login |

The X Factor New Zealand: kezdett az 1. évad – írta LaCRossE

2013. 04. 27. 16:10 - Írta: vendegblogger

6 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

There is a hairdresser on the North Shore that is going to make some money tomorrow once you see yourself on TV.

Az Egyesült Királyság, Ausztrália, az USA és még számos másik ország után Új-Zélandon döntöttek úgy, hogy elindítják a saját maguk által készített X Factort. Mint tudjuk, a műsor a világ számos országában hatalmas sikert aratott, és még néhány világsztárt is sikerült kitermelnie. Úgy vélem, az ausztrál siker késztette arra az új-zélandiakat, hogy ők is leszállítsák futószalagon azt a világsztárt, aki szerény országukból származik.

A készítők bőven meríthettek más, sikeres verziókból tapasztalatokat, sőt, a meglepő, 1. évados ausztrál bukásból is okulhattak, így csak fel kellett építeni mindent, a formátum már bevett és “sikeres” részeit itt is alkalmazva. Az egyik legfontosabb tényező a mentorok kiválasztása. Az mondjuk sejthető volt, hogy közülük szinte senkit sem fogok ismerni, de remélem, hogy ezt csak önnön műveletlenségem okozza, nem pedig az, hogy az ottani producereknek sikerült tökéletesen semmitmondó embereket találni a munkára.

Elsőként az angol, egykori All Saints-es Melanie Blattről szólnék néhány szót, mivel szerencsére őt legalább ismerem a négyesből. Egy-két számához már volt szerencsém, de ebben ki is merül minden tudásom róla, az viszont már most egyértelmű, hogy egyelőre ő tűnik a legszigorúbb zsűritagnak, de persze nem olyan módon, mint Mel B vagy éppen Simon Cowell.

Az új-zélandi születésű Daniel Bedingfield inkább az Egyesült Királyságban ismert, televízióban eddig nem nagyon szerepelt. Legismertebb dala talán a “Gotta Get Thru This”. Sokat egyelőre nem tudtunk meg arról, milyen zsűritag lesz, maximum annyit tudnék megjegyezni, hogy a beszédhangja idegesítő. Stan Walker az Australian Idol 2009 nyertese, Ruby Frost pedig… hát, róla csak annyit tudok mondani, hogy rózsaszín a haja, a viselkedésére az aranyos szón kívül más nem is jut eszemb

A mentorgárdán tehát egyelőre elvérzik a produktum, bár azért még messzemenő következtetéseket nem merek levonni egy rész alapján, a bootcamp követően remélhetőleg jobban kibontakoznak, és sikerül megkedvelnem őket.

Mert egyébként a körülbelül 70 perces műsoridő hamar eltelt, és végig élvezhető volt. Kevés lúzert mutattak, így nem estek abba a hibába, hogy a jó énekeseket hanyagolják csak azért, hogy jót nevethessünk néhány bénázón. Viszont ennek ellenére sem jutott tovább olyan sok versenyző, hiszen a mentorok olyanokra mondtak nemet, amire már Gesztiék csápoltak volna, emiatt pedig plusz pont jár nekik.

A továbbjutók közül viszont egy versenyzőt és egy csapatot muszáj vagyok megemlíteni. Benny Tipene kétségkívül vitte nálam a részt, kellemes és különleges hangja van, és igazuk volt a mentoroknak, kár lenne hagyni, hogy a személyiségét átformálják és tucatelőadót csináljanak belőle. A csapat, amelyre felkaptam a fejem (egyébként, ha jól számolom, csak egy csapatot mutattak a részben) pedig a The Steamrollers volt – a Jedward óta nem találkoztam ilyen agyalágyultakkal, de a zenéjük százszor élvezhetőbb, és még a hülyeségük is ragályos, így nem tudtam nem vigyorogni rajtuk.

Összességében a nyitány annyira elég volt, hogy meggyőzzön az ideiglenes folytatás mellett, azonban egy dolog miatt nagyon aggódok, hogy vajon működni fog-e idővel a zsűri, ami nélkül a The X Factor NZ-re nem tudnék sikerként gondolni.

6 hozzászólás Ne habozz!

Toth Tamás - 2013. 04. 27. 20:26

Én is néztem de csak a produkciókat. Nekem nagyon bejön . Szerintem a zsűrinek kell egy kis idő hogy összeszokjanak de majd reméljük. Nekem Ruby és Stan a legszimpatikusabbak de Melanie is szimpatikus. Daniel egyenlőre még semleges.

Frater - 2013. 04. 27. 22:24

Kerdezzetek Zatonyon elo magyarokat, hogy milyen volt arrafele a fogadtatasa. Ok ugyis elsokezbol latjak. :)
Az elso kanyarban mennyire popularis vonalon mozgott a musor? Azert kerdezem, mert hanyok az ilyen tehetsegkutatoktol, de Uj-Zeland miatt lehet bevallalom.

off
Egyebkent, ha erdekel valakit, akkor ajanlanam Gin Wigmore-t es a Jakob-ot. Uj-Zeland szulottei es szerintem remek zenet jatszanak.

eLaNoR - 2013. 04. 27. 22:52

Hajaj, Daniel Bedingfield a kedvenc énekesem… Ezt most kár volt megtudnom :( Mert nézni nem fogom (kinek lenne erre ideje…) de most szinte úgy érzem, lemaradok valamiről. No nem mintha a dalain kívül sokat tudnék róla, például azt sem tudtam, hogy új-zélandi. Na de végül is inkább örülök, hogy szerepel, létezik meg ilyesmi.

LaCRossE - 2013. 04. 27. 23:25

Amúgy csak szerintem hasonlít az alsó srác Stanley Stonerre? :D

nedewya - 2013. 04. 28. 10:42

Szerintem nem volt rossz, de én a megam részéről inkább maradnék az AUS verziónál.

Bence - 2013. 05. 09. 18:33

Alig várom már hogy le tudjam tölteni a bootcamp-et ,de nem bírtam ki hogy ne nézzem meg a kategóriakiosztást.
Spoiler
Daniel kapta a lányokat,Ruby a fiúkat,Mel a csapatokat Stan a 25+-t. Kíváncsian várom mit hoznak ki belőlük.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz