami miatt különleges az Awkward., de eközben a maguk módján nyúltak hozzá a komolyabb témákhoz. A premier eseményekben gazdag volt, 8/10-et érdemel abban a reményben, hogy az évad továbbra is ilyen marad.

12 hozzászólás Ne habozz!

Riggins - 2013. 04. 22. 15:04

Tamara idegesítőbb mint valaha, de így is tetszett a nyitány, tartja a szintet. A tanerőről nekem a korai Senor Chang ugrott be :D

Pudli - 2013. 04. 22. 15:46

Nekem is bejött a dupla rész, várom már a következőket is, nagyot néztem amikor megláttam Anthony Michael Hall-t a Holtsávban imádtam szóval sokat várok tőle. :)

Zirowe - 2013. 04. 22. 16:38

Elég gyenge kezdés volt.

Ming túl keveset szerepelt, a kis vörös meg a megszokottnál is idegesítőbb volt, Jake meg az első megjelenésekor úgy nézett ki, mint vmi meleg boytoy.
Bár, mintha vmi lezáratlan tekintet jött volna elő belőle, amikor hetykén megjegyezte neki, hogy majdnem terhes lett.

Látom a harmadik részben lesz a nagy “megsértődés/békülés” jelenet az eltitkolt majdnem terhesség miatt, de ha megint két srác (új fiú, akivel órán beszélt) között fog vergődni, akkor ez lesz az utolsó pillanata!

dante - 2013. 04. 22. 17:16

a suburgatory évad épp most ért véget, legalább lesz, ami váltja. egyébként arról terveztek írni?

yeeeyha - 2013. 04. 22. 19:37

Hm, hát nem is tudom. Félek, hogy az írók lassan belefutnak az önismétlés, logikátlanság hibájába.
A dupla kezdés azért volt jó, mert a 3×02 jobb volt, mint a 3×01 és a kettő együtt elegendő jópofasággal szolgált.
A Jenna-azt-hiszi-terhes szál nagyon nem tetszett, leginkább azért, mert egy tök hülye szituáció, amiről virít, hogy a célja az volt, hogy valamféle ék kerüljön jenna és matty közé.
Matty nagyon cuki (mint mindig), továbbra is nagyon lehet őt szeretni. Jenna narrálása még mindig lelke a sorozatnak. Jake-et szépen helyrepofozták az évadra, ő is új frizurát kapott Tamarával együtt, de aminek mindenképp örülök, hogy a Jake-Jenna szál teljesen haverszintű, nincs semmi a háttérben. Tamara és Ming szerintem együtt a legjobbak, amikor barátnők közt folyik a társalgás – ebből alig kaptunk valamit.
Az új srác, Collin felé nagy reményeket táplálok, mivel a 3. évados promoban ott van, gondolom sokat lesz.
A 3×02 haláltémája nem volt rossz. Igazából a virrasztós buli volt a gáz, de az úgy teljesen.
Mindenesetre hosszú még az évad, és továbbra is látszik, hogy ez egy aranyos, somolygós sorozat, jópár klassz karakterrel.
És Matty szerződésébe remélem beleírták a vetkőzést, dögös :D

Capri - 2013. 04. 24. 15:42

Örülök, h hamarabb jött vissza térni, mint vártam. Kellemesen csalódtam. Mr. Hart-ból sokat lehet hozni.

A legjobb szereplő még mindig Valerie.

Várom a többit.

V - 2013. 06. 24. 10:04

Nem tudjátok, hogy lesz-e 4. évad is? :))

winnie - 2013. 06. 24. 10:42

előbb legyen vége a 3. évadnak.

itt megtalálod a sorozatról szóló összes hírt: http://www.sorozatjunkie.hu/tag/awkward/ – ha itt nem említjük, akkor még nem lehet tudni. de meg lehet nézni a nézettségét is a sorozatnak és abból ki lehet találni. ha jó a nézettség, akkor lesz 4. évad. ha nem, akkor befejezik.,

violka - 2013. 06. 27. 22:39

Tudtok az awkward-hoz hasonló sorozatokat mondani? :)

Alexa - 2013. 08. 05. 21:32

LEEESZ NEGYEDIIIK4444444444!!!!!!!!! ÉVAD THANK GOD <3 :D

Alexa - 2013. 08. 05. 21:37
Marcipáncica - 2013. 10. 23. 22:09

3×11 rész mekkora már!!! egyszerűen imádom ezt a kis idióta sorozatot! :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz